Lekrummet

I helgen är det full fokus på att äntligen komma iordning i lekrummet. Vi har slängt ut den gamla skötbänken som agerat hylla (helt värdelös) och istället möblerat om och fått in en ordentlig byrå. Ska även sätta upp fyra vägghyllor oxh sen får det vara så klart det kan bli innan vi tagit bort altandörren. Känns riktigt bra då det är en dån där grej jag velat göra jättelänge! Håller på att måla hyllor för glatta livet och det kommer att bli så bra, så bra... :-)




En bild på rummet i halvlek (innan hyllorna kommit upp).




Det finns inga dåliga väder...

Lilla prinsessan på ärten,
vill inte bli blöt om stjärten,
men halvvägs in på rundan,
blåste regnskuren undan,
då kändes ett täcke mycke,
men Ella verkade glad för sitt stycke.
;-)



Ordningen återställd!

Då var även stallets drottning på plats hemma igen :-). När jag var nere i Fjärås för att hämta henne fick jag även se hennes sista simträning, var jättekul! Hon är lite rolig för hon använder sin svans som roder när hon simmar, ser riktigt lustigt ut. Men hon simmar jättebra och har tillgodogjort sig träningen riktigt bra. Känns bra att veta och nu när hon är "in-simmad" kan jag köra ner henne kortare intervaller och hon kan få ut något utav det. Ex en helg eller liknande :-). Tycker faktiskt att hon har slimmat till sig lite bara på de 2 veckorna hon varit där och hon har ju absolut fått bättre kondition. Ska bli riktigt spännande att sitta upp...




Hon verkade dock väldigt nöjd med att komma hem igen och det var skönt att det fortfarande är "hemma bäst" ;-)






Hästarna hemma igen.

Igår hämtade vi även hem hästarna från "semesterförvaringen" ;-). Min snälla kompis Tilda har passat Fille och Rosa åt mig i 2 veckor medan vi var på resande fot och även denna veckan så vi kunde röja hemma. Ella har varit på rehabilitering i Fjärås med simträning varje dag. Ska hämta hem henne imorgon igen och då har vi alla hästarna i stallet igen. Förutom dom som inte ska vara där just nu då ;-)





Rookie-selfie... Hahaha...

Stallröj

Storstädningen av stallet har pågått i stort sett hela veckan. Städa, röja tvätta och måla... Igår kväll blev vi äntligen klara för i år. Det finns fortfarande kvar att göra men någonstans får man dra en gräns för vad som är "good enough" och nöja sig med det. Visst hade jag innerst inne velat göra mer men vi har mer saker som måste fixas och då får det bli såhär. Har i vanlig ordning fått hjälp av både Gustaf och min fantastiska stalldräng ♡




Vi har även hunnit med att putsa hagarna och få leverans av vinterns grovfoder. Nu är det bara paddocken som ska fixas till och en "regnperiodhage" som ska iordningställas och sen är vi helt redo för höst och vintersäsongen :-).



Ellas box är redo för installning. Imorgon hämtar jag hem henne! Har saknat den lilla primadonnan ♡.

Mammas älskling ♡

Det finns inga ord som kan beskriva den otroliga kärlek jag känner till mina barn. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur mitt liv kunde påverkas av mina 2 underbara barn. Jag hade inte heller kunnat föreställa mig hur fort det går och hur omöjligt det är för den ömma moderns hjärta att hänga med... Albin fyllde ju 5 år för några veckor sedan och när vi var på Liseberg häromdagen åkte han Lisebergsbanan! Hur blev min lilla bebis så stor?! Det känns som om det var igår vi kom hem med den lilla knodden... ♡



Nya dojjor!

Då var semestern slut och dags att börja rulla på kottingen... Fyndade nya springskor i helgen visst ser dom grymt snabba ut? ;-)



Fullt ös i hingsthagen...

... eller inte ;-)
Zzzzz...



Foto: Anna Ströby

Bara lite...?!

Åh vad det är skönt att vara hemma igen. Är riktigt på hugget att ta tag i dom där småsakerna som behöver göras men jag aldrig prioriterar. En av dom är att måla 2 st igensatta fönster som sitter i fölboxen. Ser så himla trist ut med två färgade skivor mitt i den vita boxväggen... Tar säkert hela 15-20 min men har aldrig blivit av. Sagt och gjort, idag var det dags! !

-"Jag ska bara måla de där fönstrena", sa jag och gick ut...

I vanlig ordning fick jag en vision där jag stod och målade och det ledde till att halva stallet nu är målat (vita överdelen i boxarna samt stallgången), alla boxar är tvättade med högtryckstvätten och bäddarna är urmockade (vi snackar 32 skottkärror senare...) och Rosas box är färdgmålad helt! Hoppsan, blev visst lite mer än vad jag tänkt mig ;-) men det är ju så fiiint! Är nästan löjligt vad lite färg kan göra. I år har jag dessutom varit lite wild and crazy och gått ifrån det ljusgrå och målat i färgen "björnbär", en lila färg åt det mörkare grå hållet... Tänkte helt enkelt testa något nytt så här sjunde sommaren på gården ;-). Hade tänkt att köpa en mörkare grå färg då skiten syns så tydligt på den vi har nu, men det fanns ingen och jag hade ingen lust att åka vidare utan ville komma igång. Så fanns denna och jag chansade ;-). Är märkligt att jag är så konservativ när det kommer till hästeriet, detta är ju ingen traditionell stallfärg men vad sjutton - trivs jag inte med den kan jag byta tillbaka nästa år.






Familjemys...

Vår semestertripp rundades av i Mulseryd, Jönköping för att fira Gustafs mamma som fyllde 80 år. Det blev några lugna dagar med familjen och massa bad i sjön. Finns ju onekligen många fördelar med att bo granne med en badsjö när det varit värmebölja som vi haft, även om man får fullständig spunk på myggorna! Har varit en jättehärlig resa men nu är det skönt att komma hem igen och få hämta hem hästarna igen... ♡



Ser stabilt ut älskling... ;-)

Pluggar...

Dags att damma av pluggböckerna. Är ju klar med första steget (Coaching med inriktning på stress och stresshantering) och håller på med klientdelen och har bara 2 böcker kvar med andra och sista steget (fördjupning i mental coaching). Det är verkligen superintressant och jätteroligt :-). Just nu läser jag en bok som handlar mycket om att ta kontroll över sig själv, sina tankar och sin motivation. En riktigt intressant bok som har hjälp mig att sluta äta godis och dricka coca cola!! Ni som känner mig vet att det är två riktigt stora grejer. Jag har många gånger efterlyst motivation på burk - det har visat sig att det finns i bokform och jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla som vill utveckla sig själva...




Happy reading :-)

Ystad levererar

Vi har haft ett par härliga dagar i Ystad med bra aktiviteter, bra boende och trevligt sällskap :-). Blir nog en hel vecka här nästa års semester och så får även Ella hänga med.

Hann med en mysig uteritt på fina Melsan ♡






Vi var förbi en sväng på Ystads Djurpark och det var trevligt, coolaste djuret var den här killen utan tvekan - även om han till slut spottade på oss... ;-)



Vi var nere vid havet och badade, umgicks med kompisar, åt god mat och drack gott vin. Semester som den ska vara helt enkelt :-)










UNDERBARA LEDIGHET ♡

Melrose

Åh vad fin hon är min vackra Melrose!! Det har hänt så mycket med henne under tiden jon har gått med föl och hon har vuxit ur tonårshullet och blivit en riktig dam ♡. Hon är inte längre någon liten köttbulle utan en ädel Lady med fina linjer och hennes gångarter har verkligen börjat blomma ut. Nu är hon äntligen den häst jag såg framför mig när hon var 1 år och jag är mäkta stolt...

Det är verkligen med dubbla känslor vi lämnar Ystad. Samtidigt som jag är supernöjd med Carina som har henne är jag såklart jätteledsen att jag inte har tid och möjlighet för henne just nu och jag saknar denna underbara individ något fruktansvärt... Men så är det och vi får se vad som händer i framtiden. Idag tittade jag på när Carina red och det är kul att se hur Melsan utvecklas. Hon har ju en så himla fin galopp och hon kommer bli super uppåt i klasserna :-)





Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0