31/12...

Till Familj, vänner och bekanta... Tack för att ni finns, 2-benta som 4-benta!! ♥♡



Oväntat välkomnande. ..

Nyårsmorgonen bjöd på lite otippad överraskning... När jag kommer ut och ska fodra är Melrose och Finnis i stallgången och ställer till oreda ;-). Tydligen hade käre maken som kvällsfodrade glömt att sätta på extraremmen på boxdörren så finurliga morsan hade pillat upp boxdörren och knallat ut. Var väldigt okomplicerat, när jag kom vände Mels på klacken och gick tillbaka in i boxen och lilleman följde snällt efter... Sen var det bara för matte att börja städa ;-)



Stora Nyheter på gång!

Med risk för en redig cliffhanger så kommer jag snart avslöja stora nyheter här på bloggen. Vill inte jinxa genom att berätta innan allt är klart!

För övrigt kommer 2014 kickstarta med en massa häst! Har både sadelutprovare, hovslagare och häst tandläkaren på agendan för första veckan... Tjohej!

Å titta vad jag äntligen fått tummen ur att fixa :-) ♡



Är man sjuk så är man...

Har ju varit sjuk (igen) sedan julafton och det ena avlöser det andra. Jag fattar inte hur mycket olika typer av influensa man kan dra på sig på en säsong?! Nu har mina medryttare varit helt fantastiska och roddat i princip alla dagarna, rastat dubbla hästar och packat extra hö för dom dagarna dom inte kunnat komma. Jag kan inte beskriva med ord hur tacksam jag är för detta!! Har bara behövt mocka en dag och rasta Ella en gång den senaste veckan... Dock var ridning eller promenad helt uteslutet så det blev longering. Men det är ju motion det med :-).




Idag kände jag mig marginellt bättre och försökte mig på en lugn uteritt och det var väl max vad jag pallade. Får fjäska med Gustaf så han tar en promenad med Melrose... Hade velat göra något med killarna men det får helt enkelt vänta tills jag är på benen på riktigt igen...

Här kommer dagens goding. Jack hade tydligen varit på SPA idag. Han valde lerinpackning... ;-)



Ella på gång igen...

Ella vrickade ju sig på sista träningen och blev lite halt, svullen och gallig på ena bakbenet men nu är hon ok igen och igångsättning påbörjad. Brukar gå efter devisen att igångsättningen ska ta lika lång tid som hästen vilat så det kommer ta ca 3 veckor till hon är tillbaka igen. Sedan är planrn för fröken primadonna att flytta till min tränares anläggning i vinter. Jag hoppas kunna satsa mer på henne när det finns ridhus. Ella är ju en häst som behöver hållas igång ordentligt för att må mentalt på topp så nu får jag helt enkelt prova en ny strategi med henne. Tanken är att min tränares dotter ska hjälpa mig med ridningen ett par dagar i veckan och hjälpa till med att öva in bytena :-). Känns skönt att få hjälp med det av en kompetent pilot som faktiskt vet vad hon håller på med :-). Skönt också att ha en bra plan som förhoppningsvis matchar Ellas skalle lite bättre...



Latis...

-'Varför ta ut sig i onödan', sa Fille å la sig ner och mumsade hö... ;-)



Melrose träning

Då Ella inte hunnit komma igång igen fick Melsan hänga med på träning för Anki. A har ju bara sett Mels en gång tidigare så det var lite kul att få visa upp henne. Melrose var jätteduktig!! Ösregn och kuling, nytt ridhus och hästar men hon bara tuffade på och gick stundtals riktigt fint. Hon har ju ännu inte samma "press" på sig som Ella men ribban höjs successivt och snart är smekmånaden över igen ;-). Alla intryck gjorde henne trött och likt en unghäst blev det ett klassiskt fall av soppatorsk... hihi, jag tycker ju att det är charmigt men såklart ska vi ju vidare - och det går framåt. Hon har ju inte varit igång så länge än och hon ammar ju fortfarande. Vi har ju påbörjat avvänjningen men vi har skyndat långsamt. Nu blir Finnegan 7 månader på nyårsafton så nu är det dags att bli stor på riktigt och sluta smutta på mamma...



654 kg kärleksklump...

Då var tandläkarbesöket avklarat för Filles del och ja, det var ju verkligen dags! Han var jättevass och bedrövlig i munnen men nu är han top notch igen. Det var ju inte utan att matte fick lite dåligt samvete at jag inte varit inne tidigare men å andra sidan har jag iaf inte tvingat på honom träns och bett... Nu är det iaf åtgärdat äntligen! Visserligen hade han bitit sig i tungan och hade ett rätt stöddigt sår men så fort det är ok är det dags att damma av prinsen för igångsättnings och uppbyggnad. Nu är det dags att se om det blir en ridhäst av honom en vacker dag.

Fingers crossed! !



Min bästa vän...

Ja hur tråkigt det än är att skriva detta så har sjukdomarna avlöst varandra. Som ett brev på posten efter penicillinet så brakade min mage ihop i kombination med en rejäl förkylning så de senaste dagarna har inte varit jättekul direkt. Min bästa vän de 2 senaste dagarna har varit Proviva som i princip varit det enda jag fått i mig tillsammans med kokt ris och kycklingsoppa... Dock måste jag säga att Proviva mango och rabarber/jordgubb är riktigt goda! Har känt mig lite bättre nu på kvällen men är lite orolig lvrr morgondagen då det är jobb. Får ta med mig en Proviva helt enkelt för vår matsal vågar jag mig inte på!

Lyckades iaf rida en häst idag. Melrose var jätteduktig igen och kämpar på, hon är verkligen superkul att rida. Får bli hon som hänger med till träningen imorgon då Ella inte blivit riden på 2 veckor. Kollade henne igår och hon var ren på bakbenet igen. Idag blev det en promenad då jag inte orkade rida bägge men nu ska hon igång igen :-).



Horse update

Måste erkänna att det har varit 2 slöa veckor u och med att både jag och Gustaf åkte på halsfluss. Tur i oturen så smällde Ella i ett ben på sista träningen och har inte varit helt fräsch. Ska kolla henne idag igen så får vi se.

Melrose har gått lite lagom med medryttare så hon har iaf hållit igång lite lagom. Hon tuffar på lika käckt som vanligt. Hoppas kunna rida båda i helgen.

Finnegan och Jack gör inte mycket väsen av sig. Dom leker och busar som tokar och dom har hur kul som helst. Vilket är kalas men samtidigt lägger det in bromsen för mig när det kommer till att hitta en ryttare och få igång Jack. Måste verkligen ta tag i det nu!

Finaste Fille ska till tandläkaren imorgon. Ska dra vargtänder och fixa till honom och sen ska prinsen igång. Ska ha ett gediget igångsättningsscema för honom och bygga upp honon ordentligt efter ett långt snack med veterinären o Ella har jag är överlycklig :-). Fortfarande inte klart vad han kan klara men vi ska iaf försöka...




Prioriteringar och val.

Ibland måste man stanna upp och fundera över vad som är viktigt i livet och vad som behöver prioriteras. Jag ska villigt erkänna att jag kan sakna dagar när jag bara kan vara, bara hänga med barnen i soffan och ha det gött utan några måsten... Nu kan ju vem som helst lista ut att detta behov och 5 hästar går lite stick i stäv... Så vad göra?! Allting handlar om prioriteringar och val. Vill jag fortsätta vara konstant trött och otillräcklig? Eller vill jag pausa och komma ikapp mig själv?!

Lugn...

Är på väg till coachen ute på Grötö och som alltid blir jag väldigt lugn när jag kliver av färjan. Om det är för att jag förknippar det med min egoboost-timme med Frank eller om det är Grötö i sig kan jag inte säga men hade jag inte haft hästarna hade jag nog kunnat tänka mig att bo här. Lugnet och närheten till havet är svårslaget...




They put a smile in my face...

Åh vad jag tycker om mina fina, fina hästar ♡ ♡ ♡. Har varit iväg med både Ella och Melrose och tränat i helgen och det gick så himla bra med båda. Melsan hade debut på träning efter mammaledigheten och hon var en riktig trooper. Lite gnäggig men gick kalas. Hade lite problem med högerfattningarna men hon kämpade på för att få till det rätt. Hon är verkligen en underbar individ och otroligt ridbar :-)

Ella fick också en genomkörare och visade att det går framåt. Tränare J har ju inte sett henne på ett par månader nu och hon fick MVG i utveckling. Var tur att hon skötte sig nu när jag hade skrytigt om hur fin hon blivit ;-)



Me and my horse....

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0