Melrose - första månaden


2008-08-26


2008-09-27

Lite synd att jag inte fick bilden från samma håll, men tänkte inte på det ;o)... Är ju trots allt lite lättare att se från den manfria sidan. Nu står hon ju lite dumt med benet på den senaste bilden så ryggen ser lite kort ut, men det har hänt en del ändå. Tycker hon vuxit framtill, breddat lite över bringan, rundat till sig både över rumpan och magen ;o). Vet inte om det är en synvilla pga manen men jag tycker nog halsen börjar se lite längre ut också... Hm... Ska försöka ta bilder så här varje månad för att se utvecklingen. Händer ju rätt mycket hela tiden när dom är i denna åldern...

Den eldsprutande draken...

... var faktiskt på riktigt bra humör idag. Har varit det ett par dagar nu... Så vi bestämde att det var dags att prova att klättra upp på henne igen, C fick den stora äran så coachade jag från backen istället ;o). Selene såg väldigt tillfreds ut,  hon ser alltid så glad ut när hon får göra något vare sig det är jobb i paddocken eller en långpromenad... Hoppas, hoppas att hon "tagit sig ur" en jobbig period nu och kan få en mys-period igen!


C har tagit hit ett brunt träns som kan matcha sadeln, tycker Selene var skitfin i det!


C och Selene, här ser hon minsann inte så hemsk ut va?! ;o) FINA!!

Varje gång man jobbar Selene är det nästan så jag undrar varför jag betäckte henne ;o) kommer ju inte kunna rida henne på flera månader juh! Hon är verkligen jättekul att jobba med och det är kul att hon är på humör igen så vi får ett litet tag till... Nej, ångrar absolut inte att det är bebis på gång, snarare tvärtom! Är en sådan härlig individ så de bådar gott inför stundande nedkomst ;o)

Ella fick vila idag, har ridit 2 dagar och hon var lite varm... Inte så bra men vi får se hur hon verkar imorgon igen. Är så himla svårt, hon har ju fått ett överben - råder inga som helst tveksamheter om det!  Men den stora frågan är om det påverkar henne med tanke på var det sitter... Får ge det någon vecka till och se hur det utvecklar sig, hoppas inte det blir något strul. Är ju ganska dumt ställe... Hoppas, hoppas!

Melrose har varit extra snuttig idag av någon anledning... Är så himla go min lilla häst och jag är såååå nöjd med henne! Idag skulle vi avmaska och det tyckte hon var SUPERäckligt ;o) hon stod i säkert 20 min efteråt och visade hur ÄCKLIGT det var och hur SYND det var om henne... Dramaqueen Junior...Hmm, undrar just varifrån det kommer... ;o)

På älgsidan har vi haft 3 st idag - tja, vad ska man säga?! Är ju helt sjukt men dom tycks inte vilja försvinna helt enkelt... What a girl got to do...??

Mina darlings...


En bild från i lördags, jag och mina gosiga hästar i hagen... En drömtillvaro ;o)

Trevlig utekväll och ihopsläpp... eller nåt ;o)

Igår var vi ute på en pub på Andra Långgatan. Det ska erkännas att jag hade lite förutfattade meningar om stället enkom pga vilken gata den låg på. Tror mina ord till Gustaf var "du vet, en sån där skabbig kvartertskrog där A-lagarna sitter och spelar Jack Vegas"... Tji fick jag! Var en rätt mysig pub och framförallt så spelade dom grym musik hela kvällen. Tror inte att det var en enda dålig låt faktiskt! Så jag är inte sämre än att jag får be krogen om ursäkt !! ;o)

Träffade S för första gången på typ 8-10 år och det var verkligen hur kul som helst. Är så underbart med sådana vänner där man har varit ifrån varandra en smärre evighet och när man väl ses är det som att det vore igår (bortsett från all catch up man måste göra *s)... Så nu ska hon vara hemma i åtminstone 2 år för hon pluggar på Chalmers, sedan får vi se om vi kan behålla henne i landet Lagom ;o), av rent egoistiska skäl vill jag ju såklart det om inte annat! Så det blev en sjukt trevlig kväll med god öl, bra musik och goda vänners lag! Precis så man vill ha det när man passerat de 30 *hahaha*

Idag har jag släppt ihop hästarna. Brio och valacken - "Långben" har ju gått själva sedan han kom. Har inte velat släppa ihop flocken förrän Ella var bra i benet och alla var på plats. Så imorse var det dags... Och det var det mest okomplicerade jag sett. Dom har ju gått i hagarna bredvid varandra och nu var det mest som att "jaha, hej du - snöret är visst borta"... Å så var det bra med det... Knappt värdigt att kallas "ihopsläpp" - HELT i min smak ;o)...


Var precis ute och tog detta foto, verkar ganska lugnt kan man säga *hahaha*

Så nu sitter jag och tittar ut över hagen och myser innan det är dags för att sätta upp staket till paddocken, klippa gräset, montera ihop en garderob - och sådana där schyssta helgaktiviteter som man får roa sig med i egenskap av gårdsägare... ;o). Men solen skiner, Gustaf är hemma och idag ska jag äntligen rida Ella - så sämre kan man ha det!

Hej så länge!

Lite smått och gott

Tja, vad händer?! Igår var H här på besök, hon har ju inte ännu sett Melrose så hon var lite nyfiken såklart. Precis som jag misstänkte så blev hon störtförtjust i lilla charmtrollet ;o). Hon tyckte även att Ella hade vuxit och musklat sig och menade på att hon inte skulle känt igen henne ute. Är ju såklart lite kul att höra att det tar sig... ;o)

Har tagit det lugnt med Ella idag också, tänkte däremot börja jogga henne imorgon. Har klämt och känt på henne och den lilla svullnad som är kvar verkar mer vara ett överben om det är möjligt...?! Gissar att det är fullt möjligt efter en sådan kraftig smäll. Jaja, verkar vara okey för övrigt iaf, har inte sett några ytterligare koliktecken så jag hoppas att det inte kommer tillbaka. Pratade med A och hon påminde mig om att Ella faktiskt hade kolik förra hösten också, vilket jag hade glömt. Så då är det ju så att hon har fått det varje höst. Klurar på vad det är som kan utlösa det...

Melrose har vuxit tycker jag ska försöka fota henne imorgon. Det kan vara kul att fota och jämföra med bilderna från när hon kom... Var så himla duktig idag, flätade hennes enormt tjocka och långa man i en inbakad fläta vilket såklart tog ganska lång tid. Hon stod som ett ljus hela tiden även om hon tyckte det var lite sådär. Sedan jobbade jag lite flytta undan övningar med henne och det gick jättebra. Hon är väldigt lyhörd och uppmärksam.. Är väldigt, väldigt nöjd med min lilla häst ;o)

Ska för övrigt bli verkligen jätteskönt med helg! Har varit en helvetisk vecka på jobbet och just nu är jag mäkta trött på det... Men ska inte slösa bort den dyrbara helgen till att ödsla energi på det. Imorgon har jag för en gångs skull sovmorgon - känns hur lyxigt som helst ;o). C erbjöd sig att komma tidigt och ta morgonfodringen och utsläpp vilket jag såklart inte tackade nej till ;o). Som jag sagt förr - har helt suveräna inackorderingar ;o)

Har förresten fyndat - har köpt en ny Kingsland dunjacka, en huvtröja och tenniströja på rea - fick betala 650 pix för rubbet. ÄR ju normalt vad bara en huvtröja kostar normalt sett så jag är väldigt nöjd! :o) Värsta fyndet. Jackan är helst ljuvlig, hur varm och skön som helst - kommer trivas väldigt bra i den i vinter ;o)



Får också passa på att önska Div 2 laget lycka till i helgen, är dags för omg 2 och med vinsten från första omgången har dom ett schysst utgångsläge inför söndagen. Har även lite andra kompisar som ska tävla så "Lycka Till" till er också :o). Själv ska jag pula hemma i lugn och ro hela helgen och på lördagkväll ska vi på fest. Min gamla kompis S har flyttat hem från USA så det är "välkommen hem fest". Ska bli såååå kul att träffa henne!

Kolik-vaka...

Som rubriken säger så har vi alltså haft kolik-vaka igårkväll/natt. Ella var dålig och efter att ha åkt en sväng med bussen verkade det lossna... Hon tyckte vi var jäkligt konstiga som skulle ut och lasta "mitt i natten" men tack och lov att det gamla knepet funkar!! C är ute på dan idag så hon lovade att kolla till sjuklingen. Fick obehagliga flashbacks från nov -06 när hon hade kolik 3 dagar i rad och fick stå med dropp på lördagsnatten... Hoppas verkligen att detta var en engångsgrej! Min lilla snutt-häst :o(. Imorse var hon ok, hade inte lämnat så många högar under natten men hade å andra sidan inte ätit så mycket heller. Hon verkade trött - men så nattade vi inte i stallet förrän vid efter midnatt - och jag var där 05:20 på morgonen igen så det kanske inte var så konstigt. Tror alla hästarna tyckte vi var lite dinga... *s


Fick precis rapport från C: "Ella står och solar, har bra tarmljud och är nog rätt nöjd"... Är så glad för mina inackorderingar - dom vet precis hur dom ska ta mig ;o)

Måste också passa på och ge en stor eloge till Världens Bästa Gustaf som var en pärla igår!!! Var ute och promenerade med kolikig Ella i kolmörkret, körde fram lastbilen och åkte med oss en sväng för att "lossa spänningar" - på både mig och Ella visade det sig ;o). Därefter tog han sista kollen runt midnatt innan han gick och la sig... Och som om inte det var nog - varje dag släpper han ut hästarna som en sann hästkarl... Tänk om han vetat allt detta när vi satt och käkade på konferensresan i Barcelona - hade han föreslagit den där strandpromenaden då månne...? ;o) 

Puh... Seg dag på jobbet...

Puh... Idag är en sådan där låååång och seeeeg dag på jobbet!! Var bara tvungen att gå till kiosken och köpa mig en rejäl godispåse - bara för att härda ut ;o) Sitter med hemska exeldokument igen, där jag förväntas prediktera både det ena och andra inför nästa år och det känns lite sådär. Kan ju slå ungefär hur som helst. Särskilt som bilindustrin för tillfället inte är den mest upphetsande branchen att jobba i... Läste en artikel i Cosmopolitan om diverse kändisar som är mångsysslare. Man uppmuntras att vara en "slash/worker", ex modell/sångerska, eller skådis/resturangägare... Nu är det ju så att de människor som dom skriver om har lite andra ekonomiska förutsättningar att hoppa från grej till grej - med några miljoner på kontot har man ju ett helt annat säkerhetsnät. Skulle inget hellre vilja än att komma ifrån mitt 9-5 jobb för att jobba med det roligaste man vet?! Men tyvärr lever vi i ett samhälle idag som inte direkt uppmuntrar till den sortens experimenterande...I ett samhälle där alla omkostnader springer i taket finns det inte direkt utrymme för "älskling - jag säger upp mig från jobbet och satsar på hästavel, är väl okey?!"... :o) Samtidigt som det hade varit helt underbart att faktiskt göra det! Funderar ofta på vad som krävs för att ta ett sådant steg, men tyvärr är en av dom viktiga förutsättningarna en betydligt lägre boendekostnad än vad vi har idag (alternativt bibehållen lön) - och ingen av oss är särskilt sugen på att flytta ifrån området. Även om man kan få de mest ljuvliga gårdar typ i Värmland eller Småland. Där Gustaf kommer ifrån finns så mycket fina ställen att man blir alldeles sjuk - men Jönköping känns inte som något för mig... Jaja, är väl bara att drömma vidare om den där triss-vinsten helt enkelt ;o) "plötsligt händer det" säger dom ju så why not?! ;o)


På djurfronten är det rätt okey. Sally är lite hängig så jag provar att avmaska henne och hoppas på att det är orsaken, Gördis är helt återställd efter sin jobbiga start - är sjövild och verkar må hur bra som helst. Ellas svullnad är ännu lite bättre. Funderar på att gå bort till ridhuset idag och kolla henne där för jag ser inget rakt ut på hårt underlag. Vore toppen att få komma igång igen - är sjuuukt ridsugen nu! Selene hade en jobbig dag (hormonmässigt sett) igår, pep och skrek så fort valacken tittade på henne - tydligen är det han som får ta hundhuvudet för att hon har det jobbigt - är ju det närmaste hingst hon kommer... *hahaha*. Verkade iaf vara en bättre dag idag. Var mycket gosig i morse nämligen... Melrose är lite kass i magen men vi fick en liiite blötare hösilagebal sist så jag hoppas det är orsaken. Men hon är en riktig liten darling! Igår var hovslagaren ute och verkade henne för första gången hos oss - och hon var ett litet änglabarn. Blev så stolt över henne... Duktiga lilla hästen! Men efteråt var hon sjövild och stegrade sig när hon "äntligen" fick komma ut ;o). Där har man helt klart fått något att bita i... Ska bli skitkul!


Är för övrigt väldigt mysigt nu när stallet är fyllt. Ska liksom vara fullt på något sätt, katterna sörjer visserligen sin "lekbox" men dom har å andra sidan 250 kvm ladugård till sitt förfogande så det går ingen nöd på dom ;o).


Nej, är väl dags att återgå till jobbet och exelarbetet igen *wish me luck*

Hur lång tid kan det ta?

Ella är fortfarande svullen i sitt ben! Har gått ner en del, men är fortfarande för mycket för att jag kan motivera att börja sätta igång henne :o(


Börjar kännas motigt nu och även om veterinären sa att det kunde ta tid - hur lång tid är inom tolernas för en ordentlig smäll? Hur länge kan hon vara såpass svullen? Säg att det har gått ner ungefär 70-75%. Hon är inte halt rakt ut utan mer stel av svullnaden ser det ut som...  Hmm... Inte lätt och verkligen inte roligt! Har iaf släppt ut henne i vanlig hage nu iaf, får se om lite "naturlig" rörelse kan få ned svullnaden...?? Ella är betydligt gladare för detta också, är ju inte damen som tycker om att vara på fålla utan polare även om hon är lite enstörig när hon går med andra. Väljer gärna att vara lite ensam men tycker om att möjligheten till sällskap finns om suget skulle komma ;o)

Denna avigsidan av hästeriet är INTE kul!

Söndagskväll

Sitter här i soffan och tittar på TV iförd pyjamasbyxor och gosig tröja -söndagskvällar är underbara!! :o) Har varit hos mamma och ätit middag, var väldigt gott och ungefär hundra ggr bättre än de makaroner och köttbullar som jag har levt på hela helgen. Blir inte bra med matvanorna när inte Gustaf är hemma och lagar mat till mig ;o)... Ikväll kommer han äntligen em från sin konferensresa iaf. Tycker inte om när han är borta!!

På middagen idag påminde mamma mig om att jag hade glömt den allra första orsaken till min älgskräck! Att jag inte tänkte på det när jag skrev ner orsakerna förstår jag inte riktigt, för denna är hörnstenen! Det var när jag var 6 år kanske, jag och min lillasyster var hemma hos mormor och lekte på lekplatsen - vi gungade gungbräda. Helt plötsligt skriker mormor som en tok "akta älgen - akta älgen, spring och göm er", ser då att det kommer en älg travandes rakt emot oss och kastar mig av gungbrädan och börjar springa.... Mormor skriker åt mig att hjälpa min syster, (hon var ju bara 2 år)! Fick springa tillbaka, hämta syrran och jag vill minnas att vi inte hann in i huset utan fick gömma oss under rutschkanan - men är inte helt hundra.... Så där har ni grundorsaken! Jag har fått det inpräntat i huvudet att älg=spring! Är jag utom räddning vad det gäller älgskräck - eller finns det "botemedel"? ;o)

Looki Looki...

Förra helgen köpte vi ny dammsugare. Måste ju erkänna att vi har varit grymt dåliga på att städa hemma i krigszonen, har väl dragit över ett par ggr med industridammsugaren men det har också varit allt. Nu i helgen har jag ju försökt att få åtminstone liiite ordning här hemma. Efter min röjning igår tyckte jag att det var dags att iaf ÖPPNA lådan dammsugaren låg i och montera ihop den ;o). Är ganska stor skillnad nuförtiden med designen på dom, nu är dom ju faktiskt riktigt snygga! Vi har köpt en Volta Cyclone XL och den är så söt :o). Som bonus är den påsfri och därmed miljövänlig - mycket bra! :o)

Ko med kalv...

... är bara en av alla älg-konstellationerna som har knatat förbi här idag! Har varit rusningstrafik på älg här idag! Började vid 11-tiden i morse med ko med kalv.  Sedan kom "paret" igen. Har ju trott att det har varit ungtuppen som sprungit här som fått napp - men idag var dom närmare och då visade det sig att det var en betydligt ståtligare tjur med en rejäl krona... Dom kom lagom till jag stod i begreppet att knata iväg med Ella så vi fick så vackert vänta - visste ju inte om dom hade planerat att springa över och det såg ut som att dom var lite på hugget. Vill ju helst inte gå på vägen när älgarna kommer om man säger så... *s

Men det visade sig att dom var trötta och hux flux la dom sig för att ta en tupplur???!! Jag tog såklart tillfället i akt och drog iväg med Ella. Tack och lov låg vinden på åt andra hållet så Ella tog aldrig notis om dom! Vi var ute ungefär en timme och när jag kom tillbaka (16-tiden) låg dom banne mig kvar fortfarande. Var iofs tacksam att dom fortfarande låg ner för vi kunde gå förbi utan några större missöden... Fick lämnat Ella i hagen och nu började såp-operan! När "paret" ligger och sussar som godast kommer älg nr 5 för dagen springandes och han sprang i princip rakt på paret - som naturligtvis inte uppskattade att bli störda. Dom for upp på benen och satte av efter Femman in i skogen... Jag hoppades på att detta var det sista för dagen men tji fick jag... Vid halv 6 såg jag att dom var och smög på fälten igen och nu kände jag på mig att dom tänkte passera hagen. Fick brådis att plocka in hästarna och tur var väl det. När jag var på väg ut för att ta in Brio som var sist kom dom travandes över fälten rakt emot hagen! Och tro på sjutton om paret inte hade adopterat Femman så nu var det alla 3!! Fick ut Brio ungefär samtidigt som första älgen hoppade över staketet! Brio frös till is och hjärtat slog rätt ordentligt måste jag säga, men hon var kanonduktig. Alla 3 älgarna hoppade in i hagen utan att vara nära tråden, fortsatte igenom hagen och hoppade ut på andra sidan... Alltså jag blir så matt! Var kommer alla ifrån?!

Förutom att jag gått runt på gränsen till nervsammanbrott hela dagen ;o) så har jag varit grymt duktig!! Har städat ia stallet och inne i huset, , flyttat en massa flyttkartonger, röjt undan en massa bröte, tvättat och dessutom stängslat en fålla. Puh, är helt slut men GANSKA så nöjd med mig själv ;o)

Nu tänkte jag gå ut och kvällsfodra och sedan korka upp mig lite vin, krypa i pyjamasen och inta ryggläge i soffan... Mmmm

Catch up!

Haha - jag har fångat kräket på bild!! Lååångt ifrån men jag vågade inte gå närmare och tack & lov har vi en superkamera som gör att man kan zooma massor ;o). Här är bilden "före":


Och nu zoomad "närbild":

Här är han - den stora läbbiga älgen som har "flyttat in" här i Hältorp. Får väl erkänna att han ser inte så skräckinjagande ut så här - men han ÄR läskig!

För övrig är det okey, Ella är fortfarande svullen i sitt ben men det har iaf blivit något bättre. Känns lite jobbigt att det fortfarande inte har försvunnit men veterinären sa att det kunde ta lite tid... Stackars snuttan tycker det är skit att gå i liten hage och inte få gå med kompisarna... Eller så är det mest bristen på mat som är den ömma tån ;o). Då hon ska promeneras dagligen och även Selene för tillfället (hon tycker inte om att ha saker på ryggen och är väldigt rädd om sin mage), så blir det en hel del promenader för mig förtillfället. Så mycket motion som jag får nu vet jag inte när jag fick sist ;o). Men det känns bra att man inte soffar ihop mig nu när ridningen ligger på is... Inget ont som inte har något gott med sig, eller vad är det man brukar säga?! ;o)

Melrose har blivit en riktig liten pussgurka och har fullkomligt charmat sin matte - är helt såld på denna rara lilla varelse. Är mäkta stolt över hur duktig hon har blivit och nu känns det som att det börjar bli dags med kortare promenader. Får hänga på en kortis när jag har någon med mig som kan agera "draghjälp". Ska bli jättekul att börja lite smått, är en helt ny fas för mig, har ju aldrig haft en sådan ung häst innan. Ella är ju det "yngsta" och hon var ju riden 6-8 ggr när jag köpte henne och var ju ändå 3, vilket innebar att hon var hanterad en del. Är jättenervös, tänk om jag gör något galet?? Hon är ju också en liten tuffing, kan tänka mig att Ella var lite åt detta hållet när hon var en liten plutt ;o). Är rätt komiskt för dom skulle kunna vara mor och dotter, så lika är dom i skallen ;o). Jaja, det ska helt klart bli en riktigt rolig upplevelse!  



Just det! Vårt lag vann matchen om bronset efter en riktig kämpainsats, tycker dom som spelade gjorde ett toppenjobb- och jag kommer förmodligen inte att kunna prata på hela helgen efter mitt hejande från sidan ;o)

Den årliga fotbollsturneringen!

Då var det dags för "årets händelse" på Volvos inköpsavdelning - den årliga fotbollsturneringen!!! Liksom varje år är det GRYMT viktigt att vinna och vår avdelening har varit så seriösa att vi till och med har fixat sponsortröjor ;o)

I år tänkte jag inte spela utan roa mig som cheerleader istället. Förra året fick jag hoppa in i sista minuten då vår avbytare efter 30 sek i första matchen blev tacklad och tappade sina glasögon så dom gick sönder - och den här personen ser verkligen inte utan sina brillor... Som "tur" var hade jag träningskläder i bilen (var på den tiden jag gick på body pump ibland) och fick hoppa in i ÖSREGN!!! Halva planen stod under vatten och var lika blöt som om jag hade stått i en dusch. Var sååå inte värt det ;o)

Så i år när det visade sig att vi hade mer än nog med folk passade jag på att förpassa mig till åskådare istället ;o). Känns lagom på något sätt...  Kvällen kommer avslutas med after work på det fascionabla stället "Palace"... Ohlala!

Så håll nu tummarna för att chassiavdelningen vinner bucklan (våra chefer är världens sämsta förlorare) så vi alla får en behaglig tillvaro på jobbet nästa vecka.... *hahaha*


Bilden från: www.fotosearch.se/comp/SUE/SUE117/fotboll-ele...

Ehh, var vi ens med lixom?! ;o)

Sitter och surfar runt lite och gick in på gamla stallets hemsida - där klubben jag tävlar för lägger ut bilder och information ang tävlingar etc. Det var ju utlovat bilder från Div 2, vilket hade varit lite kul att se. Och nu har bilderna kommit... Är ganska skrattretande faktiskt - det ligger en lagbild och 4 "enskilda" bilder. Man kan ju då tänka sig att det är bilder på de 4 som faktiskt representerade laget vilket hade varit ganska naturligt... Men nej då, då ligger det bild på 3 i laget av 4 som var med, plus en extra bonusbild på hästen som vann... Ehh, var vi ens med lixom?! ;o)

Nu är ju detta inget som jag kommer ligga sömnlös över , men ska man skapa en "laganda" och "en för alla, alla för en-mentalitet", där man vill medlemmarna ska ställa upp -  så var inte detta ett bra sätt... Alla vill väl bli lite klappade på axeln när dom ställer upp trots att det egentligen inte passar...?! Och det var allt jag hade säga om det!


Bonusbild på duktig Ella ;o)

Älgarnas paradis…

... är dit där vi har flyttat!!! Är så typiskt :o(. Finns nog få människor så är så fullkomligt livrädda för älgar som jag är och nu bor jag mig mitt i deras partyområde. Helst sanslöst. Nuförtiden går det inte en dag utan att vi har en close encounter med en eller flera av dessa läskiga mastodontdjur... - Vi har ju den stora tjuren som har sprungit hos oss lite titt som tätt - nu verkar han ha parkerat sig för gott. I förrgår hade han dessutom släpat med sig en brud som han gick och flörta ganska obekymrat med... Har visserligen sett henne tidigare också (men hon har varit lite mer försiktig och struckit sig längs med skogsbrynet), nu var hon totalt oblyg och dom stod mitt på ängen och visade upp sig! Har iofs viss förståelse för det, när man är nykär brukar man ju inte tänka sig riktigt för... ;o)


Som grädde på moset stötte vi på ytterligare en igår när vi var på uteritt (promenerade f.ö Ella) med Brio och C. Helst plötsligt sa C (som hade lite bättre utsikt från hästryggen *s) "vi får nog vända - det står en älg där borta"... Hon känner ju till min rädsla och var väldigt lugn och sansad när hon föreslog en vändning... *hahaha*. Jag tycker verkligen att det är skiiitobehagligt!!!

Orsaken till min älgrädsla började när jag gick i 4:an, vi var på läger-resa och var ute på skogspromenad. På långt håll skymtade vi en älg som vår lärare B pekade ut för alla att se. Därefter berättade han hur försiktig man måste vara med älgar för att inte dom ska känna sig hotade och gå till attack. Sedan kom en historia om någon person (tror det kom från tidningen) som mött en ilsken ko med kalv i springspåret och blivit stångad redigt, med ganska långt sjukhusbesök som följd... Ni kan ju förstå att en liten fjärt som jag på 10 år blev ännu mindre efter en sådan historia ;o)... Iaf,  en stund efter detta hör jag honom plötsligt skrika "DÄR KOMMER ÄLGEN - SPRING" och börjar springa med sina 2m ben i full fart åt andra hållet. Hela jag frös till is och blev LIVRÄDD!!! När alla barnen springer i vild panik, halvt hysteriska, stannar han och asgarvar - det hela var bara ett skämt och ingen älg var på ingående... Grymt pedagogiskt!! Ett par år efter detta var jag och en stallkamrat ute och red (jag på min rara D-ponny Jilly) och från ingenstans dök det upp en förvirrad älg. Antagligen var det en frånstött 1-års kalv och han började springa efter oss. Vi fick ju fullständig panik och satte av i full galopp över fälten, med älgen hack i häl... Tror vi drog över 3-4 ängar innan älgen äntligen gav upp och lommade in i skogen... Även om den stackars älgen förmodligen inte ville något illa är man ju så satans rädd om hästen att man inte löser det riktigt och det var en fruktansvärd upplevelse i min värld...


Gustaf tror att det är bra för mig att bo så här, han tror att jag ska bli "van" vid älgar och per automatik dämpa min rädsla...Hmmm... Är ganska skeptisk, men den som lever får se ;o)

Löööve Legally blonde ;o)

Sitter och tittar på "Legally Blonde" som jag tycker är en oerhört söt och charmig film - helt försvarslöst!! Är egentligen medveten om att det är en föntig film, men jag bara älskar den!!! Reese Whiterspoon är så SÖT så det nästan är vidrigt och filmen bara ger ett fånigt smile på läpparna... Ni kan ju tänka er vilken chock för juridikstudenterna på Harvard när denna rosa pralin seglar in... Hahaha...

 

Flitiga Lisa i farten...

Jag är skiiit-trött efter en heldags röjande, fixande och trixande!! Började som bekant i ottan och har kört på som en tok hela dagen. Har tömt 2 boxar, spånat upp 3, städat i stallet och ute i ladan,plus röjt undan i ladan... Sedan började vi med paddock-staketet så har burit en herrans massa stolp... Är just nu löjligt trött i kroppen ;o) men det känns hur bra som helst. Var länge sedan vi fick så här mycket gjort!

Är lite deppig idag, tycker inte riktigt om att min häst inte är helt ok! Vi kollade henne förut och det finns en liten markering kvar, svullnaden har gått ner pytte-pytte lite. Ingen jättevärme, ingen puls... Har haft henne på liten hage idag och kommer ha det imorgon, får se hur hon blivit efter det. Blir det en förbättring tänkte jag nog gå en sväng med henne. Men det känns ju ganska sannolikt att det är en smäll hon har fått. Hade det varit vrickning eller stukning borde hon väl varit mer halt? Usch, blir tokig på att inte veta vad det är och hur man ska fixa det!!! Är ju lite märkligt hur hela ens tillvaro står och faller med hur hästen mår?! Ibland kan jag tycka att den här hobbyn är snudd på osund... ;o)

Melrose mår bra, hon är nu helt accepterad i gänget och börjar ta sig ton ;o). Min kompis Hannah har några gånger sagt att jag har fått Ella för mina synder ;o), men den här lilla skrotten är nog snäppet vassare - hur det nu är möjligt ;o)... Kanske var det så här Ella var i början innan hon blev uppfostrad *hahaha*. Det som är lite bra är iaf att jag känner mig tuffare med Melrose, är inte riktigt lika blödig.... Att Ella är en bortskämd primadonna är det ju knappast någon som undgått, men med Melrose lyckas jag vara något mer konsekvent och ståndaktig :o). Är väldigt stolt över henne, hon kan stå uppbunden i stallgången när man borstar och lyfter hovarna jätteduktigt (har jag redan berättat detta?!)? Hon har börjat bli nyfiken på omgivningen, tror att det snart börjar bli dags för lite kortare promenader med henne :o).

Selene är fortfarande ganska gnälllig och grinig.... Så länge man håller sig vid huvudet och halsen är hon kelig och gosig. Men hon är orolig över magen, där får man inte helst röra henne alls. Har googlat om detta och det är tydligen helt normalt beteende hon ett dräktigt sto. Är egentligen inte så orolig för att det skulle vara något konstigt men det verkar vara väldigt jobbigt för henne. Hade önskat man kunde gjort något för att underlätta det för henne...

Imorgon kommer nya hästen, så då blir stallet fullt. Ska bli spännande att träffa honom, kommer ju få värsta lyxtillvaron med 4 brudar alldeles för sig själv ;o)... Återkommer med mer information imorgon kväll ;o)

God natt!

Nästa hingst till Selene

Har ju gått och klurat på om jag ska betäcka Selene nästa år igen, måste ju försöka klura på om det behövs bygga fler boxar eller ej ;o). Men så hittade jag HINGSTEN!!!! Och nu är saken klar - Selene får tyvärr genomgå detta en gång till (om det tar sig vill säga)! Hingsten heter Hampton och är vacker som en dag (tycker jag iaf - men så är han efter His Highness som jag är super, super förtjust i)!!! Är ju synd och skam att han bröt benet och togs ifrån oss alldeles för tidigt... Hade jag haft möjligheter så hade jag köpt en 2-åring när jag tittade på Ella för det var en bedårande varelse e. His highness på samma stuteri. Då fanns det ju inte på kartan med 2 st ungston - 1st var ju nog så galet ;o)

Men nu har det ju visat sig att han har en godkänd avkomma så det är ju bra. Hampton har väldigt mycket från sin far och finns på import till Sverige. På mammasidan har vi Rotspon - som jag också är väldigt förtjust i (Samma linje som Melrose har efter sig i och med Rosevelt) och sedan Calypso II. Se och njut:







Resultat:

Reservsegrare vid HLP Schlickeau 2007, segerhingst Elmlohe 2007.

Delpoäng från 70-dagarstestet:
Typ: 9
Temperament: 9
Skritt: 8.5
Trav: 9.0
Galopp: 9,0
Ridbarhet: 9.0
Hoppning: 8.5
Terränghoppning: 8,5

Hingstens seminansvarig i Sverige: http://www.lundgren-sporthorses.com/hingstar_hampton.html och det är därifrån jag har lånat bilderna...

Är jag bonde nu?!

Söndag morgon, klockan 07:22 vaknar jag inte utav klockan utan blir väkt av solens strålar som letat sig in... Stiger upp, och känner mig nästan lite oroväckande pigg med tanke på den tidiga timmen. Drar på mig mina Tretorn Rancher light och går ut. Återigen möts jag av en underbar morgon där dimman är på väg att ge upp. Det är knäpptyst  sånär som på några morgonpigga fåglar som kvittrar. På håll jag skymtar grannens 2 hästar i sin hage, och på fältet bredvid går de 3 rådjuren som tycks hålla sig i närheten varje morgon. Väl i stallet möts jag av hästarnas mullrande morgongnägg.... Och Ella som dragit av sig sin BoT pad och benlinda såklart ;o)


Mina bästa stövlar och pyjamasbyxor, en vanlig syn en tidig morgon på gården...

Min morgonvy!



Det är dagar som denna som gör den tidiga uppgången på helgen värt det! Har många gånger undrat om man är galen som gett sig in på detta. Att aldrig vara riktigt ledig och sovmorgnar är ett minne blott... Men samtidigt - om man självmant vaknar tjugo över sju så måste det väl betyda att man är färdigsoven då - och det har aldrig hänt förut!! Så jag tolkar det som att gårdslivet har tagit över och  nu är jag en redig bonn-mora... ;o). Har till och med börjat njuta av min ensamma, lugna helgmornar. Gustaf sover gärna till 10-11 tiden och jag kan inte somna om... Brukar sätta mig med en kopp te och macka medans jag väntar på att hästarna ska äta upp sin mat. Sedan går jag ut och kör mockning etc för att ha hela dagen till förfogande och rida lite när jag känner för det... Tycker det är toppen! Oj, nu är det iaf dags att släppa ut hästar! :o)

Påminn mig om detta inlägg och denna morgon - en kall, blöt och mörk februarimorgon... ;o)

Ella halt

Tyvärr är min skrutta halt, har gjort något i hagen... Ella-Bella tycks alltid ställa till det för sig när matte är borta av någon anledning :o(. (Tji fick jag som varit stencool när jag varit borta och inte har nojjat över hästarna...)

Var ordentligt svullen under kotan, på insidan av sitt högra framben. Visade LITE hälta men inte så att jag blev jätteorolig ännu. Fanns inget öppet sår som kan ha orsakat infektion och svullnad, däremot fanns det ett litet skrapsår på baksidan, såg ut som att hon kan ha smällt till sig själv med sitt bakben (förslagsvis när hon stollar runt i hagen som en tok bara för att grannen drar igång vedklyven - mycket bra ursäkt att få tilta runt lite... *s). Jag hoppas på "smälla-till-sig-själv-alternativet", för de andra alternativen är vrickning eller stukning! Fast tycker att hon borde varit mer halt då... Får se hur hon ser ut imorgon! Håll tummarna att det inte är något allvarligt...!!!

Ellas matte höll förresten  också på att bli halt igår! Vi skulle gå hem till Gustafs mamma från kyrkan och klackar plus nedförsbacke i grus är ingen lyckad kombination ;o) Gustaf hade ganska kul åt mig... Är bara att konstatera - man är ingen "chic, glamorös citygirl" längre (om man ens har varit det, men det fanns en kort tid som jag faktiskt trivdes i klackar och smink *hahaha*). Nej tacka vet jag mina ridbyxor , en stor bylsig fleecetröja och favoritstövlarna!!

Begravning

Sitter och klurar på vad man ska skriva en helg som denna...

Igår var det begravning för Gustafs pappa som gick bort i måndags. Han var 90 år gammal och har varit dement sålänge jag och Gustaf har varit tillsammans. Hans sjukdom har gjort att han inte ens har kommit ihåg sina barn så som ni förstår så har jag inte haft någon personlig relation till min makes far vilket har varit väldigt tråkigt såklart, men det är som det är. Sista tiden har han varit ganska dålig och hans bortgång kom inte som någon överraskning, även om det inte gjorde det hela mindre jobbigt för Gustaf.... Det var en väldigt fin begravning och mottagning efteråt. Det var rörande att se många av hans gamla vänner och kolleger som visade sin vördnad, den generationen har ett annat sätt att visa det på. Det var fint!

Det är vid sådana här tillfällen man inser hur glad och tacksam man är för sin familj. Man är lyckligt lottad som har dom...

Gustafs familj vädjade till alla begravningsdeltagarna att avstå blommor och istället donera pengar till Barncancerfonden. Vi har ju Gustafs systerson i familjen, som vid knappt 1-års ålder drabbades av cancer i levern! Han hade en tumör stor som en tennisboll. Det var en hemsk period med ett oerhört pendlande mellan hopp och förtvivlan... Efter en lång tids kämpande lyckades han bli kvitt tumören och är idag frisk som en nötkärna! Jag skulle vilja ta tillfället i akt och be er att donera ett bidrag till denna organisation. Den hjälpte Gustafs systerson och många andra barn med honom... Många bäckar små... (PG: 90 20 90-0 BG: 902-0900).


En frisk systerson med ett mycket bra intresse tycker ingifta "faster"... ;o)

http://www.barncancerfonden.se/

Till minne av Sven Ljungqvist

Foster-rapport: idag 109 dygn

I min strävan att försöka förstå vad som händer i Selenes kropp kommer här den senaste utvecklingen. Fostret är idag 109 dygn så det är i princip mitt emellan dessa 2 stadier:


DYGN 80

Fostrets huvud och hals är nu utvecklade och hålls i samma nivå som ryggraden på en "normal" häst. Könet är nu synligt, du kan se små bulor som formar skapet om det är en hingst, du ser ingenting alls om det är ett sto. Fostret är nu ungefär lika stort som en ekorre.


DYGN 150

Nu lägger fostret på sig mer än 454gram om dagen vilket gör att det nu är ungefär lika stort som en kanin. Känselhår har börjat att växa fram på kinderna, mulen och ögonlocke. Tittar man noga kan man urskilja ögonfransar.


Om ni vill veta mer har jag hittat informationen på: http://connemaraponny.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=1cfd5d35-7aa7-4cf6-bcba-515e7c970aef&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

Humörs-kossa

Ibland blir man påmind hur lite man vet om vissa saker... Har hemma på gården ett känslo-monster, dvs Selene! Snacka om hormonsvallningar - jösses... Från att ha varit den keligaste och gosigaste lilla myshäst som gärna skulle krypa upp i knät och spinna, har hon under de senaste veckorna genomgått en förvandling till eldsprutande drake! Kan föstå att en viss form av humörsvängningar kan förekomma på dräktiga ston, är väl egentligen en ganska normal konsekvens med tanke på hur vissa kvinnor förändras under graviditeten, men det här är nästan löjligt. Är så sur och grinig, både mot sina kompisar i hagen och människor. Så fort man tar på henne är det bakåtstrukna öron och kolsvart blick. Nu gissar jag att pälssättningen späder på det hela ytterligare (ja, har lagt till B-vitamin) men nu skulle jag vilja ha den där dräktighets FAQ'n igen...

  • Kan man ge dom något (typ fodertillskott) för att hjälpa henne?
  • Är det övergående eller kommer hon vara sån här i 8 månader till *bevaremigväl*
  • Är det bättre att låta henne vila eller aktivera henne?
  • Vet hon om att hon är på tjocken?
  • Har fölisen börjat sparka?
  • Gör det ont?
  • Är det bättre att låta henne gå själv i en egen hage?

Inte helt lätta frågor direkt och jag förstår ju att det är individuellt och att det inte finns några generella svar, men ge mig något?! Har redan fodrat upp med stråfoder, hon får så mycket hon vill ha (äter ju ändå för två *s) och jag skulle gärna vilja göra det lättare för henne om jag bara kunde! Det verkar ändå som att hon fortfarande tycker om att aktiveras lite lagom. Tömkörde henne igår och hon var väldigt positiv och samarbetsvillig på tömmen. Hm, inte lätt detta...


Annars är det lugnt hemma. Min Primadonna fick vila igår efter söndagens bravader. Pysslade lite med henne och gav henne morötter och äpplen ;o). Inte utan att det verkar som att Ella faktiskt vet hur duktig hon har varit för hon står där i boxen och mallar sig ;o) *SÖT*


Melrose är jätte, jätteduktigt. Varje dag ställer jag upp henne i stallgången och borstar henne. Står som ett ljus. Lyfter hovarna jätteduktigt. Känns som att hon är en klok, trygg liten dam som har landat i flytten och sitt nya hem. Märker på henne att hon börjar bli nyfiken på omgivningen när man går till och från hagen... Ska bli kul att smyga in lite promenader med henne vad det lider.

På tisdag verkar det som att vi får en ny häst till stallet, en 2-årig valack. Ska bli spännande och känns bra att ha fullt i stallet. Blir såklart lite tomt med en obebodd box... Tydligen är han en stor kille på 1,75, (tjejerna kommer väl bli överförtjusta och ha slagsmål om honom kan tänkas). Så det rullar på får man väl säga...

Hej hopp!

Hur tror ni det gick??



1. Ramlade jag?
2. Lyckades jag reda ut det ändå?

Puh, det är avklarat :o)

Debuten i LA:alltså... Är mycket, mycket nöjd med dagens ritter och med min underbara lilla häst! Hon var så himla duktig idag! I första klassen var hon grymt spänd, trodde först inte att jag skulle få henne kommunicerbar alls men det gick någorlunda. Vi genomförde programmet utan felridningar *ohlala* och hade väl egentligen en stor miss, och det var ryggningen. Ella spände till för något utanför väggen, körde upp huvudet och då var det ju kört att få till en hyfsat ryggning... Vi fick en 3:a på den och det var verkligen inget att orda om ;o). Sedan red jag ganska puckade vägar till förvända, hade fått fnatt och missuppfattat hur snävt jag red och gjorde det väldigt, väldigt svårt för min tappra springare... Inte så mycket att orda om där heller. Då hon var spänd har hon en tendens att gå emot skänkeln lite extra vilket hon även gjorde idag. I fattningen från skritt fick jag kicka till henne lite extra en gång för att få till det och sedan klappade jag henne på halsen när hon tog skänkeln.... Totalt fick vi 57,1% och det var väl ungefär vad det var värt för denna spända ritt. Inte så mycket att säga om det, men däremot fick jag den mest oseriösa kommentar jag någonsin fått av en domare... Den där kicken jag gjorde innan fattningen från skritt kommenterades med "onödigt stark skänkel" på bedömningspunkten - visst håller med, men jag måste ju korrigera när hon inte gör rätt?! Är ju inte så att jag är känd för att vara den tuffaste ryttaren i stan direkt så ni som känner mig kan ju säkert lista ut att min kick var inte djurmisshandel på något sätt... Men på allmänt intryck står det följande: "Skulle önska mer påskjut. Smacka inte du tappar onödiga poäng på det. När du blir arg, ta med det ut och sparka på ett träd istället för din häst". Blev så grymt besviken och förbannad över denna totalt onödiga och tykna kommentar. Var ju inte så att jag sparkade och sparkade. Hon fick en förtydligande kick när hon dummade sig. Hade jag haft spö hade jag lagt på det istället, men  nu hade jag inte det. Ella dog inte av sparken, eller får men av den för livet... Är det bättre att sitta och gnaga med sporren istället? Så fruktansvärt onödigt skrivet!!! Minuten innan satt jag ju och skrattade åt henne när hon tramsade så i ryggningen, hur "arg" är man då på en skala?!?!?! Sorry domaren, men en sådan kommentar känns inte seriös och jag skulle inte rekommendera dig till en kompis....

I andra klassen så hade Ella spänt av mycket. Hon kändes riktigt fin på framridningen och jag fick en uppenbarelse på hur jag ska rida fram - red massa, massa fattningar från skritt och trav. Korta sträckor, på och av - funkade jättebra och Ella peppade upp sig och blev både mer reglerbar och mer på hugget! Red programmet utan några direkta missar (nu hade jag ju fattat hur svängen till förvända ska vara *s) förutom ryggningen igen då ;o). Denna gången hade Ella minsann förstått att det var ryggning på gång och så fort jag saktade av kastade hon sig bakåt, utan halt och med sin berömda svängning ;o) så nu fick vi en 2:a i betyg!! Inget att säga om det, är verkligen inga snygga grejer den där varianten. Men annars tycker jag att det funkade bra och vi lyckades skrapa ihop 63,7% - 2:an till trots!

Tog ett par timmar innan jag faktiskt fattat vad det är vi gjort, och jag anser att det är en bedrift (min blogg - jag bestämmer *s) för oss att rida på så fina procent i vår debuttävling i LA:1, min lilla 5-åring med sin nybörjare till matte!! Är faktiskt väldigt stolt och nöjd med oss båda för den ritten! Komiskt nog räckte det "endast" till jumbo resultatet i laget för dom andra red fantastiskt fina ritter och lyckades knipa 1, 2 och 4:e placeringarna!! Duktigt jobbat! Jag och Ella slutade som nr 10 tror jag av 27 starter - vilket jag är suuuuupernöjd med!!! Så med detta vann laget första omgången och jag red på de andras framgångsvåg och fick med en blågul hem minsann... Tänker faktiskt lägga ut bild på laget även om jag inte har frågat dom om dom vill vara med - men är så himla glad och stolt idag så jag hoppas det är okey!!



I väntan på prisutdelning, notera gärna hur snygga vi är med olika färger på kavaj allihopa ;o)


Prisutdelning


Världens vackraste Esmeralda

På det stora hela en mycket bra och trevlig dag och vi uppfyllde målet som var att "fokusera, rida och iaf skrapa ihop ett godkänt resultat", så vad mer kan man begära?! Tror ni jag kommer sova gott inatt eller ;o)

Mayday, mayday!

Jag har en begynnande förkylning coming up. Kände det redan igår men trodde att jag kunde kurera bort det... Det verkar inte så lovande för jag har fått ont i nacken. Hatar när förkylningen sätter sig på sådana ställen! Är säkert Gustafs fel som inte har eldat hemma trots att jag påpekat flera dagar att det är kallt och att jag fryser... ;o)  

Sedan var det kanske inte så smart att INTE byta bort sina blöta byxor efter himlen öppnade sig när jag släppte ut hästarna imorse?! Hade så attans bråttom till jobbet för möte så hoppade i princip bara in i bilen och åkte - och sent ska syndaren vakna... *suck*

Hittade precis ett rör med c-vitaminer här på jobbet - operation "cold-away" startar inom T minus 2 minuter...


Inte helt olik bild av mig där jag sitter på jobbet i min bruna kofta (ej rosa morgonrock *s) och hinkar te...

Oiii, nedräkningen börjar!

Så var startlistan släppt inför helgen och det är ett pärlband av grymt duktiga ekipage som radar upp sig... ;o). Vi har bland annat en ponny som gått SM - härligt! ;o) Blir ju onekligen intressant att se hur detta går, bara jag inte kommer sist så är jag nöjd! Min målsättning är att fokusera, RIDA och iaf skrapa ihop ett godkänt resultat...


PLIIIS?!

Träningen igår gick ganska bra, kom på att orsaken till Ellas trams kan vara lite kopplat till pälssättning. Hon går tydligen och tränger mot min skänkel och är lite knorrig, så kom jag ju på att hon brukar vara sån vid den här tiden på året. Får åka och köpa B-vitamin på lunchen och trycka i henne. Har inte haft en tanke på det! Inte för att jag tror det löser något fundamentalt inför helgen men det känns ju lite bättre iaf ;o)

Sedan är ju en stor orsak till att hon dummar sig i början av ridpasset att hon inte bjuder ärligt och inte är framme för skänkeln. Jag sitter ju och drar upp hälen, vilket gör att skänkeln åker bak och överlivet fram varpå Ella kryper ännu mer bakom skänkeln. Så vi övade på det igår (nu snackar vi BASIC träning som fattas mig alltså *s). Är helt fascinerad av hur en sån liiiten grej som att jag inte har hälen i rätt position påverkar hela ridningen! Är en jäkligt svår sport vi håller på med, helt klart ;o)

Annars gick det ganska så bra, riktigt bra till och med, när jag faktiskt RIDER ordentligt. Vi konstaterade att Ella gör det jag ber om - OM jag gör det "rätt"... Sedan kan hon visserligen vara lite onåbar när hon är spänd och tittig och då spelar det inte så stor roll hur rätt jag än gör, för liten nyfiken unghäst är redan förlorad i mer spännande saker... *hahaha*.

Summa summarum ligger våra procent hos mig - ingen press där alls ;o). Fast det är helt okey, jag lär mig mycket mer på det sättet! Dock är jag grymt nervös! Tror ingen riktigt vet vilket BERG denna starten är för mig att bestiga... Jag som fått höra hur talanglös jag är som dressyrryttare, ska göra min första LA-start någonsin - på min egenutbildade unghäst!!!! How will I survive this???? Ber alla hålla tummar och tår för att vi lyckas få till en ritt som åtminstone gör att vi kan hålla hedern i behåll genom att nå målen för helgen...



Wish me luck!!

Vardagen rullar på...

Är lustigt det här med bloggandet, ibland blir det som en drog och man bara måste skriva mest hela tiden. Andra gånger skriver man inte alls. Just nu är jag inne i en fas av nr 2... Är ju ändå så att man skriver mest för sin egen skull, är kul att kunna gå tillbaka för att se hur det har varit - särskilt med hästeriet - även om nu mest blir upprepning av samma inlägg med vissa nyanser, dvs "Ella och duktig"... ;o)


Men Ella känns väldigt, väldigt fin förtillfället. Samtidigt som hon är väldigt, väldigt tjorvig... skulle tro att det kallas 5-års trots ;o)... Det hela började med den fullkomligt livsfarliga träd-dungen vid grannen, ni vet - den där det bor hästätande monster som bara siktar in sig på 5-åriga mörkbruna ston som heter Esmeralda.... Nu har det utvecklat sig till att bli ungefär 18 stopp på den knappa kilometern som är bort till ridhuset, varje stopp är kopplat till ryggning och stegring när matte går på och ber den stackars lilla hästen att fortsätta framåt *suck*... Väl i ridhuset så kan man inte gå upp mot kortsidan med spegeln (i skritt) i början av ridpasset för då är det samma procedur som med utomhus-stoppen... Nästa steg är att försöka dra tyglarna ur händerna på matte (för tro inte att damen tänker arbeta medgörligt)... MEN, efter alla dessa tramserier så har hon de senaste veckorna blivit jätte- jättefin och arbetsvillig! Har hittat lite knappar som gör att jag klarar av rama in henne bättre, när högerbogen hamnar på plats blir det skithäftigt att rida (men svårt att sitta *s)! Inser ju att det blir mycket jobbigare för henne nu ett tag när jag faktiskt får hyfsad ordning på hennes smitande bog och hon måste stärka sig i detta "nya" läge - vilket jag gissar är lite orsaken till tramset. (Hon är kollad både högt och lågt av veterinär och kiropraktor så jag är tämligen säker på att det är inget "fel" på henne...).


I det här "nya" läget är jag lite osäker själv också, försöker få ordning på händer, sits och skänklar men känner mig lite ostabil och det är otroligt frustrerande. Det där med att man borde träna lite mer utanför hästeriet gör sig obehagligt påmint ;o). Har därför, för att kombinera nytta med nöjde, börjat promenera till ridhuset med henne istället. Dels blir det inte lika tramsigt/bråkigt och dels får jag iaf LITE motion. Plus att jag är uppvärmd när jag sitter upp vilket ska vara bra enligt artiklar i ridsport ;o). Känns iaf liiite bättre *hahaha*


Igår red jag igenom LA:1 programmet, är ju debut på söndag. Blev ju ombedd att ställa upp i div 2 då laget hade tappat sin 4:e ryttare pga skada. Såklart är det väldigt svårt att säga nej för laget när man ändå skulle ut och rida klassen samma dag. Även om det känns lite oschysst mot laget att dom får ett sådant osäkert ekipage med sig - en trotsig 5-åring med nervös matte som ska göra sin första LA-start någonsin!!


Hur som helst, det är samma klass både som framridning och lagklass vilkte BORDE hjälpa Ellas klantiga matte som tenderar rida fel allt som oftast... Annars känns det helt ok, hon kan visserligen inte stå stilla i hälsningshalten för hon har drabbats av "ryggnings tics" ;o) vilket gör att hon ryggar klockrent i halten när man inte vill att hon ska backa och i själva ryggningen går hon snett - vad säger det om piloten ;o)... Första längningen är skitsvår om jag inte får henne rak i högersidan efter volten, plus att jag har svårt att sitta i längningarna igen - skumpar som en liten groda vilket nog ser ganska komiskt ut... Skänkelvikningarna har känt bra, får hoppas det håller i sig. Vänster volten i trav och den längningen är lättare, har mycket bättre koll på högersidan här. Fast återigen får jag kämpa med att sitta i längningen då... Ryggningen är klart villig, inte helt på tygeln och inte helt rak - men funkar hyfsat iaf. Skritten är riktigt bra om hon inte spänner till för mycket, där vet man ju aldrig hur dagsformen är. Inte så mycket att förbereda tyvärr, får satsa på en bra framridning... Galoppfattning från skritt funkar ibland riktigt bra och ibland sådär, galoppen är för tillfället rätt matt men bättre ihop. Gissar att det är jobbigare för henne nu när den är mer kontrollerad och hon behöver stärka sig. Får jobba redigt för att inte få avbrott i volten och uppridningen till förvända. Voltera är helt okey även om dom är lite matta. Förvända har fungerat bra i båda varven så det hoppas jag håller i sig. Längningen är frisk men upptagning och avbrott är katastrof - vet inte riktigt hur jag ska parera det, har försökt med olika taktiker men inget verkar vara "rätt" - får hoppas A kan hjälpa mig idag på träningen... Hon brukar ju ha knep för det mesta ;o). Så på det stora hela känns en debut helt ok, ska bli kul att kolla av. Det känns dock helt galet att "hoppa över" LB, men det är en engångsgrej och det är för att hjälpa laget. Om det nu blir någon hjälp vill säga, bidrog ju inte med ett smack på BC....


Melrose har anpassat sig bra, hon får hela tiden vara med i gänget även om dom lite titt som tätt talar om för henne att hon är en lågt stående varelse ;o)... Verkar ändå som att hon har plockat lite mark på Selene, för hon är jättetramsig, hingst-tjuter när hon hälsar på Melrose som verkar skita i vilket.. Ser faktiskt ganska roligt ut! Hon är duktig med att lyfta hovar, står stilla när man borstar och är en allmänt social gosegris ;o). Förutom igår då! Hon har ju med sig ett sår på ena bakbenet, (hon drog på sig det samma dag som jag var och tittade på henne) detta såret är fortfarande lite infekterat och varar, så när jag ska tvätta det är det inte helt uppskattat av liten häst med åsikter... Så igår slog hon ganska ordentligt, varpå vi fick ta en liten diskussion om huruvida det var okey att slå med bakbenen eller ej - Melrose insåg till slut att matte hade nog rätt ändå och stod stilla men var sur som ättika. Ville inte hälsa på matte på säkert 30 min efter det. Men när jag kom tillbaka efter ridturen med Ella så var allt överspelat och vi hade en mys-stund ;o)


Selene hade världens äventyr igår, inte nog med att hon fick sig en tur ute med C - hon hade dessutom en kompis med sig!!! Hon och Brio hade varit ute tillsammans och det var första gången! Har ju varit lite svårt att göra saker tillsammans när vi bara har varit 3 men nu sedan Melrose kom så blir allting mycket lättare. Selene är ju en väldigt pigg och energisk häst så jag kan tänka mig att hon var lite på hugget igår. Men hon hade iaf enligt rapport varit snäll och uppfört sig bra. Vet att hon har varit ute väldigt mycket på uteritter och sådant när hon var yngre så kan tänka mig att hon tyckte det var skitkul...


Idag är det som sagt träning för A med Ella, funderar på en liten promenad med Melrose och ev tömköra Selene - så jag har min eftermiddag/kväll väl planerad... ;o)

På förekommen anledning...

... vill jag ta en bild i repris ;o)




Ella med sin nya "lillasyster" - man kan väl säga att det syns vilken typ av häst jag gillar *hahaha*.

Today is NOT the day I will be overtaken by a Seat....

Idag tog jag Gustafs gröna "räser" till jobbet, dvs vår Alfa V6:a. Av någon anledning tycks denna bilen starta en process hos sin förare - horn växer ut i pannan, ett smirkande snett smile landar på läpparna och en blytyngd på högerfoten ;o)...

Varje rödljus är lika kul och man blir TOTALT pubertal och tävlar iväg med kreti och pleti - vare sig dom är medvetna om det eller ej... Skiiiitkul bil!!!! Imorse tog sig denna "sjukdom" en extra vändning när en bimbo försökte dra förbi mig med sin sketna Seat vid ett trafikljus - AS IF!!! Jag slängde i en lägre växel och trampade glatt på gasen och såg Seaten bli mindre och mindre i backspegeln... Nice try "bitch"

*MOAHAHAHA*



//Den grymt pubertala 33-åringen

Ella börjar bli vuxen...

... min lilla skrutta börjar bli stora damen, är annat än den lilla sparven som kom till Sverige för 2,5 år sedan... Mmmm... inte utan att man blir lite nostalgisk....

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0