Horses

Då var ännu en löshoppning avklarad för Mels och hon var grymt duktig även denna gång! Det är skönt att hon har landat, nu är allting så mycket lättare när man åker iväg. Hon är positiv hela tiden, jätteduktig med lastningen, nyfiken och glad. Väl inne på "löshoppningsarenan" är hon taggad till tusen, hon verkar tycka det är skitkul att hoppa och hon har verkligen vuxit för var gång. Hon är vansinnigt hinderklok måste jag säga, blir lika imponerad varje gång. Egentligen förstår jag inte varför jag förutsatte att Mels INTE kunde hoppa... Visst att hon är dressyrstammad i rakt nedstigande led, men det finns många dressyrhingstar som nedärver fin-fina hoppavkommor så egentligen var väl det ganska dumt från min sida?! Är ju bara att tacka och ta emot, hoppar hon så här på 3-års är jag mer än nöjd :o). Vad som känns extra roligt är att jag faktiskt har lyckats att banta ned henne till ett sundare magmått. Hon börjar faktiskt se riktigt fin ut tycker jag, ska bli väldigt roligt med en exteriörbedömning på henne.


29 april 2010

En sak som var ganska komiskt var när vi kom tillbaka. Fille blev så himla glad att Mels var tillbaka så han gick rakt in i tråden för att möta henne. Såklart fick han en stöt som hette duga och blev vrålförbannad och satte av i full spruta bortåt... Man riktigt såg hur ARG han var, tog en stund innan han lugnade ner sig... Lilla dumsnuten, känns ju som att han får skylla sig själv lite om han är så klantig och går in i tråden ;o)

Ella fick nöja sig med att bli tömkörd en kortis igår vilket verkade vara lagom för henne, även om hon hellre hade stått inne i boxen och jäst - det nya starka gräset har gjort henne snudd på groggy och den lata lilla primadonnan hade nog helst inte velat röra på sig alls ;o). Det får bli tömkörning ett par dagar till sadeln kommer igen, jag tänker inte utsätta vare sig Ella eller mig för en sådan besvikelse med ett bottennapp till ridpass igen. Glöm det!

Tiderna mest USLA ridpass!!

Efter 3 dagars sprucken planering var jag verkligen sugen på att få ett härligt ridpass på min ljuvliga häst, Tyvärr blev det inte så. Då min sadel är på uppgradering hos sadelmakaren fick jag ta Childericen som verkligen ligger som en potta skit på henne. Jag sitter och vobblar runt, den glappar åt alla håll och kanter, glider på sniskan och far. Det var INTE roligt! Har ju inte direkt återfått mina magmuskler sedan graviditeten så sitsen är ju något jag kämpar med ändå, en wobblande sadel underlättade ju inte direkt...  Jag gav helt enkelt upp efter en stund, tyckte inte det var schysst mot Ella!! Är så fruktansvärt besviken och tänker inte sätta mig på henne igen förrän sadeln är på plats :o(. Å jag som är så vansinnigt ridsugen....

Sadelprovningen däremot riktigt bra! Sadelmakaren kan fixa till min Albion så den ligger som en smäck på Ella vilket känns kanon, jag älskar den sadeln! Mels däremot blir lite trixigare, det visade sig att hon är riktigt bred över manken så hon behöver XW sadel vilket inte är jätteenkelt att hitta begagnat. Tänker inte passa ut en sadel nu med tanke på grundplanen med betäckning osv. Tar det sig inte får jag fixa det då men tills dess måste jag hitta något som fungerar hjälpligt iaf.... Wish me luck!

Grymma lilla 3-åringen

Duktiga, duktiga Melrose!!! Lånade in Elin för att rida henne och dom var så grymma bägge 2. Misstänker att Mels tycker det är lite lättare med fjäderlätta Elin på ryggen istället för sin "något" tyngre och otränade matte ;o). Dom travade på för glatta livet och det var så roligt att se. Mels har hittills varit så fokuserad av den på marken (man har lite agerat draghjälp åt henne *s) hela tiden men denna gången klarade hon sig ändå. Hon var visserligen väääldigt förvirrad till en början när matte ställde sig i mitten och inte gick bredvid men hon fann sig snabbt och travade på... Duktiga lilla Melsan :o). När vi kom in igen såg man hur det riktigt snurrade i huvudet på henne och och var JÄTTE, JÄTTE trött... Söta lilla, blir helt klart vilodag på detta så hon får smälta sina nya intryck. På torsdag är det dags för sista löshoppningen innan 3-års testet och jag hoppas verkligen det går bra och att hon bibehåller det härliga självförtroendet hon haft de 2 senaste gångerna!

Tusen tack till Elin också, du är bäst!! :o)

Albins nya leksak

Albin har fått en ny leksak av sin pappa. Gustaf har köpt ett gäng "byggklossar" så man kan bygga en borg eller tunnlar eller något annat spännande ;o). Han ÄLSKAR den, kryper in och ut i den och tjuter av skratt - det absolut roligaste är när mamma kämpar på och kryper efter honom i gångarna... Såklart är ju inte mamma så smidig och fastnar lite här och var men det verkar han bara tycka är ännu roligare ;o)



Tydligen är inte Albin den enda som tycker det är roligt... Så här kan det se ut en lördagskväll i goda vänners lag hos Casa Ljungqvist...






Hur många vuxna karlar kan man trycka in i en "bäbis-borg"?

Halledudanedå

Har ni sett så gulligt?! Kan man få den och ha inne i huset? ;o)
Den lillla varelsen "Einstein" är endast 35cm i manken men vilken uppförsbacke! Det ni!


Hela artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7025496.ab

Albin

Som ni säkert märkt har jag ínte skrivit så mycket om Albin det sista, det är medvetet. På ett sätt känner jag att ju större han blir desto mer privat vill jag vara, samtidigt så vill jag ju självklart dela med mig av hans framsteg... Lite kluven men här kommer iaf ett Albin-inlägg :o)

Min lilla prins är bara för ljuvlig. Han har börjat sjunga och dansa vilket är helt bedårande, han är snabb som vinden när han kryper och blivit ett riktigt litet bus-monster. Hans favorit-trick just nu är att smita när man byter blöja, det innebär att när man fått av den använda blöjan och sträcker sig efter den rena så sticker han iväg som en pil, skrattandes hela tiden för han vet att det är "fel" och att han är en bus-unge... Hur gulligt som helst ;o). Sedan har han fått en massa humör (varifrån det nu kan komma *s)... Man märker på honom att han inte är helt nöjd med att bara vara hemma längre utan vi får försöka hitta på lite aktiviteter emellanåt. En favorit är IKEA, kanske mest för mamma men det brukar finnas mycket att titta på och en massa barn i omlopp och det tycker ju Albin är kul. Sedan är det ju så himla barnvänligt och det blir ju såklart väldigt lättillgängligt på så vis. Nätterna är bättre igen och jag hoppas att han snart ska sluta vakna 1 gång mitt i natten, det hade varit ljuvligt! Han har faktiskt börjat äta välling äntligen, fick byta sort och den passade herrn bättre i smaken så nu funkar även det rätt bra. Små framsteg hela tiden, snart är han 10 mån - det betyder att han snart är 1 år!!!! Jösses så fort det har gått!



Charmtroll?!

Hästarna

Det har blivit en hel del häst det sista, är så underbart roligt att vara igång igen!! Har haft ljuvliga ridpass med Ella, ridit och löshoppat med Mels och bara gosat med hingstarna. Mels var jätteduktig även denna gång på löshoppningen. Hon verkar ha fått tillbaka sitt självförtroende med råge sedan den gången det trasslade till sig och det känns ju såklart kanon. Håller hon detta måttet på 3-års så är jag supernöjd! Däremot börjar jag bli lite stressad för ridningen. Vi kommer nog inte hinna ha henne fullt ridbar i alla gångarterna om 2 veckor tyvärr. Inte för att det egentligen är någon katastrof så men det hade ju varit kul att få ett godkänt ridprov med henne. Det är lite synd att vi inte har någon bra skogslinga nära här för jag tror att det hade gjort susen för henne. Vi har ju en kalasrunda men det är 20 min skrittsträcka enkel väg för att komma dit och det blir lite mastigt för henne än så länge... Är ju inte så mycket att göra, får försöka ägna nästa ridperiod med henne till att rida mycket ute istället. Planen just nu är att hon får vila efter 3-års, bli betäckt osv och så börjar vi rida i mitten av juli igen :o)

Ella har varit helt underbar. Vi är ju äntligen tillbaka och igång så nu har jag börjat jobba med galoppen inför byten. Vi har lyckats göra fattning från halt vilket känns som ett delmål. Självklart långt ifrån klockren form osv men ändå, det var ju första gången vi provade! Ella tyckte det var superkul och jag såg inte hennes bedrövliga tunga sticka ut en enda gång - vilket stärker min misstanke om att det bara är en olat hon börjat med när hon är uttråkad... Har ÄNTLIGEN bokat in en tid med min tränare så nu hoppas jag att det inte blir någon mer skitsak som sabbar det passet! Nu är det dags!

Annars är det rätt lugnt, grabbarna grus ska ju som sagt snart åka plus Mels då för betäckningen så det kommer nog bli ganska lugnt här om ett tag. Jag kommer bara ha en häst att bry mig om... Jösses... Vad ska jag göra med all tid som blir över?! ;o)

Fiorello snart 1 år

Fille är sååååå stor!!! Om en vecka är han redan 1 år gammal, helt galet vad tiden går fort! Kommer sakna min skrutthäst massor när han åker på sommarbete :o(

Miss Fix it?

Känner mig lite frustrerad faktiskt, Albin har inte riktigt hämtat sig från sin sjukdom och är ganska så klängig på sin mamma och gnäller mest hela tiden. Är inte riktigt van vid det då han normalt sätt brukar vara solstråle och självständig. Hoppas att det snart går över för oss båda, kan ju inte vara roligt för honom heller att inte vara på topp? Jag vill ju fortsätta med mig fixeri ju, efter den målade trappan har jag fått blodad tand och ska passa på att måla trappan ner till källaren också! Det blev tillräckligt med färg över och ju mer som hänger samman i huset desto bättre ;o)

Är bara lite svårt att måla med en bäbis i famnen. Nu är det ju iofs vansinnigt mysigt att han vill gosa och vara nära men kanske inte HELA tiden... Är jag otacksam nu?? I så fall är det inte meningen, är bara så mycket man vill få fixat och jag vet av erfarenhet att det är inte alltid fixarsuget sitter i, är lite rädd att jag ska missa tåget ;o). Men nu är det helg och då blir det lite lättare när Gustaf är hemma. Visserligen vill han också köra sina grejer men det blir ändå att vi kan dela på passningen av mys-sonen. Min målsättning är att jag ska hunnit måla klart trappan denna helgen - fortsättning följer ;o)

Japp!!

Utdrag ur Ridsport:
Danska hingstar godkända i Sverige

Dressyrhingsten Tailormade Temptation, som gjort succé i Danmark, och hopphingstarna Chicago och Arlando Z är nu godkända i ASVH.

Den nu 5-årige Temptation (e Tuschinski-Haarlem) har blivit godkänd i ASVH och får nummer 95355. Hingsten fick 2009 en mycket framgångsrik fölårgång i Danmark på 115 avkommor, med flera fölvinnare och ett rekordpris på fölauktionen.

Därmed är saken klar, och Mels fästman är spikad!!! Trallallallala....

Artikeln: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=407741

Tick tack, tick tack...

Snart ska småprinsarna åka ifrån vår lilla bubbla och bli stora, starka hingstar. Pratade med Calles matte och om några veckor är det dags, det blir mellan 8-10 hingstar på betet och dom är 1-2 år allihopa. Jag är såklart livrädd att mammiga Fille ska bli hack-kyckling och inte få några kompisar, Calle hittar såklart någon tuffare kompis och skiter i F... Vaddå förmänskliga...? Vad menar ni...? ;o)

Såklart kommer det bli kanonbra för dom, kuperade hagar med skogspartier osv. En flock med små ungtuppar att mäta sig mot och lära sig av, precis som det ska vara. Men jag kan väl få fjanta för det? Min lilla gosing ska åka bort i 3 månader och det är alldeles för långt för att hälsa på varje dag, till och med för långt för varje vecka! Ni förstår ju , jag som är så blödig med mina djur... Detta blir en utmaning, helt klart! ;o)

Annars är det lugnt, Ella har fått på sig en doja dock med oroväckande få söm, så nu är det boots på som gäller. Hon FÅR INTE slita av sig denna för det finns verkligen inte mycket att spela på kvar. Red i paddocken idag och det gick helt ok. Gillar inte att hon fortfarande räcker ut tungan åt vänster! Har kollat tänderna, har bytt bett (ska förresten byta träns också för att se), har bytt sadel - vad mer kan jag göra?

Mels var den tröttaste lilla unghäst man kan tänka sig idag, hade egentligen tänkt att tömköra henne men hon fick vara. Vet inte om hon kommit in i en växtperiod igen, får kolla av lite framöver och anpassa träningen i så fall... Imorgon tar hon iaf ett steg till in i vuxenvärlden genom att få på sig dojor fram - nu så! Kan hon nu bara börja brunsta också så vore det toppen, kontrollfreaket vill börja småplanera inför vårens och sommarens aktiviteter ;o)

Childeric-sadel

Jag ska förresten sälja min Childericsadel, så om ni vet något som är på jakt efter en sådan så hojta till. Den har har 3:ans kåpor (enkelkåpa), 18,5" sits (vilket motsvarar 17,5" på "vanlig" sadel) och den har dessutom en tilläggsdetalj med stoppning i kåporna. Kåporna är vinklade 2 cm framåt för att passa längre ben. Bommen är MW. Svart. Utplockad 2007 men sparsamt använd av olika anledningar. En kanonsadel som TYVÄRR inte vill passa Ella längre :o(

Tailormade Temptation

Den här underbart vackra hästen är HAN som jag vill ha till Melrose!! Helt klart en häst i min smak :o). Han har väldigt intressanta hingstar bakom sig och hans egna meriter är imponerande. Jag tror det kan bli ett superintressant föl :o). Tyvärr är det lite smolk i bägaren då denna skönhet inte är godkänd i Sverige ännu men jag är lite inne på att jag då får registrera fölet i Danmark... Om det skulle bli strul av någon anledning finns ju hans fader på Flyinge... Jaja, vi får helt enkelt avvakta 3-års och ta det från där! Men visst är det spännande!





Mer info + film finns här:
http://www.katrinelund.dk/?GB/Stallions/Temptation%20DVH%20967.aspx

Tuschinski  Krack C  Flemmingh
 Gicara II
 Kalinja  Pion
 Tolose
 Nora  Haarlem  Votlaire
 Berdita
 Wieny  Naturel
 Rian

Hans pappa Tuschinski finns i Flyinges hingstprogram: http://www.flyinge.se/Avelochreproduktion/Hingstar/Tuschinski.aspx

Vilket även hans farfar Krack C gör. Krack C tävlades framgångsrikt av Anky van Grundsven och är en av Europas främsta dressyrförärvare:
http://www.flyinge.se/Avelochreproduktion/Hingstar/KrackC.aspx

Dou shita? - betyder inte vad det ser ut som ;)

Det är väldigt, väldigt märkligt att läsa lillebrors blogg. Att veta att han är så långt borta - i Japan av alla ställen är snudd på obegripligt. Daniel är ju hur man än vrider och vänder på det min LILLEBROR, han är ju pytteliten ju ;o). Hur kan han vara själv i Japan?! Men det är han och han verkar trivas som fisken i vattnet vilket såklart är kanonroligt! Nu skriver han redan att han börjar fundera på att förlänga det planerade 1 år till 2 år, vilket jag inte är ett smack förvånad om han gör. På sätt och vis skulle det inte förvåna mig alls om han blir kvar där, vilket hade varit oerhört tråkigt för oss. Jaja, tiden får utvisa, jag är bara sååååå jätteglad för Daniels skull som äntligen uppfyller något han länge drömt om...

Konnichiwa Daniel-san, genki?
Ki o tsukete!
Ja ne :o) 

Bättring iaf!

Ingen lunginflammation på Albin tack och lov!!! Det var "bara" riktigt stygg feber, har som mest varit uppe på 40,8 grader och då var han verkligen stekhet... Stackars lillkillen, mammas hjärta blöder! Nu verkar han iaf lite bättre, inte alls lika hängig och febern har gått ned, han är fortfarande jätteslö men är redig som sover mycket och dricker MASSA vatten så jag hoppas på en snabb återhämtning!

Tackar för hållna tummar :o)

Östra

Just nu sitter vi i bilen på väg till Östra med Albin. Jag reagerade på att han var så rosslig och då så Gustaf att han hade satt vätska i halsen och troligtvis fått ner lite i lungan så nu är vi oroliga att han fått lunginflammation :-(. Känns jobbigt att packa iväg honom när han är så hängig men det är lika bra att kolla upp. Kan vi avfärda det blir ingen gladare än jag... Så håll nu tummarna att det inte är något allvarligt!

39,3 graders feber är jättemycket...

... särskilt på en liten 9-månaders bäbis :o(
Albin håller på att få sin första framtand och det är jättejobbigt nu, näsan rinner, det kliar i munnen och dessutom har han nu fått en elak feber. Lilla killen.... Det värker verkligen i mammas hjärta. Han är ändå vid rätt gott mod, lite hängig såklart men inte särskilt gnällig ändå, däremot vill han vara nära mest hela tiden. Hoppas att det ska ge med sig, hur lång tid tar det för tanden att spricka igenom? Kommer han ha feber tills den är framme eller är det bara en "fas" tills tanden kommis ned så och så mycket? Usch vad man känner sig hjälplös i sådana här situationer!

Kyra är GUD!

Åkte med Ella till ridhuset och tjolahopp tjolahej vad roligt det var!!!! Det blåste som f-n och lät "jättehemskt" överallt (enligt hästen) men det var bara att ignorera (tyckte matte) och efter en stund var teamet synkat igen ;o). Ella var glad och positiv, hon tycker ju att det är roligt att jobba innerst inne. Fokuserade ridpasset till att att hitta ramen, jobba med form och bjudning och att jag klarar av att sitta ned i traven utan att smygbalansera med händerna. Det är rätt roligt när man fokuserar på sig själv, hur man sitter och inverkar för iops vips är hästen helt ljuvlig, på plats med allt som kan plutta ut, bra taktfast bjudning fram till bettet och reglerbar som bara den... Det blev väldigt många tankar till Kyras clinic och jag jobbade verkligen med mig själv utifrån vad hon sa där - och det funkar ju. Den där Kyra verkar ju veta vad hon pratar om ;o). Galoppen kändes HELT fantastisk! Ella har blivit så mycket starkare och jag kommer till arbete med henne utan att kämpa ihjäl mig med att driva plus att få femtioelva avbrott. Återigen misstänker jag starkt att min fokusering på min sits och inverkan bidrar...

Väl hemma blev det premiär för Mels och tömkörning, fick hjälp av världens bästa Elin och det gick jättebra! Elin behövde bara hjälpa till lite i början men sedan märkte man på Mels att hon tyckte hon grejade det bättre själv. Det är vansinnigt roligt att jobba med henne, hon är så otroligt glad för att hon får fokus så än så länge tycker hon allt man gör är kul. Hon snappar upp allting snabbt och det mesta verkar just nu vara relativt enkelt för henne. Ska bli spännande att se vad som händer framöver. Idag ska jag försöka rida igen om foten tillåter. Jag mitt ärkepucko trampade ju snett IGEN med samma vrist och om det gjorde ont sist var det ingenting mot vad det gjorde denna gång! Har snart inga ledband kvar i vänsterfoten...

Som extra grädde på moset fick jag en spark på låret av Fille när det var dags att ta in hästarna :o(. Det blåste ju galet mycket igår så dom var lite stirriga, Fille hoppade till och fick en stöt vilket gjorde att han snörde runt samtidigt som han sparkade åt den elaka, dumma tråden och i all tumult råkade visst mattes lår komma ivägen... Tack och lov blev det inte särskilt hårt så det gick bra, är lite öm bara... Det ÄR roligt med hästar *hahaha*

Tappsko = trist!

I torsdags vilade Ella och såklart hade hon tappat en sko igår (fre) när jag tog in henne, så typiskt! Fick en sån där känsla i magen för några dagar sedan att jag kanske borde ringa hovis och be honom byta ut 2 söm som såg lite halvluriga ut - men struntade i det och nu står jag här! Hovis kommer på onsdag men jag kan ju inte vänta tills dess...?! Skulle ju såklart tänkt på det sist han var här att korta tiden, alla mina är jättelånga i hovarna och det har nu gått 6,5 vecka. Normalt ligger dom på 7 under vinterhalvåret men nu är det dags att dra ner till 6 igen...

Nu brukar inte Ella vara så känslig och jag longerade henne igår och det gick bra men det får bli att jag åker till ridhuset i helgen och rider på mjukt underlag istället för den något mer tillgängliga paddocken. Vågar inte chansa. Sedan är hon förpassad till liten hage istället också, det är tur att man har lite valmöjligheter här på gården ;o).

Men först - foderinköp!

Gnäll

Jag har inte riktigt gnällt av mig efter mitt senaste möte med Mr Murphy (var så hög på uteritts-endorfiner att det helt föll bort *s)! I onsdags när jag tog in hästarna vrickade/stukade (har aldrig lärt mig vad skillnaden är) jag foten något så kopiöst!!! Gjorde vansinnigt ont och jag är fortfarande rätt öm (är för övrigt vansinnigt synd om mig - bara så ni vet)! Inte alls roligt och dessutom oerhört dåligt tajmat för jag hade bråttom iväg till en exteriör-clinic med Morgan Johansson. Vad gör man - jo jag tänkte att hade det varit hästen så är det kyla som gäller! Sagt och gjort, skickade ut Gustaf i stallet för att hämta kylgel som jag kletade på. Drog sedan iväg för att gå på clinicen... 3-4 timmar senare kylde gelén fortfarande!! Helt fenomenalt...

Nu går jag dessutom med vristen lindad, såklart hade jag inga elastiska bandage hemma så det blev ju en av Ellas lindor... Är ju grymt bra med häst ju ;o)


Min räddare i nöden!

Löshoppning igen...

... var lite nervös inför dagens löshoppning med tanke på strulet vi fick senast. Dessutom nytt ställe denna gången (Troja) - men det skulle jag inte varit för Mels var kanonduktig. Fanns inte ett spår kvar av förra gångens tappade självförtroende utan hon hoppade som aldrig förr, vilket kändes fantastiskt skönt! Hon har en himla bra skalle och är i grunden en trygg och cool häst måste jag säga, och det är vid sådana här tillfällen det visar sig :o). Känner mig återigen relativt lugn inför visningen även om den kryper närmare med stormsteg. Nu är det bara 4 veckor kvar!! Hon BÖRJAR dessutom bli av med lite av sitt späck, nu kan man faktiskt börja ana sig till revben under fläsket när man känner med handen... Fortfarande lite övervikt som behöver försvinna (på både häst och matte *s) men jag hoppas att vi båda ska komma i hyfsad form under den sista månaden. Dessutom behöver vi öva mer "visning" så hon ställer upp bättre och rör sig fördelaktigt i skritt och trav vid handen, men det är ju skönt att veta att man har saker att öva på. Vore ju synd om man kände sig klar redan *hahaha*.

Lastningen gick återigen bra båda vägarna och hon blir lättare att vara ute med, även om hon spänner till så är det inte längre en frustande stridshingst man åker med...

När vi kom till Troja var Carro ute och luftade sitt sto med en 3 veckors fölunge och JÖSSES så sött... Kan inte påstå att jag blev mindre sugen på att betäcka Mels nu! Får verkligen hoppas hon blir godkänd på 3-års!


Tyvärr ingen glimrande bild, hon blev lite spänd efteråt när det kom fler hästar och ville inte riktigt ställa upp sig korrekt med öppen sida åt fotografen... Men som sagt, lite övervikt till bort så blir bättre... ;o)

Återigen tusen tack till Christine som tappert hänger med och hjälper mig hela tiden - du är värd din vikt i guld!

En ljuvlig vårdag!

Sicken dag det blev!! Onsdagar är utan tvekan en av veckans bästa dagar!! Mamma är ju här och hjälper mig med Albin så även om dagen brukar springa iväg brukar jag få väldigt mycket gjort! Dessutom så har ju min mor tumme med vädergudarna och OFTAST är det faktiskt fint väder på just onsdagar *peppar, peppar* vilket gör att jag försöker komma ut i skogen på dagtid, mitt i veckan = lugnt och folktomt... Som ni alla vet var här ju helt underbart väder igår så jag och Ella gav oss ut i skogen på en ur-mysig tur. Hästen fick jobba både mentalt och fysiskt medans matte fick balsam för själen och ett bra samvete då vi har kämpat på en del i paddocken det sista. Den ridslingan jag hittat är verkligen helt perfekt för man kan rida i alla gångarter, man klättrar, det är stockar, stenar och rötter så hästen får tänka till och lyfta på fötter - den har "ALLT"... Kan man vara annat än bland rosa moln efter en sådan härlig tur i solskenet??


Ella verkade lika nöjd som matte med spetsade öron hela tiden ;o)


Som grädde på mostet fick jag ridit Mels när vi kom tillbaka och vi TRAVADE utan ledsagare!!! Tralalala.... Det går framåt så sakteliga. Lejde upp Elin i måndags som tog premiärtraven på henne. Kändes bättre om jag kunde vara på backen och Elin som är betydligt mer rutinerad än jag på inridning satt på ryggen. Mels var jättecool och totalt okomplicerarad så jag kände att jag kunde allt trava henne själv med Gustaf som ledsagare. Efter ett par varv i trav med Gustaf i snöre sa jag till honom att koppla loss och travade utan *ooiiiii*... Det var ju hur kul som helst, men oj så vingligt! Har totalt glömt bort att det var SÅ slingrigt... Hihi, jaj, nu är vi ialla fall på gång ordentligt!

CruELLA de Ville

Nu börjar vi äntligen komma igång och rida igen, jag och mitt Ella-monster och det är en helt fantastisk känsla! Inte för att hon är så fantastiskt bra (ännu *s) utan mer för att VI RIDER!!! Äntligen, som jag har längtat! Nu hoppas jag verkligen att vi inte får mer avbrott utan kan fokusera framåt och får lite arbetsro... Rent ridmässigt är inte Ella helt nöjd med att tvingas korta ihop sig igen, hon har nog varit ganska nöjd med att jogga runt lite lång och låg, hon kan inte alls förstå varför matte helt plötsligt ska börja jobba sig igen. Efter ett par dagars... hmm... "diskussion" om huruvida det är den fyrbenta eller tvåbenta som bestämmer i vårt team har vi idag enats om att det är den tvåbenta. Fyrbenta dock under viss protest och lite titt som tätt kollar hon gärna av om den konstellationen på något sätt har förändrats... Inte utan att man beundrar hennes envishet ;o). När hon väl accepterat faktum hade vi ett riktigt trevligt ridpass. Visst har vi fortfarande en lång väg att gå tills vi är tillbaka där vi slutade för ungefär ett år sedan men vad gör det?! Vi rider!! :o)

Dessvärre har vi ett aber - sadeln. Igen. Min Childeric som låg som en smäck ligger inte alls bra och jag har verkligen ingen lust att börja krångla med att leta sadel igen *suck*. Har bestämt mig att försöka få tag på en BRA sadelutprovare, som är märkesneutral och se om jag inte kan passa ut en ny till Ella, en som kostar rimligt mycket. Efter flera års trasslande med begagnade sadlar som hon växer ur på ena eller andra sättet vill jag kosta på henne det. Som tur är har jag inte sålt min Albion och den funkar tills vidare på henne om jag köper en kilpad och lägger under. Får väl vara en lösning sålänge...

Fiorello

Passade på att fota min "lilla" hingst när dom plockades in idag, han har verkligen blivit stor Fille-killen... Snart är han 1 år :o)





Melrose igen

Det gick riktigt bra idag! Lastningen var nema problema, vi tog linan och hon knatade rakt på. Matte blev såklart väldigt nöjd. På löshoppningen fick hon lite problem, vet inte om det berodde på att hon var ensam (brukar vara ett gäng) eller om det var solkatterna som låg på hindret men efter ett par krångelrundor fick hon tillbaka självförtroendet igen och hoppade riktigt bra. På ett sätt var det väldigt skönt att problemen kom nu med kompetensen på plats (Uno) så han kunde hjälpa oss reda ut det. Det brukar ju komma efter ett par gånger. Nu ska det bli väldigt intressant att se hur hon löser det nästa gång och vad hon lärt sig utav det.

Efteråt fick vi öva att visa traven för hand (vilket vi har övat lite på sedan sist) och det gick kalas, Uno berömde hennes trav så det var kul. Lastningen hem gick precis lika bra som innan och hon var mycket lugnare än vad hon varit de tidigare gångerna - SKÖNT! Idag var det faktiskt riktigt roligt att åka iväg :o). Återigen TUSEN TACK till Christine som hängde med oss, det är så lugnt och skönt att ha dig med!

När vi kom tillbaka tyckte Mels det var toppen att komma ut till polarna i hagen igen och hon tog tillfället i akt att smutsa ned sig riktigt ordentligt, vore ju skit att hålla sig fin i ett par dar när matte kämpat med torrschampå och allt... ;o)


"Så här tjusig var jag när jag kom in igen..."

Bildbevis...

... ganska tydligt att vi är syskon, kolla kroppsspråket ;o). Denna bild är från "Dunderklumpen-kvällen"

Melrose

Min lilla skrutthäst har varit så himla duktig idag. Longerade henne en stund och därefter övade vi "häst-vid-hand" och hon VILL verkligen göra rätt! Vi brukar ju avsluta löshoppningen med att visa häst vid hand och ställa upp dom och det har inte gått så där jättebra de förra gångerna, vi har inte varit klassens ljus direkt...) Hoppas på att jag inte behöver skämmas imorgon iaf för nu har vi ju övat hela 2 ggr *hahaha*. Börjar kännas helt okey att det är 3-års test om 5 veckor. Är inte särskilt orolig för hoppningen för det tror jag hon blir godkänd på om hon fortsätter hoppa som hon gjort hittills. Exteriörbedömningen däremot - hon är ju fortfarande FET och jag försöker banta henne men det går så himla låååångsamt! Läste att det ska gå att banta dom på 4 veckor men jag vill ju inte svälta henne heller. Har dragit ned jättemycket redan. Får väl ha lite is i magen och se vad de närmsta veckorna ger...

Så nu hoppas jag verkligen att hon uppför sig med lastningen imorgon! Hennes matte kommer bli mycket besviken om hon inte gör det efter senaste veckan som A-barn! Fortsättning följer ;o)

Det suuuuger i fixartarmen!

Är så vansinnigt sugen på att fixa ordning hemma, har ju några "projekt" som aldrig tycks checkas av på listan och det känns som att det är dags nu. Ska försöka fjäska med min syster och se om hon vill komma ut och hjälpa mig med Prinsen så jag kan fixa - hade varit så obeskrivligt roligt!! Gästrummet och trappan till ovanvåningen står närmast på agendan, nu, nu, nu är det dags ;o)

Ella back in business

Kollade Ella och hon är fräsch som en nyponros så nu kan vi dra igång igen - jippie! Tycker att det räcker med skitsaker nu faktiskt, jag vill ju rida. Efter senaste halvårets alla missöden är jag så himla trött på onödiga, dumma avbrott. Visst kan det inte hjälpas men ändå, nu får det räcka! Tog Ella en stund på tömmen och hon såg hur nöjd ut som helst, tror hon också är less på detta. 

Med Mels är det bra, red idag igen och hon var lite på tårna till en början så jag tog henne en kortis på linan och sedan tycker jag hon uppförde sig toppen! Känns skönt att få lite kontinuitet även om jag tar det väldigt sakta och säkert... Närmaste veckan tänkte jag mig så här:
fre - vila
lör - rida
sönd - löshoppning
mån - vila
tis - rida
ons -tömkörning
tor - löshoppning
fre - vila
Lite mer fokus på hoppningen denna veckan men det slumpade sig så... För Ella blir det lite lagom uppstart ett par dagar, hon har ju promenerat hela veckan med lårkakan så det är nog lugnt egentligen, men men - varför chansa?

Danielsan goes to Japan

Imorgon åker min lillebror till Japan för att plugga i 1 år... Ska bo i Kyoto och plugga japanska. Känns jättemärkligt! Är så himla glad för Daniel, som alltid varit väldigt fascinerad av japan och deras kultur, samtidigt som det är lite läskigt - 1 år är lång tid och Japan är långt borta och Lillebror har aldrig rest förutom när han jobbade 3 månader i Oslo! Tror absolut att han kommer fixa det men ändå, det är ju trots allt min LILLEbror... Ikväll hade vi "avskedsafton" med syskonen - vi tittade på "Dunderklumpen", käkade glass och hade en allmänt kul och mysig kväll, vi har ju rätt kass humör alla 3 när det väl kommer till kritan och Dunderklumpen kändes på något sätt helt rätt ;o). Vi skojade om det i söndags när vi var på middag hos mamma men idag bestämde vi oss för att det skulle vara kul. Min favorit alla kategorier är ju "En dum en" och detta klippet känns ju rätt passande på något sätt...



Så lycka till Daniel, det kommer bli fin-fint det här!

Puss å Kram, Storasyrran

Vår

Underbar med riktigt vårväderv - som vi har längtat!!! Hoppas nu att den utlovade väderprognosen håller i sig och vi har fiiiint väder resten av veckan. Då jag blev snuvad på ridning under påskhelgen tycker jag inte det är mer än rätt att det blir kalasväder i helgen så jag och Ella kan ge oss ut och mysa i skogen... Hon är nu bra (dvs inte svullen längre) efter sparken vilket känns skönt, ska kolla henne ordentligt imorgon och hoppas på det bästa. Är ju inte jättekul att tappa en vecka så här, men vi har varit ute och promenerat så hon borde inte ha tappat så mycket trots allt...

Melsan har varit riktigt duktig! Vi har övat häst vid hand, ridit och longerat sedan sist :o) och det har gått kalasbra. Är verkligen jätteroligt och det känns framförallt som att vi nu börjar hamna på ett bättre spår. Fick rannsaka mig själv efter förra löshoppningen och insåg då att jag krävde att Mels skulle vara "färdig". Är ju inte schysst att begära perfektion direkt av henne och har därför ryckt mig själv i kragen för att ge henne bättre förutsättningar. Ella jobbade jag ju mycket med och hon var ju ingen picknick i början... Så nu donar jag mer med Mels och hoppas att det ska ge utdelning. Känns som att det visar sig på söndag när vi ska iväg och löshoppa igen ;o)

Fille & Calle har idag fått busa i paddocken och det var kanonkul - tyckte Fille som sprang flera varv runt Calle som hade parkerat sig i mitten... Fille for runt som ett jehu med femtioelva bockningar och ett framben som gick som en trumpinne... Calle stod (som sagt) i mitten av paddocken och tittade på - och såg mest ut att undra om Fille fått fnatt, såg faktiskt rätt kul ut ;o). Sedan lossnade det och dom busade på med varandra en bra stund. Är så himla glad och tacksam att Calle har bott här i vinter tillsammans med Fille för dom är helt ljuvliga när dom leker och busar med varandra. Är vansinnigt tråkigt att dom ska åka iväg snart och jag kommer sakna dom små skruttarna! Men ett tag till får jag njuta av dom och det tänker jag banne mig ta tillvara på... ;o)

Tävling hos Showjumper


http://showjumper.blogg.se/2010/april/ny-tavling-i-bloggen.html

Vill ha #2

Det finns få saker som skapar ett sådant ha-begär som dessa underbart snygga stövlar, jag vill ha dom mörkbruna - Königs Grandgester Royal... Givetvis kostar massor, vilket omöjliggör det för mig att köpa dom nu. Med föräldrapennig och renovering framför oss har jag liksom inte så lätt att motivera att jag "behöver" ett par bruna läderridstövlar för 5500 pix... Konstigt va?!*suck*

Trillingbesök

Det är inte varje dag man får celebert besök i form av trillingar - 3 buspojkar dessutom - men idag var en sådan dag. Det var jättekul att träffa hela familjen igen och killarna hade blivit sååå stora :o). Dom är ju bara 5 veckor äldre än Albin så vi hoppas dom ska ha mycket roligt tillsammans framöver. Som alltid är jag grymt imponerad av J & R som roddar runt sina 3 grabbar utan några större problem, undrar just om man hade löst det själv (hmm..).

Det är rätt kul att se hur Albin reagerar på dom, trillingarna är ju så vana vid att ha andra bebisar omkring sig ( i motsats till Albin) och till en början var han lite blyg och gnällig men efter ett tag lossnade det och han lekte riktigt bra med Hugo. Inser ju att jag måste försöka ta mig ut så han får socialisera lite mer med andra barn i hans ålder. Har flera ggr tänkt gå på öppna förskolan men det tycks alltid komma något emellan... Men på tisdag kanske...?!

Det som är jobbigast just nu med förädralivet är det faktum att man måste låta barnen lära sig att det gör ont när man ramlar, även om man helst av allt skulle vilja linda in dom i bomull. Jag har väldigt svårt att acceptera det och när R berättade om ett barn som ramlat och spräckt skallen blev ju inte det direkt bättre för min del! Dom hade köpt rätt käcka "hjälmar" till sina pojkar och jag insåg ju snabbt att en sådan måste ju bara inhandlas! Provade den på Albin men han ville mest plocka av sig den, misstänker (läs: hoppas) dock att det ger sig när han vant sig vid den?! Tyckte dom var lite snajsiga med burberry mönster och allt...


Albin och Hugo leker i köket, Hugo har "hjälmen" på.

Liten blir större...


Tadaa!! Kan alldeles själv.... ;o)

Sakta men säkert...

... tar vi oss framåt med Mels inridning. Återigen har det avstannat för att nu komma igång igen - och nu ska vi banne mig fixa till det! Kan inte påstå att jag känner mig säker på vad jag sysslar med egentligen, men jag har inte råd att skicka iväg henne på inridning så jag får göra mitt bästa. Ella var ju trots allt riden i alla 3 gångarter när jag köpte henne, även om inte galoppfattning var befäst. Men det var iaf där. Nu ska jag göra allt från scratch och jag är lite nervös faktiskt. Inte så farligt när jag är på utan mer när jag tänker på hela grejen... Men, men - vi ska nog fixa det även om det kommer ta lite tid... Så här långt har vi kommit än så länge ;o)





Tusen tack till min eminenta hjälpreda, Christine!!

Glad Påsk go' vänner :o)

Vill ha

Det är lustigt vilka ha-begär som kyper på en ibland... Det senaste på min "vill ha" lista är följande:

Den gamla hederliga toa-skylten från förr... Tycker den är urgullig och en sådan och inget annat ska vi ha på toaletten på nedanvåningen. Var inte helt enkelt att hitta då dom inte tillverkas längre men trägen vinner ;o). Surfade runt och hittade den här sidan: http://www.slims.se/ (dom har en hel del gamla coola grejer, kan rekommendera att gå in och kolla). Dom hade iaf 1 st i lager så nu är det bara att hoppas... ;o)

Dessa djur!

Ibland undrar man hur våra fyrfotade vänner är funtade?! I morse skulle ju nya hästen ut i en hage bredvid våra. Då Ella och Brio är halta och lytta fick dom gå i en egen liten hage, bredvid gick Mels och Hottie i enhage och nya hästen (Monkey) i en annan. Småttingarna gick i sin vanliga... Av någon anledning fick Mels och Hottie fnatt och tyckte väl att Monkey gick för nära Ella & Brio så dom brände igenom staketet som revs ned på 2 ställen. Ena stället var där dom sprang igenom och andra stället var på sidan in till hingstarna (och hur dom rev åt den sidan kan jag bara inte förstå). Hur som helst, Mels och Hottie sprang in till Monkey som tog det hela med ro. Dom placerade sig mycket strategiskt mellan Monkey och Ella/Brio... Monkey däremot gick glatt över det rivna staketet in till småttingarna som tyckte det var JÄTTESPÄNNANDE!!! Tack och lov är det 2 mycket välartade unghingstar vi har så jag och G tog varsin och ledde över i en annan hage, Fille kom fram till mig direkt och Calle gick så snällt med utan grimskaft. Dom är så fina... :o) Sedan fick vi laga hagar för glatta livet, inte utan att man var lite trött på djuren måste jag erkänna. Vi fick ordnat det rätt snabbt och även om endast 2 av 7 hästar var kvar i sina ursprungliga hagar var iaf ordningen återställd och alla var lugna igen - skönt! Tror killarna var mest nöjda med den nya varianten som blev, för dom hamnade i hagen med den limpa-liknande kullen och dom galopperade zickzack fram och tillbaka över kullen och hade hur kul som helst...

Annars har det varit en lugn dag, gick en kort promenad med Ella som verkade mjuka upp sig lite iaf även om hon fortfarande haltar något. Svullnaden hade förflyttat sig lite längre ned så det går ju åt rätt håll. Hoppas att det ska försvinna fort så vi inte tappar allt för mycket nu när vi ÄNTLIGEN har kommit igång igen!

Därefter tog jag och övade "häst vid hand" med Mels i paddocken, varpå jag konstaterade att jag har verkligen urusel kondis - kanske sprang 8 långsidor och var verkligen heeeelt slut!Till mitt försvar får jag säga att det var tungt, blött och Mels sprang fort, men ändå... Får banne mig försöka damma av löparskorna och ge mig ut om jag ska ha minsta lilla chans att visa upp henne på ett bra sätt på 3-års. Vi skrittade av henne ute på grannens grusväg så det blev allt ett bra pass för henne. Imorgon är planen att rida igen så jag hoppas på betydligt bättre väder än idag ;o)

Alltid är det något...

Igår skulle jag löshoppat med Mels igen, men för att göra en lång historia kort så fastnade Gustaf i trafiken och kom inte hem i tid (skulle ta Albin) så tidspress gjorde att jag tog Ella istället (betydligt mer lättlastad *s) och det visade sig vara ett riktigt lyckodrag! Hon ÄLSKAR att löshoppa!!! Det var så himla härligt att se henne bocka runt i löshoppningsringen och jisses som hon hoppar. Får allvarligt överväga hitta en pilot som kan hoppa henne lite under våren för det tror jag hon hade tyckt var skitroligt... När hon är okey igen vill säga - hon markerade nämligen i skritt när hon togs in från hagen idag och vid närmare koll visade det sig att hon blivit sparkad i hagen (Melrose ligger verkligen PYRT till hos matte nu). Hon var jättesvullen på höger bak precis ovanför hasen på utsidan (den muskeln som ligger utanpå skankbenet). Tack och lov verkar det "bara" vara mjukdelar som är påverkade men ändå. Håller tummarna (och springer ut varje timma med kylgel) och hoppas på att det ska vara en snabbt återhämtande lårkaka utan några konstigheter med benet. Fick först PANIK när jag såg det, för det var höger bak Toppis fick avsparkat...

Så alltid är det något, men med 3 hästar kanske det inte är så konstigt?!

Idag kom förresten en ny häst till stallet och nu är det fullt, med råge. 6 boxar men 7 hästar är ju ganska bra jobbat tycker jag ;o). Småttingarna delar ju på fölboxen och det funkar verkligen kalasbra. Dom fostrar varandra dygnet runt och gör det jättebra. Prinsarna!

Så... dags att gå ut till Ella igen. Sista gången för kvällen dock, nu blir det nattning.

Sleep tight!

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0