Trött häst...

Efter en regnig natt var Ella rätt nöjd med att få komma in... Tog inte lång tid innan hon stensov stackarn. Att hon dessutom hade vridit skon på gaffelbandsbenet och var jättehalt till följd av det gjorde säkert sitt till. Typiskt att det är just det benet men får hoppas att det inte har påverkat gaffelbandet på något sätt



En Grön Stol

Jag hittade ju 2 jättecharmiga gamla pinnstolar i ladugården. Dom här stolarna är tveklöst närmare 100 år gamla och troligtvis gjorda av samma ägare som byggt huset. Tyvärr var dom inte i bästa skick men det går att fixa till. Passar jättebra i och med att vi har 2 skrivbord som behöver en permanent stolkompis... Först ut är till Albins rum, han ville ha en grön stol så vi åkte och köpte färg som han själv valde.

Före:






Efter:


Albin är supernöjd med sin "perfekt gröna" stol ♡.

Puh...

"Bara" 1 tumör, ingen spridning... Vi tackar för det iallafall. Blir fortfarande tufft men det kunde varit betydligt värre!

Prövning

Svårt att sova, imorgon är en vansinnigt tuff dag. Ska göra mitt bästa för att ta mig igenom den och vara ett stöd för min pappa. Försöker att inte ha några förutfattade meningar och hoppas på det bästa men det är svårt att vara genomgående positiv när vi ska få reda på hur pappas cancer ser ut. Hur man än vrider och vänder på det så är det fortfarande cancer... Är bara att hålla tummarna och hoppas på en positiv prognos...

Ljuvliga hingsthagen!!

Jag är så himla tacksam över den helt underbara och perfekta sommarhage som jag har fått förmånen att ha till unghingstarna i år. Den har verkligen allt en växande unghäst behöver! Det är dessutom helt magiskt att sitta där ute dom fina sommarkvällarna vi har och höra killarna mumsa gräs till fågelkvitter och kvällssolen... Det kallar jag balsam för själen ♡. Som bonus får jag ju dessutom motion varje dag när jag går och letar efter dom små huliganerna ;-)













Nyfrissad och taggad till tänderna...

Eller mja... inte så jättetaggad kanske men matte var överlycklig ändå! Efter lite drygt 7,5 vecka med promenader för hand var det äntligen dags för uppsutten motion!! Superkul och dagen till ära blev det en mysig barbackatur på grusvägarna. Ella tyckte det var lite onödigt när matte kortade tyglarna och krävde lite lydighet men jag tror nog hon tyckte det var lite kul ändå faktiskt för hon jobbade på riktigt fint. Nu är det bara att hålla tummarna att det går bra med igångsättningen så vi kan få en bra träningshöst i år iaf.

Något som hon däremot gillade massor var pysslet och när jag fixade manen. Ska man igång igen duger det inte med travarman ;-)



Äntligen!!

Idag kom äntligen dagen jag väntat länge på. Dagen då min älskade dotter säger de där magiska orden som får hjärtat att slå ett extra slag... -"Mamma jag vill rida"...



Prinsarna!

Har ju lagt ut hur många bilder som helst på killarna men dom flesta har varit bakifrån eller någon konstig vinkel som är omöjlig att få något bra ur. Därför känns det så kul att dom var medgörliga och poserade fint - alla fyra :-)



Ljugarbänken klar!

Då var äntligen farstukvisten klar, lagom till midsommar och allt :-). Jag ville som bekant ha en ljugarbänk då jag tycker om att sitta på trappan och titta på barnen när dom leker eller sitta och läsa på sommaren när det blir för varmt på altanen. Sedan tycker jag att det ska se lite inbjudande ut när jag kommer hem. Vår farstukvist har mest agerat som avlastningsställe och varit stökigt... Men inte nu längre! Ett par söndersågade och vitmålade EU-pallar fick bli min efterlängtade Ljugarbänk, med lite kuddar blev det riktigt bra. Vi fick äntligen upp värmeljushållaren vi fick av Gustafs syster i inflyttningspresent och lite blommor på det. Fint och billigt ;-)

FÖRE:





EFTER:


Tröttisar

Killarna har det nog rätt gott på betet ändå... ;-)



Finaste killen ♡



In the making...

Idag påbörjade jag ett litet specialprojekt som jag länge velat få till. Fick en idé som jag tror kan bli riktigt bra faktiskt. Fick eminent hjälp av kidsen även om jag tror att det tog längre tid att tvätta bort målarfärg än vad vi la på att faktiskt måla ;-). Låter detta bli en cliffhanger tills jag kan visa upp resultatet, vilket jag hoppas inte tar allt för lång tid. Är så typiskt att färgen tar slut när inspirationen flödar...




Blivande karriär?!

Albin har blivit jättefascinerad av hockey de senaste månaderna och igår när vi träffade Frölunda spelare och Albin fick skjuta på mål var lyckan total :-). Albin pratade en hel del med en kille som hette Erik som var supertrevlig och busade med kidsen. Tydligen var han en starkt lysande talang i Frölunda som går under smeknamnet "Världens Bästa Karlsson". Var ju synd att vi inte visste det igår och fotade lite bättre ;-). Albin fick iaf idolkort med autograf så det var ju alltid något ;-)
 

Superhjältar mot cancer

Idag var vi på familjedag på Volvo som firade att fabriken fyllde 50 år. Var en väldigt trevlig dag med jättemycket bra jippon och samarbetspartners och utställare. Riktigt kul och bra. Något som barnen verkligen uppskattade var att träffa Batman och Spindelmannen!! Iris var liiite skeptisk till Batman men det gick bra ;-). Albin har ju kommit upp i åldern där han blivit lite fascinerad av Spindelmannen så der var ju såklart en höjdpunkt att få träffa honom live! Superhjältar mot cancer är riktigt bra tycker familjen Ljungqvist!






Boysen...

Hingstarna har det verkligen hur gott som helst i sin underbara hage och nu utnyttjar dom den till fullo -på gott och ont... Det onda är enbart för mig för nu tar det betydligt längre tid att hitta Boysen när det är dags för översyn och solkräm. Å andra sidan får jag lite extra motion och det är ju alltid lika välbehövligt ;-). Tack och lov är dom fortfarande lika glada varje gång jag kommer så dom brukar komma till mötes när jag visslat och ropat en stund (power of candy hihi). Det är verkligen ett gäng supertrevliga ungtuppar ♡. Dock tröttnar dom rätt snabbt (läs - när godiset är slut) och drar helt sonika vidare... är inte utan att jag känner mig lite dumpad... ;-)








Ny hage

Det har vuxit upp så himla mycket gräs i stallhagen så tänkte att djuren får gå där ett par dagar. Rosa var helt på min linje då gräset var så högt att hon inte behövde anstränga sig ett smack för födan ;-)



Sötaste ponnyn ♡

Operation

Idag har jag varit på dagoperation för cellförändringar för tredje gången... Inte jättekul. Alls. Att jag dessutom fick brevet med operationstiden samma dag som jag fick reda på att min pappa har cancer gjorde det hela ännu tuffare... Jag vill inte ha cancer så de här operationerna och uppföljningarna är ju såklart betydligt bättre än alternativet men det är fortfarande så att ett antal läkare, sköterskor och studenter är och rotar i mitt allra mest privata... Denna gången blev jag sövd för första gången och det gjorde allting lite lättare vilket var bra för idag var det extra jobbigt i och med pappas diagnos. Väntan blev väldigt lång och även om jag försökte hålla tankarna borta kom dom krypandes som myror till en sockerbit... Även om jag inte kan föreställa mig vad en cancersjuk människa står inför fick jag en glimt i dörröppningen och det var inte vackert. Jag kände mig så otroligt liten, ensam och rädd. Det jag kan göra för min pappa är att finnas där. Det är det enda rätta. Jag kan aldrig förstå eller föreställa mig vad han går igenom. Goda råd och pepp står sig nog ganska slätt... Men att finnas där och ställa upp - det är grejen. Att glömma gammalt groll och stänga dörren till det förflutna och fokusera på här, nu och framåt... DET är vad jag kan göra. Välja framtiden istället för det förflutna och fokusera på det som betyder något... Tänk på det vänner... Bara du själv väljer, ingen annan. Jag väljer kärlek, vad väljer du?!




Auf Wiedersehen Grötö...

Sista mötet med coachen avklarat och nu flyttar han till Sri Lanka. Kommer sakna mina turer hit, har blivit förälskad i denna charmiga lilla skärgårdsö ♡. Känns lite läskigt att coachen flyttar, våra samtal ger mig så otroligt mycket och jag har blivit lite beroende av dom. Får se om vi kan få till Skype framöver, känner mig inte alls redo att "klara mig själv". Men jag ska göra mitt bästa att komma vidare med min personliga utveckling :-)...



Fille 3.0

Vi har tyvärr fått ett bakslag i Filles konvalescens och vi fick åka in en extra gång 1,5 vecka efter vi var där och tränade. Negativt var att han fick behandla om båda bogarna och även hasen vänster bak. Tyvärr hittades en gammal gaffelbandskada som fick en kur chockwaves och troligen är det denna gamla skada som är roten till allt det onda. Så även om det är en ur-tråkig skada är det positivt att vi har hittat rotorsaken! Så vi backar av, börjar om och kämpar på...



Goingar

Kolla dom här rara hingstungarna ♡



Det glamorösa hästlivet...

Det är väldigt lätt att samla på sig en massa prylar när man har mycket utrymme, och utrymme är något som vi har gott om!!. Höll på att röja i ladugården häromdagen och hittade mina gamla favorit stövlar. Tyvärr inte uppvisningsskick :-(. Gör ett återupplivningsförsök iaf och hoppas på det bästa... Wish me luck!!



Snyggponnyn...

... är enligt rapport numer omdöpt till busponnyn efter att i ren glädjeyra bockat av sin pilot på dagens uteritt... sketponny! Allt gick bra med ryttatinnan som fortsatte lika glatt. Han blir lite uppspelt när han är ute i skogen den lilla fisen ;-). Men han är fruktansvärt söt iallafall ♡



Finnegan

Grabbarna har landat på betet och är en tajt flock där alla går tillsammans i en stor lycklig familj ;-). Dom är inte särskilt stökiga måste jag säga, det är snarare ett gäng farbröder som äter och sover... Dom är vansinnigt söta iaf ♡.




Hittills har vi varit förskonade från skador. Är bara Finnis har fått någon konstig böld. Den är inte öm, kan klämma och känna ordentligt utan att han reagerar på det?! Funderar på om det är ett bett eller nåfot. Får hålla koll ett par dagar och se... Får väl rådgöra med veterinär och se om det är en vettig plan. Visst ser det lite knepigt ut?!






Finnegan och Carisall är bästisar.... om någon tvivlade?! ;-)

Lycka!!!

Älskar denna bilden av Albin. Lycklig pojk ♡♡♡



Sommarben

Utan tvekan den vanligaste accessoaren för barnben, helst på båda benen för bästa effekt. Tack och lov att min dotter är tapper och att vi har snajsiga plåster...



Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0