Försöker iaf :-)

Idag har jag verkligen gjort som tant doktorn ordinerat - jag började dagen med att gosa en bra stund med Iris i sängen innan vi gick upp, sedan vinkade jag hej då till barn och make när dom åkte till dagis och arbete, gick ut i köket, fixade frukost som jag tog med upp i sovrummet och åt frukost i sängen och läste. Sedan gjorde jag 2 avslappningsövningar, muskulär och mental. Låg kvar och läste lite till, en bok om mindfulness för övrigt nu kör jag all-in... ;-). Gick ner i köket och gjorde en smoothie på jordgubbar och banan och konstaterar att jag har slappat bort 3 timmar!! Tänker att jag kan lika väl fortsätta slappa och skämma bort mig så gå ut och plockar en kvist körsbärsblom som jag sätter i en vas bredvid min smoothie... :-)

Så nu ligger jag i soffan och skriver blogginlägg... Ännu en timma bortslappad och jag försöker acceptera att det faktiskt är helt okej... Kanske imorgon?!



Bara för att...

... han är så himla söt kommer en bild till på Finnegan ♡



Gårdens stjärna!

Det råder väl knappast några tvivel om vem som är stjärnan och i centrum av allas uppmärksamhet på den här gården...?! ;-)

Finaste Rosa ♡







Ännu en nolla :-)

I första klasse (60 cm) rev Jack första hindret men dom laddade om till andra och där lotsade Maria Jack till en nollrunda! I debuten på 70 cm ska sägas. Duktiga Maria och tappra, duktiga Jack ♥. Behöver väl knappast säga hur stolt och glad jag är?! :-)



Fingers crossed!

Idag håller vi tummarna för Maria och Jack som är ute och tävlar :-)



1-åringen

Hahaha, jag fullkomligt ÄLSKAR unghästar! Särskilt utvecklingen från fula ankungen till svan. Kan ju konstatera att Finnegan är helt klart inne i en ankungefas vid 11 månaders ålder... ;-). Sötnos!



Nollrunda!!

Idag har snyggponnyn Jack debuterat på tävlingsbanan med sin superduktiga pilot Maria och dom nollade!! Jag satt framför datorn och följde det via Equipe online. Knäppa hästägaren som sitter och bölar glädjetårar 50 mil bort ;-).

Pratade precis med Maria som såklart var överlycklig :-). Här kommer några bilder från tävlingsplatsen tagna av Tina och Maria.



Jack nyfiken på vad som ska hända :-)



På väg från framridningen där han varit jätteduktig...



Apr. 20, 2014

Ok jag erkänner - jag vinner inga pris som årets matte den här helgen! Tappade inspirationen totalt när jag hittade 3 lertroll i hagen och orkade bara inte sanera dom. Fille fick lösgaloppera i paddocken - leran fick vara kvar. Ella blev longerad i grimma - leran fick vara kvar. Jag är inte stolt över detta men dom blev iallafall rastade och det var viktigare denna gången... Sveriges mest välborstade häst får det bli en annan gång ;-)



Skitgrisar!

Helt fantastiskt väder gör att matte vill vara snäll mot fyrfotingarna och låta dom gå utan täcke och lapa sol. En gest som såklart uppskattades, djuren såg supernöjda ut där dom stog och gottade sig i solen. Kan dock meddela att jag kände ingen större tacksamhet när det var dags för aktivering ett par timmar senare...



Debut :-)

Imorgon är det dags för debut på tävlingsbanan. Håll tummarna för att Maria och Jack får en bra första runda tillsammans :-)



Trädgårdsfix...

Trädgårdsfix är ju sannerligen inget som är normalt företeende när det kommer till mig men konstigt nog har jag mer och mer känt det sista att jag vill få fint här hemma. Jag har velat plantera jordgubbar här i 6 år och igår hände det. Jag och Albin kämpade på duktigt och fick ett litet jordgubbs- och smultron land :-).
Före:


Efter:




Albin ville också att vi skulle plantera blommor och ställa på altanen. Han fick välja själv och så här fint blev det :-). Duktig kille ♡



Date med finaste killen ♡

Långfredagen hade jag bestämt date med Albin. Har blivit lite dåligt med kvalitetstid för oss när Iris varit krasslig. Det blir ju att hon tar mer uppmärksamhet då såklart. Så jag och Albin bestämde att vi skulle hänga bara han och jag. Bio och MacD var beställt ;-).Hade en jättemysig dag. Kollade Bamses nya på bio och sen gick vi en sväng på stan. Albin fick nya regnkläder och Iris ett par nya vårskor... Tog även en sväng förbi Plantagen och köpte jordgubbsplantor - äntligen!! Har tänkt göra det sedan vi köpte gården... Bättre sent än aldrig?! ;-)



Fantastisk träningshelg!

I helgen var det 2-dagars träning för Jill och jäklar vad bra det gick! Jag fick ordning på mig själv och när det händer får Ella verkligen möjlighet att fullkomligt glänsa och den ridkänslan jag får då är makalös. När jag får loss Ella i underhalsen och får igång ryggen ordentligt kan vi uträtta stordåd. Men hon är så ovan att gå där så hon blir trött rätt fort. Men nu är det full fokus på styrkan och sedan blir det spännande :-). Blev tyvärr bara suddiga bilder så det får bli målbilden igen...




Tyvärr hade vi lite otur i tisdags då hon trampade av sig skon och fick ena sidokappan i hoven så jag misstänker att hon fått en böld. Hovslagaren kommer i em så får vi se... Var annars grymt taggad att rida på ordentligt nu när det är långhelg.

Fiorello♡

Att Fille har en speciell plats i hjärtat är väl ingen som missat men åh vad jag tycker om den här hästen! !! Passade på att fota honom när han busade i paddocken häromdagen









Fina Melsan ♡

En bild säger mer än tusen ord... Är så himla stolt över min fina häst och nya ryttare!! Ska bli spännande att följa deras utveckling :-)



Ohyra, ev vattenkoppor och migrän from hell!

Får erkänna att 2014 känns hittills som ett prövoår med alldeles för mycket utmaningar på kort tid för min smak. Men nu tycker jag faktiskt att det räcker. Det finns vissa grejer som hänt som jag inte vill gå in på här men sammanfattningsvis har stackars Iris åkt på varenda förkylning, feber och influensa som vintern har erbjudit och dessutom blivit sönderbiten av följande lilla insekt


som hade invaderat den gamla extrasängen hon tog över. Vi har fått skicka ut sängen och köpa ny samt sanera hela ovanvåningen till följd av detta och som grädde på moset åkte Iris på "troligtvis" vattenkoppor... Jag lider med min lilla tös och önskar jag kunde tagit eländet istället! Nu fick ju även jag massa bett av den vidriga lilla ohyran också men inte i närheten av Iris...

Däremot har jag kämpat vidare med min förbannade migrän som inte direkt mattats av under våren. Fick en ny medicin som jag ska ts varje dag. En blodtryckssänkande historia. Men jag som redan har lågt blodtryck blev ju bara yr så den la jag ner. Nu väntar jag på att läkare ska återkomma med nästa steg för 5 dagar med migrän på en 2-veckors period känns inte ok... Påskledigheten känns väldigt skön just nu!

Rosa

Åh vad vi är glada för lilla Rosa. En shettis är precis vad som har fattats på vår gård... och hönor... och en kanin! ;-)



Bad Hair Day?



Min fina Melsan

På min och Melrose sista träning föe Jill hade jag tur då Jill hade kameran med sig. Jag har ju inte så många bilder på oss och nu när hon skulle åka kändes det mer viktigt. Fick äntligen dessa skickade till mig och det är inte utan att bli riktigt stolt när jag ser dom... Vi ser ju riktigt fina och proffsiga ut ;-)







Godkänd!!

Första inlämningsuppgiften är godkänd!! Jippie :-)



Fina pållar

Åh vad hästarna är fina nu. Ella har gått riktigt bra och Fille har gått från klarhet till klarhet! Jag har glömt hur skönt det är med en valack man kan övertyga om det skulle uppstå en situation... Igår var det en traktor som stod precis bredvid vägen med timmerkran och jobbade som var fullkomligt livsfarlig, men det tog inte mer än 3 min så var han övertygad om att det var safe att gå förbi. .. Hade det varit Ella hade jag fått sitta av och leda förbi i motsvarande läge... Guldstjärna Fille ♡.

Lilla Rosa har landat fint. Hon är en riktig darling och jag är så glad att vi skaffat henne till vår familj :-)

Idag har jag och Ella varit ute på promenad. Hade galen träningsvärk efter att sprungit intervaller igår. Hopades på att mjuka upp låren lite med promenaden men kan inte påstå att det gjorde någon skillnad. Jaja, vi fick en mysig promenad i det fina vädret iaf ;-)







Jordgubbstårta!

Klart jag ska ha Jordgubbstårta när jag fyller år. Kanske inte den snyggaste tårtan som skådats men hur god som helst :-)



Födelsedag

Min födelsedag susade förbi i helgen. Hade en toppendag med fantastiskt vårväder som inbjöd till att man kunde sitta flera timmar på altanen. Helt ljuvligt! Pappa och syster var här och vi hade hur gött som helst. På morgonen fick jag såklart frukost på sängen av min fina familj och Gustaf hade köpt Ellas kandar till oss ♡... Inte utan att jag blir grymt inspirerad av bara det ;-)






Fuxfrossa

Jag som faktiskt gillar fuxar är ju såklart överlycklig nu när majoriteten av pållarna hemma är just fuxar :-). Har varit väldigt mörkbrunt ett tag men nu har det piggats upp med ytterligare en rödtott.

Den stora rödtotten verkar också tycka det är spännande för han är väldigt nära henne mest hela tiden. Igår var första travpasset på honom och han uppförde sig super! Ganska coolt när jag kan ta första travpasset på över ett halvår på unghästen själv, ute... Visst hade han bra gärna sprattlat till lite men han höll sig på mattan ♡♡♡. Blir såklart guldstjärna i boken ;-)



Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0