Tillit

Den här filmen är rätt fantastiskt, denna knapstruber hingst är faktiskt HELT blind!!! Man tror inte det är sant, otroligt vackert och tillitsfullt. Låt musiken flöda och njut av denna underbara häst


Ref: http://www.academicriding.com/

Oki Doki

Min favorithäst bland hopphästarna är som ni kanske vet - Oki Doki... Jag tycker han är heeeelt ljuvlig och det är lika roligt varje gång han kommer till Skandinavum. Känns väldigt lyxigt att möta honom i gångarna i tid och otid och jag skiner upp lika mycket varje gång. Så mycket att jag misstänker hans hästskötare (japp - manlig) tror säkert att jag är kär i HONOM eller nåt... *hahaha*... Hur som haver - jag har precis fått veta att Oki Doki är SÅLD till en ryttare från Argentina så jag är relativt säker på att min vistelse i skandinaviums katakomber kommer inte lysas upp på samma sätt i år :o(

Häst

Då har Mels tappat ytterligare en tand och "årets skörd" är därmed avklarad :o). Känns bra för då behöver man inte oroa sig över det när jag rider igång henne på allvar inför 3-års... Annars har jag "ridit" henne fram och tillbaka i stallgången ett par gånger och det är cool-lugnt. Det är ju skit att det är blankis under snön i paddocken för nu är det verkligen dags! Får helt enkelt trotsa det mesta, ta tjuren vid hornen och börja ute i ena hagen. Lite nervigt såklart för det är rätt mycket mer yta för henne där att sätta av på... Å andra sidan, rätt mycket snö borde resultera i mjuk landning vid ev ofrivillig avsittning.

Med Ella har det inte blivit så mycket av denna veckan, hon hade planerad vilodag i måndags (hade tyvärr inte hört om den analkande snöstormen, då hade jag såklart tagit onsdagen istället), longerade henne i tisdags, i onsdags blev det ju då inget pga vädret och igår hann jag inget annat än att longera henne igen... Idag får vi se om jag hinner bort till ridhuset innan deras lektioner börjar. Ingen höjdarvecka direkt. Imorgon vankas clinic med Patrik Kittel i KBA vilket ska bli jätteintressant och jag hoppas innerligt att Figaro kommer!

*hoppas, hoppas*

Tofta Spa

Dagens stora behållning var ett efterlängtat SPA-besök min käre make bokat upp åt mig på Tofta Spa (http://www.toftaspa.se/). Det tog ca 20 min att köra så det var verkligen förnämligt, även om väglaget lämnade mycket att önska. Lyckades iaf komma dit utan att placera mammas Kia i diket, vilket inte var helt långt borta vid åtminstone ett tillfälle. Fy sjutton vilket skitväder det varit idag!!! Väl på plats fick jag förklarat för mig att jag skulle få "omsorgskuren" plus helkroppsmassage, inget jag blev direkt ledsen för ;o). Omsorgskuren bestod av "bodyscrub med påföljande bad i aromaoljor. Du får en upplyftande kurbehandling för ansikte, hand och fot samt en rogivande insmörjning av resten av kroppen", massagen var helt ljuvlig - tror minsann det var bästa massagen jag någonsin fått faktiskt... MYCKET välbehövligt när man gått och burit på växande bebis de senaste 6 månaderna, känns som att man kanske borde få tummen ur och börja träna upp sig lite bättre för han kommer ju knappast bli lättare framöver.

Kände mig ialla fall mycket nöjd när jag åkte därifrån och det är (förhoppningsvis) inte sista gången man besöker det stället... ;o)

Fastrullning, tappad tand och Ella håller sig på mattan.

De senaste dagarna har varit händelserika med avseende på hästarna! Igår fick Fille problem när han lyckades med konststycket att rulla fast för hundrasjuttionde gången! För inte så länge sedan var det inga större problem när man upptäckte det för det var bara att ta tag om frambenen och rulla tillbaka lillskiten ;o). Nu däremot - inte så liten längre!!! Jag stod och slet rätt länge själv med honom utan framgång och när Gustaf kom ut för att hjälpa mig trodde han att han kunde göra som vanligt och grabbade tag om frambenen... Inte utan att jag var tvungen att skratta mitt i allt för det såg rätt kul ut... Vi fick iaf loss Fille och denna gången var han rätt spak efteråt och ville gosa en bra stund med matte som inte direkt var svårflörtad ;o)

Mels har börjat beta av på listan mot livet som stora tjejen, hon har nu tappat en tand, har haft benen lindade och står med BoT paddar bak (har varit svullen i ena bakbenet ett tag). Har nu även suttit upp på henne igen och även lyckats med konststycket att skritta henne i säkert 5 hela steg... Hon är så duktig med uppsittningarna nu att det är dags att växla upp - och hålla tummarna att det inte blir några ofrivilliga AVsittningar ;o). Känns tyvärr lite kymigt att börja mitt i smällkalla vintern men nu måste vi köra på ett par veckor så vi hinner med inför 3-års. Fördelen är väl då att man iaf landar mjukt i all snö...

Ella tuffar och går. Jag har varit riktigt ståndaktig de senaste veckorna och traskat bort till ridhuset i både mörker och kyla. Nu ska vi igång på riktigt! Ella känns oförskämt trevlig med tanke på hur denna vintern varit och jag tackar såklart min lyckliga stjärna för det. hon är verkligen en fröjd att rida och än så länge *peppar, peppar* har den lilla primadonnan hållt sig på backen! På lördag är det dags för clinic och jag misstänker att man kommer bli rätt taggad efter den så då är det skönt att hon är igång så man "bara" behöver växla upp :o)


Selene - Postergirl

Kolla här http://www.ludaelektronik.com/content/

Selene är omslagsflicka för ett fölvakningssystem :o). Både hon och Fille är med på kartongen som varje köpare får sina prylar i - lite skojsigt :o)

Så kom kontringen...

... ja, såklart fick jag ju svar på tal direkt ;o). Släppte ju precis ett inlägg som jag skrev igår men glömde publicera. Så nu får jag ju berätta om senaste natten... Såklart var Albin ett sant A-barn, vaknade en gång kl 3 och åt, sedan blev vi väckta kl 7 (av grannen som lekte med sin grävmaskin utanför vårt fönster) men vi somnade om utan några som helst krusiduller för att vakna väl utvilade och nöjda kl 9! Rena drömnatten bortsett från vår hänsynsfulla *not* granne då. Tänk om vi kunde ha sådana nätter, med en vakning kl 3 och nästa när det är dags att gå upp? Jag HOPPAS!!!!!!

Nu är sonen strålande glad, hoppar förnöjt i sin hoppgunga och laborerar med nya ljud han har lärt sig - urgullig!! Det är verkligen underbart att vara hemma med honom hela dagarna :o)

"Kan själv"

Det är märkligt hur tidigt "kan själv" mentaliteten kommer igång hos sonen. Redan nu, dryga 6 månader gammal märker man hur gärna han vill klara vissa saker själv och hur sur han blir när merparten av det han vill inte riktigt fungerar som han tänkt sig... Ett praktexempel är när han går runt i huset med gåstolen, i farstun står ju vagnen inne och då blir det för trångt för honom att vända med stolen - jisses vad ilsk han kan bli då... Eller när han ska dricka vatten - själv - och han inte orkar vinkla flaskan tillräckligt mycket och högt för att få vattnet att rinna ur... Försöker man hjälpa honom med flaskan blir han vansinnig! Man riktigt hör hur han ryter "släpp - kan själv". Ska bli VÄLDIGT intressant att se hur detta löper vidare när han blir lite äldre ;o)

Annars är det rätt okey. Han har inte gjort några jättekliv i sin utveckling förtillfället utan det är mer finmotoriken som förbättras och det rejält. Han har en helt annan kroppsuppfattning och kontroll nu. Man börjar ana kryp-tendenser hos honom, vi får väl se om han tar det vidare. Blir fortfarande jättesur när han fått ligga på mage en stund men inte alls lika illa som det har varit tidigare.

Nattsömnen är ju fortfarande ett aber, skrutt-ungen vaknade 7-8 ggr inatt och jag är heeeeelt slut! Fattar inte vad det är men misstänker en kombination av mycket intryck och början på tandsättning?! Oavsett är det inget vidare faktiskt. Träffade en tjej från föläldragruppen igår och hennes pojk är någon vecka yngre än Albin och han hade sovit hela natten... 10 timmar oavbruten sömn... Ni anar inte hur avundsjuk jag blev över detta!!! 10 timmars oavbruten sömn känns som en utopi, men ajajaj vad jag önskar att Albin hade sovit lika länge. Hade till och med accepterat att han endast vaknade 1 gång! Oftast när han vaknar vill han snutta - och jag har slutat amma honom varje gång utan gör det endast en gång på natten och en gång på morgonen. Ger honom napp eller vattenflaska istället, vilket i sin tur leder till LEDSEN bebis men jag har lyckats vara ståndaktig och inte ge efter av utmattning... Hoppas på att ett par nätter av det ska ge resultat. Överallt läser man att en 6-månaders bäbis inte längre behöver nattmål, men det tycks inte gälla mitt barn. Gissar att det faller under det gamla hederliga "ingen regel utan undantag"?!

HAHAHAHA.....

Det är INTE jag och Ella denna gången ;o)

Varför inte välling?

Ännu en slö morgon råder i Ellabo. Albin tutar runt i gåstolen, jag sitter med en kopp te vid köksbordet och surfar (givetvis med tillhörande avstickare för att hjälpa Albin loss när han kört fast i ett hörn eller inte kommer över någon tröskel här och var *s). Snart är det dags att gå och ta en liten tupplur för barnet och hans slöa moder ;o). Först därefter brukar vi "börja" vår dag på riktigt... Att vi är så morgonslöa är ju direkt avhängt av att den lilla busungen vaknar femtioelva gånger per natt fortfarande. Vet ärligt talat inte riktigt vad vi ska göra åt det. Har börjat ge honom vatten på natten då han oftast vill snutta när han vaknar och det har väl iofs minskat hans antal vakningar marginellt. Min dröm är att han ska nöja sig med att vakna EN gång per natt, det hade jag grejat utan några som helst problem - men det är alldeles för långt borta för tillfället...

Hade förhoppningen att han skulle sova längre om han fick välling när han skulle sova "för det gör alla barn" som det så fint heter på BVC. Yeah right - mitt barn vill inte ha välling! Välling som ska vara det godaste som finns för kidsen?!?!?! Havregröt går bra, men havrevälling är INTE okey. Inte majsvälling heller för den delen... Varför gillar inte mitt barn välling?? Visst, nu är det väl inga problem att ge honom gröt istället egentligen, men man vill ju kunna ge honom välling på flaska i sängen så han kan ligga där och äta själv (ser så himla gulligt ut när barnen gör det) och att han somnar mätt och go därefter.

Jaja, inser ju att detta är inga värdsliga problem och det kommer väl lösa sig efter hand. Tills dess får jag väl offra mig och sova en extra tupplur på morgonen... *hahaha, stackars mig*

Yepp - hon är ljuvlig!

Nu fick jag äntligen tummen ur och spatserade bort till ridhuset med Ella. Har hållt igång henne en vecka med longering, långa promenader i skogen och tömkörning men nu var det dags. Har varit så vansinnigt ridsugen men dragit mig lite för att gå bort. Hon är verkligen ur-tramsig i manegen när hon är igång så att hon skulle vara det under igångsättning efter en vintervila behöver man ju inte vara Einstein för att lista ut... Kändes lite tröstlöst med att vara så grymt ridsugen och veta att det ska balla ur för hästen är prillig, man vill ju att det ska vara alldeles underbart ;o). Tog med mig longerlina och inspänning för att värma upp med det och sedan sitta upp en stund därefter. Ella var förvånansvärt lugn och dämpad på linan, vilket på Ella-språk betyder att hon "bara" fyrtaktade, brallade och bockade en sisådär 6-7 ggr på linan - med tillhörande balanstrav á lá arabisk stridshingt efteråt givetvis...

Efter dryga kvarten på linan satt jag upp på en rastad men laddad häst och jag saknar ord! Vi har ju inte varit i ett ridhus sedan mars? April? Att Ella har känts kanon i paddocken har jag ju tyckt länge men HERREGUD vad härlig hon var med lite mer svikt i underlaget! Hon fullkomligt dansade fram och då joggade vi mest bara runt... Underbara, härliga hästen! Som grädde på mostet höll hon sig på mattan utan några stolleryck - mattes darling!!!

Nu är det dags, vi är laddade och vi är redo - byten here we come... Ser verkligen fram emot 2010 ;o)

Det här är ju intressant...

Att jag är HELT såld på Moorland Totilas har väl knappast undgått någon som läser här regelbundet?! Därför tycker jag att denna artikel är vansinnigt intressant: http://www.sporthasten.se/artiklar/totilas-cirkus-eller-dromdressyr. För det första är det ju föga förvånande att kritiken kommer från en tysk tidning... Nähä, känner dom ett behov att kritisera?! Märkligt....

Att Totilas skulle vara en cirkus kan man väl hålla med om så till vida att cirkus betyder "nöjes- eller konstform" (källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Cirkus) och det Edward och Totilas gör är sannerligen KONST på hög nivå, men jag tvivlar på att det är den omnämningen den tyska tidningen avser...  Fick tårar i ögonen när jag tittade på sändningen från Olympia, uppvisningen var i det närmaste felfri och så väl matchad med svårighet, musikalitet och teknik... Helt fantastiskt och det är en fröjd för ögat.

 Det är väl ändå inte konstigt att det blir sådana här fenomenala hästar med den medvetna avel som trots allt blommat upp de senaste åren? När medvetenheten gör att man sållar bort "defekter" som tidigare setts mellan fingrarna med i ett mindre brett urval av både ston och hingstar?! Man ser alla andra sporter där dräkter, material, salvor och diverse andra tillbehör har genomarbetats både en och hundra gånger för att plocka bort hundradelar - det vore väl skam om inte ridsporten hänger med, men på sina premisser?

Jag personligen tycker att uttalandet är rätt töntigt och kan inte komma från någon annanstans än ren skär avundsjuka. Tycker inte man kan göra annat än att lyfta på hatten till Totilas inre krets - och drömma om att han som av en händelse skulle vilja flytta till mig... ;o)

Underbar!!

Sätt på ljudet och njut ;o)

2m larv...

I julkapp fick Albin 2 m larv av sin moster, larven eller tusenfotingen ser ni på bilderna som kommer. LillPlutt har blivit helt fascinerad av denna långa slingriga leksak. Om det är för att den är i en massa härliga färger, har 2 gigantiska känselspröt som är mumsiga att tugga på eller om det är det faktum att den är 2 meter lång och därmed totalt omöjlig för LillPlutt att hantera låter jag bli att spekulera i men det är bara urkul att se honom försöka ;o)


"Hej mamma, jag leker :o)"


"Ah, känselspröten! Men vad dom är långt borta... Det SKA gå..."


"Ha! Mmm, ska bli gott!"

Albin livsnjutaren


Morgonmyser med mamma... (ja- jag har inte tvättat håret *garv*)


Päser bland sina leksaker - RÄTT nöjd ;o)


Kladdar med maten ;o)

Kort och gott - saker som gör en 6-månaders bäbis glad och nöjd med tillvaron...

Ännu en härlig hästmorgon...

Ni får helt enkelt stå ut, men då dessa ljuvliga mornar är så få på året blir det bara ett måste att få bilddokumentera... Denna morgon drog jag det något längre och försökte mig på att fota medans jag släppte ut hästarna, dvs en häst i ena handen - kameran i andra... Hahaha, gick sådär ...


Ella, jag och vattendunken på väg ut till hagen...


Fille tycker matte är långsam... ;o)


Jag försöker vara konstnärlig... *hahaha*

Sedan måste jag bara visa mina charmtroll - trevliga hästar jag har va?!

Charmtroll numero uno - Ella


Numero dos - Mels...

Albins nya favoritlåt ;o)


Albin 6 mån

Då är min lilla skrutt redan halvåret gammal - jisses vad tiden går...

Han mätte idag 68,5 cm och vägde 8130g, stora killen!!! Det senaste nu är att han har börjat bli medveten om sig själv, han kan stå länge framför spegeln och titta när han rör armarna (eller benen om man håller honom) och blir jättefascinerad av att det är han som gör rörelserna. Vi har satt fram en spegel vid hoppgungan så får han titta på sig själv och börjar flabba... Söta...

Han sitter jättebra men har fortfarande inte lärt sig sätta sig upp, är nog inte så långt borta. Han kämpar som en liten blå så det skulle inte förvåna mig om han snart har en 6-pack på magen ;o)

Annars har det inte varit så kul idag, fick värsta migränanfallet förut och det var INTE roligt. Det börjar ordna upp sig så smått nu men känner mig fortfarande illamående och har bultande huvudvärk. Fattar inte varför man ska få detta vidriga tillstånd, migrän är sannerligen djävulens påfund...

Det är mycket nu...

Förstår inte vad som händer, dagarna rullar på i ett rasande tempo och det finns så mycket utöver det man hinner som man VILL göra... Men jag har inte lika mycket energi nu, kylan tar ut sin rätt och jag kommer på mig själv att välja en slapparstund i soffan under en gosig filt före att röja upp här (ser ut som om en tornado dragit förbi) eller tvätta eller något annat från den där "måste-listan"... Okey, kan erkänna att det inte är dom roligaste aktiviterna som ligger i andra vågskålen men det måste ju trots allt göras förr eller senare... ;o). Till mitt försvar får jag väl säga att jag inte varit hemma 3 kvällar denna veckan och då blir det genast lite svårare att hinna. Då Göteborg Horses Show snart börjar och jag i år ska vara assisterande stallchef har det dragit igång med en del möten, scheman ska skrivas och en hel del annat ska planeras. Det är verkligen jättekul! Om bara 6 veckor drar tävlingarna igång och jag längtar!!! Det är märkligt med att jobba i stallet på GHS för man jobbar frivilligt i 10 dagar, galet långa pass. Det är hur mycket som helst att göra, man hinner inte se mycket av tävlingarna och sista dagen är man så trött att man inte vet vad man heter - men vi har så vansinnigt roligt i gruppen så man gråter när det är dags att bryta upp... Bara en vecka efter tävlingen längtar man till nästa... Helt sjukt egentligen ;o)

I år kommer det (utöver dom vanliga tävlingsklasserna såklart) vara en clinic med Pether Markne och Maria Gretzer där dom ska varva hoppning och dressyr, 4 hästar från Flyinge kommer visas upp i olika utbildningsnivåer - kommer bli jättebra tror jag. Det kommer bli en 6-bar hoppning som showklass - det är ryttarnas egen önskeklass och brukar inte vara med annars. Sådana höjdhoppningsklasser är alltid spännande att se! Tinne Wilhelmsson vill tacka av Solos Carex hos oss i Göteborg och det är ju såklart sorgligt att han ska pensioneras men man är alltid smickrad av att få tacka av dessa fina meriterade hästar i hos oss i Götet! Sedan kommer den här mannen och visar upp sina hästar:


Honza Bláha håller som ni ser på med frihetsdressyr och det ska bli riktigt spännande att försöka se live...

Annars var onsdag 13 januari dagen som Ella blev avdammad igen ;o), nu får det liksom vara nog! Är så grymt sugen på att komma igång och nu kan man inte längre vänta på att kylan ska försvinna utan det är bara att ta tag i det och ge sig ut. Äligt talat tycker jag inte det är LIKA jobbigt med kylan längre, man har på något sätt vant sig vid den och anpassat sig lite. Så nu ska jag sätta mig och planera upp våren för Ella och Mel. 3-års testet går ju i år på Troja vilket jag tycker är kanon!! Så underbart nära :o). 16 maj bär det av stapeln för Mel. 3 mars får hon på sig dojjor och då är det dags att sätta fart inför visningen, efter får hon vila ett tag. Ska bli vansinnigt roligt!! Hur våren ser ut för Ella vet jag inte ännu, tänkte sätta mig ner och kika på tävlingsterminen men rent spontant blir det nog inte debut förrän efter Mels är visad känns det som, men det kan ju ändras om jag hittar någon trevlig tävling innan dess... ;o)

Nu låter det som att Albin vaknat igen så jag får ila :o)

Jag hade verkligen tur...

... har hela dagen varit tacksam för hur väl det gick med hästarna imorse och nu på kvällen fick jag det bekräftat ännu en gång. Idag kom en ponny lös, denna lilla ponny tog sig in på järnvägsspåret ovch tåget kom... - så obeskrivligt tragiskt och fruktansvärt! Mina tankar går till de tappra personer som in i det sista försökte få ponnyn från spåret och fick bevittna denna hemska utgång... Jag kan inte ens föreställa mig hur ni mår... Mina tankar går också till den familj som miste sin fina lilla ponny...

Skänker återigen även ett jättetack till den ängel som vakade över mina hästar idag...

Mardrömsmorgon

Blev dessvärre inte så kul idag. Lilleman  gick genom tråden och fick med sig Ella och Mel ut på vägen när den är som mest trafikerad, Ella gick omkull på asfalten men klarade sig med blotta förskräckelsen. Alla 3 satte av i full spruta över grannens åkrar... Det är nu jag blir väckt av telefonen...

Fick sätta min 6-mån bäbis i sin gåstol och springa ut och hjälpa Gustaf fiska in hästarna som var till sig av blotta synen av stora öppna snötäckta ängar... Tack och lov är Fille väldigt kär i sin matte så han kom när jag ropade, Gustaf fick tag på Ellat längre bort och Mels tramsar mellan oss men vi fick tag på henne också... Nu är är dom i hagen tillsamans med de övriga 2 och allt är frid och fröjd igen...

Bara 2 tim kvar...

Jag har egentligen en händelserik helg att uppdatera med samt redovisa bilder från trillingarnas besök förra veckan men då programmet att ladda över bilder är i Gustafs dator (som han har med till jobbet) och vi inte hann i helgen så får det bli ett uppsamlingsinlägg snart framöver.

Igår kväll blev jag kvar i stallet till 22:30. Det tog sin lilla tid med mockning, matpackning osv. Fick ju även packa ihop Selenes grejer som efter nära 2 år visade sig finnas lite varstans i ladugården, logen, stallet och sadelkammaren. Nu tror jag iaf att det är ihopsamlat... *pust*

Det var med VÄLDIGT glansiga ögon jag skulle mocka hos Selene igår, tog på henne grimman för att ställa henne i den lediga boxen när den lilla skatan smet ut i stallgången. När jag skulle fånga henne vände hon helt sonika häcken mot mig och traskade vidare i stallet... Om hon gjorde det för att retas, trösta mig eller bara för gamla tiders skull låter jag var osagt - men mina ögon var inte lika glansiga längre utan jag skrattade rätt gott åt henne... Hon är verkligen en härligt personlig häst och det kommer att bli tomt i stallet när hon åker!

Just nu är jag mest nojig över hur Lilleman ska ta det, han är ju så vansinnigt mammig fortfarande. Tror det lättaste är att plocka in killarna när Selene åker... Usch, nu fick jag ont i magen...

Håll tummarna för ett smidigt farväl mellan mor och son!!!


Tack Selene för denna ljuvliga lilla varelse :o)

En ny härligt knastrande vintermorgon...

Sitter här och försöker peppa mig inför dagens utsläpp! Morgonens stora positiva överraskning var att det stod ENDAST 14 minus på termometern - jo man tackar! Vi rusar mot varmare tider minsann ;o)... Fick klarat av morgonfodringen med tillhörande mulepussande på myshästarna utan att ens reflektera över avsaknaden av värme, dock smög sig mitt gnällande på mig när jag skulle gå in igen. Jag tror banne mig jag var en björn i ett tidigare liv och gick i ide på vinterhalvåret, känns bekant på något sätt... För att inte tala om - lockande! Tänk att få äta upp sig redigt för att sedan krypa till kojs och bara vara tills man vaknar slim och slank igen ;o)

Så nu publicerar jag detta, slänger i mig en macka och går ut till minusgraderna, jag leder ut djuren till sin stora härliga vinterhage för dagens utomhusbus och hoppas på att undvika frostskador i ansiktet denna dag - wish me luck...

Lösenordsskydd?

Jag funderar på att lösenordsskydda bloggen. Sedan Albin föddes är det så mycket mer "privat" när jag skriver än förut när jag bara surrade häst...  Alternativt återgå till att hästblogga här och starta en egen "Albin-blogg"... Får klura lite på hur jag ska göra. Lovar återkomma i ämnet ;o)

Vi bor på västkusten ju!!!

Så hur i hela fridens namn kan vi ha så mycket snö - och så många minusgrader- och så länge?!?!?!? Okey, jag kan sträcka mig så långt att det är verkligen jätte, jättefint med all snö. Man ska inte förringa en vinter med mycket snö. MEN det finns några nackdelar... Är exempelvis inte jättekul att pulsa fram och tillbaka i 20-30 cm snö vid utsläppen, det är urtrist och fruktansvärt jobbigt att vattenslangen till stallet fryser så man måste kånka vatten (fördelen är iofs att man inte behöver gå på gym av något av det ovan nämnda utan får fin-fin vardagsträning *s)... Det är vansinnigt tråkigt att det är blank-is under den fina härliga snön i halva paddocken så jag vågar inte rida där, för jag är inte helt säker på var isen ligger (ingen fördel här alls)... Detta ledde ju till att Ella fick vila ett par veckor. Har inte gjort något med henne sedan 22:e december och hon verkar iofs inte särskilt ledsen över det. Har dock kommit på mig själv med att vara kinkig och lättstött det sista (Gustaf tycker inte jag är särskilt kul då han hamnar i skottelden). Så kom jag på varför och orsaken är kyla kombinerat med ridabstinens! Så nu vill jag komma igång, men jag är verkligen inte bra på kylan och då ska vi inte ens tala om brall-Ella!!! Exakt hur kul tror ni att det är att sätta igång en vintervilad Ella i 15 minus??? Hujedamig...

Planen (som jag precis utarbetade) innebär en igångsättning med 3 veckors tömkörning - smart va?! på så vis hinner jag få henne lite lagom rastad tills jag klättrar upp plus att kylan hinner förhoppningsvis lägga sig! Men vad för man inte för att komma igång igen. Bokade biljetter till Patrik Kittels clinic på Kungsbacka ridklubb och bara själva bokandet av biljetter gjorde att det sög till i ridtarmen... Får ju verkligen ha dammat av Ella tills dess för jag misstänker att man kommer blir redigt inspirerad och då vore det attans om hästen inte ens var i närheten av att växla upp... Extra roligt var att Gränsbos hingstar ska delta så sannolikheten att Filles pappa kommer är stor - jippie i så fall!

Nej, nu tror jag att för många timmar ute, kombinerat med ett halvt glas vitt vin börjar ta ut sin rätt (man klarar inte mycket nuförtiden *s), är så där gott mosig och krypa ner under täcket känns ganska så lockande just nu...

Until we meet again...

Vad göra?

Sitter i soffan och klurar på vad vi ska hitta på idag. Gustaf har börjat jobba igen så det bara jag och kiddo hemma. Vi har några "måsten" idag i form av mocka 5 boxar och köpa kraftfoder till småttingarna - vad jag funderar på är om vi ska hitta på något utöver detta. Fick ett par skor i julklapp som jag behöver byta storlek på och det är i stan. Hade behövt åka förbi apoteket och köpa på mig mer mugg-preparat... Lite allmänt småfix med andra ord ;o)

Hmm... Verkar som att blöjbyte står först på agendan.. ;o)

Bye bye

Tjuvstart...

.. tja vad ska man göra om man är för liten för sina julklappar?? Problem är till för att lösas och hoppgungan visade sig ha ett ytterligare användningsområde... ;o)

Vad händer?

Gustaf har nu varit hemma i ungefär 2 veckor vilket innebär att jag får ju massa avlastning med Albin, något som i sin tur borde innebära att jag får MASSA extra tid att göra bonusgrejer som jag normalt sett inte hinner annars... Eller hur?! ;o) Det komiska är att sedan Gustaf tog ledigt har jag inte hunnit skriva ett vettigt blogginlägg ens! Är mycket roligare och mysigare att hitta på saker och umgås hela familjen :o)

Å andra sidan kan jag inte påstå att det har hänt så mycket vettigt, hästarna har jullov (mest för att matte vill ha det *s), köket är i princip färdigt (vilket jag redan skrivit om), Albin lever loppan (bildbevis har ni ju sett) så egentligen kanske jag inte har missat så mycket.... Hahaha, där ser man.

Vad är på gång då?? Jo, jag har blivit enormt sugen på att fixa ordning Albins rum! Nu när köket är klart känns det helt okey att börja där. Visserligen är gästrummet kvar på nedervåningen men det ingick ju i min födelsedagspresent från mamma så det rummet borde ju ordna upp sig *simsalabim* ;o). Men för att återgå till Albins rum så har jag hittat dessa urgulliga tavlorna som jag är inne på att köpa:

    
Ä som i älskling och T som i tuffing, tavlorna kommer härifrån: http://www.isa.nu/


Nu vaknade barnet - hasta la vista!



Nyår

Vi var ju på maskerad på nyår och Albin var en liten il-grön dinosaurie.... Han var ursöt!

Albins nyårsoutfit

Vi hade jättetrevligt på nyår. Var hos ett par grannar på maskerad, Gustaf var karate kid och jag var Mimmi Pigg (ska se om vi kan fixa fram bilder). Åt fantastiskt god mat, hade trevligt sällskap och grymt fyrverkeri. På det stora hela ett riktigt bra nyårsfirande :o). Ni som känner mig sedan länge vet ju att jag verkligen avskyr nyårs- och midsommarfirande och all hysteri kring dessa 2 milstolpar på året så mitt beröm ovan är verkligen riktigt bra omdöme! All heder åt våra eminenta värdar och övriga deltagare :o)

Sedan kanske det faktum att övergången från 2009 till 2010 var något av det vackraste jag skådat på länge, eller vad säger ni:

31 december 2009


1 januari 2009

TYVÄRR hade vi en otrevlig upplevelse på natten, Gustaf fick kramp i vaden och studsade upp ur sängen för att strecha. Antagligen fick han blodtrycksfall för han svimmade och jag hörde bara en rejäl smäll. Ropade på honom flera gånger utan svar så jag flög upp och då låg han avtuppad på golvet. När han vaknade till trodde han att han låg i sängen... Var verkligen oerhört obehgaligt. Han hade lyckats slå sig på kubben och dagen efter såg han verkligen ut som karate kid - EFTER han gått sina matcher....

Ibland måste man bara ställa upp...

Måste bara visa - Albin åt blåbärspuré för första gången och tyckte det var SMASKENS! Ni kan ju själva gissa hur han såg ut efteråt... Nu var han väl inte helt nöjd med att mamma måste föreviga detta, men ibland måste man ju bara ställa upp... ;o)


Okey mamma, bara för att det är du - men jag tänker INTE le....

Årskrönika 2009

Att 2009 skulle bli händelserikt var det egentligen aldrig någon tvekan om, med stundande fölning av häst och ryttare var det ganska givet... Fiorellos ankomst förste maj var en häftig upplevelse. Jag och Gustaf var med hela fölningen och han var nästan för bra för att vara sann, bara färgen var ju den största överraskningen och fuxälskare som jag är var ju

Det ska börjas i tid


En bra grundsits...


... blicken...


... yihaa!!! Galopp... ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0