Iris utveckling...

Som jag redan skrivit verkar Iris vara inne i en ny fas i sin utveckling så jag var helt enkelt tvungen att kolla vad det stod i "bibeln". Jag har ju en väldigt intressant bok som jag tror finns hos många föräldrar nämligen den här;

           
             "Växa och upptäcka världen" av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij

Boken är faktiskt jättebra och beskriver de sju stora utvecklingsfaserna som ett spädbarn går igenom under sitt första levnadsår. Är rätt komiskt men varje gång jag tycker Iris är extra kinkig och krävande går jag in och kollar i boken och det slår banne mig aldrig fel - varenda gång är hon mitt  i en utvecklingsfas!! Det finns ett kapitel om varje fas (eller "språng" som dom kallar det) och man sitter och skrattar för sig själv när man läser det för det stämmer så himla bra med hur jag upplever perioden...  Kan absolut rekommendera boken!!


           

"Iris" vill ha... ;o)

Ärligt talat, hur söta är inte dom här små sakerna?! Iris bara måste få ett par sådana - hon vill verkligen det... Det sa hon faktiskt till mig... ;o). Fanns flera ljuvliga små bebisskor på den här sidan: www.rensweden.com (där jag även lånat bilden) men dom här prickiga är ju helt ljuvligt söta!


            

Plötsligt händer det!

Jag kan inte annat än hålla med om Triss-lotts slogan, plötsligt händer det verkligen!! I mitt fall är det dock ingen trissvinst men helt från ingenstans dök det upp en annons på en begagnad Amerigo - PRECIS en sådan jag skulle ha!!! Det händer ju bara inte!!! I söndagskväll kl 22 kom annonsen ut, ett dygn senare hade Gustaf hämtat den i Norrköping - tack bästaste mannen *PUSS*. Sadeln var utplockad i december 2011, var inte alls mycket riden i då förra ägaren inte riktigt trivdes i den och den luktade fortfarande nytt läder, helt ljuvligt :o).

Idag red jag i den och herrrrrrrrrrrrrrrrrrrregud vilken skillnad det blev! Jag kunde rida med vilka hjälper jag ville, vänstersidan kändes fullkomligt fantastisk och Ella gick kalas! För att inte tala om mig, jag behöver självklart rida in mig i den då det är en close contact men det kändes verkligen som att jag fick en bättre sits och min inverkan blev så mycket bättre. Superhärligt! Den gamla sadeln har ju verkligen varit en total katastrof för henne och jag fick förklaringar på de saker som jag har känt i ridningen (vill inte gå in på detaljer här ännu då det är lite "öppet" fortfarande men det kommer...) men nu med den nya var det som att en helt ny värld öppnade sig! Väl värd varenda krona och stackars Gustafs nattresa för att få hem den...


           
                                          My own, my precious....

Syskonkärlek

Åh vad glad jag är för mina barn, och det faktum att dom REDAN har jättekul med varandra trots att Iris bara är 4 månader!! Det hade jag faktiskt inte förväntat mig. Trodde att det skulle dröja tills hon åtminstone var runt ett år gammal... minst... Albin är en underbar storebror som är väldigt omtänksam och glad för sin lillasyster. Iris verkligen skiner upp så fort hon får se Albin, man blir alldeles varm i hjärtat av att se det. Det ska bli väldigt spännande att se hur det blir när Iris kan ta sig runt för egen maskin, misstänker att hon kommer hänga brorsan i haserna mest hela tiden ;o)...

           

Annars är det rätt bra, Iris verkar visserligen ha en lite jobbig period just nu och är lite allmänt kinkig. Kan inte riktigt få kläm på vad det är men hon vill gärna klänga, man ska underhålla henne och hon sover VÄLDIGT lite på dagarna. Å andra sidan sover hon bra på natten så jag ska väl inte klaga ;o). Vi har börjat lite smått med smakportioner, det är väl ingen höjdare men hon är nyfiken iaf och det är ju kul. Vår lilla darling mätte på 4 månadersdagen 64 cm och vägde 6730g - stora tjejen ;o)

           

Albin har verkligen blivit stora killen - han har börjat gå på pottan!!!! Det roliga är att det är helt och hållet på eget initiativ :o). Självklart blir det lite olyckor emellanåt och han har fortfarande blöja ofta men man måste ju börja någonstans och det passar ju hur bra som helst att börja på allvar nu när sommaren kommer. Det kommer bli kanon!

           



            

Fiiiiiina hästar med sadelkatastrof

Ok, jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag är vääääldigt bortskämd med 2 jäkligt fina hästar faktiskt! Både Ella och Melrose har gått riktigt bra det sista, det är grymt inspirerande och jag vill bara rida, rida, rida och nu är det extra kännbart att jag inte har någon sadel till Ella. Var på utprovning igår och hittade en som kommer funka fin-fint (Amerigo Vega CC). Problemet är att det finns inga begagnade så jag måste beställa den och det är 8-16 veckors leveranstid!!! :o( Heeeela sommaren och större delen av tävlingsterminen går åt helvete rent ut sagt och det är ju inte rolig. Min gamla sadel är så illa för henne att jag inte ens kan lägga på henne den en enda gång till... Så nu sitter jag här och vet inte riktigt hur jag ska göra för att lösa mellanperioden... kan ju inte vara utan sadel hela sommaren ju - är ju då man vill rida... :o(

           

Tapeter...

Jag har varit och letat tapeter till Iris rum och till vårt sovrum, hade en rätt klart bild över vad jag ville ha när jag åkte men vad det gäller Iris rum blev jag fullkomligt kär i en annan tapet! När jag såg den så var det bara RÄTT till lillfias rum. Har dessutom sovit på saken och det är inget att diskutera, "What a hoot" blir det :o). Det blir denna med fåglar på en vägg och på resterande 3 blir det en cerise (den som är på ugglan). Det blir med andra ord samma känsla som i Albins rum och det kommer bli kalasfint med det vita golvet och taket... Det fina i kråksången är att man kan byta färg på de andra väggarna om man tröttnar på det cerisa el Iris vill ha något annat när hon blir lite äldre :o)

           
                        Bild från Midbecs hemsida, tapet What a hoot

Hittade även en tapet till vårt sovrum, även den från Midbec. Tapeten ligger under kollektionen "City lights" men jag har tyvärr inte hittat någon bra bild på nätet på just den vi ska ha, får återkomma med resultatet istället. För övrigt är det riktigt roligt att kunna lägga krut på finliret med att välja tapet! Snickarna kommer och börjar på fredag och håller på ca 2 veckor. Så om ca 14 dagar har vi en ovanvåning - jippie!!!

Fille - ridhäst :o)

Då har jag ridit på Fille, ok att Gustaf gick bredvid och det var bara skritt - men ändå - jag har RIDIT på Fille!! :o)
Det är väldigt, väldigt stort för mig att rida in min första egna uppfödning... Han är ju världens coolaste, tar det mesta med ro och är riktigt duktig. Man märker att han tycker det är kul att få komma igång och han är verkligen REDO :o). Målsättningen är att jag ska kunna rida honom i skritt och trav utan ledare innan sommarbetet och det borde inte vara några problem om inget oförutsett inträffar. Största utmaningen är atthitta luckor att jobba med honom då jag behöver Gustafs hjälp (och då kommer kidsen med per default). Även om Albin är duktigast i världen på att "leka snälls själv" bredvid paddocken vill man ju inte vara splittrad för det blir ju ändå att man ska kasta ett getöga på Albin... Men snart har vi kanske kommot såpass långt att det räcker om G är med nere vid paddocken utifall?! Är så roligt att Fille verkar landa i PERFEKT STORLEK för matte (trots att alla trodde han skulle bli sååååå stoooor.... *s)

           
Fille med travarman, skit på benen, för kort sadel, lätt nedförslut och blundande... Inte direkt bästa bilden när man vill visa upp sin ädla springare men det viktigaste var denna gång att föreviga ridpasset ;o)

Tävling Torslanda LA:3 regionalt

Trodde jag hade publicerat detta inlägg från senaste tävlingen men icke! Klantigt men här kommer det iaf

Tävlingen senast gick förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna med sadeln och det faktum att jag rider Ella i en mer samlad form sedan sista träningen (sön innan tävlingen, dvs 3 pass inkl tävlingen *s). Hon är långt ifrån befäst i den nya formen men jag valde ändå att rida i den då jag inte vill tappa några ridpass när jag faktiskt har sadeln på. Hon pendlar mellan den "gamla" nya formen som hon gått i det sista och den "nya" nya formen som ger en hallelujakänsla när jag rider. Fick kommentaren av domaren att hon behöver bli stabilare och jag håller helt med! Fick iaf 62,9% i min första regionala start någonsin och andra start i LA:3 (första var för 1,5 år sedan). Tyvärr för oss var det många duktiga ekipage med och jag gick ut som startnr 2 efter den hästen som vann klassen överlägset så mina 62,9 räckte inte så långt. Var först lite besviken men samtidigt inser jag ju att med tanke på min ringa tävlingserfarenhet totalt, konkurrensen och sadelmeck är det skitbra jobbat! Har därför valt att vara supernöjd även om jag var på den nedre halvan av resultatlistan!

Nu när vi börjar komma vidare lite i klasseran inser jag att jag ska nöja mig med att rida mot mina egna procent och inte bry mig så mycket om var jag hamnar... Vi har kommit långt och är ute i tuffa klasser där man behöver rida in sig ordentligt i programmen. Det är ju dessutom galet duktiga ekipage som är ute med betydligt mer tävlingserfarenhet än vad jag har och då kan man ju inte begära stordåd - i början iaf ;o). Jag kommer inte kunna tävla så ofta just nu och då får det bli så här. Känns skönt att inte lägga mer press än nödvändigt på oss. Målet är ju såklart att rida på grymma procent och placera oss men kan vi hålla oss över 62% så är jag glad och nöjd! Planen det närmsta året är att träna på att tävla helt enkelt.... :o)

           

Ljuset i tunneln...

Då är det bestämt att snickarna kommer redan nästa vecka!!! Känns nästan overkligt. Kollade när vi började och det är helt galet men vi rev väggarna i slutet av juni 2011 - i princip 1 år sedan!!!! Jösses vad tiden går... Men nu ser vi iaf ljuset i tunneln, ni anar inte vad skönt det ska bli att få det klart! Har gjort en simpel ritning, skrivit en hyfsat uppdaterad inköpslista och räknat på kalaset, blir inköpsturné i helgen och sen kör vi. Inser ju att det kommer bli lite småjobbigt att vara hemma med barnen när dom håller på och jobbar - får väl försöka hitta på olika aktiviteter för att komma hemifrån lite... Jaja, I-landsproblem... ;o)

           

Finaste Fiorello!!

Idag är en stor dag - för första gången någonsin har jag suttit på min ädla springare Fiorello :o). Gustaf fick hjälpa till då Fille är så galet barnslig och fokuserar på allt annat än det jag vill. Longerade honom först och det var vild rodeo, tur att ha det avklarat ;o). Hade bara tänkt hänga på honom men han var så himla cool så jag satt upp... Vi tog en liten volt med mig på ryggen och det var inga problems!! Hade jag vetat det hade jag slängt på honom tränset också och haft en lite mer kvalificerad uppsittning ;o)

           
Första uppsittningen MÅSTE ju bara förevigas!! Matte fick distrahera Fille som ville upp i ansiktet på Gustaf. Tur att man har en grymt cool unghäst ;o)            

           
Utsikt från Fille-ryggen... Kan verkligen vänja mig vid den! Här har jag för övrigt nästan alla mina prinsar på samma bild (Albin är vid lyktstolpen). Är bara söt-ponnyn som fattas :o)

Halleluja!!!

Inatt kunde inte jag sova, det fullkomligt brann i skallen på mig!! Fruktansvärt, men det känns som att det har blivit flaskhals på många plan samtidigt just nu och jag står inte ut. Har därför tagit en massa stora beslut i samband med detta och det känns rent ut sagt jävligt bra!! Alla beslut kan jag inte avslöja här ännu... MEN... ett är att vi ska hyra in hjälp med att färdigställa ovanvåningen! Vi har verkligen inte tid för så stora renoveringsprojekt nu med småttingarna och det är inte roligt när tiden inte finns. Det måste ju vara roligt annars kan det kvitta. Hur man än vrider och vänder på det är det ju alltid Iris och Albin som kommer först så det känns hur bra som helst att ta hjälp med det. Håll nu tummarna snickaren vi ska anlita har tid att hjälpa oss relativt omgående...

           
                             Byggarbetsplats - no more?!

Hästarna igen!

Såg just att det är nästan 2 veckor sedan jag uppdaterade hästarna och det har ju såklart hänt massor! Har varit iväg och tränat med båda damerna, ridit bästa ridpasset någonsin, tävlat, haft ute hovslagaren, fixat tänder, kiropraktorbehandling, konstaterat sadelproblem, löshoppning, longerat och hängt på unghästarna, kommit upp på Jack och däremellan diverse ritter - de flesta rätt bra faktiskt - på damerna...

Ella har tagit ett kliv till och bästa ridpasset någonsin tillskrivs henne. Satan i gatan vad fräck hon är!!! Tyvärr är det Ella som har problem med sin sadel så det är dags att fixa ny. Med tanke på hennes humör är jag faktiskt fascinerad av hur mycket hon har mognat för hon är superduktig och tar stora kliv framåt i sin utveckling TROTS att hon har en sadel som inte passar riktigt bra. Känner mig som en usel matte som var ute och tävlade henne men nu till mitt försvar så "konstaterade" jag sadelproblemet på onsdagen, red inte på torsdagen och tävlingen var på fredagen. Nu är det sadelfritt i maximal utsträckning tills ny är utprovad igen. Blir intressant med barbackaritter men så får det bli. Hon måste bli kvitt ömheten i ryggen om jag ska kunna prova ny på ett rättvist sätt. Jäkligt surt är det, Var ju iväg med henne i Juni och provade ut denna...

Träningen för Jill gick helt galet bra. Ridpasset med Ella var det bästa jag någonsin haft och vi hittade ett läge som var helt fantastiskt. JAG med min ringa erfarenhet RED verkligen för första gången och det var halleluja! Var nästan gråtfärdig och inser hur långt vi kommit.. Fina Ella!!

Melrose var också iväg på träning men då vi hade 2 tider i rad blev det både snärjigt med logistik och det faktum att Ella var kvar när Mels kom. Dom började gnägga och sedan var det total kaos på ung Mels häst. Jösses! Lyckades efter en stund komma till ett någorlunda ridbart läge. Väl där var tiden ute och vi skulle rida i paddocken en stund. Där började vi om all over igen och jag var heeeeeelt slut! Blev halv-OK och sedan la vi ner för dagen. ALDRIG MER ett sådant upplägg men det var tvunget denna gång pga dopet på lördagen... Annars har Mels gått som tåget hemma och varit kanonfin. Ville verkligen få visa upp detta men kanske nästa gång istället?!

Fille och Jack har kommit lite längre i sin utbildning med promenader, longering, hängande och för Jacks del har han även haft ryttare på ryggen!! Det är rätt stor skillnad på att rida in en ponny och en häst, det är ju tydligt. Jack är jättecool med den biten och verkar helt oberörd av att få upp en ryttare medan Fille måste vända sig och nosa/titta på det som händer. Dessutom är Fille världens största bebis och har liiiite svårt att fokusera på det man vill. Vansinnigt gulligt på ett sätt men inte jättebra när man vill ha lite fokus på uppgiften... Hihihi... Jaja, det går iaf framåt. Fille har förresten fyllt 3 år i dagarna och är nu stora killen på riktigt ;o)

           
                       Fille ute på promenad på sin födelsedag

Renoveringen då?!

Sakta, sakta men säkert går det framåt med renoveringen. Taket smyger sig upp med en liten bit i taget, vi har kommit exakt halvvägs av första etappen (ungefär halva ovanvåningen räknas som första etappen). Det stora fönstret har grundmålats 2 ggr och första strykningen är klar med "riktig" färg. Förhoppningsvis är jag klar imorgon (läs ons)... Sista covertapeten är äntligen uppe... Som sagt, det går INTE fort men så länge det rör på sig är jag glad!

Tyvärr kan inte jag sätta tak när jag är hemma, spika och såga är inte jättebra aktiviteter att roa sig med när Iris sover (blir inte så lång sömn då). Däremot har jag ett projekt som är kalas under sovtiden och det är att måla huset. Har börjat så smått, hon brukar ju sova bättre i vagnen ute så det borde ge mig 1-2 tim de dagar Albin är på dagis som kan ägnas åt målandet. Ett litet krux är dock att vagnen helst ska hållas i rörelse annars vaknar hon - meeen - jag är grym på multitasking och har tack och lov såpass bra koordination att jag löser att måla med ena handen samtidigt som jag småkör vagnen med andra... Ser nog rätt kul ut för grannarna när dom kör förbi dock ;o).

Det är såklart synd att det går så sabla långsamt att få ordning här hemma men det är ju lätt att vara efterklok. Mitt enda råd är att man ska se till att få så mycket gjort man bara kan INNAN de små rara barnen dyker upp, för då har man inte så mycket tid över...

           
                    Äntligen försvinner det bruna fuuuuuula!!!!!

Dop för Iris

Här har det varit fullt ös senaste veckorna, har sannerligen inte funnits en minut över!! Jag förstår inte hur vi lyckas ibland ;o). Den 28/4 hade vi iaf dop för Iris. Lilla skrutt-ungen skrek i princip nonstop i kyrkan  och jag blev så himla stressad!! Jag veeeet att det inte gör något egentligen, vi hade ju dessutom valt att vara med på en "ren" dopgudstjänst med 2 andra barn och alla som var i kyrkan var ju enbart släkt och vänner till dopbarnen. Men ändå!! Iris lyckades dra igång ena bebisen till lite körsång dessutom... Nåväl, nu är hon döpt och hennes fullständiga namn är Iris Kajsa Maria. Kajsa efter min farmor och Maria efter Gustafs mamma. 

Efter kyrkan var vi hemma och frossade i smörgåstårta och fika. Yours truly lyckades få till fin-fina cupcakes (om jag får säga det själv) och vi hade en allmänt trevlig eftermiddag/kväll i goda vänners lag. Väl hemma var Iris sitt vanliga "solstråliga" jag igen och njöt av uppmärksamheten. Busunge! :o)

Tack alla som var här och uppvaktade vårt lilla hjärtegryn!!

           
        Hupp, så ledsen man kunde vara!! Den ömma modern lider med lillskruttan....

           
Tyvärr blev alla bilder med en skrikande bebis och grimasierande Albin... Hahaha....

           
Så här lycklig är man när man kommer hem ;o). Här med Dante (som uppförde sig betydligt bättre i kyrkan *s)!

           
            Cupcakes inspirerade av dagen, tyvärr gör inte fotot dom rättvisa ;o). 
            
           
Blev såklart tröttsamt med all uppståndelse ibland, skönt att sova på mormors axel...

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0