Trappan!

Alltså, jag måste bara säga att jag är GALET nöjd med trappan och den lösningen vi har gjort där!! Att ta ner vägg och dörr för att istället öppna upp är något av det absolut bästa på hela ovanvåningen, och tappräcket... Jag fullkomligt älskar trappräcket!!
 
           
                                                             Före
 
           
                                                           Efter!

Semester!

Ni får ursäkta frånvaro från bloggen men det är semester och vi har varit iväg i Falsterbo och Jönköping och däremellan fixat och donat... Snickarna är nu klara och det är ljuvligt fiiiiiiint på ovanvåningen!! Albin var helt salig över de stora ytorna att springa runt på ;o), här kommer några bilder:
 
           
Före: var det en sovalkov, garderober och på baksidan av detta ett skåpkomplex från gamla köket...           
 
           
                            Efter: Nu är det öppnat, fönstret är utbytt och det är FRÄSCHT!
 
           
Före: Inte så stor skillnad kanske men dörren är utbytt och ändrad, golv osv fixat och Albins rum ska vi inte tala om ;o)...
 
           
Efter: Insåg att jag har ingen bra bild av Albins rum när det blev klart, men här är iaf en hum att jämföra med föregående bild där man bara skymtar rummet.
            
           
           Efter: Rummet blev mycket större nu när garderobskomplexet och sovalkoven försvann!
 
              
Före: Tyvärr är redan de 3 inbyggda garderoberna nedrivna här så det blir ingen "korrekt" förebild, men väggen och dörren är ju kvar...
 
           
Efter: Lite mörk bild men vi har öppnat upp, tagit bort garderober, vägg, dörr och bytt trappräcke... Liiiite skillnad ;o)
 
              
                                    
 
             
 
 
 
           

Ella

Insåg precis att jag inte har rapporterat om Ella!!! Hon har ju inte blivit bättre med sitt "klonk" eller hoppsa-steg (som egentligen är en bättre beskrivning av vad hon har gjort) så jag åkte in till veterinären förra veckan. Det visade sig att hon var klockren på böjprov och longering, vilket såklart är jättekul! Sadlade på och red (för det är ju då det provoceras fram) och det kom ju med en gång in vanlig ordning. Efter att ha ridit runt en stund i båda varven sadlade vi av och gick igenom ryggen på henne. Det visade sig att hon hade en inflammerad muskel på höger sida av manken (PRECIS där den där knölen var på gamla sadeln)! Orsaken att det försvinner är att när hon blir varm i musklerna och lyfter ryggen blir det inte samma tryck på det onda stället (och ONT hade hon, satan var hon reagerade när vetten tryckte) och hon går såklart bättre. Väldigt skönt att hitta en förklaring och faktiskt ha en orsak dessutom.Segt bara att hon inte är bättre, gick ju trots allt 3 veckor utan sadel innan jag provade ut och hittade den nya. Hon blev iaf behandlad med kortison och smärtlindring, skulle promeneras 1 vecka och sedan kunde jag börja tömköra och rida barbacka tills det är dags för återbesök den 25:e. Hon får alltså gärna röra på sig men det ska inte vara något tryck på det inflammerade stället... Vi får hoppas att behandlingen gör sitt och hon blir bra. Muskelinflammationer kan ju vara bra segdragna :o(
 
Jag har ju bytt sadel med hjälp av en annan sadelutprovare som gav ett VÄLDIGT kompetent intryck. När jag träffade den andra utprovaren så började hon att "besiktiga" befintlig sadel och konstaterade de defekter som jag kommer beskriva nedan. Den förskjutna bossan är en fabriksdefekt, bulan är väl mer stoppningsrelaterad... Det sura är att sadeln var precis omstoppad när jag köpte den och jag hade ärligt talat inte en tanke på att kontrollera att sadeln var korrekt när jag var och provade ut den som jag gjorde! Jag är verkligen jättebesviken på detta och känner mig lurad... Det är supertråkigt.
 
Vad det gäller den gamla sadeln så vill jag bara förtydliga att jag tog hjälp av diplomerad sadelutprovare och denna sadel provades ut av dom. Jag kontaktade dom direkt efter besiktningen. Det har gått 5,5 vecka utan någon som helst välvilja från deras sida men dom får en chans till att göra rätt för sig, sedan vidtar jag åtgärder!
 
Här ser man hyfsat bra "knölen" till höger där den vita pricken är. Denna har legat och tyckt på Ellas muskel och i kombination med snedheten i sadeln har det förmodligen blivit för mycket och orsakat inflammationen och hoppsa-stegen...
           
De vita strecken visar var mitten på sadeln och där ryttaren sitter är. Den vänstra bossan (till höger på bilden) ligger alldeles för nära och alldeles för snett i förhållande till detta = inte bra då den kan trycka mot ryggraden.

Fönster...

En stor del av vår renovering har ju varit just FÖNSTER... Som ni sett på tidigare inlägg har vi bytt ut på ena kortsidan men vi har också fixat med dessa:
 
   
Toaletten på ovanvåningen före och efter fönster installerats...
 
 
 
Fönster ovanför trappan före...
 
  
... och efter... Ena väggen till Iris blivande rum har dessutom tillkommit...
 
Blir lite sur på mig själv att jag inte har tagit bättre "före" bilder på sina ställen men det är som det är. Man får ju ändå en känsla om vad som händer. Här vid trappan ska det ju självklart upp ett trappräcke och så ska det målas - eller tapetseras. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha... Så tills jag bestämt mig blir det vita väggar iaf. Antingen om jag ställer en rottingstol, en schysst golvlampa och en liten bokylla här så kan man ha det som en läshörna - vilket även jag inser aldrig kommer hända! Eller så planerar jag en liten skänk med söt lampa, någon liten passande tavla och en grön växt?! Jaja, det ger sig... Men kul är det!! ;o)
 
 
 
 
 
 
 
 

Never ending story?!

Nu ska vi se om det inte funkar bättre med bilder, har fått byta webläsare för att få ordning på strulet... Här har det egentligen inte hänt så mycket renoveringsmässigt sedan sist, beror lite på hur man ser det ;-). Vi har ju bytt ut det stora fönstret på kortsidan mot stallet mot 2 st. En vägg har byggt mellan dessa så vi kan slutföra Iris rum. Detta medförde ju att halva panelen på utsidan av huset byttes och målades så i princip var halva väggen målad och det såg ju inte klokt ut så bad dom måla det sista också när dom ändå var i farten och hade en bra ställning - och självklart fixade dom det! Så här kommer lite bilder på utvecklingen:
 
               Här ser man ungefär hur det såg ut före med det stora fönstret...
 
           
Oh my God, var tog det vägen och hur sjutton ska detta bli? Väggen är ju borta!!
 
           
Fönstren på plats, väggen mellan ska fixas till och fasaden behöver nog en översyn ;o)
 
           
                                            Tadaa!!
 
           
 
           

Ett steg närmare...

Här är det fullt ös igen, våra grymma snickare är tillbaka och kör på för fullt. Idag har det stora fönstret mot stallet monterats ned, väggen öppnats upp, de 2 nya fönstren har satts in och man börjar skönja det som komma skall interiört. Kanonroligt!! Bifogar en bild men misstänker att det inte kommer funka i vanlig ordning (sabla blogg)!
 
           
 
Imorgon ska det färdigställas och takfönstret som ska sitta på toaletten monteras in. Parallellt med detta misstänker jag att det kommer målas tak och väggar ute i TV-rummet. Har vi tur kanske tom sista väggen till Iris rum monteras upp... *hoppas, hoppas*. Är verkligen jättesugen att göra ordning Iris rum, blev så himla fint i Albins rum och jag tror det kommer bli minst lika fint hos henne. Har verkligen ursöt tapet på gång!!
 
 
 
           
 
 

Fillidutt nr 2

Jippie!!! Melrose är dräktig med Floricello på första försöket :o). Jätte, jätte, jättekul och jag ser verkligen fram emot detta!! Nu är det "bara" 313 dagar kvar om inget oförutsett händer... Hehe...
 
           

Utmaning!

Blev utmanad av Sara för en evighet sedan att svara på nedan frågor, har tagit sin lilla tid men bättre sent än aldrig ;o)

 

1) Vad hetter er första kärlek?
Katt: Stackars Sisso som fick stå ut med mig när jag var liten! Jag klädde henne i dockkläder och körde runt i min dockvagn, badade i allt som antar en flytande form och finns i ett badrum... Men enligt mamma sov hon ganska ofta hos mig ändå...?!
Hund: Tuffi, en urgullig liten blandras med bl a västgötaspets. Åh vad jag tyckte om den hunden!!!
Häst: New Forest-ponnyn Lady. En foderhäst som jag och en kompis hade. Genomsnäll skimmeldam som helt ofrivilligt och omedvetet krossade mitt hjärta när vi lämnade tillbaka henne. Köpte min första egna ponny efter henne - Jilly, son blev min andra stora häst-kärlek....
Kille: Martin Nyström, sommaren mellan 5:an och 6:an

2) Om ni skall välja en låt från er mellanstadietid, vilken är det då? Länka gärna till y.t!
Oj vad svårt!! Efter mycket klurande får det bli Madonnas "True Blue" från skivan med samma namn. Vi spelade bl a den med vårt band (där jag spelade komp gitarr och körade, detta var i 4:an och 5:an), jag vet att vi valde att spela den på en musik-happening på skolan där alla band på skolan körde varsin låt. (mitt livs enda konsertuppträdande för övrigt).. Hahaha, vi var grymt coola...



3) Vad gör er som mest arg?

Finns ganska mycket om jag ska vara ärlig men något av det värsta är när folk ger sig på barn och djur... Det gör mig totalt skogstokig och får mig tycka dödsstraff är alldeles lindrigt straff...

4) Om ni bara fick äta en sak resten av livet, vad skulle det vara?

Svååååår fråga!! Spontant vill jag säga after eight - men inser ju att det inte är så bra att leva på ;o)... Så mitt "smarta" svar blir Thaibuffén på Amazing Thai... Hehe...

5) Vart gick er senaste resa, visa bild!

Mycket tragiskt att inse att vår senaste resa gick till Thailand 2007 - helt klart dags att komma iväg igen!! Så tragiskt att jag inte ens vet var vi har bilderna!!

6) Om du fick skapa ett eget tv-program, vad skulle det handla om och vad skulle det heta?

Har alltid varit svag för reserprogram så det hade varit kul. Med tanke på att man nu har 2 barn kanske med vinklingen att resa med småbarn?! Låter kanske trist men jag har verkligen INGEN aning annars. Vad det ska heta vettisjutton faktiskt...

7) Vilken är din favoritbok - och varför?

Flickan från ovan av Alice Sebold. Läste den när den kom och den var så sorglig men ändå varm, tragisk men ända positiv... Det är verkligen en bok som trollbundit mig! MYCKET besviken på filmen som gjordes dock... Den gjorde inte alls boken rättvisa som jag upplevde den!

8) Vilken är din mest skämmiga last?

Har egentligen bara 3 laster = cocacola, after eight och fredags-Tacos - och jag skäms inte för någon ;o)

9) Vilken låt får dig alltid att vilja dansa?
Culture Club "Karma Chameleon"!!!!! Har ALLTID älskat den låten ;o). Senast den "worked its magic" var i förra veckan ute i stallet, stod och packade hö när den kom på radion... då blev det disco... hahaha! Men det finns många fler såklart!
 

10) Om du fick välja ett yrke fritt i hela världen att jobba med, vilket är det då?

Det går verkligen inte alls ihop med hästeriet eller familjen men resejournalist hade varit nice... Beridare med massa härliga hästar hade ju också varit kul ;o).

11) Könskvotering - bra eller anus?

Tycker mest det är sorgligt att det ska behöva finnas överhuvudtaget! Rätt person på rätt plats oavsett om det är en man eller kvinna ska vara en självklarhet... Men jag tycker å andra sidan att det ska vara lika lön för lika arbete också så jag är ju ute och cyklar helt... ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0