Mission impossible

Ni som följer bloggen vet ju säkert att jag drabbats av "boa-känslor" (att det sedan är ungefär 1,5 år för sent är en heeeelt annan sak) men iaf. Arbetsrummet är numer under färdigställande och efter att ha bredspacklat färdigt fick jag tömma rummet så jag kunde dra bort det gamla golvet. Att tömma ett rum som bland annat innehåller en styck 90 cm bred säng innebär att allt innehåll, plus omnämnda säng måste husera någon annanstans i huset, som redan är fullt med ordinare grejer... Inte helt lätt med andra ord men "sålänge" hamnade den i hallen vilket som ni förstår inte är optimala platsen för en säng! Efter att ha haft den stående där i 2 dagar fick jag helt enkelt nog, tog 90-sängen och bar helt sonika ner den i källaren... själv... nedför denna källartrappan:

               

Som ni förstår är det inte lättaste trappan att bära ner en säng, än mindre själv och när jag berättade det för Gustaf blev han superimponerad för han hade tänkt att göra det men insett att det var "-typ mission impossible"... Ha, omöjligt för klenfisar kanske men inte för en rekorderlig hästtjej inte ;o)!!

Så nu är jag nöjdare än nöjdast över min bedrift (om än lite sur över att jag visar en bild som TYDLIGT avslöjar att trappan måste svabbas) och tänkte passa på att slipa väggarna under rent mallgrode-rus medan Albins sömntåg tuffar vidare, förhoppningsvis 1 timma till ;o)

ps. måste ju berätta att trappan brukade vara en mörk, hemsk röd färg innan yours truly målade om den vit... Blev betydligt bättre om än ställer lite tuffare krav på städning ;o)


Dagens bus

För dagen var sonen väldigt innovativ, han flyttade trappstolen dryga 1,5 meter från sin ursprungliga plats till framför lådsektionen där kryddorna ligger i den översta lådan. Väl där klättrar han glad i hågen upp och sätter sig på översta trappsteget, drar ut kryddlådan och börjar botanisera... Man får ju onkeligen beundra sonens påhittighet, även om hans ömma moder inte riktigt uppskattar bus som innefattar höga höjder. Var iaf en MYCKET nöjd Albin som satt där och trallade ;o)

                      

Bonnmora på stan

Då var årets första julbord avklarat, känns rätt bra faktiskt. Var på Svea Hof med mina leverantörer och det var riktigt nice måste jag säga. Gott julbord, trevliga lokaler, trevligt sällskap och lagom mycket godis till efterrätt ;o). Kan absolut rekommendera julbordet där, nu vet jag iofs inte vad prislappen är då leverantören betalade men är det en rimlig peng så kör på.

           
                   Lite dålig bild men det var ju mysbelysning på kvällen ;o) 
                               Mer info:
http://www.sweahof.se/

Stackars lilla Jack!

Igår var det ju en rätt otrevlig snöstorm här hemma när jag plockade in hästarna. Väl inne tog jag av Jack och Fille sina täcken då dom delar box och brukar leka rätt vilt, känns lätt riskabelt om dom har täckena inne. Jack fullkomligt skakade som ett asplöv och var superspänd över bakdelen och upp på rumpan så jag blev orolig för korsförlamning! Han verkade inte ha ont och rörde sig men skakade något enormt. Tempade honom (ingenting) sedan masserade och borstade jag honom medan han började äta hö och han blev som vanligt på ett par minuter bara. Så märkligt. Visserligen var det riktigt busväder och dom går ju och spänner sig i och med att det är lite knaggligt när underlaget har frusit. Men ändå! Om det nu var en korsförlamning light eller ej vet jag inte men klart är att jag ska göra allt jag kan för att motarbeta att/om det kommer igen. Jack är ju en liten kraftfodertjuv, han nallar av Fille som är alldeles för snäll att säga ifrån. Jag får helt enkelt börja ge dom mat uppbundna så var och en får det den ska ha. Fille behöver ju lite extra foder men det gör ju verkligen inte Jack, han behöver däremot lite extra vitaminer och mineraler nu då… Jaja, dom håller en sannerligen sysselsatt de små djuren ;o)

Naturligtvis var jag ju tvungen att beställa ett nytt täcke till honom, tjockare om det skulle hända igen. Dom ska ju hållas varma. Blev ett stalltäcke från Horseware och jag kan bara föreställa mig hur vansinnigt söt han kommer bli i det här:

                             

Ärligt talat!!!

Kolla denna, heeeelt sjukt! Får tacka min lyckliga stjärna att Ella inte lyckats med detta konststycket ännu, även om det har känts bra nära ibland...

Glada Snickaren ;o)

Gjorde ett tappert försök att göra färdigt röjningen av gamla golvet i gäst/arbetsrummet (som fortsättningsvis kommer gå som arbets/lekrum). Det sista nu har varit att dra bort masonitskivor för att komma till "botten" och de här masonitskivorna var fastspikade - med ungefär 1 miljon spikar!!! Det man kan säga om dom som gjort den förra renoveringen av huset (dvs på 60-talet) har sannerligen inte snålat med spik!! (Som ex när vi renoverade köket och drog ner de olika lagren av tak var ju även dessa fastspikade och då var det säkert 2 miljoner spik...) 

Jag var iaf i full färd, drog skivor och spik för glatta livet när sonen gör sin entré i rummet... I ett helt tomt rum där det endast finns en liten skål med spik, en dammsugare och ett tomt skrivbord - vad tror ni objektet för sonens intresse blir???? ;o) Japp, helt korrekt! Efter att han slängt ut alla spikarna runt om i rummet och jag fått plocka upp dom - 2 ggr - tröttnade den ömma modern på denna något pilliga och tidskrävande aktivitet och hämtade en bricka med höga kanter, ställde spikskålen på den i hopp om att spikarna skulle stanna på brickan och inte hamna över hela rummet... Resultatet?! Se själva:

                      
                     Nu kom dom bara över HALVA rummet - alltid något ;o)



Buuuurrrrr....

Ruggväder är väl ordet som bäst beskriver hur vädret har varit idag?! Måste erkänna att när snön går rakt horisontalt pga bitande vindar är det inte mitt önskeväder om man säger så... Jag pratade med min mamma på telefon på förmiddagen, hon hade just tittat på väderprognosen på TV som informerade att det skulle det bli kulingvarning och snö kl 13:00 (pip). Detta gjorde ju att jag fick eld i baken att hinna ut och göra något med Melrose och Ella INNAN dess (för att ge sig ut i det förutspådda snökaoset kändes föga lockande). 10:32 knatade jag och Melsan iväg och då hade det redan börjat snöa och blåsa upp, var sådär lagom roligt och Melsan tittade på mig med förvånad blick (och något spänd kropp - hon trodde väl matte fått fnatt *s). Tog det smarta beslutet att gå en liten runda i skogen för att komma ifrån värsta snålblåsten och det var väl egentligen ett bra beslut... enda kruxet var väl att jag fick pölsa rätt bra i snön och var helt slut efter vår halvtimma ute, får väl helt enkelt tacka för den motionen ;o). Väl tillbaka fick jagckat och fixat stallet innan jag var tvungen att pausa - var helt slut! Gick in och tiggde till mig lunch av "kocken" (aka Gustaf) och försökte uppbringa energi att ge mig IGEN i skitvädret (Ella-aktiveringen var ju kvar) - när jag tittar ut och ser att det varken snöar eller blåser utan solen hade rent av tittat fram?! Vad hände med ovädret liksom?! Fixade lite och bytte om, gick ut i stallet och pratade lite med Madde som skulle bort till det andra ridhuset (vi har ju 2 st på 1 km avstånd i vardera riktning). Har varit på väg till detta flera ggr för att kolla underlag, tillgänglighet osv så vi hakade på. Hämtade Ella i grimskaftet och påbörjade promenad nr 2 för dagen och konstaterade att solen inte längre var med oss utan det hade istället börjat blåsa igen och snöflingorna började falla... Tyyyypiskt! Hur som helst, vi gick bort till ridhuset, Madde red en stund medan jag och Ella myste runt lite lagom sådär ;o). Var skönt att bara lulla runt och Bara Vara med Ella. Känns verkligen som att hon har landat sedan hon fick gå ut i stora hagen igen och det känns fantastiskt bra... Nu börjar även jag känna mig bättre igen efter alla förkylningar så ska ta tag i mina hästar ordentligt, Ella har vilat sedan i tisdags så nu är det dags att sprattla igång ;o)

                    
Ella kollar när polaren får jobba, om hon är avis eller nöjd framgick inte helt (men jag gissar - nöjd *s)             

Ser ljuset i tunneln!

Efter att ha påbörjat renoveringen av gästrummet/arbetsrummet för ca 2 år sedan har det dessvärre stått stilla pga andra mer "viktiga" projekt. Helt okey med tanke på att man måste prioritera men nu får det vara nog. Rummet ska bara bli klart - basta! Efter att ha tillbringat en smärre evighet (känns det som) att bredspackla den bedrövliga strukturtapeten som var i rummet är nu spackling omg 1 klar! Äntligen. Nu har jag snart rivit upp dom gamla golven, de gamla golvlisterna ska bort (ska bara hitta vår förlöpna kofot först) och sedan är det dags för slipning av väggarna. Misstänker att det blir lite ytterligare spackel efter slipningen men det lär ju gå rätt fort och sedan börjar det roliga!! Nytt ekgolv ska in och fräscha tapeter och sedan är det tänkt att rummet ska agera som lekrum för Albin. Det i sin tur innebär att vi äntligen får vårt vardagsrum tillbaka. Visst passar det bra nu när det lackar mot jul... ;o)

                     

Nöjd Ella

1 st primadonna i stora hagen med polare igen - hur nöjd och glad som helst... En nöjd Ella = en nöjd matte ;o)



Justin goes Beyoncé

Hahaha, sånt här tycker jag är kul ;o). Kolla Justin Timberlake längst till vänster, han har verkligen koll på huvudgunget!

Ha tålamod!

Jag håller på och gör bloggen lite mer personlig och min förhoppning är att jag ska kunna ha en ny layout efter varje säsong... Det kommer vara lite stelt till en början - är ju trots allt rookie på det här! ;o)

Idolfredag

Jösses, är bara 4 kvar ju! Såg nästan klent ut när dom klev in på scenen... ;o). Jaja, vi har då bänkat oss framför TV:n för kvällen Idol. som vanligt väntar vi till ca 20 över och tittar på vår inspelning istället - för då slipper man reklamen!!! Detta gör ju att jag ligger och draggar lite men det får bli så.

Inledningslåten tycker jag nog blev sådär, killarna fick till det lite bättre än tjejerna.

Omgång 1:
Jay/"Bad Romance" - Heeeelt otippat med en Jay som sjunger Lady Gaga, men han gör det helt okey. Inte hans bästa framträde (särskilt inte som han skämde bort oss förra veckan med "Like a prayer") men jäklar vad han utvecklas som artist!! Det som framgår är ju att han faktiskt kan sjunga och inte bara är en "Rocker".

Linné/"Don't you forget about me" - Första meningen och jag har ståpäls! JAG tycker hon gör den grymt bra och fattar inte vad juryn snackar om... Ett av hennes bättre framträdanden i upptempo.

Olle/"Fix you" - Klockren låt till Olle får man ju säga. Jag har ju aldrig varit en Olle-fantast men det här är helt klart hans bästa framträdande hittills. (Men jag tycker fortfarande knappt han hörs, hans röst är inte tillräckligt för en arena).

Minnah/"Just the way you are" - Helt okey framförande med lite tonfel lite här och var. Blir nog detta framförandet som ligger sist i startgropen inför omg 2... Sorry Minnah!

Omgång 2:
Jay/"Against all odds" - Mycket bättre än första rundan! Fortfarande inte glimrande men han är tillbaka...

Olle/"Beautiful day" - Nope. Tar man en av mina favoritlåtar får man banne mig göra det bra, och det här föll inte mig på läppen. Ska man göra en sådan här låt får man göra den till sin för annars blir det bara en cover - och det är omöjligt att överträffa orginalet! Så det så! (Hmmm, jag och juryn är inte helt överens idag ju).

Linnéa/"Crazy in love" - Den här tjejen är helt klart bäst när hon gör låtarna till Linnéalåtar... Grymt, grymt bra!! Helt galet vad begåvad hon är...

Minnah/"Alone" - Det är lite trist för Minnah, det är klart att man inte kan sjunga lika bra när man har haft en halsinfektion. Återigen en helt okej framträdande men inte mer och återigen är det hon som drar kortaste strået..

Enligt min ringa åsikt är det dags för Minnah att åka hem och hon borde få duellera med Olle (men tyvärr tror jag det blir mot Linnéa)... Rent krasst tycker jag iofs att Jay gjorde sämre ifrån sig än Linnéa men det lär ju aldrig hända att han får duellera...

        
Bild från tv4.se

Juligt

Det är ganska lustigt, i onsdags när jag var på jobbet blev jag jättesugen på att slänga upp lite julgardiner i köket. Blev så inspirerad av snön eller något ;o). Hur som helst, när jag kom hem visade det sig att mamma (som var hemma med Albin) hade samma tanke så när jag kom hem hade hon redan gjort det. Var jättefint att komma hem och det är helt galet vad ett par gardiner gör stor skillnad på ett rum!! Ska bara köpa röda ljus till lampan också så är köket i princip fix och färdigt. Tack mamma!!

Ser att vinstället är BRA klent så det måste nog uppgraderas lite också... ;o)

Det senaste...

... av busungens eskapader kommer nu. Att min son är en riktig liten Emil har vi senaste tiden blivit varse, vad han får allt ifrån är för mig ett mysterium men han håller onekligen sin mor sysselsatt hela dagen utan problem...


Att välta ut lådan med alla 350-400 bollarna och sprida dom runt hela vardagsrummet är SUPERKUL!!!


Tadaa... klättra upp för TrippTrapp stolen - mycket roligt....


... för att klättra i och sätta sig... (Ni förstår ju pulsen hans mor har vid det här laget!!)


... för att flytta vidare till bordet - och nu slutar mamma fota!

Ett annat bus han har kommit på senaste veckan är att leka med toalettborsten - och då såklart stoppa den i munnen!! Är dock rätt tacksam att jag inte lyckats föreviga det ;o)

Lyckliga primadonnor

Att den senaste veckan varit rent bedrövlig hästmässigt är väl knappast svårt att lista ut. Så otroligt avis som jag varit denna veckan har jag nog aldrig varit i hela mitt liv - föremålet för min avundsjuka är naturligtvis ETT RIDHUS!! Med andra ord inget man bara går iväg och spontanhandlar sådär rätt upp och ned ;o). Paddocken frös rätt snabbt i år när kylan väl kom, fördelen i år var att kylan inte förekoms av en herrans massa regn så paddocken har inte frusna vattenpölar här och var PLUS i år var vi beredda! Skickade ut Gusaf att sladda paddocken 2 ggr kvällen innan det small till, så nu är paddocken iaf användbar utan att man behöver vara orolig att dom ska vricka benen eller halka på underliggande is - alltid något! Men faktum kvarstår, det är inget ridhus...

Men, men, det är som det är och då jag inte kan snyta fram 1,5 mille sådär rätt upp och ner finns det inget att göra, annat än att fortsätta drömma... ;o). Tyvärr är ju dessutom vägarna här är lite luriga så jag känner mig inte komfortabel att dra iväg med transporten heller för tillfället. Särskilt inte som det fortsätter snöa, så nu får det bli ett par dagar utan vettig aktivering helt enkelt. Ska väl iofs inte gnälla allt för mycket ännu. I måndags stod dom då det var planerad vilodag, tsdag: Ella longerades och Melsan promenerades. Ons + tor har blivit "opåtvingade" vilodagar, mycket för att jag blivit vrålförkyld igen och Gustaf kommit hem sent från jobbet så jag har inte kunnat uppbringa energi eller vilja nog att ge mig ut i kylan... Idag planerar jag röra på dom lite iaf och sedan får vi se vad helgen har att erbjuda ;o). I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag fick inte på broddar förrän igår så jag har ändå inte kunnat ge mig ut på vägarna innan. Eller ja, fick på broddar på 5 av 6 ben då Melsans ena sko var helt omöjlig att brodda. Försökte gänga upp hålen men det gick inte heller. Helt bedrövligt, men som genom ett under visade det sig att hovslagaren kom ut idag för att slå på en tappsko på en av inackorderingarna så han hjälpte mig med Melsans sko så nu är även hon broddad. Det faktum att hon nu är broddad ledde till att mitt i all misär med kyla, frusen paddock, luriga vägar och förkylning kunde jag göra mina hästar lyckliga genom att byta hage på dom. Ella har fått gå ut i den stora med dom andra brudarna och Melsan har fått gå ut i sin specialgjorda bredvid. Den är mer än dubbelt så stor som den hon gått i de senaste 2 månaderna och det var jättekul att kunna flytta henne äntligen! Jag kan ärligt talat inte säga vilken av hästarna som var mest lycklig över den nya situationen... Ella tjingsade på dom andra brudarna en snabbis innan hon marscherade de dryga 300 metrarna till andra änden av hagen och där har hon varit parkerad sedan dess ;o). Melsan fick i sin nya fina hage fullständigt glädjefnatt och drog den första bockserien hon gjort på de 4 månader hon varit konvalescent... Känns väldigt skönt att äntligen fått flyttat dom, och deras glädje går inte att ta miste på! Det är som liniment för själen :o)


Sorry, lyckades hålla vanten för och missade själva bocksprånget...
Men hon var så söt på denna bilden ;o)



Lite trav...


.. och lite galopp i rena glädjeyran... Tack och lov lugnade hon sig rätt fort.

Di små bara växer och växer...

Det är faktiskt med bitterljuva känslor jag konstaterar att lilla plutt-Fillidutten numer är en ståtlig ungtupp som vuxit ikapp Ella i manken - helt galet egentligen!! Har fått slänga på honom 145 täcke och även om det är lite stort över bogen så är det den storleken som passar honom bäst... Jösses! Vad hände med min lilla speta till fölunge egentligen?

Samma sak är det egentligen med Albin, nu når han banne mig överallt, hans små armar är som bläckfisktentakler och man får verkligen tänka sig för när man lägger ifrån sig saker på ex köksbänken... Självklart är det jättekul men lite hugger det till i hjärtat över hur fort tiden faktiskt går... För någonstans mitt i detta betyder ju det att även jag åldras (hur nu det är möjligt?!) och vem vet hur länge man får vara i skick nog att njuta av allt det här? Ska verkligen försöka ta tillvara på det även om det just dessa dagar känns lite motigt när snön och vädret hindrar mig från att komma till vettig ridning, drömmen om ett ridhus har nog aldrig varit större... Men nu är det som det är, huvudsaken är att hela familjen är friska - både 2-benta och 4-benta och det känns fantastiskt bra. Får njuta av det  helt enkelt ;o)

Jag vill, jag vill, jag vill....

... Så snälla ge mig tiden att göra klart!!! Det är inte lätt att renovera hemma med en liten duracellkanin som busar runt hela tiden. Jag har ju gett mig den på att hinna få ordning på gärstrummet snarast och håller som bäst på att bredspackla väggarna. Jösses vad segt det är!! Det är ju en jättejobbig strukturtapet där inne och det är den jag håller på att "spacklar igen" så vi kan tapetsera med en schysst tapet och det inte kommer se ojämt ut. Dessvärre får jag passa på att spackla när min lilla raring tar sin middagslur så det är ju lite begränsat med tid på dagen ;o). Hade tänkt att köra på ett race ikväll men jag fick migrän på eftermiddagen idag så jag är så himla matt, blir nog inget gjort ikväll ändå tyvärr... Attans... Jag vill ju få det färdigt!

Har fått ett helt galet ryck att försöka få ordning hemma. Tror det har att göra med att Albin nu börjar bli såpass stor att han tar sig runt överallt själv och därför vill man ju att det ska vara fint och tipptopp här hemma. Plus att nu börjar vi få såpass ordning ute kring hästarna så det känns som att turen har kommit att färdigställa för oss. Efter 2,5 år i huset börjar det bli dags ;o). En annan anledning att jag vill bli klar i gästrummet är att jag vill göra Albins rum här uppe, och jag har lovat mig själv att inte påbörja massa projekt utan att vi måste avsluta ett i taget. Helst hade jag velat få klart till Albin innan jul men jag inser ju att det kan bli lite tajt tidsmässigt men jag ska iaf försöka utan att stressa sönder oss. Hade varit sååå roligt att ha Albins rum klart som en slags julklapp till honom :o)

Krasslig liten Albin

Hua, natten mellan lördag och söndag har jag inte fått sovit mycket alls. Albin var jättedålig, hostade och snörvlade som en tok och hade svårt att sova för näsan var full med otrevligheter så han fick svårt att andas... LillPrinsen... :o(. Han vred och vände sig och jag tror han vaknade 15 ggr och varje gång väckte han mig och var nära nog otröstlig! Det kom verkligen från ingenstans men jag är rätt övertygad om att det var en dum tand som sprack igenom igen. Nu är det tack och lov inte jättemånga tänder kvar, så förhoppningsvis slipper vi sådana här nätter sedan... Alla tänder är ju inte så här jobbiga, men vissa har varit rent bedrövliga. Natten som var var liiite bättre men inte mycket, han vaknade ett par ggr då också och jag skulle upp tidigt och jobba *suck*. Är inte helt pigg idag och misstänker att jag kommer somna väldigt tidigt ikväll. Ska bli skönt ;o). Tack och lov har Albin blivit lite bättre iaf, det är ju ändå huvudsaken!

CruELLA

Ella-monstret har vaknat till liv igen och jag tycker inte jag gör annat än att gräla på henne. Sicket j-la humör häsepållan har!! Jag är ganska säker på att orsaken är mycket frustration (och lite väderberoende). Det är inte lätt för en flockledare med kontrollfreaktendenser att gå ensam i en mindre hage har jag märkt. Hon har ingenstans att ut sina bitchfasoner annat än på matte - och tro mig- det landar INTE i god jord... Hoppas på att hon snart kan gå ut i stora hagen, har gjort en större hage till Melsan bredvid stohagen och jag tänkte låta henne gå där nu när det har frysit på och då kan Ella gå ut med dom andra igen. Misstänker att det kommer ge Ella lite mer att tänka på och hon blir förhoppningsvis lättare att tampas med.

Bortsett från det har vi haft en förvånansvärt bra vecka med tanke på vädret och det faktum att paddocken frös redan i onsdags. Har ändå lyckats hitta på något relativt vettigt varje dag. I fredags var vi dessutom och löshoppade vilket var väldigt skönt för Ellan. Det är himla kul att åka och löshoppa med henne, hon vet PRECIS vad som gäller och man ser på henne att hon säger -"okey matte, nu kör jag på här, skulle du kunna hålla dig ur vägen"... Det är bara att jag ställer mig någonstans där jag vill att hon ska pausa medans dom andra justerar med hindrena och sedan är det bara att tuta och köra igen ;o). Är kul att kunna åka och göra lite roliga saker med henne ibland också. Ska FÖRSÖKA komma iväg och löshoppa henne varje vecka nu under vintersäsongen, tror det kan underlätta massor för vinterspralligheten hos damen i fråga. Idag var vi iväg till ridhuset och det gick rätt bra med tanke på att jag var fullständigt ofokuserad och mest babblade med A-C som var nere och kollade... Jaja, vi blev iaf rastade både jag och Ella så det var ju bra iaf ;o). Ella var rätt spänd till en början men slappnade av efter en stund och jag försökte jobba lite med rakriktningen i galopp. Alltid lika nödvändigt och nyttigt. Tror iofs att hon hade lite träningsvärk från löshoppningen igår  och det känns ju på sätt och vis rätt bra, då har hon fått jobba ordentligt :o).


En annan stor grej (iaf för en täckesfreak till matte) är att småkillarna idag fått täckas på i snöovädret. Jack var verkligen URGULLIG i sitt täcke - finns det något sötare en små ponniesar i sina täcken som alltid ser för stora ut?!

Idol

På allmän begäran kommer nu ett idolreferat, tydligen saknas mina eminenta amatörbedömningar ;o).

Andreas/"She´s a Lady" - tyckte det var lite platt faktiskt. Han kan ju sjunga så mycket bättre. Visst sjunger han bra men jag tror att han kunde ha gjort det liiiite bättre faktiskt...

Jay/"Fly me to the moon" - Han sjunger ju så bra men VARFÖR står han med handen fastväxt i byxfickan??? Nu så, nu börjar han släppa loss lite ;o). Mycket bra jobbat av Jay med en bra version/arrangemang och inte kommer han behöva åka hem denna veckan heller, vare sig pga sin sång eller rökat...

Linnea/"I can't help myself" - Väldigt mycket Linnea, hon gör låten bra men jag är nog personligen liiite besviken. Tror faktiskt att det var hennes sämsta framträdande, även detta var lite platt FÖR ATT VARA LINNEA. Man har blivit bortskämd helt enkelt!

Olle/"Let's dance" - Sorry Olle, men du räcker inte till för arena. Han gör ett bra försök men hans röst är mer för ungplugged på en rökig bar någonstans... Tycker jag... (Tycker för övrigt att juryn är lite väl mesiga och positiva idag).

Minnah/"Always on my mind" - Mycket, mycket bra, tycker Minnah har blivit väldigt duktig att göra egna versioner av låtarna. Bra jobbat (ps. Gustaf tyckte detta var bäst hittills och han är ingen fan av Minnah egentligen).

Och nu tar vi omgång 2:

Andreas/"Celebration" - Alltså jag vet inte... Han sjunger jättebra men jag tycker inte att han utvecklas. Juryn säger att han har gjort en resa så vem är jag att säga emot?! Men jag tycker vad jag tycker. Konkurrensen är mördande och det börjar bli tajt...

Jay/"Like a prayer" - Hahaha, detta är humor!! Jay Smith goes rock-madonna... Me lajki!! Inte sångmässigt någon uppenbarelse men högsta betyg för initiativet! Han kan klappa sig på axeln för en dubbelmacka well done ikväll :o)

Olle/"Your song" - Bra låtval av Olle för den passade honom ganska bra, men sorry - Calle gjorde den sååå mycket bättre förra säsongen. Kanske en miss av TV4 och deras produktionsteam att ha med denna låten på listan i år igen?!?! Kanske...?!

Minnah/"I'm so excited" - Jag tycker hon gör detta bra, är en galet svår låt att sjunga om man inte är bra packad så hatten av för Minnah. Tycker även hon klarar av att levera en dubbelmacka ikväll.

Linnea/"The winner takes it all" - Det absolut bästa med Linnea är att hon är alltid Linnea. Tycker denna låten funkar skitbra the Linnea-way... Grymt bra!

Så vem hänger löst?! Är det upp till mig så är det Andreas och Olle, och Olle borde ryka...

Mammas lilla Skalman...

Vissa dagar blir det bara knas och idag är en sådan dag. Vi är inte alls i vår vanliga dagsrutin och då blir inget bra. Albin blir svår att få att äta, han är gnällig och allmänt kinkig. Han är egentligen trött och skulle må bra av att sova lite men han har redan sovit 1 timme idag (dock för tidigt) vilket är grundorsaken till hela grejen.. Det är märkligt att det spelar så stor roll NÄR han sover men det gör det! Hemligheten till en glad Albin-unge är att dra på det så han somnar runt 12-12.30 snåret. Då sover han oftast lite längre och är som en solstråle hela eftermiddagen. Har han sovit färdigt före 12 är han gnällig redan vid halv 2. Undantaget för detta är om man ska åka och simma. Då kan han sova tidigare (pga hans simtid är kl 13) men då brukar han även nicka till och ta en powernap i bilen på hemvägen och det kvittar ut hela grejen och han är oftast glad ändå på eftermiddagen... Puh... 



 

Det är när det är tyst man ska vara orolig...

... för det är då sonen har hittat på bus! Som här, när jag precis röjt undan i farstun - det är då huliganen slår till! Han tyckte inte alls att alla mössor och vantar skulle ligga i lådan utan ALLT skulle ligga på golvet istället... Fint... ;o)

  

Annars knallar det på. Albin har lärt sig klättra upp på det mesta, soffan, stolar, toan etc så det är fullt ös att hålla ordning på honom och bevaka så han inte ramlar från allt han ska upp på. Blir inte så många lediga stunder med tekoppen framför datorn längre ;o). Att jag dessutom bestämt mig för att det är nu som gästrummet här nere ska bli klart gör ju att jag på mina lediga stunder roar mig med att bredspackla väggarna (måste vara något av det tråkigaste som finns?!) så det tar ju också utav min "datortid"... Som ni förstår är inte "tid" något vi slösar med i Casa Ljungqvist. Nej då, det är något vi noga planerar in på sista minuten för att få allt att gå ihop. Helt klart intressant och inte jättekul såklart. Det är ju skit att man behöver jobba in emellan... ;o)

FRISK MELROSE!!!!

Igårkväll var jag på Åby med Melrose för att kolla henne. Har ju tyckt att hon sett så fräsch ut och tänkte att det borde vara ok att utöka motionen lite för henne men vågar inte ta sådana beslut själv så det blev en tripp till vetten. Den "vanliga" vetten var jätteförsenad så jag fick frågan om det var ok att klinikchefen (Titti) tittade på henne istället eller om jag ville vänta och jag tyckte det var helt ok med Titti istället. Jag har fullt förtroende för hennes kompetens. Hon läste in sig på Melsans journal, snackade ihop sig med den "gamla" vetten och så körde vi på. Titti var jätteförvånad över hur fin Melsans skada var och menade på att om hon inte visste att hon varit så skadad hade hon nog inte reagerat annat än lite svagare muskler på högersidan. Gamla vetten kallades in för snabb konsultation och även hon var jättepositivt överraskad och sa att hon inte "hade kunnat föreställa sig att det skulle se så bra ut" och tyckte det var jättekul. Så inte bara fick jag klartecken att öka på motionsdosen utan jag fick grönt ljus - Melsan är friskförklarad!!! Helt fantastiskt roligt!! Självklart ska vi skynda långsamt och vara jättenoggrann och försiktig med igångsättningen men känns allt bra behöver jag inte komma in igen utan kan köra på efter eget huvud (hua *s).

Så nu blir det skritt ett par veckor till men jag kan börja tömköra henne över bommar och på böjda spår, jag kan sitta upp och skritta om jag tror att hon sköter sig och kan börja promenera henne i skog över stock och sten. Om ett par veckor kan jag börja trava henne... Tjohoo...

Grattis till papporna

Stort grattis på fars dag till Albins pappa Gustaf och min pappa Christer :o)
Vi älskar er!! Puss & Kram
      

                

MYCKET händelserik vecka!

Herrejösses sicken vecka det har varit!!! Heeeelt galet, men ganska bra trots allt... Det hela började med att jag skulle iväg med Ella till ridhuset hos min tränare i tisdags (självständig ridning för det var ju så hemsk väder så paddocken var inget alternativ). Var lite tveksam över väglaget men lite halvdesperat för hon hade vilat på måndagen och Gustaf var på tjänsteresa och skulle komma hem sent så jag skulle inte hinna rida på onsdagen och så skulle jag träna på torsdagen. Insåg ju att 3 dagars vila innan träning inte var ett alternativ så det var bara att packa sig iväg. Kom inte upp för första backen innan A, lastade av Ella och en snäll kille körde upp bilen för backen. Lastade på Ella och fortsatte och fastnade banne mig i nästa lilla pluttbacke också och här var det bomstopp, bilen bara slirade. Lastade av Ella igen och promenerade till A, hon blev parkerad i en box och jag sprang tillbaka till bilen. Nu kom en snäll granne till A med sin traktor och drog upp mig för sista backen så jag kunde köra sista biten. Fick iaf ridit och det kändes ju bra men köra hem Ella fanns inte på kartan så det blev pyjamasparty för hennes del ;o). Ella har absolut inget emot det, hon stormtrivs på A's gård. Onsdagen blev helknas med barn och barnpassande men Gustaf ringde och sa att han skulle komma hem flera timmar tidigare så det var ju bra. Vägarna var fortfarande lite sådär så jag hörde med A om hon hade någon träningstid "över" och om Ella kunde stanna över till torsdagen istället så kunde jag plocka hem henne efter min ordinarie träning - det gick bra OCH hon hade en sen tid jag kunde rida på! Så det blev 2 dagars träning i rad istället och det var ju grymt bra. Kände mig rätt missnöjd på tisdagen över att varit tvungen att lämna henne men nu blev det ju kalasbra istället :o). Hade 2 mycket bra träningspass där vi kom igenom ett par grejer som varit lite jobbiga ett tag så det var toppen. På torsdagen kunde jag köra hem henne igen och allt var frid och fröjd... Ett tag...

Lugnet upphörde på fredagen när Fille rullade fast mot boxdörren och på något sätt lyckades sparka den ur sina skenor och fick hoven mellan boxdörren och golvet!!! Inte bra, men han kickade tydligen till en gång till och kom loss. Vid det här laget har jag kommit ut i stallet (efter samtalet jag fick om fastrullningen) och ser en häst med lerigt och blodigt ben... Fick ju fullständig panik såklart! Efter vi tvättat honom kunde vi iaf konstatera att det bara var ytliga sår (6 st på ena benet och 1 på andra), ett var lite djupare men inte så farligt ändå. Han svullnade däremot ganska snabbt och jag såg framför mig hur han skulle se ut som en trästam på lördagsmorgonen... Han verkade iaf inte ha skadat något väsentligt och jag var tacksam att han hade benet i behåll! Gick in igen och fikade när Anna ringde och var på väg för att behandla Melsan med Biolight så det var bara att gå ut igen. Efter Melsans behandling kom vi på snilleblixten att ta även Fille!!! Var ju ett perfekt tillfälle. Underbara lilla hästen stod som ett ljus i 10 min när Anna behandlade hans bakben  och vi sa att vi skulle försöka få till en behandling till i helgen. På lördagsmorgonen möttes jag INTE av en trästam till bakben utan benet såg riktigt fint ut med tanke på omständigheterna! Såren såg riktigt fräscha ut. Om det beror på Biolight eller ej kan jag ju inte säga med säkerthet men jag vill nog tro det. Jättehäftigt. Inte var han halt heller vad jag kunde se! Underbart!! :o)

Idag har jag varit iväg och ridit KM på Torslanda. Hade egentligen inte tänkt starta mer i år men bestämde mig hastigt och lustigt i veckan för att det fick bli LB:1 och LA:1 ändå. Första klassen kändes riktigt bra, missade en längning med galoppinslag men annars helt okey. Inga dumheter i galoppen trots lite spänd och tittig Ella. Supernöjd! Blev 64,5% och 2 poäng efter vinnaren. Dock var det bara 4 starter så endast 1 plac. Inför LA:1 kände jag att jag ville pressa henne lite ytterligare. Första klassen var mer att känna av läget och nu ville jag se om vi kommit någon vart med vårt arbete sedan sist. Ella kändes skitfin och vi låg stadigare i form mot första klassen. Allt gick bra fram till första galoppen (som hon fattade fel) och sedan i höger 10 m volt sprack det - IGEN!!! Alltid samma ställe! Ella kickade mot skänkeln, jag kickade tillbaka och damen EXPLODERADE!!! Stegring och bockning innan jag fick tämjt djuret igen... Resten av programmet gick ändå bra, ville inte backa av för mycket utan körde på som innan och det kändes rätt bra ändå. Domaren berömde Ella trots allt och sa att hon var en "superhäst" och "det där kommer säkert försvinna snart"... Sådant värmer ju såklart när man är lite uppgiven av hennes bedrövliga humör. Skrittade av, plockade ur knopparna och lastade på en mycket trött Ella på transporten och gick för att hämta protokollet och blev positivt överraskad. Med 7:or och 8:or på alla koefficienterna plus ytterligare här och var blev inte 4:an jag fick för felfattningen och 3:an för intermezzot jätteavgörande utan jag hamnade på 64,2% och ledning!! Blev nedpetad till en andraplats med en snöplig, ynka poäng till slut. Är obeskrivligt nöjd med min första placering i LA någonsin som avslutning på 2010 och kan nu gå i vinterläge med gott samvete ;o).


Den åtråvärda plaketten är givetvis redan uppspikad ;o). Första på 2 år - känns gött!!

Så kom vintern då ja...

Sicket väder det blev!! I och med att Albin är krasslig blev det inte mycket sömn inatt och jag hörde hur det ven ute och misstänkte att det skulle vara vinterlandskap när vi gick upp - mycket riktigt! Det var VITT ute och det var fortfarande snöstorm light. Var i valet och kvalet om jag skulle släppa ut hästarna eller ej men mamma var här och tog Albin så jag kände att det var nog lika bra så slapp jag dra med honom ut när han är krasslig. Sagt och gjort, hästarna verkade måttligt roade men tänke att jag får väl plocka in dom tidigare i värsta fall. Nu sitter jag här, klockan är 11:40 och det tar i mer och mer med blåsten och jag börjar må lite sådär för hästarnas skull. Jag VEEEET att jag är tramsig men så är det bara, pojkarna har inga täcken och det blåser på rätt bra och snön är blöt... Jaja, Albin sover nu ändå och så är fast här inne tills han vaknar och då måste han äta. Men SEN, efter det ska jag nog se till att få in mina prinsar...

Inte lätt att vara hönsmamma! ;o)

Inte så pjåkig söndag heller... ;o)

Mysmorgon, god frukost och familjebus på förmiddagen stod på agendan även denna dag :o). Har verkligen varit en härlig helg där allting har klaffat på något sätt. Tänkte att Ella förmodligen hade rätt go träningsvärk efter gårdagens tuffa arbete så det blev en uteritt, Gustaf och Albin hängde på så vi fick en mysig söndagspromenad i solskenet. Ella kändes lite mör ärligt talat och hon drog nästan benen efter sig i början av turen ;o), Gustaf brukar få pinna på rätt bra med vagnen för att hålla takt med Ella i normala fall men idag var det inte så. Snarare kunde Gustaf gå och spankulera i lagom makligt tempo och ha det allmänt gött ;o). Ellas något sadistiska matte tyckte att vi skulle ta den långa backen upp och ner i och med att vi bara skrittade idag och det kändes verkligen på nedvägen att hon hade förmodligen rätt go träningsvärk. När vi väl kom ner travade vi en liten bit för att komma ikapp G & A och då blev hon TAGGAD till tusen!!! Saktade av till skritt och hon fortsatte vara som en fiolsträng tills en bil kom upp bakifrån och då fullkomligt exploderade hon i en bronco-bockning-stegring-serie som hette duga!! Var nog en hel del slagg och spänning i den lilla hästen som behövde komma ut för efter det var hon hur lugn och avspänd som helst igen... Så bara 1 st explosion på Venavägen mot förra gångens 3 är ju ändå en klar förbättring ;o).

Jag måste däremot erkänna att jag är rätt stolt över mig själv som har lyckats sitta kvar och reda ut hennes explosioner hittills *peppar, peppar*, Gustaf var riktigt impad han också (men RÄTT irriterad på Ella, han blir ju orolig för det ser tydligen riktigt obehagligt ut från backen). Hur som helst, det gick ju bra och det är bara hålla tummarna att det gör det nästa gång också, för jag är rätt övertygad om att det inte var sista gången idag tyvärr... Men, men - vi fick en go söndagspromenad ändå i solen och vi får vara glada så länge vi får sådana här härliga dagar. ;o)


 

Bästa lördagen!!!

Jag ÄLSKAR helgerna, för då är Gustaf hemma också och man hinner så himla mycket. Körde ett morgonrace i stallet (hann med en långpromenad med Melsan dessutom) innan jag blev inringd till frukost. Det blev en lång mysfrukost med familjen, sedan lekte vi allihopa och man märker tydligt på Albin hur kul han tycker det är när vi är allihopa tillsammans. Oftast är det jag och Albin eller Gustaf och Albin för någon av oss håller på och grejar. Planen är att vi ska försöka styra upp mer familjetid när vi bara hänger tillsammans, det känns väldigt högprioriterat!!

Hur som helst, efter en härlig fm packade jag på Ella på transporten och begav mig till Nödinge för att jobba galopp på anlagda ridbanor. Dom har ju en 900m rundbana och en lika lång rakbana. Blev en första intervallträning med  ett tempo på 350m/min, 2 min galopp varvat med 2 min skritt och detta upprepade vi 2ggr. Har ett schema på hur vi ska lägga upp det för en normalpresterande häst, men jag tror inte vi behöver följa det slaviskt - bara det faktum att vi kommer ut och kan cantra kommer göra underverk för Ellas styrka i galoppen. Hur som helst, efter intervallerna och en lång skritt coh travpaus tänkte jag att det var lika bra att jobba med den samlade galoppen också, why not - Ella har gått rätt lugnt senaste veckan när jag varit sjuk så nu var ett ypperligt tillfälle att rasta monstret ;o). Det var ju GULD att jobba med detta på rakbanan, man märkte ju direkt om hon fäll ut åt något håll i samlingen, det blev skitenkelt att rida fram ur samlingen och sedan komma tillbaka igen i och med att man fick bjudningen "gratis"!! Jobbade med det en liten stund och Ella gick kanonbra! Sådan samling har vi aldrig fått till och hon var positiv hela tiden och försökte inte ens bryta av. Verkade som att hon tyckte det var rätt kul till och med... ;o). Vi hade ett helt ljuvligt pass i solskenet på dom fina banorna och jag hoppas verkligen vi får möjlighet att komma iväg dit igen innan vintern slår till.





Väl tillbaka var det lunch med familjen, lite mer mys med Albin och sedan ut i stallet då jag hade bestämt med Christine att vi skulle lösgaloppera pojkarna i paddocken. Sagt och gjort - det var kanonroligt!!! Full fräs hela tiden och jag ville försöka filma Fille lite för att visa hur han rör sig... Galopp var väl ok men det var banne mig inte lätt att få busungen att trava ;o). Fick iaf en liten snutt med det ockå och så snart youtube slutar bråka med mina filmer tänkte jag lägga upp dom här (sålänge ligger dom under min profil på facebook). Resten av eftermiddagen/kvällen gick åt att umgås med son och make... En helt perfekt lördag med andra ord - alla hästarna blev aktiverade och jag hann ändå umgås massor med famljen!! :o)

      

Borrelia

Albin har fått borrelia :o(. Såg ett suspekt utslag på hans ena ben och hälsade på tant doktorn som konstaterade direkt att det var just borrelia. Vi hade visserligen misstänkt det men fick det nu bekräftat. Blir penicillin 10 dagar för lilla sonen. Han verkar ändå ha klarat sig bra, vi har inte märkt att han är hängig eller nedsatt i humöret på något sätt utöver det vi märkt av tandsprickningen han har nu. Stackars sonen håller på att få 5 (!!) tänder samtidigt varav 3 kindtänder... Ni kan ju tro att det har varit lite besvärligt för honom. Men han är vid relativt gott mod och nu har vi ju fått medicin mot infektionen så det blir nog bra det här. Känns lite märkligt med borrelia för vi har verkligen inte sett någon fästing på honom och det är på benet så man borde ju knappast ha missat det. Plockar ju av byxorna på honom ett antal ggr per dag för blöjbyten! Man känner ju sig inte som en glimrande förälder direkt... Men läkaren menade på att det finns sådana pyttefästingar så jag skulle inte ha dåligt samvete för det, och den kunde ha släppt i princip omgående och ändå hunnit smitta. Ok, klen tröst men det hjälper ju liiiite mot den sårade modersstoltheten ;o)

Nu hoppas vi på att han fortsätter acceptera medicinen som smakar skunk - so far so good...

Lilla Melsan

Det går så sakteliga framåt för lilla Melrose, vi har nu avklarat 12 veckor som konvalecent med den äran. Hon har varit ett sant A-barn och trots att hon bara är 3 år och blivit förpassad till fålla har hon verkligen uppfört sig. De gånger det "exploderat" kan jag räkna på en hand. MYCKET nöjd med min ljuvliga lilla häst måste jag säga! Jag kan däremot inte säga om hon är "bra". Vissa dagar tycker jag hon ser helt ren ut och andra inbillar jag mig att hon ser lite stram ut. Om detta beror på att jag fullkomligt stirrat mig blind på hennes ben eller ej, om det är en följd av skadan hon haft och det måste stärkas muskler, eller om hon helt enkelt inte är bra ännu kan jag tyvärr inte avgöra ;o). Vi ska iaf på återbesök om ett par veckor och då får jag experthjälp att kolla henne. Rådgjorde iaf med vetten för ett par veckor sedan och vi kom fram till följande: Melsan har fått en större fålla (7 x10 m) och vi har ökat upp den dagliga promenaden från 15 min till ca 30 min 4 dagar i veckan plus att en dag får hon "klättra", dvs gå i en lagom brant grusbacke, övriga dagar ligger kvarten kvar... Melrose är jätteglad för sina längre utflykter och jag hoppas verkligen att hon är okey nu...


Nöjd liten 3-åring ute och flanerar med matte...


... som konstaterar att det inte är helt lätt att fota när man är ute och går ;o)

Albin bildbomb

Det var länge sedan jag visade bilder på sonen!! Albin växer så det knakar (mätte 81 cm för 2 veckor sedan), vilket innebär att han nu når att ta saker från borden och köksbänken - väldigt spännande och man får verkligen tänka sig för vad man lämnar kvar, för det går fort!! Han har lärt sig öppna och stänga dörrarna inne vilket är URKUL men tack och lov har han inte lyckats med ytterdörren... ännu... Han är en riktig liten buskille men ack så go han är, jag är helt såld på detta lilla charmtroll som virat mamma runt sitt lillfinger ;o). Han har blivit helt galen i bilar och traktorer och när han får åka med pappa i vår traktor är han sååååå koncentrerad hela tiden och tycker det är jättespännande... Så på allmän begäran kommer här nu ett par bilder på vår underbara kille:


Albin och pappa sladdar paddocken...


... då ser man så här mallig ut i traktorn ;o)


Mammas älsklingskille med sina stora blå ögon...


Trött kille poserar i japanska dräkten morbror skickat (han garvade när han fick på sig den *s)


... 5 min efter förra kortet ;o)

Duktig Stalledräng ;o)

Världens Bästa Gustaf har trollat fram vatten i stallet!!! Vi måste fortfarande fixa avlopp men tills vidare funkar det finfint med tunna under (särskilt när man har en stark stalledräng som kan tömma *s). Inser ju redan nu hur fantastist underbart det ska bli att slippa kånka vattendunkar från husknuten in i stallet i vinter (samma dunkar ni ser på bilden för övrigt, ni förstår ju hur tungt det blir varje dag)... :o)



Munkpeppar beställt!

Har nu efter lite efterforskningar beställt munkpeppar till Ella. Med följande mening sålde det sig själv på något sätt: "Vanligare är ändå att ge krånglade ston munkpeppar. Ston som överbrunstar, är ilskna, griniga eller allmänt svårhanterade brukar svara bra på munkpeppar". Man kan väl säga att jag är villig att pröva det mesta efter gårdagens idioti. Får hoppas på bra leveranstid och att det fungerar. Annars är det "Moody Mare" som skall provas näst, och därefter magnesium (eller tvärtom) känns ju skönt att iaf ha en plan ;o)

                      
För den som vill läsa mer går det här:http://www.equiterapi.com/mm/article.php?id=1243

Halvårsdag

Idag "fyller" Fille 1 och ett halvt år - stora killen!! 18 månader gammal... Helt galet vad tiden bara flyger iväg, känns som igår vi drog ur den lilla långbenta sparven ur Selene.... Detta ska såklart firas med mätning av mankhöjd, höjd över korset, skenbensomfång, viktmåttband och tattarmått - en stor dag med andra ord ;o). Sitter just nu och tittar på honom ute i hagen och han är ju så himla fin, att han skulle bli exakt SÅ fin trodde jag faktiskt inte. Har man 10 grejer på sin önkselista så är man glad om man får 8 - med Fille fick jag 11!! Hans underbara svettisfärg var ju enbart en bonus då jag var BOMBSÄKER på att det skulle komma ut en mörkbrun liten fölis med stjärn. Hade visserligen rätt om stjärnen... Nej, Fille är min lilla drömhäst. Visst finns det mer att önska vad det gäller gångarter, säkert, men det räcker och blir över för mig. Han är verkligen min lilla juvel...

Återkommer med rapportering av läget senare.

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0