Hjärtat i halsgropen!!

Idag kom jag inte ifrån jobbet förrän halv sju, hade såååå mycket  som kommit in under veckan jag var sjuk och det var skönt att försöka få undan så mycket som möjligt... Så jag bestämde mig för att longera Ella-bus. Tog en liten promenad innan och efter. När vi kom in igen la sig Ella (sin vana trogen) för att rulla sig när hon fått av sig grejerna - men idag var det något som gick snett!!! Hon la sig med benen mot boxdörren och på något sätt lyckades hon sparka upp dörren ur sina skenor och helt plötsligt var bakbenen utanför boxen och dörren hängde mot dom - JAG HÖLL PÅ ATT FULLSTÄNDIGT SMÄLLA AV!!! Men tack och lov lyckades vi hålla ut dörren så hon kom "loss" och fick in sina ben... Hon hade fått ett skrapsår högt upp på vänstra knät, och på utsidan ovanför kotan ömmade och haltade lite :o( men hon verkar ha klarat sig undan rätt bra med tanke på hur illa det kunde ha gott!! Får väl förbereda mig på att hon kan vara lite stel och knackig ett par dagar i värsta fall.... Hua, jag blev så himla rädd!!!! Min rara lilla gumma... Tack och lov verkar det ha gott bra ändå! Hade inte för mitt liv kunnat föreställa mig att det skulle kunnat hända överhuvudtaget! Gustaf fick titta på alla dörrarna och justera dom så nu hoppas vi att det ALDRIG, aldrig ska hända igen!

Håll nu tummarna att Ella inte fått något skit på grund av detta...

En grymt bra födelsedag/bröllopsdag!!

Ja det är vad jag har haft idag :o). Började med att bästa mannen morgonfodrade hästarna, väckte mig med födelsedagspresent (en görsnygg Dior-klocka) och frukosten stod på bordet:o). Sedan hjälptes vi åt att släppa ut hästar, mocka och fixa. Därefter fixade vi lite hemma inför att familjen skulle komma på besök, Gustaf gjorde en kanongod kycklingsallad och till efterrätt åt vi bananpaj (den smarriga) med vaniljglass. Hade lyckats skrapa ihop hela familjen idag så det var pappa (och Casper då såklart *s), mamma med man, syster med sambo, lillebror och mormor och det var jättemysigt att ha alla här :o).

I presentväg var det en höjdare, som jag berättat innan har mamma lovat tapetsera och måla i sovrummet och arbetsrummet (plus köpt tapeter). Fick ytterligare presentkort av pappa på färgaffären (vilket är kanon för jag har hittat tapet till bebisens rum och vi behöver färg till hallen), fick presentkort av mormor på Duka (vilket också är kanon för vi ska komplettera upp våra tallrikar som finns där), fick en jätte, jättefin bukett med blommor av Lillebror som verkligen hade överträffat sig själv (misstänker dock att han fått lite hjälp i affären *s). Av syster med sambo fick vi en bukett jättefina långstjälkade rosa rosor PLUS "dom" (dvs syster med sambo) en hel helg för att hjälpa till med renovering hemma (kanon!!) så ni förstår ju att jag är hur nöjd som helst med årets födelsedag ;o). Att det sedan är nr 34 i ordningen är inget vi behöver gå in nämre på... *hahaha*

Vad vi däremot kan gå in på är att jag och Gustaf även firade vår första bröllopsdag :o). Tänk vad 1 år går fort! Och snart är det inte bara vi 2 längre, utan 3... Är en både märklig och häftig känsla... Har minst sagt varit ett händelserikt år ;o). I bröllopspresent fick Gustaf en bastu. Eller rättare sagt löfte om att vi ska fixa bastu så den finns på plats till vintern. Bastun är något som han verkligen saknat sedan vi flyttat och jag tycker verkligen det är något han är värd, när jag dessutom fick ganska trevligt besked i deklarationen så kändes det som en bra bröllopspresent till Världens Bästa Make :o) - I love you!

Denna önskar jag mig i födelsedagspresent ;o)

- eller iaf att det är något sådant som kommer ut ur Selene i april *hahaha*
Är den inte heeeelt ljuvlig????
           

            
Stammen är: Dornenkönig - Wolkenstein II - Compliment - Raphael - Wendekreis - Marcio xx. Mer info finns här: http://www.otto-walter.com/  - vilket är stället i Tyskland där jag hittade Esmeralda. Jag försökte ju få med i köpekontraktet en betäckning med Dornenkönig men kan ni tänka er - det gick inte ;o)

Så himla fin täckning i ansiktet, men den här mamman har lite mer vitt att nedärva än Selene då mamman har bläs... Jaja, man får väl önska iaf *hahaha*

Vilken härlig lördag!

Sicken dag!! Jag har äntligen mått betydligt mycket bättre och vilket väder vi haft! Harit ute och busat lite med katterna som var på kanonhumör ;o) men man kan ju inte klandra dom en dag som denna, har ju varit en riktig vårdag. Blev sååå sugen på att ta en uteritt, men med tanke på att Ella brukar vara ganska studsig normalt sätt när man är ute, så är det nog inte ett smack bättre efter nästan en veckas vila *hahaha*. (Longerade i torsdags och igår blev det en kortare longering + 30 min barbacka-skritt i paddocken, men annars vilat). Så den förnuftiga sidan av mig (inte alls samma som red barbacka i paddocken igår *s) beslutade att en promenad var bättre, inspirerad av det underbara vädret blev det en riktig långpromenad i 1,5 timma :o). Var visserligen helt färdig när jag kom tillbaka men det var det värt, vi hade en jättemysig tur och Ella verkade väldigt nöjd och belåten... Det är något utav det bästa som finns, när man är ute på myspromenad med hästen en härlig vårdag. Det roliga är att Ella verkar uppskatta det också, går och mys-pyser med matte hela tiden den ljuvliga lilla hästen... Kan inte förstå varför det är en sådan skillnad på henne när jag går på marken och sitter på?! Nu kanske hon faktiskt hade uppfört sig idag oavsett, men det Är dumt att chansa! Har blivit mer fegis ju mer magen växer vilket känns lite frustrerande. Är ju såklart bra, men det är ändå irriterande... Jaja, det är en begränsad tid och för en rolig sak så det är väl bara att bita ihop ;o)

Har förresten tänkt lite fel ang Selenes due date... Har varit så inställd på 11 månader och då är det 24 april. Men nu när jag kollat upp det lite närmre så är "normal dräktighet" 335 dagar - vilket är den 14 april!!!! Dvs en och en halv vecka tidigare än jag räknat med. Nu är det iofs +/- 3 veckor men det är lite skillnad om den differansen utgår ifrån den 14:e el 24:e ;o). Wehay, så spännande!!!!

Hejja Magnus!

Det var så himla roligt att Magnus vann!! Visst kan jag hålla med om att Laila var fenomenal på dansgolvet, men Magnus kunde verkligen inte dansa när han började och sedan lärde han sig så otroligt mycket och det är roligare på något sätt ;o)...


Bilden från TV4

TJOHEJ!!! Final :o)

Då är det äntligen dags för final i Let's Dance - I löve Let's Dance!!! :o)
Vore verkligen skiiiitkul om Magnus får vinna, är ju ändå så att han har HELT andra förutsättningar än Laila och jag tycker det hade varit så himla kul... Det KAN ju verkligen inte vara lätt att ratta runt den jätte-kroppen men han har varit hur duktig som helst! Dessutom har ju Annika stått i den där finalen 3 ggr och tycks vara den ständiga tvåan, tycker hon är värd att få sin adept som vinnare för en gångs skull!

Heja Magnus!!!


Bilden är från TV4

Nolltolerans!

Mattias Flink har tydligen begärt resning för att få en tidsatt dom, idag är han dömd till livstid utan "slutdatum" så att säga. Anledningen till att han begär detta är för att han tycker att domen utan slutdatum är "ej i enlighet med svensk lag" och "alla ska behandlas lika"... Skulle han väl tänkt på innan han sköt ihjäl 7 personer!! Mig veterligen är inte det heller "i enlighet med svensk lag" att skjuta ihjäl människor till höger och vänster...  Personligen tycker jag det är helt rätt med livstids fängelse för en sådan person, oavsett om han hade psykiska problem när det hände - desto större anledning att hålla honom bakom lås och bom tills han lägger näsan i vädret... Varför skulle han få en ny chans? De 7 personer han sköt ihjäl helt utan anledning, vad fick dom för chans???

Vad jag har svårt att förstå är det svenska straffsystemet. För om han nu skulle få tidsatt dom i 24 år så blir han frisläppt efter 16?!?!? Why? I min värld är 24 år just det - 24 år...???

Mer info finns här: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article4757705.ab

Tycker allt det här är sorgligt hur man än vrider och vänder på det... :o(

Börjar bli bra trött på det här!

V.13
Antal nysningar: 37 885 minst!
Antal toarullar som gått åt för att snyta sig: 2 (+8 förpackningar Kleenex)
Antal c-vitaminer som tagits: 12
Antal serier på TV som kollats: ca 60
Antal koppar te som druckits: minst 5 stora om dagen
Antal ggr självömkan uttalats: 200

Nu är det torsdag, och jag är minimalt bättre. Näsan har slutat rinna non stop, nu är det mer på halvfart men det är ju också allt. Är fortfarande ryggläge i soffan som gäller. Tack och lov för Gustaf!!! Hade inte han hjälpt mig med hästarna, fodringar och utsläpp vet jag ärligt talat inte hur detta hade fungerat... Hur sjutton gick detta till att jag blev så här knall, fall, urkass??

Har precis kikat lite på hästarna och Ella börjar bli rastlös :o(
Känns såklart lite stressande men jag kan verkligen inte göra något åt det! Reser jag mig upp från ryggläge är det nysningar non stop och varmt/kallt omslag och jag vill bara lägga mig igen... Tänkte att jag får ta hjälp av Gustaf när han kommer från jobbet så han kan skritta fram och av henne så kan jag kanske longera henne en stund i paddocken så hon får sprätta av sig lite... Stå och hålla i en longerlina bör jag väl klara av iaf???

Present nr 1 trillar in...

Idag berättade mamma att hon ville ge mig tapeter till arbetsrummet i födelsedagspresent - plus jobbet att sätta upp dom! :o) GRYMT bra present!! Hon kom förbi här och kollade lite, mätte osv och någonstans på vägen lyckades presenten även innefatta en omtapetsering av sovrummet - JIPPIE!!! Detta måste ju kvalificera in som Top 5 av bästa födelsedagspresenter genom tiderna?! ;o) 2 rum fixade känns helt fantastiskt roligt och jag ser verkligen fram emot resultatet!

I sovrummet ska vi ha denna: http://www.borastapeter.se/Kollektioner.aspx?k=E4&l=1
(bilden till vänster som föreställer ett sovrum).

Kommer tyvärr inte ihåg vad den till arbetsrummet heter så kan tyvärr inte länka till bild på den, men mamma brukar vara på hugget så jag misstänker att jag snart har riktiga bilder att visa här... ;o)

Tack, tack lilla mamsen!!

Not my cup of tea...

Har förstått att det är inne med haremsbyxor igen... Igen?! Tycker det var bedrövligt redan första gången och kan inte säga att jag fattar vad som är snyggt med dom denna rundan heller? Nu trampar jag säkert någon på tårna som faktiskt tycker att dom här maxi-size blöjbyxorna är fräcka men så tycker jag iaf - sorry! ;o)


Ginatricot's bidrag till blöjbyxan

Söta Brio :o)

Visst är hon söt vår ena inackordering? Är nästan synd och skam att hon en dag kommer vara vit som snö... Är något visst med grå hästar med bläs trots allt, eller vad säger du Elin ;o)?

                

Klen-Fia svamlar...

Är nu inne på min tredje dag där jag ligger däckad i soffan framför TV'n, snörvlandes och nysandes... Vill inte att gnälla men det var riktigt länge sedan jag var så här kass och det börjar kännas väl segt. Börjar bli hungrig och vi har inget "färdigt" hemma vilket känns lite jobbigt, orkar ju inte ställa mig och fixa något nu...

Har såklat inte blivit något gjort med Ella på flera dagar, hon får ta en liten paus när matte är krasslig denna gången... Inte för att hon ser ut att lida för det, går och gottar sig i nya hagen vi gjorde till dom med "lillasyrran" ;o). Selene får gå bredvid ett par dagar i en fålla, har dragit av sig 3 skor på en vecka och hovslagaren var ute igår för andra gången, finns snart inte så mycket kvar där man kan få på en sko och hon kan verkligen inte gå barfota då hon blir tok-öm! Vågar inte riskera något nu med bara 4 veckor kvar till "leverans" (ser värsta scenariot framför mig att hon drar av sig sin ena sko och det inte går att få på någon ny, så hon avlastar på andra hoven och får typ kotledsinfektion eller nåt... Kan ju inte åka iväg med henne nu och behandla är ju inte läge)... Nej, hon får stå där idag och om det är ok underlag imorgon gå ut med dom andra igen ;o). Nu står hon torrt och "olerigt" och hon verkar väldigt nöjd med sin fålla faktiskt - att få vara lite själv, har varit ganska grinig på dom andra ett par dagar. Melrose är brunstig och är gör-jobbig, går bara och knuffar och bökar på dom andra. Ella har också gått igång med brunsten och Selene verkar mest tycka dom är jobbiga... Nu har hon alla kompisarna nära, men ändå så hon kan få lite lugn och ro. Brio är skadad och står på fålla hon också tyvärr så dom är verkligen samlade allihopa... Märks det jättetydligt att jag har dåligt samvete för att hon får stå på fålla ett par dar??? ;o) 

         
Passade på att ta en bild från mitt fönster här vid soffan, är en ganska mysig utsikt ändå :o). Ella och Melrose tyckte det var jättespännande när matte hängde ut från fönstret för att fota *s.

Har förrsten blivit tillfrågad av en av grannarna om vi vill arrendera lite mark av dom, och det har slumpat sig så att det var EXAKT den marken som jag har gått och trånat efter det året vi har bott här! Hade varit en perfekt sommarhage i anslutning till skogen, kuperat, torrt och vi ser dit från ovanvåningen - med kikare kan jag ha järnkolla på hästarna *hahaha*. Är kanske 1-1,5 km bort... Vi tänkte gå bort och kolla lite närmare på det när jag blir frisk! Bra va?! :o)

Influensa-nojja?

Undrar lite om det verkligen är bra att få tid att "bara tänka" så här som man gör när man ligger sjuk hemma i soffan, febrig och gnällig...  Man hinner ju snurra igenom ganska mycket i huvudet, något som jag i ärlighetens namn inte hinner göra med allt annat som pågår i vardagen ;o). Fick ett gäng gravid-tidningar av en kompis i helgen och i brist på annat har jag läst igenom dom och kommit till följande insikt... - vi kommer att få en sådan här:



Den är ju PYTTELITEN!!!! Sparkar visserligen som ett helt fotbollslag men inte ett smack större för det... Herregud, vad har vi gett oss in på?! Kommer man våga ta i den över huvudtaget? Tänk om den går sönder?

Hmm... Detta gör mig kluven...

Läste precis denna artikeln på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4714887.ab. Även om jag är en sådan hästägare som skulle göra allt i min makt för att behålla mina hästar så tycker jag ändå att en häst måste få vara en häst, och i slutändan är det viktigaste ändå att dom kommer kunna fungera normalt... Detta gör mig verkligen kluven, jag menar en häst har ju sitt behov av att äta gräs/stråfoder i intervaller om 2 tim/måltid minst var 3:e tim tygnet runt... Om hästen då är allergisk mot gräs, hur funkar det då?! Hur kan en häst vara häst om den är allergisk mot det viktigaste dom har för sitt välmående?!

Märkligt, och intressant! Får se om jag hittar mer information....

Nu är det synd om mig!

Har fått gå hem från jobbet idag med influensa och feber :o( är verkligen JÄTTESYND om mig, om jag får säga det själv - och det får jag för det är min blogg ;o). Så nu ligger jag i soffan framför TV'n med en stor kopp te och en massa skräp-såpor, roligare kan man ju ha... 

         

Nästa tjockis ;o)

Åter igen har en ljuvlig helg passerat med fint vårväder och mycket fix hemma på gården... Ursprungsplanen var att vi skulle kakla i helgen, men när det är såååå ljuvligt väder kan man ju inte stanna inne!! ;o) Så jag var iväg på lörd fm med H och kollade dressyrtävling, vilket var väldigt trevligt och inspirerande. Många fina ekipage, trevligt sällskap och god fika ;o). Enda nackdelen var väl egentligen att man blev grymt inspirerad och jag insåg att jag inte kan göra något med den inspirationen... *suck*. Känns ju lite trist att inte kunna lägga en plan med Ellas och min utveckling för 2009, eller ja - jag KAN lägga en plan och den ser ur så här:

1. Rida så länge det är möjligt
2. Komma igång med ridningen så fort det går

Hahaha, inte sådär jätteimponerande målsättning va?! Men men, detta är något jag redan accepterat och det är som det är...  Var sak har sin tid. Åkte iaf hem efter dressyren och tog ett ridpass i paddocken,  Ella kändes jämn och fin och det var riktigt roligt. Sedan kom P & J hem för häst/graviditet snack och goooood middag som pojkarna fixade :o). Som vanligt behövde jag och P inte göra ett smack *s. Det är väldigt duktiga pojkar vi har! Så det blev en trevlig kväll i goda vänners lag...

Söndagen gick i fixandets tecken hela dagen. Vi ordnade med ett insläpp till ena hagen som var väldigt upptrampat och otrevligt. Kommer förmodligen bli upptrampat igen men nu är det en sandblandning där så det blir ju inte lika lerigt iaf. Vi fixade även en ny lite mindre hage bredvid paddocken och fållorna. Tänkte att hästarna kunde premiär-gå där en liten stund innan intaget och plocka liiite gräs iaf. Ena inackorderingen har skadat sig lite och går på fålla, nu får hon sina polare precis bredvid vilket kan vara mysigt för alla inblandade :o). Vi släppte hästarna i den nya hagen när vi var klara. Då hagen inte var så stor, och full med gräs att plocka med, plus att hästarna var loja efter en hel dags sol (och för Ella och Melrose del - en hel dags bus!!! Dom har varit sjövilda *s), misstänkte vi att det skulle gå rätt lugnt till, men tji fick vi! När vi släppte dom där freakade främst Selene (?!) fullständigt!!! Jag skrattade så åt henne, trodde inte att hon orkade röra sig på det sättet längre, hon har ju trots allt bara 5 veckor kvar till beräknad nedkomst!!! Men det verkade inte bekomma damen, hon galopperade och brallade dom en tok *hahaha* Gustaf filmade lite med sin kameramobil så kolla knäppisen: http://s270.photobucket.com/albums/jj108/toppen92/?action=view&current=42d3fe21.pbr. Selene är den tjocka stollan som beter sig, Mellisen travar mest runt och Ella har ju insett den stora vinsten med hagen = gräset  så hon undrar nog mest varför dom andra är så korkade och ödslar tid på att röra sig när man kan äta ;o)

Efter allt detta fixande fullkomligt kraschade jag och Gustaf i soffan hemma, borde kanske hittat på något med Ella men som hon och Mellisen härjade hela dagen kändes det som att hon var rastad tillräckligt ;o). Så här sitter vi, halvt sovande framför TV'n och slötittar Beck... Vi är allmänt nöjda med oss själva och dagen ;o)

Sov gott!

Tjockisen...

Kom på att det var länge sedan Sally fick lite mediatid ;o)
Jag har säkert tidigare berättat att det är Gördis som är den stora jägaren av mina 2 rara katter?! Sally brukar sitta bredvid och titta med stooora ögon på syrrans fångster, men hon verkar inte ha något större jaktbehov själv. Om det är för att hon är en liten tjockis sedan hon blev steriliserad eller om det finns någon annan orsak vet jag faktiskt inte. Hon älskar att leka med sina leksaksmöss men mer än så är det inte.  Så när hon häromdagen kom med en daggmask i munnen - KANONSTOLT - stå visste jag inte om jag skulle skratta el gråta... Hahaha, söta katten, är man en tjockis får man anpassa fångsten efter hur mycket man orkar röra sig ;o)

               

Ja ,å hon leva, ja må hon leva....

Om ca 10 dagar fyller jag år och i år har jag kommit på BÄSTA födelsedagspresenten!!! Så familjen - anteckna nu:
- Ommålning av matsalen
- Ommålning av hallen
- Tapetsering av arbetsrummet



Bra va ;o)

Wonderbaaaar...

Ja vad mer kan man säga om en fantastiskt rolig träning, på en ljuvlig och ridbar häst???? Världens Bästa Ella slår till igenom och gör matte gråtfärdig av lycka :o). Nu kanske inte ni tycker det är så märkvärdigt när ni ser bilderna men vi hade ett så fantastiskt roligt träningspass igår och Ella var en miljon - gånger 10 - minst!! :o)

Blir så himla, himla glad att jag fortfarande kan få ett sådant pass där vi kan gå in och jobba med ALLT utan några större problem (pilotens andfåddhet undantagen *s). Hon var helt i mellan hand och skänkel, jämn på båda tyglarna, reglerbar både framåt och bakåt, tog halvhalter som aldrig förr, kunde göra riktiga samlingar och tempoväxlingar i galoppen och var bara alldeles alldeles underbar... Är lite surt att man snart inte kommer kunna rida på ett tag för just nu är det sååååå fantastiskt roligt!!! Men jag njuter så länge jag bara kan... ;o)

Framridning


Travjobb


Ellas specialitet , dvs sidvärts rörelser ;o)


Galopp, tyvärr i "fel" språng för fin bild men det var skralt med osuddiga bilder tyvärr...

Aaargh!!!

Idag är ännu en tung dag... Jobbet är otroligt frustrerande förtillfället. Det är väl ingen nyhet för någon att bilindustrin inte mår så bra nu och arbetsklimatet här har hårdnat, alla är pressade, det blir tyngre och tyngre ärenden att hantera... Har försökt att hålla mitt "jobb-gnäll" utanför bloggen för jag vill hellre skriva om roliga saker, men när man med nöd och näppe har näsan ovanför vattenytan så känns det som att man behöver "bubbla ur" sig lite... Är i en situation där det känns lite som att man springer i djup lera och inte kommer någonstans - otroligt frustrerande!! Man letar efter ljuset i tunneln för att till slut hitta en lapp där det står "vi har tyvärr stängt av ljuset pga höga driftskostnader"... Så vad göra?! Gråta en skvätt?... Eller åka hem och pussa på hästarna och ladda för kvällens träning?... Easy choice! See ya tomorrow ;o)

TRAGEDI

Jag vet inte annars hur jag ska beskriva morgonens händelse... När jag var ute och morgonfodrade hästarna var bara ena katten där och det är något som tillhör ovanligheten! Normalt sett har jag bägge busfröna på plats och tigger om uppmärksamhet ;o). Jag ropade ett par ggr på Gördis och efter en stund kom hon - med en STOR & TJOCK mus i munnen - hon var hur mallig som helst och försökte prata lite med mig trots att "munnen var full" ;o). Berömde henne massor och hon mallade sig big time, Sally stod bredvid och tittade med stora (förmodligen avundsjuka) ögon på syrran...

Mitt i stallgången låg ett hönät med en slatt hö kvar som jag tagit ur en av boxarna och såklart var Gördis tvungen att lägga musen precis, just där... Och lika såklart lyckades ju musen gömma sig i den lilla höslatten så Gördis kom inte längre åt den *suck* så matte fick rycka in och "ruska ur" musen som såklart landade på golvet och pep iväg fort som attans - in under en boxdörr och naturligvis helt "rätt" box där det finns en liten mus "get away" i ena hörnet... BEHÖVER jag förklara exakt hur förtvivlad Gördis blev?!?!?! Hon hoppade mot boxdörren men med häst i boxen och musen redan säkert ville jag inte släppa in henne och jag tror hon gick och jamade i vemod i säkert 10 min innan hon lugnade ner sig... Kan iofs förstå henne, det var nog den största musen hon tagit hittills men "så går det när man leker med maten... " *hahaha*

Precis vad jag behövde..

Måste säga att Internet är fantastiskt! Hur gjorde man innan det fanns??? Varifrån fick maninformationen och tipsen????

Jag har ju börjat nojja (ännu mer *s) över stundande fölning,  och även börjat klura på "vad det är jag har hittat på denna gången"... vet ju INGENTING om det här ju... Tänk om något händer Selene, eller fölet?!?!? Hur kom det sig att jag fick denna galna idén att börja hobbyavla, verkar ju heltokigt... Tog jag verkligen det beslutet själv?!

Har idag iaf lagt in nr till "föl- & ammajouren" på min mobil om/utifall. Har tagit fram en lista över stuterier som säljer råmjölk. Och jag hittade det  här (vilket är precis vad jag behövde *s): http://www.hagardhastgard.se/admin/myfiles/Nyhetsbrev%20mars.pdf. Allt detta hittade jag inom loppet av 5 min på nätet... Fantastiskt... :o)

Måste ju erkänna...

... att det finns ju en annan vinkling av att beskriva helgen - den "icke djur-vinklade" beskrivningen ;o). Det är ju faktiskt så att vi har fått väldigt mycket gjort förutom att fixa för de fyrbenta vännerna...

Vi har varit i syrrans gamla hus och hämtat en skänk och en byrå som vi fick (tack, tack). Skänken var ämnad åt köket och det blev toppen. Är visserligen en tillfällig lösning tills vi fått prioriterat att sätta in fler köksskåp där (vilket lär dröja med tanke på våra prioriteringar, dvs stallet först *s). Byrån var till tvättstugan, vi har en herrrans massa grejer där och det hade varit skönt att få undan lite. Kommer bli så bra, så bra!

VI har även varit och köpt kakel!!!! Bara det i sig är ett smärre "halleluja-moment" och nu ska det "bara" upp också... Med tanke på att vi påbörjade vår köksrenovering 1 mars -08, och vi fortfarande inte har fått upp gips-skivor på väggarna så vi kan tapetsera, eller inte dragit in elen förutom till spisen, så vågar jag inte utlova några tidpunkter för NÄR det kommer upp -  men nu finns alla förutsättningar i huset iaf ;o)

Gusaf har hunnit laga avgasröret till sin bil och vårstäda framför stallet. Han har lagt om lite stenplattor så nu har vi fått en stabil "parkering" till skottkärran vilket blev kanonbra! Han är duktig min man :o). Vi har dessutom fått storstädat i huset vilket var otroligt välbehövligt!

Idag har vi haft Gustafs mamma och syster med familj här på fika i förmiddags. Vi fick bebiskläder med kossor och grisar på, ursött ;o). Sedan på em kom min mamma förbi så stackars herr och fru Ljungqvist fick offra sig med ytterligare en fika ;o). Stackars oss *hahaha*.

Lovely weekends!

Jag verkligen ÄLSKAR helger!! Inga tider att passa, inga krav eller måsten... Däremot en hel del "vill göra" projekt ;o)

Just den här helgen har vi varit enormt duktiga, har haft storstädning i Ellas box, vet att några som läser här har erfarenhet av hennes box och den är inte direkt den roligaste boxen i världen, den har jag fått för mina synder *hahaha* (fick höra i gamla stallet, där det stod 40 hästar att Ellas box var TOP 3 över värsta boxen att mocka ... ger ju en liten fingervisning *s), tycker iofs att hon har blivit betydligt mycket bättre men lite då och då kräver den lite extra "omvårdnad" ;o). Vi har dessutom totalsanerat Selenes box, det är något man ska göra inför fölningen och jag tror vi körde ut säkert 15 skottkärror!!!  Men det kändes väldigt skönt att checka av det från listan. Det och vaccinering/stelkramp som vi fixade i fredags. Nu är alla stora förberedelser klara så nu är det bara att vänta och hoppas!!

Selene har tappat ena framskon och är JÄTTEÖM i hoven!!! Känns lite jobbigt med tanke på att skorna ska av innan fölningen. Tänkte först se om det funkade och istället dra av den andra också, men med tanke på hur öm hon är så vet jag ärligt talat inte... Hon är ju TUNG just nu och jag vet inte om det är bättre att låta henne ha framskorna på sig, även över fölningen... Risken är ju att dom skadar fölisen, men det gör dom väl ändå även om dom skulle trampa på den med nakna fötter??? Hmmm, svårt! Åsikter något?

Ella har varit ljuvlig! Blev att hon stod 2 både tors (snökaos) och fre (vaccinerad + matte jobbade till 20) så jag longerade henne igår och red idag. Är så fantastiskt trevligt att rida henne nu, hon känns härligt avspänd men ändå engagerad och bra tryck... Gjorde fin-fina skolor och skänkelvikningar idag, lite slö i galoppen men så har det ju varit en äkta vårdag idag med värmande gossig sol så hon var nog lite solseg ;o)...

Melrose fick vara naken idag och det såg så himla gott ut. Hon stod verkligen och gottade sig i det underbara vädret... MYSIGT! Hon var så där kelgosig som bara hon kan vara och jag blev kvar extra länge i leran ;o). Är tyvärr UR-TRÅKIGT i hagarna nu, men nu vet jag iaf hur jag vill göra till nästa vinter. Även om det inte är så kul just nu, känns det som helt rätt beslut att inte ha gjort något första vintern utan känna efter vad som kan funka bäst...

Några som verkligen gottade sig i solen var missarna. Sally ville inte vara med på bild idag (lyckades titta bort varje gång) men Gördis var för en gångs skull villig att posera för kameran ;o)

     
                                  Ahhh... gott...

     
                              ... mmmm....

    
                     .. här kommer tigern, passa er mössen....

Melodifestivalen 2009

Kommer skriva lite kommentarer under melodifestivalens gång... Blir kanske ett lite rörigt inlägg utan röd tråd men det får ni ta ;o)

Måste säga att jag gillar verkligen Af Ugglas låt! Den har fått så mycket kritik hit och dit men jag tycker det är en skön låt... Visst, kanske inte helt typisk för Melodifestivalen men vad sjutton gör det?! Melodifestivalen har ändå tappat sin glans och ballat ur fullständigt.. Och le'ts face it - Sverige lär ju inte vinna någonsin igen - vi har för få grannland... *Hahaha*. Med det säger jag inte att den låten ska vinna, men jag gillar den...

Sicken outfit Agnes hade!!! Är det vaselin och skoho som gäller för att glida i den dressen?! WOW.
... Och ja - det är väl klart jag är avundsjuk!!! ;o)

Låten då, kändes som vilken radioslagdänga som helst, ok men inget fantastiskt.



Bilden lånad från: www.vk.se/

Har precis lyssnat på Sarah Dawn Finers låt, eller rättare sagt - FÖRSÖKT att lyssna på låten. Men ärligt talat, jag blev så himla distraherad av hennes (ursäkta uttrycket) - lökar!!! Såg ni den bysten?!?! Om hon är gravid - hur stora blir dom inte då?? Är ju fascinerad av hur mycket kroppen ändrar sig under pågående graviditet, och då bland annat bysten. (Har redan gått upp en storlek och då är jag bara halvvägs). Hur blir det inte med amning?! Och om man då har enorm byst redan innan, som SDF har... Hur blir det inte då?? Hua!

Hmm... hur kommer det sig att en låt på grekiska är med i svenska melodifestivalen?? Jag undrar jag.... Inget vidare var den heller, tycker inte om när man inte förstår vad dom vill förmedla!

Har nu hört sista låten och jag är kluven, det finns ärligt talat ingen låt jag tycker sticker ut mer än Ugglas. Den jag tror skulle funka bäst i stora finalen är konstigt nog Emilias (fast den gillar jag inte riktigt) eller Ugglas. Ska bli riktigt kul att se vilken som vinner i slutändan,  för det kan vara vilken som helst känns det som ;o)...

Måns, Agnes, EMD - känns lite som en Idol-final tycker ni inte ;o)

Finns det någon Fillidutt tro?!

Har blivit lite nojjig - tänk om det inte finns någon Fillidutt i magen på Selene???? Tänk om hon bara har gått upp för att hon ätit mycket och inte rört sig? Med tanke på hur nära fölning det är (ca 6v) så har hon inte lagt på sig sådär jättemycket i ärlighetens namn..  Jag har ju egentligen inga riktiga bevis på att hon faktiskt är på smällen, har ju inte kollat henne sedan i juni... Har varit så inställd på att allt är lugna gatan och nu började jag nojja... Håll tummarna att det finns en liten fillidutt-bebis där inne i magen


LYCKA!!

Det finns inga ord att beskriva hur mycket jag älskar min häst en dag som denna... Jag svävar på fluffiga rosa moln i skinande sol, ovanför ett turkosblått hav med fågelkvitter och färglada fjärrilar omkring mig. Förutom molnet jag svävar på finns inga andra moln på min klarblå himmel och det är alldeles, alldeles underbart....


"Vilken häst" kanske någon undrar, vilken häst är det som kan frambringa dessa ljuvliga känslor... - jo, det är Världens Bästaste, Goaste, Duktigaste och Finaste Esmeralda såklart... Mitt hjärtas fröjd och glädje (förutom när hon stökar *hahaha*)...


Som jag berättat tidigare har vi backat lite i ridningen, då jag inte orkar "ta henne vidare mot nya utmaningar och utbildningsmoment" har jag istället fokuserat på takt och tempo, övergångar och tempoväxlingar - allt för att få bättre stabilitet och styrka. Har ju personligen varit väldigt, väldigt nöjd med ridningen och Ella, hon har känts väldigt positiv och fräsch... Allt detta berättade jag när jag kom till tränare A igår och menade på att det kanske inte är höjden av lycka för en tränare med en elev som är på smällen och gärna helst rider lätt i traven, inte kan/orkar jobba vidare med samling och vill ta paus lite titt som tätt... Men A är lika positiv som alltid och tyckte vi skulle börja iaf... Efter ett FANTASTISKT trevligt ridpass, där Ella visar sin bästa trav hittills, är som smör i sidorna, vaken för skänkeln, skummar och löddrar som en rabiessmittad hund så utbrister A att "hur kan du säga att ni backat av - ni har ju tagit ett jättekliv framåt?! Det är ju så här jag vill ha er"... Fick massa beröm att jag fixat till min sits i lättridningen (vilket jag har varit skrämmande kass på innan) och att jag inverkar mycket bättre nu vilket tydligt syntes på Ella. KUUUUUL!!!!! :o) Vi kunde t o m rida 8-volter i galopp, vilket innebär förvänd galopp på volt - något som vi på långa när inte har grejat innan då varken jag eller Ella har orkat av olika anledningar... Så där ser man vad lite basic träning kan göra! Både häst, ryttare och tränare var väldigt, väldigt nöjda när passet avslutades och väl hemma somnade jag direkt och sov som ett barn hela natten med fluffiga söta drömmar... *underbart*

                     

Once upon a time ...

... in a land far away, a beautiful, independent, self-assured princess happened upon a frog as she sat contemplating ecologiacal ussues on the shores of an unpolluted pond in a verdant meadow near her castle... The frog hopped into the princess' lap and said -   

"Elegant lady, I was once a handsome prince, until an evil witch cast a spell on me, one kiss from you and I will turn back into the dapper, young prince that I am... and then, my sweet, we can get married... and set up a housekeeping in your castle with my mother... where you can prepare my meals... clean my clothes... bear my children... and forever feeling happy doing so..."  

That night, when the princess dined sumptuously, on a lighty sautéed frog legs, seasoned in a white wine and onion cream sauce, she chuckled and thought to herself : I don't fuckin think so!

              

Grattis!!

Vill bara gratulera kompis J som numer kan titulera sig som lycklig hästägare!! Ser fram emot att träffa (eller iaf få se bild på underverket *s). Kul, kul!!

                                    

Hmm... det var ju rätt skönt...

Under loggan på den här bloggen står det " GANSKA mycket häst, men även utrymme för annat surr (som mer normala människor kallar för "vardag")". Inser ju att det är en något annorlunda fördelning nuförtiden då graviditet och dräktighet för tillfället dominerar fullständigt... Inte så konstigt visserligen men det känns ändå lite märkligt. Känns nästan som att jag inte tycker att mina hästar är lika viktiga längre för jag inte skriver lika mycket om dom - och jag vet att det är barnsligt för jag älskar dom massor, massor - men jag får väl skylla på hormoner ;o)

Det jag vill berätta denna gången är att vi har nu kommit till ytterligare en nivå i graviditeten - nämligen till användande av stödstrumpor!! Känns ju verkligen som tant-varning (no offense) men den sista veckan har jag under eftermiddagarna på jobbet börjat svullna lite i mina fötter och vader, så jag köpte ett par stödstrumpor förra veckan när jag var hos MVC mest för att "det kan ju vara bra att ha"... Idag drog jag iaf på mig dom när det började kännas lite jobbigt och tro det eller ej, men det var inte alls dumt! Riktigt skönt faktiskt... Ha! Där ser man! Egentligen förstår jag inte varför jag är förvånad, så många som provat kan väl ändå inte haft fel ;o)

Ella-uppdatering!

Har ju haft lite smådåligt samvete över att jag inte har ridit lika mycket denna vintern som jag brukar, visst nu finns det en förklaring men det duger ju inte för mig - utan jag måste ju trycka ner mig själv lite också ;o)... Ni vet, den vanliga "jag är en så dålig matte för blablabla..." varianten. Men de sista veckorna har jag mått riktigt bra, lite "som vanligt" faktiskt (fast lite tyngre, klumpigare och mer andfådd *s) så jag har ju försökt rycka upp mig lite med hästaktiveringen och det har gått rätt bra om jag får säga det själv. I söndags tog vi en framskrittning ute och sedan gick vi till paddocken, skrittade ett varv och sedan kom världens hagelskur!!! Tyyypsikt! Tji fick jag för att man försökte vara redig ;o). Tack och lov var det snabbt över och som belöning fick vi ett riktigt trevligt ridpass. Ella är väldigt positiv över lag nuförtiden, har ju blivit lite mer "lugn" ridning igen då jag inte längre orkar pressa vidare med exempelvis mer samling. Istället har jag backat lite och fokuserar på takt, tempo, övergångar och tempoväxlingar igen, back to basics kan man säga... Faktum är att det känns väldigt lagom för mig och Ella är överlycklig... Så vi har riktigt trevliga ridpass, inga direkta stollerier (förutom vid ena kortsidan i paddocken, vid lerhögen, där dom Ella-ätande monstrerna bor *s)...

Igår (mån)  blev jag kvar rätt länge på jobbet, plus att T hade fixet med mina hästar så jag longerade Ella (för att snabbt kunna komma in och lata mig, måndagar är en jobbig dag tycker jag). Hade henne inspänd och hon börjar mer och mer kunna utnyttja det för att stretcha ut ryggen, tyvärr har jag slarvat med longering och det har blivit mer rastning än jobb - något som vi nu försöker ändra på. Tror nog att vi har åtgärdat det om ett par gånger...

Idag red jag i paddocken igen, Ella var väldigt spänd och på tårna av någon anledning. Funderar på om det har varit älgar i hagen idag eller något, för nåt var det som triggat igång henne... Till en början var hon jättespänd vid "farliga kortsidan", fick något tokryck och brallade lite, men efter en stund blev hon riktigt fin. Blir ju rätt stor skillnad nu när jag rider lite mer, hon känns väldigt fräsch, mjuk och fin i sidorna, ligger jämnt på yttertygeln i båda varven, jobbar på framåt med stor positivitet - kul!! Ska bli riktigt kul att åka till A och träna imorgon, får bara se vad jag orkar, nedsittning i trav är ju inget jag sysslat med det sista, men det kanske är lite lättare i ridhuset då underlaget är lite mer sviktande än i paddocken... Blir ju dessutom så fruktansvärt flåsig med en gång nu. Sedan har jag fått svårt att sitta upp - tyngdpunkten har förflyttat sig lite och jag kan inte böja benet mot magen på samma sätt... Hahaha, var ska detta sluta ;o)

AHA - jag har kommit på lösningen!

Med tanke på mitt förra inlägg, hoppade jag idag över att gå till kiosken - good choice!
Dessutom har jag kommit på lösningen på mina stundande problem - för visst måste detta funka va?! *HAHAHA*

                              

Hemska tanke...

Jag har precis pratat lite om ditten och datten med en kompis på telefon... Det var om hästar, fölning, kompisar som hade fått barn, min graviditet osv. Hon gjorde mig medveten om (helt oavsiktligt iofs) följande skrämmande tanke - Tänk er en person 1,62 m kort, med en sisådär 5 kg övervikt i normaltillstånd... Tänk er nu denna person med ytterligare minst + 12 kg pga graviditet = jag kommer ju bli ENORM!!! Har precis insett att jag kommer snart att se ut som en val.... *snyft*... Har egentligen aldrig haft några som helst problem med min längd, men med denna insikt önskar jag att jag vore 1,72 istället....

                  
Willes val, P4

Helt fascinerande!

I och med att Selene går närmre och närmre stundande fölning blir det per automatik att jag letar information på nätet om allt möjligt som har med detta tillfälle att göra. Helst skulle jag vilja ha en lathund eller checklista på saker/atteraljer man behöver ha skaffat sig inför förlossningen och jag vet att jag har sett en kanonbra någonstans men då "var det ju så länge kvar" så jag sparade inte ner den *typsikt*. Hur som helst, i allt detta letande snubblade jag en otroligt fascinerande bildserie som visar riktiga foster vid olika tidpunkter. Jag måste varna att bilderna är inget för den svaga (är förmodligen aborterade foster dom fotat) men helt otoligt hur tidigt det faktiskt är en "riktig liten häst"!! Som sagt, inget för den känsliga, och kanske bättre att vänta tills efter lunch... ;o)


Här kommer länken: http://www.crayonboxminiatures.com/developmentminifetus.html

MÅSTE man inse sina begränsningar...???

Som ni kanske vet så har jag på senare tid haft ett återkommande problem - och det är kläder! Finns inte mycket i garderoben man får på sig längre vilket har lett till ett MYCKET begränsat urval (tack och lov fick jag en hel bunt med gravidkläder av Alex, vilket helt klart har underlättat mitt lidande - tack, tack!!). Det som bidrar till problemet är att jag har ett jobb där man tyvärr inte kan komma med mjukisbyxor och t-shirt med tryck på hela framsidan (tyvärr!!! För det hade varit en dröm *s) man måste hela tiden försöka se "representativ" ut... Den svåra balansgången är att ser just representativ ut utan att gå i trökig kostym vilket väldigt många som gör... Tycker att jag har hittat en balansgång där med min "vanliga" garderob - ni vet den man inte ens är i närheten av att få på sig längre ;o) vilket såklart har upparbetat ett stort missnöje över min numera skrala garderob.

Men igår var jag och syrran på stan! Hon hade deklarerat att hon ville ge mig en "gravidpresent" i form av klädesplagg och vi hade siktet inställt på en av de otroligt få "gravid boutiquer" som finns i stan, OCH som jag fått rekommenderat att de ska ha snygga grejer som inte ser ut som pensionärskläder (vilket de flesta mammakläder man hittar tycks göra). Visst var det en del fina saker där, lite Odd Molly över vissa - men JÖSSES sicka priser!!!! De var t o m dyrare än Odd Molly it self ;o) och där måste jag säga att jag drar min gräns... Tänker inte spendera astronomiska summor på kläder jag kommer använda under en så begränsad period av mitt liv! Vi hittade däremot en jättesöt topp som man även kan använda utan gravidmage och den slog vi till på... Detta blev min present från syster, puss på dig :o). Den var skitfin även om det var en färg jag faktiskt inte använder så mycket. Så då kom jag på den brillianta idén att vi skulle gå till Pilgrim och köpa matchande örhängen - det blev 2 par till mig och 2 par till syster ;o). På väg därifrån hittade vi en boutique med ursöta bebiskläder och syster "blev tvungen" att köpa en liten sprakdräkt med matchande mössa - som jag dyrt och heligt lovade skulle bli bebisens FÖRSTA outfit ;o)... Och så fortsatte det ;o). Efter 6,5 tim på stan, 3 överdelar, 1 linne, 1 kofta, 2 scarves, 2 örhängen, en bebisoutfit , 1 ansiktskräm och 2 fika pauser senare var det dags att åka hem (mest för att affärerna stängde *s).... Vi hade en toppendag och nu är det nog bokat att detta var en aktivitet som ska upprepas med jämna mellanrum ;o). Vi är alldeles för dåliga på att hitta på saker själva jag och min syster... 

Ringde Gustaf som hade maten på bordet när jag kom hem *pluspoäng*. Planen var att äta, ta en liten paus och sedan ut och hitta på något med Ella... Hahaha, eller hur?! STENSOMNADE på soffan och vaknade vid halv 10!!! Gick ut och kvällsfodrade hästarna sedan in och la mig igen... Tydligen orkar man inte så mycket som man tror längre, och jag tycks inte vara så bra på att inse mina begränsningar! Vet att jag frågade syrran flera gånger när jag drog runt henne både här och där "orkar du? " varpå jag fick svaret - "orkar DU??". Tänkte inte så mycket på det då... *hahaha*. Jaja, inte så mycket att göra, är väl bara att inse att man inte är lika tuff längre ;o)

Nu är det dags att packa ihop sig och åka till mormor som fyller år... Hmm... Frågan är vilken av alla mina nya fina kläder jag ska ta på mig... *hehehe*

Fredag - slö som vanligt ;o)

Är märkligt att man är så slö på fredagar - eller "man" - JAG är slö! Egentligen borde jag planera för vilodag på Ella på fredagar men i och med att jag skulle till Belgien på tjänsteresa i veckan, som blev inställd i sista sekund så blev denna veckan helt uppåner. Ella vilade i onsd, jag hade tänkt att rida igår tors men när jag kom hem var det halvstorm ute och med en vilodag på Ellan så är det av ren självbevarelsedrift man väljer att aktivera henne från backen. Dagen till ära blev det longering med inspänning och Holy Cow vad min skrutthäst kan bralla!!! Vi behöver ju inte oroa oss för att vi inte har en harv till paddocken - om man säger så ;o). Men efter en stund hade hon sprallat av sig det värsta och kunde börja slappna av lite. Så det blev rätt bra ändå...

Idag var det däremot dags att rida, men när jag kom hem var jag väldigt, väldigt sugen på att bara gå in och lägga mig på soffan - men jag var ståndaktig och fixade ordning Ella och tog ett ridpass i paddocken. Hon är lite ful med sin högerbog som hon mer än gärna pluttar ut hela tiden, men när man får ordning på den känns hon kanonfin. Det blev ett kul ridpass och jag var grymt nöjd med mig själv som ryckte upp mig och gjorde något vettigt med min häst. Var extra kul idag för Ella var på väldigt bra humör, vilket visar sig tydligt genom att hon blir en liten busunge. Man ser verkligen att hon har glimten i ögat och att hon "hittar på hyss" för att retas lite... När man "grälar" på henne för "hysset" är det nästan så hon skrattar åt en och vill gosa... Låter kanske inte så speciellt men det är en himla mysig liten ritual och jag älskar när hon är på det humöret - maken till häst med humor får man leta efter ;o)...

Sleep tight folks!

Vem är förvånad???

Läste precis detta på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4560335.ab och ärligt talat - trodde dom verkligen att det skulle slå?! För det första har det gått så OTROLIGT många matchmaking program på div olika kanaler så hela upplägget känns uttömt. För det andra - Rosing??? Tycker även hon känns totalt uttjatad för länge sedan och väldigt mycket gårdagens nyheter, men det är ju min ringa åsikt. Ä andra sidan, finns väl ingen annan som är tillräckligt mediakåt för att ställa upp... Säger bara - sicken blås! ;o) 

JIPPIE, JIPPIE, JIPPIE!!!

Min hetaste hingstkandidat till Melrose nästa år är nu godkänd av ASVH!!! Tjooohoooo...
Kolla in snyggingen:



Bilder i repris ;o). Mer info finns här: http://www.lundgren-sporthorses.com/

Det enda som jag fortfarande klurar på är om jag vågar ta skick från Tyskland på en förstagångare... Men det har jag ju ett år på mig att fundera *hahaha*. Men han är i allra högsta grad intressant :o)

Nu är det inte långt kvar!!!

Selene har gått 300 dygn under sin dräktighet och nu är det verkligen inte alls långt kvar!!! Här är sista bilden från serien om fostrets utveckling som jag visat under hela dräktigheten och denna bild motsvarar ungefär dygn 320:


"Inom en vecka eller så, så utvecklas fostrets lungor så pass mycket att den kan överleva i den "riktiga världen". Fostrets ben har stärkts till den grad att de kan använda dem för att bära sin kroppsvikt. Pälsen har gått ifrån att vara tunn till en mer robust päls som fölet har när den föds. Så långt som utvecklingsmässigt så är fölet "färdigt". Du får chansen att träffa ditt stos nya föl inom några dagar eller veckor. (Normalt dräktighet hos ston går mellan 320 till 365 dygn)".

Vi har alltså kommit så långt att nu snackar vi VECKOR!!!! Behöver jag säga hur nervös jag börjar bli, hur mycket jag hoppas att allt går bra och hur nyfiken jag är på vad det blir, att se en fölning, hur Selene kommer hantera det? Om Selene kommer vara lika bra mamma som jag hela tiden misstänkt?? Frågorna är många och snart vet vi! Tjohooo...

Vill ni läsa hela utvecklingen samt se alla bilderna finns dom här: http://connemaraponny.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=1cfd5d35-7aa7-4cf6-bcba-515e7c970aef

Mys-pys med pållarna :o)

Idag fixade T de "vardagliga" sysslorna för mina hästar, Christine hade intag så jag var i princip hästledig ;o). Meningen var ju att jag skulle varit på tjänsteresa i Belgien så jag hade planerat för vilodag på Ella idag. MEN, min tjänsteresa blev inställd i sista minuten så jag var i valet och kvalet om jag skulle göra något ändå men kom fram till att jag skulle bara mysa med pållarna istället. Ella var faktiskt riktigt gosig för en gångs skull. Ville inte gärna bli borstad i vanlig ordning utan ville hellre att jag skulle bara mysa... Söt! Friserade även hennes man då hon börjar se ut som en travhäst, dessvärre tycker Ella INTE om det så jag fick ge upp halvvägs så nu ser hon ut som en tönt istället *hahaha* Jaja, får fixa resten imorgon el något... Pysslade även ganska länge med Melrose och hon däremot tycker ju det är det bästa som bli borstad. Helst skulle man göra det HELA tiden om hon får bestämma ;o) min lilla goshäst! Kändes bra att bara få pyssla lite med dom....

Christine hade för dagen adopterat Selene och gick loss på henne med gummiborsten och det är ju Selenes favoritpryl i hela världen för tillfället så hon gottade sig ska ni veta. Hon fäller rätt mycket nu så när man drar fram den blir hon helt till sig ;o). Nu är det ju uppskattat att fixa med henne igen, då hon äntligen kommit tillbaka som den "gamla hederliga" kelsjuka Selene och då är hon jättemysig. Den eldsprutande draken är ett minne blott ;o). Tusen tack för hjälpen idag Christine!!


BIlden lånad från: www.grapevine.tv/images2/goodies/b0707/drake1.jpg

Stora problemet just nu... Kläder!!

Det varit en lite jobbig dag idag... Känner mig mer och mer stor och klumpig vilket inte är så jättekul. Särskilt inte som man bara börjat resan och magen kommer bara bli större och större. Mitt stora problem varje dag är kläder (återigen I-landsproblematik, jag vet!! Men det gör inte problemet mindre för mig tyvärr) och det är inte kul när det känns som att man har samma 3 ombyten att varva med HELA tiden!!!! Tittar längtansfullt i garderoben efter mina "vanliga" kläder och känner ett sting i hjärtat... Är ju lite kluvna känslor inför att shoppa loss på mammakläder som man trots allt ska använda under en begränsad period - och dessutom är rätt dyra faktiskt! Men jag har ju insett att lite mer måste jag köpa! Har preliminär bestämt med syster att vi ska in till stan på lördag och hon ska följa med mig till en "gravid-boutique" och kika, hon har dessutom deklarerat att hon ska köpa mig en "gravid-present" i form av mammakläder... Söta syster!!! Love you!!!

Och appropå min syster så måste jag ju berätta om Lillebror!! Han har fått bra nyheter i form av att han fått en lägenhet han väldigt gärna ville ha, plus att han har fått bekräftat att han inte behöver ta lika mycket poäng som han trodde att han behövde (för att få ihop tillräckligt för att beviljas studiebidrag för utlandsstudier) - Så grattis till Lilleman för det! Som extra grädde på moset hade han skrivit både samhällsprov OCH matteprov idag och det verkar som att han fick bra på dom... Kul, kul

Tips!

Om ni inte redan har testat så kan jag VARMT rekommendera:

         

Är en sandwich-variant med kakor och Ben & Jerry's fantastiskt goda glass i mitten... *mmm jammy*

Eller som dom själva skriver på sin hemsida:
"Är det en satellit?...är det en asteroid?...är det ett ufo?... Nej, det är nya 'wich som landat i en frysdisk nära dig. En helt fredlig och extra greppvänlig sensation av maffiga choklad-cookies med en generös omgång chocolate chip-glass imellan"...

Kan inte annat än att hålla med :o)

Bebis update

Det är lustigt med bloggandet, vissa dagar kan man skriva hur många inlägg som helst - och sen kan det gå flera dagar innan man får plitat ner ett enda ord ;o)... Tänkte göra en liten uppdatering innan jag kryper i säng, är hur trött som helst!! 

På bebisfronten har det hänt lite grejer, i söndags kände Gustaf för första gången sin avkomma som levde loppan i magen ;o). Tror nog att han blev lite rörd av händelsen... I måndags var vi på MVC och lyssnade på hjärtfrekvensen, tjitt-tjattade lite om graviditeten  och hur jag mår, bokade tider framöver osv. Dom har en helt makalös framförhållning, hon bokade upp mig i princip ända fram till due date! Lite annat än framförhållningen med möten på jobbet *hahaha*. Allt var iaf bra med bebisen och det känns ju alltid skönt att checka av. Nästa besök är mitten av april, samma vecka som vi ska kolla "sorten", plus att det är ungefär samtidigt som Selene ska föla - blir en händelserik period! Ooaahhh, blir nervös bara jag tänker på det ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0