Finaste, Bästaste Jack!!! ♡

Vår fantastiska ponny levererade igen. Han vann gårdagens hoppfinal för 4-åriga b-ponnniesar med 8,5-8,5 för hoppningen och 8 på galoppen. Domaren önskade mer förmåga att länga sig i galoppen och jag är helt med. Vi fick jättefina vitsord för Jacks otroliga samarbetssförmåga och okomplicerade personlighet -"alla vi som rider vet hur viktigt och underbart det är med hästar som besitter dessa egenskaper"... :-). Jack är verkligen en kanon individ och jag är så himla stolt över vår fina ponny ♡.




Grabbarna Grus...

Mina 3 fina killar hänger i hagen. Är privilegierad att ha så fina hästar ♡



Hoppas...

Solens strålar skiner på Jack - hoppas det är ett gott tecken inför dagens Riksponnyfinal. Hade varit himla roligt om han kan försvara sin titel från förra året. Men det är tyfft motstånd och han har ju inte varit på topp det sista. Är bara att hoppas att sista veckans vila var ett bra beslut...

FINGERS CROSSED!



Belöning

Är man duktig på ridpasset får man smita med matte in i trädgården och hämta äpple direkt från trädet.... Ett till matte och ett till Ella ;-)



Att övervinna rädslor

När man är liten i en stor och skrämmande värld är det skönt att ha en kompis att förlita sig på...
Finnegan -"Hua, där är en sån där läskig blå prasslig sak igen"...
Finnegan -"Hmm... jag undrar jag... Fille är ju där. Kanske skulle våga nudda vid den ändå? "
Fille -"Jo men kolla här, den är rätt kul faktiskt! "
Fille (a k a Demolition Man) -"Å lyssna vad kul det låter när man drar sönder den :-)!!"
Finnegan -"Ok, jag testar. Det verkar ju rätt kul..."
Finnegan -"Whoop Whoop... Jag kan själv :-)"

Blir galen!

Fattar inte att det smyger in så mycket stavfel när jag bloggar från mobilen?! Otroligt frustrerande när jag inte kan gå in och redigera från mobilen utan måste göra det från en dator. Ni får stå ut med stavfel lite till och från... Är samma med bilder, det går ju verkligen inte att lägga in vettiga inlägg med mellanrum mellan bilder. INTE KUL!!
För övrigt har jag kommit igång och springa igen efter förkylningen. Har varit duktig och sprungit 2 ggr denna vecka och det känns görabra! Ska verkligen försöka hålla i detta, känner redan hur brq det är för mig i ridningen och då blir det genast värt det. Whoop Whoop!

Fredag

Idag blir det ingen aktivitet för hästarna, det är fredag och fredagar är vikta åt familjen och freddagsmys! Det är en utmaning att få allt gå ihop med logistiken, familj, hästarna och alla vardagsbestyr och med facitvi hand skulle vi haft max en unghäst nu under småbarnsåren... Men nu är det inte så och då får man lösa det så gott det går. I mitt fall innebär det att mina hästar går 5 dagar i veckan och hinner jag mer är det en bonus. Jag har skaffat medryttare 2 dagar i veckan varav en är på Ella och en dag får jag sällskap på uteritt av medis och Fille. Är jätte bra att få lite avlastning. Har även en kanontjej som ska hjälpa mig Melrose nu nör hon ska igång och det känns toppen. Bara jag får fixat en sadel så kör vi igång :-)



Hittade den här lilla raringen i soffan... snacka om att ta sig friheter ;-)

Finnegans första...

.... gång han är omnämnd i Tidningen Ridsport, men förhoppningsvis inte sista. Erkänner att det är lite barnsligt men jag kan inte låta bli.... ;-)





Han har för övrigt blivit en mörkbrun skönhet. Fölpälsen är snart ett minne blott och under den gömde sig en Ella-brun fining och matte är mycket nöjd med det. Han är fortfarande inte i fas och han växer så det knakar och han är en grymt trevlig individ. Känns lite trist att han antagligen kommer flytta (letar lösdrift för unghingstar) men jag kan inte köpa en ny sällskapsponny... Någon som kan rekommendera ett ställe så hojta till!


Sketungen har ett favoritställe där han kan klia ordentligt :-)

Tuff Tuff...

Vardagen tuffar på, jobbar en hel del och försöker att inte låta det ta över mig fullständigt. Försöker balansera upp tiden som blir över mellan familjen och hästarna... Det är verkligen inte lätt. Måste hitta en lösning på hur jag både kan ha kakan och äta den!

Ella var superfin i måndags för Anki, var en ynnest att få rida. Tänk om hon kunde gått så bra alla dagar i veckan ♡♡♡.

Fille har varit duktig men är väldigt svag i sina bakben, något som gör mig lite fundersam. Ska tömköra honom i helgen och se hur han ser ut. Funderar på om jag ska kolla upp honom hos veterinären...

Melrose verkar vara sugen på att komma igång. Har hittat en begagnad sadel som jag tror kan funka med lite justering. Ska bara få hem den från Karlskoga, få hit sadelutprovaren från Svenljunga som kan fixa sadeln... Plättlätt ;-)

Finnegan växer som F-A-N!! Men han är verkligen en riktig godbit... ♡






Grymt taggad Fille ;-)

Konsert

Mina rara små barn håller en konsert för mamma... Oh I'm so lucky... ;-) ♡




Jack kvaliteten

Jack och resesällskapet 3-åriga Cikoria. Hans nya flickvän ;-). Tyvärr tog resan på Jack och trots sällskap var han jättekass i magen och hade blivit trött. Hoppas ändå han orkar hålla igång, han är ju lite lat resan innan...
 
Idkontroll, här lotsad av hästskötaren Ebba
 
Duktiga Fanny visade upp Jack exteriört med bravur!!
 
Jack ställer upp duktigt framför domaren. Han fick fina vitsord och en bra bedömning
Typ: God Typ  - 8
HHB: Vackert huvud, lång välformad hals, väl liggande bog, stark rygg, välmusklat kors och lår - 9
Ext (Ben): ngt gracil, ej helt korrekt fram, vinklad i sin has - 7
Skritt: Vägvinnande - 8
Trav: God trav men mer cobtryck önskas - 8
Summa exteriör = 40p
 
Lite idolbilder :-)
Snyggponnyn!
 
Dags för löshoppningen, min förhoppning var ju att han skulle kvalificera till Riksponnyfinalen i år igen. Vågade såklart inte ta ut något med nya förutsättningar och domare men hoppet fanns...
 
Återigen levererade vår fina lilla hoppkanon! Han var lite loj och oengagerad efter resan men hoppade ändå hem en utmärkelse/diplom på fina 9-8, och med detta blev han delad vinnare för dagen tillsammans med en stallkamrat som hade exakt samma siffror :-). Nu siktar vi på Riks 28 sept!!
 
Jack i bakgrunden kollar in konkurrensen ;-). Lite kul med denna är att denna hästen var en av kandidaterna jag tittade på innan jag köpte Jack. Kul att se den!
 
Så var det dags för gångartsbedömningen under ryttare. Jack var HEEEEELT SLUT och duktiga Alexandra fick en verklig utmaning att hålla igång en redan lat häst som dessutom var jättetrött och detta på ett blött och tungt underlag... Men hon gjorde det med den äran!! Jag var så himla glad att se honom under ryttare. Han såg ut som en superkäck liten ridponny, kunde till och med visa lite register i sin lite klena trav!! Brydde sig inte om omgivningen eller något utan bara lyssnade på Alexandra. Kan inte med ord beskriva hur stolt jag var :-) och när jag sett honom ridas i 3 min bestämde jag mig för att jag inte brydde mig ett smack om vad han fick för bedömning, för detta är tusen ggr viktigare!
Dags för domen ;-). Som vi misstänkte fick han inte särskilt bra på detta provet. Han var lite oregelbunden stundtals i skritten och fick betyg 5, inget att säga om det. Traven fick han en 6:a på, domaren tyckte han hade fin energi men var något överilad. Inget att säga om det heller, han är fortfarande lite svag då han inte är riden så länge. I galoppen tyckte hon att han blev lite för kort och låg fram, fick betyg 7... Allmän intrycket är att det var "en vacker ponny som ser ut att ha ett bra temperament med god sambarbetsvilja och god utvecklingsbarhet. Väl visad i mkt fint skick." och sådana ord betyder mer än vilket betyg som helst! Fina ponnyn!! Han är ju bara riden i knappt 2 månader inför detta event och såklart behöver han mer styrka i bakkärran för att få bättre resultat... Prinsen!!
 

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0