Oinbjudna kossor på besök

Fick precis rapport hemifrån att det har varit livat värre ute på gården...

Gustaf hade suttit i traktorn och sladdat paddocken när det hade dundrat fram 20 kor från en grusväg en bit bort och in på markerna bredvid våra hagar!! Hästarna hade såklart blivit helt galna (skitbra verkligen med tanke på Ellas ben och Selene som inte får utsättas för stress...*eller inte*) och galopperat runt som tokar. Frågade G om hästarna var rädda eller om det bara var spännande - och han trodde det var någon form av "skräckblandad förtjusning"...  Någon av kossorna hade  varit på staket till vår hage och fått sig en redig stöt *haha - gott åt den*. En av grannarna hade berättat att det var tydligen andra gången kossorna var ute - idag! Funderar på att åka hem tidigare och jobba hemifrån i em, för att vara på säkra sidan ;o)

Och folk säger att det inte händer något på landet... *hahaha*



(Nu var det inte just dessa kossor som hälsade på utan har lånat denna bild från http://www.bakgrunder.se/pub/cow/index.php)

Svullna ben :o(

Skrev igårkväll en utförlig beskrivning om vad som hänt med Ellas ben och så strulade nätet och det gick om intet. För att göra en lång historia kort - i lördags kväll kom Ella in med en krigsskada. Hade rivit upp ett ganska (till ytan) stort skrapsår men det var väldigt ytligt, inget jätteallvarligt. Var rent och fint. Över natten svullnade detta upp men hon hade ingen temp så jag är inte särskilt orolig. Svullnaden hade flyttat sig neråt i morse så det är nog snabbt övergående...

Däremot har hon gjort något med sitt högra framben igår. Var inget när jag tog in dom och dom stod inne ungefär 1 timme innan jag kvällsfodrade och då var hon svullen på höger skenben, på insidan... *suck* hoppas att hon bara fått en smäll (dom härjade runt som galningar i lilla hagen vid stallet och där är både stock och sten så det är ju ganska troligt). I morse hade svullnaden gått ner pyttelite (stod med BoT på natten och la på kyla en halvtimma på morgonen). Ingen temp och ingen hälta - så troligtvis måste det ju vara en smäll. Skulle det varit en stukning el vrickning borde hon varit synbart halt...?! INTE KUL iaf. Men jag släppte ut dom i vinterhagen idag. Har ju vuxit upp mycket gräs där och den inbjuder inte till lika mycket spring och jag misstänker att hon behöver ändå röra på benen... Hoppas nu att det var rätt beslut... 

Tyyypsikt!!!  

Partybrudarna en Lördagskväll på ena favvokrogen ;o)

Mitt nya liv...

 ... ja, vad innebär det då?? Jo, det innebär att jag skall återgå till en trend jag påbörjade så bra i feb/mars men tyvärr föll ur alldeles för snabbt. Men då åt jag nyttig och bra mat, tränade 2-3 ggr/v utöver ridningen. Jag stretchade efter träningen. Låter väl super-enkelt?! *hahaha*

MEN - Gustaf ringde precis och var å handlade, på frågan vad han skulle köpa fick han svaret - "en massa nyttiga saker" - så jag är ju redan på gång! ;o)

Det var moi - men såklart ska detta även avspegla ridningen, ska bli mer fokuserad och utarbeta en plan för ridningen den kommande tiden (som jag faktiskt gjorde hela första året) och konsekvent rida på utifrån denna plan. Tänkte sprattla igång Selene lite lagom. Och jag ska sluta racka ner på mig själv... 

Känns som en ganska plan! :o) 

Inspiration?!

Jag ligger och latar mig i soffan efter en ganska så lång dag ute på regionala dressyrtävlingar i Lilla Edet. Man skulle ju vilja hoppas att man blir vrålpeppad av insperation utav alla dessa vackra och välridna hästar - men nja... Precis när jag åkte därifrån var jag väldigt inspirerad, hade sett en fantastiskt fin och välriden häst som fullkomligt dansade fram *dreamy*... Den vann sin klass poå 76% - ljuvlig!!! Tänk att få sitta på en sådan häst någon gång, undra om man ens skulle kunna trava och galoppera den utan att den blir fullständigt sinnesförvirrad av att man inte är så distinkt i sina kommandon?! Sedan inser man att man varken har talanger att bemästra eller plånbok att lösa en sådan häst och vips damp man ner i verkligheten igen ;o)

Måste i ärlighetens namn erkänna att det var nog mer förra veckans massiva träningsdos som gjorde att Ella kändes trött, och att det nog egentligen var mer jag som behövde sommarlov än henne ;o). Egentligen är jag jättesugen på att ta tag i alla läxorna vi fick förra veckan och jobba med dom i min nya härliga sadel! Red Ella ett jogg/stretchingpass igår och hon kändes kanonfräsch! Så en veckas lågfart har nog gjort susen, så vi kämpar nog på lite ett tag till. Är ju bättre att vila henne i så fall när Gustaf kommer hem från Norge... Men nu är hon så jäkla rolig att rida så det vill jag inte vara utan :o)

Blir väldigt peppad att försöka få Ella välriden och lydig, men känner mig lite hängig att jag inte är så fokuserad och saknar en del viktiga förutsättningar (typ känsla, kondition, koordination och koncentration). Nej riktigt så illa är det ju såklart inte men just nu är jag VÄLDIGT gnällig  på en massa saker och då åker allt med ner i det stora förfallet. Vi MÅSTE VERKLIGEN få ordning på vårt förbaskade kök imorgon - det ser ut som värsta tornadon har dragit fram här hemma - man kan inte leva så utan att det påverkar ens mentala tillstånd!!! Och jag behöver verkligen gå på min semester nu!!! Fast nu är det bara 2 veckor kvar så det är bara att bita ihop!

Idag blir det däremot inte många knop gjort. Somnade i soffan och vaknade för en liten stund sedan. Är helt färdig idag. Och med tanke på att min underbara inackordering hade mockat åt båda mina hästar idag så blir det helt enkelt en "semesterdag" vad det gäller hästeriet idag... Men imorgon lovar jag ta tag i mig själv och börja mitt nya li v- BOMBIS!

Nu får det vara nog!

Denna vecka har jag ätit på McDonalds 3 ggr och Burger King 1 gång - och inget av det är särskilt gott! Idag började jag dagen med att klämma i mig några marshmallows innan jag åkte till jobbet. Väl där köpte jag en stor fralla med ost, skinka och tomat (varpå jag slängde tomaten). Till lunch klämde jag i mig en jättestor slabbig pizza - och ja, jag åt upp HELA!!!. Sedan var det fredagsfika där jag lyckades med bedriften att slänga i mig 3 bullar... Nu mår jag illa... *big surprise*

Så nu får det vara nog! Mitt juli-löfte skall vara att jag ska rycka upp mig vad det gäller mina matvanor! Var ju så himla duktig och nyttig efter cambridge-kuren men snacka om återfall. Nej, nu är det uppryckning som gäller - I promise!

Healthy life - here I come ;o)


GU = GruppUtveckling...

Igår hade vi GU med jobbet. Vi började dagen med en massa powerpoint för att diskutera hur fanatstiskt bra det går för vårt företag (för den som missat är det den "STÖRSTA PERSONALNEDDRAGNINGEN I VOLVOS HISTORIA" som knackar på dörren) - mycket upphetsande och inspirirande *not*. Hur som haver, detta höll vi på med på fm. Sedan åt vi lunch tillsammans, vilket alltid är lika trevligt.

Därefter skulle vi till Slottskogen och spela öl-brännboll (mycket utvecklande *s). Dock var det ett stadigt ihållande regn så vi hamnade på Naturhistoriska museét där vi skulle knata runt i 2 timmar och vänta på att det skulle sluta regna... Hmm... Man kan säga att det var vi - och 18 förskoleklasser som var där så jag och våran sommarjobbare J tyckte väl kanske att det var lite sådär... ;o) Så vi sprang vi runt museet så fort vi kunde - visade upp att vi var där, småpratade lite med några och sedan - i ren tonårs-revolt (ljuva tider *s) smet vi därifrån till ett café på Linnégatan där vi satt och fikade bort större delen av tiden. MYCKET trevligt! Sedan gick vi tillbaka och mötte upp med dom andra ;o) *hihihi* så j-la barnsligt, men ack så kul!

Tro det eller ej, men när vi var klara med museét så hade faktiskt solen tittat fram så vi gick ner och spelade brännboll! Jag äntrade manteln som "mycket mutbar poängförare" vilket ledde till att en massa öl som serverades till mig - och jag var VÄLDIGT frikostig med poängsättningen ;o)... Kul match med alla tävlingtokiga chefer i samma lag, vilket ledde till att det inte blev lika mycket tjafs efteråt (sååå dåliga förlorare och tävlar mot varandra hela tiden) och på det stora hela den trevligaste tillställningen vi haft på länge! Är en helt otippad sammansättning av männsikor på vår sektion men det brukar alltid bli himla roliga och en massa sjuka skämt :o)

Så x antal ölflak och BIB senare knatade den stora kvarvarande massan till en krog på Linnégatan för att kolla fotboll - jag blev hämtad av världens bästa make (som kom från Landvetter med 1 flaska rosa champagne för att fjäska med sin fru -FUNKAR!! *s) och åkte hem och mockade 3 hästboxar... Är inte alltid man står ... hm... lite mer än salongsberusad...?  och mockar hästskit - var ganska kul faktiskt  ;o)

Naturens under...

Idag såg jag för första gången min lilla Fillidutt :o)

Var på ultraljud med Selene (30 dygn idag) och nu ser man faktiskt ett pytte, pytte litet embryo, man kan se hjärtat och hjärtslagen. Navelsträngen var jättetydlig!! Fostret är ungefär 2 cm. HUR häftigt som helst!! Så nu börjar det kännas lite mer verkligt, första gången var det bara en svart prick som visade ett befruktat ägg och nu är det iaf ett embryo till en häst - fantastiskt hur naturen funkar....

Här står vi och väntar på att få komma in till undersökningen:


Söta Selene:


Och nu... *trumvirvel* FILLIDUTT!!!!!:

(ps. är den lilla pricken i det svarta i mitten ungefär)

Har just läst att vid dag 40 är alla organ och kroppsdelar anlagda, 
dag 90 finns hovar utvecklade
dag 120 finns de yttre könsorganen
dag 240 har fostret hår, man och svans

Lägger in en länk till den stolta fadern ;o)... Under "våra hingstar" hittar man Figaro R 1085 - me like!
http://www.gransbostuteri.com/

Ny träningsrapport & sadelproblemen lösta?!

Har precis kommit hem från en "sista minuten" träning för tränare S. Red ett par ggr för S förra våren så det var lite kul när jag blev tillfrågad då det var ett återbud. Har alltid fått en väldigt bra känsla när jag rider för denna tränare - och så även idag. Fick väl egentligen inte jättestora "aha-upplevelser" utan mycket fokus på det vi har jobbat med det sista, dvs skritten och galoppen. I skritten ville vi egentligen bara få henne att bjuda in i handen och acceptera att skritt faktiskt är en gångart ;o). Blev rätt så bra till slut och främst fick jag en känsla för vad det är jag letar efter vilket alltid är kalas när man hittar det. I galoppen visade det sig att en stor nyckel låg i fattningarna! Hon har ju en tendens att falla isär och slå sig fri, (kan bero ganska mycket på att jag släpper ut henne *s) men vi jobbade mycket med det och fick till ett par riktigt bra fattningar. Blev väldigt stor skillnad på hela galoppen när fattningarna funkade, hon bjuder på ett helt annat sätt när man har ryggen med sig från början ;o) *big surprise*... På det stora hela - ytterligare en mycket bra och givande träning för S.

APPROPÅ ATT FALLA ISÄR I GALOPPEN *asgarv*:



Har klurat lite på det där med att laborera sig fram. Jag är alldeles för feg och rider mest på "säkerhet". Men jag tror det beror väldigt mycket på att jag inte är så rutinerad och inte har en massa olika lösningar undanstoppade att plocka fram. Men även för tränare A har det den sista tiden varit mer fokus på att laborera för att hitta den bästa lösningen! Mycket nyttigt!!! Och kul :o)

Nu är det dags för den lilla raringen att få sommarlov!! Rider lite nedtrappning denna veckan så är det helvila fr o m söndag. Hon har varit så himla duktig och har börjat kännas aningens trött i kroppen... Får se hur länge det blir men Ella brukar vara ganska tydlig med när hon är redo igen.

Pratade precis med P och det verkar som att sadeln var för stor för hennes häst - synd såklart för hennes skull som får leta vidare - men jättekul för mig för jag tyckte verkligen att den sadeln låg som en smäck på Ella :o). Liiite synd att det inte var en sadel för 10 som låg så bra, för då hade jag gått jämnt upp med min Albion.... Huvudsaken är iaf att jag har ÄNTLIGEN hittat en sadel!! *tjohoo*. Ser kanske inte så mycket ut för världen men här är den iaf (ser brun ut på bilden men den är faktiskt svart):


Natti natti :o)

Världens bästa Esmeralda...

None

Ella darling...

Viva la kitchen...

Halleluja - köket börjar arta sig riktigt, riktigt bra!! Vi har fått upp nästan alla skåpen. Det som är kvar nu är några luckor och bänkskivan (plus kakel men det har vi inte valt ut något ännu och känns inte så allvarligt ännu)... Får vi bara upp skåpen och bänkskivan så kan man ju faktiskt börja använda köket...!!!! Och det kommer vara klart imorgon. Detta är ju en fantastiskt nyhet efter 4 månader utan köket, 4 månader av Findus lådor och mackor! Jag ser ljuset i tunneln ;o)

Igår var vi dessutom och hämtade lite möbler och flyttkartonger i huset i Hällsvik - nu när det är sålt får vi ju äntligen börja hämta hit våra saker och faktiskt FLYTTA IN i vårt hus - äntligen :o)

Tjohoo tralala...

Före:




Mitt i:


Börjar arta sig:


Dagens status - nu är det banne mig inte långt kvar!! Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet - min lins måste verkligen putsas ;o):

3-dagars dressyrkurs och äntligen hittat "vinnarsadeln"

Har i veckan ridit en 3-dagars dressyrkurs för tränare A - MYCKET givande kurs och vi har lyft oss redigt :o)

Första dagen tyckte min tränare att vi skulle titta lite på 5-års programmet och dom momenten som var med där... Jag har väl hela tiden tänkt mig att 5-års programmet är en måttstock för årets mål så det är väl helt ok. Med det sagt vill jag bara klargöra våra problemområden (top listan just nu):


1. Galopparbetet - Ella har tills för alldeles nyligen knappt tagit för sig framåt i galoppen! Mycket har väl varit pga låsningen i transversalleden och länden men ändå. Det är ju trots allt så att vi ligger lite efter i galoppens utbildningsnivå för en 5-åring. Dessutom har den lilla damen en väldigt stor galopp så det kommer ju att ta tid att få ordning på den - men vi kämpar på :o)

2. Halter - Heeelt omöjligt att stå still!!! Går inte, vill inte, kan inte = myror i ben och huvud när det kommer till halter!!!

3. Skritten - hon har ju en fantastiskt bra, stor skritt - men har inte förstått att det är en riktig gångart man ska visa upp (mitt fel såklart!!). Fri skritt går väl an, men så fort det är kontakt med tygeln har vi problem liknande pass, stopp, streta... Inte alls kul och så dumt och onödigt att man inte har jobbat mer med det!!

4. Jennies innerhand (främst vänster) - first, last and always!!! Att det ska vara så j-kla svårt att inte vara där och dra/ta i den där innertygeln?!?!?

And the rest is silence... *moahahaha*


5. Bakom lod - Ella har en tendens (främst i traven) att dyka in bakom lod i hörnpasseringar, volter och andra böjda spår - primärt i vänster varv men händer även i höger (hänger ju SÅKLART ihop med punkt nr 4, sorgligt men sant). Så där måste jag få henne att bära sig själv bättre (dvs inte dra).

6. Rygga - har aldrig testat (förrän denna kursen).

Med det sagt, så kan vi då fortsätta med 5-års programmet = fattning från skritt, avbrott från galopp till skritt, enkelt byte, förvänd galopp, bakdelsvändning, ryggning, halter, ökad skritt, samlad skritt, ökad galopp, samlad galopp... Hmm....

Men, vi kämpade på dag 1 med fattning från skritt och det gick över förväntan!  De första gångerna slog hon sig fri och fattade men några travsteg mellan men det är ju helt ok med tanke på att det var första försöken (dag 2 blev det mycket bättre och dag 3 gjorde hon skitfina fattningar från skritt). Avbrotten däremot kom vi väl aldrig till något kanonresultat men det var helt ok - hon har ju alltid varit duktig på att stanna *hahaha*... Enkelt byte kom vi aldrig till. Den förvända galoppen blev toppen - red serpentiner i galopp och när piloten fick grejerna på plats galoppera Ella förvänd som om hon aldrig gjort annat ;o). Var hur kul som helst men pinsamt tydligt hur mycket som ligger hos mig. Måste bara få bättre kondition, styrka, koordination och smidighet - skitenkelt!! ;o)

Vi kom heller aldrig till bakdelsvändningarna men med tanke på den insikten jag fick när vi gjorde förvända galoppen gissar jag att det inte heller är ett problem när jag väl fått ordning på skritt och halt - som vi däremot la en hel del tid på. Unga frk Esmeralda ville INTE stå still... ALLS!!! Men vi tragglade (och kommer fortsätta traggla) och till slut gick det faktiskt hyfsat att stå still, iaf en liiiiten stund ;o). Kommer få lägga en hel del tid på skritt och halt - helt klart!! Vi började däremot rygga lite lätt och det var inga större problem, måste bara få bättre kvalitet i det = öva lite mer och inte glömma eftergiften...

Så kontentan var ändå en väldigt bra 3-dagars där vi avslutade med att rida LA:1 programmet - helt klart över förväntan!!
http://web.telia.com/~u85907774/dressyr/program/LA107.html

Vi konstaterade efteråt att om jag bara har koll på programmet (fick inte beröm godkänt att jag läste in det i bilen på väg till kursen) så kommer det inte vara några som helst problem. Det som inte funkade i programmet var just halterna, och ryggningen måste bli bättre - allt annat var faktiskt helt ok. Min tränare (som även är domare på hög nivå) tyckte absolut att Ella är klar för LA - om jag rycker upp mig lite och förbereder mig bättre - och jag håller helt och hållet med. Men till mitt försvar får jag ju ändå säga att jag hade tänkt rida LB:1 men ändrade mig i sista minuten och DÄRFÖR inte hann plugga programmet bättre! Sådetså... ;o)

Däremot har jag  ÄNTLIGEN hittat Sadeln med stort "s"... En Luc Childeric, normal mot vid.. Låg som en smäck på Ella och som en smäck för min rumpa!!! TYVÄRR är det ju kompis P som har hittat sadeln och ska prova den till sin häst, så jag får väl leta vidare *SUCK* men nu vet jag iaf vad jag ska leta efter!!! Är bara så tyyyypiskt, när man hittar "DEN" sadeln så passerar den förbi mitt framför näsan :o(. Men jag hoppas kunna deala med henne att jag kan ha den tills nästa helg, och sedan hade jag tänkt att vila Ella i vilket fall som helst. Hon har gjort sig förtjänt om lite sommarlov den lilla raringen. Tänkte trappa ner någon vecka och sedan får hon vila helt i 2-3 veckor... Så vi får se - det kanske löser sig under tiden?!

Hej hopp!

Tjohoo... huset sålt och första placeringarna

Vi har sålt huset!!!! Nu ska vi väl inte ropa hej förrän pengarna är på banken och nycklarna är överlämnade. Men kontrakt är skrivet, besiktning planerad till nästa vecka *hoppas, hoppas*...

Idag var vi iväg och tävlade, kände att vi behövde komma ut på något efter allt som varit. Har ju haft en väldigt bra känsla sista 2 veckorna och ville ut och kolla om man var på någorlunda rätt spår - och det var det nog ;o). Vi vann första klassen (LC:1) med 70% och kom 2:a i LB:1 med 62%. Kändes naturligtvis väldigt, väldigt bra. Nu var det visserligen en liten tävling och få starter - men ändå. VI hade en del solklara missar i LB'n (red bl a in i staketet vid ett tillfälle då jag tappade henne i yttersidan *s, och hon fattade fel galopp - i höger!!! Vänsterfattningen satte hon denna gången... Vad är det med dessa fattningar?!) och ändå gick det så bra. Nu känner jag mig otroligt peppad och att man är på rätt spår!! Och Ella - denna ljuvliga och SUPERDUKTIGA varelse. Hon har skött sig exemplariskt idag och jag är så himla nöjd...

Första vinsten ;o)

Så nu sitter vi hemma och firar med en flaska champagne. Vi slängde in det faktum att vi väntar föl i firandet så vi har en ganska så skönt kväll här på gården... ;o)

SKÅL!!

Fantastiska nyheter!!

Selene är dräktig!!! Var och kollade henne i onsdags och hon har minsann en liten Figaro-bebis i magen :o). Känns otroligt spännande men ganska så läskigt! Vad vet jag om fölning, avel och fölets första år???Ojojoj, fick kasta mig över internet och beställa boken "Att skaffa föl" så får vi hoppas att man kan läsa sig till lite basic grejer ;o). Har tack och lov erfarna kompisar att tillgå som har lovat att det bara är att ringa om det är något!

Senare på kvällen ringer min kära man och berättar att vi har haft budgivning på gamla huset, den är över och vi nu har en köpare som har lagt  115 000 över det vi hade sagt var vårat "ok-vi-säljer-väl-då" bud... Kontrakt ska skrivas på fredag. Ohlala, nu känns det genast mycket bättre - även om man inte kommer kunna slappna av förrän pengarna är på banken och nyckeln är överlämnad ;o). Var så jag funderade på om man skulle åka och köpa sig en trisslott men jag vågade inte utmana ödet *hahaha*. Var så nöjd med det andra så det fick räcka. Efter att jag dessutom konstaterade att jag inte behöver måla taket i blivande arbetsrumme

Igår var jag iväg och tränade för A och det gick jättebra. Ella kändes positiv och ganska på hugget trots att dom var lite småsega när jag hämtade in dom från hagen... A tycker att vi ska börja testa lite på vissa av momenten ur 5-års programmet. Tycker såklart det är väldigt kul att ha en tränare som tror på en och peppar en, även om jag inser att vi inte kommer ha något att hämta där ändå. Men det är ändå det som är målsättningen i år så det är bara att köra på. Igår testade vi fattningar till galopp från skritt  och även övergång galopp-skritt... Blir ju inte att hon orkar hålla ihop sig eller fatta på tygeln men det blir helt ok för att vara första gångs försök! Blir ju att hon ibland tog några små travsteg men det känns ändå som att hon faktiskt försöker. Detta är ändå hästen som fram tills för inte alls länge sedan knappt gick att få fram i normal galopp utan bara segade sig fram utan bjudning... Känns som att dom här fattningarna ändå stärker henne i galoppen totalt sett - så jag ska försöka leka in det lite mer i fortsätttningen för det var riktigt kul. Ella verkar gilla när hon får den typen av utmaning även om man märker att det är lite svårt för henne. Särskilt som hon fortfarande är lite svag i sitt vänstra bakben efter  låsningen i länden. Så en mycket rolig träning igår igen och det känns väldigt kul att ha hittat tillbaka till ridglädjen!!!

Nu sitter jag på jobbet och det är SEEEEGT idag - skulle verkligen behöva en veckas semester nu... Hade varit underbart!

Komplettering...

Såg ju nu när jag var inne och läste att det lixom fattades ett inlägg - är inte så bra på det här med att blogga. Ser det å andra sidan mer som att jag för dagbok för mig själv - som vem som helst kan läsa visserligen... Hur som helst.

Det var ju faktiskt så att jag hade ett samtal med min tränare T efter ett jag hade mitt "helg-bryt", vi pratade igenom allt (åkte till min träning fast utan häst för att ha ett terapisamtal). Vi kom fram till att h*n förstod mig och hade inga problem att backa till en nivå som kändes bra för mig. T trodde väl egentligen att jag "ville mer" än vad jag gjorde och hade därför "peppat igång" mig. Men det var skönt att vi pratade igenom det och hamnade på samma plan, iaf någorlunda. Tror ändå att h*n är lite besviken på mig för att jag inte är mer taggad... Var iaf ett jättebra samtal och min respekt för T som person steg ytterligare! Veckan efter red jag igen och vi backade hem till en lagom nivå, kändes väldigt mycket bättre och det var skönt.

Ännu en insikt, dräktig häst(?) och en herrans massa renovering...

Tja, vad kan man säga?! Såklart handlar denna insikt (som så många andra) om hästeriet och ridningen. VAR kan man köpa talang och känsla på burk?! Flaska skulle även gå bra... ;o)

I helgen hade jag kompis P hemma, vi hade en mycket trevlig lördagkväll med MASSA rosévin (gott, gott), grillning med sambosar och allmänt trevligt. Det var en fantastisk sommardag, vi hade 31 grader och kvällen var ljuvlig!! Dock var det alldeles för varmt för ridning och Ella fick drälla i hagen... På söndagen däremot gick vi ner till ridhuset, P hade lovat kolla om hon kunde klura ut vad det är för pusselbit som fattas för mig att komma vidare. Jag började rida som vanligt och hade det sedvanliga tjafset i munnen när vänstersida blir innersida (är man för stark/hård i vänsterhanden månne - någon som sätter emot *s?!)... Sedan satt P upp och efter 5 min var Ella fräckare än hon någonsin varit, är inte rättvist - vill också kunna sitta upp och lösa någons problem på 5 min....!!!! Hur som helst, nyckeln sitter i Ellas vänstersida. Mycket viktigt att hålla ihop den och inte glömma ytterskänkel - något som jag knappt vet att jag har, den hänger där och dinglar liksom ;o), var lite samma när jag spelade fotboll (fast då var det vänster) - när man väl fick ihop henne i högersidan var hon som en dröm, jösses sicken gång hon fick!! Såklart ska jag ha väldigt mycket mer i handen än vad jag har haft, men det är inte starkt eller dragigt utan bara MYCKET. Dessutom har jag ju den där j-lä vänsterhanden som drar bakåt hela tiden = Ella blir sur och slår med huvudet.... När man väl hittade det var det inte så svårt egentligen, är bara det att man ska hitta tillbaka till det igen ;o). Det var verkligen kalaskul och nu är jag jättepeppad att rida. Vilket känns fantastiskt eftersom jag sista månaden inte har haft någon som helst sug eller lust... Tänk vad lite "AHA" upplevelse kan göra för motivationen ;o)

Det fina i kråksången är att det gick att komma till denna punkten på ett väldigt lätt och behagligt sätt (om än ganska tekniskt klurigt)!! Jag har ju den sista tiden velat och vacklat över vissa vägar som en av mina tränare vill att vi ska ta. Det har inte känts helt hundra, även om Ella vissa gånger har blivit ljuvlig!! Men jag har svårt att köpa vissa av argumenten och vägarna mot målet. Målet i sig har jag inget emot - i det har tränaren HELT rätt och jag håller med till 100%, har bara varit en märklig situation när man inte köper konceptet fullt ut. Och det är så synd, jag gillar tränaren som person, h*n är oerhört ärlig och konsekvent - vilket jag tycker är toppen egenskap hos en tränare, h*n vill verkligen ha ut det bästa ur ekipaget och det är också kalas... Men sedan finns det några... "ticks" som jag av respekt för min tränare inte vill gå in på, och det är dessa "ticks" som jag inte kan acceptera. Så nu har jag iaf bestämt mig att ta lite sommarlov från den träningen, sedan får vi helt enkelt se hur det känns längre fram... Har ju en herrans massa annat "bös" omkring oss med renovering, husförsäljning, betäckning, jobbet etc etc som tar en massa tid och energi. Känns just nu väldigt bra med att ha sommaren lite öppen utan en massa inplanerade tider att passa... Samtidigt känns det lite nervöst att jag inte har någon tränares övervakning under sommaren - tänk om jag ställer till det massor?!

Men nu är det så - och det känns totalt sätt väldigt bra!

Imorgon ska jag in på dräktighetskontroll för Selene vilket börjar kännas väldigt nervöst. I morse tyckte jag att hon hade lite brunst-tendenser, men jag vet inte om jag bara inbillar mig. Ska bli väldigt skönt att få kollat henne imorgon. Det var dygn 16 igår egentligen men kunde inte komma ifrån jobbet då, idag var inte veterinären på seminstationen så det fick bli imorgon. Har fått ta ledigt (vilket jag egentligen inte har tid med) på fm för denna lilla utflykt... Håll tummarna att hon är på tjocken!! :o)

None

Renoveringen finns kvar och fortgår lite iaf... Jag kan ju tyvärr inte göra så mycket i köket nu när Gustaf jobbar i Norge på veckorna (är inte betrodd *s), men däremot har jag gett mig i kast med blivande arbetsrummet. Har målat en träfondvägg och ikväll ska jag ge mig i kast med taket. Blev sååååå fint när jag målade träväggen vit istället för den gröna det var innan  *mycket nöjd*

Före:


(ber om ursäkt för kass bild)

Efter:


//Insiktsfulla Yours Truly

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0