Första dagen av vår nya tillvaro.

Första dagen på min föräldraledighet utan Gustaf... Man kan säga att det är nu det börjar och det är bara att bekänna färg. Då vi båda varit hemma i 6,5 vecka har det varit fantastiskt härligt och vi har inte upplevt förädraskapet som särskilt jobbigt då vi har kunnat hjälpa varandra hela tiden. Men nu, nu är jag ensam med Albin och ska fixa allt själv... Om jag är nervös?! - Japp! Inte så att jag tvivlar på om jag kommer greja det för det tror jag säkert att jag gör, men mer nervös för att hinna med hästar och annat. Inser ju att det är nu mina färdigheter som projektledare ställs på sin spets, det är nu jag ska styra upp tillvaron så ingen blir lidande eller eftersatt - vare sig Albin, Gustaf, jag, hästar eller katter... Helst skulle jag ha med "hemmet" på den listan men har redan gett mig själv lov att inte ställa för stora krav med avseende på hemmet, för då tror jag att det blir för mycket!! Det som hinns med i huset med renovering, städning etc läggs på "bonus-kontot" ;o)

Som om Albin insåg allvaret med dagen valde han att sova till 10:30, vi hade en lång mysstund innan vi gick upp, Albin var på strålande humör - skrattade och jollrade om vartannat... När vi gått upp lekte han i babygymet medan jag åt frukost. Därefter snackade vi en stund om hur veckan skulle bli, vilket förmodligen inte lät så upphetsande för Albin för han somnade och har nu sovit i ungefär en timma... Hahaha...

Nu vaknar han så jag får återgå till min lilla raring....

Moorlands Totilas!!!

Det finns inte ord att beskriva denna LJUVLIGA häst!!! Ståpäls och tårar i ögonen är vad jag sitter med efter Edwards ritt i küren ikväll... Det är knappt man känner sig värdig att överhuvudtaget titta på denna underbara fyrfoting med duktiga, duktiga ryttare... Mij Laijki :o)

Ska lägga upp en länk till denna sagolika ritt så fort den kommer in på youtube, tills dess får ni hålla tillgodo med bilder av den vackra, vackra hingsten!!





Livet på landet - extended version...

... dvs med bäbis ;o)

Nu när Gustaf ska börja jobba kommer jag inte få hjälp på veckorna på samma sätt som när vi har varit hemma bägge två, därför testade jag att "stalla" på det sätt jag planerar göra från nästa vecka = babybjörn-varianten! Det gick över förväntan! Enda som inte riktigt funkar är att packa hö, men det kan man ju göra närsom så det känns inte som något större problem. Albin funkade kalas och sov i princip hela tiden och när han inte sov låg han och jollrade förnöjt... Bästa pojken!


Konstigt nog var det en enorm frihet med baby-björnen...



Katterna ska ju ha sitt dagliga kel också ;o)


Det vi inte får av matte ger vi varandra...

Rock'n'Roll Rumble

Igår kväll var vi på konsert i Furulundsparken och lyssnade på några kompisars spelning. Det var Albins första konsert och han fick inviga sina Peltor-lurar... Lurarna är lika stora som Albins huvud ;o)


Han sov sig igenom hela spelningen... Prinsen!


Albin med David innan spelningen

http://www.alekuriren.se/veckans/42.pdf

Tankar...

Under min graviditet har alla hela tiden sagt att "glöm det när bäbisen kommer för då kommer du inte hinna någonting", eller " passa på nu innan för sen kommer du inte hinna". Har haft lite svårt att köpa sådana kommentarer för jag tror att det till viss del finns en gnutta sanning i det, men är också övertygad om att det handlar om prioritering och vilja.... Jag är nu mer övertygad än någonsin att det handlar om just prioritering och vilja, men vad jag inte visste var hur dessa 2 skulle komma att påverkas av bäbisen. När jag slappar här i soffan, med Albin sovandes på min mage är det väldigt svårt att vilja vara någon annanstans! Hans andetag där han ligger, totalt avslappnad och trygg i mammas famn.... Det är häftig känsla att veta att det är jag som inger honom denna trygghet och lugn. Det är fascinerande hur denna lilla, lilla varelse fullständigt har lagt beslag på våra hjärtan här hemma och det är inte särskilt svårt att prioritera att lägga mycket tid på honom :o)

Är väldigt tacksam för jag hinner fortfarande med hästeriet, även om jag inte hinner drälla i stallet på samma sätt utan istället får vara lite effektiv ;o). Känns viktigt att fortfarande få vara "mig" och utan hästeriet hade jag nog inte varit en särskilt bra mamma till Albin. Det ska sägas att utan Gustafs stöd skulle det inte fungera! Vare sig med föräldraskapet eller hästeriet. 4 hästar gör det inte lättare att hinna men "där det finns en vilja finns en väg"... Hoppas jag iaf ;o) 

Rida är kul!

Jag mår äntligen bättre!! Så mycket bättre att jag lurade ut mamma att hjälpa mig med Albin så jag kunde ta ett pass med lat-Ella i paddocken. Inte nog med att hon var lat idag - nu när vi börjar komma igång lite mer har Ella insett att det är ju jobbigt och la till med sina tricks som hon körde för länge sedan, vem vet... det kanske funkar nu?! ;o) Man kan ju inte annat än att skratta åt hennes försök, måste säga att jag är ändå imponerad att hon själv kommer ihåg vad hon körde med för såpass länge sedan... Hon dammade bl a av sin gamla favorit "börja galoppera i hörnen i högervarv", den trodde jag faktiskt vi hade begravt men icke! Hon blev iaf helt okej efter en stund och när jag kände mig hyfsat nöjd med henne inföll ungefär samtidigt när jag kände att jag inte orkade mer, bra tajmat va?! ;o)

Här kommer en filmsnutt för att förgylla er tillvaro, "snodde" filmen från Saras blogg för den var bara sååååå underbart jättekul!!! Sätt på ljudet och få er ett gott skratt...
http://www.youtube.com/watch?v=bqo9IVqAnWk

Kan tyvärr inte lägga in filmen direkt för det är något knas med mitt html läge här på bloggen så ni får hålla tillgodo med en länk...

Annorlunda inköp...

Med lite koppling till mitt tidigare inlägg måste jag visa mitt senaste inköp, nämligen "Näsfrida", en nässug för spädbarn:

www.familjeapoteket.se

Blir ju onekligen intressant att använda... ;o)

Sommarförkyldning vik hädan!

För den som inte redan blivit uppdaterad (tror jag beklagat mig för de flesta) så har jag drabbats av en hemsk sommarförkyldning och det är fruktansvärt synd om mig! Här får man för att jag var ute och roade mig utanför gården i helgen *suck*! Har legat i 2 dagar och känner mig skit, Albin är snörvlig han också men tack och lov sover han mer än han är gnällig. Har belönats med ännu en lärdom om spädbarn och den här tänkte jag dela med mig av ;o). Små bäbisar tycker INTE om när man försöker rädda dom från "hemskheter" som barrikaderar näsan på dom... Jisses, vilka röstresurser det finns i de små kropparna! Inte heller helt lätt att fiska ur "hemskheterna" ska jag säga, förstår ni hur liten en näsborre är på en 6 veckor bäbis?!

Man kan minst sagt säga att livet ter sig heeelt annorlunda sedan Albin klev in i våra liv och man lär sig nya saker varje dag... Än så länge ligger de jobbiga sidorna i skuggan av de roliga *peppar, peppar* och det är jag glad för, men å andra sidan har jag haft tur och fått en väldigt okomplicerad bäbis! Får verkligen hoppas han fortsätter vara lika okomplicerad framöver också... Hela förmiddagen idag har han varit ljuvlig, vi har lyssnat på musik, jag har försökt sjunga bäst jag kan och Albin har skrattat åt mig i stort sätt hela tiden... Det är verkligen underbart när man får tillbaka den uppmärksamheten och man märker att han faktiskt vet att jag är jag. Senaste veckorna har han utvecklats väldigt mycket med att vara mer närvarande. Han tittar mer och kan fokusera blicken, ser verkligen fram emot hans fortsatta utveckling och allt det innebär... :o)

Underhållning på hög nivå - eller lättroad Jennie?!

Det är så roligt att titta på hästarna och hur dom förhåller sig till varandra i hagen. Fiorello är ju helt upptagen i flocken och hittills har alla hästarna varit väldigt måna om honom utan Brio som inte riktigt har fått "komma till". Nu de sista dagarna har hon dock fått "access" till Fiorello även hon, vilket hon tycks vara glad över även om den lilla huliganen (Fille) tycks vara en liten fuling som manipulerar brudarna fullständigt... Tittade på dom precis, Brio och Fille stod och kliade varandra - jättemysigt - ända tills Fille tröttnade och nafsade efter Brio i ansiktet! Brio blev såklart sur på lillskiten och började jaga honom, varpå han gnäggade åt Melrose som gick emellan och jagade bort Brio medans den lilla filuren gömde sig vid mamma... Man får inte vara dum heter det ju...*hahaha*

Tack mormor...

... för min leksak!

Blivande lekkamrater på besök!

Albin har fått träffa sina blivande lekkamrater för första gången. Trillingarna Max, Wiktor och Hugo med föräldrar var här och fikade igår så vi hade verkligen fullt hus med spädbarn högt och lågt ;o). Var verkligen jättekul att träffa de små grabbarna och dom har verkligen vuxit ikapp - Max var bara 200g efter Albin. Det är verkligen hur kul som helst att han har 3 kompisar i dom och jag misstänker att det kommer bli en hel del hyss i framtiden...

All eloge till J & R för det hästejobb dom gör med 3 pluttisar!! Det är verkligen fullt ös hela tiden och det är nästan matning på löpande band, när dom hunnit med alla 3 börjar nr 1 om igen... Var rätt roligt för ett tag satt vi där med varsin bäbis och matade *hahaha*...

Ärligt talat...

... HUR kan det vara skönt att ligga så här och sova?!?!?!?!

Mmmm, gott....


Men den lilla sömntutan KAN vara vaken också, här är vår lilla raring imorse:

Hej, hej!

Rida - ja tack!

Har ju inte berättat att jag red igår igen! Ella känns himla fin och positiv men är ju inte helt på plats såklart, är ju det där med bogarna som pluttar ut ;o). Är inte så orolig över det, vi håller på att komma igång både hon och jag så det kommer ge sig när vi båda är mer trimmade. Är så himla roligt att kunna rida igen, även om jag än så länge inte rider så långa pass... Får starta låååångsamt, låååångsamt.... ;o)


Mammas lilla sömntuta

Tja, inte kan man klaga på denna lilla rara bebisen ;o).


13-tiden, pappas bröst


18-tiden, gosiga filten jag fick av moster... Zzzzz

Ni anar inte hur hjärtat värker på mig när han ligger så här mys-pysigt... Min lilla gos-bebis!

Vaccineringssnurr, mini-separation och lat Ella

I år har ju det mesta varit lite upp och ner i min tillvaro, detta året har ju varit långt ifrån något annat man upplevt ;o). Så det var väl inte särskilt konstigt att jag skulle snurra till åtminstone någonting med hästarna?! Det slumpade sig så att det blev Ellas vaccinering som blev knas och jag missade den med 3 veckor. Nu tänkte jag att det inte gjorde så mycket i och med att vi inte skulle tävla utan jag skulle bara ta en ny grund och så var vi rätt igen. Det var ju bara det att jag fick för mig att spruta 2 i grunden var inom 6 månader - vilket var helt fel!! Skulle ju vara inom 3 månader. Så nu står jag här och får ge Ella en NY grund igen... - Men vaddå, 4 vaccineringssprutor på 1 år är väl normalt?! Puckat! Jaja, det kunde ju varit värre men man blir ju lite sur. Helt klart en onödig utgift på min stackars föräldrapenning!

Hade iaf veterinär ute häromdagen så nu är vi snart på rätt köl igen, Ella är vaccinerad, alla hästarna har fått sin boutilism och Fiorellos vaccineringsfärd har börjat. Han var superduktig med sprutan! Rörde inte en fena utan stod som ett ljus! Får se om han är lika duktig nästa gång då han ska ha 3 sprutor (boutilism igen, vaccination samt stelkramp)... För att inte tala om hur duktig han var igår då han stod ensam i sin box i en och en halv timme!! Selene är så himla trött på honom nu och har börjat bli lite stygg mot honom, så igår kände jag att det var dags att göra något! Vid intag ställde jag Selene i boxen bredvid Fille och det gick jättebra. Båda såg lite undrande ut men Selene var jättenöjd och Fille fick lite lugn och ro han också. Planen är att dom ska stå så några tim mellan intag och kvällsfodringen nu så blir det lite mjukstart innan jag börjar dela på dom över natten. Nu var det kanon för när jag släppte in Selene till Fille igen hade dom saknat varandra och var riktigt gulliga igen - skönt! Fille äter ju så duktigt nu så han klarar sig rätt bra, i hagen går han mycket med Melrose och kan vandra iväg ifrån Selene långa stunder så det är väl lika bra att utnyttja situationen lite för en smidigare avvänjning? Tror dessutom att det blir ännu bättre när han får hit en hingstkompis han kan busa med!

Tömkörde Ella igår och jösses sicken liten latis! Fick mana på henne som sjutton och då har hon ändå vilat i 2 dagar pga vaccineringen. Märker iofs på alla hästarna att dom är lite sega nu, gissar att det är omställningen till hösten som kom från ingenstans?! Däremot var hon himla fin och jag blir mer och mer sugen att komma igång. Har fortfarande lovat mig själv att skynda långsamt så jag tar det väldigt lugnt med ridningen. Har ju "bara" suttit upp 2 ggr än så länge. På tors ska jag till min barnmorska jag gick hos innan Albin föddes så jag ska kolla med henne hur vi ligger till... Hoppas på "officiellt" klartecken att kunna komma igång ;o)

Tjing!

Tiden bara flyger fram...

Albin är redan 5 veckor och växer så det knakar, nu börjar han bli mer stabil i kroppen och är inte längre som en benlös blob ;o). Han är mer vaken, tittar, skrattar och jollrar och det är såklart riktigt mysigt! Han äter inte lika hysteriskt längre heller *peppar, peppar* vilket är väldigt skönt. Föhoppningsvis hinner vi landa lite i detta "nya" läge lagom till Gustaf börjar jobba igen så kanske jag kan klara mig själv på dagarna?! Just nu känns det otänkbart (egentligen mer för att jag inte vill att G ska börja jobba, är så mysigt när vi båda är hemma *s), men jag löser förhoppningsvis det. Ska bli lite spännande samtidigt ;o) 

Pratade med en kompis igår och hon frågade mig hur det kändes att vara mamma - "jo, det är väl lugnt" svarade jag utan att egentligen hinna tänka efter... Hur känns det egentligen?! Ingen lätt fråga att besvara och helt ärligt så vet jag nog inte riktigt, men då vi har förberett oss på det värsta scenariot (kolikbebis, 4 mån konstant skrik och dåliga nätter, amningsproblem etc), har ju Albin framstått som rena picknicken i konkurrensen. Var nog lite smart att förvänta sig det värsta för då har allting annat blivit en bonus! Visst kan vi ha jobbiga dagar när han är skrikig, gnällig och klängig men än så länge kan vi räkna dom på en hand. Överlag är Albin en rätt nöjd och glad liten bebis och jag gissar att det gör föräldraskapet lättare?! Det har inte (konstigt nog) inneburit en SÅ stor omställning som jag förväntade mig. Allting har varit ganska självklart och har bara runnit på, så det är nog naturens gång... Visst kräver det mer planering, särskilt med mitt hästeri men det känns ändå hanterbart. Det är möjligt att det ändras när Gustaf börjar jobba igen, men å andra sidan blir Albin äldre vilket borde innebära lite mer rutiner och en lite fastare dygnsrytm? Så för att återgå till hur det känns - det känns väldigt bra att vara Albins mamma, jag är oerhört glad och stolt över min fina lilla prins. Glädjs åt varje leende, skratt, att han lyfter huvudet eller annan liten framgång som förgyller vardagen. Det känns helt rätt på något sätt och jag är glad att vi har honom här hos oss, att vår lilla familj har blivit komplett...

Det är klart att kunna omtala sig som "mamma" var lite skrämmande i början men även det gick snabbt över. Man känner sig inte annorlunda på något sätt, jag är fortfarande samma Jennie som innan om än några väldigt speciella erfarenheter rikare...

Tjolahopp, tjolahej - fölvisning :o)

Det gick såååååå himla bra idag!!!! Trots vurpa igår och fullständigt skitväder idag. Vi hade gjort hästarna jättefina, så ösregnar det och vi fick gå ute jättelänge så dom blev dyblöta :o(. Men, men, både Fiorello och Selene blev klass 1 med fina omdömen och kommentarer:  Bland annat sa domaren att "ett väldigt vackert ekipage (sto m föl alltså) med mycket utstrålning och karisma, ägarna skall vara jättestolta" - och hur kan man vara annat med en sådan kommentar. Hon tyckte också att hästarna var i fint skick och hade mycket att ge... Måste nästan kolla filmen så jag kommer ihåg alla fina kommentarer vi fick ;o). KUL, KUL, KUL!!!

Fiorello
TYP: Väl utvecklad, väl prop, långlinjerad, betyg 9
HHB (huvud, hals, bål): Lång välansatt hals m naturlig resning. Lång välliggande bog. Långt välformat kors, betyg 8
EXTREMITER: Ngt gracil under framknän och has, ngt vinklad i hasen, betyg 7
SKRITT: Energisk m normal steglängd, betyg 7
TRAV: Taktmässig, ngt oelastisk, betyg 7
GALOPP: Välbalanserad, ngt spänd i ryggen, betyg 8
Totalpoäng blev 46 och som sagt klass 1.

Selene:
TYP: Långlinjerad, väl prop, ngt korta framben, betyg 8
HHB: Lång välansatt hals m naturlig resning. Djup bog och bål, ngt lång ländrygg, betyg 9
EXTREMITER: Korta skenor, tät och tåtrång, ngt knipt, betyg 7
SKRITT: Takmässig, rörlig m normal steglängd, betyg 7
TRAV: Taktmässig m god mekanik, ngt kort och oelastisk, betyg 7
Totalpoäng blev 38. Galoppen bedöms inte inför stamboksföring så därför är maxpoängen 10 under den för fölen. Domaren var väldigt förtjust i Selene och kunde inte förstå varför hon inte var visad eller meriterad - men det ska det ju bli ändring på :o)

Elin och Christine var toppen och visade hästarna jättebra, fick till och med beröm av domaren som kommenterade att dom var välvisade. Bättre beröm kan man väl inte få va?! TUSEN TACK FÖR ALL HJÄLP!!!!

Som grädde på moset hade vi helt klart den största hejarklacken så tack alla ni som kom ut och hejade på oss! Det värmde och känns ju såklart extra kul att det gick så bra när ni kämpade er ut i det hemska vädret! :o)

Lite bilder, tyvärr är inomhusbilderna lite suddiga då vi inte hade någon blixt....


Äntligen fick vi komma in från regnet, täcke och jackor av...


Gott att få springa sig lite varm igen...


Och så fick vi springa lösa, tjohoo...


Uppställning


Nervös matte som väntar på omdömen... ;o)


Titta vad fin jag var i fjollbollar!


IDOLBILD ;o)


Matte, visst var jag duktig...?


Fick ju posera för hejarklacken också ;o)


Stor har han blivit iaf!


Mor & Son

Den stora dagen har kommit!

Nu blev jag nervös! Börjar nästan ångra varför jag envisades med att visa Fille?! Behöva baxa på honom på en transport och åka till ett nytt främmande ställe - verkar väl ändå onödigt?! Särskilt som han är inne i en växtfas och ser lite rolig ut?! Jaja, just nu är jag mest nervös om han är halt eller ej... Igår när vi skulle ta in dom var alla hästarna helt tokiga och sprang runt som idioter, Fille gjorde världens praktvurpa och slog i vänstersidan (typ rumpan). Såg inget igår eller vid utsläpp idag, men å andra sidan skrittade han bara nu på morgonen. Får kolla honom sedan när vi ska ta in och fixa dom, *suck* alltid är det något...

Hoppas iaf på en någorlunda schysst bedömning TROTS växtfasen, domaren borde väl vara lite snäll och positiv när det är föl?!

Latte-morsa?!

VI har ju hittills mest hållt oss på hemmaplan, jag och min lilla familj. En och annan utflykt till BVC, hälsat på hos några familjemedlemmar men annars har vi inte gjort så mycket. Har i ärlighetens namn varit riktigt skönt, det känns som att vi har landat i att det finns en tredje familjemedlem som kräver oerhört mycket tid och uppmärksamhet och det känns riktigt bra.Trodde att omställningen skulle vara större men so far, so good! Albin är en relativt okomplicerad bebis än så länge och jag hoppas att det kommer fortsätta vara så... Gråter inte jättemycket utan det är mer när han vill ha mat, vilket iofs händer väldigt ofta. På dagarna ligger vi på 2-2,5 tim intervall och han äter 30-45 min varje tillfälle... Så kanske inte så konstigt att vi håller oss på hemmaplan ;o)

Men idag slog vi på stort och åkte in för att göra stan - the "nybliven småbarnsförälder"-way... Vi har handlat lite småbarnsrelaterade prylar som bärsele, amningspump och lite nya kläder till lill-prinsen. Därefter åkte vi till Linnéstan för att fika med Petra och Molly vilket var jättetrevligt. Kan absolut tänka mig att bli en latte-morsa. Sitta och fika och babbla strunt mest hela dagen, sämre kan man ju ha det. Var kanske däremot inte så roligt sällskap för Petra för jag hade så kul med att komma ut, satt mest som en fågelunge och tittade på folk åt alla håll och kanter (förlåt Petra). Får försöka komma ut lite oftare så det inte blir så stor grej för lantfjollan... *hahaha*

När vi kom hem fick vi besök av Thomas & Lina som var på förbiresa. Lina hade med sig hembakta kanelbullar (som var hur smarriga som helst) och en present till Albin - alltid lika roligt :o). Han fick en läcker body från Ralph Lauren som kommer bli fin, så fin!!

Nu sitter vi mest och latar oss framför TV:n, ganska nöjda med dagen...

Ännu en uppsittning :o)

Var ju bara tvungen att sitta upp på Ella igen! Red ett kortare pass och provade alla gångarter och det var så jädra kul!!! Hon känns förvånansvärt fin med tanke på att hon inte blivit vettigt riden på ca 3 månade, är mjuk och följsam i sidorna - det "enda" är att hon gärna trycker ut div bogar åt alla håll och kanter men det är å andra sidan föga förvånande ;o)... Det kändes inget konstigt i kroppen under el efter ridningen och idag känner jag inte heller något - då måste det väl vara ok att köra igång, iaf lite lagom??

Som av en händelse fick jag sms av min tränare igår kväll och ón frågade hur jag ville göra i höst... Lite tajmat ;o). Planen är iaf att börja träna igen i oktober så nu känns det skitroligt att jag har en plan och snart borde vara igång!!!!

Trallalalala....

Övning ger färdighet

Ännu ett tappert försök att förbereda lördagens visning utspelade sig i paddocken idag av mina tappra visare Elin och Christine :o). Det blir onekligen spännande att se hur det går med Fille för idag showade han för fullt - och inte riktigt på det sättet man vill... Tror  inte domaren uppskattar när fölungen försöker betäcka morsan... *hahaha*. Selene var jätteduktig däremot så det var en bra balans ;o). Men det gick mycket bättre idag och Elin kunde gå med honom utan att han bet i grimskaftet längs en hel långsida!!! *tjohoo*


Snygga morsan!


Fille, fortfarande större i bakre halvan :o(


"Ibland måste man faktiskt få en paus också..."


Det är viktigt att läsa reglerna!! ;o)

Albin 4v idag...

... detta firades med ett besök hos distriktsköterskan där det konstaterades att lillkillen gått upp ett havt kilo på en vecka och nu väger imponerande 4420g.... Tungviktskungen ;o). Tycker nog att jag borde gå ner motsvarande - i rättvisans namn - men så är det inte... Attans! *hahaha*

Därefter åkte vi och hälsade på pappa = morfar en stund (vilket uppskattades massor). Även min kusin tittade förbi och fick hälsat på Albin. Prinsen uppförde sig som ett sant A-barn och var både vaken och på gott humör, mamma och pappa var såklart mäkta stolta ;o). Han har varit mycket mer nöjd de sista dagarna så vi hoppas att värsta "krisen" med magen är över. Vi har använt minifom och det verkar ha gjort susen! Idag började vi dessutom med magdroppar på inrådan av BVC.

Nya bilder på prinsen:


  

Fiorello

Har tyvärr varit lite dåligt med fotograferande det sista, hoppas på bättring allt eftersom Albin får lite bättre rutiner och vi har en mer homogen dygnsrytm. Här är iaf Lilleman häromdagen:


Tjena matte!


Frukostdate med tjejen... (Melrose)


"Give me a kiss baby..." ;o)


Mmmm... Mattes handske... Gott!

Livet på landet - en ny aktivitet...

Som jag tidigare berättat så har ju vi hjälpt gamla damen på granngården att stängsla hage till hennes får. Gustaf gjorde även en till som ligger mellan våra gårdar kan man säga. Eller rättare sagt - G slog stolp och grannen satte dit nät. Nu var det bara så att nätet var Väldigt rostigt på sina ställen och såklart uynyttjade fåren det till att göra sönder nätet och smita ut!! Med tanke på att vår granne nästan aldrig är hemma utan bor mer eller mindre hos sin sjuka syster i Kungälv så blev det vi som fick äran att "passa" fåren... Ett ganska enkelt jobb när dom håller sig i hagen, men liiite mer insats krävdes då dom gjorde sina rymmarstråk ;o). Här har G lurat med sig gänget efter ett av sina påhitt med en brödpåse., man ska aldrig underskatta "the power of candy" *hahaha* 


Vandringen till insläppet påbörjas....


... via vägen till andra sidan av hagen....


Tycker Gustaf är duktig med alls möjliga djur ;o)

Klanen Ljungqvist

Gustafs mor fyllde 75 häromsistens och då passade vi på att ta bild på hela klanen Ljungqvist, är inte så ofta alla är samlade med barn och allt så den här bilden är nog unik ;o)...



Blandad uppdatering ;o)

Albin är lite bättre i magen! Jag tror inte att det är kolik, men dock en hel del gaser som lilla prinsen måste få bukt med. Inatt var han rätt skrikig när vi skulle lägga oss så underbara Gustaf tog ner honom så jag fick sova, fick 4 tim innan hungrig bebis kom tillbaka. Han hade somnat till slut men Gustaf hade bara slumrat där han låg på vardagsrumsgolvet... Stackars älskling!  För att visa min uppskattning tog jag med mig Albin ut i vagnen när jag skulle släppa ut hästarna, nornalt sett brukar han ligga kvar bredvid G i sängen men jag ville inte riskera att han skulle väcka honom efter hans heroiska insats under natten! Så jag släppte ut pållarna, gick en kort promenad med Albin, kom in och åt frukost, lekte lite med min bebis samtidugt som vi lyssnade på hans favoritlåt  (Lady Stardust med Lisa Miskovsky) och nu äter han medans jag enhandsbloggar (inte helt lätt för övrigt då det dessutom är vänsterhanden *s). 

Förmiddagen idag var även den skrikig men nu är det lugnt igen! Är svårt att veta vad man ska göra när bebisen är heeelt förtvivlad och bara vill äta.... Ska prata med sköterskan på onsdag när vi har vårt nästa besök om hon har några tips... Nu har jag iaf varit ute och mockat som jag inte hann i morse, Albin har nog sovit i 2 tim.

Ella red jag igår!!!! Visserligen bara i skritt och typ 7 min (tog ett halvt varv på volten i trav bara för att känna på det). Herre jösses vad det var roligt :o)!!!! Känns inte alls långt borta med "riktig" ridning nu och jag längtar. Ella verkade också tycka att det var kul för hon var så tillmötesgående så, visade att hon minsann kom ihåg både skänkelvikning, ryggning och öppna i skritt... Hon kändes riktigt fin med tanke på att jag inte ridit någon vettig ridning på henne på 3 månader:o). Darling...

Fiorello & Selene  har övat i paddocken på att springa fint med Elin och Christine, gick mycket bättre denna gången! Det svåra är att springa lagom fort med Selene så att Fille håller sig i trav och inte börjar galoppera (vilket han gör mycket). Men han har vuxit ikapp sig liiiite fram så det är inte lika bedrövligt längre. Håller tummarna för att han ska jämna till sig ytterligare och få en jämnare sida tills den stora dagen. Men han är fin, jättefin min lilla prins och jag är så nöjd med honom hur det än går :o). Selene blev dessutom friserad och ser inte längre ut som en travhäst *hahaha*. Tusen Tack till Elin och Christine för hjälpen idag!!!

Melrose är lite småloj fortfarande, har klurat lite på hur jag ska lägga upp det med henne och som det känns just nu så är planen att komma upp på ryggen på henne fram i november, sedan får hon vila 3 månader och därefter blir det slut på bebistillvaron för henne och dags att bli ridhäst på riktigt ;o). Känns kanonroligt att få börja med henne, hon har mognat massor det sista och nu vill jag bara att hon ska få växt ikapp sig lite till innan det är dags...

Är så glad och nöjd med min fina bebis, man och fina hästar!! Jag är verkligen lyckligt lottad :o)

Jobbigt dygn!

Jag vet inte om det beror på värmen eller om vi har otur och Albin har fått kolik - men  han har varit väldigt väldigt olycklig de sista 2 kvällarna och det finns ingen vettig anledning. Har läst om  kolik och TYVÄRR så verkar han ha dom sympton som skulle kunna innebära kolik :o(... Självklart hoppas jag på att det inte är fallet och att det faktiskt är värmen som orsakat hans förtvivlan - Håll Tummarna! Är bara så jobbigt när man inte kan hjälpa det förtvivlade barnet :o(

Därför har det inte blivit något gjort med Ella idag, tiden har gått åt till att försöka hålla ledsen bebis på humör. Trist såklart men inte så mycket att göra... Nu hoppas jag på att han är lugnare inatt så vi får sovit allihopa!

Albin 3 veckor

Idag är prinsen 3 veckor gammal och vi var på BVC för att kolla hur han vuxit. Han har gått upp till 3940g och är 53,5 cm lång så han växer och frodas :o). Kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket han äter, igår kväll hängde han på bröstet i 4,5 timma *suck*. Men det är slut på sånt nu, har lagt upp en plan med distriktsköterskan på hur länge han får äta så jag hoppas detta ska spara mina "boobs" och hålla mig vid mentalt normaltilstånd - ni anar inte HUR trött och knäckt man kan bli efter 4 timmars amning! Igår började jag störtgråta och var helt knäckt, Gustaf tyckte nog lite synd om mig för han tog med sig Albin och lät mig få sova i lugn och ro vilket var helt underbart...

Är minsann ingen picknick med spädbarn ska jag säga...

Ella är officiellt igångsprattlad :o)

Äntligen har jag känt mig tillräckligt igång själv för att starta igång Ella. Tog en liten promenad och longering igår och vi båda tyckte det var jättekul att få göra något. Ella var ett sant A-barn och lydde minsta kommando som kom från matte :o). Känns väldigt kul att ha börjat och nu räknar jag med ca 3 veckor igångsättning med tömkörning, longering, promenader och löshoppning. Därefter hoppas, hoppas, hoppas jag att yours truly är redo att klättra upp på hästryggen igen :o). Ni anar inte hur mycket jag längtar efter den dagen... Ska bli jättekul att få börja lägga upp träningen igen, planera och kunna köra på som vanligt... *tjohoo*

Stackars lilla katten...

Som jag berättade för en dryg vecka sedan så misstänkte vi ju att Gördis hade varit i slagsmål - men hon hämtade ju sig bra och sedan har vi inte sett något... Förrän i fredags... då jag kände en ganska liten böld på ena sidan. Vi sa att vi skulle avvakta helgen och se om den försvann. Men icke - istället växte den ordentligt och idag kände jag att det var dags att rådgöra med veterinär! Till Gördis stora förtret, maken till katt att skrika i transportväskan!!!! Var verkligen så att hon sålt smöret och tappat pengarna och jag kan inte komma på när jag kände mig så hemsk senast ;o).

Väl hos veterinären så konstaterade hon att det var en ordentlig varböld (ca 6cm i diameter visade det sig i efterhand) och nu är Gördis rakad på typ halva kroppen på vänstersidan, hon har fått 2 st monster-dräneringsrör i ett stort kryss och såklart har hon fått den traditionella tratten på halsen så hon inte kommer åt att röra... Stackars liten. Ska gå på antibiotika i 10 dagar och återbesök om 4-5 för att ta bort dränaget. Alltid är det något, men tack och lov var det inte värre än så... Var ju orolig att hon hade blivit påkörd och fått inre skador så en varböld känns som jackpott!

Nej, jag hör på min pruttande bebis att det är dags för blöjbyte - hej hopp!

Männen i mitt liv :o)


Far och son Ljungqvist

Okej - jag är nervös!!

Nu börjar det dra ihop sig till fölvisning. Är om 2 veckor och Fiorello ser idag VÄLDIGT rolig ut då han är minst 5 cm högre bak än fram :o(. Det påverkar såklart gångarterna lite och jag vill ju ha en bra bedömning av honom juh.... Så nu blev jag jättenervös! Får verkligen hoppas han växer ikapp sig på de 2 veckor som är kvar! Såg på hemsidan att det är 60 anmälda föl med väldigt intressanta härkomster så det är nog många fina fölisar som är med. Var totalt 3 st efter Figaro så det kan ju vara kul att se dom andra 2 om det hinns med tidsmässigt.

Idag övade vi med mina oersättliga inackorderingar Elin och Christine!! Vet inte vad jag skulle göra utan dom...  Efter en "sten, sax, påse" fick Christine den stora äran att ta prinsen (även kallad pirayan då han är inne i en period där han försöker nafsa på allt som rör sig) ;o). Fille tyckte att det fanns 2 lägen, skritt där man drar benen efter sig - eller fullt ös medvetslös - så Christine hade fullt upp med att försöka få ordning på den lilla skrutten *hahaha*. Jag är jättetacksam att dom hjälper mig, själv är jag inte direkt i form att visa busig fölunge ännu. Här kommer lite bilder från dagens övning i paddocken:


Överbyggd - men söt - Fiorello, på dagen 3 månader gammal


Det visade sig att han kunde gå fint... en liten stund... ;o)


Mor och son, blickar ut över omnejden

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0