Studiedag

Idag har jag varit hemma med barnen då dom haft studiedag. Har haft en jättemysig dag och vi fick till och med sol!! Iris ville rida så vi pysslade med Rosa och sedan red Iris. Duktiga lilla tjejen travade för första gången och det gick kalasbra, hon skrattade nästan så hon tjöt... Hoppas det ger henne lite mersmak till ridningen för hon är en naturbegåvning - sitter jättebra :-). Den ömma modern börjar hysa hopp om framtiden... ;-) Albin skulle också rida men ångrade sig. Synd. Men han var med ute och busade ändå. Han hjälpte även till att hålla Rosa så jag kunde ta denna ljuvliga bild ♡



Home sweet home??

Åh vad det är härligt att komma hem från jobbet. Mysigt... *suck*



Happy days!

Idag har jag varit på återbesök med Ellas senaste senskada och det är tummen upp :-). Jag får börja galoppera kortare pass - äntligen! Sist var i början av april så är ganska så sugen... ;-). Tror Ella kommer gilla att få börja komma igång på riktigt igen också, hon såg riktigt nöjd ut när hon fick galoppera lite på lina idag när vi kollade henne. Så himla skönt. Nu hoppas jag att vi är klara med skador och får lugn och ro och kan fokusera på ridningen!



Magisk höst..

Den här hösten har haft helt magiska morgnar. Ska försöka ta med detta nu när det börjar bli mörkare, ruggigare och allmänt tyngre att gå upp...








Inspirationsboost!

Igår var jag på föreläsning/clinic av Elisabet Lundholm. Klubben jag tävlar för hade vunnit en dag med henne och det var hur bra som helst! Elisabet hade en helt magisk förmåga att hitta "den där grejen" dom ekipaget behövde jobba med för att ta nästa steg och man såg så himla tydligt från åskådarplats vad desss små förändringar gjorde... Helt suveränt och jag blev oerhört inspirerad. Hade sååå gärna velat rida för henne!! Får se när Ella är igång igen om jag kan åka ner till Ängelholm på träningshelg till henne...

Det främsta jag tar med mig från gårdagen är hur mycket ryttarens sits och inverkan gör skillnad. Det kan aldrig nämnas tillräckligt många gånger...


Sedan tar jag med mig att var sak har sin tid (utbildningsskalan) och det viktigaste är att utgå från avspänning. Det avspända läget är utgångspunkten för att spänna bågen och komma vidare i ridningen.



För min del handlar det också in att aktivera Ella och få henne alert genom många övergångar och att det hela tiden händer något. Att rida konsekvent och med en tydlig plan hela tiden jag är på ryggen. Är verkligen jättepeppad och vill komma igång nu, hoppas vi får klartecken av veterinären imorgon!!




Haha...

The crush continues ;-). Rosas och Finnegans lilla oskyldiga fling fortsätter. Hoppas verkligen inte detta får igång Finnegans hingstkänslor!! Kommer försöka hålla honom som hingst över nästa sommarbete men om han blir hingstig får vi ta det innan. Men jag hoppas faktiskt vi kan få en sommar till. Jaja, det ger sig..





Nära nu!

Idag har vi fortsatt fixandet med den blivande vinterhagen utanför stallet. Det har tagit längre tid än planerat men vi har ju tagit ner 4 träd och det var inte med i ursprungsplanen. Men oj vilken skillnad det har gjort! Blir riktigt bra. Vi har flyttat ena sidans stolpar och fått drygt 1,5 meter till och det känns ju alltid bra att maxa storleken. Röjde undan massa sly till följd av detta så det blev ännu en brasa för familjen Ljungqvist... :-)




Tog hela dagen med röjandet och vi avslutade med en mysig kväll framför brasan...



Gårdens förälskelse...

Det är så himla gulligt. Vi har fått en liten förälskelse på gården och det är verkligen ett helt otippat par... Det är Rosa och Finnegan som hittat varandra genom staketet ;-). Dom är jättesöta ♡.



Mätte förresten Finnegan häromdagen och han är 1.56 i manken och nästan 1.61 över rumpan (1.60,5). Detta vid 1 år och 5 månader. Han har redan anpassat sig till installningen och sköter sig kanon! Är verkligen jätteglad för honom, han är en otroligt trevlig individ ♡... Bådar gott inför framtiden :-)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0