Vila i frid, älskade Sally!

Idag är en sorgens dag på gården, vår älskade katt Sally blev påkörd imorse - tack och lov stannade personen som gjorde det och berättade så vi kunde leta rätt på henne ganska omgående. Väl hittat insåg vi nog rätt snabbt att det inte var bra ställt med henne, åkte i ilfart till Blå Stjärna där röntgen konstaterade en fraktur på ryggkotorna och väldigt dålig syresättning så det fanns inget att göra för vår älskade lilla Sally...

Hela familjen fick iaf säga farväl till världens goaste katt, vi lät även Albin följa med in och klappa lite på henne och säga hej då, sedan gick jag och Albin ut. Jag fick sätta av till Östra i brådrask då jag hade ultraljud inplanerat. Min fantastiska syster hade anslutit på Blå Stjärna och stannade med Albin medan Gustaf var med Sally när hon somnade in... Vi ville inte att Albin skulle vara med då, men på något sätt kändes det viktigt att han fick en chans att ta farväl och vi förklarade noga att Sally inte skulle komma tillbaka... Man vet ju inte hur mycket han förstår men det kändes ändå som att han insåg att det var något allvarligt som hänt, iaf inbillar jag mig det. Så nu är Albins bästa vän i himlen med sin syster Gördis och lilla Saga...

           
                                  Albin och Sally, radarparet....

           
                                 Lite mer lek mellan bästisarna....

           
                                 Härliga sommarminnen....

            ¨
Sally som bäbis, redan då älskade hon att fånga möss ;o), Gördis ligger bredvid och spanar!

          

Stort steg framåt i husfixandet!

Renovera tjalalalala, renovera tjalalalala... Eller nåt ;o)! För en gångs skull kom BÅDE jag och Gustaf igång och fixa när Albin sov middag - tror banne mig det var första gången... Hur som helst, Gustaf fick plockat ner lite lister, dörrkarmen vid trappan och resten som skulle bort vid trappan. Blev hur bra som helst, men såklart glömde jag ta en bild (för göra det imorgon). Jag spacklade lite håligheter och dyl på ytterligare 2 väggar. Albin fortsatte sova så jag tänke börja ta ner lite av det urfula mörka furutaket med bruna masonidetaljer mellan furuplankorna. Hade förväntat mig ett jätteprojekt med att ta ner detta taket som sitter i ungefär halva ovanvåningen men tji fick jag - det var plättlätt!!! Blev galet inspirerad och drog ner hela taket! Gustaf hoppade in när han var klar och hjälpte till med slutet. Vi fick genaste lite mer rymd och man ser verkligen hur bra det kommer att bli med ett vitt tak istället för detta mörka :o). Fick inga riktigt bra bilder men här är iaf en känsla av det:

           
                                                    Före...

           
          Efter! Lite rörigt är det men vi ska nog få ordning på det så småningom...



           

Hösten är här

Idag har vi flyttat hem killarna. Blev lite hastigt och lustigt men jag har ju grunnat lite på det ett tag i och med att Fille har blivit så tunn och sedan tyckte markägaren att det började bli lite upptrampat så jag ville inte fresta på det mer utan tyckte vi kunde lika bra plocka hem dom. Vill ju gärna komma tillbaka nästa år igen ;o).

På vägen hem kom stona och mötte oss och lillskiten Jack visade att han minsann hade blivit stora sturska hingsten över sommaren, började stegra och frusta rejält - han var riktigt, riktigt snygg den lilla skitungen!

Det var väldigt kul att få plocka hem dom såklart även om det har varit skönt för matte att inte behöva mocka lika många boxar över sommaren ;o). Killarna verkade glada över att komma tillbaka till "flocken" igen och Fille var suuuuupernöjd när vi plockade in dom, stod och mumsade på sitt hö och man riktigt såg hur han njut av sin nyspånade box inomhus = fri från regnet!!

           
                 Inte lätt att fota när man går med en 2-års hingst i snöre ;o)


           
             Fille väldigt nyfiken på vart vi är på väg... Blivande dressyrhäst?! ;o)

Elitfölauktionen 17/9

Det har nu släppts vilka föl som ska vara med i elitfölauktionen i september och herreguuuud vad fina en del är!! Men främst känner jag mig besviken över att jag inte fullföljde att betäcka Melrose med Tailormade Temptation förra året för dom 2 fölen som är med efter honom är urfina, särskilt hingstungen Attraction!!! Han hade fått komma hem och bo hos mig vilken dag i veckan som helst! Men detta avgör saken, det blir betäckning av Mels till våren! Hingstval på henne är ju klart sedan länge, har en så himla go magkänsla där! :o) Har ju funderat fram och tillbaka hur jag ska göra med alla hästarna nästa år och med ny bäbis. Blir ju lite rörigt ett par år till och funderat löst på om jag ska betäcka någon av dom, Ella känns ju trist att betäcka nu när det börjar lossna rejält i ridningen (även om jag är galet sugen *s). Men planen är nog ändå att försöka satsa lite på Ellas ridning och se om vi kan starta MSVC och kanske kvala till MSVB nästa år?! Hade varit kanonroligt, plus att ska jag betäcka Ella vill jag att hon ska ha meriter i MSV först. Nu har vi kommit så långt att det är liksom nästa steg. På Mels är det en annan sak att ta en betäckning när hon är ung. Kan ju fortfarande rida henne nästa år utan problem :o). Planen har ju hela tiden varit att betäcka henne, jag gillar hennes stam och det var ju lite den jag var ute efter i och med att jag köpte ett stoföl...


           
                      Tänk om man kunde få en sådan här underbaring....

Mer info om auktionen och de uttagna fölungarna (har även lånat bilden härifrån):
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=780374 och http://online.equipe.com/sv/class_sections/31564/starts#video

Ny start?!

Så, nu känns det lite bättre igen. Det var skönt att få gnälla av sig lite igår, sedan fick jag en riktigt bra natts sömn på det och genast är man som en ny människa igen :o). Albin är en riktig liten solstråle här på morgonen och idag har jag lovat honom att vi ska gå bort och titta på grävmaskinerna som jobbar en bit bort - Albin ÄLSKAR lastbilar och grävmaskiner... Ni kan ju tänka er vilken lycka det blir att se hela 3 st i fullt jobb!! ;o) Just nu sitter han och leker med sina lastbilar idag är verkligen en lugn och harmonisk dag. Det VERKAR SOM att värsta trotsen har lagt sig och han är nu mycket lugnare och sitt vanliga solstråle-jag... Mammas hjärtegryn!!

             
                    "-Albin laga lastbil..."                      "- Laga här också"

            
                                    Tadaa!!! Så bra det blev ;o)

Ang renoveringen så är det som det är, igår fick jag demonterat en hel del igen. Måste säga att jag är lite fascinerad över min förkärlek för att byggriva, men det är väl lite frustration som får utlopp ;o). Förhoppningsvis hinner jag fixa lite när Albin sover sedan, ikväll blir det inget då jag ska rida båda hästarna och Gustaf kommer bli rätt sen. Men det löser väl sig det med :o)

Gnäll - och lite renovering...

Nu har jag suttit och bläddrat igenom sjuttioelva olika inredningstidningar och nu är jag uppretad, sur och grinig (och rätt avundsjuk för dom är klara)! Det var någon som hade totalrenoverat hela huset på 4 månader - hur sjutton hinner man det?! Och skiter dom pengar?!  Här tar det så vansinnigt låååååång tid att få saker och ting klara! Okey, det är inte samma sak att renovera när man har en 2-åring hemma för det är alltid en av oss som behöver vara med Albin. Viss fix kan man ju göra när han är med men det som är nu på mitt inomhusprojekt är att slipa väggar och riva ner innertak, inget av det är något som lämpar sig att utföra med honom där. Gustaf håller fortfarande på ute med ladugården, målningen är inte klar utan han har fått ta ner massa grenar från ett av våra gigantiska träd då det växte ut över ladugårdstaket och en stor del var täckt av mossa = taket mådde inte alls bra :o(. Så nu måste det målas på med asfalt-tjofräs för att stärka upp det inför en ev snörik vinter. Dessutom visade det sig att alla stuprännor var överfulla med skräp så dom måste rensas och fixas också... Sedan kan det målas klart. Så det har blivit lite så att jag har släppt ladugården och fokuserar på mitt projekt inne istället så får Gustaf göra klart ute. Spelar ju egentligen ingen roll då inget av projekten i nuläget varken är 2-års vänligt eller kan fixas av oss båda samtidigt (då krävs barnvakt)... Frustrerande värre och dessutom blir jag rätt stressad! Har sovit väldigt dåligt den sista veckan då jag ligger och försöker komma på smarta lösningar för att slutföra våra projekt (plus lösa hästlogistiken inför vintern). Inte bra alls och jag blir stressad av hela situationen, och det är ju inte jättebra i mitt tillstånd. Tyvärr har vi inte råd att leja bort renoveringen heller för nu kommer årets höleverans och den kostar inte småpengar direkt... En vinst på trisslott på en sådär 100.000 hade varit nice!

Nåväl, gnälla kommer man ingen vart med! Idag fick jag inte fullt ut en timme att fixa för Albin sov inte så länge idag. Hann iaf dra ner de sista taklisterna, dörrlister och det mesta av sladdarna för det gamla larmet som går kors och tvärs och är hur fult som helst. Fattar ärligt talat inte hur man kan gå med att dra sladdarna så fult, 3 sladdar i rad runt hela ovanvåningen, ser helt förskräckligt ut! Men nu har jag fått ner det mesta - äntligen. Det är bara sista väggen kvar men där kommer jag inte riktigt åt för det är massa bröte i vägen. Brötet i sig är ju inte jättekul det heller, man blir ju smått knäpp av att bo på en rörig byggarbetsplats! Men nu får jag sluta gnälla, är bara att acceptera faktum och köra på så gott man kan - och försöka att inte stressa över det!

               
                  Så här ser det ut utanför vårt och Albins sovrum... Hemtrevligt va?!

Träningsuppdatering

Ska försöka mig på att lämna rapport från helgens träningar, red ju kurs igen för Jill och det var mycket nyttigt. Jag har ju i veckan kämpat med övergångar mellan gångarterna, har varit vansinnigt frustrerande faktiskt. Ella är ju himla käck i resp gångart men faller isär i övergångarna - alltid!! Så det var något jag ville jobba med denna kursen. Turligt nog sammanföll det med Jills plan för helgen, hon hadeen kanonbra övning som gick ut på att man skulle sitta i total balans på hästen. Man ska sitta rakt och stabilt med lika mycket vikt på båda sittbenen, sittbenen styr hästens bakben och mina axlar ska vara stilla i alla lägen och axlarna ska kontrollera hästens bogar. Till detta var en övning kopplad, man red på en stor volt och skulle flytta hästen in mot mitten genom att att hon korsade benen för att komma in på den mindre volten, viktigast var att JAG satt stilla och balanserat HELA tiden vad som än händer. Låter kanske enkelt men det var hur svårt som helst!! Det roliga är att jag kände direkt hur mycket bättre Ella blev i gången nrä jag väl satt på häcken ordentligt! Är ju en ganska självklar grej när man tänker efter, hur viktigt det faktiskt är att man sitter still på hästryggen!!

Första dagen var det mest fokus på skritt och trav, övergångarna däremellan och MASSA jobb med min sits. Dag 2 gick vi in och gjorde samma jobb fast med galoppen och övergångar. Herreguuuud vad svårt det var men herreguuuud vad fräck Ella blev!! Hon kom till en sådan samling jag inte trodde vi någonsin skulle uppnå!! I bibehållan galopp och all energi kom bakifrån, helt ljuvligt!! Red både piaff- och galoppiruett-embryon och det var HUR KUL SOM HELST!!! Jag har ju alltid trott att Ella skulle ha svårt för ex piruetter pga sin exteriör men i själva verkar har hon det i sig, får jag bara kontroll på min balans och hennes galopp så kommer samlingen ämer eller mindre per automatik :o). Vem vet, kanske kan vi nå St. George en vacker dag någon gång låååångt fram i tiden ändå ;o). Tänk om man kunde styra upp sig själv så bra varje ridpass att man alltid hittar den känslan vi hade idag. Fattar såklart att vi inte alltid kan öva samling i galopp men känslan jag hade hela helgen var hur fräck som helst och DET ska ju inte vara några problem - egentligen - om bara jag skärper till mig?! 

           
Suddig bild från lördagen men är rätt stolt över mig själv att jag lyckas få ordning på sitsen :o)

Renoveringssug!

Idag har varit en sån där dag när jag bara vill fixa och dona! Har kört 1 timma slipning av väggar på fm (får passa på när prinsen sover middag) och sedan fick vi även oljat de "nya" boxväggarna i stallet... Att jag kallar dom "nya" är nästan ett hån då vi haft dom i 2 år men det är mitt ständigt dåliga samvete att dom inte blivit oljade innan... Men idag är det mesta fixat, har bara insidan kvar på ena boxen men får ta det en morgon så det hinner torka under dagen då det bor en häst där. Sååå skönt när man kan bocka av (nästan) en sådan där gammal synd som bara draggat!

Vi har också sågat ned en vägg (till) på ovanvåningen. Projektet är ju att ändra om i princip hela planlösningen uppe, det blir egentligen bara Albins rum som kommer vara intakt och resten kommer att flyttas helt, flyttas någon vägg eller på annat sätt göras om! Lägger in skissen på ovanvåningen när vi köpte och faktum är att Albins rum (längst upp till höger) är inte alls intakt då de 2 garderoberna som är inritade var inbyggda och dom finns ju faktisk inte mer... Alla andra inbyggda garderober är nu borta + hela "klumpen" längst upp till vänster. Det är helt "rent" runt trappan förutom murstocken (som ligger i det som på bilden ser ut som en klädkammare el liknande)... Så nu håller jag på att slipa väggar för glatta livet, alla väggarna utanför sovrummen, längs båda kortsidorna och hela den "vänstra" långsidan ska slipas och sättas easy cover på. På väggarna i övre vänstra hörnet (där skåpen var mot väggen) ska det dessutom sättas gips först för att hamna på samma "nivå" som övriga väggar. Misstänker att detta kommer ta sin lilla tid ;o)
           
Vad vi har gjort mer idag (förutom att slipa) är att riva ner ytterligare en vägg, eller en halv vägg är det ju faktiskt... Detta är steg 1 kan man säga, på "efter-bilden" är dörrkarmen kvar och den ska ju också bort, plus all vägg ovanför den så det kommer bli helt öppet. Nedre delen (av väggen som är kvar) ska bli trappräcke istället framöver.

           
                                Före = vägg och dörr...


           
                  "Efter" = öppet och härligt!! Fortfarande mycket kvar dock!
            

Underbara unge!!!

Återigen har dagarna bara sprungit iväg, förstår inte hur det kan gå så här snabbt?! Gustaf har börjat jobba så jag och Albin är ensamma hemma, i måndags var det lite jobbigt då han hade feber och var inte alls på hugget men det verkade vara någon kort grej för han var rätt okej på tisdagen igen. I tisdags var jag för övrigt på jobbet och mamma + mormor var hemma med Albin. Har ju inte så många betalda semesterdagar då jag jobbat mycket deltid sedan jag började så får passa på att jobba när det går för att minimera det ekonomiska bortfallet ;o). Känns helt ok att jobba en dag/vecka + lite hemifrån.

Idag är det torsdag och Albin har varit världens goaste kille!!! Han har bara mysat och gosat med sin mamma hela dagen, förutom några små gnällepisoder men dom glömmer man lätt när han är en sådan raring mestadels ;o). Han har dessutom varit redig kille och hjälpt mamma både att mocka, slå på vatten på betforen PLUS oljat 2 väggar i stallet!! Nu VET jag att det inte är en optimal aktivitet för en 2-åring att måla med träolja men det gick väldigt snabbt och jag tvättade av honom efteråt, är man bonnapöjk så är man!

Har varit jättekul att han varit så ljuvlig idag, senaste veckorna har varit en riktig prövning! Herrejösses, säger bara 2-års trots!! ALLT och då menar jag ALLT har varit utsatt för att testa gränser och detta med ett humör som inte är av denna värld. Det har verkligen varit upp som en sol, ner som en pannkaka och jag hoppas att det börjar gå över nu för detta klarar jag mig utan. Får nog säga att det har varit första riktigt stora prövningen som förälder faktiskt! Men nog om det nu... Är han bara så här mysig in emellan så står jag ut ;o)

         
                   Mockar.....                                    .... målar.....

        
                   ... och pustar ut efter en hård dags arbete ;o)

Söndagsaktivitet

 Då har vi löshoppat hästarna igen. Mels var riktigt slarvig och nonchalant stundtals men efter jag fick morrat lite på henne skärpte hon till sig och fick några riktigt fina hopp! Passade också på att drilla Gustaf i häst-vid-hand-visningens ädla konst, gick väl hyfsat men det blir till att öva på inför ev kvalitetsdeltagande :o)

    
           
                               Melrose f.2007 e. Roosevelt-Amiral

Ella däremot var verkligen på hugget och hoppade som en liten tok, om jag var orolig över hennes ryggteknik förra gången var det som bortblåst idag!! Jösses, den hästen kan verkligen hoppa! Var lite fundersam om jag skulle rida men så här efteråt när jag sett hur lycklig hon var över valet av aktivitet är jag supernöjd med mitt beslut. Även hon fick hjälpa till att drilla husse ;o)

          
                              Esmeralda f.2003 e. Escudo II-Ravallo

Fortsatt arbete ute och inne!

Då var Gustafs semester slut, på måndag är det tillbaka till verkligheten som gäller :o(. Jag kommer vara hemma ytterligare 2 veckor med duracellkaninen innan det är dags för inskolning på nya dagis. Senaste veckan har G fortsatt måla ladugården, fick dessvärre ett litet bakslag då vi har varit tvungna att måla 2 ggr på båda kortsidorna som är typ 10m hög, det tar ju sin lilla tid. Gustaf har dessutom fått laga och måla fönstren på kortsidan mot vårt hus (3 fönster) och även om det är lite tidskrävande pill och fix blir det kalasbra!!

Själv har jag äntligen kommit igång med mitt inomhusprojekt :o). Det är ovanvåningen som stått stilla ett tag då vi behövde klura ut prioriteringarna som dragit vinstlotten i ordningen så idag har jag plockat bort alla lister kring golv och fönster och dragit ner alla bedrövliga, fula och tjocka strukturtapeter. Fördelen när dom är så tjocka är att det går väldigt lätt att dra ner! Nästa steg är att slå bort den inbyggda lilla hyllan (se första bilden) och därefter ska det slipas väggar för glatta livet. Måste bara köpa lite byggdraperier så vi inte får damm och skit in i sovrummen! I och med att snedväggarna ska få likadant tak som Albin har i sitt rum så behöver jag inte engagera mig i dom, det är bara att smäcka upp taket :o)

           

           

           

Melrose

Har ju glömt rapportera från vår tripp till sadelutprovningen i Falkenberg med Mels!! Hon var ett sant änglabarn den ljuvliga hästen!!! Lite spänd i utprovarrummet där vi provade säkert 10 sadlar. Sedan gick vi till ridhuset och provred kanske 6-7 st och väl i ridhuset var hon kanonduktig och TAPPER!!! Hela provningen höll på i lite mer än 2 tim varav tiden i ridhuset lite mer än halva tiden. Det var sadel på, uppsittning, rida, avsittning, sadel av osv, osv. Men hon skötte sig galant, är verkligen en pärla den hästen! Ser så fram emot att få ut henne på tävlingsbanan nästa år!!

Måste få med mig Gustaf ut och fota när vi rider, var länge sedan jag la ut bilder på henne och det är verkligen synd då hon har utvecklats sig massor sedan senaste fotosessionen. Tycker fortfarande att högersidan är väl svag men nu rider jag mest själv och kan lättare fokusera på det jag vill, är alltid svårare när det är en annan pilot... Trixet är att stötta henne LAGOM så det blir bra men hon ändå stärker sig själv och inte förlitar sig på att ryttaren ska bära runt henne. Är alltid en balansgång det där! Nästa helg ska vi iväg och rida för tränare för första gången och det ser jag verkligen fram emot! Hoppas vi får en massa trix och fix med oss som vi kan öva på. Kvaliteten närmar sig ju med stormsteg och som det känns i detta nu är vi inte redo att åka tyvärr... Vill att Mels ska vara stadigare i ridningen, traven känns faktiskt väldigt fin just nu men instabiliteten i högersidan blir väldigt tydlig i galoppen. Vi har ju fortfarande några veckor på oss att öva innan jag behöver bestämma hur det blir, anmälningstiden går ut 1/9 så kursen nästa helg känns vääääldigt vältajmad. Dels för övningen och ridningen men också för att få höra en "utomstående" uttala sig om henne och hennes nivå. Jag vet inte om jag är för kinkig för att jag känner mig lite bränd efter 3-års eller vad det är men helt klart är att vi åker inte om jag verkligen inte tror vi kan förbättra hennes bedömning (44p = 878777). Sedan är hon ju en liten köttbulle förtillfället, jag vet inte hur mycket det drar ned i bedömningen?!

Tills jag fått fixat bättre bilder får ni stå ut med den här från i tisdags på utflykten, inte jättebra då hon står lite böjd och i lite nedåtlut men, men... Är ju en bild iaf ;o)

           

            

           

Raringar

           
                         Albin och Sally inspekterar äppleträdet ;o)

Målar väl vidare då ;o)

Tja vad kan jag säga?! Det tar tid att måla ladugård!! Särskilt när man måste ta pauser för himlen öppnar sig och kastar ned massa vatten. Men idag blir iaf båda kortsidorna klara och det är dom som är jobbigast då dom är så galet höga... (att sedan Gustaf ska hålla på och leka med skyliften lite då och då gör väl också sitt till att det tar lite tid *s)

           
                           Högt blir det; 13,5m för att vara exakt...

           
                             Så här ser det ut från Gustafs vy...

Själv är jag rastlös men då jag har höjdskräck så har ingen större ambition att måla i skyliften vilket gör att jag är med Albin istället. Att vara med Albin i all ära men jag är inte bra på att inte göra något särskilt... och när man är med Albin är det väldigt mycket fokus på att "hänga på och övervaka" när han hittar på sina hyss och utforskar världen, inte så mycket utrymme att greja direkt ;o). Att det nu dessutom är Gustafs sista semestervecka hjälper inte direkt för min rastlöshet för sedan är det bara jag och Albin kvar hemma och då finns det ÄNNU MINDRE tid till att fixa (och vi har en gigantisk att-göra-lista!! Jag har 1-2 tim/dag dag då Albin sover men får hålla mig inne så jag är tillgänglig när han vaknar igen. Började röja lite på ovanvåningen idag igen så har jag iaf ett inomhusprojekt att ta till när det blir tid över ;o)

Albin i bilder

Mammas prins växer och frodas och det gör hans humör och temperament också ;o). Jösses, det är verkligen ingen picknick med en 2-åring ska jag säga! Men samtidigt är han så vansinnigt charmig och go så det väger upp våra små diskussioner som uppstår ibland. Största utmaningen är ju när man ska iväg till affären och handla. Är vi i mataffären funkar det om han får hjälpa till att putta kundkorgen, åker vi till typ Bauhaus har dom sådana här käcka atteraljer - funkar kalas för att hålla en biltokig 2-åring på humör ;o)
           

Vi har även hunnit med att åka på gårdsloppis en bit bort, jag fick köpt dressyrbokstäver till korta bana för 10:- och Gustaf fyndade kanonfina dubbdäck för 200 pix för alla 4!! Som hittat ;o). Annars var det egentligen mest skräp faktiskt, väldigt mycket folk och Albin tröttnade snabbt men tack och lov hade dom en liten fikahörna så jag och sonen köpte kakor och saft och sedan hade vi det mysigt värre ;o) 
           

    
           

           
Albin inspekterar vårt plommonträd som fullkomligt rasat!! Det har tappat en jättegren :o(


           
Prinsen blir ÄNTLIGEN friserad! Han har sett ut som en liten trollunge det sista och nu är han fin, så fin... Gick inte helt utan protester men med napp och Rorri på TV gick det rätt bra till slut ;o)

          

Hästarna

Hua vilket tråkigt väder!!! Här öser det fullkomligt ned och det är inte direkt superinspirerande inför första dressyrpasset efter sommarlovet vi haft. Får helt enkelt försöka ta mig iväg till ridhus för paddocken är INTE att tänka på idag! Idag har jag dessutom både Ella och Mels att rasta så det blir ju extra spännande ;o).

Har iaf fått löshoppat Mels och det gick riktigt bra, med tanke på hur bedrövlig hon var sist (3-års testet) så hoppade hon helt klart över förväntan! Hon hade lite problem med inhoppet och avståndsbedömningen så vi la ut en galoppbom åt henne och då blev det mycket bättre! Planen är att löshoppa henne 1 dag i veckan i 4-5 veckor inför kvaliteten, tänkte ta nästa pass för att jobba med tekniken, 3:e passet för att få höjden och 4:e passet teknik igen. Känns det bra efter dessa 4 pass så nöjer jag mig så (om inte har vi en vecka till att ta som reservhoppning). Känns som en bra plan.

Ella fick såklart också hoppa när löshoppningen var frambyggd och det tyckte hon var rätt kul. Hon var däremot inte så duktig som hon brukar, tyckte hon var inte alls med i ryggen men å andra sidan har hon ju bara gått uteritter de senaste 2 veckorna och är inte riktigt "igång" antar jag?! Det borde ju påverka lite?! Antingen det eller så är det något med hennes rygg och det hoppas jag verkligen inte!!! Ska börja rida henne ordentligt igen så får vi se hur det går.

Killarna är i vanlig ordning på betet och verkar ha det gott där, men jag har ju som bekant börjat stödfodra lite då Fille har börjat falla ur. Får hoppas att det räcker för att hålla honom hyfsat i schack tills det är dags att stalla in igen.

           

           

Inte mycket kvar nu!

Idag har jag målat klart "min del" av ladugården och det känns väldigt, väldigt bra. Nu är det Gustafs tur! Igår hämtade han den skylift vi ska låna - dessvärre var den trasig, joysticken i korgen funkade inte utan man behövde vara 2 personer för att manövrera den... Men fixig som han är så lagade G självklart det som var kasst och nu fungerar den som den ska! Kanon, då behöver jag inte stå på backen och flytta honom. När den röda färgen är färdigmålad ska alla dörrar och portar målas svarta (vilket jag tror blir kanonfint)!! Känns som att vi ser ljuset i tunneln och kan snart checka av ladugården från den berömda listan ;o)

           

Första semesterveckan

           
Det har blivit mycket goa uteritter i det fina vädret, värmen förpassar all ridning till kvällen och då är jag så seg att jag inte orkar mycket mer än att lulla ut och njuta av sommarkvällarna. Kan meddela att Ella klagar INTE utan verkar väldigt nöjd med det upplägget... ;o). Dock börjar höstens träningsstart krypa nämre så det är hög tid att börja rida lite riktigt också, har lovat mig själv att vi ska vara tillbaka i paddocken senast till helgen. 

Melrose
däremot har fått sprattla runt lite i paddocken, med endast 6 veckor kvar till kvaliteten (om vi åker) är det fokus på att få ordning på hennes ojämnheter. Efter sin bogskada är hon fortfarande väldigt ojämn i sidorna och det är ju verkligen inte bra av någon anledning! Men ur en kvalitetssynpunkt blir det väldigt mycket svårare att visa upp hennes gångarter fördelaktigt om hon inte kan vara rak i kroppen och spåra ordentligt. Nu börjar det ta sig men det återstår att se om det är något vi hinner befästa tillräckligt. Fördelen med unghästarna är ju ändå att det går fort fram när poletten väl trillar ner så jag hoppas på det bästa :o)

Fille & Jack går fortfarande och dräller i sin fina hage, dock har Fille börjat falla ur ordentligt igen. Den lilla primadonnan är verkligen ingen beteshäst!! Har börjat stödfodra dom och vi funderar på att öppna upp lite mer bete till dom (har blivit erbjudna möjligheten). Nu är det iofs jobbigaste betestiden med mycket bitflugor osv, det lugnar nog ner sig lite snart, Fille hade nog egentligen mått bra av att få stalla in redan nu men det blir ju lite trixigt då dom fortfarande är hingstar. I höst är det är ju dags för kastrering och det är inte direkt optimalt att göra detta mitt under rötmånaden... Får klura lite till på hur vi ska lägga upp det. Jack den lilla huliganen har gått och fått en rejäl svullnad över vä bakhas på insidan mot andra benet. Har ingen värme eller ömhet, är inte halt eller reagerar på smärta utan BARA svullen... Gööörkonstigt! Men svullnaden är på väg ned och han verkar som sagt totalt obekymrad så jag håller mig rätt lugn över det - än så länge...

Annars är här MYCKET fix och trix så här i semestertider, visst tar vi pauser och njuter av vädret, leker med Albin, badar osv men vi försöker allt hinna med en del grejer på den berömda "ATT-GÖRA-LISTAN" också. Denna vecka är det fokus på utomhusaktiviter som att måla ladugården vilket är mycket nödvändigt, kan verkligen inte vänta till nästa år!

           
Måste erkänna att detta är en av de mindre roliga aktiviteter man måste sysselsätta sig med när man har egen gård. Men det bara att bita i det sura och måla på!! Fördelen är att när det är gjort behöver vi inte tänka på det på många år framöver så inget ont som inte har något gott med sig ;o). Dock har jag noterat att det verkar som att baksidan på ladugården "glömdes bort" när förra ägaren målade för jösses sicken skillnad det blir där!?  

           
Måste iofs erkänna att det är väldigt tillfredsställande att måla när det blir så galet bra resultat!! Det är väl en av dom stora fördelarna med just målning ändå, man ser oftast resultat med en gång :o)

Nu är det dags för frukost för att köra ett pass med målningen innan det blir för varmt igen!
            
           

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0