Fjantiga ston!!!!!

Åååhhhh, vad jag är sur på mina bedrövligt fjantiga hästar!!!! Hade med Ella och Melrose till ridhuset idag, medryttaren till Mels skulle premiärrida där och Ella fick hänga med på promenad. Tog henne vid handen då  jag misstänkte att hon skulle vara lite prillig men tänkte sitta upp barbacka om hon var cool. Båda töntarna var så prilliga att dom höll på att krypa ur skinnet och medryttaren satt riktigt pyrt till vid ett tillfälle... SUCK!!!  Ok att det dundrade in en 4-åring på 1,78 som hade full rodeo vid hand, sparkade i sargen och hade sig men ändå. Varför kan man inte ha hästar som skiter högaktningsfullt i sådant och bara kör sitt race?! Ella var rent ut sagt bedrövlig så det blev inget uppsuttet där inte (jag hade flugit till månen)! Puckon!

BUSUNGE!

Åh vad det är roligt att Iris lärt sig gå... Verkligen jättekul... ;-)
 

Ellabo On Ice

HERREGUUUUD vilket bedrövligt vinterväder!!!! Vi har is överallt, hagarna är bedrövliga och jag vågar inte släppa ut killarna i sin stora hage pga isen. Igår ville Fille inte gå för underlaget så jag fick knalla ut och hämta honom - det händer ALDRIG annars... Försvinner det inte får jag ringa hovslagaren och sko på Fille runt om! Dessutom är det så knaggligt efter leran frusit så när det inte är någon snö är det risk att dom vrickar sig, eller ännu värre!! Fy sjutton alltså! Är så ledsen att vi inte hann hårdgöra innan det frös :-( för nu skulle det verkligen behövas... Får klura på hur vi ska göra, måste få ordning på hagarna!!!
 
På positiva sidan känns det bättre och roligare att lägga lite krut på att fixa ordning nu när det bara är mina hästar kvar här hemma. Vi har valt att inte ta in några nya inackorderingar utan ha det själva och det känns fantastiskt bra! Hagarna kommer hålla sig bättre och jag kan köra mitt race fullt ut och inte behöva jämka eller anpassa efter andra och det är underbart. Även om mina inackorderingar har varit jätterara och bra så är det skillnad ändå. Nu kan jag köra specialbehandling av mina hästar precis som jag vill :-). Sedan var det mycket bättre första året vi bodde här, när det var färre hästar... Nackdelen är att man är ju mer bunden och ska vi göra något kräver det extra planering men det får ju lösa sig det också. Har lite planer på diverse lösningar för att underlätta... Berättar mer inom kort ;-)

Nu är det bara att förbereda sig mentalt på att ge sig ut i snålblåsten med tillhörande blötregn från sidan. Ska iväg till ridhuset med Helena och Melrose och tänkte ta med Ella. Dock får hon nöja sig med att vara handhäst, även om senaste rodeon gick bra har jag ingen större lust att dratta av vid ev tokfnatt i ridhuset idag... ;-)
 
           
                      

Hästmål 2013?!

Sitter och klurar lite på målen för hästarna nästa år... Känns på ett sätt som att det inte är någon idé att sätta några mål då dom alltid tycks gå i stöpet av olika anledningar :-(. Men nu ska det inte komma några fler graviditeter som senarelägger målen och det ska förhoppningsvis inte vara några långvariga skador heller! Känns som att vi har haft nog med det i år! 2012 har helt klart varit ett bedrövligt år ridmässigt, red Ella typ mars-april, barbacka maj, behandling och igångsättning över sommaren, barbacka september-nov och sen behandling och vila igen... Dessutom gick hon ju inget vettigt från sept 2011 så det är över 1 år som runnit ifrån oss. Är verkligen suuuuupertrist! Inte så konstigt att jag hoppas på 2013?! Planen är att börja sätta igång henne nu,, så hon är lite slipad i kanterna innan det är dags för nya sadeln som kommer i mitten av januari. Det blir verkligen ingen rolig igångsättning med tanke på hur den här vintern ter sig; bara tanken på en igångsättning med Ella i januari säger en hel del, lägg till ingen paddock, inga fält och ett ridhus hon är urtramsig i även när hon är fullt igång och där det inte är ok att longera och tömköra - jiiihooo!!! Första ridpasset gjorde jag igår, uteritt barbacka och Ella tackade för detta genom att få ett tvättäkta glädjetokfnatt!! Problemet när hon får det är att vi snackar stegra, bocka och sin berömda capriol med twist - JAG.SATT. UTAN.SADEL!!!!! Men tack och lov satt jag kvar (utan att ens vara nära att sitta löst konstigt nog?!) och vi red ur stormen ;-). Visst var hon pigg som satan men det gick bra och jag fick en liten självförtroendeboost inför kommande igångsättning. KANSKE är det bara nyhetens behag och hon lugnar ner sig?! Inte för att jag tror på det själv men man kan ju hoppas?! ;-). Målmässigt så är det väl egentligen samma som vi haft dom senaste 2-3 åren med viss modifikation, först och främst ska vi se till att hon går att rida överhuvudtaget! Tar en lång och stabil igångsättning, räknar med jan-mars och fram i april (om allt känns bra) börja jobba med att befästa henne inför MsvC-kvalen... Har inte studerat TDB ingående men räknar inte med att starta något förrän kanske Ale Jennylund i mitten av juni - tidigast! Går allt bra så tänkte jag ägna hösten och vintern åt att få till dom där förbenade bytena! Nästa år är Ella 10 så det är väl så dags?!
 
Målen för Melrose där emot är superklara! 1. Få en okomplicerad fölning och ett friskt föl!!! 2. Vara mamma... Börjar med henne igen TIDIGAST mitten av september men det beror helt på hur det är med Ella och Fille, ev får hon ett helt år att bara mysa med fölis tills dess att den är avvand och först då börjar jag med henne. Jag har ju lite annat att pyssla med förutom hästarna också och 2013 är ett mellanår för henne ;-).
 
Fille däremot ska förhoppningsvis få bekänna färg nästa år ;-)! Såg att dom ska ha unghästklasser på GHEC i mitten av Juli och det passar ju bra att ha som första mål för honom :-). Jag har inte bestämt mig hundra ännu om det blir kvaliteten eller championaten, det beror lite på hur han funkar efter vintervilan och hur långt vi har kvar ;-). Men som sagt, allt hänger på hur han är och hur växtperioder och annat faller ut - tänker skynda långsamt med mitt hjärtegryn!
 
Jack hade jag en plan för tills för ett litet tag sedan, men nu börjar jag tänka om lite... Ska ju såklart försöka hitta en liten pilot till honom men jag har inte riktigt bestämt mig för upplägget ännu. Ska börja kolla runt lite på hur allting ligger med datum och så, sedan lägger jag planen därefter. Oavsett ska det bli jäkligt roligt nästa år i och med att barnen kan börja åka lite lätt på honom! Men han ska få en låååång vila först, räknar inte med att sätta igång honom förrän fram i mars.
 
Men nu närmast handlar det bara att ta sig igenom vintern! Just nu är det rent ut sagt fördjävligt med fruset och is, det är till och med så jag saknar leran... :-(
 
           
           
 

Koma

Ibland är det verkligen inte roligt att vara småbarnsförälder! JÖSSES vad trött jag är!!! Albin flippade fullständigt inatt och vi sov INTE mycket, vet ärligt talat inte vad det var med honom men vi tror att han har fått växtvärk och det gör ju såklart jätteont... Är så synd om honom när det blir så och nu har han ju dessutom slutat med napp vilket gör det lite jobbigare att trösta. Han har varit kanonduktig med att hela napp-slutandet men när han blir ledsen gör sig saknaden påmind... Idag är följdakteligen en dag då jag känner mig som en zombie, har huvudvärk from hell och har även träningsvärk från igår (red Ella barbacka, eget inlägg kommer) - och jag behöver gå ut och mocka 4 hästar + rida Melrose! Är verkligen inte ett smack sugen, vill bara bädda ner mig i sängen och vila, äta chokladpraliner och dricka te! Ska strax äta lunch så hoppas att det ska ge mig lite energi och få mig mer positivt inställd till dagens övningar, är ju trots allt inte så länge till jag kommer kunna rida Mels och hon är skitfin att rida så jag måste ju passa på!
  
           
           
 
           
          Nöjd kille leker med sina nya bilar han fick i utbyte mot sina nappar... ;-)
 
Iris däremot sov faktiskt riktigt bra för en gångs skull, hon blev väckt av ett Albin-bryt vid 2-tiden men sedan sov hon till halv 9. Den lilla sötnöten skojade till julen med bästa julklappen till sina föräldrar, hon började gå "på riktigt"!! Är så söt när hon töltar runt här och även om det blir MYCKET mer passning är det väääääldigt roligt!
 
           
 
 
 

Finally!

Igår fm läste jag äntligen ut sista delen i Femtio nyanser triologin och det är rätt fascinerande att man lyckats streckläsa ca 1700 sidor av något som man tyckte var ok... Det var långt ifrån det bästa jag har läst men jag måste ge författaren att den var beroendeframkallande. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och jag ville verkligen veta hur det skulle gå...
Nu är det spoilervarning för er som vill läsa triologin!! 
 
Förstår att den säljer som smör, handlar ju i princip om alla tjejers dröm - att hitta en svårmodig, charmig, snygg, rik man och omvända honom så han dyrkar marken du går på. Sedan är det ju ingen överraskning att sex säljer ;-). Jag tycker det var en del sidospår som aldrig landade i något vettigt, det som var stora händelser hafsades över där jag hade velat att dom knöt ihop säcken lite bättre... Det var överdrivet mycket tantsnusk och personligen har jag svårt för upplägget där man uppmuntrar sjuklig svartsjuka och manipulation men det är min åsikt... Tycker iaf att boken var helt okej och väldigt underhållande på sina ställen och jag är glad att jag har läst den :-)
 

Vi vinner!

Om det är någon som undrar vem som har årets klenaste, lilla ursäkt till gran så behöver ni inte leta vidare! Den står hemma i vårt vardagsrum. Det är utan tvekan den fulaste gran jag någonsin haft - men den är levererad från Smålands skogar och mer specifikt Gustafs barndomshem och det är viktigare... säger Gustaf iaf ;-)... Är inte helt säker på att jag håller med, men som den visa hustru jag är väljer jag mina strider - och detta får väl vara okej i år. Men NÄSTA år ska vi minsann ha en rejäl gran!! ;-)
 

Dan före dopparedagen

Min älskade son är som (många säkert vet) VÄLDIGT nappberoende. VI har sedan i somras pratat om att vi ska ge tomten alla nappar till sina nissar nu när dom har jobbat så hårt och behöver vila, klart dom ska få nappar då!! Albin har varit med på detta de senaste veckorna (vi har pratat om det MYCKET för att förbereda så gott vi kan) och idag var det alltså dags... Han blev såklart jätteledsen när vi stod i skarpt läge men genomförde det som vi skulle. Albin la sina nappar i en burk, tillsammans med några pepparkakor. Albin sa "hej då" och sedan ställde vi ut burken, en skål med gröt och ett ljus (så tomten) hittar ute i snön... Nu är det bara att vänta och se om tomten faktiskt har hittat burken och skålen, och om dom är tomma i morgon bitti - eller om han kanske till och med har lämnat något som tack för napparna?!?!

Albin ville säga hej då ännu en gång, han ställde sig vid köksfönstret och tittade ut på burken ute i snön. Han sa -"hej då" igen och -"vi ses en annan gång" och att -"han var ledsen"... Mammas hjärta värker av medlidande och kärlek över denna underbara lilla pojk som just nu genomlider en avgrundsliknande separation och allt jag kan göra är att stötta och peppa - och hoppas att saknaden går över fort...
 
           
                                       
  
                            

Jobb

Idag har jag varit inne på jobbet ett par timmar. Ska ju börja jobba halvtid i januari så har startat upp system och accesser så det bara är att köra på när jag börjar. Är rätt skönt att komma in och få fokusera på annat lite även om man saknar dom små rackarungarna nu... Är nog nyttigt på ett sätt och det är definitivt nyttigt för min käre make att känna på hur det är att vara 2-barnsfar 'på riktigt' ;-)... Har nu varit hemifrån 8 tim totalt (har uträttat ett par ärenden också) och Gustaf är helt slut!! Haha, kan inte låta bli att tycka att det är rätt komiskt. Nu kanske han börjar förstå att föräldraledighet är inget man glassar sig igenom ;-). Jaja, han får iaf lite belöning...

Iris 11 månader

Idag är världens finaste lilla tjeja 11 månader. Helt galet, var tog detta året vägen?! Om en månad fyller hon 1 år... Stora tjejen...Sorry för suddiga bilder, MÅSTE verkligen byta telefon...

Totalt beroendeframkallande!

Jag är ju lite av en periodare när det kommer till läsning av någon anledning?! På sommaren och vintern rygglägger jag enormt många sidor i alla möjliga genrer och typer av böcker... Nu är det vinter och jag är såklart helt fast i läsandet. Självklart var jag tvungen att ge mig på höstens snackis 'fifty shades of grey' och den var onekligen lite udda - men fullkomligt beroendeframkallande! Har hunnit med både nr 1 och 2 i denna triologi och surar över att inte 3an är släppt ännu... Får se on jag kan komma över den på engelska då jag inte orkar vänta till mitten av januari på upplösningen...Te och bok - mina 2 laster just nu ;-)

Snöpjucks

Nu är äntligen hästarna preppade för snösäsongen. Vår hovslagare har varit sjuk så vi har fått vänta lite men nu är dom tiptop igen :-). Nu ska jag bara bli frisk själv också så vi kan komma igång ordentligt...

Äntligen - täckesrenovering!

Idag har jag fått hjälp att väcka liv i ett gäng trasiga täcken! Känns superbra då det är något jag velat fixa länge och få så eminent sömnadshjälp i egenskap av Gustafs mamma (som sytt större delen av sitt liv) var ju ännu bättre :-)... Åh, så nöjd jag är! Ett stalltäcke och 3 knappt använda vintertäcken - Jippie!

Alien 180

Då är Melsans foster inne på dygn 180!! Tiden går fort och nu har man börjat ana en förändring i kroppsformen för henne faktiskt. Med Selene såg man aldrig något på henne men å andra sidan var hon aldrig i full gång ridmässigt heller... Det som hänt det senaste är att fostret har fyrdubblat sin vikt den senaste månaden och har nu man och svans. Sorleksmässigt är fostret är ungefär lika stort som en Beagle...
 
(Bild från Wikipedia)

Ugh-väder...

Igår var det sannerligen inte höjden av lycka att rida! Snålblåst och rätt mycket snö från sidan... Hu...

Tandkoll

Då har jag och Jack varit hos tandläkaren och fixat. Det visade sig att han hade en fraktur på en mjölktand och den kappan plockades bort. Annars var det rätt bra, lite raspning och vi var klara. Troligtvis var det tandkappan som orsakade hans missljud och nu ska han förhoppningsvis ska han låta normalt om ett par dar. Tyvärr smällde tandstegen ihop när tandläkaren fortfarande hade handen i munnen på Jack så det var lite obehagligt! Hon fick ett perfekt tandavtryck av min lilla ponny på sin hand... :-( Hoppas verkligen inget blev krossat i handen! Avslutade besöket med att väga prinsen som har jobbat ihop till respektingivande 280 kg ;-) Trött liten ponny när sederingen satt in...Lite piggare i väntan på hemfärd...

Kan själv...

Man märker tydligt på Iris att hon börjar bli en stor tjej nu för det är mycket 'kan själv' och självklart ska hon få utvecka sina färdigheter! Det senaste i raden är att hon vill äta själv, så naturligtvis får hon egen sked och en tallrik med lite mat på... Och visst petar hon i sig lite mat, det gör hon men framför allt kladdar hon ner sig själv och sin omgivning. Jaja, lite spill får man räkna med ;-)

Stora julbaket

Vi har ju inlett en tradition här hemma, nämligen stora julbaksdagen! Syrran med sambo kommer hit och vi bakar en massa godsaker :-). Barnen hjälper såklart till så gott det går och vi har allmänt mysigt och det är helt klart en av mina favorittraditioner (gottegris som man är)...

En riktigt kall fredag...

Vi har ju haft 22 minus här igår och i skrivande stund har vi 15 minus. Det finns vissa saker man klarar sig utan när det är 15 minus, en vattendränkt stallgång exempelvis! Tyvärr är det exakt vad vi råkat ut för :-(. Vattenkranen hade frusit och Gustaf skulle fixa det - vilket han iofs lyckades med - dock inte helt enligt plan, vilket orsakade översvämningen... Jaja, det blir väl bra så småningom det med, är bara vansinnigt tröttsamt! Annars har det varit en bra men galet kall dag. Hade ingen lust för ridbanan så pälsade på oss och red ut i skogen. Mels var rätt taggad till en början men insåg nog att det var rätt mysigt ändå och vi fick en riktigt trevlig tur i kylan :-) Väl hemma tog det en stund att tina upp igen ska erkännas. Men det gick betydligt lättare när Gustaf åkte och köpte hämtmat! Blev ännu en fredag med Thailmat för ett mindre kompani ;-). Gott!

Melrose

Idag har jag haft en jättemysig och rolig ritt med Melsan på fälten. Kallt, klart och soligt så jag tvingade ut Gustaf att fota oss :-). Tyvärr hade vi inget batteri i kameran så vi fick inte så många bilder men här är ett par iaf :-). Hon har ju fått vila en dryg vecka då jag har varit så krasslig och satan i gatan vad hon ligger på!!! Jösses, hon är riktigt stark i dom lägena. Hade bara en kort stund att fota så det blev i princip när vi värmde upp men jag fick gå till paddocken och jobba övergångar med godståget... Ska inte klaga då det är 100% motor, men jag måste lära mig rida det och hon måste lära sig att balansera upp sig lite bättre, vänta och inte bara älga på - men det ska väl ordna upp sig en vacker dag det med hoppas jag. Är iaf kul att se hur mycket starkar hon har blivit i ridningen sedan i våras, är verkligen SUPERKUL!!!! Får hoppas på 2 bra månader till med ridning innan hon ska tjocka på sig på riktigt :-)

 Sedan måste jag återigen slå ett slag för Uhip - hur gjorde man innan det?! Jackan är suverän, hade bara en långärmad t-shirt under!!
 
 
 
 

Nattstall

Ja man börjar ju undra när man går ut kl 22.04 för att longera en häst, men jag till rida imorgon och Mels har tydligen varit lite dampig så medryttaren har inte kunnat rida. Har ju blivit en vilovecka i princip då jag varit så jäkla krasslig. Gjorde inget iofs då Melsan jobbat på rätt hårt under hösten men jag vill ändå försöka följa planen och rida ordentligt dec och Jan också... Men, men vi får se hur vintern blir. Nu är vi iaf färdiga så jag ska in och fodra, sen SOVA!

Bättre?

Nu börjar det iaf bli beboligt här...

Hemma

Jag är inte någon inredningsarkitekt och vårt hem kommer aldrig vara med i några inredningstidningar - men det gör inget. Det viktigaste för mig är att det känns hemtrevligt och mysigt och att vi trivs... Men just nu känns det inte så och det är urtrist. Orsaken är att vi fortfarande har ett par projekt kvar och det gör att vi har det rätt rörigt... Eller vad sägs om vår hall:
 
Trevligt att se hela dagen... Det sjuka är att jag röjer flera ggr i veckan men 2 dagar senare har eländet vuxit fram igen. Med facit i hand var det otroligt puckat att riva väggen till klädkammaren innan vi var redo att köra igång på riktigt.Vi behöver ju ändå göra klart toaletten på ovanvåningen först! Jaja, så är det. Går här och plockar igen och snart ser det förhoppningsvis lite roligare ut!

Lekande Barn

Just nu råder hyfsad harmoni i hemmet. Barnen leker väldigt bra tillsammans, visserligen var sin lek men ändå ;-). I detta ögonblick är det rätt skönt att vara mamma. Sitter i soffan i lekrummet med en kopp te och tittar på mina rara juveler... Vem hade kunnat tro att dessa nöjda och mysiga barn förvandlas till små skrikande monster som vägrar sova på nätterna?! Inatt var en bedrövlig natt - igen. Har varit ett par hemska veckor nu och den trötthet jag känner är i det närmaste obeskrivlig! Iris som har varit en kanonbebis på nätterna har varit totalt bedrövlig! Häromdagen var jag tvungen att kolla i bebisbibeln (dvs boken 'Växa och upptäcka världen' av Van de Rijt och Plooij) och visst var Iris mitt i ett stort utvecklingssprång! Det slår aldrig fel och det känns skönt att få förklaring till beteendet. Nu är det bara att vänta ut så vi får tillbaka vår lilla solstråle igen och förhoppningsvis får sova igen.Albin är mitt i en monster-period PLUS har haft feber ett par dagar så han har vaknat förtvivlad ett par gånger varje natt. Har dock lugnat ner sig när han kommit in till oss och lagt sig. Då vaknar han bara och frågar om jag är där, när han märker att jag är det somnar han direkt... men det tar lite längre tid för mig... och har jag riktigt tur vaknar Iris precis och jag somnat...

Han är hemma!

Igår hämtade vi hem Lill-Prinsen från där han blivit inriden. Är verkligen skönt att ha hela familjen samlad igen och han verkade glad att vara hemma. Blev värsta kafferepet i stallet ;-)... Har bokat upp tandläkare till honom för han tuggar konstigt när han äter. Det får vi kolla upp. Han är dessutom lite tunn men det kan ju hänga ihop med munnen så det ska nog ordna upp sig med kollen och lite mer stråfoder. Har även fått täcka på honom, stackaren skakade som ett asplöv igår. Han har ju alltid varit frusen och med denna kyla och ofodrat regntäcke blev det lite klent. Så nu börjar det ordna upp sig igen. Nu går han och Fille och myser tillsammans och båda verkar glada att ha bästisen tillbaka :-)

Multitasking ;-)

Sitter här i soffan och kollar på dressyr på SVT play, har "gömt" mig på ovanvåningen för att få lite barn-paus. Mina kära små avkommor har en tendens att INTE låta mamma få pausa utan ska helst klättra på mig och hålla på mest hela tiden. Är såklart mysigt men ibland är det faktiskt skönt att få en lugn stund i all ensamhet (särskilt de få tillfällen det faktiskt visas dressyr). Passar iaf på att blogga under tiden, har 2 öppna fönster och kör lite multitasking. Har precis klämt i mig en halv bytta Ben & Jerry för att lindra min bedrövliga halsinfektion. Har fått lämna återbud till min träning denna helgen, skulle egentligen åkt med Melrose men jag är för dålig :-(. Ofta brukar inte en förkylning stoppa mig men när det kommer till halsen är det verkligen "No Go" som gäller. Vågar inte riskera att det vandrar ner. Min pappa har en vän som fick hjärtmuskelinflammation efter att ha tränat med halsinfektion och har idag bara 45% av sin hjärtkapacitet kvar.... Inte värt att riskera!
 
Nog om sådana tråkigheter och in på lite ha-begär... Jag är ju förtjust i bruna ridkläder och gick fullkomligt igång på Sofie Lexners ensamble med brun frack och hjälm, det var verkligen ursnyggt! Har försökt googla fram en bild men hittat inget, dock fick jag veta att hjälmen iaf är en Samshield som går loss på 5600 pix. Som hittat ;-). Är det någon som vet vad det är för märke på fracken så hojta till ;-)
 
Annars är det vinterkläder till pållarna som står på önskelistan. Har många "gamla" täcken som börjat ge upp och behöver uppdatera garderoben. Tänkte försöka tajma det med att en kompis ska börja sälja ett nytt märke med hästtäcken. Ska komma provkollektion innan jul och här är ett smakprov på dessa:
 
Utetäckena kommer vara grå med guldkant och reflexer, finns i regntäcke och 200 g. Finns fleecetäcke, blått el brunt med guldkant och stalltäcke som är svarta med röd el guldkant... Hojta till om ni är intresserade att veta mer, kommer troligtvis hjälpa henne att sälja här i området :-)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0