Jag är less!!

Såååå less... Just nu känns det tungt med det mesta. Min förkyldning blir inte bättre utan tvärtom, jag bli sämre och har i princip tappat rösten för jag har så jäkla ont i halsen. Detta gör ju såklart att jag inte kan rida vilket är otroligt frustrerande och rätt stressande då ding-Ella inte klarar av att ta det lugnt. Hon är en sådan häst som måste gå varje dag för att inte dinga ur fullständigt. Lite småding blir hon ju ändå men för att hålla sig mer på mattan. Efter träningen i torsdags blev jag ju vrålkass och hon fick stå i fredags, longerades igår och idag tänkte jag skritta ut. Tyckte att det var lite galom vad jag orkade med - men ding dam hade en annan åsikt. Hade kommit ungefär 400 meter när första "farligheten" kom och Ella började bocka & småstegra på stället. Lyckades häva det, kom  3 meter till och då kom nästa rodeo-flipp. Insåg att jag inte skulle orka ta en dust så jag hoppade av och tog dusten från backen istället. Satt upp och kom kanske 500 meter när nästa idiot-flipp kom, återigen något "otroligt farligt" igen och jag lyckades återigen hålla mig kvar och få hästen lugn men inser att jag inte pallar fortsätta och sitter av och fortsätter till fots med henne istället. Gick ungefär 500 meter till och hade där en kanske 5 flippar igen när jag vänder och går hem, hämtar longerlinan och går ut i runden (där det är rätt tungt nu) och apan fick springa av sig på linan... Det är inte kul när det är så här. Men kan ju inte skita i att jag mår dåligt och rida så ur f-n löser man detta?? Måste ju bli frisk ju!!

Känner att jag skulle behöva en paus, är less på Ellas fjanterier. Jag älskar henne men ibland är hon bra tålamodsprövande den lilla skatan! Det känns lite trist att hon är en sådan häst som behöver ett ridhus för att fokusera, för det är inget som kan lösas just nu... Ok, jag är gnällig men skulle verkligen behöva en paus. Tänk vad skönt det hade varit med 1 vecka eller 2 på något skönt ställe i Thailand... Det känns att vi inte haft semester på länge, det blev ju inget med Kanarieöarna i mars när Gustaf blev sjuk istället. Får kolla upp om det går att rodda runt och fixa så man kan få en semester... Hade varit alldeles, alldeles underbart!

Drömmar

Vet ni vad jag drömmer om?! Jo - ett ridhus!!! I och med att jag är lycklig ägare till en av tidernas tramsigaste hästar med lätta ADHD tendenser är det inte alltid roligt att rida ute när det blivit mörkt. Nu funkar det iofs betydligt bättre sedan vi fått "helljus" i paddocken men kontrollfreak-Ella har lite svårt att fokusera. Hon letar hela tiden efter farligheter i mörkret, en bil som kommer över krönet en kilometer bort måste ju bara vara ett Ella-ätande monster... Som ni förstår är du detta vansinnigt frustrerande, men jag kämpar på och hoppas att NÄSTA ÅR är året när tramsElla slutar tramsa...

Det blir extra påtagligt när jag åker iväg till min tränares ridhus, Ella är såååå mycket bättre och det kan ju inte enbart bero på att jag har bättre fokus för att det är träning. Visst att hon går bättre men själva tramsandet?! Jaja, drömma går ju... Än så länge är vår ekonomi LÅNGT ifrån ett ridhus tyvärr... Jaja, nog om det. Ella gick som en klocka på träningen sist, som ni kanske redan anat. Hon var kanonfin, bjudning som aldrig tog slut, positiv och samarbetsvillig. Skolor, galopp, förvänd galopp var riktigt bra men traven denna dag var fantastisk! Hon fullkomligt svävade fram till mattes stora glädje :o). Det enda smolket i bägaren var att jag var förkyld och orkade inte sitta ned så mycket i traven, men det är helt ok ändå ;o).

Nu sitter jag här och syndar för att jag red förkyld, för jag har blivit ännu sämre och orkar banne mig ingenting! Ligger mest här och tycker synd om mig själv, men det är ändå värt det - för sicket ridpass jag fick... ;o)

Imponerad

Läste just en artikel på ridsports hemsida, meningen var ju att Edward Gal skulle rida Totilas på Global Dressage Forum men med tanke på försäljningen blev det att han red en annan häst. Hela historien är ju såklart jättesorglig och dom var verkligen ett radarpar men nu är det som det är när man inte äger sina egna hästar. Hur som helst, det jag ville kommentera var det faktum att Edward rider i en VANLIG HJÄLM!!! Är så ytterst sällan man ser dressyrryttare på clincis och uppvisningar i hjälm och jag ville bara ge honom en eloge för det...


Bilden är lånad från tidningen ridsport och artikeln i sin helhet hittar ni här: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=524374

Tackar min lyckliga stjärna ännu en gång!

Av någon anledning ringer det bara på dörren här hemma när det hänt något verkar det som... Jag kommer få hjärtsnörp på kuppen! Ikväll var en sådan upplevelse, jag satt nedbäddad framför TV:n när det ringer på dörren nere, Gustaf öppnar. Det är ena inackorderingen och jag hör bara henne säga "Jack och Fille" och sedan är jag nere! Det tog mig 2 sek så var jag påklädd och ute - Jack och Fille hade på något sätt fått upp sin boxdörr och smitit ut - på vägen - i full galopp - i beckmörker!! Ni förstår ju min totala PANIK!! Fick stoppat 3 bilar iaf och ropade som en tok efter prinsarna. Till slut hör jag dom komma från grannens fält, ystra och stirriga såklart. Får lotsat dom tillbaka men det var inte lätt att få in dom i stallet utan grimma eller något, Monika hade dom och hon fick ju vakta vägen tills jag fått in pojkarna... Till slut fick jag iaf in dom och jag kunde andas ut men jäklar vad jag var rädd!!!! Det kunde ha gått exakt hur illa som helst!!! Efter närmare koll/visitering av 2 trötta pojkar konstaterar jag att Fille har ett litet sår på ena benet, är ju helt sanslöst vilken tur vi hade... Lyfter återigen hatten och tackar vår lyckliga stjärna eller den ängel som vakar över mina hästar... Tack, tack, tack!!!!

Pust säger jag bara! Sicken pärs... Får erkänna att en gård lååååångt ut på landet utan bilar verkar som en bra idé...

Tråkmamma!

Tror min son tycker att jag är tråkigt idag... Men jag orkar inte vara en sprallig busmamma, tyvärr! Gustaf har åkt iväg på ett ärende och vi är själva hemma, Albin försöker få igång mig lite men jag orkar bara inte, vill bara ligga på soffan och tycka synd om mig själv. Är helt enkelt en trökmamma idag... Stackars barn!

Sum up!

Får väl sammanfatta senaste dagarna, då jag var liiite gnällig sist ;o). Det blev rätt bra ändå till slut, kom ut i lördags med Ella. Var visserligen skitväder men vi red ut och galopperade på nyblöta grusvägar och hade rätt mysigt ändå till slut. Kom tillbaka blöt och kall men med ett leende på mina läppar ;o). (Med facit i hand inte ett glimrande beslut för jag är hemma från jobbet idag - förkyld som få). Gustaf var lika duktig som alltid och lyckades lösa vattenproblemet!! Han lagade det som var trasigt och nu fungerar vattnet som aldrig förr... Måste erkänna att jag är väldigt imponerad över att han alltid lyckas klura ut och fixa! Chattade lite med Thomas om detta och "McGyver" dök upp ett par ggr, och visst är han som McGyver min man, om inte duktigare!

Vi kom till och med iväg på festen, sena som få men det gick ju det med. Blev en riktigt trevlig tillställning och vi var glada att vi trotsade tröttheten över strulet och faktiskt åkte. Var länge sedan vi träffade Frufällorna och Räfrserydarna och det är alltid lika kul. Så TACK för en lyckad tillställning! :o)

Som ni förstår var ju söndagen en seg sådan... Fick fixat allt i stallet, tog Melsan på en långpromenad och red en SUPERSPÄND och tramsig Ella i en blåsig och småregning paddock. Dock blev hon jäkligt fin och hon är ju himla fräck när man kan rida på den spändheten så man får väl ta det ;o). Har blivit enorm skillnad på galoppen och jag hoppas det fortsätter att utveckla sig lika bra över hela vintern nu, kan bli en galet rolig vår i så fall!!

Idag är det måndag och jag är som sagt hemma, sjuk. Inte jättekul men Christine har lovat fixa åt mina hästar så det är ju lite tur i oturen. Är ju skönt att få vara sjuk i "lugn och ro". Madde har intaget dessutom så jag är i princip helt ledig... Blir med andra ord inte många knop för yours truly idag...

Regn

Albin ligger och sussar gott medans jag sitter i soffan med datorn i knät och blickar ut över hagarna. Måste erkänna att småpojkarna ser måttligt roade ut av skitvädret. Får nog faktiskt gå ut och plocka in dom när Gustaf kommer tillbaka igen. Har haft storstädning i deras box och ströat upp med massa ny, gossig spån och en rejäl hög med hö... Misstänker att det kommer uppskattas av pojkar små ;o). Ser inte Ella härifrån men då primadonnan ville in redan innan när jag var ute och grejade (typ 11:30) gissar jag att hon inte heller är svårövertalad att komma in... Usch, sådana här dagar önskar jag verkligen att jag hade hagar med mer skydd för dom, är onekligen en nackdel med öppna fält så här.

Oj, nu vaknar sömntutan - so long!

BLÄÄÄÄÄ!!!!!

Jag brukar egentligen inte vilja gnälla, faktiskt - men just nu är jag så fruktansvärt LESS så nu ska jag banne mig gnälla ordentligt! Vår förbannade, j-la vattenbrunn har pajat, en fredag såklart! Inte en droppe vatten har vi. Kul, verkligen superkul när man står med 7 hästar som dricker ca 40 liter var om dagen... Det är märkligt att saker man normalt sett tar för givet som... tja... ett glas vatten?! En dusch?! En kopp te?!... är just nu drömmar som hägrar på horisonten... Okey riktigt så illa är det inte, vi fick ta våra dunkar från förra vintern och lasta på traktorn, åka över till grannen och hämta - men ändå!!!

Som grädde på moset är det fullkomligt skitväder ute, har regnat precis hela dagen! Såklart hann jag inte rida Ella igår pga lite andra grejer i kombination med brunnen, och det ser inte ut att bli en lucka för det idag heller för den j-la brunnen. Gustaf har iaf lokaliserat problemet och är i detta nu iväg och köper reservdelar. Förhoppningsvis ska han kunna fixa eländet (tur att han är så himla duktig med sådant!!!) så vi får tillbaka vårt älskade vatten. Men vi får se. Meningen var ju att vi skulle iväg på fest idag, mamma skulle passa Albin och vi skulle sova borta men ios vips så känns det som att det har runnit ifrån oss... Frågan är om vi ens kommer iväg alls?! Det är tydligen inte meningen att vi ska åka på festligheter, förra gången vi var borta blev ju Saga ihjälkörd och Albin fick 40 graders feber :o(

Nej, just nu är det inte på topp. Har dessutom inte fått mitt fredagsmys på 2 veckor så jag börjar bli lite irriterad över det. Försöker hålla fredagarna lediga för att kunna umgås med Albin och Gustaf, äta något gott tillsammans och mysa men det fungerar ju bara om samtliga inblandade proiriterar detta... - Surkärring, jag?! JAPP!!! Så in i bänken, tänk då om jag inte får rida idag heller....

Slagen hjälte

Söta lilla ungen gick idag på dagen och drog i Gustafs arbetsbyxor, sa "brumbrum" och hämtade hörselskydd - det betydde att han ville åka åkergräsklippare (något Albin är helt fascinerad av). Hela grejen var ju så vansinnigt gullig att jag var tvungen att ringa Gustaf och berätta, så väl hemma från jobbet fick ju Gustaf bifalla söt-ungens önskan... Efter gräsmattan var klippt kom Gustaf in till mig i stallet med denna slagna hjälten... Det är jobbigt att klippa gräs! ;o)

Stor dag idag!

Fille har idag tagit ytterligare ett steg mot livet som stor häst genom att ha provat träns för första gången i sitt liv. Liksom allt annat med denna underbara häst var det totalt okomplicerat och han var jätteduktig. Misstänkte att det inte skulle vara några problem då knäpphästen förtillfället ska ha in allting i munnen ;o). Inte världens bästa bild då busungen inte ville vara still men det är iaf dokumenterat som sig bör med så här stora händelser. Jag var ju såklart alldeles tossig av milstolpen som ni säkert redan listat ut... *hahaha*



Paddockbelysningen invigd...

... i gårdagens snålblåst och regn trotsade jag och ovanligt tappra Ella allt vad skitväder heter för att ta ett ridpass och inviga vår grymma belysning som numera huserar runt paddocken. Ella som normalt sett är supertramsig med mörker brydde sig inte ett smack utan verkade vara nöjd med det ljus lamporna bidrog med, vilket gör mig väldigt förväntansfull inför den mörka säsongen... Nu kommer vi kunna rida mer! Att hon sedan var superspänd och taggad berodde nog mer på blåsten och regnet om jag ska vara ärlig... Men trots detta fick vi till ett riktigt trevligt ridpass och spändheten gick att jobba med så det blev istället bara en kul och fräck häst att rida. Från att varit totalt oinspirerad med tanke på vilodag blev det helt tvärtom med ett trevligt ridpass istället - vem trodde det med tanke på omständigheterna?! :o)

Löshoppning take two

Idag var det dags för prinsarna att åka och löshoppa igen. Återigen var det 2 a-barn jag fick med mig, bägge gick rätt på transporten som om dom aldrig gjort annat. Väl på plats gick det jättebra. Jack var först ut och han hoppade lika bra idag om än något nonchalant, taxering och teknik är ändå väldigt bra. Han tycker väl att han kan detta nu ;o). Dessutom showade han som en tok och charmade alla som såg honom. UB som håller i löshoppningen var lika positiv idag som förra gången. Vid ett tillfälle kommenterade UB "bra fram, bra bak, men framförallt vacker"... Hihihi, sådana kommentarer värmer ju i hjärteroten helt klart! Ribban landade idag på 85 cm och det var en dm högre än sist. Inte för att det ska spela så stor roll egentligen men ändå. Jack blev så taggad idag att han betedde sig som värsta hingsten och jag var tvungen att ta kedja på den lilla skitungen ;o)

Sedan var det dags för Fille och där hade poletten trillat ned sedan sist. Han busade på rätt bra till en början han också och sedan visade han med råge att han ärvt sin mammas fina hopptalanger. SUPERKUL!! Med tanke på att hans pappa inte har dom bästa siffrorna själv på löshoppning (säkert mycket pga bristande intresse från hingsthållaren iofs men ändå) känns det väldigt bra att börja träna Fille i tid så han får en ärlig chans att lära sig ordentligt. Dagen till ära kom han upp på imponerande 1,05 och han hoppade det riktigt bra, kanonfin fram och bra bak. Duktig på att taxera och rättar sig fint...

När det var dags att åka hem knatade dom på transporten lika duktigt som innan. Det är ju så jäkla kul att vara ute när man har med sig sådana Prinsar, allting blir så lätt och man blir så himla glad av deras vilja att göra rätt hela tiden. Nästa gång är om 2 veckor och jag nästan längtar. Hoppas jag kan få med en fotograf också så man kan föreviga deras framfart ;o).

Melsan fick ännu en promenad och med Ella passade vi på att ta en uteritt och jösses sicken galopp hon har nu!!! Hon har ju stärkt sig mycket i och med den träningen vi har jobbat med det sista och det märktes tydligt när vi var ute idag, det var i samma kraftnivå som när vi var ute och dundrade fram på Lusitanohingstarn i Portugal för några år sedan...

Hästföreläsningar

Har ju glömt att rapportera om dom föreläsningarna jag varit på det senaste. Den första hölls av kollamasken (Vidilab) och handlade om mask, preparat och avmaskningsschema. Det var faktiskt riktigt intressant, dom som höll i det var jätteduktiga. Fick lära mig lite nytt, och framförallt lite om hur man ska tänka kring avmaskningsschema. Jag är ju redan fantast av träckprov så jag behövde ju inte övertygas om att det är en bra grej. Vi hade även fått lämna in träckprov innan och fick denna kväll reda på resultatet och kunde diskutera lite kring det. Var faktiskt bara en av inackorderingarna som BEHÖVDE avmaskas men jag kommer ta killarna också. Dom låg strax under gränsvärdet men det är lika bra på dom i och med att dom är så unga. Det var hur som helst jätteintressant och får ni möjlighet att gå på en av deras föreläsningar tycker jag absolut ni ska passa på.

Den andra var om Biolight som behandlingsform, kanske inte riktigt liiiika bra då tyvärr föreläsaren dök ner på djupet  lite för mycket för min smak men det var totalt sett intressant. Tror absolut att det kan vara en bra grej och faktum är att jag redan har haft en första behandling på Melrose. Är faktiskt sugen på att testa på mig själv också så funderar på att hyra en  ett tag då jag misstänker att jag kommer förmodligen gå i personlig konkurs om jag ska köpa behandlingar av en "behandlingsperson" ;o). Jaja, vi ska testa ett par snabba behandlingar på Melsan här nu först så får vi se hur jag gör. Men det känns ju som att mellan mig, Gustaf och 4 hästar ska vi nog kunna bränna av en hel del behandlingar ;o)

Idol

Jag tycker faktiskt Minnah förtjänar bara kvar ikväll, tycker hon har presterat bättre än Alice. Faktum är att jag får nog backa på Alice totalt för jag har blivit HEEEELT såld på Linnea. Tycker hon är svincool och är fullkomligt kär i den svarta blusen hon hade på sig ikväll. Står att den är från H&M så jag surfade glatt in där men inte sjutton fanns det någon?! Kanske kommer??? :o( Jag vill ju ha...!!


Bild från TV4

En Miljon!!

Att Ella är det stora samtalsämnet på den här bloggen är ju inte så konstigt kanske, mycket såklart för att hon är den enda av mina 4 hästar jag faktiskt rider på ;o). Att hon sedan är den mest oförutsägbara och underhållande (med olika nyanser av humor) häst man kan tänka sig lämnar ju onekligen en hel del utrymmen för berättelser dessutom ;o). Om man bara tittar på de senaste månaderna och allt vi gått igenom ridmässigt. Från den bedrövliga starten på Jennylund när hon knappt gick fram, till nästa tävling där hon roade sig med att sparka bakut genom galopprogrammet till träningen igår - där hon gorde "ALLT" och med sådan lätthet, bjudning och positiv inställning att man stundtals undrade om det var samma häst jag satt på för ett tag sedan?! Igår var hon så galet fin och jag hoppas verkligen att det tragglande vi har sysslat med sedan i somras nu äntligen börjar ge resultat - det är dags nu!!  


















Jag har en plan...

Kom på ännu ett taktikdrag för att komma vidare med ridningen. Är ju så vansinnigt dålig på att planera min ridning och måste helt enkelt skärpa till mig. Plockade fram "Dressyrskolan" av Anders Lindgren och pluggade in 2 övningar som vi skulle göra, överambitiös som jag är föll lotten på slutor och förvänd galopp?! Ella kändes inte toppen men jag höll min plan och det blev ändå rätt bra till slut. Kan ju inte begära så mycket mer efter den senaste veckan som varit lite slö men det var väldigt skönt att ha en plan... Tänker absolut fortsätta med övningarna i boken!

Idag fick jag rida ett kortispass då tiden inte räckte till men ville ändå hellre rida än longera henne. Nöjde mig med att jobba henne i form alla gångarter utan krusiduller, ha ett allmänt positivt ridpass plus strecha henne ordentligt i traven - och det blev riktigt bra. Hon kändes väldigt fin och positiv - framförallt i galoppen. Kul, det tyder ju på att jag trots allt kom igenom henne lite med den förvända övningen från igår, inte utan att man blir lite inspirerad ;o)

Bästa killen!!

Tittta på min fina son, han valde bok helt själv och såklart blev ju mamma superstolt!!! :o)
Bästa lilla prinsen :o)

Spånmonstret Ella

Har som sagt tagit Ella på töm lite mer det sista, passar ju egentligen rätt bra för jag kan jobba henne med att stärka galoppen utan att ha mig skvalpandes runt i sadeln... Har kommit på att jag borde nog gå någon tömkörningskurs eller något för jag kan inte så mycket egentligen. Som t ex i vänster varv vill hon inte gärna ta stöd i ytter och fular lite genom att tjuva in mot mitten och jag vettisjutton hur jag ska göra. Har ju liksom ingen innerskänkel när jag tömkör som jag kan trycka ut henne med, (peka på bogen med spöt är inget hon verkar bry sig om heller)... Antagligen finns det något smart sätt sätt och det är precis DET jag vill lära mig ;o). Hur som haver, inte helt lätt att fota när man tömkör heller. Ella var jättefin och jag ville fota men när jag stod där med enhandsfattning så blev det visst inte så bra... Hihihi...




Jättebra drag att rulla sig med täcket på Ella... Snyggt ;o)

Melrose på gång??

Melsan börjar se riktigt fräsch ut, kan ärligt talat inte se att hon går konstigt längre. Ska försöka få någon springa med henne i morgon så jag får kollat ordentligt och OM hon ser bra ut tänker jag åka in med henne till klinik igen. Känner mig inte alls komfortabel att fatta alla beslut själv efter den skadan hon har haft. Jag vill ju helst ha ett igångsättningsschema med dag för dag, vecka för vecka helst ;o). Håll nu tummarna att lillskrotan är frisk igen!! Tills dess knatar vi på med våra 15 min promenader varje dag och hon är FORTFARANDE ett sant a-barn...


Melsan spanar på en shettis en bit bort, vansinnigt spännande ;o)

Prioriteringar

Som ni förstår har det varit rätt galet här de senaste dagarna. Gustaf åkte in till akuten 2 nätter i rad med sin mage och är nu kollad enligt konstens alla regler. Det är "bara" magkatarr, så inget riktigt allvarligt men nog så besvärligt och ONT efter vad man förstått om magkatarr... Han har iaf fått tabletter och nu har dom börjat hjälpa så han mår väldigt mycket bättre, vi får hoppas att det håller sig så!

Hästmässigt har det varit ok, har inte riktigt haft fokus själv då jag varit orolig för Gustaf så jag har tömkört och ridit ut lite mer de sista dagarna, har gjort 3 riktiga pass sedan jag rapporterade sist och det har gått rätt bra. Hade ju någon dipp igen då jag kom på att jag inte "RED" utan mer åkte häst, vilket var vansinnigt irriterande att inse. Det positiva är väl att jag genom det kan göra något åt det och komma vidare. Har funderat väldigt mycket på vad jag vill med min ridning, är ju lite frustrerande när ambitionsnivån ligger betydligt högre än vad tid och ekonomi tillåter... Har man en 1-årig son, egen gård och 4 hästar går det ju såklart åt en hel del vardagstid till att mocka, fixa mat, in- och utsläpp, borsta etc... Vi har ju tyvärr inte råd eller möjlighet att hålla med hästskötare även om det många gånger skulle känts väldigt lyxigt ;o). Det är väl klart att om man hade fått hästarna serverade i full mundering och kunnat ägna sig åt att bara rida skulle man såklart utvecklats betydligt bättre som ryttare. Eller om man hade haft en mamma som var tränare så man fick hjälp på hemmaplan... Men nu är det inte så. Samtidigt vet jag inte om jag skulle vilja ha det så, en stor del är ju att umgås med hästarna såklart och bilda sin relation. Så just nu har jag insett att jag måste sänka kraven lite, var sak har sin tid och just nu vill jag hinna vara med min son också. Jag kommer självklart rida och se till att vi når våra mål, men tidplanen är justerad en hel del... Nu när jag börjat jobba igen kommer ju det såklart "stjäla" ännu mer tid men jag har bestämt mig för att detta ska fungera, det bara SKA!!

Får däremot erkänna att jag hade inte tackat nej till en storvinst på V75 eller något så jag hade kunnat vara hemma och stallat istället för jobbat ;o) *haha* drömma går ju... 

Stackars Gustaf

Gustaf är på akuten med sina magsmärtor, jag och Albin sitter här och väntar på besked... Gustaf har ju känt av smärtor i magen i över en vecka, häromdagen var han hos läkare som som sa att "det inte var något". Sedan dess har Gustaf bara blivit sämre för att inatt bli tvungen att åka in akut... Det känns inte alls kul det här och jag hoppas verkligen att dom nu hittar vad sjutton det är som spökar. Min man tillhör ju inte den pipiga kategorin av män utan när han väl gnäller - då är det illa! Helst hade jag ju velat åka in och hålla honom sällskap, men med en 1-åring med duracell-kaninstendenser är kanske inget dom uppskattar på akuten så vi väntar hemma istället. Gustaf fick ju knappt sovit något inatt så han passar på nu i den mån det funkar.

Detta är skit. Man trampar på i ekorrhjulet och tänker inte på hur bräckligt allting det faktiskt är... Hoppas verkligen det inte är något allvarligt med min älskling!!

Albins nya favoritlek...

... det är att bli "kastad" upp i mammas och pappas säng! Han fullkomligt ÄLSKAR det och tjuter av glädje när han flyger. Såklart var vi tvungna att försöka fota detta - och det blev ju rätt kul ;o)

Mattes Prinsar











Löshoppning

Då var första löshoppningspasset för småkillarna avklarat och som dom grejade det!! Det hela började med att vi skulle lasta, båda gick i princip rakt på transporten (fick trycka liiite på Filles rumpa) men att lasta 2 st 1-åringar på typ 3 min känns som MVG ;o). Efter en lugn tur till Nödinge där vi tränar var det först dags för Fille. Han skulle vara med i en grupp med 4 andra hästar. Christine som var med mig, tog Jack så fick han beta utanför ridhuset under tiden. Var en hage med några hästar där så han fick lite sällskap under tiden. Fille fick alltså klara sig själv bland nya hästar. Till en början tyckte han det var lite läskigt men han var lätt att lugna och väldigt uppmärksam på det mesta, och verkade suga i sig alla nya intryck som en liten svamp. Hoppmässigt var han lite förvirrad först, men efter ett par försök trillade poletten ned och han hoppade riktigt käckt. Han fick iaf beröm för att han var så läraktig och U.B tyckte det var ett riktigt bra första pass - kul!!!

Efter det var det dags för Jack. Fille var kvar inne i ridhuset som moraliskt stöd då det inte var fler b-ponniesar anmälda denna dag så Jack var ensam. Jag säger bara - jösses!!! SICKEN liten underbar hoppeponny vi fått tag på! Jack hoppar kanonfint trots att det var i princip första gången för honom också - fick MASSA beröm för hela honom, teknik, förmåga och inställning. Det verkade som att han charmade U.B fullständigt. Jack hoppade som en liten tok och efter hindret så var det ren glädjeyra med brallande liten söt-häst ;o). När vi skulle lämna ridhuset kom U.B fram igen och sa till mig att -"du kan vara väldigt nöjd med dina hästar". JAPP - det kan du tro att jag är!! :o)

När vi skulle hem gick lastningen om möjligt ÄNNU bättre än när vi skulle dit - det var verkligen rätt på för båda och vid det här laget är jag ju så stolt så jag blir alldeles tårögd... Det var 2 trötta killar som fick gå ut i hagen när vi kom hem kan jag säga.

Återigen TUSEN TACK till Christine som alltid är lika gullig och ställer upp i ur och skur - vad skulle jag göra utan dig?!

Hann även med mocka, promenera med Mels, åka på en utflykt med familjen, ta in hästarna, slappa och leka med Albin, ut och longera Ella, packa hö och kvällsfodra... Puh, nu är jag helt slut ;o)

Tidernas bästa låt...

... med en twist! Det blir inte så mycket bättre än så här :o).



Hade såååå gärna velat ha denna låten på vårt bröllop, men det kändes inte helt rätt med texten när man står och gifter sig... *hihi*

Ella KAN om hon vill...

Kom ju på att Gustaf fick iaf knäppt någon vettig bild från senaste spektaklet på tävlingsbanan ;o). Det är lite konstigt att tänka sig att denna till synes sansade häst om en liten stund ska balla ur fullständigt... Jaja, ett av livets mysterier...



Igår var jag iväg och tränade igen och det gick riktigt bra. Ella var positiv och allmänt käck. Bjöd på bra och inga dumheter, känns som att min plan kanske fungerar?! Hon var både reglerbar och påverkbar åt de flesta håll och hon gjorde det utan några som helst protester. Det känns som att vi snart har jobbat så mycket med basen att vi kanske till och med kan börja stegra svårighetsgraden något så man känner att man kommer någonstans. Hur kul och nyttigt det än är att traggla basridning är det inte direkt någon morot... Efter att ha sett VM i dressyr blir man ju rätt sugen på att komma vidare mot dom där lockande bytena ;o)

Fille 16 mån

Min lilla fölunge är inte så liten längre, har på sig morsans gamla slitna grimma då han fått väldigt stort huvud förtillfället ;o). Men han är söt ändå *hihi*

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0