"Hektisk" vecka...

Denna veckan har jag lyckats med konststycket att planera in massa fixargrejer. Har både hovslagare, tandläkarbesök för mig, BVC-beök för Iris och vaccinering av hästarna på agendan. Allt fint inplanerat sådär mitt på dagen - självklart på olika dagar för att riktigt trixa till det... Logistiken med 2 kids och hovis till Ella gick rätt bra trots allt. Iris ville inte vakna först och Albin var lite strulig med vilka kläder han skulle ha på sig men även det löste sig. Man har ju lite annorlunda problematik som föräldraledig men låt mig säga att det är sannerligen ingen picknick att få en 2,5-åring ta på sig kläder alltid... Särskilt inte som samma 2,5-åring bestämt sig för en viss tröja - och denna tröja ligger såklart i tvätten! Ni som har barn vet nog vad jag menar, ni som har det framför er... Good luck!! Men nu lyckades vi kompromissa och kom ut efter en stund.

Tandläkarbesöket gick desto smidigare då min mamma var här och tog hand om juvelerna, jag hann till och med  handla på hemvägen *yeyy*. Tandläkarbesöket i sig var väl däremot ingen hit. Är som alltid fascinerad att man vill betala stora pengar för ett besök som innebär smärta från det dom börjar till det dom slutar?! Nu är det iaf överstökat för detta året hoppas jag... Väl hemma fick jag ridit och fixat innan mamma behövde åka. Det är verkligen guld de dagarna hon kommer :o). Resten av eftermiddagen till Gustaf kom hem var riktigt slapp och tillbringades i soffan...

           

Nu är det dags att göra oss i ordning för BVC, Albin är på dagis idag för första gången på 6 veckor och lämningen hade gått jättebra. Tänkte ringa och kolla läget om en stund. Tror det blir kanon för honom att få några dagistimmar i veckan och komma ifrån lillsyrran lite och umgås med sina kompisar :o)

Uppsittning och avsittning ;o)

Då har jag ÄNTLIGEN ridit på Ella igen *yeyy*. Var hur kul som helst även om jag kunde valt en bättre dag än en dag då det blåser halvstorm... Jaja, ibland har man inte lyxen att välja utan det är bara att köra på ;o). Ella var lite spänd såklart men rastade henne på lina först och hade planen att rida 10-15 min. Väl uppe var det så sjukt kul att jag red minst 20 min. Gustaf var ute och fotade och på 95% av bilderna sitter jag med ett öra-till-öra leende. Ella kändes rätt fin med tanke på att jag inte ridit på 6 månader, inte hade vare sig sporrar, spö eller short chaps samt är löjligt stel och osmidig. Ryggen är verkligen inte alls i bra skick just nu (men det är ett kapitel för sig). Till en början kändes det som att Ella hade betong i munnen men det gick över på 5 min, det som var lite trixigare var att rida fram henne ordentligt. Hon gick och småspände och backade av och då är det inte så kul och det känns som att en exposion är nära... Och det var det! Inackorderade unghästen i hagen bredvid paddocken fick sig ett frispel när vi travade förbi och hoppade till, Ella och jag blev lika överraskade båda 2, hon kastade sig åt höger - jag åt vänster... *hahaha*... så jäkla typiskt, hade jag varit lite smidigare hade jag suttit kvar i sadeln men nu "hoppade" jag av henne lite snyggt och landade på fötterna med tygeln i handen. Gustaf som tittat bort i max 2 sekunder missade hela grejen och trodde jag suttit av för jag var klar... 

Annars var det mest fokus på att lösgöra bushästen. Jobbade med att försöka "rida loss underhalsen" som är mantrat och som jag tycker fungerar väldigt bra. Särskilt viktigt när hon är såpass på hugget som hon är när det blåser ordentligt. Blev väldigt positivt överraskad både av ridningen och när jag tittade igenom bilderna Gustaf tog (när jag väl slutat sura över hur klumpig jag ser ut med 3 tröjor på mig), hon är MYCKET bättre ihop i kroppen än vad jag hade förväntat mig efter detta uppehållet! Kändes som att det förmodligen inte ska ta så jättelång tid att komma tillbaka till den ljuvliga ridningen vi hade innan jag fick sluta i höstas. Det kändes också som att hon var glad att få komma igång och ha matte tillbaka, var positiv och arbetsvillig. Ska hon vara så här trevlig i utgångsläge måste jag verkligen försöka hitta shortchapsen så jag får lite mer stadga i skänklarna för det här kan ju bli riktigt kul!! :o)


           

           

Ridsug, köpsug och hästuppdatering

Det är sällan jag får riktiga "HA"-begär på ridkläder nuförtiden (det sunda förnuftet brukar råda över penga-prioriteringarna) men den här ridjackan från KL måste jag säga är väldigt, väldigt snygg och jag kan riktigt se hur otroligt mycket bättre dressyrryttare jag blir i en sådan jacka... Tänk om den skulle dimpa ner här hemma som ett brev på posten... ;o)


           
Bild från moderepotage i senaste nr av Hippson, Jacka från Kingslands dressyrlinjen till den ringa kostnaden av 2599:-. Tyvärr kommer inte den perfekta ridkroppen med i priset dock.... ;o)


Vet inte om det är det faktum att jag snart ska börja rida igen som gör att detta klädsuget sätter in, blir ju nästan som en nystart då jag varit ifrån hästryggen i 6 månader!!! Ska bli vansinnigt kul att komma igång men känner mig fortfarande inte helt hundra tyvärr, hoppas att jag är OK om drygt 2 veckor. Har iaf börjat sätta igång Ella från backen med tömkörning, longering och promenader och till helgen är det även dags för Mels att få börja komma igång. Ella har varit ett sant änglabarn än så länge, vet inte om det är för att hon är så otroligt tacksam att vara hemma igen eller vad det är men hon har inte ens skickat av en bockning el krumbukt på linan än så länge - helt otroligt med tanke på hur hon hade betett sig under vinterkollot! Jaja, vi får väl se hur det blir när sadeln åker på... Att Melsan får vänta en vecka längre är att Gustaf varit i Kiruna 3 dagar denna vecka och jag kan inte stressa över att inte hinna motionera 2 hästar när jag är "ensamstående mamma med 2 små barn" så hon får sprattla igång nu när G kommit hem igen. Förhoppningsvis hinner jag kanske med henne idag om jag har tur :o).

Att jag ser fram emot den här våren och att få börja komma igång igen är kanske inte så konstigt. Blir ju så himla bra tajmat också att starta igång nu när våren snart kickar igång (förhoppningsvis)! Något som lockar SJUUUUUKT mycket är att börja med Filles inridning!! Ska bli så himla roligt även om jag har svårt att fatta att han är så stor nu. Jösses, lillfisen är redan 3 år - var tog tiden vägen?!?!?!?
  
           
                Dag 1 i Filles liv, lillfisen drar en galopprunda i trädgården...

Det är även dags att sätta igång Jacks yrkesverksamma liv. Har ett par alternativ om upplägg och pilot,, måste bara bestämma vilken lösning vi ska köra på! Som sagt, det ska bli ett väldigt intressant år i år :o)

Ballonglek

Tack vare att jag fick vila en stund på fm känner jag mig nu rätt ok och som belöning blev det toklek med ballongerna en stund med Albin som var strålande glad. Han hade frågat mig några ggr när jag låg på soffan men jag var trök-mamma och sa -" om en stund Albin, mamma har ont i huvudet och måste vila"... Tapper Prins väntade tålmodigt och när jag satte mig upp kom han och tittade på mig med sina stora blå och frågade -"Nu mamma?!"...  Självklart var det bara att leka på :o)

          

Förkylning, Migrän & Mammas Prins

Här rullar det på, Iris är idag 3 veckor gammal och vi börjar hitta en hyfsat bra snurr på dagarna. Det är ju vansinnigt mysigt måste sägas, Iris är en urgullig och snäll bebis och Albin en väldigt duktig storebror så jag är lyckligt lottad! Stora dilemmat nu är dock att vi är förkylda hela bunten och Iris har en del slem i halsen. Pratade med BVC igår och än så länge är det inte så att vi behöver åka till läkaren. Hon äter bra och allmäntillståndet är inte påverkat men det känns jättejobbigt när man hör det jäkla slemmet som inte kommer ut. Lill-Fia kan ju inte direkt hosta ur det själv :o(. Vi kör på med koksalt och upprätt läge och tar det dag för dag. Hoppas hon har sitt "lågmärke" idag och blir bättre från och med nu!

Är lite kluven över det här när Albin ska börja på dagis igen dock. Han ska ju gå 15 tim/vecka men det är ju förkylningstider/sjuktider (jan-mars alltid värst) och Iris är ju så himla liten fortfarande. Pratade med dagis och just nu går vattenkoppor och maginfluensa så han är hemma ett tag till. Den stora frågan är hur länge man ska hålla honom hemma för Iris skull? Pratade med BVC och dom rekommenderar att man inte utsätter de nyfödda för "smittorisker" de 6 första veckorna. Har väl egentligen inga problem att ha Albin hemma i 3 veckor till men han vill ju leka lite mer än vad jag kan stimulera just nu. Vi löser det rätt bra än så länge men man vill ju att han ska få det han behöver... Hmm... Kan jag bara få lite mer sovtid så kanske det går att lösa lite bättre, måste bli bättre på att sova på dagen!! Idag har han varit extra duktig för jag fick migrän nu på morgonen och har varit tvungen att ligga på soffan och vila, Albin har lekt jätteduktigt själv och varit en riktig liten Prins!!! Han är såååå himla duktig, blir alldeles tårögd!

           

Vardagslogistik...

Idag är det tredje dagen jag är hemma själv med barnen, Gustaf började jobba i måndags och lämnade mig själv åt mitt öde... ;o) Hittills har det gått rätt bra faktiskt, hade låte svårt att tajma båda till att sova middag i måndags och jag var vråltrött själv men till slut somnade hela gänget. Tisdagen gick riktigt bra, allt flöt på bra hela dagen och vi tajmade både lunch och middagslur perfekt! Idag har vi varit på BVC, Iris skulle vägas och mätas (52cm, 3910g) och jag var jättenöjd med båda barnen som hjälpte mig att reda ut logistiken så denna utflykten blev ett lyckat event. Lite ofas med mat blev vi men middagsluren kom lägligt ändå. Tyvärr blev det inget sova för mig då mamma och mormor kom och hälsade på, istället blev det fika med semla och trevligt sällskap och det ska man ju inte klaga på heller. Det tråkiga är bara att minsta spontanitet ställer till de planer man hade och min plan var att sätta igång Ella och Mels idag (vill hinna få igång dom ordentligt så vi kan vara med på nästa träningshelg för Jill i mars). Men med fika och barnfix kom jag inte ut i tid. Hann inget med hästarna eller packa hö utan bara mocka 3 boxar innan Iris behövde mig igen och sedan skulle mamma och mormor åka... Jäkligt trist men inte så mycket att göra, får hoppas att inte Gustaf blir allt för sen idag så jag hinner rasta djuren ikväll istället. Hade bara varit så skönt att få fixat detta mitt på dagen i dagsljus :o(...

Inser ju att vardagslogistiken blir en rejäl utmaning med alla barn och djur men det borde ju gå på något sätt?! Jaja, framtiden får utvisa - än så länge kan jag ju inte rida ändå men det är ju förhoppningsvis inte så länge kvar...

Här kommer dagens Iris, min lilla monster-bebis ;o)

          

Dreamy!!

För er som ännu inte sett detta underverk till häst måste jag bara dela med mig!! Blir denna ljuvliga varelse tillgänglig och godkänd i Sverige är det betäckning av Ella som gäller... Helt fantastiskt vilka magnifika individer som dyker upp, är bara att lyfta på hatten och luta sig tillbaka och njuta!! Ska bli oerhört spännande att följa denna häst framöver!


                         Mer info: http://www.helgstranddressage.com/

När vi ändå är inne på ämnet måste jag bara kommentera det faktum att vår alldeles egna Patrik Kittel fått Donna Unique till sig. Herrejösses!!! Den hästen är ju också heeeeelt fenomenal och det ska bli superspännande att se i OS om 4 år ;o). Blir ju också lite extra spännande att se om han får fortsätta träna för Sjef Janssen med tanke på turbulensen kring Matthias Alexander Rath och hans senarelagda träningsstart för samma tränare som Patrik har... (http://www.eurodressage.com/equestrian/2012/01/31/janssen-not-train-matthias-rath-until-after-2012-london-olympics). Med EM-bronset är väl även Patrik en konkurrent om medaljerna i allra högsta grad?! Men å andra sidan så har han ju tränat för Sjef i många år så dom kan kanske inte peta honom?!

          
        Bild lånad från: http://www.patrik-kittel.eu/se/news/item/11384-she-is-here/

BVC-hembesök och övergång till syskonlivet...

Då har vi haft hembesök av BVC-sköterskan. Måste säga att man känner sig lite extra kontrollerad på ett sätt när dom kommer hem till en, vi försökte städa fint innan men det blev långt ifrån så fräscht som jag ville ha det... Superfånigt egentligen men man vill ju på något sätt visa upp att man har ett kapabelt hem för 2 små juveler! Jaja, allt gick bra och vi fick ingen kritik för att det var dåligt städat... (märkligt va?! *s).  Däremot fick vi idel ädel lovord för 2 fina och välskapta barn och det visade sig att det lilla matvraket Iris hade gått upp 400g på en vecka vilket är riktigt bra! Så allt flyter på som det ska. Albin har börjat känna sig lite avundsjuk på lillasyster vilket visar sig genom att han blir lite ynklig och gnällig och vill gärna krypa upp i knät på mamma och -"mysa bara du och jag" - och det får han så gärna göra :o)... Förutom det så har det gått förvånansvärt bra än så länge men nu börjar ju Gustaf jobba på måndag och lämnar mig ensam med barnen så vi får väl se hur det går då?! 

            
Måste säga att dom här 2 veckorna har varit hur härliga som helst!! Vi har bara myst med familjen och haft det lugnt och skönt. I och med att Iris har sovit bra har vi haft mycket tid att lägga på Albin och det har ju såklart underlättat övergången till syskonlivet för vår prins. VI har verkligen försökt göra saker som Albin har valt att göra och något som vi gjort MASSOR är bygga kojor! Föräldrarna bygger och när det är klart kommer huliganen och kastar sig på kojan så den blir helt förstörd...Tack för den... Men huvudsaken har varit att Albin känner sig sedd och hörd och inte är undanskuffad av lillasyster och jag tror faktiskt vi har lyckats ganska bra hittills. Som sagt, stora prövningen blir ju nu när Gustaf börjar jobba! Egentligen ska ju Albin börja dagis igen nästa vecka, han ska gå 15 tim per vecka men dom har vattenkoppar som går på dagis nu och vi vill inte riskera något nu när Iris är så liten så han får stanna hemma tills kopporna är över. Är väl egentligen bara bra, är ju förkylnings- och RS-tider nu också så ju längre tiden går innan hon utsätts för nya baciller desto bättre är det. Det är mycket att tänka på och ta hänsyn till nu - helt klart!!


          
Gustaf och Albin i full färd med att bygga koja. Fråga mig inte hur maken lyckats trockla sig in där... ;o)

Iris - bildbomb



           
Nykläckt liten bebis pustar ut i mammas famn... Så skönt att hon äntligen är hos oss!

           
Tyvärr fick vi inget "pappa-rum" på BB så Gustaf försöker slita sig för hemfärd... Inte helt lätt...

           
Albins första glimt av sin lillasyster, han är full av jättenyfiken!! Sen har han ju saknat mamma också...
 


           
Storebror får såklart hjälpa till att bära in nya familjemedlemmen till huset. Redig kille :o)

           
                      Middagslur hos Casa Ljungqvist. Mysigt värre :o)

           
                                                   PUSS!

           

           
                       Första mötet med gammelmormor :o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0