Sötnöt

Måste bara berätta om min underbara, ljuvliga lilla son!!! Varje morgon kl 05:50-05:58 kommer han smygandes från sitt rum, tassar runt vår säng till min sida, klättrar upp och lägger sig tillrätta mellan mig och Gustaf, 1 min senare sussar han gott där han ligger.... Myyyyys-unge!!

Ofattbart

Som alla säkert vet vid det här laget så har en ofattbar massaker inträffat på en ö utanför Norges kust, 93 ungdomar mellan 10-25 har skjutits ihjäl av en totalt puckad person som inte anser att han gjort något fel... Hela händelsen i sig är en fullständigt katastrof och mina tankar går till de drabbade och deras familjer. Inga ord kan beskriva den sorg och hjälplöshet som dom måste känna i detta nu... Men jag vill inte gå in på det, är inte tillräcklig författare för att kunna göra dem rättvisa...

                 

Vad jag däremot vill göra är att spy galla över idioten bakom och det faktum att media fullkomligt PRÄNTAR in hans namn på våra näthinnor. I varje artikel nämner dom hans namn gång på gång på gång, tror den senaste artikeln som var en spalt på nätet upprepade hans namn säkert 12-15 ggr. Han själv säger att han hellre blir hatad än glömd... Att han blir glömd inser nog vi alla att han aldrig kommer bli efter sitt illdåd, men att vi ska komma komma ihåg hans namn kan man ju göra något åt. Att ge honom den mediala uppmärksamhet han får nu och där man verkligen präntar in hans namn i våra medvetanden är galen. Jag tycker absolut att man ska berätta, rapportera och allt som hör därtill men hedra dom som hedras bör. Namn inte parasitens namn. Ge honom inte den tillfredsställelsen...

Uteritt med båda damerna

Igår var jag och Tina ute med Ella och Mels på grusvägarna i blåsten. Som tur var klarade vi oss från regnet som fullkomligt öste ner precis innan vi skulle ses i stallet och rida ut, ibland ska man ha tur ;o). Melrose behöver komma ut lite mer och jobba på bjudningen, hon blir mycket roligare ute än o paddocken såklart men jag tycker fortfarande att hon behöver ha med sällskap. Nog för att hon är rätt cool men det är dumt att riskera något då hon trots allt är rätt grön ännu... Önskar jag kunde säga att båda hästarna uppförde sig bra men så var inte fallet. Ella fick sig världens tokfnatt, hon är ju inte den stadigaste utehästen när det blåser direkt utan hon är som en skrämselsökande missil och fullkomligt LETAR efter farligheter. Vansinnigt tramsigt och inte ett dugg kul, särskilt inte som hon ska vara den stadiga vuxenhästen till Mels. Jaja, hon har ju iaf blivit väldigt mycket bättre och med den här utvecklingen ska hon väl vara en stadig utehäst någon gång runt 2019...

Hade fullt sjå med att hålla ordning på Ella så det blev dessvärre inga ridbilder idag, synd för det hade varit kul att ha något nytt på Melsan. I brist på det får ni hålla tillgodo med en bild av Sally istället, katten som aldrig tycks få in i sitt huvud att man KAN INTE fånga fåglarna när man är längst upp i trädet - dom har för stor fördel... Men skam den som ger sig ;o)

              

Svensk marknadsföring?! ;o)

Fick denna av syster på mailen... Är detta vad som kallas svensk marknadföring?! Hihihi...

               

Fjortis igen?!

Igår var jag ute och busgalopperade med Ella på grusvägarna - yiiihaa!!! Var hur kul som helst även om jag måste erkänna att det var "busgalopp - dressage style", dvs hon skulle minsann fortfarande jobba i form, göra tempoväxlingar emellanåt och dressyrmässiga fattningar... Någon måtta får det ju ändå vara ;o). Däremot var jag såpass medgörlig att jag lät henne dra på för fullt i uppförsbackarna och vi har 2 st ganska roliga så det var livat värre (och Ella blev verkligen rastad). Jag strålade av lycka över min fjortis-ridtur och var nöjd med beslutet att rida ut och busa istället för att åka till ridhuset och drilla ;o). Är det sommar så är det!

              
Ännu en fjant-ridbild men det är ju lite roligare än bara text ;o). Här var vi och busade igår...

Hästuppdatering

Måste säga att jag är fortfarande uppe i det blå efter helgens lyckoritt ;o). Har inte varit bortskämd med den känslan på tävling på LÄÄÄÄNGE så det känns väldigt bra. Plaketten sitter fint uppskruvad på boxväggen och rosetten kommer hängas upp bland dom andra vilken dag som helst nu... Hehe, förstår inte varför plaketten är så mycket mer helig men det är den!

Ella har fått ta det lite lugnt i början av veckan med vilodag på måndagen och uteritt tisdagen. Men igår var det slut på friden, kandaret åkte på och vi körde ett pass i paddocken i den underbara sommarkvällen. Ella blev riktigt fin stundtals. Problemet är att jag är så försiktig med handen för jag är livrädd att bli för stark att jag ibland knappt har någon kontakt känns det som och att hon stundtals blir lite avvaktande framåt... Detta har ju såklert ett samband men det är ju finlir som vi måste träna på helt enkelt. Just nu ser jag fram emot att kunna rida mer på kandaret och få till den ridningen ordentligt för jösses vad häftig hon blir när allt faller på plats! Av någon märklig anledning så får jag en bättre sits och inverkan när jag rider på kandaret, vet inte om det har att göra med att hon blir mer lyhörd och jag kan slappna av mer eller vad det är men skoj är det för allt blir så mycket enklare. Red ett gäng enkla byten över serpentiner och dom var riktigt bra. Fortfarande har vi dock lite problem i fattningarna då hon slänger med huvudet eller kastar sig men det SKA vi banne mig få bukt på snarast!!

Mels blev avdammad på riktigt igår. Efter att ha blivit longerad 3 ggr var det dags för uppsittning igår. Tina kom och red medans jag var på backen och tittade trånande efter min fina unghäst. Mels har allt vuxit till sig under vilan och fått en helt annan resning, ska bli spännande att se hur mycket mer som kommer nu när vi börjar rida igen! Just nu är det dock en sommarloj unghäst som inte riktigt bjuder på framåt men det ska vi allt råda bot på. Misstänker att det ger sig allteftersom hon kommer igång. Iaf var hon jätteduktig och man ser tydligt att hon tagit sig en funderare under vilan :o). Ska bli jättekul att rida henne igen!

Fille & Jack har det gott i sin fina hage. Betet är rätt åtgånget så jag har börjat ge dom hö på kvällarna så inte Fille faller ur mer än nödvändigt, han är verkligen ingen beteshäst alltså, nej det är en riktigt dressyrdiva ;o). Å andra sidan verkar dom trivas bra ute det enda smolket i bägaren är alla förbenade bit-flugor och Fille (läs Jack) har lyckats förstöra sitt flugtäcke i dagarna så jag måste köpa nytt... Busfrön!!
 
                    
                Tycker dom ser ut att ha det rätt gott under björken med din hö-hög... ;o)

Tack Ella :o)

Efter en rörig morgon kom vi till slut iväg mot tävlingen, visserligen 20 min för sent och med världshistoriens fulaste knoppar men så fick det bli! Som tur var gick det fortare att köra än jag beräknat så vi hade end 10 min back när vi väl var på plast så det blev hanterbart ändå... Tina kom ut och hjälpte mig och det är ju alltid skönt att ha ett par extra händer trots allt, nu är ju Ella genomsnäll att vara borta med hanteringsmässigt så jag brukar klara mig själv men det ÄR skönt att ha lite hjälp trots allt. Kom till framridningen och Ella var SPÄND, var ganska rörig framridning med många hästar (reds fram till 2 klasser) men det är ju bra träning det också ;o). I vanlig ordning var jag lite lagom ofokuserade men Tina tjötade bra på mig så jag fick snäppa upp mig lite, man ska verkligen inte underskatta att ha någon på backen! Ella kändes rätt bra på framridningen men så  har jag ju drillat henne mer än vanligt i veckan. Hon var lite fjantig i början då det skvätte sand på plaststaketet - tydligen LIVSFARLIGT men sansade sig efter en stund. Dessvärre kom fjamset tillbaka när vi skulle in på banan, för att inte tala om sockerbitarna med bokstäver på som dessutom hade röda blommor längst upp!!!! Herregud, blommor vet vi ju sedan länge att dom äter hästar.... ;o). Sedan hade vi bilen domaren satt i - ojojoj! Vindrutetorkarna var på i och med att det regnar och när dom rörde sig höll Ella på att krypa ur skinnet. Suck, pust och puh säger jag bara. Fick lugnat ned henne iaf genom att trava på friskt framåt och ta till "Jills tygelteknik" och Ella sansade sig sätt snabbt. Känns väldigt bra att ha en fungerande metod som faktiskt får hästen att spänna av.

Fick startsignal, gjorde halt med Ella och sa till henne att "- idag var en väldigt bra dag att ställa upp på matte" och sedan körde vi igång. Fick hjärnsläpp och red fel första linjen men därefter gick det som tåget och jag red bra (kan ju bättre rida men har bestämt mig för att vara nöjd). Ella glömde av alla farligheter och lyssnade enbart på mig och det var jag väldigt tacksam för. Fick till första travlängningen riktigt bra (7:a), skänkelvikningarna var helt ok (7:or på båda), lite före med rumpan i första halvan men ändå bra flyt. Galoppfattningarna blev rätt kassa (5:or på båda) men det blev iaf rätt galopp så man får ju vara nöjd med det med tanke på veckans strul, dom förvända bågarna gick helt klart över förväntan och jag fick 7:a (!!) på första och 6:a på andra så jag var ju suuuuupernöjd!! Var helt inställd på 5:or så det här var ju rena julafton :o). Vi slutade på 64,2% med felridningen avdragen och det räckte till en 4:e placering i vår LA:3 debut!!! Inget att klaga på där inte! Tack och lov gjorde felridningen ingen skillnad på den inbördes placeringen annars skulle jag väl grämt mig till förbannelse... Mycket nöjd med dagen och min insats, för att inte tala om Ella som verkligen ställde upp till slut! Fina Primadonnan ;o)

                      
                                                   Foto: Tina Ahlqvist

ALBIN 2 år

Mammas lilla Prins har hunnit fylla 2 år - stora killen!! Han har fått massa fina presenter och uppvaktning i helgen och börjar nog förstå det här med paket på riktigt ;o). En av favoriterna är utan tvekan den fina 3-hjulingen han fick av morfar, morbror och moster, det är samma modell som dom har på dagis och jag vet ju att han fullkomligt älskar den så det var ett ganska säkert kort. Morfar fick kämpa på bra när Albin ville bli jagad och kittlad men det är bara att bita ihop och kämpa på *moahahaha*. Tror min käre far fullkomligt däckade efter att ha rastat Albin (och sig själv) i dagarna 2...

           
                                    -"Jobba, jobba, jooobba...."

           
Såklart lyckades vi hitta tårta med bil på och det var som ni förstår mycket uppskattat ;o). Här har han redan varit på och provsmakat på texten.... Vi lyckades NÄSTAN få en bild innan men attans vad snabb han var!

           
Stor pojke = stor tårta?! Inte räckte den biten Albin fick utan han skulle såklart ha heeeela tårtan... ;o) Mormor ser lite orolig ut i bakgrunden, tror hon inte det räcker till henne månne...?!

Snälla, bara EN bra ritt iaf?!

Imorgon ska jag iväg och tävla, ska rida LA:3 av någon outgrundlig anledning och jag känner mig totalt oförberedd... Lite uppfriskande mot den vanliga känslan av att jag är totalt opeppad ;o). Inte för att jag är opeppad men jag kunde ju helt klart varit mer på hugget. Tycker ändå LA:3 är ett trevligt program och det ska bli kul att rida. Problemet är att jag tycker inte vi har koll på förvända galoppen och den har koefficient 2 x2 så det blir ju rätt stora poängmissar om man inte får till det... Jaja, får göra vårt bästa och hoppas på att Ellahästen är på sitt allra soligaste tävlingshumör! Övergångarna sitter inte som jag vill men nu kan jag inte förbereda mig mer utan nu får jag hoppas på att jag kan få en bra framridning där jag kommer igenom det jag behöver och Ella blir sådär fin som bara hon kan bli ;o). Jaja, det går som det går. Ska bli kul att gå ut och kolla hur hon är ute nu, det går ju hela tiden framåt hemma och det känns ändå som att vi börjar hitta ett bättre utgångsläge och det är ju onekligen en bra börja... Men nu får jag lägga mig så jag orkar upp imorgon

Fingers crossed!

-"Älska mamma"...

2 ord som gjorde min dag fullständigt!!! Det var första gången som min älskade lilla son sa det till mig och ni kan ju säkert gissa om det kändes i hjärteroten på den ömma modern... ;o). Jag blev så himla glad så jag frågade honom:

-"Men going, sa du att du älskar mamma?!

Varpå jag fick svaret:
-"Näääää"...

Hahaha, han är för go lilla prinsen!! För övrigt händer det grejer nuförtiden, jösses vilken utvecklingskurva!! Han snappar upp allt man säger och gör, och han tycker det är väldigt roligt att "-hjälpa mamma". Oftast innebär det att han vill packa höpåse eller hjälpa mig när jag mockar i stallet men häromdagen hittade jag honom i köket där han skulle packa upp en matvarupåse som stått sedan dagen innan... (lämnad av Gustaf - inte mig!! *s). Hur stolt blir man inte då?! En annan dag satt han och tittade på Bolibompa, jag var i köket och lagade mat. Efter en liten stund kommer han till mig med min mobil och säger "-Mammas prata"... Jag tittar på mobilen och hade ett missat samtal! Då har rediga killen hört att den ringt och ska tala om det för mig, sötnöt!

            
Livsnjutaren låg och vräkte på stolen på altanen, kudden sprang han minsann och hämtade själv. När han kom tillbaka la han den i stolen, klättrade upp, drog en djup suck och sa -"GOTT..." ;o)

            
Albin fick sitta bakom ratten på hästbussen när vi hjälpte Gustaf lufta bromsarna, snacka om att lyckan är gjord!! Lastbilstokiga sonen var helt i sitt esse när han satt vevade med ratten och pillade på alla spakarna... ;o)

Multitasking

Väl hemma var det fullt ös, lilla outtröttelige duracellkaninen ville gunga, och när han väl börjar gunga då är man fast i lätt 20-30 min och jag var superhungrig efter stall och ridning... Men en vis kvinna reder sig själv och jag har alltid varit bra på multitasking... ;o)

                   

                    
                   
                      Albin sitter i gungan och håller koll på far sin som klipper gräset...

Bra träning i värmen

Har idag ridit en mycket bra men jefligt jobbig och tuff träning på Ella under dygnets utan tvekan varmaste timme! För er som rider vet ni hur det är att rida i ridhus när det är stekvarmt och luften står heeelt stilla... - vi snackar tropik och rejäl tropik dessutom. Pust och stön. Har nog druckit 5 liter vatten efter träningen idag skulle jag tro. Men kul var det och bra gick det trots en ny anfallsvinkel på lösgörningen som totalt fick min hjärna att gå i spinn! Det är banne mig inte lätt att försöka få in ett "tvärtomtänk" mot det man har lärt sig tidigare och använt under hela sitt ridverksamma liv... Nåväl, jag köpte konceptet och jag förstår i huvudet vad det är jag förväntas göra - men du milde vad svårt det är att få kroppen att lyda och inte falla tillbaka i gamla vanor?! De stunder jag fick till det var Ella hur fin som helst och hade man haft det läget som ett default-läge hade jag varit den lyckligaste på jorden... Nu får jag helt enkelt sova på saken och hoppas att kroppen har anpassat sig till den nya informationen och att träningen imorgon blir ännu bättre! Då ska dessutom kandaret på så det blir roligt :o).

Mantrat inatt är "jobba upp vänstersidan och försök lägga ned höger, rid upp och aktivera med vänster skänkel, aktiv med vänster mungipa, ajabaja driva med höger skänkel och ta endast små ledande tygeltag med höger samtidigt som jag leder ned, loss i underhalsen, driv med vänster, driv med vänster, driv med vänster..."

Tyvärr inga bilder från dagens träning, funderar på att tvinga med mig man och barn imorgon om vädret tillåter så jag får ett par uppdaterade bilder. Tror senaste jag har är från typ februari/mars någon gång och det har ju faktiskt hänt en del sedan dess...

Glädjande idag var dessutom att jag trivdes väldigt bra i Kentauren så den får stanna kvar hos oss... :o)

                  

Sadeläventyr och förståndiga småkillar

Konstaterade just att jag helt missat att berätta om sadelturen! I onsdags åkte jag ner till Falkenberg för att prova sadlar på Ella, måste säga att resan gick förvånansvärt bra och Ella uppförde sig över förväntan. Normalt sett brukar hon bete sig som ett monster på transporten men dagen till ära stod hon riktigt bra och brötade bara lite (dock tillräckligt mycket för att lyckas dra av sig en baksko konstaterade jjag när vi kom fram). Nåväl, det var ju en himla tur att det inte var dressyrlektion som stod på agendan! Väl på plats fick vi konstaterat att min Albin låg inte särskilt bra nej, den klämde henne på ett ställe mitt under (för smal ) medans den totalt sett egentligen var för vid för henne (märkligt kombo men tydligen är Albionsadlarna ganska smala över mittendelen). Provade ut ett antal sadlar och traskade ner till ridhuset. Provade totalt 9 sadlar tror jag det blev till slut och konstaterade att Primadonnan fullkomligt älskade 2 st, en begagnad Kentaur Medea och en ny Connection. Att Ella älskade dessa gick verkligen inte att missa, hon blev som en totalt ny häst med dessa på ryggen och dansade fram med en energi jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera efter denna låååååånga period av att försöka få henne gå fram. Men jag tar hellre detta och lär mig rida på det :o). Efter att ha provat alla dessa sadlar visste jag knappt vad jag själv tyckte om något så jag fick låna med mig båda sadlarna hem för prov en vecka och suga lite på karamellen… På onsdagen blev det inte så mycket mer när vi väl kom hem så det kommer bli spännande att rida in sig. Igår red jag ut i den underbara sommarkvällen med Kentauren och det kändes riktig bra. Ska ta ett pass i paddocken idag för att verifiera, även om det inte känns särskilt lockande att ge sig ut i en dammig paddock en fredagskväll. Nåväl, blir ett joggingpass bara ändå för jag ska rida kurs i helgen…

 

Var ute hos småhingstarna som nu är totalt älgvana, gick på varsin sida staketet med en fjolårskalv och betade så det bådar ju gott inför framtiden och kommande skogsturer. Dom är så himla rediga nu på betet, har blivit stora och förståndiga så dom har lyckats lista ut att när det är som varmast söker man upp ett svalt ställe med skugga i skogen och sover där! Äntligen!! Förra året var Fille helt bedrövlig med betesvett men nu, 1 år senare börjar det hända saker och jag blir jättstolt! Passade återigen på att förbereda Jack inför kommande inridning och hängde lite plus hoppade bredvid honom, i vanlig ordning brydde han sig inte ett smack! Ska bli väldigt spännande höst med honom. Ska försöka kontakta den potentialla inridaren och se om det fortfarande finns möjlighet att få till något, annars har jag en plan B i åtanke… ;o)

                      

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0