Underbar vintermorgon

Något utav det bästa med att bo på landet är när man upplever en lugn, stilla och vacker morgon där naturen visar sig från sin bästa sida... Jag har skrivit det förr och här kommer det igen! I morse var det oerhört vackert och sällan är det så härligt att få släppa ut hästarna som tiill en snötäckt hage, där morgonsolen sakta smyger sig fram...

Dagen före nyår 2009, en helt ljuvlig vintermorgon...


Brio, Calle och Melrose


Selene, Fille, Ella, Calle och Mellsan...


Melrose


Selene, Fille och Ella


Linslusen Fille


Ella


Ella spanar efter grannens hundar...

Morgonfrisyr

Albin har ju rätt långt hår uppe på hjässan, men vad gör man med det på en snart 6 mån gammal bäbis? Är ju inte direkt så att man lägger i vax eller gelé direkt ;o)

Nej, naturlig morgonrufs hela dagen får det bli på sonen...





Konsten att förena nytta med nöje

Visade ju en bild på Mellsan häromdagen när hon låg och latade sig i maten ute i hagen. Nu var det ju så att hon var inte ensam om detta utan vi har fler bekväma personligheter i stallet... ;o)


Varför stå och äta när man kan slappa under tiden?!


Kom igen då, kan vi inte leka??


Calle ville inte, kan inte du leka med mig?


Men kom igen då!!!!


Ha, jag fick upp henne.... ;o)

Uppsittning!

Äntligen har jag fått tummen ur och kommit upp på Melrose!! Hon var jätteduktig och stod som ett ljus, undrade lite vad jag pysslade med när jag satt upp första gången men efter närmare eftertanke kom hon fram till att det var okey och brydde sig inte ett smack :o). Satt upp en gång till efter det och kunde sitta både hukad och upprätt utan problem... Duktiga, duktiga lilla Mellsan.

Idag tänkte jag göra ett nytt försök - hoppas hon är lika cool då... ;o)

Latis-bloggande

Får väl erkänna att jag sista veckorna har varit lite "lat" med bloggandet så till vida att jag kört bilduppdateringar och inte skrivit så mycket, men å andra sidan så säger en bild mer än tusen ord så det där får man väl tolka som man vill ;o).

I och med julstök, julfirande och nedvarvande så har det varit fullt ös här senaste veckan. Köket är i princip helt färdigt nu, Gustaf har varit väldigt fokuserad att få det klart. Satt och tittade på bilder hur det såg ut innan och det är verkligen skillnad (kommer ett separat inlägg med före och efter bilder inom kort). Nu är det inte så mycket kvar att fixa på nedervåningen och huset börjar kännas betydligt roligare. Det som är kvar är att byta golvet i hallen och göra klart gästrummet (väggar och golv). Knappt något alls alltså *haha*... Vi ska lägga in samma golv som vi har i köket i båda dessa rum som är kvar, det blir kanonbra!

Albin fick en vit första jul...

... det är ju helt ljuvligt! Idag var vi ute på hans första pulkatur i den härliga snön. Tyvärr är ju Albin liiiite för liten för att uppskatta snön än så länge men vi kan ju föreviga det med bilder ialla fall ;o). Det tog inte alls lång tid innan han slocknade i pulkan och jag blev riktigt avundsjuk - såg hur mysigt ut som helst där han satt nedbäddad i fårskinnspläden...


I väntan på pulkan...


Första pulkaturen bar till paddocken ;o)


Hästarna måste ju såklart vara med på ett hörn...


Albin sover såååå gott....

Juldagen - filmdagen?

Ett härlig julfirande har så sakteliga dragit förbi. I vanlig ordning firades 23:e hemma hos mamma med hela baletten. Vi fick alla massa fina julklappar så det var jättekul. Albin var vrålsöt i en rödvit randig mjukisdress med tomtar på och tillhörande mössa och vår sötnos var på ett strålande humör.


Solstrålen ( matchar mamsen för övrigt *s)

På julafton kom pappa, bror, syster & sambo hit och vi hade en jättemysig julafton. Yours truly var kanonnöjd med att ha lagat en egen Jansson och Gustaf var redig och bakade eget vörtbröd - ni förstår ju hur duktiga vi vi var! Var säkert på grund att att köket blev klar i tid ;o). Efter Kalle och julmat var det dags för julklappsutdelning. Återigen fin-fina klappar till allas vår charmbebis som inte riktigt fick sovit ordentlig middagslur i all julhysteri och blev lite gnällig på kvällen. För dagen var han iklädd i en tomte-outfit med tillhörande luva - tyvärr några storlekar för stor, men han var lika söt för det ;o). Dock var han inte helt sugen på att utsätta sig för mer fotografering och blixtrar så vi fick inga toppenbilder men det är okey ändå. En härlig kväll med massa gott att äta, dricka och spel i trevligt sällskap tillbringades i Casa Ljungqvist och det var inte utan att jag funderar på om vi ska försöka vara här nästa år igen... ;o)


Fotografering?! Igen?!


Mammas tomteluve-diadem funkade ju också!


Nu är det juldagen och för att det inte ska missförstås att dagen ska spenderas slappandes i soffan sveper vädrets makter sitt magiska finger över landet - skiiiitväder med andra ord ;o). Fördelen är att man inte behöver ha ett smack dåligt samvete över att man inte gör något vettigt... Dessutom går en massa bra filmer på TV - på agendan ligger Snowroller, Narnia och den förste riddaren exempelvis...

Hästarna fick komma in lite tidigare idag, vilket dom var mycket glada för då dom inte alls uppskattade vädret. Som extra julbonus hade vi lagt in granris och det var mycket uppskattat av våra fyrbenta vänner... Förutom småttingarna då som inte riktigt visste vad dom skulle göra med det alls *hahaha*


Far & son slappar framför TV'n...

GOD FORTSÄTTNING!

En julberättelse...

... så sätt på ljudet och njut :o)

Tankar Om Hästen...

När stressen verkar hopplöst hög och svår
Kan något hjälpa mig i dessa snår


Vad göra när tunnelsynen tagit över hela ens dag
Man underminerat sitt egna jag


När Tv:n och kakor känns bättre än allt
Därute känns det bara grått o kallt


Då börjar en liten tankebubbla tränga sig ut ur mitt inre
Det tråkiga negativa blir bara mindre


Vad är det då som gör mitt sinne glatt
Vad är det som gör att en pånyttfödd glädje börjat få fartt


Positiv och förlåtande med ögon så goda och milda
En energi som också ger lite av det vilda


Att få äran att umgås med dessa fantastiska djur
Som ställer upp i ur och i skur


Alltid samma vinst ingen förlust
Det är det som ger livet tillbaka sin lust


Blunda och se din vän ur nytt perspektiv
Se framför dig ett fortsatt fantastiskt hästelliv…..

Mammas pussgurka

Att Albin är mitt lilla charmtroll har väl knappats undgått någon vid det här laget?! ;o) Måste bara visa dessa bilderna på min gosiga underbara pussgurka! Men först kommer hans nya framsteg:


Kolla vad jag kan... Sitter alldeles själv!


Nu kommer det en pöss mamma....


... smack!


Hihihi... mamma är helt i mitt våld.... ;o)

Titta vilken ljuvlig bild jag hittade!


Här är han verkligen inte stor min lilla skrutt!!!! :o)

Albin snackar lite...

Min lilla prins har ju börjat springa runt som en liten tok i gåstolen, han är verkligen jätteduktig! Det blir extra roligt varje gång han går förbi spegeln i hallen som är i lagom höjd för honom, jag vet inte om han har fattat att det är han ännu - eller om han tror att det är en annan bebis men det är iaf vansinnigt gulligt när han står och snackar och grimaserar mot sin spegelbild...


Ser nästan ut som barhäng!


Full koncentration när man ska svänga runt.

Min snygga make...

Gustaf är ju verkligen en klippa här på gården och vi hade inte klarat oss utan honom, är oerhört tacksam för att han fixar och donar så mycket som man gör. Men "priset" man får betala för detta är den här "sexiga" mannen... Hmm.... Kärleken övervinner allt sägs det ju - tur det! *hahaha*


Byfåne?? Nej då, det är bara Gustaf som jollrar med Albin ;o)


Som bonus får man hörselkåporna - nice...

Tänk vad ett godispapper kan göra

Häromdagen satt Albin och lekte med ett godispapper, något som visade sig vara oerhört fascinerande. Det verkade som att det var prasslandet som var mest spännande och när han smakade på detta intressanta föremål blev resultatet detta underbara minspel:


Hmmm... undrar just hur det smakar...


... huuu vad det prasslar...


...fast jag försöker nog smaka på det ändå....


... ooäää vad läskigt!

Så small kylan till...

Det innebar att jag hade 3 skakande "nakna" småttingar i hagen så det fanns ingen annan råd än att plocka på dom täcken! Som tur var köpte jag nya täcken till Mellsan och Fille för någon månad sedan så nu matchar dom varandra så fint så, "syskon" som dom är *hahaha*, är nästan så jag är sugen på att köpa ett till Ella också - bara för att ;o)... Calle hade med sig ett regntäcke hit men det var ofodrat och trots riktigt lång päls frös den lilla raringen han också. Han fick helt enkelt låna Filles fleecetäcke att ha under och det ser ut som en för stor klänning, eller som ett barn som lånat mammas t-shirt... Han är urgullig!


Fille ser inte längre ut som ett föl när han får täcke på sig, stora killen!!


Lillskrutten brukar ligga ner och äta när han är lite nanig... Kanske inte så stor ändå *s


"Syrran" har likadant täcke hon, tyvärr var hon inte på poseringshumör...


Charmtrollet Calle i Filles fleece ;o)

Sicken TUR!

Gick upp och parkerade mig i soffan med trött liten bebis efter en kall men härlig hästdag (mamma har ju varit här), funderade en stund över vad jag skulle titta på då Greys slutat och onsdagstablån sällan är upphetsande (är ju något av en expert numer *s)... Zappade runt bland kanalerna och såg till min glädje att 4 tim ridsport PRECIS började på eurosport. Först 2 hoppklasser och därefter 2 tim live dressyr från London!! Med underbara Totilas i startfälet *dreamy*... Så ips vips synes denna härliga onsdag avslutas på ett alldeles ypperligt sätt :o)

Red på förmiddagen idag, innan det blåste upp så fasligt. Visserligen snöade det men det var mer mysigt än motigt. Började med en 35 min promenad ute så Ella fick lite miljöombyte, sedan tog vi ett ridpass i paddocken. Tack och lov hade det inte ännu frusit utan underlaget var istället riktigt bra. Ella var taggad till tänderna och det blev någon bakut här och var plus ett försök till rodeo - men tji fick hon! Idag var matte på hugget. Hon blev rätt fin ändå, inte alls som igår men hon gjorde några härliga travlängningar och var riktigt stabil i galoppen. Vi har ju haft kämpigt att bibehålla stabiliteten i formen i hennes stora härliga galopp så vi jobbar rätt mycket med det nu, måste ju förbättra hennes styrka och kondition inför kommande utbildningsnivå... ;o)

Mockade och fixade maten för att sedan plocka in hästarna. Ella och Melrose hade redan parkerat vid insläppet medans den övriga kvartetten stod och tryckte en bra bit in i hagen, föga intresserade av att klafsa igenom passagen från "storahagen" till intaget *suck*. Fick gå ut och hämta tramshästarna och fick dom eld i baken. Tydligen är det bättre att SPRINGA igenom den jobbiga delen i hagen för då blir den KORTARE?!?!?!?! Jaja, huvudsaken är ju att dom kommer ;o). Min lilla pussgurka Melrose var frusen idag så jag fick plocka fram ett täcke till henne (så syyynd *s). Ska hålla lite koll på Fille också för han har hostar ett par gånger efter intaget ett par dagar, han har ju inte heller någon direkt tjock värmande vinterpäls att skryta med...

Calle börjar ta sig riktigt bra, idag så BOCKADE den lilla skrutten i hagen när dom andra höll på och busade ;o). Han är mer med på Filles buseri men inte helt övertygad ännu... Han har nu lärt sig att vända sig när man stänger tråden vid in och utgång i hagen. Har varit fundersam över vad det är vi velat när vi försökt få honom att vända sig igen när han kommit ut, men nu har poletten trillat ned och han vänder sig så fint. Han är verkligen en riktig liten darling!

Selene är rätt tjurig nu, funderar på om hon påverkas på avvänjningen och det kanske spänner i juvren?! Nu går ju dom bara tillsammans ute i hagen och inget slurkande där emellan. Kylan gör nog sitt också så jag rotade fram ett varmare täcke till henne också så får vi se om det blir bättre...

Nu är det dags att njuta av dressyren - so long!

Underbar kvällsritt

En sen Gustaf resulterade i en kvällsritt i paddocken. Får erkänna att jag var rätt grinig över att behöva gå ut och börja rida vid 9 på kvällen men väl ute snöade det lite lätt och att se snöflingorna i belysningens sken var riktigt mysigt... Ella var galet pigg, fräsch och hade ett härligt tryck i steget, hon kändes fin i handen och jag blev gladare och gladare allteftersom ;o). Hon är verkligen underbart rolig att rida min härliga häst! Det slog mig idag att hon faktiskt är större - hon kändes riktigt maffig att rida och det är häftigt att känna hur mycket kapacitet det finns i pållan... Blev så grymt inspirerad att jag bara var tvungen att ta på Melrose tränset när jag och Ella var klara ;o). Nu ska här kickas igång på alla fronter *hahaha*

Albin 5 mån

När en bebis blir 5 månader innebär det 2 nya vaccineringssprutor. Lilla prinsen blev så himla ledsen när han fick sina sprutor men denna gången gick det lättare att trösta honom efteråt. Tack och lov!! Vad det gäller hans fysiska så vägde han 7650g och var 66 cm lång. Han hade alltså inte gått upp lika mycket i vikt som han brukar men han är ju så vansinnigt aktiv sedan ett par veckor tillbaka så det finna en naturlig förklaring och BVC sköterskan tyckte inte det var något att oroa sig för. Däremot hade han vuxit mer på längden än han brukar så det är väl lugnt totalt sett. Han följer kurvorna iaf och det är ju huvudsaken.

Annars är det bra med lill-killen :o). Han har lärt sig ett nytt ljud, "brum-ljudet" som bilen gör och han tycker det är jättekul att göra - för att inte tala om hur söt han är när han sticker ut tungan för att få det riktigt brummigt som mamma kan... Sööööta pojken ;o)

Idolfinalen

Och vilken final det var!!! Dom var verkligen grymma båda grabbarna och det hade varit lika rättvist om vem som av dom hade vunnit. Jag tycker Calle gjorde sitt livs performance och nu är det bara att vänta på att han ska släppa en skiva i sin egen genre. Har aldrig innan varit särskilt intresserad av idolerna eller deras alster men jag gillar verkligen Calles röst och det ska bli kul att höra vad han kan få till...

Nu blir det till att se fram emot Let's Dance på fredagskvällarna istället ;o)


Bild från: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2009/article6281494.abv

Stockholmshelgen

Då var vi hemma igen efter en helg i Stockholm. Albin var ett sant A-barn i princip hela tiden. På tågresan upp hade vi sällskap av min syrra så vi hade en extra person att underhålla honom och då jag blev lite åksjuk var det toppen (man ska verkligen inte vänta med att äta till man är PÅ tåget för då är skadan redan skedd...).

Väl på plats slappade vi på hotellrummet på fredagskvällen och såg idolfinalen (mer om det i ett eget inlägg). Lördagen spenderades på stan där vi strosade, fikade och shoppade - mycket mysigt att "bara vara" och inte ha några tider att passa... På kvällen var vi på julfesten som Gustafs jobb anordnade och tyvärr har det blivit sämre och sämre under de 3 år vi deltagit. Denna gången var det verkligen inget vidare - maten var kass, underhållningen klen och livebandet indraget. VD'n hade dammat av talet från förra året och redigerat det något... Trist! Kan inte påstå att jag är så noga med att åka nästa år faktiskt även om det innebär att jag får avstå vår traditionella luciahelg i huvudstaden. ELLER så åker jag och Albin med men hoppar över julfesten! :o)

Söndagen var lika slapp och mysig den, vi stosade runt bland de olika julstånden, köpte lite färdgodis och sedan gick till vårt "stamhak" förlunch innan det var dags att ta tåget hem.

På det stora hela en lugn, skön och välbehövlig slappahelg för Familjen Ljungqvist :o)

Idolfinal imorgon!

TYVÄRR kommer jag inte rapportera min sedvanliga amatöranalys av tävlingen då vi ska till Stockholm i helgen - under förutsättning att jag blir frisk tills imorgon. Ett tag var vi inne på att gå på finalen i Globen "när vi ändå var på plats" men vi kom fram till att det var inte så snällt mot Albin så vi hoppar det. Får bli Idolfinal på hotellet med room service istället vilket inte är helt fel det heller ;o).

Något som vi kommer få se imorgon är denna låten från Calle, personligen tycker jag det är en av hans bästa. Tyvärr är det väl rätt dött lopp med Erik som konkurrent om man får tro alla omröstningar och undersökningar på nätet men det känns helt okey för mig - den som kommer tvåa tycks ju alltid få den bättre karriären ändå PLUS att dom får ju göra en riktad skiva utifrån sin egen stil och inte den "förprogrammerade" idolmallen... Oavsett hur det går tror jag det blir en fantastiskt bra final - båda killarna är toppen!

Albins nya hobby

Som jag tidigare nämnt så har ju Albin upptäckt sina fötter och det är fantastiskt roligt att leka med dom, särskilt att försöka stoppa tårna i munnen. För en annan är det otroligt roligt att titta på och ungefär lika fascinerande hur en fot kan vara så rolig... ;o)


Första gången han lyckas få in tån i munnen - och såklart ska det förevigas!



Vansinnigt söt!

Ljudeffekter finnes ;o)

Bästaste Ellan

Ella har känts ljuvlig!!! Hade ett underbart pass i lördags och när jag satt och njöt som mest blev Ella skrämd av en bil med något fladdrande konstigt som körde förbi på vägen bakom henne ( i farliga hörnet såklart) när vi galopperade - hon fick fullständigt bryt och satte av som värsta Ferdinand när han satte sig på "humlan"! Hela långsidan var det rodeo men till slut fick jag lugnat henne och vi kunde fortsätta passet... Är grymt nöjd att jag lyckades sitta kvar på Bronco-hästen! Med den extra spänningen var hon verkligen en miljon och jag red med ett leende från öra till öra resten av passet, blev faktiskt sugen på att tävla för första gången på väldigt, väldigt länge :o)

My darling horzie!

Carlton - The King of Dance...

Japp - det var här ni läste det först ;o)

Jag sa ju redan från början att Calle var att räkna med:
http://toppen92.blogg.se/2009/september/haller-pa-calle.html

Nu är han i finalen!!! Känner att jag kanske är i fel bransch? Musikagent borde kanske vara något för mig? *Hahaha*. Väldigt trist på Tove, men jag är rätt övertygad om att hon redan på måndag står i studion och spelar in låtar under Andreas Carlssons regi... ;o)


Bild från TV4

Idolreferat

Näst sista referatet. Känns lite trist på ett sätt för snart är det över :o(. Dessvärre känns det på förhand att det är Calle som ryker idag, men man kan ju hoppas att de som gör bäst ifrån sig blir kvar. Är ju en enormt stark trio som är kvar... Tror som alltid att det är bättre vara 2:a el 3:a i Idol. Den som vinner får ju sjjunga in en redan förvald repertoar och inte något som är anpassad deras stil och röst... Jaja, här kommer dagens åsiker från yours truly:

Calle 1: Äntligen kom den - låten som gjorde att jag fastnade för Calle på sin audition - och som han gör den!! Grymt!! Tycker han är som gjord för denna låten...
Erik 1: Nervös inledning men sedan säkert och bra - som förväntat, hade vhoppats på liiiite bättre överraskning....
Tove 1: Sådär tycker jag faktiskt. Jag förstår att hon inte gillade låten, är ju inte alls Tove...
Vinnare första ronden: Calle

Calle 2: Kanon låtval som utmaning! Tycker han är kanonbra! Snacka om utveckling!!!
Erik 2: Det här gjorde han verkligen helt sagolikt!!!
Tove 2: Cool tappning när hon gör låten till sin egen, rätt bra men hon kan ju så mycket bättre.
Vinnare andra ronden: Erik

Dom är verkligen heeelt fenomenala alla 3 och det går inte säga att någon är en "förlorare"! Är sjukt hög nivå på alla 3. MEN - Baserat på dagens framträdande borde Calle och Erik vara i finalen, tycker jag...

Semifinal på gång!

Idag har jag och Albin varit och känt in atmosfären i Skandinavium inför kvällens Idol semi. TYVÄRR missade vi när idolerna repade på sina låtar men det gjorde faktiskt inte så mycket. Jag har alltid varit fascinerad av hur anläggningen kan förändras på det sätt som den gör inför alla olika evenemang :o). Albin i sin tur var otroligt fascinerad av alla ljus och lampor så vi hade en mysig stund tack vare K! Vi var även runt o katakomberna och tittade - vilket resulterade i att Albin charmade alla han mötte - inklusive Peter Jidhe och Idol-Erik ;o). TYVÄRR (igen) hade jag inte kameran tillgänglig när vi tjingsade på Erik, hade varit såååå kul med en bild på Erik och Albin. Såg även Tove men inte Calle :o(... Jaja Får glädjas åt att Calle ska göra "Walking in Memphis" idag istället!
 

Mer bilder


Bra logistik på utsläppet ;o)


Tröttisen Selene stod och stensov i hagen... Söta hästen...


Puss, puss!

Växtperiod!!

Det är verkligen vad som pågår här nu, både Mellsan och Fille ser för roliga ut förtillfället. Ser verkligen fram emot vad som ska komma ur dessa lurviga och gängliga skruttisar ;o), Verkar som att dom är medvetna om det också för ingen av dom var särskilt medgörlig till att ställa upp på bild...


Inte bästa uppställningen men för dagen kunde vi inte bättre ;o)


Mor och son...



Fjäskis...



Småttingarna & Selene

Vet inte om jag redan berättat att Fille och Calle har flyttat ihop i den stora boxen?! Men så är det iaf och det går riktigt bra. Calle är inte alls lika tillbakadragen längre och Fille har dämpat sig lite så dom hjälper varandra. Det som är extra komiskt är att lilla Calle är ett litet matvrak och vaktar krubban när det vankas mat, han "rumpar bort" Fille som mest ser förvirrad ut och undrar vad Calle håller på med - dom har ju faktiskt varsin krubba... *hahaha*. Fille är däremot rätt mammig ni, han är ju bara med Selene på dagarna nu (plus en godnatt-slurk innan kvällsfodring) så vi får väl se om det lägger sig snart. Det värker ju i mattes hjärta att se honom ledsen :o(. Men han är 7 mån nu så det är dags för avvänjning och det känns ändå bättre att göra det stegvis nu när vi har  möjligheten.

Det är förresten bestämt att Selene flyttar hem till matte för att testa på livet som ridhäst. Kanske blir det ett fint föl efter henne längre fram, för att han lämnar bra föl vet vi ju nu ;o). Känns lite konstigt att hon ska åka, hon har ju ändå bott här hos oss i snart 2 år men det ska bli jättekul att se vad hon har för kapacitet på ridbanan...

Utveckling i ljusfart!

Det händer så mycket nu, hinner ju knappt med att rapportera!!! Den sista veckan har Albin gjort följande:
- hittat sina fötter och leker jättemycket med dom...
- hittat sin lilla "grej" och så fort blöjan åker av ska han dit och känna/dra...
- börjat tölta runt i gåstolen...
- upptäckt hoppgungan och ÄLSKAR den, vilket i sin tur leder till att leken "stå i knät" numer har blivit "hoppa i knät"... Lillkillen väger inte fjäder längre!
- lärt sig räcka ut tungan (?!) och testar det lite titt som tätt...
- lärt sig ett nytt ljud och det kör han med friskt...
Helt makalöst vad fort det går, snart kör han ju moppe för sjutton!! Men det är såååå vansinnigt roligt och även om man blir lite matt av att hitta på saker hela tiden för rastlös liten kille så är det ändå mysigt och jag njuter verkligen av att få vara hemma med honom. Det är en häftig resa helt klart.

Något som däremot inte har gått i ljusfart direkt är vår köksrenovering, men nu är det (hör och häpna) dags att MÅLA i köket! Känns helt otroligt roligt! Idag fick vi dessutom våra nya köksmöbler så det blir ju såklart en extra morot att färdigställa allt! Efter målningen är det "bara" eldragning och de berömda listerna som ska upp och voilá! Vi kommer ha ett kök till jul :o) *halleluja*

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0