Trevlig helg!

Sitter hemma i soffan efter en mycket trevlig helg med härligt väder :o). I fredags var vi hemma och slappade, njöt av att titta på hästarna i hagen i det fina vädret, tog ett pass i paddocken med Ella och det gick hyfsat bra. Paddocken var ganska mjuk och helt klart dags för sladdning, blir ju lite svårare med vissa moment när det blir lite för djupt tyvärr... Igår red jag ett dressyrpass i ridhuset och Ella var på strålande humör.  Jobbade mycket lösgörande och med att få ordning på bogarna, Ella blev skiiiitfin! När sakerna var på plats där dom skulle vara övade vi lite programlinjer ur LA:1 och det gick väldigt bra, har haft lite problem med vändningen till första förvända men igår fick vi till den som en smäck - kul!!! Känns inte helt galet att gå ut och debutera iaf, sedan ska det mycket till för att få ett bra resultat men det känns iaf som att man är på rätt spår - alltid något ;o)

Efter mycket trevligt ridpass åkte vi iväg till Hällevikstrand för att träffa kompisar och åka till ut till Kärringön för en god middag på Petterssons. Hade en grymt trevlig kväll med fantastiskt god mat och dryck, Petterssons är verkligen toppen! Idag var vi alla ganska slappa så vi åt fruktost hur länge som helst för att sedan ta en promendad i det härliga vädret. Blev ficka vid havskanten och en skön "bara vara! dag ;o)



Väl hemma kom syster och sambo över på middag, är alltid lika mysigt när dom är här. Hade ju varit lite roligare och visa upp huset i roligare skick, ser fortfarande ut som om en tornado dragit fram sedan vi flyttade flygeln. Får ta tag i det imorgon ;o)

I hagen har det fungerat jättebra enligt de rapporter jag fått. Melrose är redan helt med i gänget och det känns väldigt bra, Ella uppför sig riktigt bra, visar sin position men är inte alls lika stygg som sist det var en ny häst i hagen. Är riktigt stolt över henne ;o).  Melrose är häftig, hon tar inte vilken skit som helst utan säger faktiskt ifrån. Tror det kommer bli kalas med denna sammansättningen....

Blir bildbomb idag ;o)


Selene och Melrose tog sig en tupplur i hagen


"Kom igen då - vakna!"

  
Hej kompis... 



Matte-mys...      


Full fräs igen, denna gången alla 4 tillsammans.



Ella och Melrose, sida vid sida :o)



Så här ser jag ut för dagen... Dags att börja växa fram kanske?! ;o)


Slöisarna måste ju få vara med också ;o)

Actionbilder från morgonen!

Idag var det dags för Melrose att bekanta sig med hagen. För att det inte skulle bli för mycket för henne (gissar att hon är rätt mör i kroppen idag) så släppte vi henne och Selene i "vinterhagen" och Ella och Brio fick gå i den vanliga hagen. Är lite orolig att Ella skulle gå för hårt åt den lilla... Gick väldigt bra, Selene är ju VÄRLDENS snällaste och har ett hjärta av guld. Så hon adopterade Melrose med en gång. Ella och Brio var ju såklart ur-nyfikna, hälsade lite över staketet men var ganska okomplicerat. Kan nog släppa ihop alla imorgon... Vill bara visa upp några actionbilder från dagen ;o)


Ella accelererar upp till full spruta, är det detta som kallas uppförsbacke?! *hahaha*


Att hon har vägvinnande galopp är det väl aldrig någon som tvivlat på ;o)



Hela gänget in action...


Selene och Melrose..


Nu är hon min!!!!! :o)

Jag pratar om Melrose - min blivande dressyrstjärna ;o). Hon är född -07 e.Rosevelt- Amiral och är ett riktigt charmtroll...


På väg in till sitt nya hem


Fjäskar med matte - MYCKET bra initiativ *hahaha*

Är HELT färdig, får berätta mer en annan dag - men nu är hon iaf här ;o)

Pappa Rosevelt:


Manligt och kvinnligt?

Fick precis en historia skickad till mig från mamma - känns som att kvinnor ibland är lite dumma ;o)

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa:
'Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag
vill gå och lägga mig'. Hon gick ut i köket för att göra i
ordning sandwiches till nästa dags lunch,tömde popcornbunkarna, tog ut
kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det
fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på
bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök
en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna, som låg på
golvet.

Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken
ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde
upp en handduk, så att den fick torka.Hon stannade vid skrivbordet och skrev 
en
lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade
upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort
till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp
och la båda bredvid sin portmonnä

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet :
'Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?'
'Jag är på väg', sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen,
släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade
till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la
några smutsiga strumpor i tvättkorgen o pratade kort med barnen, som satt uppe
och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog 
överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde Harry av Tv-n och sa till sig själv, 'Nu vill jag gå och lägga mig...' 
och det gjorde han.
 

... And today we are back in business!

Efter gårdagens bottennapp gjorde dagen susen extra mycket!! :o)

Började med att jag skulle rodda med bussen själv, Ella var det sanna A-barn som hon kan vara och lät sig frivilligt "skickas" på transporten utan något krångel. Väl på bussen stod hon som ett ljus, inte en enda spark i väggen :o) Mycket duktig! Dags för träning, Ella gick och tjafsade lite i början men slutade ganska snabbt. Vi konstaterade att hon tjafsar i vänster varv (något jag verkligen inte har tänkt på innan) och det är ofta i samband med att höger bogen är utpluttad och jag försöker överkompensera med att försöker parera det med vänster tygel - tadaa!!! Är så mycket lättare att lösa sina problem när man klurat ut vad orsaken är! Jobbade återigen mycket med att placera bogarna för vikt och skänkel samt hålla ihop högersidan och det gick över förväntan. Hon var jätte-jätte taktfast och balanserad i traven, hon blir ju så himla fräck då. Gången kommer fram mer och mer desto mer kontoll jag har på högersidan... Åhhh, jag vill rida igen!!! :o) Kul ridpass och vi var helt slut efteråt både jag och Ella-Bella.... I Löve my horse!

Lastningen hem gick lika smärfritt den också, Ella A-barn knatade på lika duktigt och stod som ett ljus - igen - och inte en enda spark :o)

Väl hemma måste jag gått på endorfiner från ridpasset för jag hade värsta röjet, lindade upp hö-silage balen för den var lite varm (fick hjälp av C som ännu inte hade hunnit åka hem), bar in 5 balar spån för att Ella och Selene skulle få varsin - sedan gjorde jag det stora "karma-misstaget" och spånade upp boxen där Melrose är tänkt att bo, ströade även med halm och la in hö - så nu inser jag ju att jag leker med den där Murphy igen. VET ju att man inte ska utmana ödet men jag vill verkligen inte behöva ställa mig med det när hon kommer.... Så OM hon nu inte skulle vara ok imorgon så har om inte annat missarna fått världens roligaste lekplats ;o) dom var helt saliga när dom hoppade runt i halmen... *sötisarna*. Sedan fick jag fullständig fnatt och packade upp alla höpåsar vi har, kanske 15st... Bara sådär... Hahaha, tänk om man hade sådana ridpass varje dag - jösses vad grejer man skulle få gjort ;o)

Godnatt!

Yesterday was a terrible disaster...

Igår hade jag ett URUSELT ridpass på smått hysterisk häst *suck*. Misstänkte att det var något i görningen redan när jag skulle ta in dom - det blåste ordentligt så alla 3 sprang som tokar, kom inte som dom brukar och när jag väl fiskat in Ella var det balanstrav á lá arabhingst hela vägen in... I boxen var hon SKITstörig och höll på att ramma mig, blev skogstokig på henne redan där så jag borde följt min magkänsla som sa "gå in och lägg dig på soffan och ät glass framför TV'n istället".... Men, med tanke på att jag ska träna för A idag så insåg jag ju att jag var tvungen att bestiga odjuret... Som grädde på moset var jag sen från jobbet och hann inte rida innan de 2 lektioner i ridhuset på tisdagar, så jag fick roa mig i blåsig paddock istället för ridhusets trygga väggar... Började med att skritta fram "ute", vilket ledde till att envis Ella INTE skulle gå förbi grannens dunge - IGEN - trots 300 promenader fram och tillbaka, fram och tillbaka... Ibland undrar man ju vad som försigår i valnöten på de där djuren alltså... Kände att det inte var läge att ta det så satt av och ledde förbi henne och sedan var allt frid och fröjd (får ta tag i det där en dag när hon inte är hysterisk och jag inte är ensam hemma). Red grusvägen ner till andra grannen och väl där ville inte Ella gå tillbaka, för här nere bor ju dom söta shettisarna ;o). Tramsade lite med det, men sedan red vi iaf tillbaka till paddocken. Till en början kändes hon fin, övade lite från N-träningen i lördags med att hon skulle vara lydig för skänklen och det satt riktigt bra! Sedan övade jag lite gas och broms och det funkade också riktigt, riktigt bra... Så Ella var väldigt lyhörd - och det är nu det börjar gå åt skogen! För tydligen kan min häst bli så lydig och känslig att matte inte hänger med, kunde inte sitta i traven, börjar joxa med händerna (gissningsvis för att kompensera hela havet stormar som pågår överallt annat och försöka balansera upp mig med handen = FÖRBJUDET!!!!!) och tappat sitsen fullständigt! Resten av ridpasset såg ut ungefär såhär. Jag vill göra någon rörelse och ger kommandon för detta -överdrivna såklart för jag är kvar i unghästtänk - och förmodligen helt fel... Ella är halvt hysterisk över att "matte skriker och gapar" gör allt hon kan för att förstå vad matte vill - galopp, flytta, stegra, rygga???!!!!??!??! Varpå matte blir frustrerad över att hysteriska hästen inte fattar och gör ÄNNU "tydligare" hjälper för att underlätta för hästen som med största sannolikhet tycker att matte "skriker och gapar" ännu mer och är alldeles förvirrad... Snacka om moment 22!


Så idag hoppas jag kunna få hjälp av A att lugna ner det hela. Och kanske få tips hur man faktiskt rider som en normal ryttare... måste ju gå även utan ridtalang? Trägen vinner??? (Är lite orolig bara för är ju ensam denna gången, har aldrig lastat själv med bussen innan så vet inte riktigt hur det kommer gå med lastningen och stängning av allt som ska stängas, är ju lite mer komplicerat än med släpet... Håll tummarna att jag lyckas klura ut det på ett bra sätt! )



                                                  

Vill inte bli så mycket ovän med min häst, mådde jättedåligt hela kvällen (mest för att jag tappade tålamodet och blev så frustrerad). Jag vet ju att det är helt onödigt att tappa humöret för hon gör ju det inte för att jävlas, det var förmodligen en kombination av blåsten och brunst - men ändå!!! Det värsta när man är så låg är att jag hade ingen Gustaf hemma som kunde trösta mig... Ni anar inte hur trött jag är på Fucking Norway! MEN, imorgon kommer han äntligen hem för gott!!! Tycker verkligen det är pest när han är borta hela veckorna, särskilt nu när det är mörkt på kvällarna och vi fortfarande inte har fixat utebelysningen på gården. Det blir verkligen SVART ute på landet - och jag som är mörkrädd...Eller ja, är mörkrädd när jag är ensam annars brukar det inte vara några större problem ;o) Fjantigt va?!

Moahahaha....

... som icke-Bush imponerad MÅSTE jag ju slå ett slag för denna eminenta pryl:
http://www.nationalnightmare.com/

Höll på att skratta ner mig när jag såg den, en kollega här på jobbet har "en riktig"...

Overload...

Sitter just nu på jobbet och försöker på ihop en rapport jag måste ha klar till 17:00 *piip*. Det är i form av ett exelformat med 177 kolumner och 63 rader... *I kid you not!!!* .... DET SNURRAR I HUVUDET PÅ MIG NU.... Förstår ni exakt HUR mycket man faktiskt kan drunkna i stora exeldokument?! Snacka om billig fylla *hahaha*. Meningen är att jag ska svara för våra besparingar på dessa 63 artiklar från 2006-2012 och dessutom uppdatera med estimerad volym för resp artikelnr och år - Jehooo!!! Verkligen jättekul, ibland undrar jag vad man sysslar med... ;o)


Är för övrigt fullt ös, medvetslös på jobbet. Det har av någon underlig anledning chokat ihop sig fullständigt förtillfället och jag som normalt sett jobbar väldigt bra under stress har gått in i "overload mode", lite som när man hade tenta i skolan - ALLT annat blir mycket roligare än det man faktiskt måste göra... Har suttit och mailat med en kompis i princip hela fm om var vi ska luncha idag - mycket viktiga förhandlingar ;o). Detta påföljd av den aktuella lunchen, som för dagen blev liiiite längre än de 42 min som vi enligt Volvos reglemente faktiskt har i lunchpaus... *oops*... Har nu tagit mig en paus igen för att surfa inemellan exel-uppdateringarna, om inte annat bara för att inte snurra ihop fullständigt... Visste ni att man faktiskt kan få ögonen att gå i kors- på riktigt?! Så nu sitter jag och klurar på om det inte är dags att gå iväg till kiosken för dagens synd - äpplet jag precis åt fyllde inte riktigt sötsugs-begäret ;o). Känns på något sätt som att detta exel-berg kräver sin godispåse, hur ska man annars genomlida dagar som denna...???  *hahaha*

Underbara landet...

Måste säga att jag verkligen älskar att bo på landet!! Imorse när jag skulle upp och morgonfodra hästarna var det helt underbart - Solen sken men en lätt morgondimma låg över markerna, på grannens fält gick 3 tranor bredvid 3 rådjur och plockade i backen... Det var helt knäpptyst förutom hästarna som gnäggade godmorgon och missarna som spann... Härligt!! :o)



N-träning och ny förmåga ;o)

Imorse var jag iväg och tränade för N igen. Var ett... intressant... träningspass! Ella var på uruselt humör, stod och sparkade i väggen ungefär hela vägen till Landvetter *suck* hon är verkligen supertramsig ibland! Insåg ju att jag hade ett ridpass framför mig på tramsig, brunstig sur-Ella...*kul*. Träningen var kanske inte det roligaste ridpasset vi haft men det var nyttigt. Får ju erkänna att med tanke på att jag aldrig har utbildat en häst tidigare så finns det ju säkert en miljon fel jag gör. Ett av dessa är att jag inte har varit duktigare på att lära Ella vara mer alert på skänkeln. Har ju "böjt henne för handen" och inte varit konsekvent att hon ska böja sig runt skänkeln... Nu när man siktar mot LA blir ju det mer tydligt. När hon ut högerbogen har jag försökt parera det med handen vilket såklart är ganska puckat. Måste ju lära mig placera bogarna för skänkeln... Samtidigt som hon trycker ut höger bogen trycker hon sig emot min vänsterskänkel. Så passet idag gick ut på att få henne att sluta hänga mot min skänkel och istället flytta sig för den - och det gick!!! Kom till slut igenom det riktigt bra (efter många protester och Ella-trix såklart *s) men när hon väl släppte blev hon jättefin... Så jag är supernöjd med passet även om det inte var det kuligaste ridpasset genom tiderna direkt... ;o). Blir sån otroligt skillnad i hur hon rör sig när hon kommer loss ordentligt i bogen. Får absolut jobba på detta för hon blir ju så himla fiiiin :o) 


Ett av Ellas alla trix (ger mig sjutton på att det är Battis som lärt henne det *hahaha*) är att försöka skala av matte mot sargen när den lilla Primadonnan tycker det blir för jobbigt ;o)


Men simsalabim - det gick ju visst att jobba!! ;o)

Själv var jag HELT färdig när vi kom hem. Jag och G somnade som 2 små grisar och nannade gott i säkert 2 tim ;o). På eftermiddagen var det dags för nästa äventyr - vi skulle åka och titta på en unghäst igen... Har gått tillbaka till ursprungsplanen. Den planen var att jag skulle leta efter en 1-åring för det skulle vara ett lagom åldersintervall i förhållande til Ella. För att göra en lång historia kort så hade jag slumpat över en annons på ett sto e. Rosevelt (för den som inte vet så var ju Rosevelt en hingst som jag först började klura på men vågade inte använda då han har dålig spermakvalitet och det var första fölet för Selene, visste ju inte alls om hon skulle ta sig lätt eller ej). Så den lilla damen var ju onekligen intressant och dessutom till ett bra pris... Är ju alltid svårt att titta på 1-åringar, dom är ju så valpiga och ojämna i kroppen... Men iaf, jag blev helt såld på M och har bestämt mig för att köpa henne!! Kallar henne M så länge, vill inte lämna ut för mycket detaljer förrän allt är klart. Men här kommer ett smakprov ;o)




SÅKLART är hon mörkbrun och nästan inget vitt, men så ska hon ju bli Ellas "lillasyster" också... *hahaha*

Tribute to Talent...

Så, då är man tillbaka från lunch och bank-besök... (hade dessutom turen att komma lagom till fredagsfikan *s). Då vi äntligen fått sålt huset i Torslanda var det dags för att justera och lägga upp våra lån och se över vår ekonomiska situation... Du milde!!! Jag som alltid har skickat över en peng till Gustaf så har han alltid fixat betalningarna med huset (då det förra huset var hans och han stod på alla lån var det ju smidigast...) så idag fick jag ett grymt uppvaknande - Hujedamej vad vi betalar mycket pengar för vårt boende!!! Känner mig som en naiv liten flicka som inte fattar vad saker och ting kostar här i världen... Inser ju att det blir till att tänka lite på vad man har för utgifter framöver helt klart. Nu amorterar vi ju iofs ganska mycket och räntorna är ju trots allt ganska så höga - men oj! Tack och lov att det är fredag så man kan åka hem och korka upp något som mildrar chocken ;o)


Annars blir det nog en ganska så lugn helg, Selene får vila idag, Ella ska joggas igenom - träning imorgon. Sedan tänkte jag se om vi kan få upp staketet till paddocken i helgen, hade varit fantastiskt bra.


För övrigt är det en helg i Heath Ledgers anda... Igår visade dom "10 orsaker att hata dig", en grymt charmig film med Heath. Ikväll kommer "Casanova" som jag faktiskt inte har sett. Förhoppningsvis så visar dom snart  "En riddares historia"  - för den gillar jag! Särskilt i början när dom har tornerspel och publiken klappar i takt till "we will rock you" - det är humor ;o).... Funderar på Batman filmen på bio på söndag om dom inte visar något på TV då också. Är så otroligt sorgligt att han inte längre finns med oss...  Usch, nu blev jag alldeles känslosam... är ofattbart och inte helt rättvist att förlora en så begåvad människa i så unga år... Här kommer en hyllning till en Heath - som rycktes ifrån oss alldeles för tidigt:


Bilden från http://www.lizzieb.biz/uploadedimages/574689heath_ledger_9pk_movie_posters.jpg

Lite blandad kompott...

Sitter här och väntar på att det ska bli dags för lunch, ska på date med lillsyrran och käka indiskt... Sämre luncher kan man ha ;o)


Igår var en väldigt behaglig dag, slutade tidigt för att åka hem och kolla på den rafflande hopp-finalen där vår fantastiska Roffe gjorde den historiska bragden och knep silver-medaljen. Attans synd att han inte tog guldet men känns ärligt talat som att det kvittar... En silver-peng har vi ju aldrig haft individuellt tidigare så det är bara att tacka och ta emot ;o)



Ella fick vila efter 2 dagars dressyrnötande, såg så himla nöjd ut med det där hon blev ompysslad i boxen med sin hösilage hög. Har ju fått grymt bra ströfoder och hästarna är helt tokiga i det ;o) KUL!! Selene fick sig ett pass på tömmen, hon var jätteduktig! Verkar som att hon är jättenöjd med att ha kommit igång. Tar det väldigt lugnt med henne och det blir inga mastodont-pass på något sätt, vilket verkar vara ett vinnande koncept med henne. Hon är väldigt lyhörd på mig och jobbade på bra. Vänstervarv är en stötesten men vi kom igenom det hyfsat bra igår iaf tycker jag. I höger var hon mycket lättare... Så fortsättning följer med den havande ;o)


Var ju också iväg och tittade på det lilla charmtrollet. Hon var jätte-härligt som individ. Mycket nyfiken och kontaktsökande, är verkligen superfin i kroppen även om man ser att rumpan är på väg att skjuta... Hon har en väldigt trevlig trav och bra skritt. Tycker däremot att galoppen var lite svag, skulle nog vilja ha bättre grundgalopp - iaf för det priset (som f-ö HADE höjts en aning efter bedömningen...) Hm... får klura lite på det där, är ju inte så att jag behöver göra avkall på något bara för att hon är sweet as sweet can be ;o). Lite trist... 

Nej, dag för mat! Hej så länge...

Det finns bara en Rolf-Göran Bengtsson...

... åh jäklar vad grym han är!!!!

Bilden är ifrån tidningenridsport.se

Tyckte iofs att han såg aningens nervös ut för första gången någonsin när han skulle in på banan, vilket gör att man bara älskar vår hjälte ännu mer ;o). Finns nog ingen av våra ryttare jag unnar medalj mer än allas vår Roffe... Sicket ekipage!!! Jag lyfter hatten, bugar och bockar!!!!


Bilden från aftonbladet.se

TACK FÖR EN EFTERLÄNGTAD MEDALJ :o)  

Ännu en bra hästdag!!

Måste få säga att jag har valt världens bästa hobby ;o)
Red bort till manegen och tänkte på agendan stod galoppfattningar. Har ju varit en röd tråd från alla tränare jag ridit för i sommar (4 st faktiskt) att vi måste stärka galoppen genom fattningar. So be it. Ella var även idag glimrande och jag hade ett jätteroligt ridpass. Är så vansinnigt roligt att rida när allting bara funkar ;o). Fattningarna blev bättre och bättre och nu slår hon inte alls lika mycket med huvudet, snart kanske det är helt bortarbetat?! *hoppas, hoppas*

Passade även på att rida igenom LA:1 programmet 2 ggr. Känns inte alls så dumt faktiskt... har 2 stora grejer som jag måste få ordning på innan debuten och det är första längningen efter 10m volten i höger varv. Måste klura ut hur jag fiskar ihop högersidan på henne tillräckligt snabbt så hon är RAK i längningen... Sedan är det vändningen till förvända galoppen i båda varven, måste lära mig hålla ihop resp yttersida så jag får till svängen ordentligt. Har fortfarande lite problem med den vändningen... För en gångs skull har jag INGENTING negativt att säga om halterna!!! Hör och häpna ;o), den lilla darlingen gjorde klockrena halter idag och t o m ryggningen funkade :o). Fast det är ju bara att jobba på med problemen, har 2 träningar till innan tävlingen så det känns ganska bra... Jaja, det blir vad det blir!

Selene var också duktig idag, C red henne och dom var jätteduktiga bägge 2. Verkar som att Selene tycker det är kul att ha kommit igång lite, arbetar jättepositivt och ser väldigt tillfreds ut :o). Tänkte tömköra henne imorgon, ska bli kul :o)

Imorgon ska jag faktiskt på allvar titta på den lilla söta fölungen. Ska ta ner henne till ridhuset och se hur hon rör sig. Nu vet jag ju iofs att hon har fått en bra bedömning, men det ska bli kul att se hur hon är.  Är ju svårt med bebisar, blir ju alltid en chansning trots allt... Men det ska bli väldigt, väldigt kul att se henne! Hoppas kunna lura med någon att filma, håll tummarna att det går ;o)    

Bästaste Hästen....

Hade en intressant riddag igår. Tänkte ta ett  pass i paddocken och skulle jag "bara" skritta fram ute - men den lilla skatan tiltade fullständigt vid "stället" där hon brukar tycka det är skitläskigt att gå förbi... Höll på att bli tokig på henne!!! Fick promenera fram och tillbaka säkert 10 ggr, sedan satt jag upp och red fram och tillbaka ett par gånger... Så otroligt fjantig hon är ibland...

MEN väl i paddocken var den  lilla hästen HELT SUVERÄN!!! Jobbade väldigt mycket i skritt med bakdelsvändningar, bjuda på i skritten, halter och ryggningar. Halterna blev super-duper-kanon och jag blev så himla glad och lättad att den lilla skruttan ÄNTLIGEN släppte till med halterna :o) vore så himla roligt om man kan få till dessa halterna på tävling... Ryggningarna gick också över förväntan - efter en stund iaf ;o)... Vi började med standardvarianten, dvs kasta sig hysteriskt baklänges och köra huvudet upp och rumpan åt vänster... Efter en stund tycktes poletten trilla ner och Ella ryggade riktigt bra! Inte 8-mässiga ryggningar men helt klart godkända :o). Ella är ju så kul, när hon väl har fattat vad man är ute efter kör hon på 100% - "titta matte jag kan, jag kan... Kan rygga hela tiden ;o)". Sötis...

Var mycket, mycket nöjd med Världens Bästa Esmeralda igår...

Jag är så HIMLA stolt!!!

När jag kom ut i stallet idag så hade mina duktiga, duktiga missar fångat sin alldeles första mus!!! Dom små skruttisarna är bara 14 veckor - började nästan gråta så stolt var jag, barnsligt va? ;o)

Dom själva var super-malliga och struttade runt med musen i munnen - jag missade ju den först men dom var väldigt noga med att visa upp den för mig *hahaha*. Så söta...
 

Omhoppningen i lag-finalen

Herreguuuud vad dom hoppar!!! Tittade just på ena kanadensaren som hoppade omhoppning - snacka om "fullt ös medvetslös"!!! Jösses... Är skiiitkul att titta på :o)


Så grattis USA till guldet och heja, heja Norge som kämpade sig till bronsmedalj - har dom fått det någonsin förr??

Synd att vi inte hade bättre resultat, men det är väl bara att inse att våra kära hoppryttare är inne i ett generationsskifte med hästarna så vi får hoppas på nästa OS istället ;o)

Ligger hemma i soffan med huvudvärk och tycker synd om mig själv - varför ska det alltid komma baksmällor från roliga helger?

Min lilla "vill-ha-fölis"...

... som jag har kärat ned mig i (har nämnt det tidigare i mina inlägg) var iväg på fölvisning i helgen och fick 48p och blev klass 1, betygen 988887. kom 4 av 51 fölisar vilket var skitkul :o) MEN något säger mig att priset som jag fick innan har förändrats något ;o). Tyyypiskt ... *suck*

Odiladi, odiladi hoppsan vilken dag...eller helg...

Ojojoj, vet inte vad jag ska börja med riktigt... Men det får väl bli i kronologisk ordning ;o)

Fredag - kommer till jobbet, stressad som få. Hade EGENTLIGEN behövt ta en flyttdag för att hjälpa Gustaf röja ut det sista i huset på Torslottsvägen (inför kontraktsskrivning och nyckelöverlämning kl 14.00) men hade tyvärr en massa möten inplanerade så det var bara att bita i det sura och jobba på. Åkte ut på lunchen för att hjälpa G en stund iaf men vi insåg att vi inte skulle hinna. Åkte tillbaka till jobbet för att klara av eftermiddagens möten (borde utfärdas skottpengar när man bokar möten på fredag em...), så fort dom var slut var det bara att ila tillbaka till huset och göra ett röj till. Packade bilen full och mötte upp G på Burger King för att byta husnycklar och slänga i sig något att äta. Han fick åka tillbaka till Torslanda och röja det sista och jag fick åka hem till gården med alla frysgrejer - veligt värre... MEN - nu är det tomt, slut, över, borta!!!! Detta firades på fredags kvällen med rosa champagne i ladugården (kändes av någon anledning som helt rätt ställe att fira på *hahaha*). Mycket nöjda och rosiga om kinderna gick i och la oss med ett leende på läpparna den kvällen...

... för att på lördagen gå upp med tuppen och förbereda inför en sedan länge planerad dressyrkurs med gamla ridkompisar och Petra. Vi skulle husera in 3 hästar över helgen och Battis ett par timmar. Fick färdigställa en box och ett påbörjat hag-projekt ;o)... PLUS städa huset och förbereda för att husera in 6 nattgäster... Men vi fick allt till det och framåt lunchtid började ekipagen trilla in. Helt otroligt nog så hade vi FANTASTISK tur med vädret - har varnats för regn och blåst med lördagen bjud på sol och värme. Snudd på att det var liiiite FÖR varmt att rida men jag klagar absolut inte!! Som en liten bonus kom Petras föräldrar förbi med Selenes förra ägare och uppfödare som var nyfikna på att se hur hon hade det - KUL!! Fick en påse med fölgrimmor som Selene hade haft som liten... ursöta och en jätte-jätte trevlig gest tycker jag! Är ju lite svag för sådana gulliga grejer... Vi hade en bra dag med trevliga ridpass, (avbrott för lunch som vi kunde åtnjuta på altanen i solskenet - helt underbart!!!) och det kändes som att alla var nöjda med sina ridpass. Alla hästar som var gäster skötte sig exemplariskt, värre var det med mitt lilla kontrollfreak (matte upp i dagen *hahaha*). Ella var superspänd och uppförde sig lite som hon gör på tävling ibland vilket iofs var himla bra när man kunde få hjälp med hur man skulle ta sig igenom det ;o). Tycker Ella blev ganska okey till slut och fick påmint mig igen om hur viktigt det är att jag håller ihop högersidan... Petra tömkörde Selene som såg riktigt, riktigt fin ut - blir som alltid ridsugen när man har henne på lina... På kvällen käkade vi Tacos, drack vin och babblade en massor - mycket trevligt!

Söndagen fortsatte i samma anda, åt frukost tillsammans på morgonen och sedan drog träningarna igång igen, vi avslutade med en gemensam lunch och därefter började helg-gästerna dra sig hemåt. Återigen en dag med inte riktigt lika vackert väder, men väl perfekt ridväder :o). Idag fick C rida Selene för Petra. C har lovat att ta Selene ett par dagar i veckan när det funkar för henne vilket känns toppen. Hon rider mjukt och okomplicerat och nu i början får man ju tänka lite unghäst/igångsättning. Selene såg jättefin ut och jag tror att C var nöjd med passet. Hon BORDE iaf vara det - för det var jag ;o). Vill inte "outa" C alldeles, så här kommer en kapad bild på dom (är så himla stolt över båda så jag måste få visa något!!). Selene var positiv och verkar tycka det är kul att få vara igång lite igen.


Första riktiga ridpasset på Selene sedan december i princip! Duktiga tjejer...

Ella var lika underhållande som igår - så återigen fick jag möjlighet att öva på en spänd Ella som hux flux tycker att hon inte alls behöver göra vad matte ber om... Vad tycks exempelvis om denna lilla serie? Ett smakprov av Tilty-Ella á lá framridning *hahaha*:


Efter en stund gick iaf den lilla markattan med på att jobba och hon var tom samarbetsvillig. Hon kändes då bättre än igår, mer igång bak och bättre i sidorna (så jag kom nog igenom ganska bra igår ändå). Jobbade med en del av linjerna i LA:1 och kan väl konstatera att alla linjerna funkar ganska bra - när/om jag rider ordentligt och förbereder *big surprise*... Förvänd galopp gör hon riktigt bra, hon har ju grym egenbalans så det är inga problem (när matte rider riktiga vägar då). Skänkelvikningarna är också riktigt fina när jag inte överrider henne. Har ju väldigt lätt för sig sidvärts... Längningarna blir riktigt bra när jag lyckas hålla huvudet på henne i ien bra position. Så mina stora stötestenar är fortfarande halter och ryggning...

 
Längning med instruktörens granskande ögon ;o)


Ryggning - notera gärna spåren så ser man att vi började tvärs över medellinjen men det blev visst en 45 graders vinkel - ska det vara så?! *hahaha*


Närbild på Ella-Bella ;o)

På det stora hela har det iaf varit en kalaskul helg och jag hoppas att vi gör om det igen nästa år!... Även om man nu på söndagskvällen är HELT slut ;o)... Tack alla som tittade förbi - med eller utan häst - det var kul att ni ville komma :o)

God natt!

Hinner inte med!!!

Är så himla mycket för tillfället och jag hinner inte med ens hälften av grejerna som måste göras... *suck*. Vet lixom inte vilken ände jag ska börja i för att "komma ikapp" heller... Imorgon blir vi visserligen av med en tidskrävande orsak, dvs huset på Torsslottsvägen. Kl 14 ska papper skrivas och nycklar överlämnas och det känns helt fantastiskt bra. Känns som en lyx att endast ha ett hus att hinna med ;o). Vi får bara hoppas att G hinner rensa ut det sista brötet från garaget. Igår var jag och mamma ute hela kvällen och städade, hann med hela ovan-våningen och halva nedanvåningen. Kvar är endast pyttelite i förrådet, och pyttelite i tvättsstugan (utöver skothörnan i garaget då *s)... Så om G är effektiv borde vi hinna - halleluja!!

Prioriteringar...

Jag funderar ofta över det här med prioriteringar... Att olika människor har olika prioriteringar är ganska enkelt att lista ut och det är helt ok. Men jag tycker någonstans att det finns en grundprioritering som tar alla andra och den yppar sig när man ska iväg på något och har tidspress... (en för övrigt oroväckande vanligt förteelse i vår familj). Och av någon märklig anledning verkar toleransnivån sjunka ännu mer när det gäller hästaktivter vi ska i väg på...  Vi kan ta ett exempel, i söndags skulle Gustaf åka med mig och Ella till Landvetter där jag skulle träna för N. I vanlig ordning blev Herr och Fru Tidsoptimist sena... Och det är nu prioriterings-fenomenet kommer in...


Vad BEHÖVER man göra för att kunna komma iväg snabbt?

1. Slänga på sig kläder och förbereda transporten vs. Leta efter "rätt" tröja och raka sig?

2. Öppna transporten så man kan lasta hästen vs. Gå in i huset och leta efter kameran?


I min värld så BEHÖVER man inte vara nyrakad vid 9-tiden en söndagsmorgon när man tittar på häst-träning (särskilt inte som gift *garv*)... Och även om jag verkligen uppskattar tanken bakom kameran, så är det inte något man BEHÖVER göra för att komma iväg när vi redan är sena som f-n... Sådana här småsaker har ju en tendens att reta upp mig och ni kan ju tänka er om man ska iväg på TÄVLING och alla nerver kommer till utöver tidspressen...!!! Har ju fått påpekat av min kära make att jag inte är världens bästa fru - direkt - i dessa situationer och jag kan i ärlighetens namn ha viss förståelse för det... men ändå!!! Efter 3 år borde man ha listat ut mina "häst-aktivitets-grund-principer/prioriteringar" och lagt ribban därefter?! *blink, blink*


Som häst-tjej är man inte alltid lätt att leva med. Mannen tycks ha en stadig 2:a plats efter hästen och de flesta (dvs de BRA killarna/männen) accepterar detta med ett leende på läpparna *hahaha*. Jag vill en gång för alla be om ursäkt om jag är en fullständigt skata i ovan nämnda situationer - men kommer förmodligen inte ändra mig så där överdrivet mycket - åtminstone inte förrän grundprioriteringarna hamnar i jämnvikt... ;o)


Puss på dig Gustaf - du är bäst !!

Bilden är lånad: http://www.prinsessa.se/wp-content/uploads/2008/03/vaggad-av-din-karlek.gif

Full av inspiration...

Efter gårdagens veterinärbesök är det ju inte helt utan att man är full av inspiration inför hösten... Lyckades hetsas av Sara att rida igenom LA:1 i paddocken hemma (som för övrig var uppharvad efter longering av sprallig häst). Paddocken var JÄTTEmjuk och inte helt upphetsande att rida i... Liiiten besvikelse såklart, särskilt som den var nysladdad sent på kvällen innan... Kommer ta hur lång tid som helst för paddocken att sätta sig om vi inte är mer försiktiga med rastning av hästar tyvärr. Får skärpa oss med det!


Hur som haver - lite lagom mentalt urblåst efter Åby (dit jag även körde Ella själv för första gången i bussen) och ungfär lika okoncentrerad red jag iaf igenom programmet 2 ggr. Tyckte Ella kändes som en "jagvetintevad" men å andra sidan får jag väl skylla mig själv som inte fokuserade bättre. Är så sällan vi har besök som kommer å tittar på oss, och såklart vill man ju visa upp sin friska häst från allra bästa sidan... Gick sådär ;o)... Men jag tror (och hoppas) att Sara har förståelse för min prestationsångest *hahaha*. Red bedrövliga vägar, slarvade med det mesta och fjantade mest runt... Får dock ge Ella cred för den förvända galoppen i LA:1 som hon faktiskt gör strålande - när matte rider vägen ordentligt vill säga *s. Däremot kan man inte skryta nämnvärt över halter och ryggningar, men får väl kämpa på med dom. Skymtar ändå ljuset i tunneln, vilket är ett stort framsteg!


Har iaf tittat på tävlingsterminen nu och har siktat in mig på ett antal datum: 31/8, 7/9, 28/9 och 11/10. Så det blir 4 tävlingar i höst om planen håller, vilket innebär minst 4 LA:1 starter, lite beroende på vilka tävlingar jag anmäler till. Målsättningen är att vi iaf ska kunna kravla oss runt på godkänt resultat innan terminen är slut, få minst 5:or på ryggningarna och släppa respekten för LA som jag har... Känns som en ganska bra målsättning tycker jag. Drömmen är ju såklart att vinna på 70% men man måste ju vara lite realist också *hahaha*...

Ella frisk!!

Idag var alltså en mycket BRA dag!!! Ella genomgick böjprov utan några som helst anmärkningar, hon kändes över - och med tanke på att veterinären var mer fokuserad på framsidan av knät än insidan/bakåt (där jag upplever gallighet och värme) så misstänker jag att han kategoriserar mig som "övernojjig hästägare" ;o)... Men vet ni vad - det bjuder jag på en dag som denna... *hahaha*

Soon baby... soon...

Är Hällsvikshuset ett minne blott!! Efter 4 dagars kånkande och röjande känns det som en smärre befrielse... Ni anar inte hur trött jag är på eländet nu. Och vi är ännu inte HELT klara!! Vi är klara med allt utom garaget i princip. Gustaf ska ut tidigt i morgon innan han åker till Fucking Norway för att göra ett sista tappert försök... Sedan har vi fredag fm på oss att knyta ihop säcken ;o) 14.30 ska nyckeln överlämnas.... Jag får väl åka ut någon dag efter jobbet och städa också. Jättekul...


Duuuktig äkta make bär flyttkartonger....


Sakta men säkert försvinner det... Soon baby... soon...

Lyckad träning :o)

I morse var jag iväg och tränade för N i Landvetter. Brukar hoppa in på dessa träningar när dom har fått återbud och har svårt att fylla då det är en kompis till mig som är med och anordnar träningarna. N jobbar som stallchef hos en av våra namnkunniga dressyrryttare sedan några år och är en fena på unghästar, så det brukar vara kul och nyttiga lektioner... Senast jag red var nog i mars så det var ju ett tag sedan. N tyckte att det hade hänt massor, särskilt med galoppen - den var mycket mer stabil och balanserad... Kul!! :o)

Jobbade mycket med galoppfattningarna, är ju lite det som "fattas" för att förbättra kvaliteten nu (hon drar ju ofta upp huvudet i fattningarna och då tar det ett par språng innan vi hittar balansen igen), vi tittade på skänkelvikningar och bjudningen in i halterna plus själva halten *såklart*.... Så i princip fick jag ytterligare ett kvitto på att jag är på rätt spår med mina "målsättningar" för hösten som jag skrev om för ett tag sedan. Fick lite tips om hur vi kan förbättra fattningarna och halterna så det ska jobba på med om allt går bra imorgon på Åby...

Här kommer lite bilder ;o)

Så här mycket kan fröken slå upp huvudet i fattningen - snyggt va?! *hahaha*


Fick tyvärr inte fattningen på bild här men lite trevligare form här ;o)


Ella-Bella lyssnar noga på matte och tar en grym halvhalt :o)


Är väldigt roligt att rida när hästen är så avspänd och med på noterna!! :o) BÄSTA ESMERALDA!!!

Man kan även konstatera att piloten måste sträcka lite på sig när hon rider  och INTE luta sig framåt i galoppen för att "hjälpa till"... Konstigt att man drar till med sådana knep när man innerst inne vet att det mer stjälper än hjälper.... Märkligt fenomen ;o)

Total flyttpanik!!!

Tiden går fort när man har roligt ;o). På fredag den15 augusti (dvs mindre än en vecka) ska vi skriva kontrakt på vårt gamla hus i Torslanda. Vi säljer det äntligen!! Detta innebär att en av de största stenarna sedan länge skådats trillar ned från mina axlar... Med det senaste halvårets ständigt stigande räntor har det varit... hmm... - sådär - kul att stå med 2 hus plus dito lån och dubbla hyror i 6 månader! Så det är sannerligen en stor dag på fredag :o)

Nu till kruxet - det är nämligen så att yours truly med make har på något sätt lyckats att förtränga denna stora dag under semestern (hur otroligt det än låter) och står nu, på semesterns sista dagar och behöver tömma huset samt flyttstäda!!! Gustaf jobbar ju fortfarande i Norge och kommer vara borta månd-tors nästa vecka. Bra jobbat lixom!!  När man hade svårt att sälja huset fick man inte låta det stå tomt på visningarna så det finns ju ganska mycket möbler kvar, för att inte tala om lumpnissens (dvs G) alla lådor med SKROT i källare och garage... Hua... Så vi har de senaste 2 dagarna HYSTERISKT kämpat med flyttningen och vi har en hel del kvar - men energin tycks ha sinat ;o)

För att krydda upp det lite ytterligare - när man är i full renovering hemma, var gör man av alla sakerna då??? Är TOTAL KAOS hemma på gården för tillfället. Visst kan jag plocka lite prylar i veckan, men det finns fortfarande inte så många ställen att hysa in det på. Voyne, voyne....

Jaja, inte så mycket att göra - det viktigaste är ju trots allt att vi begränsar vårt ägande (och utgifter) till endast ETT hus... *Halleluja*

Ridrapport

Igår knatade vi bort till ridhuset och skulle rida för första gången sedan i fredags (hon har vilat i 3 dagar när vi var borta och dagen innan tömkörde jag henne i paddocken). Ella kändes väldigt pigg och fräsch. Som vanligt hade jag ingen "plan" med ridpasset utan jobbade mest med det som behövdes för dagen, dvs gas & broms, lösgörande med sidvärts, bjudning i skritt och få igång ryggen i galoppen. Hon har börjat fatta att skritt faktist ÄR en gångart som man jobbar i och jag börjar bli konsekvent med igångsättningar och avsaktningar... *äntligen*...

I galoppen ställde jag mig i lättsits och lät henne rulla på ganska låg och rund i formen men med fokus att få upp och igång ryggen och Ella verkade nöjd med det... Har ju jobbat ganska mycket med galoppen det sista och då särskilt förvänd, å ska jag rannsaka mig själv så kanske inte vi får med ryggen hundra i den förvända... Är så mycket att tänka på så det blir att jag "glömmer" ryggen lite... *amatör vettu ;o)*. Inte så att hon släpper den helt, men det blir nog lite slarvigt. Så gårdagens ryggstretch i galopp kändes HELT rätt... Tycker överlag att hon känns toppen och känner mig liiite fjantig som ska åka in med henne på måndag, men det är lika bra nu - behöver checka av henne för att kunna släppa det mentalt. För hon är fortfarande varm och lite gallig... Tyvärr! Men å andra sidan så blir ingen gladare än jag om hon är "hel och ren" på måndag!




Använder ju speglarna iaf ;o)

Det som inte kändes så bra igår var att hon blev rätt framtung i traven efter galoppen... Vet inte om det var att hon blev trött men tyckte nog att hon blev lite hängande i handen :o(... eller om det var för att jag hade jobbat henne rund och låg i galoppen... Eller om hon har ont i sina framben... Men, men, hade ridit länge nog igår så jag nöjde mig med att lägga ner henne och vara klar. Får se hur hon känns idag!

På hemvägen red vi förbi det lilla fölet som jag kärat ner mig i... Sötaste lilla varelsen!!



Har förresten kommit på en till fördel med att bo på landet - blir så fina bakgrunder på fotografierna *hahaha*

Här är det kossor som är skiiit-farliga enligt primadonnan... ;o)

Wonders of the countryside continues...

... i morse hade vi en gulsparv inne i huset. Den hade lyckats ta sig in genom ett öppet fönster inatt men hade lite mer problem att ta sig ut... Stackarn ;o). Är dock helt fascinerad över hur mycket olika djur som tar sig in i huset här ute på landet!! Är ju inte så att floran och faunan är mer utbredd här än vad det var i Torslanda?! Jaja, lika spännande varje gång. När Gustaf tog fram kameran och skulle fota den lilla sparven lyckades den iaf hitta tillbaka till fönstret och ta sig ut - alldeles på egen hand... :o)



Fick låna bilden från wikipedia

Semestern är snart slut...

... och hösten nalkas. Trist? Tja, det är ju såklart trist att semestern snart är slut... Men jag har iofs alltid gillat hösten så det ska nog gå bra ändå känns det som. Vi har en herrans massa att fixa med så det blir nog lite lättare nu när det inte är så varmt. För- och nackdelar med allt!

Så vad står på agendan?!

1. Köket!!

Latest status...

Däremot ska vi dra färdigt elen, sätta upp resten av gips-skivorna, tapetsera, kakla och sätta upp 2 skåp till med bänkskiva på väggen till vänster (där man nu skymtar ett bord med vit duk och vattenkokare på). Vi har bestämt oss för kaklet, ska försöka åka och beställa det idag då det var 2 veckors leveranstid på det. Tapet har vi sedan tidigare redan bestämt oss för... Så köket känns inte längre  som ett SÅ grymt stort berg att bestiga ;o)

2. Paddockstaket
Vi har ju köpt allting och nu efter helgens regnande är marken lite mer mottaglig för stängsling, kanske t o m denna veckan tro?!?!? Allting är ju förberett så det är "BARA" att smacka upp
*eller hur*...

3. Sadelkammaren
Storlek och position är måttade, nu ska det till lite material-inköp och sedan är det ready to go! Kommer bli så himla FINT!!

4. Arbetsrummet
Påbörjat av "yours truly", men arbetet har stagnerat något under semestern.... *ehum*... Ser dock stora möjligheter att fixa klart detta under de första veckorna efter semestern när G fortfarande jobbar i Norge. Var ute i möbelaffärer i helgen och fick inspiration så det känns bra!

5. Lite blandat stallfix
Har ju en schysst lista inne i stallet på saker vi ska åtgärda/förbättra och det är väl bara att traggla igenom ;o)

Ser att jag har numrerat aktiviteterna, vilket inte är helt rätt heller. Är ju ingen inbördes ordning på det. Men här är "höstens gårdsfix" kan man väl säga... Vinterns aktiviteter har med "fixa badrum" och "totalrenovera övervåningen"... - så den väntar vi lite med ...*garv*



Hua - är väl bara att sätta igång *hahaha*

Gördis lite krasslig :o(

Vårt lilla charmtroll är krassligt!! Hon är har haft diarre i flera dagar och i morse kräktes hon :o(
Har fått förklarat för mig att det är vanligt att dom blir dåliga i magen vid flytt och foderbyte men nu borde det ha gått över tycker jag. Efter rådgivning med Blå Stjärna (där G blev utskälld att vi tog dom vid 10 v och inte 12!!!!) så fick vi iaf en meny till bebisarna bestående av A-fil, ris och kokt fisk i små portioner, flera ggr om dagen.... Och jag som trodde hästarna var tidskrävande ;o). Skämt åsido, bara den lilla raringen blir bra så är jag nöjd!

Uppdatering från helgen

Då var det ett par dagar sedan jag skrev igen, i slutet av förra veckan var det för varmt helt enkelt. Jag slutade fungera i värmen, låg bara i skuggen och sörplade Cola zero...

Men vad har hänt då? Jo, i torsdags var det stora vaccinationsdagen på Ellabo, hästar och katter blev vaccinerade mot lite allt möjligt ;o). Veterinären var så bra med sprutorna så missarna fattade aldrig vad som hände och både jag och G frågade om inte vi kunde få en spruta också *garv*. Den enda som inte fick något var Ella - men hon var lika glad för det. Red ut i skogen med henne, tog den rundan som jag kallar "räv-rundan" (sedan jag såg en rävhona med 3 ungar där i en glänta en solig dag, var så där "Saltkråkevackert" *s). Var ute i ca 1 timma. Mycket skönt och lite för länge sedan vi var i skogen... Får försöka bli bättre på det. Är kul nu när Ella är så duktig med att vara ute ensam. Hittade en riddagbok och för nästan exakt ett år sedan red jag inte ens ut själv på henne, började så smått med att G fick gå med som "draghäst". Kul att läsa sina gamla kommentarer när man 1 år senare faktiskt ser vilka framsteg man har gjort :o)

I fredags var vi i ridhuset och Ella var skitfin. Gustaf var med och filmade lite för jag ville kolla hur hon ser ut. Har blivit så mycket foton det sista så jag behövde filmen, nojjar ju lite över hennes framknän. Är fortfarande liiiite galliga och liiiite varma men jag kan verkligen inte se något på filmen.... Är så jobbigt med såna saker, när det inte är en tydlig hälta, svullnad, sår eller dyl. Har iaf bestämt att jag får åka in och kolla - nu är det 4 veckor och ingen förbättring... Jag måste få veta att det är ok/inte ok så jag kan släppa det i min skalle om inte annat! Särskilt nu som vi drar upp på tempo, krav och svårighetsgraden vad det gäller ridningen. Kanske är jag nojjig, kanske är det något... Vi får se den 11:e då jag ska in med henne. Tyvärr är Gustaf i Norge så jag måste åka ensam, vore väl skit om man får dåliga besked då *suck*. Men samtidigt tycker jag att man borde se och känna något i ridningen... Å andra sidan är det skitsvårt att se om det är dubbelsidigt.... Jaja, det ger sig! Rider som vanligt tills dess och hoppas på att det bara är jag som nojjar i onödan!

Efter ridpasset i fredags åkte vi till Gustafs mamma i Jönköping, hon fyllde år så vi var där och firade henne lite. Var ett trevligt besök med massa god mat i vanlig ordning. Fick såklart offra oss och posera för G som ville laborera lite med kameran - och med din fina himlen som bakgrund... ;o)


På lördagen drog vi till J & M i Borås på kräftskiva, vilket (som alltid där) var en väldigt trevlig tillställning! Som alltid kom även SingStar fram och med tanke på hur jag beslagtog mikrofonen stundtals så vittnar det om att jag hade nog fått i mig rätt schyssta mängder rosé ;o)... För att inte tala om söndagen - jösses så dålig jag var!!!! Men vi hade jäkligt kul så det fick väl vara värt en hel dag ur form... Kan jag skylla på skaldjuren?!?! *hahaha*

Idag på fm har jag varit med J på Åby för besiktning av T - och kan glatt gratulera J och önska henne välkommen till hästägar-skaran :o) *hurra, hurra*. Blir alltid lika glad när någon av ens kompisar får köpt sin drömhäst!!!

Tjohoo!

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0