Glömde berätta om godis-synden ;o)

Hahaha... blev så uppe i min ridning och inkompetens vad det gäller bloggande att jag glömde berätta om påskens stora godis-synd!!!!! ;o)

Har ätit SÅÅÅÅ mycket godis och annat skräp den sista veckan att jag riktigt skäms. Har gått upp 1 kg - vilket iofs inte är så farligt - men vad sjutton!! Snacka om att rasera allt man har byggt upp... Nästa gång jag ska äta godis får jag tänka på dag 2 med cambridgen - och hur hemsk den dagen var... Är man fortfarande sugen på godis då tro? Har man varit superduktig och gått ner 7,5 kg ska man väl inte slänga bort det så lätt???

Men det var ju såååå gott med godis... ;o)

Uppdatera bloggen - nähäpp...

Tänkte i mitt stilla sinne att jag skulle bli super-bloggare och göra en skitfin färgglad blogg med bilder och allt... Eller hur?! Hittade inte ens var man uppdaterar den överhuvudtaget...  Känner mig som en pensionär som inte fattar nåt! Finns det blogg-uppdaterare för dummies tro?!?!?!?

Lyckad träning och godis-synd BIG TIME...

Red igår en TOPPEN träning för tränare T. Kom åt allting som krånglat det sista och Ella-Bella var som smör överallt ;o). Bytte bett på henne till ett 2-delat ochh satte det något lösare än det förra och VIPS så var bett-gnagar-tendenserna borta hos liten trotsig dam.,, Får hoppas det håller i sig! Inser ju också att mycket är ju trots - även om jag också inser att det faktiskt är ett STO och mycket är beroende på just det faktumet ;o). Jobbade mycket med att få in henne i "hacket", dvs framme för skänkeln, mjuk i sidorna och bjuder fram i båda tyglarna - vilket vi faktiskt uppnådde.. Hon är skitfräck när man kommer till det läget och en fröjd att rida. Måste bara jobba med att fokusera på vad jag vill ha ut av varje ridpass och hitta tillbaka till min röda tråd jag så duktigt haft hela tiden hittills. Men, nu fick vi till det bra som fan igår och jag känner mig lycklig och glad... och funderar på att låta Ella vila idag så jag inte förstör den känslan *garv*. Tänk om jag rider idag och förstör alltihop?! Ska naturligtvis rida och göra mitt bästa men det är sååååå svårt nu när min ringa kunskap inte längre räcker. Har  blivit så beroende av tränarhjälp att det är nästan löjligt. Hoppas att det är en övergående grej just nu bara för det är så mycket annat runtikring... Hoppas, hoppas....

De 2 damerna hemma verkar ha landat lite. Brio är ingen duvunge (påminner faktiskt om Ella som 3-åring*s) och har ju tagit kommandot i hagen... Skrutt-unge! Brios matte bara längtar tills Ella kommer och hoppas att Ella sätter mopsig 3-åring på plats... Jag undrar jag... ;o) Ella hade ju trots allt sin "storebror" som  satte henne på plats i den åldern och helt ärligt tror jag faktiskt att det är en 4-åring som är bossen i den hagen dom går i nu - men jag vet inte säkert... Dessa djur!

Selene har landat lite mer än innan. Fortfarande lite orolig stundtals men verkar mer och mer trygg hela tiden. Äter fortfarande lite dåligt på morgongen och em men tömmer boxen på natten så det är väl bara att hoppas att hon landar lite till. I morse gnäggade dom så glatt när jag kom och skulle fodra, vilket naturligtvis kändes jättemysigt... Ska bli kul när jag har lite fler hästar i stallet så det känns lite mer inbott. Är ju fortfarande lite tomt. Så fort paddocken är på plats kan jag börja klura hur jag ska göra med de 2 lediga boxarna. Har en som har ringt om boxplats, men jag är liiite skeptisk. Känns väldigt osäkert att ta in någon man inte känner alls - är ju trots allt hemma hos oss... Men, men  vi får se.

Det rullar på... i tusen knyck! ;o)

Jösses vad vi har att göra...!!!! Köket har stått lite stilla i utvecklingen de senaste 2 veckorna (förra veckan var jag sjuk). Däremot har Gustaf varit duktig och handlat gipsskivor och hela nedre inredningen till skåpen. Vi har fixat och trixat så NU är det äntligen dags att börja sätta upp det nya :o). Imorgon börjar det!! Känns jättekul och jag tror att man kommer kunna få lite ny energi när vi får börja sätta in lite fräscha grejer... Ska bli jättekul!!

Vi har ju även hunnit att fixa och trixa lite i stallet - OCH fått in de 2 första hästarna!! :o) Lånar ett 8-årigt sto av en kompis som är efter Donnerschlaug- Little Boy. Selene är ett mörkbrunt sto helt utan tecken som är väldigt söt och cool. Ska bli spännande att få se vad som finns i henne och hur hon är, hittills tycker jag det verkar väldigt lovande med tanke på att jag hade tänkt att ev betecka henne... Hon ska vara väldigt duktig på hoppning, har gått träningar för Eamon Hickey som 5-6 åring och det skulle enligt utsago har gått väldigt bra. Vi får se - hon har ju inte varit i gång på 1,5 år och ska nu sätta igång henne lite smått. Hon är longerad och tömkörd ett par veckor så hon är iaf liiite på gång. Har idag kapat av hennes "travaman" med nästan 1,5 dm!! Nu börjar det komma fram en ridhäst under all pälsen ;o).

Ella hade ett jätteotrevligt, skärsår på insidan av ena kotan bak idag. Var riktigt djupt... Fick iaf fixa ordning det och la på ett alsolspritomslag så jag hoppas att det inte blir infekterat. Är ju så svårt med de leriga hagarna vi har nu :o(
Tog en promenad med henne idag efter gårdagens UNDERBARA uteritt!!! Var iväg och testade på ridvägarna som dom nu har anlagt och dom var HELT SUPER!! Ella fick galoppera av sig alla spänningar hon hade i kroppen och vi behövde verkligen denna ritten. Strålande sol, underbar ridterräng och världens bästa Ella :o) ojojoj, var så himla härligt!!! 

Imorgon är det träning för Tobbe igen och det känns bra, är lite orolig över min ridning. Har varit lite ofokuserad de sista veckorna och har känt mig stark i handen och att det har varit lite kinkigt. Ella har inte alls varit på humör men hon fäller och tok-brunstar så jag gissar att det ligger mycket förklaring däri. Har iaf bestämt mig för att sänka kraven lite på henne annat än på träningarna... Iaf tills jag landar mer själv och det ska vi förhoppningsvis göra efter nästa helg... Lovar att återkomma om varför ;o). Sist vi var i ridhuset så var det lite tjivigt och Ella kom på en ny olat - hon biter sig fast i bettet!! Ordentligt... Jag hoppas att en förlösande uteritt i kombination med nytt bett ska göra susen för liten häst som letar nya sätt att komma undan - olaternas prinsessa ;o)

Nej, nu är det dags att gå och lägga sig - är hur trött som helst efter dagens hårda arbete ;o)

Hej hopp!   

Gården är vår!! :o)

I fredags fick vi äntligen tillträde till våran fina, fina (snart iaf *s) gård... Känns verkligen jättekul och vi har börjat med det stora renoveringsarbetet av köket. Jösses!!! Vi har rivit ut snart allting, skåp, kakel, matta, tapet, väggar och tak... Vi har verkligen varit superduktiga om jag får säga det själv ;o). Igår  började vi ta ner det fula taket och under x antal lager med regelverk och massonitskivor hittade vi orginaltaket!! Ett jättefint pärlsponttak som vi hoppas ska kunna återställas och fixas till. Vore ju toppen om vi kan få ordning på det!! Som en extra bonus har avskalandet av mellanskickt - och ett antal musbon (Gustaf hittade ett som var i våning, dom har haft det lyxigt värre) - så har vi dessutom vunnit lite drygt 1 dm till i takhöjd och är nu uppe på 2,72... Underbart!!!! Nu får vi bara hålla tummarna att det fina taket är inom räckhåll, har ytterligare ett lager med regelverk och ett lager massonit innan vi vet....

Har varit så fullständigt inne i renoverandet så jag har knappt varit ute i stallet någonting - fy skäms ;o). Vill bara få ner allt så vi kan börja bygga upp köket igen, har ju trots allt lite tidspress med tanke på  att vi ska ha stora familjemiddagen hemma på min födelsedag 29 mars och då SKA köket bara vara klart... Optimistisk tidsplan?!

Ella har varit ömsom vin ömsom vatten. Någon dag var hon kalas, igår var hon hemsk... Tjurig och inte alls på humör. Men just nu är hon brunstig plus att fällningen har satt igång ordentligt så hon är nog inte jättepigg i kroppen... Ska rida lektion för Tobbe idag så får hoppas att det går hyfsat iaf.... Vi kommer ha problem att få ihop Tobbeträningarna med tider i mars så nästa gång verkar bli 27:e - en smärre evighet!!!

Nej, måste springa på möte!

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0