Våååååår!!!!

Idag har ju varit en helt ljuvligt vårdag! Vi har varit ute och gottat oss större delen av dagen och vi satt länge och väl och fikade på altanen. Albin har varit som fisken i vattnet och lekt som en tok ute. Iris sov större delen av tiden, vaknade en stund för att äta och somnade om igen. Solen var verkligen jättestark och jag misstänker att yours truly kommer se ut som en tvättbjörn framåt kvällen  ;o).

           
                          Det är gott att fika i solskenet ;o)

Pyjamasklubben

    
           
                  Mina fina, goa hjärtegryn kollar Pingu...

Underbar dag

Idag har vi haft en ljuvlig vårdag, 14 grader och strålande sol. Efter att ha hämtat Albin tog vi mellanmål ute på altanen i solskenet och det var ljuvligt. Iris sov och jag och Albin satt och -"prata lite du och jag", som Albin uttryckte det... Han är för go den pojken!!

           
                                Ganska nöjd fika-kille ;o)

Vi har dessutom varit på BVC med Iris och lill-pluttan väger numer stadiga 5,5 kg!! Här går det undan ;o). Var dessutom läkarundersökning och allt var som det skulle med mitt lilla hjärta. Nästa gång är det dags för hennes första vaccination, 3 månader gammal. Helt galet vad tiden går!


           

Kastrulltjuven...

En del barn går och nallar kakor i skåpen, mitt barn nallar tydligen något annat - nämligen ur kastrullen från dagens middag. När kvällen var slut var även innehållet i ena kastrullen det ;o). Men det är ju något väldigt bra att ha dille på... Ser ni vad det är?!

           
                          Broccoli-killen... :o)

Jobbig natt

Jag vet inte om min lilla bebis håller på att vända dygnet eller vad det är men hon är en riktig liten nattsuddare!! Inatt var det verkligen inte roligt, hon skrek i ett par timmar igen och startade runt 22:30 tiden... Suck... Å andra sidan har hon varit väldigt, väldigt snuttig ett tag och ska "äta" mest hela tiden och jag misstänker att det blir för mycket av det goda?! Som tur är så har vi BVC idag, tänkte resonera lite med dom kring maten. Man "SKA" ju ge dom när dom vill äta men jag är inte helt säker på att småäta i flera timmar är bra för lilla bebismagen... Ska onekligen bli intressant att se vad hon väger nu, har ju inte kollat det på 3 veckor och det känns verkligen som att hon vuxit :o)

För att återgå till natten - när kl va 02:30 somnade hon iaf bra och med henne på ena sidan och Albin på andra höll jag på att förgå av värmeslag! Jisses vilka små kaminer mina raringar är! Så jag sov väl... sådär... inatt. Ska inte gnälla dock, är verkligen jättemysigt att ha de små raringarna bredvid sig när man vaknar och Albin är världens mysigaste morgon-mys-kille, ska alltid gosa och kramas när han är nyvaken och jag passar på att suga åt mig, vem vet när han slutar vara så gosig mot mamsen?! ;o)

Nu sover iaf Iris jättebra, klockan är 09:45 och jag väntar på hovslagaren som ska komma och slå på Mels tappsko nr 375 i ordningen *suck*. Maken till häst att dra av sig skor?! Albin är iväg på dagis, tydligen skulle dom ha kramdjurskalas idag (vilket jag hade missat) så G fick åka tillbaka med Lodjuret så Albin hade ett gosedjur han också. Klant-Mamma...

           
                     Pluttan sover gott på mammas axel...

           
       Lite suddig bild men vad gillar ni frisyren?! Han är verkligen sin fars son ;o)

Lurvas

           
                    Dags för käre maken att klippa sig kanske?! ;o)

           

Träningshelg

I helgen var det dags för träningspremiär för mig sedan augusti förra året. Helgträning för Jill stod på agendan och planen var att åka med Ella och Mels varsin dag. Med Ella handlar det mest om att komma tillbaka till där vi var när jag fick sluta rida och vi är på god väg. Ville checka av att jag gör "rätt" och få min sits justerad då jag känt mig lite stel och "joxig" i min inverkan. Hade för dagen bytt bett på henne och det var ju en höjdare som plockade bort lite av joxet och resten är bara att jobba vidare med. Måste sträcka lite bättre på mig och komma ned ordentligt på rumpan i sadeln. Ella var jättefin och framför allt galoppen. Det är tydligt att vi tagit ett jättekliv och nu börjar jag känna förhoppning om att de där bytena är inom räckhåll :o). Så nu blir det maximal fokus till nästa träning i slutet av april så kanske vi kan påbörja något då?! *hoppas, hoppas*

På söndagen var det dags att introducera Mels för Jill och jag var onekligen spänd på vad "domen" skulle bli. Har aldrig åkt själv med henne heller men det visade sig vara hur lungt som helst. Lasrade henne själv och åkte utan problem. Lillfisen kom till nytt ridhus där hon var helt ensam och det var inte heller några problem, hon var verkligen kanonduktig! Att sedan min tränare blev eld och lågor över henne var ännu roligare!! Komplimanger som "-helt underbar" är ju alltid trevligt ;o). Fick bra hjälp hur jag skulle fortsätta och det ska bli jättekul! 

Är galet nöjd och stolt över båda mina hästar och det är väldigt, väldigt roligt att vara på gång igen!! Ska försöka få fram någon bild från träningen men kan inte lova något...

Mera ridning

I måndags vilade hästarna (läs Jennie) efter helgens chock med 4 ridpass. Hade sjuk träningsvärk och insåg att jag inte hade uträttat några stordåd i sadeln ;o). Istället blev det skogspromenad för hela familjen, helt enligt Albins önskemål. Jag och prinsen har ju gått skogsrundan ett par gånger förut men nu när Gustaf var med skulle Albin visa vägen, han var jättestolt över att kunna förklara för pappa hur man skulle gå och det gick inte att ta miste på hur kul han tyckte det var att hela familjen var ute... Iris sov gott i Babybjörnen under hela turen, gissar att hon inte ens märkte av att vi hade varit ute *s.

Igår däremot var det dags att rasta fyrfotingar igen. Började med Melsan och efter förra ridpassets bakslag tog jag det väldigt lugnt med fokus på att hon enbart skulle bjuda fram med jämt stöd i båda sidorna. Hoppade över galopp, planen är att vänta med galoppen tills hon blivit stadig i skritt och trav. Var lite ormigt i början men efter en liten stund gick det riktigt bra. La till lite tempoväxlingar och övergångar och även det fungerade så vi avslutade ganska snart. Duktig liten häst!

Ella fick jobba "som vanligt" med form, bjudning och stadighet i övergångar. Även hon med tempoväxlingar och övergångar. Hoppade över galoppen även med Ella utan fokuserade på skritt trav övergångar och tog hjälp med sidvärtsrörelser och skolor. Ella blev helt ok, inget halleluja moment. Just nu känner jag att jag joxar mycket med händerna (förmodligen för att kompensera min svaga sits och inverkan) så det ska bli väldigt bra med träning i helgen. Behöver ögon på mig som kan hjälpa mig reda ut i vilken ände jag ska börja, sen kör vi så det ryker. I år SKA vi börja med bytena!!


           
                    I brist på ridbild blir det en med haghäng ;o)

Våren är här!

Första altanfikan är avklarad!! Som tack för hjälpen med improviserad barnpassning blev det semla för mig Albin och min mor. Är ju helt underbart när man sitter i lä i solskenet.  För att inte säga att det är galet gott med semla...

           

Tidigare på dagen hade jag och Albin gottat till det med glass i solskenet. Man får ju passa på ;o)

           

Svårt att tänka sig att det bara för 4 dagar sedan såg ut så här på samma gårdsplan:

           

Städning

En sak som är ett ständigt problem när man är småbarnsförälder är att hinna med allt, vardagslogistiken blir ju onekligen en utmaning. Något som alltid tycks dra det kortaste strået är städning. Tråkiga saker är alltid lätt att prioritera bort av någon anledning?! Tyvärr blir det mest att man gör sig själv en björntjänst då det är vansinnigt frustrerande att gå hemma i ett ostädat och rörigt hem hela dagarna. Har ju tidigare nämnt att måndagar har blivit något av en städdag och det är inte särskilt roligt, myser hellre med Iris än städar och röjer. Därför har jag infört en REGEL här hemma! Detta för att undvika att det rasar ihop och regeln är att man plockar bort efter sig direkt, på så vis blir det aldrig lika rörigt och det blir ändå rättvist - den som drar fram något plockar bort efter sig (så slipper frustration byggas upp hos den andra parten som slipper plocka bort efter någon annan). Käckt va?! Ganska lätt också kan tyckas... eller....?! Min käre make tyckte detta var en bra idé, är ju inte särskilt kul för honom att få skäll av frustrerad fru titt som tätt, lika lite som det är kul för frun att bli en tjatkärring ;o)... Så hur har det gått? Låt oss studera bevisen, dvs foton jag tog här hemma igår (läs tis):

           
Riskokare från lördagens lunch som Gustaf lagade, jag fick diska innanmätet igår då det var risrester och det luktar inte hallon efter någon dag... Kaffekannan med sump, datormus och godis (för övrigt inte särskilt barnvänligt för 2,5-åring) från makens teoriplugg på söndagen. Öppnad post inkl tomma kuvert från fredagen... Kan ni tänka er att dessa prylar mirakulöst har en förmåga att försvinna av sig självt - helt utan inverkan från personen som drog fram det?! Måste vara skönt att ha en liten hustomte som städar efter en, undra var man får tag på sådana?! ;o)

           
I fredags kom Gustaf hem från tjänsteresa, väskorna packades upp i helgen och har sedan dess stått parkerade i vår hall (tillsammans med 2 balar toapapper som inhandlades i helgen)... I ärlighetens namn hänger ett träns  jag köpte på mässan och ska smörja in på ett garderobshandtag - men det är skillnad på saker man själv är skyldig till kan jag tycka. Något säger mig att alla dessa saker kommer försvinna under dagen då jag stört mig på det tillräckligt länge nu...

           
Godispåse som tömdes FÖRRA helgen... Den här ligger kvar av princip då jag undrar hur länge den kan bli kvar om inte jag slänger den?! I och med detta inlägg borde det inte dröja särskilt länge??

           
I söndags hällde Albin ut dekorationssand på golvet som min älskade make dammsög upp - tusen tack!! Undra när dammsugaren flyttas tillbaka till sitt skåp så den inte är ivägen?! Är ju ändå onsdag idag... ;o)

           
I söndags vattnade far & dotter blommorna här hemma (vilket är kanon för jag är usel med våra växter inomhus). Vattenkannan bor i skåpet under diskbänken, dvs ungefär 1 meter snett ned åt höger i bild... Dit flög den på något mystiskt sätt efter denna bilden togs ;o). Visst, kan erkänna att detta är ingen stor grej men ett par saker på fel ställe gör det ganska rörigt rätt fort...

Det ska sägas 2 saker i samband med detta. Jag älskar min kära make! Han är väl medveten om att han emellanåt blir uthängd på bloggen och det är ok. Jag vet att han inte gör detta med vilje men det är ändå ett stort problem för mig som går hemma med barnen hela dagarna och som man inte tänker på när man inte är mitt i det själv (för övrigt otroligt fascinerande hur ens "utmaningar på arbetsplatsen" förändras som föräldraledig och absolut något som får avhandlas i ett senare inlägg). Det ska också sägas att jag inte på något sätt är felfri själv, jag är också skyldig till ett par grejer här och var MEN - det är skillnad på att städa bort efter sig själv och behöva städa efter någon annan. Faktiskt...

Nej, nu är det dags för blöjbyte! :o)

Fille gos

Det här är långt ifrån bra bilder men på allmän begäran kommer här ett par på finaste Fille. Orsaken till att det inte gick så bra är för att Fille bara ville gosa med matte... ;o)

           

           

           

Rida, rida, rida....

Jag har äntligen kommit upp på ryggen på Melsan igen, känns väldigt, väldigt roligt! Första ridpasset gick bra, rastade av henne lite på lina innan jag satt upp. Hon uppförde sig som ett sant änglabarn. Ridmässigt som förväntat - ormig, ville inte riktigt ta stöd, förböjer sig och fladdrar rent allmänt. Inte direkt uppvisningsskick med andra ord ;o). Nöjde mig med skritt och trav och en positiv känsla detta första pass.

Idag var det dags för andra passet. Lite samma här med hur hon gick. Jobbade med att få henne jämn i sidorna och försöka spåra, gick rätt bra i både skritt och trav. Bestämde mig för att känna något varv på vardera galopp och att jag skulle ta höger först då hon har jobbigast för den ifall hon blev lite trött... Meeeeen - även om tanken var god blev det så fel! Hon fattade bara fel så jag tänkte ställa henne lite utåt i fattningarna och det var nu det sket sig. När jag ställde henne utåt satte handbromsen i istället och DET kan jag inte acceptera! Ok med felfattning bara hon går framåt men tvärnit är big NONO! Provade vänstergaloppen och det gick helt ok. Gick tillbaka till höger och samma problem igen. Blev in liten dust och så fort hon accepterade att gå fram duktigt utåtställd samt fatta galopp och bjuda fram var jag nöjd och hon fick massa beröm. Men det var ingen vacker syn på vägen dit. Jag har ju ingen "ridstyrka" att sitta emot med och det hjälpte knappast. Att det inte heller går att gunga igång en häst till högre gångart är knappast någon nyhet... Åhhh, blir så irriterad att jag inte kunde lösa det bättre utan fick bråka lite med henne så här tidigt i ridningen! Vill inte att det ska  bli en "grej". Nu är iaf planen att inte galoppera förrän hon stärkt sig och blivit jämn i båda sidorna och bjuder på rakriktad. Plus att hon får ridas varannan dag tills hon blivit lite mer igång och ridas ute så ofta det går...

           
           Nöjd och trött Melrose efter första ridpasset på 6 månader...

Ella var kanonfin på lördagen och vi jobbade med övergångar, tempoväxlingar och galoppen. Var hur nöjd som helst med henne och otroligt peppad inför nästa helgs träning. Idag hade jag träningsvärk i magen och var galet trött efter blä-passet med Mels. Funderade på att rida ut men uteritt med prillig Ella är betydligt jobbigare än ett dressyrpass så det blev paddocken. Efter ca 15 min såg jag mig besegrad av trötthet och träningsvärk och ville inte förstöra den positiva trenden vi haft det sista. Kände att Ella var också trött efter gårdagens pass så vi avslutade med en uteritt i solen istället. Mycket bra beslut tyckte vi båda och Ella hittade inte på ett enda tramstrick!

           

Fredag = Fredagsmys?!

Ja normalt sett brukar ju fredagarna vara heliga för mig och jag vill att vi myser tillsammans hela familjen. Idag blir det tyvärr inte så då Gustaf har varit iväg i Kiruna denna igen och skulle egentligen kommit igår. MEN det strulade och han var tvungen att stanna kvar tills idag istället och kommer hem vid 6-tiden. Då blir det för mig att gå ut och mocka hästarna, rasta Ella osv... Det tar ju sin lilla tid så misstänker att det där fredagsmyset inte är på agendan idag. Kan inte påstå att Kiruna-veckorna är en höjdare men tack och lov har jag en fantastisk familj som ställer upp enormt mycket vilket gör att jag hittills har löst det över förväntan. Puss på er!!

Appropå puss... har ni sett dessa pussungar?! :o)

          
                Albin ligger och säger att "-Iris är jätte-jättesöt"...

Det är verkligen ljuvligt att vara hemma med dessa rara mysungar även om man emellanåt kan drabbas av fullständig spunk, vara galet uttråkad och inte vill något hellre än att få prata med en vuxen person om vuxna saker. At gå här och jollra, byta blöjor, städa, tvätta och städa igen är inte alltid så mentalt utmanande ;o). Har däremot konstaterat att dom där tillfällena när jag blir uttråkad sammanfaller med dagen innan Gustaf kommer hem från Kiruna...

Nu får jag sluta, Albin kröp just upp i mitt knä och vill mysa!

En ny vecka gryr

Då var det måndag igen, idag tänker jag vägra att städa som annars är en huvudsyssla här på just måndagar... Av någon märklig anledning så gror huset fullkomligt igen på helgerna?! Men är man sjuk så behöver man faktiskt inte städa och även om influensan håller på att ge med sig så är jag fortfarande lite för krasslig tycker jag. Sitter och slappar i soffan, Albin har lekt en stund men la sig precis bredvid mig och slappar han också. Vi väntar mest på att Iris ska vakna, hon ligger fortfarande uppe i sängen och sover men klockan är nu halv 11 så det börjar ju bli dags för lillfia tycker man ;o). Hon är ju väldigt en väldigt duktig liten bebis på nätterna måste jag säga, även om hon somnar lite sent för min smak (22-23-tiden) så sover hon nära 3 tim innan hon vaknar för att äta. Sedan somnar hon om igen och sover 3 tim till... Det kan man ju inte klaga på! De sista 2 nätterna har hon faktiskt sovit 5,5 tim i sträck och det har ju varit väldigt lyxigt! Efter ett såpass långt sammanhängande sovpass är ju en annan i princip utvilad, här är man tydligen inte kräsen ;o).

Annars är det bra, Albin var på dagis i torsdags för första gången och det gick jättebra. Meningen är ju att han ska gå sina 15 tim i veckan och att det var dags idag igen, men vi hade lyckats tajma det så idag är det studiedag och nästa gång blir inte förrän på onsdag... Tyyypiskt när han faktiskt tyckte det var roligt. Annars klarar han sig ganska bra här hemma, bus finns det onekligen i pojken och här är det senaste:

           
                                         Påhittig kille min son ;o)


Men nu ska vi nog mysa lite bara jag och Albin innan Iris vaknar, får ju passa på med lite kvalitetstid när tillfälle finns ;o)

Fiorello

Får ofta frågan hur det är med Fille och såvitt jag kan se så är det fina fisken med honom! Kommer inte riktigt ihåg när men han slutade någonstans i höstas att släpa sina bakhovar och lyfter på dom som han ska. När han leker och busar i hagen går det inte se att det skulle finnas någon form av neurologisk åverkan överhuvudtaget. Men å andra sidan har jag aldrig sett något på honom annat än i skritten. Detta i kombination med att jag börjar bli människa igen har lett fram till att det nu är dags att börja förbereda och rida in FillePrinsen *jippie*. Det är en otroligt stor händelse och jag blir alldeles pirrig i magen bara av att tänka på det. Har verkligen sett fram emot denna dag sedan första dagen jag såg honom leka  med gångarterna... Min fina, fina Fille!!

Satt igår och läste proppen till 3-års testen och det har inte varit ett alternativ med tanke på hans prognos, nu kände jag att OM han funkar och OM han inte är för valpig och OM vi "är där" kanske man kan överväga att visa honom?!?!?! Det är ju på Troya här i Kungälv så det hade ju varit otroligt smidigt och hur kul som helst... Nu ska vi inte gå händelserna förväg och lägga för mycket press på det, vi får helt enkelt se hur det går med allt först. Han kanske inte ens går att longera ens, men man kan ju hoppas... ;o)

           
Fille är grymt nyfiken på Tyko och vill hälsa... Tyko verkar dock inte besvara nyfikenheten... ;o)

Hästkrafterna

Den här helgen har verkligen inte blivit som jag tänkt mig, har blivit totalt knockad av influensa och legat knall fall. INTE roligt och INTE särskilt produktivt. Vi har iaf fått klarat av en av helgens viktiga aktiviteter, nämligen att montera på dragkrok på Volvon. Det har ju blivit dags för bilrockad hos familjen Ljungqvist igen. Gustaf är lite rolig med det där men jag lägger mig egentligen inte i det, sålänge jag har en dragbil till hästarna är jag nöjd ;o). Det är alltså dags för Subarun att hitta en ny familj. Ev blir den ersatt av en annan Subaru, G har hittat en annan variant med en motor som han vill att vi ska ha men tills dess får Volvon sköta dragverksamheten. Sedan är det lite oklart vad andra bilen blir, har varit snack om en Fiat coupé men det där tycks ändra sig från en dag till en annan... Som sagt, det här hans intresse så han får väl roa sig bäst han vill...

Tyvärr har jag inte fått fixat med hästarna enligt plan tack vare min soffvistelse och som grädde på moset drog Melsan av sig en doja *suck*. Blir lite frustrerad av att tiden bara går utan att vi kommer igång ordentligt!! Har ju tänkt mig att skaffa en medryttare 2 dagar i veckan till henne men innan jag kan göra det behöver jag ju sätta igång henne - är ju moment 22 rätt av! Får försöka inte stressa över det, förr eller senare är vi igång igen och då blir det bra. Tror och hoppas att det blir bättre nu när våren kommer, är så vansinnigt trött på LERA och kyla så det hade varit guld om det torkar upp. Vi hoppas ju kunna hårdgöra lite vinterhagar till nästa äckelpäckel säsong så man slipper ler-eländet och förhoppningsvis har man bättre motivation under den säsongen?! Eller?!

           
Ella har tydligen blivit social på äldre dar och delar glatt hö med Melsan, matte är glatt överraskad!! Men kolla den bedrövliga leran!!! Blä!!!

Målsättningen med hästarna för året är följande:
Ella - Stärka henne i formen och börja med byten, tävlingsmässigt sikta mot MsvC/B-nivå vet dock inte om vi kommer ge oss ut och tävla.
Mels - Stärka henne och ut och tävla LC/LB
Fille - Inridning
Jack - inridning och matchning mot 3-års

Mässa...

Igår var det fredag och jag fick hästarna vaccinerade, skönt att jag inte missade det i år i all annan röra med grejer att komma ihåg. (Däremot glömde jag ringa och beställa tömning av överfull gödselcontainer så det blir ju intressant att se hur vi klarar oss till tisdag...). Därefter packade jag iväg mig och barnen för att åka en sväng till baby & barn mässan. Iris var ett sant änglabarn och sov från det vi åkte till det vi kom hem, frågan är om hon ens märkte att vi hade varit borta?! Albin fick leka och busa med Molly, IKEA hade ett käckt utställningsområde där barnen kunde leka och det var toppen. Jag och Petra tog småttingarna och gick en sväng medans hennes sambo passade busungarna... Hann köpa lite kläder, bland annat en ursöt vårjacka från Kenzo till Iris. Ska ju inte sticka under stol med att det är vansinnigt roligt att kolla söta flickkläder. Det finns ju så mycket bättre utbud med tjejkläder och man får verkligen lägga band på sig för att inte shoppa loss fullständigt!! Albin fick iaf en "jättefräsig" (för att använda Albins ord) tröja med grävmaskiner, traktorer och lite annat på, hur hade man kunnat misslyckas med sådant mönster liksom ;o)... När jag kom tillbaka till lekande trion förstod jag att Jocke haft en utmaning när jag ser Albin springa runt i stora cirklar och "sladda" - och Molly sprang även hon, men såklart åt ett annat håll... ;o)


           
Iris provar sin nya fina vårjacka och Albin vill ju såklart också vara med på bild, den lilla pajasen...

Efter leken, alldeles för lite mat och ingen middagslur var Albin maximalt övertrött och vi skulle bara köpa en sån där figurballong som finns i olika varianter, typ blixten mcqueen, ponny etc innan vi åkte hem. Albin såg en sådan när vi kom in och jag lovade att han kunde få en när vi skulle hem om han var snäll och duktig. Och det var han ju (tills ca 25 meter efter vi lämnat ballongförsäljningen)! När vi väl skulle köpa såg han ett tåglok som han hellre ville ha än en blixten-ballong. Jag frågade säkert 10 ggr om han var säker men jodå, han skulle ha tåget. Ok, han fick bestämma... Gick som sagt 25 meter när han inte vill ha tåget längre och säger att vi ska byta. Men där kände jag att jag fick sätta ned foten, någon måtta får det ju ändå vara på att vara bortskämd. Och det var ungefär där allting gick åt skogen... Jag säger bara hysterisk, övertrött Albin och stressad mamma som bara ville komma bort från folket och åka hem. Fasiken vad jag skämdes över hans beteende, det var verkligen inte ett av våra bästa ögonblick. MEN - vi tog oss igenom det också och han somnade i samma sekund jag knäppte fast hans säkerhetsbälte i bilen. Resten av kvällen var vi vänner och hade mysigt igen... Och tågballongen visade ju sig dessutom vara riktigt rolig... ;o)


          
                                  Roten till allt det onda?! ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0