Tråkigaste dagen hittills?!

Det måste väl ändå vara idag?! Det är skitväder ute, är INGENTING på tv, har ingen bra bok att läsa, inget gott att äta eller fika på, Albin sover så jag kan inte mysa med honom, Gustaf är iväg och köper bildelar och som alltid när han ska iväg "en snabbis" tar det evigheter... Det är inte lätt att vara gift med Alfons Åberg alltid - "ska bara" ni vet... ;o). Har ingen som helst inspiration att lyfta ändan ur soffan för jag är jättehungrig och Gustaf skulle köpa med mat hem. Okey - erkänner att jag är lite gnällig nu ;o). Hade jag vetat att Albin skulle sova så länge han gjort hade jag ju gått ut och mockat för länge sedan, men jag trodde verkligen han skulle vaknat för länge sedan. Han har sovit i 3,5 timma nu! Är ju toppen om man får en sådan sovpaus varje dag, börjar se en tendens till det sedan ett par dagar tillbaka.

Har roat mig med att beställa lite kläder på nätet till Albin (rea + internetshopping = GREAT!!). Piggade upp mig lite iaf ;o).  Hade lätt kunnat köpa hur mycket som helst men lyckades lägga band på mig, trots alla ljuvliga små kreationer som finns. Måste iofs erkänna att det finns mycket sötare kläder till flickor än pojkar men det finns en hel del riktigt fräcka grejer till boysen också...

Tjohoo - nu kom Gustaf med mat! Hej då :o)

Mammig!

Albin har blivit mammig! Han är inne i en period av konstant ätande och då pappa inte har några "boobies" är han tyvärr inte lika intressant för tillfället ... Får ju säga att det blir lite småjobbigt när han ammat i 3-4 timmar (vilket inte alls är ovanligt) och även om han tar power-naps lite då och då så hänger han mer eller mindre på bröstet hela tiden. Blev varnad av barnmorskan att det kunde komma sådana perioder nu i början så det är "normalt" men man blir ju onekligen  lite låst... Hoppas att det ska lugna ner sig snart så man kan få lite bättre rutin på dagarna, nätterna funkar än så länge bra! Annars funkar det rätt bra, man börjar komma in i rollen mer och mer... Albin är rätt snäll och lugn, han gråter i princip bara när han är hungrig. Imorgon ska vi till BVC för första gången och se om han har gått upp i vikt osv... Ska bli lite spännande, vore ju väldigt konstigt om han inte vuxit så som han äter! ;o)

Annars är det bra, börjar känna mig som vanligt i kroppen igen och känner mig inte längre överkörd av ett tåg - vilket är oerhört skönt! Har utökat mina promenader mer och mer och jag hoppas kunna börja röra lite på Ella nästa vecka :o). Sedan återstår bara att vänta ut startsignal att börja rida igen.... Ska bli så fantastiskt KUL!!!! :o)

Gördis mår bra!! :o)

Tack och lov!! I morse när jag var ute hos katterna så var Gördis "som vanligt" igen. Pep inte när jag kände över henne och verkade vara på allmänt gott humör. Var så himla skönt :o). Enda kruxet var att hon var väldigt skygg när hon var ute i stallet, så fort det lät något såg hon ut som att hon ville lägga benen på ryggen och dra... Stackars lilla missan.... Tror hon har fått storstryk av en annan katt och det känns inte bra när stallet är mina katters revir - då är det skit om grannens katt kommer och leker mobbare *morr*

Jaja, huvudsaken är att min lilla katt inte var skadad!! :o)

Molly kom på besök :o)

Såklart var vi tvungna att föreviga denna händelse ;o)


Molly skulle bara smaka lite...


Molly visade sig vara en riktig linslus medan Albin mest var otröstlig (=hungrig såklart)


Vet ni vad som händer efter en sådan här bild....


... jo mammorna bryter ihop av skratt!! :o)

Vi tog en matpaus för bebisarna plus gjorde vissa strategiska logistikförändringar och fick några bilder till. Lite lugnare bilder nu när bebisarna var mätta och belåtna ;o)


Säg "hej" till publiken ;o)


Vakna kompis?!

Mina rara djur....

Har blivit lite si och så med uppdateringar det sista... Tänkte köra en snabbrésume på djurfronten -

Tyvärr så mår inte Gördis bra! Hon verkar ha varit i slagsmål eller något (hittade en pälshög i en av boxarna) och vi letade som tokar efter henne. Till sist hittade vi henne och hon mår inte helt bra, verkar ha skadat sig antingen i höften eller ena bakbenet :o( hon haltar lite och vill INTE att man lyfter henne. Har stängt in katterna i sadelkammaren inatt så hon får vila i lugn och ro, så åker vi in till veterinären imorgon bitti. Bäddade riktigt gottigt åt henne med en fleecefilt på frigolitunderlägg så hon borde få det varmt och mysigt. Känns inte alls roligt att hon har ont men jag är så himla tacksam att vi hittade henne överhuvudtaget! Hoppas verkligen inte det är något allvarligt med min lilla misse... Sally däremot mår jättebra.

Ella mår bra men jag tror att hon vill börja komma igång lite. Förhoppningsvis kan vi börja lite smått nu i veckan med tömkörning och longering. Jag börjar känna mig rätt okey i kroppen, fortfarande lite öm "i mellangärdet" men annars ok. Ska bli väldigt, väldigt roligt att sprattla igång primadonnan :o)

Melrose verkar ha kommit in i en växtfas, är inte alls lika "nygräs-svullen" i kroppen utan börjar smäckra till sig... Ska bli kul och se hur hon artar sig efter denna perioden, borde hända en hel del med henne under hösten. Hon är fortfarande lika gosig och underbar i sättet och det känns bra inför kommande utmaningar ;o).

Fiorello växer så det knakar. Jag vet att jag har lovat bilder men det har regnat varje gång jag har haft möjlighet att gå ut de senaste dagarna och det känns inte så kul med bilder när dom är genomblöta. Men det kommer! Han har börjat mopsa sig lite så man har fått bli lite tuffare mot honom nu. Börjar även bli dags att öva på att gå vid sidan inför visningen om 2,5 vecka... Oooaaaahhh.... Blir spännande!!

Selene ser fortfarande grymt fräsch ut i kroppen. Funderar på när man kan börja greja mer med henne... Gissar att man kan starta när Lilleman är 4 mån?!  Det blir ju att sätta igång henne i september i så fall. Ska bli jätte, jättekul att se hur hon kommer igång och blir med lite ridmuskler - tror hon kan vara riktigt fin :o)

Annars har jag lite grejer som måste fixas med hästarna, Lilleman ska träckprovkollas, vaccineras, Ella ska vaccineras, alla ska få sina boutilism sprutor, behöver få ut en tandläkare och kolla mina... Hmm... var väl ungefär det som ligger i pipeline just nu... :o)

Håll nu tummarna att det inte är något allvarligt med Gördisen....!!!

Albin

Ibland vill man bara visa upp sin lilla bebis... Och så är fallet just nu ;o)
Min lilla prins!!


Mysigt att vara med när pappa spelar piano...


Jag KAN faktiskt vara vaken också... (även om det inte är så ofta *s)


Hej, hej...

Hmmm...

... vilken jättemelon!!! Hur äter man på den?! ;o)

Jag & Albin

Då jag är raka motsatsen till linslus finns det ju inte så många kort på mig och Albin... Börjar ju inse att jag får bita ihop och vackert ställa upp, för det är ju jättetrist om man inte skulle ha några! Här är iaf en på mig och min lilla son... 

Fiorello

Fiorello är så mallig nu när han ÄNTLIGEN når upp över boxkanten och också kan titta ut som dom stora hästarna gör ;o). Är så himla söt när han står och pockar på uppmärksamhet - "här är jag, kan också - Kom då!!!"...




Kanske dags att beställa en namnskylt till Fille också?!

Gottegrisen Gördis...

Tyvärr ser man inte var hon ligger men Gustafs leksaksbil är under detta regnskynke och Gördis ligger som i en hängmatta här kan man säga - hon tyckte det var UUUUUUNDERBART.... ;o) Lilla gottegrisen....






Världens sämsta mamma?

De senaste 2 dagarna har Albin haft det jobbigt! Han vill amma HEEEELA tiden från fm till kvällen. Känns inte helt bra-  är det normalt?! Har han ont i magen eller om det bara är en amningsfas han går igenom?! Hur ska man veta sånt? Får han inte amma är han otröstlig och bara gråter... Visserligen inga "tårar" och det känns mer som att det är uppmärksamhetsgråt. Vi gör allt vi kan för att han ska få vara nära, kroppskontakt, ammar och byter på honom. Får han amma är han nöjd... Gissar att man får ge det ett par dagar?! Detta är inte lätt!!!

Dessutom har han fått skavsår i ljumsken av blöjan :o(. Det bästa jag hittat på nätet är att smörja med Idominsalva  - ngn som har något annat tips?? Självklart får man ju skitdåligt samvete att vi inte sett skavet tidigare och man känner sig som världens sämsta förälder... Min stackars lilla prins :o(

Nej, dags att amma igen....

Albin, 1 vecka :o)

Idag fyller Albin 1 vecka gammal! Det firade han genom att tappa navelstumpen ;o)...  Och vänta duktigt utanför stallet när mamma fixade med hovslagaren. De sista dagarna har varit riktigt bra, vi har haft ett bra flyt och Albin är jättesnäll. Har inte gråtit särskilt mycket och när han gråter är det för att han är hungrig - något som han är mest hela tiden - mamma upp idagen ;o). Han har ett himla humör när det kommer till matvanorna, det är "NU!!!" som gäller (och det känner vi ju igen *hahaha*). Stackars Gustaf att ha 2 sådana krävande matvrak i familjen ;o)

Han har sovit bra 3 av 4 nätter och inatt var det riktigt bra, kände mig nästan helt utvilad när jag vaknade idag och det var hur skönt som helst. Igår var vi hos läkaren och tog lite standardprover, vägde honom osv. Fick även "visa upp" hur han ammar och fick beröm godkänt (vilket innebär att han har en bra sugteknik *s). Är helt sjukt vilka grejer man diskuterar nuförtiden ;o)... På hemvägen höll mamma Jennie på att förgås av hunger, så köpte vi take away mat och våldgästade min syster och sambo som inte bor så långt ifrån BB. Nu var väl inte Cecilia jätteledsen för att få träffa sin systerson igen och det var kul att se Tyko som har vuxit jättemycket sedan vi passade honom för några veckor sen. Blev kvar och fikade några timmar och sedan var det väldigt, väldigt skönt att komma hem... Har insett att 1 aktivitet per dag är nog max vad jag orkar med än så länge ;o). Albin däremto var inga problem, han uppförde sig toppen hela dagen och jag är sååå stolt över min lilla juvel...

Myrsteg går också framåt...

Sakteliga börjar kroppen återhämta sig och det känns som att orken kommer åter, myrsteg visserligen men ändå! Imorse var hovis här och fixade Fille, och jag kunde vara med å hjälpa till - vilket är STORT med tanke på att jag mest legat i soffan sen jag kom hem... Albin låg i vagnen utanför stallet och sov som ett sant A-barn :o).

Fiorello var också jätteduktig, han växer otroligt mycket i fötterna nu och de "felaktigheter" han hade från födseln är helt justerade - SKÖNT!! Det enda som är nu är att han vrider bakhovarna lite när han går (blir mer vridning när hovarna är långa) så Gustaf fick en lektion i hur han ska raspa på insidorna av hovarna för att justera och nu ska Fille raspas var 3-4:e dag.... Inte lätt att vara liten ;o).... Eller ja, ,så "liten" vet jag inte om han är längre!! Har ju inte umgåtts något med mina hästar denna vecka då jag varit så trött, så med en veckas "frånvaro" visade det sig väldigt tydligt hur mycket han har vuxit!! Han är utan tvekan minst 1 dm högre i manken än sist jag mätte honom! Ska mäta sedan för jag blev jättenyfiken :o). Han har fyllt ut över hela kroppen och ser mer ut som en liten häst än en älgkalv. Har inte blivit så där jättemycket mörkare och han har fortfarande MASSA fölpäls kvar att fälla av - börjar bli nervös om han hinner få av sig det innan visningen i augusti?! Hoppas det iaf!

En annan som växer är Melrose!! Hon börjar bli jättefin, har börjat släppa "tonårshullet" och smäckra till sig - ska bli jättekul att se hur hon ser ut efter denna växtperioden :o), hon är ju inte så långbent och lite kraftigare i modellen än Ella och Fiorello men jag tror hon kommer bli en liten goding.

Ella är jättemammig! Hon är helt fascinerad av bebislukten när jag kom ut och stod och snosade och gosade med mig hur länge som helst. Ella har ju alltid varit fascinerad och tyckt om barn så det ska bli kul att se hur hon reagerar på Albin när hon väl får träffa honom....

Åh, det är såååå skönt att vara hemma!!! :o)

Mamma Jennie...

Det som är mest fantastiskt är när man tittar på sin lilla bebis och konstaterar att det är 10 fingrar, 10 tår, ögonen sitter där dom ska och han verkar helt frisk :o). Det är en oerhört lättnad, särskilt som vi inte gjorde några  tester på handikapp osv under graviditeten. Han är verkligen helt perfekt och det känns underbart :o). Är jätteglad för min fina, fina bebis. Att försöka förstå att man är MAMMA till sin alldeles egen SON är galet! Det är snudd på ofattbart att jag och Gustaf lyckats producera denna perfekta lilla varelsen. Han är verkligen helt ljuvlig och man kan sitta och beundra honom hur länge som helst.... Här kommer lite bilder från "mitt nya liv" :o)


Detta är vad jag tittar på under dagarna... Min sovande, söta lilla son efter en amnings-session ;o)


Liiite rosa kan min kille faktiskt ha *hahaha*


Närbild


Snuttis...


Första badet




Promenad...

Förlossningen...

Då börjar jag landa i allt som har hänt och ska försöka samla mina tankar och berätta för er ;o)... Som ni förstår så kom Albin 1 vecka för tidigt (vilket var välkomnat som ni också vet *s). Kände redan på måndagskvällen att det var "något" som var annorlunda men kunde inte sätta fingret på vad det var, sov knappt någonting den natten för det kändes konstigt med magen, värmen osv... På tis morgonen hjälpte jag Gustaf med utsläppet av hästar, gick in för att äta frukost och sedan var det dags för stallfix. Hade börjat få värkar men var inte riktigt säker på om det var "riktiga" eller om det var nya förvärkar men det kändes allt lite lurigt... Ringde Gustaf runt lunchtid och bad honom komma hem för jag tyckte det var såpass mycket mer att jag inte ville vara ensam.... Efter en lååååång dag med vad som visade sig vara "riktiga" värkar ringde jag och pratade med sjukhuset för att stämma av lite. Dom vill ju att man ska vara hemma så länge som möjligt så vi tog em passet med att ta in hästarna, gick en kortare promenad, åt middag osv. Vi åkte in till sjukhuset vid 8 och tog lite kontroller osv, jag låg på 4-5 min mellan värkarna och det var rätt jobbigt men det visade sig att jag var bara öppen 1 cm så vi blev hemskickade vid 22-tiden. Hemvägen var INTE rolig, och det var inte de efterföljande timmarna hemma heller. Försökte verkligen hantera det men vid halv 3 orkade jag bara inte mer och vi åkte in igen.

Och nu kommer massa detaljer (sorry för det men det hör liksom till *s). Vid 4 var jag öppen 4 cm och vi deklarerade att jag ville ha ryggbedövning vilket noterades och personalen gick för att förbereda. Min värkar låg nu på 2-4 min mellan och upp till 2 min långa = ganska jobbigt!! Av någon anledning så kommer aldrig ryggbedövningen, timmarna går och värkarna blir bara värre och värre. Får höra att "han är på väg" hela tiden men inte f-n kom det någon bedövning! Körde på lustgasen och den hjälpte en del för att distrahera men den tog ju inte bort några smärtor... Efter vad som kändes som hundra år kom iaf narkosläkaren, tittar mig i ögonen och säger "Jennie, jag kommer tillbaka om 5-10 min" - och det var det sista jag hörde från honom! Skulle tro att detta var runt 6-tiden någon gång (min tidsuppfattning är inte helt hundra). Han kom aldrig! Vid 7 var det skiftbyte av barnmorska och nu kom Pia som var fantastisk. Hon blev informerad att jag var öppen 5 cm precis innan 7 men mina värkar var outhärdliga så hon blev lite fundersam, så hon kollade mig igen 20 över 7 och då var jag öppen 7 cm, kl 8 började jag krysta = 10 cm så jag hade tydligen ett rasande tempo på slutet... Därav mina hemska värkar! 08:51 föddes Albin...

Tänker inte gå in mer än så på förlossningen och detaljerna kring det - iaf inte mer än att det var vidrigt! Helt ärligt - jag fattar inte att folk VÄLJER att föda utan bedövning!!!! Nu slumpade det sig så att jag inte fick något (oh det kommer jag aldrig förlåta)  val, men fy fan!!!  "ONT" har fått en heeeeelt ny innebörd... Det ögonblicket när jag kände att Albin "kom ut" var nog den största lättnad jag har känt i hela mitt liv...

ALBIN

08:51 den 15 juli föddes min lilla son ALBIN på Mölndals Sjukhus. Han var 49cm och vägde 3230g och är helt ljuvlig... ;o)


1 tim gammal


Trötta pojkar


Stolt pappa


Nyss hemkommen...

Check! :o)

Sadel putsad - check!
Träns x2 putsat - check!
Tömkörningsgjord putsad - check!
Ridstövlar putsade - check
Lädergrimma putsad - check!
Alla schabrak tvättade - check!
Alla lindor tvättade och upprullade - check!

Har haft en riktigt produktiv dag med avseende på dåliga samveten kan man säga... Är mycket nöjd med att ÄNTLIGEN ha fått putsat grejerna :o). Efter en fixardag på fm kom syster vid lunchtid och hade med sig indisk mat, en promenad på det med en glass som belöning... Ganska bra lunchdate va ;o). Sedan satt vi och fikade och tjötade strunt. Blev mycket snack om förestående förlossning osv... Är ju en hel del stora grejer som ligger framför en just nu ;o).

Igår glömde jag berätta om duktiga Ella och Gustaf! Gustaf red Ella och dom var så duktiga så. Ella tycker det är lite svårt att förstå vad Gustaf vill men hon kämpar på och uppför sig som ett sant änglabarn ;o). Gustaf var duktig och kämpade på han också, är lite ringrostig då han inte ridit så mycket sista tiden men det gick riktigt bra och jag är så stolt över mina hjärtegryn....

"Du ser sprickfärdig ut"

Idag har jag banne mig härjat loss fullständigt! Kontrollfreak som jag är vill jag ha förberett så mycket som möjligt och med tanke på att allt som går att förbereda inför Albins ankomst är klart så finns det inte så mycket mer att fixa där. MEN jag kom ju på att det finns lite att förbereda i stallet, insåg att det är ju inte kul att ha sommarstädningen av boxarna kvar efter förlossningen... Melrose box var ju redan skrubbad och tömd så var det "bara" att kalka, fylla upp den med spån, och allt annat hon behöver för att "flytta hem igen" ;o). Tömde även Ellas och la in nytt spån i den (här fick jag hjälp av Gustaf att tömma några kärror). Selenes tömde vi ju inför fölning och efter fölning så den är inte så mycket att göra med nu tack och lov. Är bara 1,5 vägg som ska skrubbas där... Sedan gick jag loss med sopborsten och städade spindelnät :o). Fortsatte ute i ladugården med att städa, såg ut som kriget med foderspill, hö och annat bös.... Förberedde även höpåsar för 3 dagar till mina hästar... om-utifall-att ;o). Känns väldigt, väldigt skönt att det mesta (är bara Selenes väggar och putsa Ellas utrustning kvar) är helt klart, nu får liksom Albin komma *hahaha*

Har dagen till ära även sprattlat igång Ella igen efter sin "kiropraktor/högtrycksvila" ;o) och hon såg kanonfräsch ut! Den stelheten jag sett i hennes högersida var som bortblåst!!!! Kändes jättekul och nu får jag slänga upp Gustaf på ett kortare pass imorgon :o)

Hann även med en liten sväng till Ale Jennylunds Ridklubb för att kolla dressyrtävlingarna där. Är helt imponerad att dom ens ger sig ut i det skitvädret och dom skall ha all eloge för det men kan inte påstå att jag blev ett smack sugen *s! Var iaf jättekul att träffa min gamla stallkamrater, det var ett tag sedan... Fick den underbara kommentaren att "du ser sprickfärdig ut" - snacka om att slå huvudet på spiken - för det är PRECIS som jag känner mig ;o)... 

Nej, dags för hästhoppning på TV :o)

Jippie!!!!!!!

Idag är en stor dag - jag har betalt av min CSN-skuld!!!!  Det  betyder att jag är heeeeelt fri från CSN *wehayyyy*.... Kan inte med ord beskriva hur fantastiskt, underbart det känns... :o). Är nog så att jag skulle vilja fira det på något sätt, en flaska bubbel hade varit fantastiskt gott - men det blir det ju inget med tyvärr. Kanske ska försöka komma ut och äta något ikväll, har ju länge velat komma iväg till "Hello Monkey", men det brukar vara svårt att få bord om man inte bokat... Vi får se när Gustaf kommer hem helt enkelt :o)

Tjooohooo!!! :o)



NO MORE!! :o)

Another rainy friday...

Usch vilket trist väder det är! Mjäk-matte sitter här och tycker sååååå synd om mina pållar, eller rättare sagt - min lilla prins! Primadonnan fick ett tunt regntäcke på sig idag så henne går det ingen nöd på, Selene är nöjd om hon får gå naken och Melrose lika så, men Fiorello, min lilla skruttiplutt kanske inte gillar vädret?! Jag tittade precis ut och dom går med mulen i backen och VERKAR inte tycka det är överdrivet hemskt ännu iaf... Är säkert så som Gustaf säger - att jag är tramsig, det är hästar och dom klarar sig! Men varför envisas dom med att stå mitt i hagen och varför går dom inte och ställer sig i lä när det finns den möjligheten? Knäppisar!

För skoj skull kollade jag lite igen och det FINNS ju faktiskt regntäcken för föl ;o). Inser ju såklart att det bästa är att han får "härdas", kommer ju ändå in i em så det är ingen katastrof... Men det var ju fantastiskt gulligt med ett sådant här:


http://www.folvaskan.se/?artnr=foltacke3

Hittade även detta:


http://www.mg-syatelje.se/

Jaja, ska väl egentligen inte ens fundera på det - är väl lite väl tramsigt även för mig ;o)...

Har iaf varit duktig idag och målat en strykning till i badrummet, nu är det SNART klart. Tror att det räcker med en omgång till bara. Hade varit skönt att få göra klart det, jag är ju expert på att påbörja olika projekt och sen får Gustaf göra klart ;o). Tror att min käre make hade uppskattat massor om jag faktiskt fixar färdigt i badrummet själv denna gången... Vad tror ni?! ;o)

Regn, regn, regn...

Jösses, vad det tog i med regnet! Hästarna ser måttligt roade ut i hagen. Var liiite typiskt för jag skulle precis ut i stallet och hitta på något med Ella när himlen öppnade sig och regnet började ösa ner, kändes lite omotiverande att gå ut då ;o). Istället har jag slappat i soffan - igen. Känner mig så himla onyttig när jag inte gör något vettigt, men meningen är ju att jag ska "vila inför den stora utmaningen" enligt alla så det är väl bara att lyda ;o). Har iaf snart tvättat upp alla lindor och schabrak till Ella så HELT oproduktiv har jag ju inte varit *hahaha*...

Annars är det bra, känner att jag borde rycka upp mig lite och inte sitta här och gnälla över att Albin inte vill komma ut, blir ju tokig på att man ska gå och vänta. Är ju trots allt ca 2 veckor kvar till vi är på 40 så nu har jag bestämt mig för att det är tidigast då han kommer. Visst hade det varit skönt om han tittade ut lite tidigare så man kan börja komma igång med "det nya livet" men det får väl vara en bonus i så fall. Mamma gick ju över tiden med mig så det är väl bara att förbereda sig på  att det är mer troligt att jag går över än att jag får tidigt...

Med det sagt, ska jag nu byta om - hänga upp lite lindor som är tvättade och gå ut och mocka hos hästarna!

Tjipp

Sommarstädning...

Då har jag varit ute och städat väggarna i Melrose box - dom såg verkligen ut som kriget men det blev sååå bra :o). One down, one to go - för även om Ella harvar runt i boxen och är hemsk att mocka till - så håller hon sig ifrån väggarna, vilket i sin tur leder till att hennes box behöver jag inte tvätta!! Inget ont som inte har något gott med sig *s... Men oj, vad det var tråkigt att städa väggarna! I Selenes box får banne mig Gustaf hjälpa till ;o). Fördelen med hennes box är att hon också är renlig så där är det i princip bara 1 vägg som måste fixas till, tycker nog att jag har ganska välartade pållar ändå!

Dessutom håller jag på och tvättar upp alla Ellas benlindor och schabrak som har legat och drällt i källaren. Har inte känt mig särskilt motiverad att gå igenom allt det när jag inte har kunnat rida och använda dom... Men nu börjar det kännas som att jag ser ljuset i tunneln och jag ser ridningen, om än på avstånd - och då är det ju bäst att alla lindorna är rena och förberedda, eller hur?! *hahaha*

Ska se om jag kan uppbringa tillräckligt med energi och putsa sadel, träns, ridstövlar och tömkörningsgjord så är alla mina "dåliga samveten" omhändertagna ;o)...

Barnmorskebesök - check!

Jahapp, då var man hemkommen från barnmorskekontroll vecka 38. Nu går jag varje vecka och undersöker läget. Återigen var blodtryck, blodvärde, järnvärde, hjärtfrekvens, position, storlek, vikt och tillstånd så NORMALT det bara kan vara... Känns såklart jätteskönt att veta att Albin mår bra och allt är i ordning men det gör inte att jag tycker det är mindre jobbigt just nu! Min barnmorska är jättetrevlig och precis sådär käck som man förväntar sig, men hör jag denna käcka stämma klämma ur sig hur NORMALT allting är en gång till skriker jag! Det är tungt, otymplig, obekvämt, man är konstant kissenödig och jag är ridsugen som f-n - allt annat än "normalt" för mig och ingen hade blivit gladare än jag om den lilla knodden ville göra entré i egen hög person ;o) - och egen "hög" person innebär denna vecka ca 47-48 cm över havet och ca 3,1 kg tung liten Albin... Inte så skräckinjagande när man skriver det så här, men lägger man till att den knodden ska ut den vägen det är avsett så blir det lite värre ;o)

Siffernörd som jag är så har jag precis läst att 92% av alla bebisar föds v38-42, det känns ju bra men jag har verkligen ingen lust att gå över de (i min värld) maximala 40 veckorna, utan jag har nog bestämt mig för att han ska komma ut på måndag ;o). 11 juli tycker jag verkar vara en bra dag att ha som födelsedag så varför inte?! *hahaha* tänk om det var så enkelt...

Idag har jag fått hit vagnen, baby-gym och babysitter, plus en herrans massa kläder som Världens Bästa Kusin bidrar med! Så nu är allt klart och på plats. Har till och med packat "förlossningsväskan" ;o) så det är bara för Albin att "pluppa" ut som min kusin så fint kallade det... Återigen - tänk om det var så enkelt *s.

Nu ska jag nog gå ut och sommarstäda Melrose box, känner mig konstigt nog rätt laddad att skrubba grönsåpa på boxväggar idag... Märkligt....

Fiorello igen ;o)

Det är så underhållande att blicka ut över hagarna nuförtiden. Fiorello har börjat bli stora killen och tar mer och mer en plats i flocken. Han och Melrose har börjat leka en hel del och han är inte lika beroende av mamsen utan nu kan hon dra ganska långt innan han börjar gnägga efter henne, eller vad säger ni om denna bilden ;o):


Selene är längst till vänster, Fiorello är den som är till vänster i "klungan"...


Fast mamsen är fortfarande bäst ändå.... ;o)

Fiorello ser verkligen inte rolig ut nu när han fäller av sig fölpälsen, tycker det går jättesakta och han ser nästan sjuk ut med sina "fläckar". Förhoppningsvis hinner han få av sig allt innan fölvisningen i augusti *hoppas, hoppas*

Det är iaf kul att han börjar växa till sig, den lilla tunna sparrisen som tittade ut förste maj är borta och nu börjar en ståtlig prins formas - tycker jag iaf ;o)! Rumpan börjar bli riktigt gossig och det ska bli jättekul att se hur han kommer utvecklas härifrån... Nu är han lite större i bakdelen igen, men jag hoppas att framdelen ska hänga på igen ;o) 

På måndag börjar det...

... Falsterbo Horse Show - och det blir inget för mig i år :o(. Jag är riktigt besviken för att jag missar det, hade varit så fruktansvärt roligt att kolla på unghästkvalen i år igen, men inser ju att det inte funkar...  Är lite FÖR gravid och det är lite FÖR nära leveransdatum... Jaja, det får väl bli nästa år antar jag. Det är bara så svårt när man hör alla kompisar som börjar smida planer om denna härliga vecka! Hoppas iaf att alla som åker får en härlig vecka med LAGOM Falsterboväder och inte bryter några ben ;o).Ta lite rosa bubbel för mig också! Är skitavundsjuk på er!

Okej - en "onödig" grej blev det...

... men jag var ju bara tvungen!!! Hur söta var inte dessa gympaskor?! Dessutom blinkar dom i hälen... Klart att detta ska bli Albins första skor - eller hur ;o)


Märket är Moomin och jag kunde ju bara inte motstå dessa underbara Stinky-skor ;o)

En heldag på Ullared

Tro det eller ej, men det gick riktigt bra på Ullared idag! Visst var det mycket folk, och fötterna svullnade i värmen men med lite fikapaus gick det att lösa ;o). Det var faktiskt riktigt skoj, Alex var med som expertråd och hjälpte mig med vad jag behövde köpa inför Albins arrival och det är ju guld värt för själv är man helt lost! Får verkligen rekommendera alla i liknande situation att åka med en rutinerad kompis och få hjälp, jag bara plockade på mig allt som Alex sa att jag behövde i princip - kanon!! Så nu har jag köpt "allt" som behövs i början, är bara blöjor kvar - men det ska väl Gustaf lösa när jag ligger på sjukhuset ;o).  En  känsla av välbehag trots allt, min kontroll-freak-sida kan andas ut att allt är iaf förberett till den grad det går och nu är det bara att vänta... Något som inte direkt är min starka sida dock ;o)

Hursomhelts, fick även köpt lite småpryttlar till mina älsklingar; Melrose fick en ny fin grimma, Fiorello en ny "kliborste" och missarna fick en vattenskål... Känns lite jobbigt att jag inte fick köpt något till Ella men hon har ju redan fått 2 träns det sista och i ärlighetens namn BEHÖVER jag inte köpa något till henne just nu, den bortskämda primadonnan har ju redan allt ;o). Till mig själv/Albin köpte jag faktiskt en amningskudde, och för att skoja till det lite köpte jag en ROSA med hästar på ;o). Är ju inte så mycket rosa jag kan köpa just nu så jag blev lite obstinat med kudden... *hahaha* Nu är jag kanon-nöjd! Konstaterade förresten precis att den kudden är PERFEKT som "datorkudde" när man sitter i soffan framför tv:n ;o)

Nu sitter jag här i soffan och slappar, är helt slut och orkar inte göra många knop efter dagens insats. Ella har vilat ett par dagar efter sin kiropraktorbehandling plus olidligt väder så planen är att göra något med henne imorgon igen. Saknar att fixa med henne och saknaden efter ridningen har gjort sig påmind igen... Känns som en smärre evighet sedan och jag är full av idéer på hur jag ska lägga upp ridningen och träning. Ska bli skitkul när man kommer igång igen :o). Kan ju däremot inte direkt påstå att det känns sådär jätteupphetsande att veta att det som står mellan mig och ridningen är en förlossning med tillhörande efterläkning... *suck* Är fortfarande lika rädd för att ge mig in i den där förlossningen och nu vet jag att det är nära, nära vilket gör att känslan av att "jag vill inte" blir mer och mer påtagligt... ;o) Att jag är olidligt trött på att se ut som ett mumintroll (och inte kunna böja mig ner för att knyta skor eller ta på sig strumpor etc) har inte direkt gjort att min syn på förlossningen ändrats! Alla säger att i slutet är man så trött på att vara gravid att förlossningen inte känns så hemsk längre - och jag hävdar att det är bullshit - jag är trött, tröttare, tröttast på att vara gravid, men jag är precis lika opositiv till förlossningen ändå! Sådetså! Samtidigt som man vill ha det överstökat... Hmm... mycket märklig känsla!

Nu ska jag titta på hoppningen från Aachen som jag spelade in igår - TACK ALEX för en toppendag och alla råd! Det uppskattades verkligen :o)

Hästfjäsk ;o)

Okej - jag MÅSTE bara skryta om om min lilla prins - IGEN... ;o) Jag vet att det börjar bli tjatigt men han är ju sååååå duktig och jag kan inte låta bli ;o). Igår bestämde jag mig för att svampa av hästarna ute i hagen, och då självklart skulle ju även Fille få testa att svabbas av med kallt gott vatten på kroppen, och han stod som ett ljus! Verkade tycka det var riktigt skönt och ville absolut inte gå iväg när jag var klar. Det är vad jag kallar DUKTIG 2-månaders kille :o). När vi var klara hade jag ju inte hjärta att vara sträng utan han fick faktiskt leka med hinken - som belöning såklart *ler* och det tyckte han var jätte-jättekul!


Det komiska är att hästen ni skymtar i bakgrunden är Selene - Fille är rätt cool och inte sådär jätteberoende av mamsen ;o)



Det roliga är att jag har lärt mig en sak (kanske ganska självklart men det blev så tydligt igår) - och det är att passa på att välja rätt tillfälle att introducera nya saker så länge man har möjlighet att välja. Självklart hamnar man i situationer där man "måste" göra vissa saker, men igår var PERFEKT tillfälle att introducera vatten och svamp - även för Melrose. Hon har ju varit lite tramsig innan men även hon tyckte matte hade världens bästa grej på gång igår när vi svampade... ;o)

Ella var lite kluven på om det faktiskt var skönt eller ej, men efter en liiiten stund såg det ut så här:

Så jag misstänker att hon bestämde sig för att det var mysigt - den lilla gottegrisen... *s. Tack Christine för hjälpen! :o)

En bra dag

Idag har jag haft en MYCKET trevlig dag hittills. Åkte och fiskade upp pappa och Lillebror för att dra till syster och bekanta oss med hennes lilla 9-veckors valp - trodde vi ;o)! Det visade sig att vi lyckades tajma lillskitens förmiddagslur på 3,5 tim och han sov verkligen HELA tiden vi var där... Men han var söt ;o). Nu var ju inte det enda anledningen till att vi åkte, utan vi ville ju såklart umgås mes syster så vi badade i poolen, åt god lunch (sallad med kräftstjärtar - mums), badade igen och sedan fikade vi glass med chokladsås - en dag helt i min smak kan man säga. Hade lite ångest över att se ut som ett mumintroll i bikini innan jag åkte men insåg att det är bara pappa och syskon som ser mig och ett svalkande dopp i poolen lockade alldeles för mycket!
Som ni vet liiiider jag verkligen av vädret i kombination med magen så allt som bidrar till att kyla ner mig är fantastiskt  bra och högt prioriterat... Med 26 grader i poolen var det alldeles lagom, man fick känslan av att det var väldigt kallt när man hoppade i och efter en stund var det bara helt underbart... Mumintroll-varning till trots ;o)

Efter att ha dumpat av familjemedlemmar lite här och var är jag hemma igen, har precis ätit middag och har det rätt så skönt i soffan. Väntar på att Christine ska komma så vi kan släppa ut hästarna. Dom har haft det jättegott i stallet idag. Var inne hos dom innan jag skulle åka förut för att ge dom mat - det var 4 hästar som låg och sussade gott då ;o). Sötisar... Känns ju väldigt bra när dom uppskattar det så mycket att få komma in dessa timmar, är ju så nojjig med om, vad och hur jag ska göra med mina raringar för att dom ska ha det så bra som möjligt. Nu känns det som att jag har en bra set up och hästarna verkar iaf nöjda - då är jag nöjd och glad ;o)

Nu ska jag försöka vara duktig fru och gå och hänga tvätt, hörs!

Ändrade planer!

Allt blev helt plötsligt förändrat med min planering jag skrev om igår - hovslagaren kom ut idag istället. Något som var grymt bra då Selene dragit av sig en sko och såg ut som kriget i sen ena framhov. Det var med nöd och näppe det gick att fästa en sko där igen så nu får vi hålla koll på henne! Fille  blev verkad och ser riktigt bra ut i sin benställning nu *KUL*. Han var hur duktig som helst när Selene skulle skos för då var han ensam i boxen hela tiden, visserligen stod Selene precis utanför och jag var med honom inne, men han är ju bara 2 månader och det var en stor grej för honom. Han var lite nervös till en början och for fram och tillbaka  en stund, men det gick snabbt över och efter lite mys med gummiskrapan och matte ställde han sig och sov... duktiga lilla prinsen :o)!

Så med detta blev det ju inget Gekås idag utan det blir nästa vecka istället. Däremot har jag gjort en utflykt till Skatteverket - verkligen jättekul *not*. Har lyckats med bedriften att fylla i min skattedeklaration för företaget fel  3 ggr (!!!) så jag åkte in och gick igenom det med min kontaktperson istället. Så nu är jag fullt uppdaterad med hur man ska göra ;o). Är ju så pinsamt för det är ju inte direkt raketforskning att fylla i deklarationen, har ju dessutom gjort det x antal ggr innan men jag skyller på "tillfällig sinnesförvirring under graviditet"  och det verkar funka ;o). Nu är första kvartalets redovisning äntligen godkänd iaf så snart får jag väl tillbaka mina momspengar hoppas jag...

Nu är jag heeeelt färdig! Har haft dunderhuvudvärk hela dagen och jag mår illa, ingen bra dag alls idag... Stensomnade när jag kom hem från min utflykt och nu försöker jag uppbringa energi och gå ut och longera Ella så hon iaf får röra sig idag. Vilade igår... Blir nog aktivering seeent ikväll när det börjar svalna misstänker jag.

Imorgon ska iaf jag och papsen åka till syster och träffa ljuvlig 9-veckors valp - ska blir jätte, jättekul! :o)

Trevligt besök på Ellabo!

Idag har en gammal ridkompis varit här och hälsat på med sin 7-månaders dotter. Det var jättetrevligt! Var länge sedan jag träffade P och nu har dom köpt en gård ca 5 km härifrån - kanonroligt! Ska absolut åka och hälsa på dom och hälsa på hennes gosiga fux som jag känner sedan innan. Hon hade dessutom skaffat en söt liten B-ponny och det är ju inte utan att man blir lite nyfiken ;o)

Var som sagt jättetrevligt och jag tycker absolut att min semester börjar arta sig ;o). Fika med trevligt sällskap under parasollen i underbart väder, kan man begära mer?! Imorgon ska jag ev åka till Ullared med A, på fredag kommer hovslagaren och sedan ska jag och pappa åka till syrran och hälsa på Tyko - ska bli så roligt att träffa den lilla raringen! Till helgen ska vi försöka hälsa på Petra med familj samt trillingarna med familj... Fullt schema kan man säga, men å andra sidan är det inte lika påtagligt då att Gustaf fortfarande jobbar.

Nu pausar jag lite i soffan med min älskade AC på max, funderar på om jag ska göra ett ryck med att måla i badrummet... MEN så såg jag att det var ridsport från Aachen på TV kl 15 och det får man väl ändå prioritera va?! ;o)

I love my horses!

Det är så underbart att se på hästarna i hagen! Ella är kanon med Fiorello, hon vakar på honom nästan lika mycket som Selene och det funkar såååå bra. Den lilla skrutten verkar vara tillfreds med uppmärksamheten ;o). Brio är väldigt fascinerad av honom och söker en del kontakt, Melrose är lite rädd för Selene (som i ärlighetens namn är lite väl tuff mot Mellisen) att hon håller hellre distans till honom än riskerar bli bortjagad av Selene... Däremot är hon så himla glad nu när Ella och Brio är i hagen igen. Flocken är samlad och totalt sett funkar dom så kanon ihop. Känns toppen att ha en sådan härlig flock!

Jag har så otroligt glad för mina älsklingar och jag kan inte vänta tills jag får komma igång och börja rida igen! Ser verkligen fram emot det, plus att få rida in Melrose - det ska bli så sjukt roligt (och jobbigt misstänker jag, den lilla busan kan bocka minst lika mycket som Ella *s)...

Har precis varit ute och tittat till dom små raringarna, (dom står ju inne på dagen när det är som varmast) och det var 7 pållar som sussade gott i det svala stallet! Fiorello snarkar och det låter så himla gulligt, han njuter verkligen av att få sina timmar i stallet den lilla plutten :o). På fredag kommer hovslagaren igen och det ska blir bra att kolla hans fötter igen, han har vuxit grymt mycket i hovarna och behöver verkligen verkas nu, Selene som har gått 6,5 v ser ut som kriget i sina dojjor - är sanslöst vad dom växer annorlunda på sommaren. Får hoppas att hon går att fixa till, har ju dragit av sig en sko fram lite styggt dessutom... Håll tummarna!

Igår var kiropraktorn ute och fixade Ella förresten! Hon var lit låst i höger bogen (precis som det har visat sig väldigt tydligt på tömmen) och det var lite muskelspänt vänster bak (där hon fastnade med benet när hon rullade fast).- Känns väldigt skönt att få bekräftat att man känner verkligen sin häst och det som jag trott varit "knas" var exakt det som hittades. Ska köra en behandling till om 3v (om inget oförutsett som tja... förlossning... kommer ivägen vill säga *s). Var ute på en promenad med henne igår kväll och hon var riktigt, riktigt seg den lilla latisen. Till och med jag, som inte direkt är den raskaste i stan förtillfället, fick driva på henne lite för att hon skulle få ut något av promenaden *hahaha*.

Funderar på om jag ska promenera lite med Melrose, hon är ju så galet tjock nu, KAN ju inte vara roligt för henne?! Å andra sidan såg jag henne trava frivilligt i hagen igår *vågen*. Nej, nu är jag stygg! Är ju så sjukt varmt så jag ska inte vara för hård mot henne, är nog bra glad över dom extra kilona nu när hon börjar skjuta i höjden - förhoppningsvis kommer hon ju inte se ut som en speta på vägen :o).

Jag kan fortsätta hur länge som helst... jag älskar mina hästar - punkt slut :o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0