Sötnosar!!

Måste bara!!

Sally älskar verkligen sin leksak - hoppas hon är lika duktig med den levande varan...
Hon är den "tuffare" och lite mer modiga av de 2 systrarna.



Gördis tycks föredra att fånga flugor... Denna var skiiiitnära ;o)
(Rätt cool bild, man ser t o m flugans skugga)!


Ligga och se söt ut är dessutom Gördis specialitet... Något hon bemästrar väldigt bra *s

Klantskalle

Min kära make är ju ibland lite disträ, vilket i vissa situationer är lite charmigt men i andra kanske inte riktigt lika charmigt ;o)

Han har ju som bekant köpt sig en ny leksak i form av vår vän; åkergräsklipparen... Han är jätteduktig och tycker numer att det är skitkul att klippa gräsmattan (tack och lov för det är nåt utav det värsta jag vet). Så nu har han iaf klippt gräsmattan igen, men "glömde visst" att han hade lagt gallret till grillen på gräsmattan, och inte såg han det när han klippte heller....



... gick iaf att grilla korv på det, men jag tror vi måste köpa ett nytt ;o)

Träning i tropisk värme...

I måndags red vi lektion för A i något som absolut kandiderar till tropisk hetta. Hade bestämt att vi skulle rida kl. 20 för att det skulle vara "svalare"... yeah right! Övervägde rida i paddocken, men det var så ohyggligt mycket blinningar så Ella var superstörd av dom, tog därför beslutet att rida i ridhuset - eller bättre benämt som tropiska regnskogen...

Den sista tiden har vi kunnat fokusera på lite mer avancerade övningar och moment (mot LA). Det har inte varit så mycket "unghästridning" vilket har varit väldigt roligt. Vi har tagit ett stor kliv framåt, in i vuxenhästvärlden *hahaha*... Det som jag tycker har varit en konsekvens av det, är att mina "ticks" kommer fram mycket tydligare när ridningen blir mer avancerad. Ex blir det extra tydligt att jag sitter och tjuvhåller i vänsterhanden när det ska ridas en serpentin i galopp, för i vänster förvänd bryter hon ju såklart av när jag tjuvhåller. Eller när man vill jobba mer på mindre volter - då blir det extra tydligt när jag "drar runt" henne för vänster handen för hon blir för böjd, för djup och hamnar bakom, höger bog åker ut, volten blir för stor/ojämn och spårningen är ett minne blott.... Orsaken att jag drar i den där sabla vänstertygeln är pga min vänstra skänkel, har så fruktansvärt dålig koll och styrka i den och  när Ella inte tar den kompenseras detta genom att någon tjomme (ehum...) sitter och jobbar sig med tygeln istället ;o). Låt mig demonstrera med en bild:

(nu flyttar hon ju sig visserligen undan min vänster skänkel på denna bilden men händerna är ganska tydliga ändå, för nog ska det väl inte vara 1-2 dm mellan händerna... *hahaha*)

Exakt hur bra är detta egentligen?! Det värsta är att jag är så gryyymt medveten om den där handen och ÄNDÅ är den så svår att få ordning på! Otroligt frustrerande! Det komiska är att så är det i vänster - i höger var ser det ut så här:


Detta är vad jag kämpar med! Det värsta är att vänstersidan har alltid varit lam för mig, när jag spelade fotbollen var ju bara vänsterbenet ett rent stödben - fanns ju inte på kartan att jag skulle kunna skjuta en boll med det!! Döm om allas förvåning att ENDA målet jag gjorde under min ca 12 år långa fotbollskarriär var med vänster!! Det var en hörna och jag har aldrig riktigt förstått vad som hände, men jag slog bollen på volley - med vänster - och tro på sjutton om det inte blev mål!!! Helt sjukt... Hur som helst, så om någon vänlig själ har tips på hur man tränar upp sin vänstersida så hojta till!

Nästa ticks är min blick, som även det demonstreras av ovan nämnda bilder... Vad är det som är så intressant på hästens manke/man???? Och varför är det så svårt att sluta???? Får i ärlighetens namn säga att jag har faktiskt blivit mycket bättre med blicken men tycker fortfarande inte att det är okey... Så det blev (som sagt) ett pass där vi jobbade mycket med detta. När jag väl slutar dra i tygeln och Ella lyssnar på skänkeln blir det så mycket bättre - men man måste ju få detta till den vardagliga ridningen när man inte har en person på backen som påpekar det åt en hela tiden ;o)

Sedan jobbade vi med halterna igen och det blir bättre och bättre, nu står hon iaf stilla - åtminstone i typ 2 sek *hahaha* sedan händer följande:

Prydlig halt på tyglen - för att 2 sek senare...

... dra upp huvudet....

...åsså flytta benet.... ;o)

... så vi har lite att jobba på ;o) men det är kul. Ridningen är verkligen jätterolig nu. Har dessutom vant mig vid att inte stå i ett stall med 40 hästar och alla människor därtill. För mig som är så FÖR fika och babbla ridning har det varit ganska jobbigt stundtals... Är ju trots allt en person som fullkomligt ÄLSKAR att älta ridning och träning.... ;o)
 
Men man vänjer sig vid det mesta. Har ett par 3 kompisar som jag ältar med på telefonen istället... Är så skönt att veta att man har riktiga vänner som offrar lite telefon-analyser på en *hahaha*. Plus att bloggandet faktiskt blir en form av ältande (kanske inte så kul för mina icke-häst kompisar som läser, men jag hoppas dom har förståelse *s). Fast det är ju såklart så att fördelarna överväger på det stora hela med eget stall. Tiden man lägger i stallet är mer kvalitativ. Kontroll freak som jag är passar det mig utmärkt, är bara att titta ut genom fönstret så ser jag mina pållar och vad dom pysslar med. Kontakten man får med hästarna ger en jättehärlig relation, är mycket tajtare med Ella nu än innan. Normalt sett rider jag helt ensam i ett fullstort ridhus (eller i paddocken) och det är ju värt sin vikt i guld! Häromdagen red jag i manegen på fm och då var det 3 st som red samtidigt - jag tyckte det var lite trångt!!! Snacka om att vara bortskämd! *skrattar*. All eloge till J som har det fantastiskt fina ridhuset dryga kilometern bort! Är oerhört tacksam, för den arbetsro man får när man är ensam i ridhuset bidrar ju också såklart till att man gör framsteg!!

Nej, nu är det nog dags att äta - hej hopp!

Varbergsbesök...

Jag VET att man inte ska klaga på värmen - men de senaste dagarna har det varit liiiite varmare än vad jag normalt sett fungerar i. EN sådär 20-25 grader konstant hade varit toppen, men 33 grader i skuggan är tufft... Men, men, det är bara tacka och ta emot, det traditionella sommarvädret kommer tydligen på lördag... dvs regn....

I söndags åkte vi till Varberg för att hälsa på P på hennes land. Dom bor ju helt suveränt som sista huset på en gata och det är bara den 50-100 m transportsträckan till vattnet man ser, bakom dom är det en stor naturtomt. Ett riktigt drömläge! Blev en mycket trevlig kväll med god mat, gott vin i trevligt sällskap...


Dagen efter tog vi ett snabbt besök på Gekås (Gustaf - smålänningen - har aldrig varit där!!!). Därefter åkte vi tillbaka till stugan och gick ner och badade å njöt av svenska sommaren när den är som bäst... Var underbart i vattnet och jag som de sista åren har börjat bli en liten badkruka (åldern?!) hade inga som helst problem att kasta mig i...

Därefter åt vi en gemensam sen lunch och sen fick vi dra iväg - hade träning för A inbokad på kvällen :o)

102 plank till paddocken, mosad fot, konsert plus Laholmsbesök...

Ja, det har hänt mycket det senaste dygnet ;o)

Igår var jag rastlös i solskenet. Har aldrig ro att bara lägga mig ner på gräsmattan och jobba med brännan (förmodligen därför jag ofta ser ut som ett vandrande lik...) så igår kom jag på den eminenta idén att jag skulle bära ner alla planken vi köpt till paddocken för att bygga staket... i 40 graders värme! Smaart... (alternativet var att gå ut och springa i 30 min och det kändes verkligen inte ett smack roligare). Sagt och gjort - började glatt kånka plank med musik i lurar och kämpade på med brännan...  2 timmar och 50+ turer senare kom Gustaf ut och tog dom sista 8 (!!) planken - tack för hjälpen lixom ;o)

Efter det var det dags att göra sig redo för kvällens konsert på Slottskogsvallen, Thåström och Kent var på tapeten. Har verkligen sett fram emot detta så man var ju full av förväntan. Skulle bara ta ut Ella på en kort promenad innan... Jag som ALLTID har stålhättor i stallet hade inte det denna dag (enda gången sedan jag flyttade hit i princip) och tro på f-n om inte hästskrället klampar på min fot när jag ska ta ut henne ur hagen?!?!?!? Gjorde FRUKTANSVÄRT ont och någon promenad blev det inte... Kunde inte lägga någon vikt på främre halvan av foten och jag insåg ju att kvällens konsertbesök blev ganska så tuff utmaning helt plötsligt, hoppa på ett ben var ju inget alternativ... Så det var bara att kasta sig in i duschen och åka vägen om Kungälvs sjukhus och kvittera ut ett par kryckor! Fanns inte på kartan att jag skulle missa kvällen! Så jag fick min konsert till slut... *mmm*

Var en fantasktiskt bra konsert!! Thåström är kanske inte min absoluta favorit men det var riktigt bra! Kent var grymma!! Läste något i GP om att det var bästa konserten någonsin :o). Så jag tackar min lyckliga stjärna att jag fann mig så snabbt med den brillianta idén med kryckor - även om det var jobbigt värre att ta sig runt på alla transportsträckor i folkmassan... Har GRYM träningsvärk idag, men där gissar jag att även planken har en stor bidragande faktor *s

Bilden är från GP

Idag har jag varit nere i Laholm och tittat på hästtävlingar. Var hur varmt som helst men väldigt trevligt! Var nere med kompis H och hon är världens bästa på picknickmat, så idag var det goda mackor, kycklingklubbor och bullar *mums*. Såg väldigt många fina ekipage och blev riktigt inspirerad, även om det är en hel del klasser man aldrig kommer vara i närheten av... Är alldeles för trött att gå in på detaljer men det var enorm konkurrens och många kanonfina ritter vi såg idag!

När jag kom hem fick vi besök av syster med sambo som skulle titta på Sally och Gördis (samt även sin eventuella nya tomt). Vi klurar lite på om vi kan stycka av en tomt till dom för att bygga hus, men vi får väl se om dom vill... Tror dom är lite skeptiska att bo granne med en massa hästhagar ;o)

Ella vilade ju i torsdags efter 3 dagars ridning, igår blev det ofrivillig vila pga hon mosade min fot (ELLER så var hon illa smart den lilla damen och tänkte "om jag stämplar matte så slipper jag jobba i hettan" *s). Idag vågade jag inte rida med foten då den var alldeles öm efter en hel dag på gång, hade iofs kryckorna i Laholm men det blev jobbigt ändå. Så G fick skritta fram henne (för hand) och sedan longerade jag henne i paddocken. Jisses, så mycket spritt hon hade i benen!!! Var nog precis vad hon behövde för hon avrastad - se det blev hon.... Fick även jobba lite över bommar i trav och hoppa ett jättelågt hinder, så det kändes väldigt bra. Hon verkade tycka det var kul - men varmt!! Blev dyngblöt även om detta var kl 22 på kvällen!! Duschade av henne och så fick Gustaf skritta av henne en stund extra. Får se om jag kan rida henne imorgon - håll tummarna att foten är tillräckligt ok för det! Den känns rätt ok just nu, men så har jag tagit en värktablett också... Är just nu alldeles för svullet för att avgöra hur det är (såvida man inte åker in till läkaren och röntgar förstås, men det får jag ta efter helgen i så fall - om det inte blir bättre vill säga).

Nu ska jag gå och lägga mig - godnatt!

Jag är helt kär!!!

Igår hittade vi KAKLET!!!! Det är helt perfekt till köket och jag VILL HA!!! Det binder ihop helheten och kommer bli sååå bra!! Men såklart finns det ett krux - det är svindyrt... *suck*. Är ett italienskt, ljust glas-mosaik (ska se om jag kan hitta en bild). Finns på kakelpalatset som beställningsvara... Är ju så svårt nu när jag har hittat Kaklet med stort K... Hur ska jag kunna acceptera något annat?! Allt annat är ju nu en kompromiss, och jag är ju av den åsikten att är det något rum man ska lägga lite extra på så är det ju köket...

Får köpa en trisslott helt enkelt ;o)

Nu är dom här!

Får jag lov att presentera Gördis och Sally, stallets senaste tillskott:


Ny-anlända till stallet... Något tveksamma till om man faktiskt skulle lämna den trygga buren...


Nya matte hade all tid i världen att vänta, för idag kom ridsport... ;o)


Väl ute ur buren visade vi att vi minsann vet hur man arbetar för brödfödan i ett stall... Till mattes stora glädje! Visserligen en mus-dummy... - men vi ska nog fixa riktiga också, vänta bara :o)


Och så här söta är vi...

Tadaa... Bildbeviset!!!

På att Ella faktiskt KAN stå HELT stilla i en halt och på tygeln dessutom!!!! Började nästan gråta av upplevelsen ;o)

Och inte nog med det - vi gjorde det flera gånger... Ibland måste jag säga att jag dyrkar marken min tränare A går på, maken till människa att ha ess upp i skjortärmen får man leta efter. Hittills har hon en superlösning för allt... *hatten upp*


Jajaja, lite bakom tar jag vilken dag i veckan som helst före mulen som högsta punkt!!


Här följer en blandat bild-kompott från dagens träning, som för övrigt gick kalasbra. Har inte tränat sedan jag red kursen i veckan innan midsommar så det var verkligen nyttigt att få träna igen. Ella är skitkul att rida nu, ûber-positiv, samarbetsvillig och jaa...bara skitkul helt enkelt!! :o)

Vi övade på moment ur LA:1; förvända galoppen, 10 m volten i trav för att gå direkt på längning över diagonalen, galoppfattning från skritt och skänkelvikningarna. Det som är kul är att jag har klurat ut längningarna och nu får vi till riktigt fina - och bäst av allt - jag kan sitta ner på henne när vi gör dom! För inte så länge sedan var jag tvungen att rida lätt *garv*. Tyvärr ser jag av bildbevisen att jag flaxar med huvudet istället så vi har fortfarande en bit kvar ;o). Har fortfarande lite problem med fattningarna från skritt, men å andra sidan är vi inte 100%-iga från trav heller så det är kanske inte så konstigt *hahaha*. Vi fick iaf till en höger fattning från skritt som var helt suverän. Får öva mer helt enkelt... Det största problemet vi har för tillfället är att jag joxar med händerna, eller rättare sagt, är för beroende av händerna helt enkelt. Får kämpa på med att rida henne mer för vikthjälper istället. Är lite svårt att vänja sig av med händerna, särskilt vänster handen när den blir inner... Åhh, det är ju ändå det som är det häftiga med denna hobbyn - man blir aldrig fullärd. Har man fått ordning på en teknikalitet finns där tusen åter att jobba med *hahaha*. Det är iaf roligt, för vi har hittat en väg som Ella svarar på jättebra och som jag kan ta till mig. Är alltid en djungel det där hur man ska lotsas genom alla snårigheter... Det lustiga är att jag tycker ju ibland att hon kan tappa bjudningen, men det är när jag förböjer henne (för handen såklart) och ena bogen pluttar ut. Så i själva verket är det min förbenade handridning som stjälper bjudningen... Har jag bara bogarna för där dom ska vara (för vikt och skänkel) så har hästen en helt sjuk bjudning och då är det plättlätt att rida ;o). Skämt åsido - man kan inte annat än av vara ödmjuk inför dressyren... En helt fascinerande värld...



Senaste husdjuret...

Kan ju bara inse att livet på landet ÄR lite annorlunda mot vad man är van vid ;o)

Har ju redan tidigare berättat om skalbaggar, möss, kossor och älgar (alla spindlar i källaren ska vi inte prata om) - men det senaste tar nog priset! När vi skulle gå och lägga oss igår hörde jag en syrsa som spelade så himla högt, tyckte verkligen att det lät som att den satt i gästrummet på övervåningen. Gustaf tittade men såg inget och vi gick och la oss. MEN - imorse så hittade vi mycket riktigt en syrsa i gästrummet ;o). Hur sjutton den lilla rackaren kommit in genom fönstret som stod på glänt - på övervåningen - övergår mitt förstånd, men söt var den iaf ;o)

Var ju såklart tvungna att fånga den försiktigt så vi kunde släppa ut stackaren, måste varit en hemsk upplevelse för honom inne i huset *s




Vi släppte honom ute på altanen och det tog en stund innan han fattade att han var "i det fria" igen (därav "han" *hahaha*)

Shoppingtur?

Idag har vi varit iväg på (vad som skulle varit) en effektiv shoppingtur, staket till paddocken stod på listan. Vi hade tittat ut att vi skulle köpa stolp på 3 hästar och plank på Byggmax. Sagt och gjort, vi drog iväg med transporten vid 11.30 tiden och skulle handla. Första stopp var 3 hästar för stolp - det visade sig dock att den som kunde köra trucken var ledig och skulle inte vara tillbaka förrän kl 15. Så där blev inget handlat. Vi fortsatte mot Byggmax - men så ville smålänningen G kolla om Bauhaus var billigare (vilket dom var). Väl där när vi skulle köpa våra 110 plank visade det sig att transporten var typ 4 cm för kort - så det vart ju bara att dra därifrån med tomt släp :o(... För att trösta oss tog vi ett stopp på McD och slafsade i oss varsin onyttig meny - men kände oss lite gladare iaf...

Tyyypiskt ;o)

Hahaha... duuuuktig!!!

Ja så lät det från mig hur många gånger som helst idag när jag red! Ella var kanonfin vilket kändes fantastiskt roligt. Men jag tar det nog från början... ;o)

Ella har börjat bänga sig när vi ska gå iväg till ridhuset, vi kommer ungefär 50m från stalllet, sedan kommer en avtagsväg åt höger där vi ska fortsätta rakt fram (villket ALDRIG har varit något problem innan), men alltsedan kossorna var lösa har Ella fått fullständig tilt där - varje gång!!! Otroligt irriterande och frustrerande. Hon vägrar att fortsätta förbi avtagsvägen och idag var det ingen vacker syn. Blev så tvärilsk på henne att jag drog till henne ordentligt med spöt) såklart körde det förbi en dam i en bil precis då och tittade mycket argt på mig - men vad f-n ska jag göra?! Är ju bara trams som nu har blivit en grej... Och den grejen har ju naturligtvis förstärkts av att jag blir så förbannand på henne. Men ni ska se henne - helt okontaktbar, stegrar och kastar sig bakåt... Känner mig lite uppgiven inför det för jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur skiten. Fick sitta av och leda förbi henne, vilket såklart kändes som ett halvt nederlag.. Hon gick ju visserligen förbi men jag måste ju kunna rida... Har tänkt att köra utmattningstekniken nästa gång - gå fram och tillbaka förbi där hundra gånger - först till fots och sedan sitta upp och köra 100 till uppsuttet... BORDE väl tämja odjuret?! ;o)

Jaja, väl framme i ridhuset var hon toppen! Red en del tempoväxlingar och sidvärts för att mjuka upp henne. Har märkt att det får igång henne bättre än något annat för tillfället. Hon har en helt annan bjudning redan från början nu för tiden vilket är kanonkul!! Hade bra sug i bägge tyglarna/händerna och hon var jättepositiv. Passade på att öva på förvänd galopp och bakdelsvändningar och det gick över förväntan, hon tyckte nog att bakdelsvändningarna var ganska tramsiga i början med efter en stund fattade hon mer vad jag var ute och gjorde riktigt fina! Började med att gå ett kvarts vändning som jag utökade efter hand när hon kändes fin. Var kul, känns som att man har kommit en bra bit på väg om man jämför med för bara ett år sedan. Red förvänd enligt LA:1ans väg och fölängde den så jag även red igenom nästa kortsida i förvänd, in på diagonalen där jag ökade galoppen - Ella tyckte det var livat värre och jag bara satt och skrattade på hästryggen :o). J som äger ridhuset var där och hon skrattade åt mig så hon tyckte nog hela grejen var ganska komisk...

Red med Ellas nya träns och hon var så fin så! Har lagt på ett liiite tjockare bett och det kändes som att hon gillade det. Ska testa imorgon när jag ska träna också, är ju bra att altinera lite.

Ikväll har vi haft Gustafs kompis N här med sin nya flickvän. Grillade, drack vin och hade en allmänt mysig kväll... Var en himla trevlig tjej han träffat så det var riktigt roligt för honom! Nu skulle dom dra iväg på semester i Grekland så det var ju inte utan man blev lite avis - gud så skönt det hade varit!

Men nu är det bed time! Sov Gott!

Dräktighets- FAQ?

Vill först varna vissa av er att detta inlägg kanske inte är så intressant om man inte är hästmänniska (och kanske inte ens då *s) så be prepared... ;o)

Det finns vissa saker som jag undrar kring dräktighet, ex är det normalt att dom börjar kissa mer när dom kommer en bit in i dräktigheten? Hur kan deras humör påverkas genom de olika skederna? Påverkas dom överhuvudtaget? Varför har Selene blivit mer tillgiven sedan hon blev dräktig? "Vet" hon om att hon är dräktiga? Vet dom andra hästarna om att det är ett dräktigt sto i flocken, utsänder dom andra dofter etc etc... Det är små, kanske obetydliga frågor - men jag vill ha svar på dom!

Selene har alltid kissat i sin box när man tar in dom från hagen (tyyypiskt... jag - som mockar - hade ju föredragit att hon kissar ute innan *s). Men nu har hon börjat kissa när hon får sin krafft också. Och det spelar ingen roll om det är 5 eller 50 min efter hon kom in. Varför gör hon så? Är det någon slags ledarskaps/revir-grej? I och med att hon är lägst i rang så verkar det inte heller särskilt logiskt... Fostret är ju inte större än 7 cm och väger 20 g i dagsläget så det kan ju inte vara så att det trycker på någon blåsa?? Tycker det är märkligt, och ganska jobbigt i och med att jag fick mocka ur hennes bädd idag för det funkar inte när hon kissar så här, mycket mer. Får nog vara utan bädd så länge hon är sådan här...

Hade önskat att det fanns någon dräktighets-FAQ att tillgå, där någon supererfaren uppfödare sitter och svarar på oss rookiesars frågor... Har ju köpt boken "Att bli med föl" - en jättebra bok på många sätt, den tar upp mycket kring betäckning och sedan fostret som sådant. Men jag saknar information om stoet under dräktighetsperioden... Kanske finns info på nätet, men det lilla jag sökt så har jag inte hittat något. Är det någon som är här och läser och som har tips får ni hojta till!!

Vi är för övrigt inne på dag 60 i dräktigheten, vilket innebär (som sagt) att fostret är 7 cm och väger 20 g, alla organ och kroppsdelar är anlagda och man kan se hjärta och hjärtslag på ultraljud om man kollar... Ganska häftigt!

Semesterdåsig?

Har totalt blivit av med inspirationen jag hade för några dagar sedan!! Falsterbo-lågan har falnat... Istället har jag gått in i någon form av semesterdvala, som gör att man bara vill slappa och äta godis - i princip. Skit trist!!

Får iaf berätta att vi var grymt duktiga igår, vi grejade och fejade hemma i huset så det blev mycket, mycket bättre. Röjde undan det värsta brötet från matsalen och vardagsrummet. Bar ut den gamla frysen och kylen från köket, satte upp socklar i köket och "easy cover" på väggen i arbetsrummet (f.ö en fantastisk uppfinning!! Fixar till väggar så dom blir kanonfina, bara att smacka upp tapeten). På kvällen var vi hos syster och hennes sambo i Lindome och fikade. Systers sambo M fyllde 30 för några veckor sedan och vi har inte fått tillfälle att gratulera honom innan. Så vi tog faktiskt med oss den frysta överdelen av vår bröllopstårta och festade loss på den igår. M och syster hjälpte oss så mycket inför bröllopet så det kändes helt rätt att dela den tårtan med dom faktiskt. Sedan är vi väl medvetna om att det inte är så man SKA göra, men det struntade vi helt enkelt i... Tror ändå inte att den hade klarat sig till vår 1-åriga bröllopsdag... Mycket mysig kväll iaf.

Idag och vi varit ute och grejat hela dagen, har varit riktiga vuxen-sysslor som kratta gräsmattan efter klippning, rensa ogräs bland rabarberna, tog ner ett dött träd som jag har stört mig på hur länge som helst... Så man är rätt seg nu. Är förmodligen därför jag saknar inspiration att göra något vettigt nu på kvällen. Hade ju tänkt aktivera båda pållarna idag... Har ju börjat greja lite mer med Selene, planen är att hon ska igång nu. Hon är väldigt käck faktiskt, är väldigt förtjust i hennes bakbensaktivitet och vilja att bjuda fram till handen. Hon har en grymt snygg hals... Vill ha lite bättre koll på henne även om hon själv verkar tycka det är attans onödigt att behöva jobba *s. Dom vilade igår så idag måste jag lite ta tag i mig själv. Ska ju träna med Ella på onsdag...

Åh, nu ringde precis H som vi träffade i Falsterbo - har ju skickat lite bilder till henne och hon var jätteglad. Skulle vidarebefodra bilderna på Scharmeur till hans ägare och ville bara kolla om det var okey med Gustaf *söt*. Okey - Gustaf blir ju själaglad :o). Imorgon skulle dom visa U's 1 åring e. Rosevelt - dom är jättenervösa, men hon är jättefin så det ska nog gå bra (fick se bilder på henne i Falsterbo)... Nu blev jag faktiskt lite piggare - H är en underbar liten dam... Ska nog rida på den vågen av pigghet och ta tag i mina små djur ;o)

Jag står inte ut - diary of two lazy persons...

Att både jag och Gustaf är grymt lata när det kommer till vissa saker är väl ingen nyhet för många... Att det exemplevis tog oss 4 månader att få vårt kök användbart (fortfarande långt ifrån klart dock) säger väl en del. Men resten av vårt hus är pinsamt eftersatt! I och med att vi inte fick flytta "på riktigt" från början är allting lite provisoriskt och har så förblivit. (Vi var ju tvungna att lämna möbler i huset för visningarna, man ska ju inte visa huset tomt). Men nu fick jag panik i morse när jag steg upp och verkligen tittar hur vi har det!! Nu följer en mycket pinsam fotovisning av vårt "fina" hem:

Matsalen vänstra vingen

Matsalen högra vingen


Vardagsrummet

Vardagsrummet (och tillfälliga arbetshörnan)


Det som BORDE vara arbetsrum...

*SUCK*
Ni förstår ju! Nu ska jag inte säga att vi är bara lata, framförallt Gustaf har fixat en himla massa ute med trädgården och gårdsplanen, satt upp socklarna i köket etc. Men i ärlighetens namn kunde vi ju vara liiiite mer på hugget! Så nu har jag precis väckt stackars G för jag fick total panik här på morgonen - så nu ska här grejas och fixas!!! Passar ju ganska bra en dag som denna när regnet bara öser ner...

Närkontakt med älgen - round one...

Idag har vi haft vår första närkontakt med älg (såvitt jag vet)! Det kom en STOOOR älg travandes längs hästhagen, han såg lite förvirrad ut och helt plötsligt så sprang han emot stängslet, såg ut som att han fick sig en stöt för han nitade och backade lite och sekunden efter hoppade han helt sonika över stängslet!! Som TUR var gick inte hästarna i den hagen, men inte blev dom rädda - nej då - dom sprang efter älgen längs staketet. Älgen fortsatte igenom hagen och hoppade över tråden på andra långsidan också och fortsatte över åkrarna... Jag som är livrädd för älgar!!! Vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om pållarna gick i samma hage som älgen hoppade in i....

Måste ändå säga att jag är grymt imponerad av språngkurvan och bakbenstekniken på älgen *hahaha*. Tyvärr han inte Gustaf fota spektaklet...

Hittade denna bilden på Google så det är inte "vår" älg...

Någonting säger mig att detta inte sista gången vi har ett sådant här möte... Hua, jag fasar för andra ronden... Gillar verkligen INTE älgar!!

Jag blir så j-la glad!!!

Satt och tittade igenom några bilder från gårdagens ridpass och insåg att vi faktiskt har kommit en BRA bit på väg i galopparbetet!! La ju för någon månad sedan ut en bild på oss när vi visade hur galoppen INTE ska se ut *s (tagen på GHEC). Där såg dom flesta bilderna från galopparbetet ut så här:


Nu när jag tittar igenom från gårdagen (och även tävlingen förra veckan) ser det mer ur så här:

Något suddig bild men ändå ;o)

Så nog är vi på rätt väg!! Lite mer styrka på Ella och bättre inverkan från mig så blir det kalas. Känns väldigt, väldigt roligt (även om jag fortfarande är lite missnöjd med att jag envisas med att titta ner på Ella istället för att titta upp... Jaja... det kommer förhoppningsvis en vacker dag)?! Är så roligt när man faktiskt tar mycket bilder för det blir mer tydligt med vissa saker. Film är bra på ett sätt, men foton är inte så dumt det heller. Tur att man har en man som tycker om att fota ;o) för här fick jag bevis på att vi faktiskt är på gång med en av målsättningarna nedan... ;o)


Är dessutom GRYMT nöjd med att sitta hemma i soffan, smuttandes på mitt te och kollar på Derbyt på TV - och det ösregnar! Ganska tacksam att jag valde att åka i början av veckan och avnjuta hoppningen hemifrån... *s

Kiropraktik - en mystisk men ack så intressant vetenskap!

Har ju alltid varit väldigt intresserad av hur saker och ting i kroppen hänger ihop - orsaken är nog ett ryggproblem som följt mig dom senaste 12 åren. Har på denna period hunnit avverka de flesta kategorier av olika inriktningar, "vanlig" läkare, naprapat, sjukgymnast, osteopat, akupressur, akupunktur, kiropraktik etc etc.. Har provat mig fram och nu funnit att kiropraktik som den som går vinnande ur tävlingen. (Kan hänga ihop med att jag har hittat en kiropraktor som jag är grymt nöjd med)!! Det har visat sig, att mitt fleråriga ryggproblem faktiskt bottnar i ett problem med en nack-kota... Helt fascinerande! Är nu mycket nära den stora skatten markerat med "X" på kartan - i mitt fall är detta att inte har ont... Känns helt osannolikt när man levt med detta i så många år. Hur som haver, bara denna utvecklingen är ju fascinerande i sig - men nu är det så att min fantastiska kiropraktor även behandlar hästar (är utbildad i 10 år totalt varav 6 år på människor och 4 år på djur) så det är EXTRA intressant när hon hittar grejer i Ella som jag med mina problem fört över till hästen...

Hon har idag varit ute och behandlat Ella för andra gången, det som jag har hakat upp mig på är ju att Ella tar kortare steg med vänster bak och har gjort så i snart ett år. Förra gången hittade kiropraktorn (K) att Ella hade en liten rotation på bäckenet, vilket innebar att hon var lite högre i bäckenet på vä sida och därför inte kunde få fram sitt ben i full steglängd. Detta behandlades och K tyckte att det blev mycket bättre men vi bestämde att följa upp det ytterligare 1 gång. Så idag hade jag behandling innan och sedan åkte vi till stallet för att ta Ella. Det som vi har hittat på mig är att jag har problem med en nack-kota på höger sida, vilket gör att jag avlastar på vä sida genom att jag roterar mitt bäcken och får något kortare vä ben - och gissa vad?! - det överför jag till Ella som fortsätter den avlastningen för att kompensera den snedheten som jag överför till henne genom sits och inverkan!!! Och detta leder till att hon vrider sig och blir kortare i steget på vä bak...  Om man betänker att en häst känner en fluga som sitter varsomhelst på sin stora kropp, dom byter riktning bara man lägger pyttelite mer belastning i ena stigbygeln - tro Pelle att jag sätter snedhet i hästen om jag är krokig som som en gammal bonnamora i ryggen... Så nu jädrar ska här snäppas upp med sits och inverkan!!! Har planerat att gå ut och springa imorgon, slänga in lite situps och armhävningar dessutom! För till och med jag har redan listat ut att när jag säger att "det går troll" i vänster galoppfattning... - guess who is the goblin?! Så jag får uppdatera min målsättningslista nedan, ny punkt: träna minst 3 ggr i veckan utanför ridningen!

Hm... detta fick mig osökt att tänka på en sak... Skrev ju i mitt förra inlägg att jag senaste månaden hade hittat en del knappar på Ella och att jag kände mig säkrare på min egen ridning  - KAN ju faktiskt vara en bidragande orsak att jag har varit betydligt bättre map snedheten den sista månaden... Vi började ju min behandling för ca 7 veckor sedan... Hmmm... Mycket intressant....

//Trollpackan
ps. tydligen tiltar jag mitt huvud åt vänster - om ni ser mig göra det så får ni säga till mig att sträcka på mig och sitta rakt ;o)

Reflektion av våren samt höstens målsättning

Hemkommen efter Falsterbo är man ju FULL av insipiration, så jag satt igårkväll och funderade ut vad jag faktiskt  har för målsättning med hösten. Förra året var så lätt i och med kvaliteten, och i våras skulle vi ut och tävlingsdebutera LC-LB. Målet var då att rida in godkända resultat, men det har ju gått lite sådär... Så det gjorde att jag började reflektera över våren som varit. Tänkte att det är lättare att sätta upp nya mål om jag först funderat över de som jag hade... Vill ju inte sätta upp orimliga mål ;o). Så vi börjar med att syna bevisen:

GFRK 080504
LC:1 - 63,3% * 
LC:2 - 62,1%

GHEC 080525
LB:0 - 57,2%
LB:1 - 52,8%

Ätrabygden 080614
LC:1 - 70% 1:a
LB:1 - 62,1% 2:a

Marks 080712
LC:2 - 70% 2:a *
LB:2 - 59,7% *

*felridning

Är ändå nöjd med resultaten!
Kan väl sammanfattas med att vi hade ett fullständigt dipp på GHEC, men där var jag i ärlighetens namn ute och cyklade fullständigt. Var i botten själv ridmässigt och ville absolut inte åka, men det var lagtävling och jag hade lovat. Nu var det ju varken till eller från med mig och mina urusla resultat men men... ;o). Om man ska reflektera över "totalen" så kan man väl säga att jag har varit lite ofokuserad under våren av olika anledningar (bröllop, gårdköp, försenad husförsäljning - läs dubbla hyror med de hemska räntorna som varit under våren, flytt, hästflytt, renovering, jobbstrul, tränarstrul). Är inte så mycket att säga om det, mer än att: är man inte fokuserad så blir det inte bra resultat. Har sista månaden hittat en hel del knappar på Ella och börjar hamna i ett läge där jag känner mig mer säker. Vi har vår stora svaghet i galoppen, dels att vi ha haft svårigheter med den pga låsning i Ellas rygg och dels rider jag galoppen alldeles för dåligt. Halterna ska vi inte ens prata om (finns inte)... Travprogrammet är oftast bra och vi plockar mycket 7:or och (en hel del 8:or det sista). Om jag bara har skärper till mig och är fokuserad genom hela programmet så kan vi mycket väl vara lika stabila i LB som i LC, men jag blir lite fjantig så fort jag känner att Ella är spänd, stirrig, tittig. Då blir jag passiv och rider lite daltigt = inte bra. Och det här med felridningarna!!!! Det får jag ju bara sluta med - är ju pinsamt dåligt, men dom kommer när jag tappar fokus... (börjar se en ganska klar röd tråd *s)....

Så målsättningarna då?! Med "facit" från våren är det nog så här:
1. KONCENTRERA MIG & RIDA!!!!
2. Nolltolerans på felridning (tror iofs att det kommer lite med första punkten)
3. Stabilisera galoppen (även den förvända) samt fattningarna
4. Få till en godkänd halt
5. Rida för jämnare resultat i LB
6. Träna minst 3 ggr/v utanför ridningen
7. Starta LA:1 och ev LA:3 innan jul-ledigheten  (under förutsättning att 1-7 ordnar upp sig *S)

Puh... Blir alldeles nervös bara man skriver ett "A" i klassomnämningen ;o)


Wish me luck!!

"Raindrops falling on my hair..."

Det var då f-n vad det regnar!!!
Stod och velade i morse "täcke eller inte täcke - det är frågan"... Var ändå duktig och kollade på vädret igår och dom sa att de skulle bli skurar... Tänkte att det var gottigare för damerna att knata runt nakna och fattade det brillianta beslutet - inte täcke... Så naturligtvis har det regnat non-stop sedan dess :o( Tänkte rida mitt på dagen idag för jag ska till kiropraktorn sen (ryggen har varit över-jävlig ett tag nu). Men det var ju 3 dyblöta hästar som stod i hagen, så jag plockade helt sonika in gänget. Dom får stå inne å torka och mumsa hö, sedan får dom gå ut igen - väl inpacketerade ;o). Får helt enkelt vänta en liten stund med ridandet.

Detta innebär ju att jag nu har fått en paus, man skulle kunna göra något av alla tusen sakerna som behöver fixas hemma...  ELLER... så kan man sätta sig framför datorn och skriva meningslösa inlägg på sin blogg... Så här sitter jag nu, smuttar på mitt te, bredvid min äkta hälft i soffan med varsin dator i knät - det är kärlek det!! *hahaha*

(Och nu kommer "Tarzan Boy" på radion - guuuud så länge sedan jag hörde den!!! Snacka om nostalgi-slappar-mys!!!)

Gustafs ny (-gamla) leksak...

Gustaf har köpt en ny leksak, eller rättare sagt - en begagnad sådan:


Ni kan tro han var nöjd när han tuffade iväg för att klippa vår 2000 kvm stora gräsmatta ;o)

Kan iofs förstå honom, gräsmattan är RÄTT stor alltså... Till råga på allt är denna Stiga exakt en sådan som han hade för många år sedan, när han som liten smålandspåg jobbade extra med att klippa gräsmattan på kyrkogården hemma i Mulseryd - med Dire Straits i freestylen (om jag inte missminner mig)... *så söt*

Figaro R 1085

På vägen hem från Falsterbo igår passade vi på att stanna vid Gränsbo Stuteri där den blivande fadern Figaro bor. Hade stämt av att det var okey att vi tittade förbi och jag är så glad att jag gjorde det!!! Sicken trevlig häst, och han hade det där uttrycker i ögonen som jag bara älskar :o)

Är MYCKET nöjd med mitt hingstval...




Synd bara att man själv ser ut som ett vandrande lik - VAR ÄR SOLEN?!?!?!?

Fick även träffa dom andra hingstarna som var lika coola dom (utom en som nafsar men det kändes som att om 1 på 8 gör det är det helt ok). Var väldigt trevligt att få prata lite med ryttaren och få höra lite om hans personlighet... Fick berättat för mig att han kommer starta St Georg i höst så det ska bli väldigt spännande att se!

Ser väldigt mycket fram emot detta fölet... *dreamy*

Ahhh... Falsterbo - bättre och bättre för varje år :o)

Då var man hemkommen igen efter 3 dagar i Falsterbo. Har varit fantastiskt roligt och givande!! Gustaf och jag åkte ner i måndags med bussen. Planen var att följa 5-åringarna för att se hur fina dom KAN vara och det var jättekul. Fanns några riktigt läckra hästar, och man blev grymt imponerad av många dom och alla duktiga ryttare!! Jag är full av beundran, respekt och i vissa fall - gryyymt avundsjuk ;o) tänk att få rida på sådana hästar till vardags!! Varför slutade jag med hästar när jag var 15 och höll upp i 12 år??? Är ett av livets mysterier... Hade jag inte gjort det hade jag sannolikt dragit iväg någonstans utomlands för att rida och det hade ju varit så himla kul! Men, men - inte gråta över spilld mjölk! Däremot får man försöka rycka upp sig och jobba mer och hårdare helt enkelt. Men oj så inspirerad jag blev. Och blev sjukt förtjust i denna 5-åriga hingst:

Scharmuer e. Schwadroneur - Napoleon



Var även han som till slut vann 5-års finalen, en jättehärlig hingst. Var lite så att jag funderar på att använda honom till Selene nästa gång men han är tyvärr karp-ryggig och det känns lite osäkert... Hmm... Man vet ju inte hur han nedärver då i år är första året som han betäcker. Men jag fick kontakt med en uppfödare som hade betäckt ett sto med honom och vi bestämde att vi ska höras av framåt våren, får han ett sto-föl är jag intresserad ;o)

Vi lärde dessutom känna 2 damer (U & H) på dressyrläktaren som var hur härliga som helst, satt med dom i 2 dagar. Den ena visade sig att hon har jobbat på ridsport en herrans massa år och (som den andra uttryckte det) kunde "mer om halvblodsaveln än någon i hela Europa" - och det stämde nog ganska bra. Är alltid kul att prata med människor som har en brunn att ösa ur. Det hon inte visste om exteriörer, stammar, hingstar etc är inte värt att veta. MYCKET givande att sitta och titta på klasserna med dessa damer. U hade H som "gudmor" till sina 2 senaste föl, varav den ena hade fått 51p på fölmönstringen förra året och den andra ska visas i augusti. Det som var lite kul var att en av deras favorit-hingstar är Rosevelt (samma som jag!!). Så det var kul. Han var ju den som jag ville använda från början men backade på att han inte skickade sperman... Men jag hänger inte läpp för det! Är så himla nöjd med mitt val av hingst (som vi för övrigt träffade live igår men det återkommer jag till). "Domen" om mitt val av hingst var väl att man ville önska lite mer gångarter och bakbensaktivitet, men att han lämnar väldigt snygga avkommor... Känner mig ändå väldigt bekväm med mitt val då Selene faktiskt har väldigt bra bakbensaktivitet. Dessutom fick jag förklarat av Figaros ryttare (RM) att hon saknar ibland det där lite extra stinget i honom - han är snudd på FÖR cool för hennes smak och att detta kommer från Florestan. Och även detta är ju toppen då Selene har lite mer nerv än hon kanske behöver ;o). Och figaros gångarter räcker för mig i detta skedet. Däremot NÄSTA föl kanske blir mer avlat med den intriktningen... Blev som sagt helt såld på Scharmeur - helt ljuvlig!!! Men det var ju det här med karp-rygg... Tja vi får helt enkelt se det här fölet som uppfödaren ska få för det är helt klart en häst i min smak! Fick även tips om en tysk hingst som finns på import som tydligen ska vara helt fantastiskt - får kolla upp honom lite... :o). Sedan fanns där en ursnygg fräck 6-åring från Danmark som hette Polka Hit  Nexen som var helt ljuvlig också. Decorus såg väldigt fin ut för Stefan Jansson, var hur många fina ponniesar som helst... Ja, bara att njuta... Här följer ett axplock från dagarna igen (obs, gardinerna i bussen ska bytas ut, har köpt tyg men vi hann bara inte innan vi åkte *hahaha*) 





Rosevelt e. Rotspon - Lauries Crusador xx (inte snyggaste halten kanske men fick ju en schysst bild på Brinkens kalufs *s)


Som alltid när man varit i Falsterbo tycker man att man har för få hästar! Jag är jätte-jätte sugen på att köpa mig en till. Men det finns ett litet aber - dom kostar pengar...  Med tanke på senaste halvåret med gårdköp, bröllop, paddockbygge, renovering etc etc så kanske inte ett hästköp är det som är lättast för mig att motivera för tillfället?! Och argumentet - "vi behöver en 4:e häst i hagen" - kanske inte väger så tungt för att motivera just ett hästköp? För då säger bara Gustaf - men hitta en till inackordering då... *hmpf, fnys, knyck*. Fattar han inte hur svårt det är att hitta en BRA inackordering?! Jaja, han har iaf gått med på att vi ska åka till Verden i oktober och har även lovat att vi då ska åka vägen om Otto och "kika"... Let's keep our fingers crossed ;o)

Men nu kom jag lite "off topic" igen :o)
Var mycket roligare att vara där i början på veckan och titta på unghästarna än sista helgen som jag normalt sett har varit. Kanske beror det på att mitt hästintresse har tagit en annan vändning de senaste 2 åren men hädanefter kommer jag alltid åka dit dessa dagar. De 3 dagarna vi var där bara flög iväg och (tro det eller ej) men Gustaf tyckte det samma! Vi satt och tittade på dressyr i typ 11-12 timmar och det kändes som 2. Gustaf fick även tillfälle att fota in sig på nya kameran så han var ju supernöjd med det...

Shoppingen då?! Jag hade ju deklarerat till G att jag inte behövde handla någonting... Eller hur?! *hahaha*. Det visade sig att jag faktiskt BEHÖVDE ett par svarta ridbyxor (för det har jag letat efter jättelänge och dom här var skitsnygga)! Sedan är ju Ellas remontgrimma jättesliten och ful (vilket han iofs höll med om) så jag BEHÖVDE ju ett nytt träns till henne också... Och sedan hittade jag en skitsnygg Pikeur tröja med dragkedja och luva som jag också bara BEHÖVDE köpa ;o)... Fast Pikeur tröjan fick jag faktistk av G så det var ju toppen för den var oförsvarbart dyr... Men nu inser ju även jag att jag får ligga lågt med shopping ett tag, det har varit lite FÖR mycket nu det sista... Är helt sjuklig med det, börjar jag shoppa så kommer mina gamla "shopaholic" tendenser tillbaka - och jag kämpade ju med att få bukt på dom i nästan 1 års tid... Skrämmande! Men,men är man i Falsterbo så ;o). Nu ska jag ligga lite lågt med det ett tag iaf...

Jag avslutar detta inlägg med följande bild - detta måste väl ändå vara "the holy grail" av plaketter...Tänk om man en gång hade kunnat få förtjäna en sådan... *drömma går ju*

Viva La Holiday!

Sitter här, lite smålullig av en halv flaska vin (I just löve semester *s)... och bara njuter. Inser att jag borde gått och lagt mig för länge sedan för planen är att vi ska vara på Falsterbo kl 10 imorgon, ska innan vi åker hinna mocka åt hästarna och packa (för det är ju tydligen svårt att göra i tid innan *hahaha*). Med enkel matematik har dom flesta redan listat ut att jag borde gå upp typ 5-halv 6 för att hinna... Jajaja, det blir säkert bra. Vi ska åka ner med bussen och premiärsova i den. Var iväg idag och köpte madrass och nya tyger till avskärmningen och det så fiiint!!! Ska faktiskt bli riktigt kul att åka ner med min äkta hälft :o) men jag är rädd att han inte har fattat vad han gett sig in på - imorgon börjar 5-åringarna kl 10 och håller på till ca 18 vad jag kan se i startlistorna... Tror ni att han pallar?! Efter det är det 2 dagar kvar ;o)... Nu ska vi visserligen åka till Gränsbo Stuteri och träffa Figaro på onsdagen så det blir ju lite annorlunda och för övrigt skitkul!!

Vi har dessutom varit grymt rediga idag och stängslat upp en utvidgning av hagen, fick ca 500 kvm till med MASSA gräs till "vinterhagen", så dom borde klara sig i 2 dagar utan övervakande matte *s. Har såklart redan separationsångest över att lämna dom små raringarna!

Nej nu måste jag nog faktiskt sova, dricker jag mer vin kommer jag INTE att orka upp imorgon!

Man vinner inga klasser på att rida FEL...!

Så varför i hela fridens namn envisas jag med att göra det då???!!! Men jag tar dagen från början:

Underbara inackorderingen var här tidigt idag pga hon skulle resa bort så hästarna kom ut vid halv 7 imorse och jag fick sovmorgon!! Underbart :o). Försöker ju alltid ha ut Ella en stund även tävlingsdagar så den lilla primadonnan inte tappar humöret fullständigt. Så idag han hon vara ute i ca 1,5 timmar innan det var dags att plocka in för att åka på tävling. Ella var ganska störig på transporten, började ungefär halvvägs sparka i bakdörren som en tok. Ytterligare ett hyss som störig 5-åring hittat på. Måtte denna trotsålder vara över snart...

Väl framme var det bara att sätta igång med framridning, vilket var lättare sagt än gjort - för det första var deras paddock djuuuup (tom djupare än min) så det var som att rida i sirap - för det andra så var det återigen dags för tilt med liten häst *suck*. Unga fröken hade inte alls lust att göra som matte sa och det var stegring, kastning, den kära krabb-gången förekom flitigt... Blir så FRUSTRERAD för jag kom inte åt henne - ALLS, antingen gick hon inte ordentligt fram för skänkeln - eller så var det fullt ös medvetslös! Klassen var ingen höjdare, red ju LB:2 först på utebanan som av någon anledning var väldigt, väldigt spännande.... Var tittigt åt alla håll och min plan att verkligen RIDA FOKUSERAT gick sådär... Eller rättare sagt, jag red verkligen jättefokuserat. Problemet var att jag hade velat fokusera på programmet men nu fick jag rikta fokusen att få liten tilt häst att faktiskt ta sig igenom programmet! Vilket ledde till att jag blev lite vilse i pannkakan och red fel. Gjorde halt på fel kortsida, precis när jag stannat tänkte jag "hmm... skulle inte domaren sitta bredvid i denna halten" varpå klockan ringer och domaren meddelar att jag ridit fel ;o) *puckat*... Domaren delade min åsikt om Ella för dagen där jag fick 5:a på framåtbjudning med kommentaren "ojämn i sin bjudning" vilket jag tycker var en lätt underdrift ;o). Hur som haver, fick faktiskt bra betalt på en del av transportsträckorna och slutade på 59,66% vilket jag tycker var kanon för den ritten. Herregud, hade jag inte ridit fel var vi ju godkända!! Jag bugar och bockar (och inser så här i efterhand att det faktiskt var lite bättre än jag kände just där och då)...

Andra klassen för dagen var LC:2 (som jag faktiskt tycker är ett väldigt roligt program). Tyvärr var det lite olika bud på hur mycket försenade dom var så jag missade lite med tiden och fick väldigt brådis på framridningen, men Ella kändes faktiskt riktigt fin. Tilten var borta och hon var samarbetsvillig. Väl inne på banan gick hon verkligen toppen!!! Jag var jättefokuserad och RED och hon kändes helt suverän så jag fick värsta lyckoruset!! I 5 sekunder drömde jag mig bort om hur fin hon kändes och hur nöjd jag var - denna lilla dröm-paus gjorde att jag glömde en galoppfattning och fick dagens ANDRA felridning!! Hur pantad får man vara?! Så många gånger jag tävlat hoppning och tänkt att "det är inte över förrän du hoppat sista hindret". Är ju naturligtvis så i dressyren också! Felridning till trots fick jag iaf ihop 70% och slutade på en 2:a plats. Det som var lite trist var att jag var 2 poäng efter den som vann dvs i princip red jag bort vinstchansen med den j-la felridningen!!! *surt sa räven* Men det är helt enkelt så att man vinner inga klasser på att rida fel! Trots detta missöde är jag såklart GRYMT NÖJD MED DAGEN!!! :o) 70% är ju ändå 70% och idag var det cirkus 34 starter... TJohoo!!! 

Här kommer ett axplock bilder från dagen:




(kollar faktiskt så det inte kommer någon när jag ska ut på långsidan - alltså inte ofokuserad *hahaha*)



Så bra att jag kollar så det går rätt till.... Är ju trots allt vår första uppsuttna prisutdelning ;o). Vill ju inte tappa rosetten *garv*


"seger"puss ;o)

Vår lilla buss!

En nöjd primadonna där hon helst vill vara - i hagen med kompisarna och utan grimma (som matte kämpa runt en stund med innan hon fick på den)...

Så på det stora hela en mycket bra dag! Min ambition var att få 3 st 8:or - jag fick 5 st "där uppe" och 2 st "där nere" (med koeff 2) så den målsättningen infriades ju med råge ;o)

Nu sitter man med pyjamasen i soffan, har precis ätit en Satay Ayam och surplar lite Chablis... Sämre kan man ha det ;o)

Krabba!

Är vad min häst har blivit ;o). Hon ville inte spåra idag utan körde sitt "krabba-race" ... Fick väl henne hyfsat bra till slut iaf. Kan ju dock inte påstå att man hade ett perfekt genrep inför morgondagen men det får ge sig. Måste ju i ärlighetens namn erkänna att jag var lite fladdrig själv, Gustaf var med och filma & fotade lite så jag var lite disträ. Får helt enkel skärpa till mig imorgon. Min målsättning denna gång är ju att JAG ska snäppa upp mig och se till att ha fokus och rida ordentligt. Ska bli rätt kul att se hur det ska gå ;o)


Om man är jättemysig och kelig - slipper jag arbeta då?! ;o)


Nähäpp... Inte det nej... *pust*



Brukar normalt sett inte tycka det är så kul med bilder när man rider lätt, men dessa var det bästa vi fick idag, Gustaf hade nämligen med sig "fel objektiv" ;o). Får väl se om han kan få rätt med sig imorgon på tävlingen... Men tycker bilderna var lite kul för man ser att hon faktiskt har vuxit till sig lite :o)

När vi kom tillbaka till stallet var det dags att badas och knoppas, vilket min lilla darling tycker är ganska så trist. Så jag kom på den eminenta idén att jag kunde ju stå ute och knoppa henne!! Det var en jättehärligt kväll så varför inte?! Fast jag måste ju säga att när jag såg bildbeviset så såg det ju ganska komiskt ut...
Särskilt nöjd är jag med uppbindningen - rosa grimskaft runt midjan - säkerhet på hög nivå *hahaha*

Nej, nu är klockan 23:52 så det är väl dags att lägga sig om man ska upp och tävla imorgon ;o). Har dock lyxen att få hästarna matade och utsläppta!! Har hela 30 min sovmorgon :o)

Håll tummarna för oss!

Tävling imorgon - nervös?

Imorgon är det tävling i Mark som gäller. Har i ett svagt ögonblick anmält mig till LC:2 och LB:2 vilket innebär debut på lång bana. Har inte riktigt bestämt mig om jag är för eller emot lång bana ännu... Red igenom programmet igår och det är ju mycket lättare att öva program på lång bana när man rider i ett fullstort ridhus med bokstäver. Övar man dom korta programmen är det lite trixigare för man måste föreställa sig bokstäver och linjer... Så 1-0 till lång bana. Momenten kommer inte heller lika tätt inpå varandra (iaf inte på min gräsrotsnivå) när man rider lång bana utan man har lite mer tid att förbereda sig mentalt, det är ju såklart bra 2-0... Å andra sidan så är en långsida mycket längre vilket kan leda till att man kan tappa ut hästen så den hinner bli lång som ett ösregn om man inte rider tillräckligt , känns som att det på en kortare transportsträcka inte hinner få riktigt samma tapp - å andra sidan har du mer tid på dig att rätta till... Hmm.. 1-1 på den? 3-1 totalt so far - men jag ber att få återkomma efter tävlingen...

Hur ligger vi till ridmässigt då? Jo, red i ridhuset igår. Tydligen har det flyttat in livsfarliga hästätande monster i sargen på ena långsidan i ridhuset - för där skulle vi INTE gå... Så Ella och jag hade en liten meningsskiljaktighet om huruvida man verkligen behövde gå bredvid sargen eller ej, och kan ni tänka er - efter en stund så visade det sig att man visst kunde gå där som en fin häst... *tadaa. Så efter lite småstrul så kom vi igång och jobbade, red igenom LB:2 programmet 2 ggr vilket kändes bra att ha gjort. Gick hyfsat faktiskt, halterna exkluderat ;o). Så hur gick halterna då? Jo, hon stod faktiskt stilla, dock med mulen som högsta punkt men än dock stilla ;o). Inte heeelt snyggt när hästen ser ut som en kamel, men jag tänker såhär:
I denna posén måste hon ju iaf få 4:or, så om jag verkligen försöker FOKUSERA och RIDA så ska jag ha som ambition att får 3st 8:or för att kompensera och då blir et ju iaf medelbetyg 6 *hahaha*. Var det inte stjärnorna man skulle sikta mot för att hamna i trätopparna ;o). Alternativet hade ju iofs varit att få halterna att funka så man får iaf 5-6 på dom men det känns mer att överkomma än att försöka satsa på 8:orna *hahaha*

Så är jag nervös? Har börjat ana att nervositet yppar sig på olika sätt. Jag är adrig nervös på det förutsägbara sättet - men däremot har jag börjat inte att min ofokusering, flams och trams är nog banne mig en form av nervositet. Skojade lite med en kompis idag om att om man är ofokuserad och flamsig slipper man ta "ansvar" för ett dåligt resultat - blir som en slags livlina så behöver man inte erkänna att det gick åt skogen för att man red för dåligt... Samtidigt är man ju väl medveten om det.... Jaja, ska försöka peppa upp mig och bli en seriös och fokuserad tävlingsryttare... Men ja, lite nervös är jag allt ;o)

Spanska ridskolan nästa?

Mitt 5-åriga sto har hamnat i en tonårskris och har åsikter om det mesta - så just nu är det lite sådär... Hon är iofs världens kelgris in emellan, men ändå. Tömkörde henne igår och hade ett vilddjur på linan - visade sig att min häst har talanger för spanska ridskolan för hon drog i princip hela deras repetoar ;o). Men efter hon studsat av sig var hon fin... Tack och lov! Var mest glad att jag inte satt på igår ;o) Nu hade hon iofs fått lite massage & kiropraktor-fix dagen innan så hon kanske hade lite slagg som hon behövde brusa av sig... Ska rida idag så HOPPAS att hon är lite mer kommunikativ - håll tummarna ;o)

Öga á lá tennisboll...

.... hade stackars Selene igår!! Hon hade antagligen smällt i ögat och det hade svullnat upp som bara den. Det var knappt att hon kunde se, var en smal strimma som hon hade öppet. Lilla hästen... Imorse var det iaf nästan helt nere igen så det var skönt! Märkligt att det kan svullna upp så fort för att försvinna lika snabbt igen....

Ridmässigt med Ella var det väl ungefär samma som igår. Prillig häst som inte på några som helst villkor vill stå still. (Annars var hon faktiskt ganska fin)! Så vi bråkade väl lite igår igen kan man säga... TRÅKIGT!!! Extra frustrerande då det bottnar till 95% i min kommunikation med henne. Ridtalang sökes!!! Flaska eller på burk - flytande, fast eller pillerform spelar helt ärligt inte så stor roll - bara det är omedelbar verkan efter förtäring ;o)

Aaargh så frustrerande det är. Nu fick vi ju till halterna igen, iaf såpass att den lilla Tilt-Fian iaf stod stilla, utan att röra något ben! Sedan att mulen var högsta punkt och hon såg ut som en kamel var en annan sak... Myrsteg, men ändå gick det framåt. Börjar dock ana mig till att havren kan vara en stor bidragande orsak. Började ju för ca 1 vecka sedan ge henne mer havre för att testa om hon är redo. Har ju provat 2 ggr innan och det har ju blivit fullständig tilt med liten häst. Så nu har jag tagit bort havren igen och håller tummarna! Har dessutom använt hennes snygga Kieffer träns med Aachen nosgrimma de 2 sista ridpassen och hon har inte verkat helt komfortabel med det bettet. Så det är väl bara att återgå till det mindre snygga tränset med remontgrimma igen :o( kan ju vara en ytterligare bidragande orsak?! Sedan får vi se?! Kanske kan eliminera de extra 5% som inte härrör till min ridning?! Sedan är det ju kanske i ärlighetens namn inte 95% som är jag - är ju trots allt 5-årigt brunstigt ranghögt sto vi pratar om... Kanske kan pytta över lite % på hennes humör också... ;o)

Nu ska jag iväg och klippa mig!

Jobba - ett nödvändigt ont, onödigt ont, eller bara ont??

Vet inte riktigt om det har framgått (men gissar att så är fallet), men jag är EXTREMT trött på mitt jobb för tillfället. Har ju varit en massa strul det senaste... skulle vilja säga 4 månaderna - men när jag tänker efter så har senaste året inte varit någon höjdare... Oj, vad fort tiden går! Det är en kombination av att det antingen är för lite att göra eller för mycket att göra. En normal arbetsbelastning verkar vara andra förunnat. Dessutom är mina kolleger inte alltid så kul. Ibland funkar det toppen, men sedan vi en person som av någon anledning hela tiden måste tävla med mig och jag förstår bara inte varför?! För det första så har vi inte sådana roller hos oss att man kan "tävla" för det andra så har vi heeeelt olika bakgrund, erfarenheter och liv öht... Mycket frustrerande och inte så lite irriterande... *suck* blir ju såklart inte ett dugg bättre av att man är trött och låg och bara behöver semester!! Jaja, får hoppas det blir bättre efter semestern... Annars får jag klura på om det är dags att se sig om efter ett nytt jobb...

C'est la Vie...

Världens Elakaste Matte!!!

Det är jag - iaf om ni frågar Ella idag... Gick bort till ridhuset och planen var att rida igenom henne. Har ju försökt hålla mig därifrån sedan "Träningsveckan" där i midsommarveckan. Har hållt igång henne med tömkörning (plus något ridpass) i paddocken och ridit ut (fast jobbat ute istället). Så nu var det dags att rida igenom lite mer inför helgens tävling... Och det tyckte väl Ella var sådär... Eller rättare sagt, hon var rätt bra - lite seg i bakbenen, men det blev bättre efter hand. Hon ville först inte ta stöd i höger men det lossade efter en stund. Det var ett helt ok ridpass - tills jag skulle öva lite halter (något som Ella har fått för sig är ett HEEELT onödigt moment!!). Hon gjorde ALLT annat än att stå still; slå med huvudet, trampa runt, rygga, stegra, hoppa på stället - men inte f-n skulle hon stå still... Så nu blev matte arg - och försökte såklart att inte tappa tålamodet - skitlätt med störig primadonna som är på sitt allra "bästaste" brunst-humör... *suck*

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och tusen djupa andetag hade jag lyckats trötta ut Trots-Fia och jävlar vad fräck hon blev!!! För inemellan alla halter fick jag ju göra lite annat för att distrahera henne och inte nog med att hon faktiskt kunde stå still (go figure) så fick man allt annat på köpet och hon gjorde travlängningar som man tappade andan av, galopperade 10 m volter som om hon aldrig gjort annat, hade 5 olika växlar i traven och var lydig och reglerbar som bara den... Men det var efter 75 min tuff ridning och jag kände mig som världens djurplågare. Ella var dyngblöt och helt slut! Som alltid efter sådana upplevelser drabbas jag av dåligt samvete - "hon kanske har ont och det är därför hon protesterar" - men samtidigt fattar jag ju också att ett 5-årig brunstigt sto inte har så ont att det mynnar ut i att hon inte kan stå still... För hon var bara trotsig, det var ju ganska uppenbart. Men ändå! Får ändå dåligt samvete att jag rider skiten ur henne såpass länge första ridpasset i ridhuset! Men samtidigt är det ju bättre att ta igenom det ordentligt för att inte (förhoppningsvis) behöva strula så mycket med det på nästa ridpass...

Visst?!

 Ella var så sur att hon gick åt andra hållet när jag kom ut i hagen senare - har aldrig hänt innan!! Tyckte väl synd om sig själv som har en sådan elak matte.... ;o)

Hur många vuxenpoäng får man...

... för detta???



POT POURRI !!!!

Måste vara ungefär tusen points på det va?! ;o)

Till mitt försvar vill jag bara säga att jag tycker att det luktade lite konstigt i hallen, så ställde dit ett pot pourri som luktar "summer melon" = jättegott... Men inser ju såklart att vuxenpoängen bara trillar in... *hahaha*

"The Boss"

Måste säga att jag är  GRYMT imponerad av en viss 59-årig "gubbe" som i 3 timmar non stop kör en kanonkonsert!!! Han tog inte en enda paus, det enda var att han körde 2 lugna låtar på rad och då satt han på en stol... Sedan var han ready to go i 1,5 timma till *hahaha - sjuuukt vältränad 59-åring*. Inte för att jag är ett direkt fan av Bruce Springsteen - men sådana världsartister är alltid kul att titta på! Och jag blev som sagt mycket imponerad... Vi kollade på lördagskvällen (som enligt kritikerna var snäppet bättre än fredagen). Coolt - och vi var där ;o)...



Gustaf lapar bärs och var allmänt nöjd med kvällen... (och den svarta pricken sitter på min lins för alltid - går inte bort!!)

Var sjukt mycket folk där, och ett helt enormt tryck - han är verkligen stor -större än jag trodde!! Lite puckat kanske  ;o)

Vi ska ha tillökning i familjen...

... vi har nämligen insett att varje stall bör ha en stallkatt!! Och i vårt fall tänkte vi skaffa 2 så dom kan ha sällskap med varandra (plus att våra möss behöver någon som håller dom på stången).... Så här kommer några bilder på våra blivande stallkatter, dom flyttar hit om ca 2 veckor ;o)







För övrigt är det ganska bra... Hände något med min rygg igår morse när jag skulle lyfta in 2 sadlar i bilen så jag hade SVINONT. Åkte till jobbet men fick åka hem efter en halvtimme, kunde varken sitta el stå (vilket jag iofs kände redan i bilen dit, men tänkte att jag iaf försöker). Så jag tillbringade hela dagen liggandes i soffan med datorn i knät och jobbade hemifrån. Tack och lov blev det bättre och idag har jag bara haft lite känning.

Gustaf har kommit hem och har fixat i köket, som vanligt säger jag att "nu är det inte långt kvar", imorgon ska han koppla in vattnet och då har vi fungerande diskmaskin och rinnande vatten i köket - har bara tagit oss 4 månader ;o). När det är fixat är det kaklet kvar och sedan är vi klara med den stora delen... Sedan är det bara de andra 3 väggarna som tapetseras och voilá - vi har ett nytt och fint FÄRDIGT kök *hahaha*

Imorgon är det Bruce Springsteen som gäller, ska bli kul även om det inte är min stora idol. Men sådana världsartister brukar ju alltid vara kul att se!

Nu ska jag sova!

Ohlala - träningsvärk :o)

Kan glatt meddela att jag har varit dukig och ståndaktig vad det gäller att ta tag i mig själv. Tränade core i förrgår och har idag fortfarande träningsvärk i magen = är mycket nöjd med mig själv (för att jag tränat - dock lite smått pinsamt att få träningsvärk efter 30 min träning *garv*). Igår tog jag en extra promenad utöver tömkörningen av Ella.  

Dessutom har jag förbättrat min matvanor ett par dagar så idag är jag faktiskt mycket piggare än jag varit på länge så det känns faktiskt riktigt bra!

Ikväll ska jag nog ut och springa!!... Tror jag.... ;o)

Svullna ben-rapport och knäppa kråkor i ladan...

Ella har blivit bättre på sitt högra framben (skada nr 2). Där är svullnaden nästan helt borta vilket känns väldigt skönt...

Däremot är hon fortfarande svullen på vänsterbenet (skada nr 1), vilket känns lite oroväckande! Svullnaden har krupit ner och lagt sig runt kotan. Var inte så farligt igår kväll, men inte så kul nu på morgonen. Tömkörde henne igår och tyckte mig ana en liten markering i höger varv (vänster ben ytter) men tror det mer hängde ihop med att hon inte ville lossa på ytter och ställa igenom i innersidan. När hon väl släppte till kunde jag inte se något. Så nu tänker jag såhär - kolla henne igen i em, ut på en promenad, kolla igen imorgon bitti. Är det fortfarande "FÖR" svullet imorgon så ringer jag och bokar en tid nästa vecka på Åby för att gardera. Blir hon bättre innan dess så avbokar jag! Bra idé?

Jag har hört misstänkta ljud på logen ett par dagar så jag har anat att vi haft fåglar på loftet. Trodde att det kanske var svalor vilket inte hade varit ett dugg konstigt! Men igår såg jag våra nya gäster och det var 2 st förvirrade kråkor som flög emellan alla fönster och försökte komma ut. Ställde upp portarna på både fram och baksidan och försökte fösa ut dom, men knäppa som dom var (förstår dom inte att jag vill hjälpa *humpf, fnys, knyck* ) så flög dom bara högre upp så jag inte nådde med mitt viftande... Blev lite trött på dom och tänkte att "är så dumma får dom skylla sig själva".  Lät dörrarna stå öppna. Efter ca 2 timmar hörde jag att dom faktiskt hittade ut och jag lovar - dom lät verkligen skitglada!!! Så det var väl dagens goda gärning... *garv*. Stängde igen dörrarna fort som attan för vill ju inte ha in dom igen - dumskallarna ;o)


(Bilden föreställer Ingmar Nyströms avkvarellmålning, hämtad från:  www.ingemarnystrom.nu)

Kakeltänk?

Sitter och klurar på vilken inriktning man ska ta på kakel till köket... Är lite kluven. Först en bild på köket (nej, har fort inte fått rengjort linsen = dålig kvalitet men iaf)...


Ska till en vit golvlist och fönstret ska vitmålas men sedan är det iaf hyfsat klart. Så nu till lite olika förslag ang kakel:





Nu är detta visserligen i ett badrum - men jag tyckte kaklet var fräckt, men gissar att plattorna blir för stora... Men ändå! ;o)


Samtliga av dessa bilder är från Kakelspecialisten. Har varit inne på Höganäs också och där finns massa snygga grejer, men tyvärr kan man inte låna bilder därifrån... Nu är det ju lite tänket jag vill kolla av: vitt, beige, gråaktigt? Storlek? etc... Jag gillar verkligen den första men vet inte om det riktigt passar in...?! 3:an är också riktigt snygg... Hmm...

Hmm... inte riktigt som planerat?!

Något säger mig att det inte riktigt gick som Selene hade tänkt sig... ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0