Hur ska jag tolka det här?! ;o)

Med tanke på vad jag hittade i katternas matskål ikväll undrar jag om dom är missnöjda med maten jag ger dom ;o)...?  Lägger inte ut bilden direkt här för den är  lite bisarr... Nu får ni ett val ;o)

http://s270.photobucket.com/albums/jj108/toppen92/?action=view&current=DSC08264.jpg

En av tidernas bästa filmer...

... går just nu på kanal 6. Det är "Den Gröna Milen" med Tom Hanks. Filmens utspelar sig under 30-talet i USA. Tom Hanks spelar vaktchef (Paul) på ett fängelse, där han jobbar på avdelningen för dödsdömda. Dom får in en ny fånge som heter John Coffey. Han har just blivit intagen för att ha mördat två yngre flickor och är dömd till döden. Det visar sig att John Coffey har krafter som ingen kunnat ana, och Paul och de andra vakterna börjar snart tvivla på att de verkligen håller rätt man bakom galler... Det låter hemsk med filmen är helt fantastik så har ni inte redan sett den så gör det!!!

                                      

Tusen tack Kusin!! :o)

Jag har världens bästa kusin!! Ikväll undrade L hur vi hade tänkt att göra med barnvagn... I ärlighetens namn har vi inte klurat så mycket på det och L sa att vi fick gärna låna deras om vi ville (låna... så jag misstänker att dom har planer för en nr 2 *s). Deras dotter F har just vuxit ur den och dom har köpt en sulky. Det är en liggdel, en sittdel, en åkpåse och även en bilbarnstol som kan sättas på vagnen om man bara ska göra snabba ärenden - är ju kalas!! En sak man kan stryka från listan (som vi i ärlighetens namn inte skrivit ännu *hahaha*). Hon har även plockat ihop en massa kläder som hon skulle sortera i "rosa" och "neutrala" ;o). Gulle dig!!! Jag känner mig väldigt priviligerad som har en sån rar kusin :o)..


Den stora frågan...

A little bit in löve...

... vad tror ni om detta praktexemplar till Melrose? Förutsatt att han blir godkänd på bruks i år och finns kvar på Flyinge för semin även nästa år förstås??? ;o) Ganska många om och men - fast är det meningen så löser det väl sig... Han är iaf ljuvlig!!!




Bilderna är från Linghs hemsida: http://www.lingh.nl/uk/

Filmsnutt: http://se.youtube.com/watch?v=gFnZvyZMf3k

FlemminghLacapoLandgraf I
Larsa
TexasCarneval
Ledusa
GazelleColumbusLucky Boy xx
Sunroodnoot
OctaviaUppercut xx
Phoenix

The sadelkammar-makeover!

Har ju ännu inte visat hur bra det blev i sadelkammaren sedan vi fixade till det!! Är riktigt, riktigt nöjd med omvandlingen. Vi har fortfarande lite kvar att göra i köket men detta är ju det viktigaste rummet ;o)


Före...


Efter...

Meningen är ju att fikabordet ska stå i köket när det blir färdigt men jaja... Det är ju ingen brådska :o)

Tji fick jag - men lika glad för det är jag, men gladast är nog H&M...

Misstänker att det redan har framgått av mina tidigare inlägg, men om ni missat så tänkte jag bara förtydliga för er.... Har ju levt lite i ett förnekelsestadie vad det gäller min graviditet och storlek på (främst) byxor. Det har av någon anledning burit mig emot att behöva gå och köpa mammakläder för jag tycker ärligt talat inte att magen blivit "så" stor ännu... Så idag hade jag och Gustaf bestämt oss för att ta en tur till H&M på lunchen (för att prova iaf) och det var med minst sagt blandade känslor... Satt här på fm och klurade på ett inlägg med titeln "En sorgens dag" bara för att jag insåg att det var sista dagen jag hade på mig mina favvo-jeans (dock uppknäppta med dragkedjan dragen en tredjedel och tajt över allt annat visserligen, men ändå). Av olika anledningar så blev det inget inlägg innan lunchen och sedan bar det ju iväg. Nu så här i efterhand kan jag inte göra annat än att skratta åt mig själv - vad sjutton var jag så rädd för?! Hittade ett par jeans: http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_MAM_KLA&shoptype=S som såg heeelt normala ut och som dessutom var stört-sköna!!! Köpte även ett par svarta "jobb-byxor" som också var förvånansvärt normala... Så där ser man - tji fick jag! ;o). Jeansen var ju till och med så bekväma att jag fick gå in på toaletten på jobbet och byta för i ärlighetens namn var ju inte favvo-jeansen så bekväma längre *hahaha*. Jaja, man lär så länge man lever! Men jag är inte sämre än att rätta mig om jag har fel - så jag tar tillbaka allt jag ondats över mammakläder här och nu, och det är faktiskt inte utan att man är lite sugen på att shoppa vidare...

Trägen vinner...

Jahapp... Då var ytterligare en träning till ända! Idag fick jag stressa som en idiot för att hinna, (hann trots det inte rida fram ordentligt). Jag lyckades reta upp mig på minst 4 medtrafikanter på vägen, så var rätt irriterad och speedad när jag började rida (var nästan lite pinsamt). Ella blev såklart obstinat, störig och ville inte alls göra som matte ville... Men - jag berättade för A att jag VAR stressad och vi backade lite för att hitta en "go" känsla... Och det gjorde vi!! Efter en stund blev det riktigt trevlig ridning och Ella kändes skitfin. Det visade sig dessutom att Ella har bytt sida hux flux!! Idag var det vänster bog som hittade på bus och det ställde säkert till det lite i början för mig... Det är rätt kul när dom byter så, man får börja tänka lite mer på vad det är man faktiskt gör i och med att det blir lite tvärtom mot vad man brukar... Det som var extra roligt var att när det väl lossnade blev hon så himla lyhörd och jag kunde rida med pytte-hjälper. Det var kanon-häftigt!! Tyvärr har jag fått så fruktansvärt dålig kondis så jag blir ju tok-andfådd efter typ 5 min och då får man banne mig kämpa resterande 40... *hahaha*.

Så det blev en bra träning iaf. Känns lite trist att man ska behöva ta ett riduppehåll vad det lider, för det känns verkligen som en stor polett har trillat ned och jag vill verkligen jobba vidare med detta!!! Men men, det ger sig. Kommer förhoppningsvis kunna rida på ett par månader till utan större problem hoppas jag ;o) och då kanske man hinner befästa det någorlunda *hoppas, hoppas* :o)

Hej hopp!

Why...?

Hur kommer det sig att man kan ha 3 lugna veckor utan några "övriga" aktivitetet, och sedan kommer 5 saker man vill göra inom loppet av 5 dagar?! Självklart krockar det också... Varför blir det ofta så? Lägg därtill stall med 3 egna hästar, huset som ska renoveras och jobbet som ska skötas! Aaargh, jag blir så frustrerad! Vill ju hinna med allting, tycker verkligen inte om när man måste prioritera bort roliga saker!! Jaja, nu är det som det är och det är bara att försöka göra det bästa av situationen... But it sucks!

Inget är som väntans tider...

Sitter här och väntar på att Gustaf ska komma hem, han är och handlar och köpt fantastiskt goda Ben & Jerry till mig... *wehay*. Skynda, skynda hem ;o)

                                             

Kvinnans list överträffar mannens förstånd!!!

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om hans pengar. Just innan han skulle dö sade han till sin hustru: - När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta.


Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan.

Och så dog han... Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun: - Vänta, bara en stund!

Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan. Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den.

Hennes väninna sade: - Jag vet att du inte var dum nog att lägga alla pengarna där i kistan tillsammans med din man.

Den lojala hustrun svarade: - Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom.

- Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?!

Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun. Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna.

Historiens sensmoral?!... Måste väl ändå vara att kvinnor är smartare än män... *hahaha*

                                                

Tadaa - trodde du jag glömt?!

Nej, då - jag har inte glömt... ;o)
Min mamma fyllde år för någon vecka sedan och jag tänkte hylla henne lite här på bloggen - planerat lite lagom sent sådär... Det är nämligen så att min kära moder inte är så bra med att ta och vänta på överraskningar. Därför är det inte (hur konstigt det än låter) lika roligt att gratulera henne här på "rätt" dag för då förväntar hon sig det *åjo, det gör du visst mamma*. Därför blir det en gratulation här idag istället, tyckte det var lite roligare... (Självklart grattade jag henne "live" på födelsedagen).

Så grattis i efterskott på 52-års dagen mamsen :o)
 
                

Universallösning?

Ni ska bara veta hur usel min tidbank är på jobbet!!! Jag ligger verkligen på så mycket minus som är tillåten, och det känns onekligen liiite jobbigt!! *suck*... Hur kunde det bli så här dåligt egentligen? Man vill ju inte direkt gå på 12-18 månaders ledighet med en tidbank som är totalkörd i botten, vill ju kunna ha lite flexibilitet när man kommer tillbaka ;o). Plus tänk om det kommer ytterligare en varsel-storm på Volvo och jag blir uppsagd - då blir man skyldig den tiden och hur kul är det när man går på föräldrapenning?? Men hur jobbar man in 80 timmar på 20v?? Det är alltså 100 arbetsdagar - idag= 99 kvar tills jag planerar ta semester och ledighet. Av dom ska jag vara ledig 2 för skandinavium, jag tänkte ta 2 v semester när fölisen kommer, det innebär 87 arbetsdagar om inget oförutsett inträffar... Hmm.. Jag har exakt 77,3 tim minus i min tidbank. Det innebär att jag ska jobba över i princip 1 timme om dagen för bli av med skiten, är det ens möjligt när man har en gård och 3,5 egna hästar att ta hand om?? Ska jag rannsaka mig så är det väl möjligt till stor del - OM jag blir ståndaktig och går upp ordentligt i ottan och inte snoozar i 50 min varje morgon... men det är ju såååå gott!! :o)


Nyckeln till hemligheten ligger nog i att komma i säng i tid varje kväll istället för att fastna framför kassa TV-program. Har liksom ingen ursäkt överhuvudtaget till varför jag gör det egentligen... Är ju pinsamt att erkänna att jag orkar inte förflytta mitt lata stycke från soffan till sängen... *hahaha* är ju så kass!

Men, jag har iaf lovat mig själv att göra ett ärligt försök! I och med att jag tycks vara den tröttaste människa som går i ett par skor för tillfället, har jag införskaffat mig en kokbok för gravida! Den innehåller massa fräscha recept på maträtter som tydligen ska göra att man blir mycket piggare - me like!!! Skadar ju inte att försöka...? Med detta tror jag att jag ska lösa alla problem i ett bräde - bra va?! ;o)

Oplanerad träning som "dök" upp ;o)

Idag har jag varit iväg och tränat igen. Fick sms av en kompis som håller i för Nina K som jag ridit för tidigare några gånger. Hon undrade om jag ville ta en sista minuten tid och det nappade jag på. Var länge sedan jag tränade för N och jag gillar henne verkligen. Kollade precis i min riddagbok och det var senast i augusti!! Jisses, det var faktiskt längre än jag trodde... Jaja, N tyckte Ella hade musklat sig mycket och blivit stadigare och jämnare i alla gångarter... Det var ju kanonkul att höra :o)

Hade en mycket bra träning, då jag inte har så många "mål" för året ville jag fokusera på övergångar, få Ella alert för skänkeln samt jobba med galoppen igen. Försöker ju få Ella att ta mer vikt på bakbenen för att komma vidare mot mer samling i galoppen (som ni säkert känner igen från tidigare inlägg)... Detta är ju lite svårt för henne och när det blir jobbigt blir Ella tjurig och när Ella är tjurig händer detta:

Visst är hon underbar min fina, väluppfostrade dressyrhäst?! *hahaha*

Förutom detta lilla missöde (jag nuddade KNAPPT med med spöt på bogen och detta var tacken man fick *s) var det en toppenträning och jag tycker vi kom långt med galoppen, N tyckte vi kortade henne en halvmeter och vi tackar för komplimangen :o). Tycker själv att det gick riktigt bra och det är ju skönt att tränaren håller med ;o). Det viktigaste just nu är att jag får klura ut är hur jag kan komma åt henne utan att behöva bråka med henne... Men vi kämpar på och hoppas på att vi tar oss igenom detta snart. Är ju extra svårt för Ella när jag inte är tillräckligt stark i min sits och skänkel så jag backar upp henne bättre - är viktigt att jag inte kräver mer än jag klarar av att hjälpa henne med för det är ju inte så schysst...!!!Traven kändes kanonfin  och det är skönt att ha den och "luta sig tillbaka på" när man kämpar lite mer i galoppen... Vilket är ganska lustigt för jag har alltid själv haft så mycket lättare med galopp som gångart, men med Ella är det faktiskt traven.


Fortfarande lite lång framför sadeln men helt klart bättre bakom. Måste ju börja någonstans ;o)

Lördag... förkyld... regnigt...

Tja, som ni förstår är det inte tidernas bästa lördag idag. Är sånt där tråkigt regn där det mest är irriterande och kunde lika gärna inte regnat... Jag är duktigt förkyld och sitter nu i soffan och försöker upparbeta energi att gå ut och rida. J ringde förut och frågade om jag ville ta en återbudstid till tränare NK imorgon och jag tackade ju ja till detta... Om det var så smart med tanke på förkylning återstår ju att se, men det var länge sedan jag red för henne och tänkte att det kunde vara lite kul... Så jag får ju gå ut och ta ett joggingpass med Ella iaf. Blir ju lite lustigt denna vecka med 3 träningar men å andra sidan så är ju det en engångsgrej och hon har ju fått vila mellan ;o). Tror ju definitivt inte att det går någon nöd på Miss Ella direkt. Hon kan behöva jobba lite extra - och jag med *s.

Idag släppte vi förresten ut katterna ur deras "sadelkammare-arrest" efter steriliseringen och ni kan ju tro att det var 2 överlyckliga små skitungar som skuttade runt som tokar hela förmiddagen... Hahaha... Söta!


Tjohoo!!

Kan man inte annat än älska Let's Dance?!

Underbart, underbart - såg ni Hasse Aro i sin jive??? Lövely!!! Det här är verkligen fredagsnöje på hög nivå (tänk på att jag varken kan dricka vin eller vara ute och parta hela natten *s). Tänk vad dessa människor bjuder på sig själva för att roa oss... Tycker dom är skitmodiga och SOM dom kämpar!!

Hejja, hejja :o)

Bortskämd av världens bästa inackordering?

Återigen måste jag skicka en eloge till Elin!!! Hon ska ta morgonpasset i stallet och jag fick precis sms där hon skrev "Glöm nu inte att ni har sovmorgon imorgon"... Söta, söta :o)... Hoppas du får en rolig helg med hoppetävlingarna i K-backa - kan dessutom tipsa om att dom har rea på Svensk Ridsport ;o)

KRAM!

Sicken humörkick?!

Jag säger bara Carl-Jan Granqvist!! *hahaha*. Sicken lirare!!! Han dansar ju för roligt och vad vore ändå Let's Dance utan denna otroligt underhållande ärke-snobb?! Tycker han är störtskön ;o)


Bilden är lånad från aftonbladet...

Märkligt...

Det här med graviditet är ett märkligt tillstånd. Har precis börjat förstå och acceptera att det faktiskt bor en liten, liten människa inuti mig och bara det är märkligt i sig. Men nu börjar också poletten trilla ner att kroppen inte längre är densamma... Det borde ju vara ganska enkel slutledningsförmåga att inse det, men det hände först igår när när jag stod framför spegeln och konstaterade att magen blivit större för byxorna sitter konstigt och inte går att knäppa - och Gustaf kläcker ur sig "Ja, och inte har du någon midja kvar att hänga upp dom på heller"... Kanske inte exakt dom orden (det kommer jag faktiskt inte ihåg) men jag vet PRECIS vad han menade... *Humpf, fnys, knuck*. Tack för den liksom! Inte för att jag någonsin haft en getingmidja att skryta med, men det har ju alltid funnits NÅGOT som liknar en midja... Och Don't rub it in!!!

Så det faktum att mina byxor är numera omöjliga att knäppa gör att jag går till jobbet varje dag med uppknäppta brallor som hålls ihop av ett skärp - 2 hål större än vad jag använt innan... Ni kan ju lätt räkna ut att detta omöjliggör även att använda en väldigt stor del av min "överdelsgarderob" också, för det måste ju vara så pass långa plagg att det täcker byx-grejen ;o)... Det är alltså dags att börja lägga pengar på att köpa FÖR STORA kläder jag kommer använda under en begränsad period av mitt liv - kul... *inte*! Summa summarum är det bara märkligt med alla dessa nya insikter...


Det som känns bra i det hela är att jag behöver iaf inte ställa frågan vem som stal min kropp - för det vet jag redan ;o). Bebisen håller på att ta min kropp i besittning, men jag har allt snackat lite med den och vi har kommit överens om MAX 15 kg... om det är en lydig bebis som lyssnar på sin mamma eller ej återstår att se... *hahaha*

Inredningsbeslut!!

Då har jag äntligen bestämt mig för följande, jag ska måla om matsalen! Även om det sticker en liten kniv i hjärtat är det dags för de guld/gröna medaljongtapeterna att gå vidare till de sälla jaktmarkerna... Får ju ändå säga att dom har fullgjort sin plikt genom de dryga 50år som de prytt väggarna i rummet som numera är vår matsal... Det är en beundransvärd tid måste jag säga ;o). Men det är ju ändå så, att jag gillar ljusa rum som man kan ändra med lätta medel... Och dessa charmiga tapeter är tyvärr alldeles för mörka, plus att dom funkar inte med våra matsalsmöbler. Så tärningen är kastad och förändring står för dörren. Planen är att försöka måla i helgen, är grymt sugen på att börja få ordning hemma. Har varit så otroligt mycket fokus på stallet (inte för att jag klagar *s) men det hade varit väldigt, väldigt skönt att få klart köket och fixat matsalen...

Tjohoo, ska bli kul!! :o)

Ännu ett träningspass avklarat.

Denna gång för huvudtränare A och det gick riktigt bra. I traven kändes Ella jättefin, reglerbar och mjuk med bra tryck bakifrån = härligt :o). Hade ju kvar en del av ridningen från i måndags vilket var skönt, tänk att det är sådan skillnad när man rider lite fler gånger per vecka ;o). Fortfarande en balansgång att hitta rätt läge med hur lite hjälper jag behöver inverka för att få igenom halvhalter och kommandon... Är häftigt att ha en sådan känslig häst men lite frustrerande när sitsen börjar bli svagare (är lite påverkad av "tillståndet" genom att jag har blivit svag i ländryggen). A tycker Ella är bra framme i utbildningsmässigt i traven, nu är fokus på att göra galoppen mer stabil och reglerbar. Har börjat lite smått kunna ta tillbaka henne men här blir det återigen övertydligt hur kass jag är på att stötta med skänkeln (se inlägg från i måndags). Otroligt frustrerande!! Ella blir ju dessutom lite lat och bekväm i galoppen så när jag inte stöttar med skänkeln tillräckligt samtidigt som jag försöker samla så bryter hon ju såklart av till trav kvickare än kvickast ;o). Vid ett sådant tillfälle under passet la jag på spöt lite extra (för då TOG hon faktiskt inte skänkeln som jag för en gångs skull använde *s) och jäklar vad förbannad hon blev!!! Gjorde värsta broncho-bocksprånget som hon omtänksamt nog *inte* följde upp med en stegring - hygglo lixom! A grälade lite på henne och tyckte att hon skulle vara mer rädd om sin matte ;o)... Hahaha, som om Ella bryr sig om sin matte när denne kräver sååååå jobbiga grejer ;o)... Men efter det blev hon (som alltid när hon blivit tillsagd ordentligt) väldigt fin även i galoppen. Är ju såklart svårt och jobbigt för henne att börja gå mer mot samlad galopp, hon har ju exteriören lite som en utmaning med väldigt vinklade bakben/haser och väldigt sluttande kors - vilket jag hela tiden har räknat med skulle försvåra det samlande arbetet! Men kanske blir det ännu lite jobbigare än jag trott - särskilt som jag inte lyckas supportera henne mer och bättre med min inverkan... Men, men, det är bara att jobba på och skynda långsamt ;o). Rom byggdes inte på en dag och vi har ju inte bråttom... A tyckte jag skulle börja med bänkpress för att få starkare skänkel, men det får nog bli EFTER delivery ;o). Hur som haver, det blev bra till slut även i galoppen. Ella gick att reglera tillbaka även i galoppen korta sträckor och det är alltid en början. Det är nog som den tyska tränaren sa, "Ella är som en diesel, hon behöver lite startsträcka att komma igång men sen går hon som tåget"... Det jag kan göra för att hjälpa henne är att:

1. Låta henne sprätta ur sig lite sprall i benen under framridningen, inte börja försöka rida fint förrän vi "fulat" ur detta ;o)

2. Jag måste tänka mer på min skänkel och att verkligen använda den - särskilt min ytterskänkel som mest hänger och dinglar... inte riktigt det den är till för *hahaha*.

3. Var über-konsekvent - ALLTID - så hon får den stabilitet och det stöd hon behöver.


Sen ska det nog gå bra ;o). Det är himla roligt med ridningen totalt sett just nu. Även om vi fortfarande behöver finslipa grundridningen så har vi kommit ifrån den lite grova "unghästridningen" och det är mer "storhästridning" med finslip, övningar, moment och skolor vilket är skitroligt. Ella har liksom blivit vuxen helt plötsligt (även om hon fortfarande är grymt barnslig ibland *s). I mars har jag haft Ella i 3 fantastiska år och det är helt sjukt vad tiden bara flyger fram... Jag har lärt mig så otroligt mycket under dessa 3 åren och det känns verkligen att jag har utvecklat mig själv massor! Ska bli väldigt spännande att komma igång med Melrose sedan, nu när man har gått på alla rookie-fel med Ella kanske man kan göra om och göra rätt (eller iaf MER rätt *s) med henne?! Stackars Ella som fått stå ut som försökskanin... ;o) Å andra sidan tror jag ärligt talat inte Ella har lidit sådär jättemycket, med hennes självförtroende... ;o)

                               

Återupprättelse från lördagens incident?! ;o)

För er som följt min blogg så vet ni ju att jag tycker ju det är ganska roligt att driva med min käre make ;o). Det är verkligen inget ont menat med detta och han är ju trots allt ganska bra på att bjuda in till det själv... För gör man sådana saker som att köra över gallret till grillen med gräsklipparen, eller struntar i att tanka för att man "har en grymt stor reservtank så inbjuder ju det onekligen till lite pikar och gliringar... Men vad jag också vill berätta om Gustaf är att han är den största klippa någon kan hitta och luta sig mot när det blåser... Jag blir fortfarande överraskad över den stora omtanke som besitter hans hjärta och utan honom hade ingenting fungerat! Det självklara sättet han ställer upp för mig och hästarna är helt makalöst, vet ni att han varje dag släpper ut ut alla hästarna och lägger ut hö till dom i hagen innan han åker till jobbet?! Och det är aldrig något knorr... Härom natten var han uppe till 2-3 någon gång för att laga värmefläkten i min bil (ni som känner mig vet ju att jag är något av det mest frusna som går i ett par skor, och det var ju heeeelt otänkbart för mig att sitta i en iskall bil till och från jobbet...). Igår var jag och Elin i sadelkammaren och putsade  utrustning (för övrigt mycket bra initiativ Elin *s) och Gustaf kommer med nya lysrör (dom vi har funkar alldeles förträffligt), men då var det ett "mer behagligt och mysigare" ljus i de nya lysrören... Vem hade tänkt på det?! Tyvärr är inte jag en kompetent nog författare som besitter en vokabulär med ord stora och fina nog att göra Gustaf rättvisa och hur gärna jag än hade velat hade det bara blivit otillräckligt...


Så Gustaf - om jag är dålig på att visa hur mycket jag uppskattar allt du gör, fixar och trixar så är jag ledsen för det - men du ska veta att jag uppskattar verkligen alla dina ansträngningar att göra min, vår tillvaro bättre! Du är världens bästa och jag älskar dig för dig!!

               

PUSS MITT HJÄRTA...

                                  

Över förväntan - puh... ;o)

Sitter här uppkurad i soffan och känner mig grymt nöjd och tillfreds med tillvaron!! Träningen idag gick helt klart över förväntan  och det var så jävla skönt!!!! Ella var lite tjafsig till en början och jag det var inte utan att jag började känna mig lite nedslagen men tji fick jag :o). Vi gjorde samma övningar som förra gången, plus la till ytterligare en. Man ska verkligen inte föringa the power of exercises... För mig som är ganska ofokuserad lite titt som tätt, och som är fruktansvärt dålig på att planera mina ridpass är sådana övningar en skänk från ovan! Jag fullkomligt älskar det, och det är lika bra för Ella. Hon har ju lite samma problem med fokuset som matte har (go figure *s)... Den första övningen var att man red runt på hennes 15m kvadrat och på varje "långsida" lägger man en liten volt med fokus på att rama in och rida fram för innerskänkel till ytterhanden och få henne att slappna av och blir riktigt mjuk i sidan. När hon spänt av lägger man in nogranna skrittövergångar på halva volten. Låter kanske simpelt men det är meckigare än man tror och det blir VÄLDIGT tydligt var man har sina svagheter som ryttare ;o). För mig är det att jag inte riktigt stöttar upp henne med ytterskänkeln, är och joxar för mycket med innerhanden, är lite för spänd i axlarna och har på tok för dåliga skänklar totalt sett. Jag driver ALLDELES för dåligt med mina skänklar, förstår inte att det ska vara så svårt att använda sina ben när man rider?!?!? Jaja, det är bara att öva på!

Den andra övningen är att hon "länger" kvadraten till en rektangel. Den blir kanske 20-25m lång och 10m bred och där gör man en volt runt konerna på varje "kortsida", fokus som på småvolterna i övningen innan med att få hästen avspänd och jobba innerskänkel till yttertygel, att hästen är ordentligt lydig för skänkel och säte och att man inte "stör" för mycket med händerna. När hästen känns fin rider man en diagonal och fortsätter på samma sätt i andra varvet... Målet är väl att rida en volt, ut på diagonal, volt, diagonal... Används i både trav och galopp... OM jag inte missuppfattat övningen. Detta är ett sätt att jobba med grunderna och när de sitter gissar jag att man bygger på mer och mer.

Sista övningen är i princip att man rider 8-volt i en 20m volt men att medellinjen är ett ställe där man rakställer och hittar på något varje gång, ex halt, övergång, enbart halvhalt, byter varv, tempoväxling... Oavsett vad man gör är förberedelse A och O. När man rider i ytterspåren får man INTE använda fyrkantsspåret eller väggarna utan man måste hålla sig innanför för att jobba med sina ytterhjälper... Var faktist en riktigt kul övning som man kan använda i alla gångarter så småningom... Som ni kanske förstår så är detta helt fenomenala övningar för mig med tanke på mina svagheter som ryttare ;o)

Ska försöka att vara duktig och öva på detta massor, är ju PRECIS vad jag behöver!! Tjohej!

Myror i skallen...?!

Det är märkligt att vara gravid! Det känns som att det brinner i skallen men ändå inte... Jag kan tänka på dom mest knepiga sakerna, analysera och fundera över det hur länge som helst utan att komma någon vart. Samtidigt vet jag att det är saker som ligger utanför min möjlighet att påverka så varför grubbla på det?! Kan sitta här i soffan, med datorn i knät och tänka att "nej nu får jag lyfta häcken och gå ut och fixa ditten eller datten" - för att en timma senare sitta och tänka samma sak men inte sjutton har jag fått ändan ur vagnen... Senaste veckan har jag påbörjat säkert 10 olika inlägg på bloggen, men halvvägs in tappar jag lusten att skriva färdigt. Eller så läser jag igenom det och förstår inte varför jag skrivit det...  Det är frustrerande och irriterande. Vill inte känna mig lat - men det gör jag. Vill inte vara så fruktansvärt trött - men det är jag. Vill inte bli påverkad av vissa saker som jag blir eller tappa humöret för bagateller... Det är verkligen förvirrande det här...

En sak som jag tänker mycket på är det här med att glädjas över graviditeten... Man är jätteglad, men vågar inte vara FÖR glad utifall något skulle hända och man förlorar bebisen - hur knäppt är inte det?! Man vågar inte gå ut och köpa saker av "rädsla" att utmana ödet och riskera att det händer något med bebisen... Har läst om detta så beteendet och tankarna är tydligen "helt normalt" men vad sjutton... - om jag inte kan tillåta mig att vara glad - hur ska man då kunna se på graviditeten som något positivt? Jag vill kunna se det positiva med detta (särskilt som det "negativa", dvs trötthet, illamående och andra fyskiska avvikelser är så påtagliga och tydliga), utan att vara orolig, det känns som att man behöver något form av balans att få vågskålen lite mer i jämnvikt! Så jag har bestämt mig för att jag ska visst vara glad åt detta, igår köpte jag lite bebiskläder (lite skugga över det dock när man inte kan "vinkla" det med färger då man inte vet vad det är för något... *s). Men det var iaf riktigt kul, dessutom var det rea så det kostade i princip nada nix ;o)... Finns OTROLIGT söta kläder till mini-bebisar alltså...

Ni får helt enkelt stå ut ett tag med "fladdriga" inlägg, men det är det bästa jag kan uppbringa förtillfället ;o). Är mest glad om jag lyckas ta mig igenom ett helt inlägg och få det publiserat...

Godnatt!

Lite ångest inför måndagens kommande träning!

Jahapp, det här är inte bra... Som jag skrev i förra inlägget så har jag inte suttit på Ella sedan i lördags, och imorgon ska jag träna för tyskan... Inte bra! Denna veckan har jag haft det jobbigt med illamående och trötthet plus att vädret har varit lite sådär så det har inte varit en bra hästvecka för mig! Ella har blivit stående 3 dagar, promenerad 2 ggr och tömkörd 2 ggr. Idag kändes det väl våghalsigt att rida då hon slappat sedan i onsdag, det blåste och var allmänt spännande omständigheter och jag riskerar inte att dratta i backen genom att ta dumdristiga beslut. Med tanke på att Ella typ galopperade i boxen när jag skulle göra iordning henne kändes det som ett ganska lätt beslut att tömköra henne idag istället... Kom inte igenom henne i vänster varv alls idag och det blir sådär kul imorgon... Men, men - är inte så mycket att göra åt det nu. Får väl dock erkänna att det känns ganska bortkastat att betala 800 spänn till en tränare med så usla förutsättningar...

Ojojoj, sicken dag...

Ojojoj, sicken dag!! Planen var att komma iväg hyfsat tidigt, åka via Falkenberg och lämna in min Albionsadel till försäljning, sedan skulle vi vidare till Helsingborg för att köpa ett ventilationssystem till stallet (Gustaf hade hittat ett "Klipp" på blocket). På hemvägen skulle vi svänga förbi Gekås... Såklart kom vi inte iväg vid 8 som var tanken utan jag tror vi rullade ut från gårdsplanen med bussen vid 9:30 ungefär. Första stoppet gick bra, sadeln lämnades in och jag fyndade ridbyxor. Har ju dessvärre fått acceptera att snart kan jag inte ha mina "vanliga", utan nu börjar det bli tajt med dom flesta. Har i princip bara 1 par som funkar fortfarande men det är inte jättelänge tills dom är dags att lägga in i garderoben ett taf ;o). Så jag köpte ett par helt ok helskodda ridbyxor idag som var nedsatta med 70%, villket slutade på den fantastiska summan av 173 pix... Perfekt! Har inte alls lust att slänga ut en massa pengar på förstora ridbyxor... :o)

Därefter åkte vi ner till Helsingborg för att hämta ventilationssystemet, när vi börjar närma oss ser jag att lampan till dieseln har börjat lysa - jag frågade Gustaf (som körde) om den lyst länge och det han menade på "inte så värst".. Och vidare hävdade han att "det var verkligen ingen fara för vi har såååå stor reserv tank"! Eller hur?! För att göra en lång historia kort - vi fick soppatorsk, i ett industriområde, i Bjuv!!! Det var svinkallt och det tog en timma innan vi kom iväg igen... Kom hem toksent och då var jag fruktansvärt trött efter att ha suttit i en bil hela dagen, blivit nedkyld i väntana på att bussen skulle funka igen, och sedan sittandes hem från Helsingborg nonstop. Var verkligen heeelt färdig när jag kom hem, det var kallt och klockan var mycket så mina planer om att aktivera Ella grusades... Blev endast en promenad på 30 min :o( och det är ju inte direkt glimrande med tanke på att jag sagt att jag ska vara med och träna för den tyska tränaren på måndag - har inte suttit på Ella sedan i lördags... INTE bra...

Slagna hjältar...

Hämtade mina små rara katter på väg hem från jobbet och nu snackar vi verkligen "SYND OM MIG"... Båda raringarna hade fått på sig en krage och det var inte alls roligt! Allt hade iaf gått bra, men dom har ett antal stygn på magen och särskilt Gördis verkar ha väldigt, väldigt jobbigt... Det verkar också som att hon skäms för sin krage *snuttan*...

Jag mår ju jättedåligt av att dom är så nedslagna och känner mig verkligen hemsk! Stackars missarna! Tydligen får man inte smärtstillande men jag skulle verkligen, verkligen vilja ge dom något så dom slipper ha så oooont :o(


"Måååste du ta kort matte, undrar Sally..."


"Dumma krage, tycker Gördis..."


En mycket bekymrad matte!!

Världens mest hemska matte?!

Ja det måste väl ändå vara jag?! Inte nog med att jag lät katterna vara inlåsta i sadelkammaren i natt med enbart vatten (dom skulle fasta inför kommande event) så satte jag dom imorse i transportburen och körde dom till veterinären för att sterilisera de små raringarna... HERREGUUUUD så plågade jamningar dom gav ifrån sig i bilen ;o). Dessa stackars, stackars små missar som utsätts för sådana hemskheter... Det har börjat springa andra katter runt gården och jag tänker inte utsätta vare sig katterna eller mig för 1-2 kullar med söta bebisar- vet PRECIS vad som händer och vi har verkligen inte någon som helst utrymme för fler katter... ;o)

Är jättenöjd med att fått tummen ur att fixa detta, det slumpade sig så att dom har kampanj på sterilisering så det ingick både vaccination och id-märkning så vi kör på hela kittet! Misstänker att det kommer nog vara 2 trötta hjältar jag hämtar i em... :o)

Som den mespropp jag är har jag ju naturligtvis dåligt samvete för att jag "gör" detta mot mina små gull-ungar, vet ju att det är för deras egen skull också... Men jag är bara sådan, mina djur är mina darlings och allt som förändrar deras trygga tillvaro gör att jag känner mig hemsk... - mesig? - JAPP... ;o)

Japp, det blir allt lite gnäll....

Det var ett tag sedan jag skrev... Dels har det varit fullt upp med typ - allt - så tiden har inte riktigt räckt till. Samtidigt har det snurrat ganska bra i huvudet kring allt som händer för tillfället och jag har inte riktigt kunnat sätta ord på det. Har typ 3 påbörjade inlägg som jag inte har kunnat/orkat färdigställa. Har därför klurat och klurat för att få ordning på allt och nu känns det som att man börjar bena upp allt och då blir det lättare....

Det är en otroligt märklig känsla att se sig själv i spegeln, och ha en liten bebismage... Ofattbart, spännande, läskigt, fascinerande, frustrerande är ett par ganska passande ord... En sådan insikt kan snurra till det även för den bästa ;o). Den första tiden mådde jag grymt illa och var olidligt trött, men efter nyår började det lugna ner sig! Den veckan var fantastisk! Att man skulle bli illamående var man ju införstådd med och förberedd på, men tröttheten som kom över en som en blytungd hade jag inte en susning om! Faktum är att jag har hela tiden kunnat ta illamåendet, men har haft väldigt, väldigt jobbigt med tröttheten... För mig som har så många järn i elden hela tiden finns det liksom inte utrymme att stenkrascha i soffan efter jobbet ;o). Så när det lugnade ner sig var det som om jag vunnit en miljon... Men underbart är kort och denna veckan (misstänker det har med att jag börjat jobba att göra *S) har tröttheten och illamåendet kommit tillbaka - till mitt stora förtret! Det som är jobbigast med det är att det går ut över ridningen.  Vill ju inte bli totalt handlingsförlamad bara för att man befinner sig i detta "tillstånd" och med tanke på att ridningen ändå kommer drabbas (dvs kommer INTE kunna rida på x antal veckor) så känns det skiiiiit att det redan nu sabbar min planering... Men det är inte så mycka att göra, har fått tänka om och ta nya beslut. Så i år kommer bli ett "pausår" med tanke på ambitioner och utveckling... Kommer underhållsrida så gott det går och all utveckling/utbildning vi hinner med är en bonus - men inget som jag tänker forcera för att uppnå. Tänker inte stressa kring det eller utsätta mig för massa myror i huvudet och dåligt samvete... Var sak har sin tid och 2009 får handla om föl, graviditet, bebis och livskvalitét istället...
 
SÅ! Nu har jag fått gnälla av mig lite! ;o)

Kan bara inte låta bli... *moahahaha*

Satt och tittade på lite bilder vi har tagit under hösten och hittade denna otroligt roliga bild. Nu känner jag riktigt hur hornen växer ut i pannan på mig men bilden är bara för rolig... Det är min lilla pappa på Lillebror's 25-års dag, pappa skulle visa för dom i rummet hur förvånad Lillebror såg ut när vi överraskade honom... Tycker papsen lyckades ganska bra ;o). Ser ni nu vad jag brås på...?! *Hahaha*


SORRY DADDY'O!!

Puss å Kram

Let's Dance!

Är så glad att let's dance är tillbaka i tv-rutan... Tycker det är ett himla roligt program att titta på även om många av deltagarna gör bort sig kopiöst ;o). Tycker det är härligt att dom kostar på sig att bjuda så på sig själva för att roa oss hemma i sofforna ;o). Höll på att skratta på mig när Hasse Aro började rulla på höfterna i sin cha-cha... *hahaha*. Härligt!

Annars är det en slapp fredag. Har varit borta i ridhuset och tittat på dressyrträningar. Var länge sedan jag tittade på träningar så det var kul. Första hästen var en skitfin unghäst som påminde mig om Ella i "prillighet", är alltid kul och nyttigt att se hur dom löser sådana problem. Det var också en svår klass häst som var skitfräck, den hade verkligen kapacitet! Är inte varje dag man ser sådana hästar... Otroligt inspirerande!

De andra jobbade mycket med byten och då det är en sådan sak som ligger lite i pipeline för oss var det såklart himla nyttigt att titta på, fattar inte riktigt att vi har kommit så långt själva att det är dags att börja leka med byten... Herregud, Ella blir 6 i år!! Sista året som unghäst, sedan ska hon vara "vuxen"... Hm... undrar just om Ella ens KAN bli vuxen, tycker inte hennes prillighet har avtagit ett smack - den tar sig mest nya vinklingar hela tiden ;o). Med tanke på graviditeten hade det ju varit skönt om hon lugnade ner sig lite iaf... Nu var hon iofs ganska lugn igår när jag tränade och det var skönt, är underbar när hon håller sig på mattan... Nej, nu är jag orättvis mot Ella, så illa är det inte alls. Det kommer små tok-ryck när hon vilat eller när det blir en köldknäpp, men jag är förståndig och tar henne hellre på töm sådana dagar. Har även rationaliserat bort uteritter, går istället på promenad med henne. Kloka och förståndiga beslut - igen ;o). Det MÅSTE komma med graviditeten ... *hahaha*

Upp som en sol, ned som en pannkaka - och sen kom solen igen ;o)

Ja det är väl så man bäst kan recensera dagen. Kom iaf iväg till A för att träna, får erkänna att jag var RÄTT nervös när jag körde lastbilen då underlaget kändes lite lurigt idag... Men det gick bra och sicken träning det blev!! :o) Ella var skitfin, jobbade med skolor och förvänd galopp. Pressade henne ganska bra med att den förvända galoppen skulle vara ihop och i bra form vilket blev tufft för Ella - så tufft att hon blev SKITFÖRBANNAD!!! A's dotter red samtidigt som oss och när det blev jobbigt för Ella blev hon mer och mer förbannad på den hästen som dottern red på- Ella gjorde t o m ett utfall en gång med öronen slickade bakåt... Blev så himla full i skratt för det var ju så tramsigt!!! Knäppa lilla hästen ;o). Det är lustigt att hon alltid ska ge någon annan skulden för saker hon är missnöjd över, är det något i stallet är det alltid Brios fel, är det något i hagen är det den som står närmast fel... Fjant-Maja...

Var iaf ett jätteinspirerande pass och det blev tydligt hur mycket längre vi har kommit med galoppen framförallt! Det jag måste bli bättre med är att aktivera skänkeln i galoppen och hjälper henne när jag börjar samla upp henne mer, det är där den stora bristen ligger. I skolorna måste jag sluta joxa för mycket, slutorna gör hon riktigt bra men i öppnan så är hon lite motig mot innerskänkeln vilket jag måste öva lite mer på... Särskilt i höger varv, där var det lite marigt att rida upp henne för innerskänkel till yttertygel... Roligt var det iaf och hon känns såååå fin... Kul, kul! Hon är så på hugget och vill göra rätt hela tiden. Dock känner jag att jag vill jobba mer med tempoväxlingar och övergångar igen, har slarvat lite med det sista tiden vilket såklart är dumt...

Tyvärr grusades allt (iaf för en stund, nu är jag glad igen) på hemvägen då Ella tiltade ur fullständigt i transporten... Antagligen kliade det (torkad svett) så mycket överallt för hon stod inte still en sekund och höll på att försöka sätta sig på arslet (kliade sig mot bakluckan) ungefär HELA vägen hem! Dumma, dumma häst! Så för en stund blev hon väldigt billig, men så fort jag kom in och fick mat i mig så försvann de känslorna såklart och den positiva känslan från träningen kom tillbaka igen - skönt! Är så himla roligt att rida nu, hoppas jag kommer kunna rida länge, länge under graviditeten... :o)

... snö?!

Så snopen jag blev idag när man vaknade och det snöade!!! Av alla dagar var det tvunget att komma IDAG när jag ska iväg och träna hos A?! Skulle egentligen ridit nu vid 2 men A ringde och var lite orolig för vägen dit (är en ganska krokig liten väg) som bara var plogad och inte sandad. Så vi sköt på träningen till kl 16 istället. Får hoppas att det har töat bort lite bättre tills dess... Var så himla peppad innan, nu tappade jag stinget lite och istället för att gå ut och fixa i sadelkammaren bäddade jag ner mig i soffan framför TV:n ;o). Så slapp va!

Hade tänkt att fixa färdigt i sadelkammaren idag och imorgon så vi kan ha "invigning" i helgen med tjejerna. Det kommer bli så himla bra!! Planen för dagen är att måla väggarna vita, nu är det tråkiga träaktiga väggar... Tänkte passa på att ta bilder före och efter också, är alltid roligt att jämföra ;o). Känns väldigt lyxigt med en riktig sadelkammare, hittills har vi haft allting uppe på logen och det är ju inte optimalt för lädret i utrustningen. Nu kommer det hänga i en eluppvärmd kammare istället  = toppen!

Fast man skulle kanske sparka sig där bak och gå ut och fixa istället för att ligga här och dega framför MTV? Har ju insett att med vår "att-göra-lista" finns det inte mycket utrymme för slappande om vi ska hinna klart innan jag är för otymplig eller bebisen har ploppat ut ;o)... misstänker att det inte kommer finnas så mycket tid över för renovering och fixeri när den har gjort entré i vårat liv...

Så - då var det bestämt - ut och jobba lat-apa!!

En underlig händelse...

Jaha, då har man gått och blivit förståndig på äldre dar... Tyyypiskt, är det graviditeten som sänder ur "förnuft-hormoner" eller något??? Jag har beställt ett kandar, tänkte att jag minsann ska ha något kul innan jag sväller upp som en ballong och inte kan rida längre... Men nu till det märkliga som hände, dvs det förnuftiga beslutet - jag köpte ett "vardags-kandar" dvs inte det dyraste OS-kandaret som jag helst vill ha... Det blev ett prisvärt (bara en sådan sak - när har jag någonsin köpt något till Ella som är prisvärt?!), rundsytt  kandar med vit fordring på nosgrimma och pannband, nosgrimman är kanske 4 cm... Tänkte att jag kan uppdatera det med ett fint bling-bling pannband senare. (Tyvärr fanns det inga bra bilder så jag får visa sedan när jag fått det istället). Ska bli skitkul att testa Ella på kandar faktiskt även om jag gissar att hon kommer ha en hel del åsikter om att ha ytterligare ett bett i munnen... ;o)

Gustaf blev såklart jättestolt över mig för denna ekonomiska halleluja-händelse, jag hade säkert fått ett tjusigt swarovski-pannband i rena glädjeyran om jag bett om det... ;o)

Nej nu måste jag gå och lägga mig! Varför lyckas man alltid vrida på dygnet när man har lite längre ledighet?!

Beslutsångest!!

Jag är så himla sugen på att måla om i matsalen!! För er som varit här så vet ni att vi har en bitterljuv medaljongtapet anno 1960 i en guld/grön-aktig färg. Det finns knappt ett hål i den och jag kan tänka mig att den var det dyraste man kunde hitta på Engelska Tapetmagasinet då det begav sig. Kvalitéten är kanon... Därför känns det oerhört dubbelt i att måla över den men jag ska redogöra argumenten... Först -  bild - för att visa vad vi pratar om...



Som ni ser är tapeten en äkta raritet!! Och jag gillar den på ett sätt, men det blir bara lite FÖR mycket med 4 väggar... Dessutom har vi ärvda matsalsmöbler i mörkt trä som vi tycker väldigt mycket om. Problemet är att mörka möbler gör sig inte jättebra med en såpass mörk tapet... Plus att jag gillar bättre när det är ljust och fräscht! Så jag tänkte måla väggarna vita och kanske behålla en vägg?! Och anledningen till att behålla en vägg är för att tapeten är på något sätt värd det... Tramsigt resonemang - jag vet, men så är det ;o)... Vad jag hoppas på är att själva mönstret kommer synas bra ändå även om man målar över vilket hade varit lite plåster på såren *hahaha*... Jaja, får väl klura lite till men är bra sugen!!!! :o) 

Sovmorgon - sicken lyx!!

Ja, det är verkligen inte något man är bortskämd med som gårdsägare må jag säga... Men idag var världens bästa Elin här och tog morgonbestyren i stallet så jag och Gustaf fick sovmorgon. Vi kom nog inte upp förrän 10.30 vilket är heeelt fantastiskt och förmodligen enda gången det hänt sedan vi flyttade hit :o). Tog en lång härlig frukost och sedan var det dags att gå ut och stalla - trodde jag!! Men då visade det sig att Elin hade mockat och fixat mina hästar så jag har en helt ledig dag!!! Tusen tack till Elin för denna roliga överraskning :o)! Har sagt det förr men det tåls att säga igen - är så himla tacksam för mina goa inackorderingar!! :o)

Oh no, what a terrible disaster!

Jag har just insett följande hemska faktum - det blir inget Falsterbo för mig i år!!! Det ligger 13-20 juli och min due date är planerad till 20 juli... *suck* Inser ju såklart att detta är I-landsproblematik och att jag har något heeelt annat att se fram emot (som dock föregås av en förlossning - jippie...) men blev ändå lite deppad av insikten! Jag gillar verkligen Falsterbo!! Har i besvikelsens anda halvt om halvt bestämt mig att försöka åka på Bruksproven i år istället. Ligger v7 och känns lite mer inom rimlighetens gränser. Plus att jag har faktiskt aldrig varit och kollat hingstarna innan så det ska bli spännande... Måste ju dessutom börja sondera terrängen inför Melrose betäckning när hon är 3. Man får ju hålla sig ajour med vad som händer ;o)

Annars är det lugnt här - nu - annat var det i morse! Långben hade rullat fast när det var dags för morgonfodring och det tog en bra stund innan vi fick lös stackaren!! Han var alldeles medtagen den lilla raringen... Är så himla obehagligt när sånt händer, han hade antagligen legat fast en ganska lång stund för han var helt slut och var lite borta i blicken när vi hittade honom... Men han verkade dock hämta sig bra och det känns väldigt, väldigt skönt!

Nu sitter jag är i värmen och försöker förbereda mig mentalt att åka med Gustaf som gjort världens kap på pellets på blocket. Han ska åka till Angered ikväll och hämta 3 pallar och vill ha med mig som moraliskt stöd... Är ju klart att jag får åka med men det är SVINKALLT ute ju!!!!! I morse hade vi 15 minus och nu är det 13  - vad kom denna kyla ifrån egentligen?!

Får jag lov att presentera...

.... nästa medlem i familjen. Liiite tidigt förvisso, men finns det foto så ;o)

Huvudet till vänster kroppen till höger, den ligger och håller för öronen (tyckte väl pappa tjöta för mycket *hahaha))...

Ultraljudet visade en PIGG liten bebis som hoppade runt som en tok, var väldigt roligt att den var på hugget just när vi tittade :o).
Allt såg bra ut, den var 7 cm vilket är helt normalt för den tidpunkten vi är i nu. Så nu känns allting mycket bättre!

Hihi...

Lite nervös inför morgondagen...

... Imorgon är det dags för vårt första ultraljud!! Är helt ärligt lite nervös - tänk om det inte är som det ska?? Man får ju hoppas att allt är som det ska men man vet ju aldrig... Samtidigt så ska det bli skönt att få bekräftat att man verkligen ÄR på smällen. Jag har ju inte riktigt köpt det testet vi gjorde, och även om vi var hos barnmorskan och gjorde massa blodprov etc så gjorde hon aldrig något graviditetstest... Vet att jag är barnslig nu men hela grejen är så stor och överväldigande att man (eller iaf jag) behöver alla bevis jag kan få för att får det bekräftat - är det knäppt?

Håll tummarna att allt går bra!

LA:3

Det är en konstig sport vi håller på med, hur många andra människor hade packat sig iväg med 8 minus en tidig söndagsmorgon för att rida en programridning i ett smällkallt utrymme?? ;o) Men sådana är vi, Ella var ju såklart på tårna av GFRK's ridhus som alltid är lika spännande och köldknäppen spädde på det ytterligare... Vi snackar en prillig häst med nerverna på utsidan - för er som sett Ella i action vet ju hur det brukar se ut och man får väl säga att det brukar bli minst sagt intressanta ridpass.... ;o)

Hon lyckades iaf skärpa till sig lite till programmet som gick dock över förväntan, även om mellantrav var helt otänkbart - blev galoppinslag i bägge längningarna men jag fick brutit av snabbt och kunde fortsätta i trav men det gav mig 2 st 4:or... Vilket är lite trist för hon har ju så fina längningar egentligen.. Men, men, sitter man på SPÄND häst är det inte så mycket att göra... Första skänkelvikningen kändes kanonfin (tydligen höll B med för jag fick en 8:a), andra kändes också fin men jag tappade lite på slutet och fick "bara" en 7:a... Se där, vaddå bortskämd *hahaha*. Travprogrammet gick bra (förutom längningarna då *s) och galoppen känns så mycket bättre nu än vad den gjort tidigare och vi fick 7:or rätt igenom förutom andra serpentinen (vänster varv) där jag har problem med höger bog i förvända bågen... Sedan fick jag travinslag i sista uppridningen så det drog ner men totalt fick vi 65,8% vilket jag såklart är supernöjd med (även om det var på programridning och bedömningen är lite snällare)... Fick återigen massa beröm av B för Ella, hon gillar verkligen min häst och det är ju såklart jättekul! Hon tyckte jag hade jobbat på det jag fick i läxa från förra gången och tyckte det var mycket bättre så det var ju extra kul :o).

Så en rolig programridning med en LA:3 debut som kändes bra... Hihihi... Är sååå nöjd och svävar på små moln :o)

Träning idag :o)

Idag har vi varit och tränat för A, och det var skitkul!!! Hade förväntat mig att Ella skulle vara lite styv i sidorna och inte alls särskilt rolig med tanke på att jag inte har ridit på 10 dagar förutom ett skrittpass häromdagen. Har jobbat henne mer med töm då det varit så kallt och hon stollat (i kombination med att jag har mått illa ganska mycket)... Men hon kändes skitfin och det var såååå roligt! Känns fortfarande galet att rida LA:3 men vad sjutton, får väl passa på ;o). Red igenom en del programlinjer idag och den stora stötestenen är vänster förvänd galopp - där har jag skitsvårt att få ordning på hennes högra bog så jag får till böjen på serpentinen, blir nästan mer en "halvdiagonal" om jag inte passar bogen... Hade verkligen önskat att jag övat mer men nu är det som det är... Ska bli ganska kul ändå, kan ju inte göra mer än bort oss... ;o).

Har förresten insett att Lillhästen behöver ett täcke, hon har alldeles för lite päls för den här kylan och idag testade jag ett av Ellas mindre täcken och det funkade ganska bra. Melrose verkade faktiskt ganska nöjd med det men så skakade hon lite grann ju när jag tog in henne från hagen idag... Pluttisen.... Så här fin blev hon i alla fall:



Va?! Vad är detta på mig...? ;o) Eller kanske beundrar hon bara det fina täcket??

Massa minusgrader...

Så här på vinterns kallaste dagar (hittills) så har jag kommit på 2 saker som jag är oerhört tacksam för! Det kanske låter banalt men dessa 2 ting är helt fenomenala:
                
                        Tåvärmare

Pannlampa - en fantastisk uppfinning när man bor på landet...


Var idag iväg i ridhuset och tömkörde Ella. Hon blir så himla fin på tömmen och det är så kul att se henne... Vackra hästen!! Hade egentligen behövt att rida henne med tanke på att det är programridningen på söndag och jag har i ärlighetens namn inte ridit så jätteflitigt hittills under mitt jullov... MEN - jag har lyckats få till en tid för tränare A imorgon och det känns mycket, mycket bättre! Inser att det förmodligen är total galenskap att rida LA:3 men jag kan säkert byta program imorgon om det känns helt katastrof... Tog inte med i planeringen när jag anmälde att min graviditet skulle påverka så himla mycket... Tack och lov börjar tröttheten och illamåendet att bli bättre och bättre så håller tummarna att jag ska slippa det snart! Hoppas på en så okomplicerad graviditet som möjligt så jag kan rida LÄNGE! Har iaf planerat att rida seriedressyren... Omg 1: var 18 jan och omg 2: 1 feb och dom BORDE inte vara något större problem. Omg 3 är 1 mars och det kan bli lite knivigare beroende på... Men, men - det är inget jag tänker oroa mig för nu. Planerar utifrån att jag kan rida åtminstone mars ut och hoppas på det bästa ;o). Det finns 2 lokala tävlingar i mars som hade varit attans kul om man kunde hinna med innan graviditet och annat tar över fullständigt... Men som sagt, vi får se hur det blir med allt...

Nej, nu ska jag försöka plugga in LA:3 inför träningen imorgon - håll tummarna!

Jag tänder ljus...

... för en kompis som förlorat en nära anhörig under julhelgen... Mina tankar finns hos dig!




Det finns ett hav som ingen ser
Det finns en strand i varje själ
Det finns en grav där ingen dör
Det finns en sol som ej går ner

Vila i Frid

Nyår kom och gick...

Igår var det nyårsafton och vi hade middag hemma, syster med sambo var här och kompiarna J och R. Vi lyckades med konststycket att få till en ljuvlig 3-rätters middag som vi avnjöt på fin-porslinet ;o). (Det har visat sig att vi har dragit på oss en massa vuxenpoäng med div olika saker den sista tiden men det här med fin-porslin och silverbestick hade jag fullständigt förträngt *s). På menyn hade vi som förrätt: rökt lax med pepparrotsröra, citrongräs och en smarrig kall sås till (syster med sambo ansvariga för detta fantastiskt goda). Till varmrätt blev det vitlöksglacerad fläskfilé med rosmarin och timjan, serverad med kokt potatis, sparris och champinjonsås (chef Il Gustafo). Middagen avrundades med en bananpaj som serverades med vaniljglass och allt var fantastiskt gott...



Blev en väldigt trevlig kväll och vi bröt inte upp förrän kl 3 på natten vilket var helt otroligt bra jobbat av mig (som sedan gravidteten kom igång helst går och lägger mig kl 21). 

Idag har vi varit grymt slöa på den hittills kallaste dagen denna vinter. Syster med sambo sov över så efter en lång, härlig frukost gick vi på promenad och hittade kanonfina skogsvägar i skogen bakom gården! Är nästan pinsamt att erkänna men vi har ju knappt kommit utanför tomtgränserna här och har totalt missat detta. Kändes väldigt bra med en långpromenad efter allt vi fått i oss det senaste dygnet, att komma ut och rulla på kottingen är aldrig fel ;o). Såklart förevigades även detta av mästerfotografen Ljungqvist...





Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0