Albins nya hobby

Albin har fått smak på pappas hobby och varje dag ska dom ut en sväng med Gustafs Lotus replika, Albin drar på sig utrustningen och ställer sig i hallen och ropar: -"Kooom igen då Gustaf!!"... HAHAHA!!







Hästarna?

Det var rätt länge sedan det kom ett inlägg om hur det är med hästarna. Det är bra, dom är inne på dagarna nu när det är så vansinnigt mycket blinningar och dom verkar väldigt nöjda med det. Nu börjar det dock bli dags för ett par veckor i grannens fina sommarhage. Har väntat in i det längsta pga just blinningarna men nu är det dags om det ska hinnas med överhuvudtaget. Det blir b säkert bra, jag hönsar Bara lite över Finnegan främst men även Ella. Prinsessan på ärten tycker ju inte om att gå ute dygnet runt. Hon vill gärna komma in och få lite specialbehandling ;). Men i år behöver jag få paus från stalljobb så hon får helt enkelt gilla läget. Dom får gå ute tills sista veckan innan fölvisningen den 18/8 och är det ok väder blir troligtvis ett par veckor till så slipper Gustaf rodda med hästar ut och in å mocka å härja när jag är i Danmark. Misstänker att han har fullt upp med båda barnen, hämta, lämna och jobb...

Har börjat sätta igång Ella igen, blir en vecka eller två från backen och sen kör vi på. Nystart. Dra ett streck över det gamla strulet och blicka framåt. Ella och jag...



-'Neeej matte, jag vill inte vara med på bild idag'...

Barnen nöjda

Det är väldigt skönt att barnen är nöjda och glada i sommarvärmen och inte verkar känna av mammas deppighet. Får se till att rycka upp mig innan dom blir allt för lidande av det.







Stress

Stress är en lurig jävel måste jag säga. Har alltid hävdat att jag har en hög stresströskel och jobbar bra under stress - och båda dessa påståenden är sanna. Vad jag däremot inte har vetat är att jag har ett tak och inte orkar/pallar/klarar av hur mycket som helst. Nu vet jag det, och jag vet också att man ska dra ner på tempot en bra bit innan man slår i! Tack och lov gick bromsen i innan jag fullkomligt splashade men det var nog med minsta möjliga marginal och det jag skrev igår om att det börjar ordna upp sig var nog mer önsketänkande än sant... Vad som är mer sant är att jag är medveten om problemet och gör något åt det, men har i ärlighetens namn ingen aning om hur lång tid det tar att bli människa igen eller i vilken ände jag ska börja?! Just nu vill jag bara vara ensam och sova/vila/äta. Skalman-syndromet kickar i och primär-behoven gör sig påminda. Min högsta önskan just nu är att åka på SPA ett par dagar och det hade kännt som en högvinst... men jag undrar om det ens är genomförbart..?! Hur gör man annars för att hitta tillbaka till sig själv?! Var börjar man bena ut?!



Nystart!

Det har varit en rent ut sagt överjävlig vår med alldeles för mycket att göra och jag har stressat mer än vad som är sunt. Att ha två tjänster samtidigt var ingen bra grej. Sista veckan på jobbet har varit en kamp mot klockan och allt som ska hinnas med innan semestern och sedan jag stängde datorn 19:45 i fredags har jag varit helt urblåst. Som en våt fläck. Hela helgen har jag haft en vidrig huvudvärk och ont i kroppen och jag har aldrig känt mig närmre den berömda väggen... Men nu börjar det sakteliga ordna upp sig. Den här semestern handlar om att bygga upp mig igen, vila och hänga med familjen utan några måsten eller krav. Tackar min lyckliga stjärna att jag hade vett på att vila hästarna för annars hade korthuset rasat!

Idag började jag det stärkande arbetet, visst ser mina nya skor grymt snabba ut?! ;-)



Hmmm...

Har man jobbat för mycket när tangenterna på datorn går sönder?!



Hmmm...

Har man jobbat för mycket när tangenterna på datorn går sönder?!

Väntar på inspiration.

Jag är fortfarande inte ett smack sugen eller inspirerad att komma igång med hästarna. Tror helt enkelt det beror på att jag är i behov av semester. Behöver få vilat upp mig lite först...

Igår var jag ute hos Jack och försåg honom med ett flugtäcke. Han var rätt skeptisk i ärlighetens namn men han var vansinnigt söt ;)



Family, life greatest gift ♡



Slött

Det är verkligen riktigt slött här när det kommer till hästarna, både Ella och Fille vilar för jag har helt galet mycket på jobbet nu innan semestern. Ella har i princip vilat sedan tävlingen. Blev så sabla trött på henne så det var bara att pausa och hoppas inspirationen kommer tillbaka!! Filles sadel är ju inget vidare så han får en månad nu ungefär. Är svårt att få tag på en sadelutprovare nu i semester tider så kan lika väl slå 2 flugor på en smäll... Nu har det ju dessutom varit tok varmt så alla bedrövliga bitflugor gör utevistelse dagtid ganska jobbig så dom är ute på natten istället och dom blir rätt slöa när man vrider på dygnet så. Idag släppte jag ut dom halv sex och trodde dom skulle vara lite på hugget men tji fick jag, det blev barhäng i säkert en timma innan dom trallade ut i hagen, knäppisarna...



Pannkakor beställt!

Står och gräddar pannkakor för glatta livet. Det tycks vara vår måndagsmat här men Albin har beställt det så då får han det. Är ju en av dom få saker som han faktiskt äter!! Idag ska vi en sväng till Liseberg i em. Jag ska ha femkamp med mina arbetskamrater så kom på den förträffliga idén att jag tar med mig barnen och åker in lite tidigare och möter upp Gustaf. Blir nog poppis :-)



Sakta tar det form...

Det går sannerligen inte fort att göra om en förvuxen snårskog till något fint och användbart men vi är iaf på gång. Det är meningen att vi ska fixa en kul skog som barnen kan leka i och även göra en mysig plats för oss att sitta och fika. Just nu bubblar planerna i huvudet på mig men jag har börjat sålla och snart är nog planen klar ;-). Men visst har vi röjt duktigt?! Då har vi fortfarande lite kvar, men detta är resultatet av två dagars rent röjarbete...

Före:




Efter:


Jack

Då var Prinsen ♥ levererad och installerad. Känns lite märkligt att lämna honom där och bara åsidosätta alla kontroll-freak-instinkter men det är ju nyttigt för mig. Jag hade aldrig lämnat honom om det inte kändes bra.

Nu hoppas jag att han är fräsch och kan tillgodogöra sig utbilddningen på bästa sätt :-)





Boot Camp för Jack

Då var det dags att lämna min svarta lilla köttbulle på utbildning i 2 månader. Målet är kvaliteten i slutet av augusti där han kommer visas under ryttare. Känns fantastiskt bra att han ska vara hos vuxen professionell utbildare! Man ska inte tumma på grundutbildning för en blivande barnponny och jag har enormt förtroende för familjen Börjesson dit han ska. Baksidan av myntet är ju bara min separationsångest när jag behöver lämna iväg min fina ponny...

Tyvärr börjar vi mindre bra, på väg att lämna Jack börjar bilen strula så nu roar vi oss kungligt. ..



Nytt projekt

Jag har blivit så himla sugen på att fixa ordning på vår tomt. Vi tillbringar ju mer och mer tid ute nu när barnen blir större och vi ser stora potentialer i att få det rätt fint. Nu är det dags för första etappen så nu är det röjarbete som gäller - big time! Det kommer att bli av kanon :-). Passade samtidigt på att plantera trädskott ute i hagarna så hästarna förhoppningsvis får skydd där ute vad det lider. Känns dessutom mycket bättre än att slänga allt. Är bara att hålla tummarna att några tar sig!






Tävlingshelg

Denna helgen var vi iväg och tävlade Ella och jag... Eller ja, jag skulle tävla och Ella vetifan vad hon höll på med! Kom upp fre em och hade en start, LA:3. Framridning i ridhus och tävling utomhus på dubbla banor. Ella var tokspänd på framridningen och jag fick inte igenom henne ordentligt. Hade behövt 20-30 min till på framridningen. Kom net till banan och hon spände till ännu mer, travade runt ett halvt varv innan Ella fullkomligt dingade ur och reste sig upp, hon ställde sig högre än någonsin och jag trodde vi skulle slå över! Var faktiskt riktigt läskigt! Ella blev nog lite spak själv för hon körde några capriole med twist och jag fick kasta mig av i ren självbevarelsedrift! Jäkla skata! Ena stiglädret lossade och det var bara att gå från banan igen. Utan start. Suck.
Passade på att rida på banan eftet dagens klasser var slut, tack och lov öppnade banan i 45 min. Hade jag inte fått det passet hade jag aldrig ens försökt starta på lördagen... Red iaf 2 klasser, började med LB:2 där hon fortfarande var väldigt spänd men jag kunde hålla henne på rätt sida. Däremot red jag fel 2 ggr och det kostade såklart. Fick 65% trots felridningar och blev första utanför placering, slagen med en ynka poäng! ! Tror ni jag blev extra sur över mina felridningar som kostade 4 poäng rätt av? Andra klassen var LA3 igen och hon var fortfarande spänd, plus trött. Slutade såklart med att hon var lite ojämn i formen för att till slut lackad ur, vi snackar bakut i ena galoppen och sedan stack hon med mig i galopplängingen, tjohej liksom... Fick poäng därefter men det vägdes upp av fina ord av domaren så det var helt ok ändå.
 
Fick kommentarer som "Trevlig häst med många förtjänster, god mekanik och balans. Dock spänd" eller "Trevlig häst med goda grundgångarter, men kom inte riktigt till sin rätt. Gick inte rakt fram och kryper gärna bakom hand. Har mycket att ge men behöver bli friare i formen. Kämpa på!" Tar med mig det positiva och får jobba vidare på stabiliteten i formen som är vår ständiga stötesten, känns bra iaf att vi är på god väg :-)
 
 
 
 

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0