Vad har hänt sedan sist?!

Jo snickarna har lyst med sin frånvaro men nu har vi ny startdag - på söndag kör dom igång igen och nu har vi dom tills det är klart (om vi inte envisas med att hitta på nya saker hela tiden)... Anledningen att dom varit borta denna veckan är att vårt jobb växte i och med att dom fick tömma ur all gammal isolering och bygga ett helt nytt regelverk till golvet och dom var tvungna att ta detta bokade jobbet - men nu är det tydligen klart och dom kan fortsätta här, halleluja!! Dom har fått upp ena väggen till Iris rum (den som är mot trappan) och den andra väggen kommer upp så fort vi bytt ut det gamla långa fönstret mot 2 andra! Som det är just nu kommer väggen gå mitt i fönstret och det går ju inte ;o). Något som också är på tur är vårt nya trappräcke som dom ska snickra ihop, tror det kommer bli kanon!!
 
Försöker mig på några bilder från ovanvåningen som den är nu så får vi se om det funkar....
 
             
 
           

Dumma blogg!!

Det går fortfarande inte att ladda upp bilder på bloggen!! Vet inte om jag måste uppdatera till PRO för att kunna få till det (vilket verkar helt sjukt) men något är galet... Så ni får stå ut med trökiga inlägg med bara text tills vidare...

Seeeegt

Har fullständigt tappat inspirationen efter att vi fått beskedet att snickarna inte kommer tillbaka förrän i slutet av veckan!! 5 daqar sa dom men man vet ju hur det blir med det. Känns väldigt otajmat då vi ska värdera huset imorgon och jag hade räknat med att allt skulle varit klart... Nåväl, vi får väl värdera om huset igen sedan i så fall. Jag har iaf fått röjt undan i källaren och klädkammaren äntligen! Har verkligen haft det som mitt dåliga samvete i evigheter och nu är det äntligen i ordning igen! Ska försöka fixa bilderfrån tvättstugan/badrummet när tvätten är nere (just nu ser man ingenting då det hänger 3 maskiner tvätt på tork). Det blev superfint och äntligen ser man de härliga fönstren ordentligt. Vi blev ju väldigt förtjusta i källaren när vi var här och på visning men har ärligt talat inte utnyttjat det till fullo innan, men nu är det ordning på torpet :o)
 
Annars är det ok, är fortfarande superseg och förkyld. Har jättejobbig hosta som inte vill ge med sig :o(. Red Ella igår efter equiterapeuten kollat henne och tycker fortfarande inte hon är ok. ET hittade en förskjutning i bäckenet där hon var ca 1 cm högre i vänstersidan vilket kan förklara hennes rörelsemönster och störningen jag känt. Kan förstå om hon behöver ett par dagar att landa i behandlingen men jag tycker att hennes "klonk" borde försvunnit ändå... Får kolla henne hos vetten ändå. Är lika bra att göra det, snart har halva säsongen gått på det här tramset och jag kommer int till en bra totalkänsla som jag vill ut och tävla på... TRÅKIGT!!!!! Samtidigt är dt konstigt för hon går som en klocka när hon blivit varm i kläderna, fått upp ryggen och är rakriktad. Då känner jag verkligen INGENTING och hon går från klarhet till klarhet...?!?!? Vad är det med min häst?!?!!?
 
           

Buhu

Känner mig lätt motarbetad just nu. Inga snickare på 5 dagar (och det fick vi veta igår), Ella känns inte bra trots check av equiterapeut. Kattkräket har tagit en av våra söta svalor i stallet. Min förkylning vägrar ge sig Iris är fortfarande krasslig :'(

Blä!

Första försöket...

Då var Mels inseminerad första omgången. Har fått dos både torsdag och fredag. Hon hade ett stort fint ägg och simmarna var pigga och alerta. Spontana kommentaren från vetten var -"har dom druckit Red Bull eller?!". Pigga kandidater låter bra, får bara hoppas att dom har siktet inställt också ;o). Hon fick vara över helgen och när vi kollade idag (läs mån) hade hon släppt sitt ägg. Allt enligt skolboken - duktig tjeja!! Så nu är det inget förrän 2 juli då det är dräktighetskoll så det är bara att hålla tummarna att det tar så vi slipper en runda till. Mels tycker ju inte det är jättekul att ha någon som grejar i häcken direkt... ;o)

           
Mels spanar på fölet i fållan, hoppas hon blir lite inspirerad och ser till att fixa en själv ;o)

Ohlala

Nu så börjar det likna något här hemma!! Spånskivorna under golvet är lagda överallt och snart är taket helt färdigt, är bara runt nya fönstret kvar och det kirrar dom imorgon bitti. Sedan är planen att måla klart taket, smäcka upp gipsskivor på dom sista väggarna och spackla. Skorstenen ska putsat upp och väggarna vid trappan bredspacklas. Dom ska sätta upp nya trappräcket och när allt "fix" är klart lägger dom trägolvet och sist är det dags för de 2 nya väggarna till Iris rum... Sedan är det suuuuuperfint och vi kan äntligen flytta upp igen!! Tyvärr kan jag inte visa bilder nu för blogg.se har gjort ändringar på sin sida och jag det funkar inte när jag ska ladda upp foton... Kasst är det!





En av världens bästa uppfinningar!

      Är det byggarbetsplats så är det, men Iris vet hur man löser oljudet ;o)
           

Mr Melrose

Pratade ju med Jörgen Hemmingsen i lördags när han var på väg hem från Danmark (med Melrose tilltänkta make). Han var jättenöjd med hur Floricello tar sig under Andreas och utlovade ny film i veckan - här är den :o). Känner mig väldigt nöjd med hingstvalet och beslutet med betäckning, jag vill ju avla i liten skala och det var ju en av de stora anledningarna till att jag köpte Mels från början... Visst borde hon ridas och utbildas men i och med att jag inte satsar på några årgångschampionat så hinns det ju med efteråt. Dessutom tycker jag att det passar bra nu, behöver prioritera barnen före min ridning och jag är ingen tävlingsmänniska i den bemärkelsen (även om jag skulle vilja). Det här känns helt rätt :o)

Som så mycket annat blev det ju fullt ös även med tanke på stundande betäckning, Mels gick in i brunst i söndags redan. Hade räknat med att honn skulle starta i slutet av denna vecka! Det blev att boka ultraljud med en gång istället. Var iväg igår och konstaterade att det blir seminering på torsdag (och förmodligen lördag)... Jättekul!!

            
I väntan på UL är man cool och mumsar lite grönt. I bakgrunden vallas min pappa av Albin ;o)


   

Dagen då allting vänder

Idag är det helgalet här, vi har 4 snickare igång plus Gustaf som håller på med rören till elementen. Tänk er följande scenario: polsk technomusik på hög nivå, en st sticksåg som skär upp i taket för ett större fönster, en person som står med yxa och fixar reglar, en st borrmaskin som borrar igenom 20 cm regel, en st såg som skär bort gamla kopparrör och som grädde på moset en som går loss med hammare och 15 cm långa spik... och mitt i detta ligger världens goaste lilla bebis och stensover?!?!?! Är grymt tacksam att G är hemma idag för det har redan blivit dags för vända nr 2 till byggaffären och det är lite småjobbigt att rodda det med mina 2 små raringar i släptåg. Albin tycker stundtals att det är rätt jobbigt med byggverkstan men han har kommit på att han kan hämta sina hörselskydd och då blir det genast lättare. Sedan är han dessutom väldigt lätt att muta med isglass och favoritfilmen på tv ;o).

Det känns däremot mycket lättare idag, bara all gammal isolering väl var ute så började man känna att det vände och idag är verkligen en positiv (om än stressig) dag. De 2 extra snickarna är här för att fixa med takfönstren. Vi har ju ett litet fönster ovanför trappan som har levt klart sitt liv och ska bytas ut mot ett större. Sedan ville ju Gustaf ha in ett på toa (har nog nämt det tidigare) så även det ska monteras in idag. Våra "gamla vanliga" snickare håller på att regla upp för att kunna lägga golvet och när det väl är klart har vi "bara" finlir kvar :o). Det kommer bli så himla fint däruppe och jag längtar verkligen!! Räknar med att vi får tillbaka vår ovanvåning i slutet av veckan, sedan får vi se hur många dagar vi får vänta innan vi kan flytta in möbler på de nymålade golven. Vill minnas att färgen ska härda i 5-6 dagar...

             
Vårt nya TV-rum från 2 vinklar. Den första är från Iris rum och den andra som man ser det från soffan :o)

           
Här är Iris rum. Mysigt va?! Fattas bara väggar, dörr, golv, färg och tapeter... och så ska ett fönster flyttas och bytas ut ;o). Till vänster i bild ser man även det gamla fönstret ovanför trappan som ska bytas ut.

Jag är orolig!!

Jag är lite orolig för Ella, tycker fortfarande att det inte att hennes "klonk" har försvunnit som sig bör och har börjat fundera på om min älskade primadonna har spatt?! Ska ringa och boka tid på klinik för att kolla upp henne snarast men det här känns inte jättebra faktiskt. Fast hon är inte halt... Har ju alltid varit orolig för att hon ska få spatt med tanke på hennes ben (är krokhasig och har väldigt vinklade haser. Hade jag varit lite mer kunnig för 6 år sedan hade jag aldrig köpt henne)... Men nu är det som det är. Förhoppningsvis är det inte så illa men det skulle inte förvåna mig, är lite för många symptom som stämmer in på den prognosen tyvärr... :o(

Tiden får utvisa, håll tummarna för att det inte är så!

Stor eld blir det ;o)

Idag är det väldigt tungt. Tyckte vi såg ljuset i tunneln igår när taket var klart och målat x2 men efter sjuttioelva säckar med sand och sågspån vill jag bara lägga mig ner och gråta. Huset är skitigare än någonsin och vi är därför mer instängda i vardagsrummet och köket än någonsin. Inte bästa miljön för kidsen men förhoppningsvis är det inte så länge kvar av tömningen och vi kan börja städa och röja lite. Jag står verkligen inte ut! Dessutom är jag "fast" med barnen då Gustaf har bitit i det sura och börja röja undan och elda upp resterna från ovanvåningen, kommer ta många långa timmar att få undan den högen!! Det har rivits en hel del kan man säga...

           
                             Ser ni Gustaf bland brötet?! ;o)

Själv är jag inne med barnen som ligger och sover. Misstänker att dom snart vaknar av oljudet ovanför men vi har haft sovstund i 1,5 tim nu så det känns ok. Förutom det faktum att jag har en mental dipp så har jag lite jobbigt nu med allt damm och skit. Är ju överkänslig mot pollen och damm, det i kombination med min astma är sannerligen ingen höjdare...

Gnällig idag :o(

Det är alltid mörkast innan solen går upp...

Herregud!! Jag skulle inte gått upp på ovanvåningen igårkväll - jösses vad knäckt jag blev! Allt gammalt golv skulle ju rivas bort för att vi ska få så bra under som möjligt. Därefter ska nya reglar byggas, spånskivor in och därefter nya fina golvet.... Trodde jag! Men som så mycket annat tog även den planen en kovändning. Det visade sig att reglarna som fanns sviktade på sina ställen och det var väldigt ojämnt (visste vi iofs men förhoppningen var att dom kunde justera det med dom nya reglarna). Så nu ska all isolering bort så dom kan göra om reglarna ordentligt - och nu till kruxet - förr i tiden isolerade man med sand och sågspån... Så vi har ca 60 kvm med 20 cm sand och sågspån som ska ut! Självklart blir det ju bra men just nu känns det som att den här förbenade renoveringen aldrig kommer att ta slut *suck*

             

                 
En bonus är iofs att med så här mycket sand kan vi fixa en schysst sandlåda åt barnen ;o)

Melrose

Tyvärr går det lite sisådär med Melrose utbildning för tillfället. Har inte riktigt tid att rida 2 hästar om dagen nu när det är fullt ös med renoveringen så hon går lite på halvfart. Får prioritera Ella just nu då vi ska tävla nästa helg men det blir bättring när snickarna är klara. Däremot har jag fått en uppenbarelse vad det gäller henne - äntligen! Har ju sedan förra året klurat på vad jag ska göra med henne, rida eller betäcka. Planen när jag köpte var ju att hon skulle betäckas men sedan har hon varit så himla fin i ridningen och då vill jag ju inte tappa tid... Men ser jag framåt nästa år när Fille ska ridas mer, jag börjar jobba och barnen ska ha sitt blir det ju lite trixigare... Har funderat som en galning på bästa lösningen och NU, hux flux föll alla pusselbitarna på plats :o)! Melrose ska betäckas för att därefter utlånas ett par år. Så om allt går väl blir det att hon får åka vid avvänjningen av fölet (aj vad det gör ont i hjärtat när jag skriver det) men hon har tyvärr hamnat lite i kläm mellan mina barnafödslar och Fille. Det är bättre hon får komma till någon som kan fokusera på henne ett tag. På så vis behöver jag inte ta några stora oåterkalleliga beslut utan kan känna mig fram och Melrose blir ändå riden och tävlad. Det ska ju vara roligt också och just nu är det lite väl snärjigt och kommer förmodligen vara ett par år. När barnen blir äldre blir det ju lättare och jag vill ju inte missa att Mels blir meriterad under tiden. Då kan jag fokusera på Ella och Fille och förhoppningsvis hinna uppnå mina ridmål med Ella så hon kan få bli avelssto. Med Ella i avelsboxen blir det mer tävlingsfokus på Melrose och Fille istället :o).

Så, vilken hingst blir det då?! Jo det blir Floricello!! Pratade precis med hingsthållaren och han var på väg från Andreas Helgstrand som hade ridit och var jättepositiv! Floricellos trav har utvecklats ännu mer och han hade verkligen sett kanon ut. Ny film kommer i veckan men tills dess får ni hålla till godo med denna :o)


Känns så bra när pusselbitarna faller på plats!!

           

Tankar om tapeter

Torsdag, ännu en dag med massa att tänka på, material som ska inhandlas och stora framsteg i renoveringen. Jag var och köpte färg till sovrummet och Iris rum samt beställde tapet. TYVÄRR var tapeten till vårt rum slut i lager och kommer om ca 2 veckor vilket är jäkligt surt men inget att göra. Började fundera på annan tapet men jag har fastnat för denna och då är det svårt att tänka om. Har ett litet dilemma vad det gäller tapeterna till vårt sovrum, på ett sätt känns det som att vi borde välja en stilren tapet som "passar in" i totalen. Hela ovanvåningen blir ju lite lantlig, shabby chic-stil och då skulle det EGENTLIGEN vara en ljusare, blommig tapet typ någon av de här från Boråstapeters kollektion Falsterbo:  

                              

             

Problemet är att vi vill ha lite murrigare sovrum. Har gärna ljust och luftigt överallt annars men just sovrummen vill jag ha lite mer mysfaktor och lite mindre "interiörtidningsomslagsbild". Vi får väl helt enkelt tapetsera om lite mer stylish om vi någon gång ska sälja ;o). Så vi väntar på tapeten. Liter surt såklart med tanke på att man vill ju få allting klart NU men det är ok, vi ska ändå bygga en finurlig sänggavel och använda tapeten att klä in den så det blir jättebra ändå.

Med renoveringen går det framåt, det är redan dag 8!! På agendan har vi massa spännande saker idag - nya takluckan ska monteras in, sista taket i stora rummet ska sättas upp och målas med grundfärg/kvistlack omgång 2. Golvet ska rivas i sovrummet och stora rummet. Dom pratade om att dom skulle bredspackla väggarna i trappan men hur sjutton dom ska hinna allt det vettigudarna. Vi får väl se hur lång dom hinner.

Dagens kovändning är att vi nu dessutom ska byta ut det lilla fönstret ovanför trappan till ett mycket större, plus ips vips ska vi dessutom montera in ett takfönster på toaletten... Gustaf vill väldigt gärna ha det takfönstret, då det är snedtak har han lite svårt att stå därinne. Ett fönster ger lite extra huvudutrymme ;o). Så det blir väl att jag får åka till Lilla Edet och hämta ett fönster idag, ska ju ändå åka och hämta tapeterna till Iris rum i Nödinge (ett par mil extra hit eller dit kvittar väl *s)...

Hej hopp!

Ella

Ella har fått ta det lite lugnt efter helgens träningspass då hon verkligen fick jobba!! Igår var det dock dags igen, dressyrpass i nysladdad paddock med fina sadeln, kandar och fina ljusblå lindor. Matte hade slagit på stort och till å med dragit på sig stövlarna ;o). Vi var så fina så (och såklart glömde jag ta kort). Tänkte jobba med läxan från helgens träningar och det gick riktigt bra! Hittade tillbaka till formen riktigt bra även om det aldrig känns lika bra i paddocken som på ett härligt underlag i ett ridhus tyvärr. Paddocken är ju inte likande sviktande i underlaget. Men med tanke på det så blev det kanonbra. Ella trivs verkligen med den ridningen och är mer harmonisk än vad hon någonsin varit vilket glädjer mattes hjärta! Som vi har kämpat för att hitta hit!

Ska bli jättespännande att prova på Msv C:1 som är nästa tävling ut (17/6), har ju aldrig ridit det programmet och det kommer till massa spännande krummelutter med koefficient såklart så det kan verkligen bli himmel eller helvete ;o). Men som sagt, det blir första starten i detta program som är ett rätt stort steg framåt och det blir "bara" en runda för att känna på det, få en liten förståelse hur långt vi har kvar att konkurrera och vad domarna vill ha. Bara att mentalt förbereda sig för denna start är verkligen en milstolpe för mig så det är häftigt!

           
                     Slapp-Ella rensar slagg dagen efter träning ;o)

S.O.S

Jag har ju tidigare nämnt att våra snickare är helt suveräna, det blir kanonbra och dom är snabba. Har säkert också nämnt att vi blir lite stressade av det på ett sätt då vi förväntas ta snabba beslut om hur vi ska lösa olika saker, och i ett gammalt hus dyker det upp lite allt möjligt som man måste klura ut. Varje gång jag och G går upp och stämmer av blir vi initialt superglada och imponerade av vad dom har gjort - för att i nästa sekund inse vilka nya grejer som dykt upp och vi behöver ta beslut på... Det slutar med att vi blir helt matta och tomma i skallen ;o). Efter ett antal sådana dagar var vi ganska speedade både jag och mannen och när jag pratade med min kära mamma i tisdags hade hon problem att höra vad jag sa för jag pratade för fort och förmodligen rätt osammanhängande. Jag orkade inte göra något med hästarna för jag var trött, stressad och klockan var alldeles för mycket. Fodrade och gick in för att försöka ta några kreativa beslut. År trist när det inte finns ork att göra något vettigt med hästarna, eller jag måste stressa som en tok - det är ju där jag ska tanka energi för att orka vara en bra mamma när båda kidsen gnäller eller det blir långa dagar...!

När jag väl kom in satt vi och diskuterade kring hur vi skulle gå vidare när telefonen ringde, det var mammas man Robin. Dom hade bestämt att dom skulle komma hit på onsdagen och hjälpa oss, mamma skulle ta barnen och Robin klippte gräsmattan och lagade mat så jag kunde gå ut och stalla i lugn och ro medans Gustaf kunde jobba med det han behövde inför kommande rör- och eldragningar. TUSEN TACK FÖR DENNA OVÄRDELIGA HJÄLP!!!!! Jag fick fixat lite extra med Ella som jag känner har legat lite efter pysselmässigt (bland annat klippa hennes övervuxna man äntligen) och sedan fick jag ett kanonpass i den nysladdade paddocken :o). Efter stallet var det bara att slå sig ner vid dukat bord på altanen - i solskenet-  och avnjuta god grillmat! Mums och tack igen!! Fick dessutom en rätt bra natt med sovande söta barn så idag känner vi oss lite mer i fas med livet och har löst upp många av våra beslutsklumpar.

Idag åker taket upp i stora rummet och jag ska beställa färg och tapeter till vårt sovrum :o)

           

Sömn

Som så många andra småbarnsföräldrar så är sömn något man bara drömmer om. Minns inte sist jag sov en hel natt faktiskt men det måste varit halvvägs in i graviditeten med Iris, aug-sep 2011 någon gång... Ett tag sedan med andra ord ;o). andra halvan av graviditeten sov jag inget vidare alls och sedan hon kom så har jag ju av förklarliga skäl vaknat femtioelva ggr varje natt. MEN -

De 2 sista nätterna har till och med jag lyckats sova ganska bra för en gångs skull. Iris har varit jätteduktig det sista, hon somnar mellan 21-22 och har bara vaknat för mat en gång på natten runt 4 men somnar om direkt för att vakna runt 8. Det kan man ju absolut inte klaga på hos en 4,5 månaders bebis! Tyvärr har jag vaknat ändå då jag varit så inställd på 3-tim intervaller men inatt sov jag fram tills hon vaknade vid 4!! Det var verkligen ljuvligt. somnade om och blev väckt kl 6 av en flugjävel (ursäkta språket). Fick gå upp och smälla ett tiotal flugor och sedan gick jag och la mig igen... Livet på landet i ett nötskal ;o)


           

Så hur går det då?!

Det är mycket snack och skriverier om snickarna och ovanvåningen och nu kommer lite bilder på hur långt dom har hunnit hittills:

Vårt sovrum före:

          

Nytt sovrum växer fram:
 
           

                
             
           

Väggarna är satta, taket är uppe och grundmålat, nu ska det spacklas gipsskivor och målas. Gamla golvet rivs, nya spånskivor ska in och nya golvet ovanpå det... Hej och hå vad det går!!

Bevis på att det brinner i skallen?

Just nu är det mycket. Ok att vi har hjälp av snickarna med det faktiska arbetet (och det är något av det bästa vi gjort) men dom är kanonduktiga - och snabba (!!) så man behöver lite titt som tätt fatta olika beslut när dom har frågor. Det är också vissa saker man vill passa på att göra om nu när möjlighet finns, huset är ju byggt 1906 och vissa rördragningar till element osv är inte särskilt smarta eller smidiga. Så nu brinner det i skallen på Gustaf som vill göra om det och ni som känner min man vet ju att han vill klura ganska länge på saker innan han bestämmer sig... Ni ser ju problematiken ;o).

Igår fick jag ett bevis på att det brinner nog rätt bra i skallen på min älskade man... Jag hade ju varit iväg med hästarna och Gustaf parkerade transporten och tog loss den från min bil så jag kunde dra iväg till dagis på måndagen. Som vanligt är vi sena till dagis på måndagen (Albin är ALLTID väldigt måndagsloj efter helgens lugna lunk), vi dundrar ut och jag konstaterar att Volvon är frikopplad från transporten (kanon!!) så vi hoppar in i bilen och åker. Lämnar Albin som är nöjd och glad, han galopperar direkt iväg och lokaliserar sina kompisar Alfred och Johnatan. Vi vinkar glatt hej då och jag funderar på om jag ska åka direkt och handla eller hem och pausa emellan. Iris jollrar nöjt i baksätet och jag beslutar att vi åker hem och leker en stund så kan jag kombinera affären med hennes sovstund. Sagt och gjort, vi åker hem och hittar det här:

           

           

Det visade sig att Gustaf missat att dra handbromsen på transporten och den har så vackert rullat iväg över vägen (tack och lov att det inte kommit en bil!!!!) och parkerat fint i slänten på andra sidan... Fick upp den med fina, gamla traktorn och den hade klarat sig bra, stödhjulet var lite böjt men gick att fixa till. Misstänker att den där handbromsen aldrig blir missad igen ;o)

Compact living

Vi har ju (i och med snickarna) fått flytta ner på nedervåningen. Albin var lite skeptisk och ville sova i sin egen säng så vi fick bygga en "koja", dvs packa in sängarna under matsalsbordet och hänga upp lite lakan. Ips vips var det heeelt okey att sova nere *hahaha*, vad gör man inte för sina barn?! För egen del är det inte det mest bekväma då jag knappa 50 cm till "taket". Inte heller jättelätt att kravla in där med Iris och det faktum att man inte är lika smidig som man en gång varit... Nåvä, det är en begränsad period och av en bra anledning. Men jag ska väl inte gnälla - stackars Gustaf får sova på soffan!

En sak som jag dock märkt är att av någon märklig anledning är det mycket svårare att hålla ordning omkring sig när man bor på mindre yta?! Eller så blir det bara mer påtagligt?! Hur som helst ser här ut som "jag-vet-inte-vad" och man tröttnar på att plocka till slut. Försöker få Albin ha sina leksaker i sitt lekrum men han vill gärna vara där jag och Iris är, detta leder ju såklart till att det på 2 millisekundrar blir betydligt mer stökigt än vad det hade behövt och vara när han dragit in 50 bilar. Jaja, köket är städat och fint iaf... ;o) 

           

Träningshelg!

Denna helgen var tränare Jill här i dagarna 2. Då hon "bara" kommer ca 1 gång i månaden vill man hinna med så mycket som möjligt och gärna båda hästarna. Red både Ella och Mels på lördagen och Ella igen på söndagen. Senaste gångerna har jag ridit en vardera dagen men jag har saknat dag 2 med Ella faktiskt. Får klura om det är bättre att rida dom varannat tillfälle för jag blir bra trött att träna med 2, har inte tillräckligt med ork och styrka själv visade det sig *oops*... KAN ju också komma igång med att träna utanför ridningen men ja, det tycks ju inte vara min starka sida ;o)

Med Melrose tycker jag det räcker med en dag då det forfarande är mycket unghästridning med henne. Däremot behöver hon verkligen komma ut och se andra ställen för hon blir rätt spänd när man åker och hennes spändhet yppar sig i att hon stänger av och tappar bjudning. Jättemärkligt, jag är van vid hästar som flyger i luften när dom blir spända och vet inte riktigt hur jag ska hantera när hon stänger av... Lite frustrerande också för jag får aldrig möjlighet att jobba med de saker jag upplever som problem hemma då hon är en helt annan häst hemma och borta?! Nåväl, lite jobb blev det iaf med hennes ojämnhet i sidorna. Jag måste jobba henne ännu mer för högerhjälperna så hon blir stadigare och bjuder fram jämnt på båda sidorna, i dagsläget är det skitsvårt att få henne ta stöd i högerhanden och hon viker sig i sidan. Emellanåt gick hon kanonfint in i handen och då blir allting så mycket lättare. I galoppen är det samma jobb med liksidigheten men hon måste lära sig kliva på bättre, det kommer efter att jag har ridit i liiite högre tempo initialt... Det är bara att jobba vidare! Det går ju mycket framåt tycker jag själv men nu får jag börja rida lite mer vuxenridning och inte fastna i unghästträsket.

Å så har vi Ella, Finaste, bästaste, ljuvliga Ella... Hon kämpar på och står ut med sin övermanövrerande matte! Ella är inte världens lättaste häst att rida och hon kräver väldigt mycket teknisk ridning, små hjälper och finmotorik dvs rutinerad ryttare. Jag är ingen rutinerad ryttare i den bemärkelsen men vad jag däremot är väldigt bra med är att jag är att jag är medveten om detta faktum och kämpar vidare efter bästa förmåga! Denna helg har jag blivit om möjligt ännu mer medveten om min bristande bålstyrka och hur långsamt det går mellan impuls-tanke-inverkan till följd av detta (att jag dessutom ligger 8kg + och har usel kondis hjälper ju inte direkt upp heller). Jag har däremot kämpat på jävligt bra med mina brister och Ella har gått bättre än någonsin. Igår var galoppen super och idag var traven fantastisk!! Nu kommer stora utmaningen att komma till den ridningen även utan en tränare på backen som är på en som en hök... Men jag ska kämpa som ett djur för den ridningen jag har känt på i helgen är helt lovely och jag vill alltid rida med den känslan :o). I galoppen måste jag tänka på att inte samla för mycket (tro det eller ej, med tanke på vilka problem jag haft att få ihop henne innan). Men Ella är så galet ambitiös och när hon väl fattar vad man är ute efter blir hon lite -"kan detta nu matte" och övergör. Detta leder till att när jag galopperar och vill rida i ett vänta-läge samlar hon sig mer och mer i sin abition att vänta på vad jag gör. Så jag måste få henne att galoppera framåt även när hon väntar (misstänker att detta låter helgalet för er som läser detta och inte rider *hihi*). Jag måste rida loss henne i höger innan jag ger mig på vänstersidan och jag måste vara illsnabb så jag inte fastnar i handen...

I traven hittade vi en ny nyckel idag och resultatet var fantastiskt. Istället för att försöka rida loss henne i sidorna i ett lite högra tempo ska jag dra ner det istället, lossa höger och därefter göra vad jag vill ;o). Vara superrörlig i handen och när hon lossnat, ge henne lite friare hand somtidigt som jag matar energi bakifrån. Självklara grejer egentligen det är bara sättet jag ska göra det på som är lite annorlunda för mig. Men ohlala, vilket resultat. Hon blev så sjukt taktfast, säkert 1,5 meter kortare i kroppen och med sådan energi och tryck i bakkärrran att jag kan inte önska mer. HÄFTIGT!!!! När hon lossar kan jag successivt stärka henne i högre tempo men jag får aldrig tappa takten utan istället lägga ner tempot igen, hitta takten igen och sedan öka... Som sagt, låter säkert galet för ickeryttare men detta är mest kom-i-håg till mig själv ;o).

Så nu är jag helt slut efter 3 träningspass i sommarvarmt ridhus, sov inte mycket alls inatt då jag låg mellan barnen i kojan här på nedervåningen (vad gör man inte för sina raringar) och jag har träningsvärk på fler ställen jag trodde var möjligt... Supernöjd med andra ord! ;o)

          
                                           Foto: A.Kindgren

Ny ritning!

Okey, efter att snickarna kommit igång och rivit en vägg blev alla våra planer omkullkastade! Jag och Gustaf gick fullkomligt igång på det nya luftiga sovrummet som hux flux visade sig för oss och Iris tänkta rum blev ett minne blott. Vi fick till och med ringa hit min mamma för att kunna bolla idéer då vi båda fullständigt blockerade oss, helt hypnotiserade av vårt nya, blivande sovrum ;o). När man varit så inne på en linje såpass länge som vi har och helt plötsligt knuffas ut på en ny stig blir det svårt att ta ett steg tillbaka och se vilken väg som är rätt. Nu kom mamma och hjälpte 2 förvirrade hönshjärnor att reda ut begreppen - TACK MAMMA!!!

Så nu är det bestämt, vi kör på det stora sovrummet och lägger Iris rum i ett annat hörn av ovanvåningen. Vi kommer bli tvungna att flytta 2 fönster men totalen kommer bli galet bra!

           

Istället för att flytta den rivna väggen 35 cm "mot Gustaf" kommer vi istället att göra ett stort sovrum till oss av hela detta härliga utrymme. Vi kommer på så vis få en hel vägg med höga garderober och ändå ha det luftigt... Vi kommer få 3 sovrum, ett TV/Allrum och en toalett när vi är klara. TV-rummet blir på ca 18 kvm, vårt sovrum blir ca 18 kvm även det och Iris rum ca 8 - nice :o)

07:15

Så tidigt har jag inte behövt gå upp på ett tag, båda mina barn brukar ligga och sova till 8-snåret men idag kom snickarna äntligen hit och 07:15 var visst deras starttid på morgonen så det är bara att vackert gå upp ;o). Självklart är det inga problem för detta har vi ju väntat på!! Meningen var ju att dom skulle börjat för en vecka sedan men nu är dom i full gång med att riva väggarna till det som ska bli Iris rum. Planen är att flytta 2 väggar för att Iris ska få ett "riktigt" rum och slippa bo i en garderob. Det kommer innebära att vi får lite mindre sovrum men det får väl vara ok. På detta viset kan vi behålla det stora öppna rummet utanför sovrummen istället och det känns kanske som en större seger än att jag och Gustaf har ett stort sovrum..? 

Första etappen är alltså att riva och sätta upp nya väggar till Iris rum, bygga en vägg och dörrkarm in till vårt sovrum och sätta upp nya dörrar i Iris och Albins rum. 

Etapp 2 är att smäcka upp tak, måla tom och sätta upp taklister i vårt och Iris rum (tapetseringen tänkte jag be min kära mor om hjälp med *pik*). Därefter ska golven läggas...         

Ok - var PRECIS uppe och kollade, dom är verkligen förbannat snabba!! Nu konstaterade vi att när väggen var nere blev det ett vääääldigt schysst sovrum om man INTE sätter upp en vägg mellan vårt och Iris sovrum, ljust och luftigt. Men då måste vi tänka om vad det gäller Iris rum... Aaaaarghh....!!!!!                       

           

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0