Årets sista ridpass...

Avslutar 2014 som hästmässigt varit ett riktigt uselt år om jag ska vara ärlig. Inte nog med att jag fick ta beslutet att ge upp Melrose, Jacks alla småskador som gjort att han inte fått ut något vettigt i år och Filles dom. Nej det toppades med 2 olika senskador på raken för Ella och därmed var hela året kört... Men jag ger inte upp! Jack har fått en ny sadel och mår hur bra som helst, Melrose har det kanon i Skåne och har plockat rosett på i stort sätt alla tävlingar.  Fille får en ny chans till våren och Ella är igång igen. Så det är inte så mycket att göra åt det som varit kass annat än att blicka framåt och hoppas på ett milsvid bättre 2015!! 

Så vi avslutade ridåret på topp - Ella var superfin idag och jag känner mig taggad för nästa år :-). Å vad bättre än att inleda året med besök hos Melrose och titta på clinic med min stora idol Carl Hester?!

Gott Nytt År!

Växtfas 1.7

Finnegan har hunnit bli hela 1 år och 7 månader och är just nu inne i en rejäl växtfas. Tycker han tagit fart efter kastreringen men det är kanske bara något jag har fått för mig...?!

Oavsett är han min lilla goding och jag ser många likheter med Melsan.  Å hon har ju blivit en riktig svan ♡. Ska bli jättespännande att se vad Finnegan växer upp till :-)


We're back!

Ella och jag är tillbaka igen :-) ♡. Äntligen är ridningen i nivå med den när hon blev skadad första helgen i april. Tog "bara " 8,5 månader att komma dit... Konditionen och styrkan har fortfarande en bit kvar men vintersäsongen är ju till för att bygga ;-). Åh vad roligt det var att rida idag! Vem bryr sig om minusgrader och isgata när hästen dansar runt i ridhuset?! 

Har jag förresten sagt vad som står överst på min önskelista när badrummet är klart här hemma... ?! 

Snölek

Lite bilder :-)







Iris passade även på att smita in en stund i lekstugan hos farmor...

Så kom vintern...

Helt otippat började det snöa på självaste julafton. Inte så jättemycket men tillräckligt för att barnen fick som dom ville.  Albin hade senast på julaftonsmorgon sagt att det inte är julafton på riktigt om det inte snöar...

Det har sedan dess kommit lite mer snö varje dag och vi har kunnat åka pulka och busa.  Tyvärr har vi inte haft någon kramsnö ännu så någon snögubbe har det inte blivit - men vi hoppas på imorgon :-)

Annorlunda besök ;-)

Dom flesta får nog besök av tomten på jul men inte vi... Här var det lite fräsigare än så... ;-)

Ever so lovely ♥

Ella har verkligen varit skitfin att rida det sista och det är helt klart tillgången till ridhuset i allmänhet och bra underlag i synnerhet som har gjort det möjligt. Inget snack om saken. Det är såklart jättekul att hon känns så fin och att den riktiga ridglädjen är tillbaka. Det enda smolket i bägaren är att hon inte är hemma :-(. Jag trivs jättebra i nya stallet och med stall kompisarna men hon är inte hemma och jag saknar att ha ridningen hemma... Det finns ju en anledning till att vi skaffade gården och det är synd att jag måste flytta henne över vintern för att kunna rida. Men nu är det som det är och hon får stå kvar över säsongen så får vi se vad nästa steg blir... Huvudsaken är att vi får bra ridning :-)

Finnegan

Det har nu gått ca 3 veckor sedan vi kastrerade Finnegan och han är äntligen återställd. Det blev lite tufft med infektion, stygg svullnad och 40 graders feber som påföljd... Matte kände sig fruktansvärt maktlös och skyldig och jag led med lilla prinsen! Var ett nervöst dygn när febern var som högst men det la sig!! Fick spruta penicillin i 5 dagar, 2 sprutor om dagen och det är ju något jag verkligen inte tycker om att göra. Tack och lov gick det bra!

Nu verkar han vara helt återställd igen. Såret har läkt fint och svullnaden är nästan helt borta :-). Nu är planen att börja hitta på lite grejer med honom under julledigheten, börja gå promenader och öva på att ha bett i munnen :-). Ska bli jättekul!



Lilla latisen ligger och äter sin kvälsmat ♡. Sötnöt.

Status renovering!

Renoveringen har stoppat upp lite då Gustaf behövde fixa några grejer innan snickarna kunde fortsätta så det har inte hänt några omvälvande förändringar. Fast taket är satt överallt, belysningen är uppe och alla väggar i princip klara. Slipjobb är det enda som är kvar på väggarna. Sedan är golvvärmen förberedd med slingor plus våtspacklingen klar. All rördragning, el är klar och ventilation förberedd... Så idag är snickarna här och trollar fram en bastu ur vårt lönnrum. Förhoppningsvis. Håll tummarna att vi slipper några bakslag!





Hur går det för Ella?

Jo det går riktigt bra! Ridhus är sannerligen ett fantastiskt hjälpmedel, inget snack om saken! Jag är lugnare, Ella är lugnare och vi kan rida oavsett tid på dygnet eller väderlek. Helt fantastiskt för en som kämpat med väder, vind och underlag sedan vi flyttade hit. Kom ju från ett fullservice stall med ridhus och skrittmaskin och flyttade hit, fick rodda allt själva och byggde paddock... Rätt stor omställning!

Nog om det. Ella börjar komma igång ordentligt efter igångsättningen och har blivit mer harmonisk. Hon är ju verkligen jättehärlig när hon är på det humöret ♡. Vi håller på att bygga upp oss igen efter riduppehållet, är ju inte bara Ella som tappat ;-). Finns fina ridvägar i närheten också så det är perfekt att klättra och cantra och det är precis vad vi behöver för att komma i form! Äntligen är det är kul igen. Har varit på väg att tappa intresset men nu har jag fått en nytändning :-). Tillgången till ridhuset och den flexibiliteten jag får tack vare det gör mig lugn. Lugn är ju den viktigaste egenskapen man behöver som pilot till Ella så ALLT blir lättare ridmässigt och med hennes humör :-). Det är ju lite meckigare nu med 2 ställen men det får gå så länge. Fast det är väl inte så svårt att gissa vad jag önskar mig i 40-års present till våren... ;-)







Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0