2012.01.19

Det är födelsedatumet på min urfina lilla dotter - Iris Cajsa Maria Ljungqvist... Hon föddes 19:57 på Östra, efter att vi varit där i exakt 2 tim. Hon var 49 cm lång och vägde 3150g, förlossningen gick fort och gjorde förbannat ont! Men denna gång var jag bättre förberedd och hade en fantastisk barnmorska så på det stora hela gick det bra (även om jag även denna gång blev snuvad på ryggbedövningen, dock var det pga tid. Narkosläkaren satt på en stol i mitt rum och väntade på att sätta EDA men Iris bestämde sig för att komma ut istället..). Jaja, 4 krystvärkar och 13 min senare satt jag med min fina, lilla bebis i famnen... :o)

 

Hemma går det jättebra än så länge, Albin har gått in helhjärtat i rollen som storebror, han kommer med filten till sin lillasyster, klappar henne på huvudet, läser sagor och är allmänt ursöt... Mammas Prins!! Iris är jättelik sin storebror utseendemässigt och jag är såååå stolt över mina fina, ljuvliga barn!! Nu gå vi mest här hemma och myser, Gustaf har varit hemma 1 vecka och vi har ytterligare 1 vecka kvar med hela familjen tillsammans innan papsen måste börja jobba igen - vi har det alldeles underbart!!

Ella - inte som alla andra!?

Att Ella är lite speciell är det ju ingen som träffat henne som ifrågasätter... Fick idag sms att hon pajat lampan i boxen (inte första gången) och nu sitter jag här och hoppas att hon inte pillat i sig glas från lysröret!! En normal häst hade ju inte gjort det men nu är ju inte Ella som alla andra... Boxgrannens medryttare hade iaf varit snäll och tejpat lampan och plockat undan det glassplitter som hon hade hittat (TUSEN TACK FÖR DETTA!!). Desstutom fick stallägaren tag på hon som kvällsfodrade och hon åkte tillbaka och kollade till Ella lite extra innan hemfärden - återigen TUSEN TACK!!! Är alltid skönt med snälla och omtänksamma människor som hjälper till när det behövs :-). 

Själv sitter jag här i soffan och väntar på att se vart dagens förvärkar ska ta vägen, om det ska bli skarpt läge eller ej. Har haft 3 dagar med massa förvärkar och "annorlunda" läge men än så länge har det stagnerat och backat av, får väl se hur det blir idag. Man kan ju alltid hoppas på att man ska få det överstökat! Inser när jag lägger in nedan bild att jag saknar min häst något vansinnigt och jag känner mig väldigt klar med den här graviditeten. Bäbis får gärna komma nu... Snälla?! 



           

Inget är som väntans tider...?

Måste ju erkänna att jag inte är särskilt bra på det här med att vänta... Just nu är det precis vad vi gör, väntar och vilar inför stundande utmaning med att gå från "gravid" till "mamma". Jag har ju inte skrivit så mycket om det här på bloggen, har ju alltid sett bloggen som något jag kopplat till hästarna och därför är det lite slött med inlägg nuförtiden då jag inte kan göra så mycket annat än att mocka till fyrfotingarna... Märkligt hur jag tappar inspirationen att skriva när jag inte "hästar"!

Jaja, nu är det sista veckorna innan Iris kommer och allt är i princip klart "tillverkningsmässigt" och jag har gått in i vecka 38 som räknas som fullgången. Är däremot beräknad till den 21:e jan och det är lite drygt 1,5 vecka kvar. Nu börjar paniken och förlossningsångesten krypa på mig på riktigt. Har ganska länge kört struts-taktiken och inte velat tänka på det men nu är det liksom DET som är på agendan. Efter förra förlossningen har jag bara fått vatten på min kvarn och det känns mest jobbigt och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den mentala tankevurpan jag alltid hamnar i när jag tänker på det. Har ju varit på s.k Aurora-samtal och har ännu ett inplanerat imorgon (läs ons). Aurora-kliniken är ett ställe där man pratar om och försöker hantera förlossningsrädsla. Det kändes rätt okey efter förra samtalet men det var ju en dryg månad sedan, nu är det jäkligt nära och det som kändes bra då är som bortblåst!! Jag är galet nervös och det känns skitjobbigt! Just nu kan jag egentligen inte säga VAD som känns jobbigast om det är smärtan, upplevelsen, bemötandet, efterbiten eller vad. Det jag fick med mig var att försöka tänka ut hur jag vill att denna förlossningen ska ¨"gå till". Vad är min målsättning (förutom det uppenbara att få ut bebisen då *s). Hur fan får man obeskrivlig smärta och hjälplöshet till något positivt....??

Dramatik på morgonen!!

Idag blev vi väkta av motorljud och saftblandare, både jag och Gustaf trodde det var sopbilen och gjorde ingen större affär av det men efter 10 min började man ju undra. Gustaf gick ut och jag gick upp efter en liten stund - det visade sig att vi hade både ambulans, polis och 3-4 branbilar utanför vår gårdsplan och det var omöjligt att se vad som hänt. G var ute och fodrade hästarna och hade glömt telefonen! Jag som alltid oroar mig över djuren blev ju livrädd att någon av pållarna kommit ut och blivit påkörd men så var inte fallet - tack och lov!!! Nej G kom in och rapporterade att vi hade en bil som av någon anledning landat i ena hästhagen... Grattis... Vad som hänt är lite oklart, vi misstänker för hög hastighet och att han tappat kontrollen över bilen, fått sladd och flugit ut i hagen?! Föraren fick åka till sjukhuset men G hade pratat med hans fru och det verkade inte vara någon fara iaf utan mer rutinkontroll så det var bra det.

           

Stora grejer på gång...

Då sitter man här i soffan med en kopp te igen, ännu en nyårsafton har passerat och denna gång var det faktiskt lite av ett målsnöre. Brukar normalt sett inte bry mig så mycket men sista veckan har jag haft mycket känningar pga Iris-bebisen i magen och jag har varit lite orolig för att hon var på väg stundtals... Inte för att det egentligen skulle gjort så mycket men för hennes skulle ville jag inte att hon skulle komma för tidigt, kan ju inte vara kul att fylla år i sluttampen på året och alltid vara den som är minst/yngst... Men lilla busungen gjorde som mamma glad och höll sig snällt och fint i magen och nu är vi inne i januari!! Yeyy!! Vecka 37 är det nu så det är säkert några veckor kvar men det känns heeeelt okey om hon vill komma ut - är vansinnigt trött på att vara gravid nu. Att vara tung, trött och otymplig är inte min grej och jag saknar ridningen något fruktansvärt... Ella mår inte jättebra utan är rätt hängig faktiskt, hon funkar ju inte riktigt på för stor anläggning och det känns väldigt jobbigt. Men just nu har jag inget alternativ, att vila henne i 2 månader känns inte bra heller. Jaja, nu är det snart klart iaf och sedan är det färdigavlat med 2-beningar på gården ;-) och jag kan samla alla hästarna i stallet igen.

Annars har 2011 fullkomligt flugit fram, det är verkligen sant som dom säger när man har barn. Att Albin är den självklara stjärnan i Casa Ljungqvist råder ingen tvekan om, att fått honom är utan tvekan det bästa som hänt oss och det ska bli intressant at ser hur det går med syskonbiten. Inser ju att det kommer bli en stor förändring för honom men vi ska göra vårt bästa för att han ska ha det så "normalt" som möjligt...

Ja, det blir onekligen ett spännande år vi har framför oss....

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0