En hyllning till GHS stallgänget!



(Och en super-eloge till "coachen" Sara som talade om för den i cybervärlden obegåvade hur man fixar in filmer *big smile*)

Knäppa hästtjejer finner glädje i att mocka andra hästars "poop"...

Tänkte försöka skriva lite om "årets hästhändelse" (för mig iaf som missar Falsterbo *s) - nämligen Göteborg Horse Show... Då jag volontärar som funktionär i stallet innebär det att jag jobbar i den "galnaste" gruppen ;o). Detta pga vi börjar redan på fredagen INNAN tävlingshelgen med att bygga och syna boxar, inreda baracken som agerar "Stallkontor", göra boxplacering i alla 4 stall, spåna resp halma boxar, förbereda boxarna till dopingkontrollen, sätta upp alla skyltar om vägvisningar till div stallar, framridning etc. Vi gör brandutrymningsschema, ser till att brandsläckare och annan nödvändig utrustning finns på plats, går igenom ankomster och vad som förväntas av oss när dom kommer etc etc... Är verkligen en herrans massa att fixa innan pållarna börjar trilla in... Och när dom väl börjar anlända får vi börja om med pusslandet med boxar då div ryttare vill byta av olika anledningar ;o)


Allt detta är fakiskt ganska roligt och belöningen kommer när första hästen lastas av... Från den stunden är det "poop-patrol" dvs mocka undan i alla gångar, och allmänna utrymmen, mocka in i containrar när lata grooms tippar utanför *inte poppis* och allmän support till grooms, ryttare eller vad det nu kan tänkas vara... I år blev det extra underhållande sent på lördagskvällen när det var snökaos i Gbg lagom till körhästarna skulle lotsas fram och tillbaka mellan stall-framridning-arena-framridning-arena-stall - och då körhästarna inte kan ha broddar pga skaderisk så skulle vi hålla transportsträckorna fria från snö - och en sen lördagskväll när det toksnöar och vi har GANSKA skral bemanning... *hahaha* det var galet men vi hade riktigt roligt åt det efteråt! OCH vi löste det, vilket gjorde att alla var nöjda och glada! Dessvärre ligger tävlingen samma vecka nästa år så det är väl bara att förbereda sig mentalt för snöröjning igen ;o)



H & S i full färd att fixa till containern, foto: Stina Lindgren

För övrigt var det ett jättehärligt år att jobba, vi hade ett kanongäng i stallet och det ledde till många goa skratt. Det förgyller såklart lite extra när det var mycket svenska framgångar (ta torsdagen t ex där svenskar vann samtliga klasser) och stämningen var verkligen på topp "bakom kulisserna". Det är så härligt att se när en ryttare från land X kommer ut från en omhoppning där h*n rivit ett hinder och rider rakt fram till annan ryttare från land Z och varnar för vändningen mot trean så denne inte ska göra samma misstag... Eller när man ser 2 ryttare som båda är flitiga i omhoppningarna stå och diskutera med varandra om dom ska gå innanför el utanför ett specifikt hindre för att tjäna tid... För att inte tala om Briar efter vinsten som går och blir avskrittar i gångarna, gnäggandes lite lågmält, hingstigt till alla han möter... Eller vad sägs om en dressyrryttare som gråter av glädje efter sin kür för "känslan var helt underbar"... Eller Svante som spricker upp i världens största leende när det står klart att han vann... Det är en enorm glädje och go stämning som gör att alla timmarna man kämpat är mödan värd!
Sign me up for next year! :o)


Dålig bildkvalitét tyvärr men Svante var nöjd ;o). Foto: Helena Carlsson

Tjohej vad det går...

Känner mig full av energi idag, för det första sov jag som en liten gris efter gårdagens träning (helt slut *s) och för det andra är jag så himla uppspelt efter hur bra träningen gick och fina, fina Ella. Som extra grädde på moset hann jag imorse med att ta en gos-stund med både Melrose, Selene och morsgrisen Gördis... Tjejerna i stallet hävdar att "Gördis inte tycker om dom" och jag har själv sett vissa tendenser att hon drar sig undan dom andra, men matte tycker hon är BÄST I VÄRLDEN! När jag går in i huset efter morgonbestyren i stallet sitter Gördis vid ytterdörren och jamar som en tok efter mig... *söt*. Hon sitter där tills det är dags för mig att åka till jobbet, då tar vi en liten kel-stund igen och när jag går till bilen så struttar hon in i stallet... Hahaha, är en ganska mysig morgonrutin vi har. Är så himla glad och tacksam för mina djur!! Sally har inte samma behov, henne räcker det med att man gosar lite efter hästarna fått sitt morgonhö så är hon nöjd sedan ;o)


Annars är här fullt ös som vanligt nuförtiden! Ska iväg på lunchen och hämta upp min pucko-telefon som nu förhoppningsvis är fixat (och i så fall blir fråntagen sin "pucko" benämning *s), ska även försöka hinna smita in på H&M och köpa strumbyxor "för gravida" för vanliga funkar inte längre, stramar alldeles för magen och det är hur obehagligt som helst (sicka problem man har nuförtiden *garv*). Behöver hinna förbi my one och köpa kattsand kom jag precis på... Och mat ska jag försöka hinna med också... Sedan är det ilfart tillbaka hit för att ha audio med en mina leverantörer (samma som jag är beodrade till nästa vecka). Är oerhört mycket med dom just nu, man vet inte riktigt i vilken ände man ska börja... Jaja, det blir väl bra så småningom hoppas jag!


På eftermiddagen misstänker jag lite diskussioner med min chef som trampat i klaveret BIG TIME!! Är sällan jag är så förbannad på någon som jag just nu... Ska bli spännande att se om han försöker rädda sin värdighet genom att be om ursäkt för sin dumhet - but I seriously doubt it! Inser att detta är ett ganska barnsligt uttalande men *aaarghhh*

A-barnet slår till igen!

Tja, vad kan jag säga?! Det verkar som att undrens tid är inte förbi! Idag var det dags för träning, blev såklart fast på jobbet och fick stressa som en tok för att hinna någorlunda i tid. Tack och lov (eller vad man ska säga) så orkar jag inte rida fullt pass så jag har bort-rationaliserat att vara helt framriden när lektionen börjar så det blev rätt bra tidsmässigt ändå när vi väl var framme... Hur som haver, Ella var på hugget men inga stolligheter idag heller, inget tokhopp och inga jätteprotester *tadaa*. Hon var lite småtjafsig till en början, men hon har ju inte varit så igång så det är väl ett sätt för henne att försöka komma undan för det försvinner ganska snabbt och hon börjar arbeta positivt istället. Idag blev hon kanonfin efter en stund. De förlösande småknepen är att galoppera igång henne direkt, är ingen idé att tramsa med trav innan ;o)... När hon har fått ur sig den värsta överskottsenergin kan man börja jobba henne lösgörande och skänkelvikningar är det mest effektiva. Efter de här 2 trixen så blir hon riktigt fin och medgörlig. Hon blev förvånansvärt mjuk i sidorna med tanke på att hon mest drällt i hagen sista veckan. Vi jobbade med öppa, liten volt, öppna och lite med att försöka få ihop galoppen... Det sistnämda är särskilt svårt då jag har fått en lite mer framåtlutad sits pga min "nya fysik" och jag måste verkligen tänka på att få ner hälarna och sitta ordentligt på hennes bakben... När JAG väl hittar den positionen blir Ella 10 ggr bättre i samlingen... Sista 10 var en fröjd att rida, hon var som smör...

Nästa vecka blir det tyvärr ingen träning för jag är beordrad att åka till en leverantör i Belgien *suck*. Har verkligen INGEN lust alls att åka dit... Har så mycket annat nu och just de dagarna jag är borta missar jag min första gympa, en träning med Ella och ett inplanerat besök på MVC - tyyyypsikt! Är ju inga problem att boka om tiden på MVC men ändå... Sådana saker blir ju ganska stora när man inte alls är sugen ;o)

Nej nu är det dags för tapper ryttare som kämpat som en tok att sova, är inte helt pigg ;o)

Puss & Kram

Lost in (cyber)space

Jag är helt talanglös vad det gäller cybervärlden. Att jag lyckades skapa mig denna bloggen och dessutom lärt mig lägga till bilder är ett under i sig, men vad jag inte fattar är hur man lägger upp filmer från ex youtube?!?!? Tydligen ska man lägga till sin blogg på youtube men det har jag inte fattat hur man gör för den blogg-portalen (eller vad man kallar det) jag har funns inte med som förval på youtube... *suck*. Får väl nöja mig med länkar istället men det är BORING!!!

Jaja, har ju försökt iaf....

Halvlek - where did time go?!

Herrejösses!!! Idag är jag halvvägs mot bebis.... Oooaaaaahhh. Redan! Vad hände med tiden som bara flög iväg? Tack och lov tycker jag ändå att min växande kroppshydda håller sig inom rimlighetens gränser än så länge... Jag KAN fortfarande rida - även om kondisen motsvarar  en 80-åring och det måste pausas efter 10 min - men jag KAN (!!) och det är på något sätt huvudsaken ;o). Sedan att vi inte kommer att utveckla oss vidare genom att jobba mer med samling i galopp osv utan mer får satsa på "underhållsridning" är en annan sak... Men jag rider ;o)

Ella var igår ett under av stabilitet, var trots allt första uppsittningen efter ca en veckas vila och jag hade förväntat mig ett riktigt sprallpass på Ella á lá nervknippe - men tji fick jag ;o) Ella var värsta A-barnet och matte fick ett mycket behagligt ridpass utan några överraskningar... (Förutom en höger bog som ville dra sig mot havet men det kom ju knappast som en överraskning). Som vanligt när Ella är lugn, sansad och uppför sig undrar jag om hästen är sjuk *knasig matte va?!*

Om det är så att hjärtat faktiskt blivit lite mer vuxen, eller om det var lugnet före stormen får dagens utflykt till tränare A visa...

To be continued.... *moahahaha*

Kul grej!

Läste på Saras blogg där hon gjort "en kul lek" vilket innebar att hon googlat sitt eget förnamn följt av "är". Kändes som en kul grej och jag var ju såklart tvungen att testa (allt för att slippa dyka in i världens jobbigaste exelark på jobbet) *s. 
I mitt fall sökte jag alltså på: "Jennie är" och de fem första träffarna blev följande:

1. Jennie är min älskade hustru
2. Jennie är inte magen
3. Jennie är här
4. Jennie är upprörd
5. Jennie är inte så noga med sömnen

Hmm... första träffen köper jag ;o). Tvåan känns lite flummig men fine - är ju på smällen så där kan man säkert få till något ändå. Trean - tja, var skulle jag annars vara *hahaha*. Fyran - inte just nu men var smågrilsk igår faktiskt, hade en skiiiitjobbig dag, på jobbet i synnerhet och allt möjligt i allmänhet. Femman - stämmer dessvärre oroväckande bra... Eller nja, jag är EGENTLIGEN noga med sömnen men jag hinner ju inte för allt annat som ska hinnas med! Hade gladeligen prioriterat sömnen mer om jag ska vara ärlig... Borde absolut göra det...

Sammanfattning ;o)

Har egentligen tusen saker jag skulle vilja skriva om, men vet inte i vilken ände man ska börja så jag misstänker att det blir varken hackat eller malet denna gången... Man känner sig ganska urblåst efter en galet hektisk (men rolig) vecka på skandinavium och i år var det ett riktigt härligt gäng! Hade fått in några nya tjejer som var skittrevliga och duktiga så det finns många nya anekdoter att ta med till nästa år, dock en smula sekretess på de flesta så jag kan tyvärr inte outa det här... *big smile*. Men ni som var där, vet *hahaha*.


Med hästarna är det bra, Ella har fått vila denna veckan då jag både jobbat på "riktiga" jobbet och skandinavium har det inte funnits mycket tid över. Dock verkar hon inte ledsen för det, men väl så pigg ;o) Promenerade ut i lördags och tog en snabbis igår. Tänkte ta henne på töm idag och hoppas på att rodeon inte blir för vild... Har en planerad träning på torsdag som jag vill komma iväg på. Får ju ta det lugnt men vill verkligen åka.


Melrose växer så det knakar (är snart ikapp Ella), har fått börja lägga på mer krafft foder för även om hon har fri tillgång på hö och får i sig mellan 15-20 kg så behöver Lillhästen mer. Hon är väldigt fin i hullet men jag vill inte riskera att hon tunnar ut nu när hon har börjat dra iväg... Har även köpt träck-prov och ska kolla henne då hon ligger planerad för avmaskning nu. Lill-skitarna ska ju maskas lite oftare än de gamle ;o)


Selene - den stora raringen - är tillbaka i sitt vanliga, gosiga humör!!! Halleluja!!! Äntligen är den eldsprutande draken ett minne blott och börjar jag känna igen hästen som jag betäckte... Helst vill hon att man ska vara hos henne hela tiden och gå över henne med piggborsten, men även bara lite puss och mys tycks räcka ;o). Hon är redan stor som sjutton och det när nu endast 2 månader kvar till touchdown så jag vågar knappt tänka på hur stor hon KOMMER att bli. Har bokat tid med vet för vaccination och stelkramp så det även täcker fölis, har satt Selene på avelsfoder och hö får hon så mycket hon vill, skorna plockar vi av nästa skoning, ska ha boxtömning om ca 2 veckor och halm är inköpt... Det är förberett så långt jag kan så nu är det bara att hålla tummarna för en okomplicerad sista tid i dräktigheten och att hon inte blir för jäkla stor ;o)


Katterna mår bra, Sally är dock ungefär dubbelt så stor som Gördis nu efter steriliseringen... Märkligt men tydligen normalt att dom kan svulla upp. Att Gördis inte har gjort det är för att hon tydligen är av "ädlare modell" än bonna-tösen Sally *hahaha*. Så nu är det i princip bara Gördis som fångar möss, men duktig syster som hon är så får även Sally ta del av bytet och leka med när hon väl fångat dom *sött*. Båda missarna är själaglada för sin kattlucka in till sadelkammaren och de springer där titt som tätt. De har ett favoritställe i sadelkammaren i köket på en mjuk stol som står precis bredvid ett element och där hittar man dom ofta ihopkurade tillsammans... GOINGARNA!!! :o)


Gustaf är sjuk, har åkt på en vrålförkylning och ligger nedbäddad hemma idag. Är SYND om honom ;o). Att han sedan drog på sig det i fredags när han festade kanske vi inte behöver gå in mer detaljerat på?! *Hahaha*. Men nej, självklart tycker jag det är synd om honom och det är inte kul att han är krasslig. Krya på dig älsklingen!!


Jag mår bra, är fortfarande lite trött och seg efter en vecka med alldeles för lite sömn och mycket jobb. Hade nog helst haft en vecka semester efter skandinavium ;o). Men, men rolighetsfaktorn överväger så det är bara att försöka sova ikapp ;o). Har börjat känna bebisen lite titt som tätt i magen nu, är häftigt och lite småläskigt på samma gång! Det är fortfarande svårt att inse att det växer en liten människa i ens mage, mycket märkligt...

Senaste bilderna på bebisen!

Idag har vi varit på ultraljud igen :o). Allt var som det skulle, måtten var normala, hjärtat slog, bebisen rörde sig... det var häftigt... Man kunde verkligen se alla detaljer som ryggrad, revben, hjärtat, magsäcken, näsa, mun och man kunde banne mig räkna både fingrar och tår!!! Imorgon är den 19v och ungefär lika lång... Kändes verkligen jättemärkligt att se allting så tydligt men WOW!!!


Här är den i profil, man ser näsan och munnen, den högra armen ligger längs med kroppen.


Samma utgångsläge fast nu ligger den och suger på vänster tumme... :o)

Jennie - the problem solver??

Jobbet på skandinavium är i full gång och det är jättekul, Skitmycket att göra men det är bara roligt :o). Igår och idag var det de stora ankomstdagarna och det har varit fullt ös - men nu är alla dressyr och hoppehästar på plats så allt är frid och fröjd i katakomberna på skandinavium! :o) I år har jag fått jobba inne på kontoret och det har varit jättekul. Man får många intressanta frågor - idag tex kom en av dressyrryttarna och frågade om en tjänst, klockan var ca 19.00 - det lät ungefär så här:

Dressyrryttaren -"jag har ett nytt kür-program som jag inte har lärt mig ännu, så jag skulle behöva få tag på en sladd för att föra över information från datorn till min ipod så jag kan öva på det imorgon på träningen. Finns det någon möjlighet att du kan hjälpa mig?"

Jennie - "Oj! Kan inte lova något men ska försöka?! När är din träning imorgon?"

Dressyrryttaren (leende) - "jo, den är mellan 06.00-07.00 imorgon..."

Jennie - "Eh... jaha *garv*...Jag ska ringa runt lite och se om vi kan hitta någon..."

Men, det löste sig! Simsalabim kom jag  på(efter några försök med att ringa kompisar) att mediamarkt hade öppet till kl.20, fick iväg groomen med en transportbil som åkte och köpte en... ;o) Så - om det blir ett fantastiskt bra resultat för detta ekipage på küren tänker jag ta åt mig en liten del av äran... *hahaha*. Och blir dom placerade borde väl ändå plaketten tillfalla mig va ;o)???? Visst???? *hahaha* 

Tömkörningsdag ;o)

Kom på att det är bara ridbilder som jag lägger upp, så därför kommer här tömkörningsbilder istället ;o). Med tanke på att jag numer tömkör lika mycket som jag rider är ju inte det mer än rättvist.. *hahaha*


Time to go ;o)


Tyyypiskt att G inte var alert med kameran i andra varvet - som är det bästa ;o)


Jaja, vi kämpar på... Är marig i innersidan i vänster alltså...



Promenad hemåt i kalla vädret, Ella mer medveten om fotografen än matte ;o)

Gustaf 35 år idag!!!

Hurra, Hurra, Hurra, Hurra

Idag fyller Gustaf 35 år och blir därmed officiellt "gubbe"... eller?! ;o) Grattis på den stora dagen min älskling...

                  


Bilden lånad från: http://www.greetingcards4free.com/AmericanGreetingBirthday.gif

My little bitch...

Först vill jag bara klargöra så ingen får något annat för sig - Jag älskar verkligen Esmeralda, hon är min darling!!! Men idag... ojojoj, så förbannad jag var på henne! Trams-Fian freakade ur fullständigt!!! Vi var i ridhuset och ja - det var kallt, och ja - det var 2 andra hästar där som var lite på hugget men vad sjutton... Vi galopperade runt i godan ro och å jag tänkte precis att det är så himla roligt att galoppen blivit så mycket bättre och att jag faktiskt rider den bättre nu - när Ella som skjuten ur en kanon gör tidernas värsta broncho-bockning! Var säkert en halvmeter ur sadeln - I kid you not!!! Orsak? - Jo, dom andra hästarna började trava... Är ju verkligen JÄTTEFARLIGT och SJÄLVKLART måste man bete sig som värsta skatan för det... *suck*. Varför kan inte den lilla prill-fian sluta med detta nu, hon är ju ändå 6 år nu?!

Sedan var hon ju helt fantastisk innan och efter "incidenten"! Tömkörde henne igår och hon var så jävla fin... Och den känslan fick jag med mig i ridningen idag, var verkligen ljuvligt att rida. Hon kändes mjuk och fin i sidorna, hon bjöd på jättefint framåt men var ändå reglerbar tillbaka... Ett härligt ridpass egentligen, är bara synd med de där fjanterierna...

Titta vad jag fick...

... av Gustaf på vår förlovningsdag igår :o)

20090212

Idag är det 1-årig förlovningsdag för mig och min älskade Gustaf! Helt otroligt vad tiden går fort ;o). Förlovningen var ju inte så glamorös i sig då vi gifte oss 6 veckor efter men det kan ju vara värt att fira lite dagen till ära iaf... Så en stor puss till Världens Bästa Gustaf, JAG ÄLSKAR DIG!!

                          

Nya grannar?

Denna morgonen var det spännande värre när det var dags för pållarna att gå ut... Det visade sig att dom hade fått nya grannar ;o). På fältet bredvid hagen hade det parkerat en svan-familj med 7 medlemmar! Var jättehäftigt :o). Hästarna var ju såklart grymt fascinerande av dessa och lyckades till slut skrämma bort dom stackars svanarna (eller om det var Gustaf när han kom upp från andra sidan för att fota)... Har aldrig sett en så stor familj så min lycka var ju gjord denna morgon ;o). Är hemma och är krasslig, tänk vad lättroad man är vid sådana tillfällen...





Poletten som äntligen trillade ner...

Idag fick jag en glad överraskning när jag kom hem och skulle plocka in hästarna  - det visade sig att ängeln Elin hade mockat och fixat till alla hästarna!!!! :o) Tack, tack, tack!!! Av någon anledning blir dom överraskningarna ännu bättre på måndagar när man är sådär "tillbaka-till-jobbet-seg" ;o).,, Så jag tog in dom små liven och Ella fick gå i skritten i 40 min (dvs promenad med matte i ett snöre *s)... Hon har varit så himla duktig i helgen så det blev bra med promenad idag.

Annars är det bra, har känt bebisen i magen för första gången häromdagen! Det var fräckt - och läskigt - på en gång ;o). Det är ganska fascinerande när man inser att det bor en liten alien i ens mage, men det positiva med det är att jag har äntligen "FATTAT" att jag faktiskt är på smällen... Nu har jag ju både sett, hört och känt den lilla sparven så poletten har äntligen trillat ned :o). Vet inte om jag skrev det innan man vi ska ju kolla vad det är för "sort", men tyvärr kan man inte göra det förrän v27 så det är 10 veckor kvar tills vi får veta om bonna-teorin stämmer... Spännande, det blir ungefär samtidigt som Selene ska föla så jag får veta sort på båda pluttisarna samtidigt ;o) Oooiiii....

Snillen spekulerar... ;o)

I och med att Selenes nedkomst kommer allt närmre, och jag fortfarande inte har hittat ett namn till ett ev hingstföl efterlyste jag namnförslag här och på fejjsan. Fick en herrans massa förslag och det var jättekul - tack snälla alla som bidrog!! Hade en kompis som frågade om jag hade funderat ut något tema (till min extremt småskaliga hobbyavel) och jag har ju funderat på det men inte kommit på något... MEN... *cliffhanger!!!*


Ett av namnförslagen jag fick tyckte jag väldigt mycket om, Sara föreslog Fiorello som är en av karaktärerna i "Barberaren i Sevilla" där Figaro är just barberaren. Ett bra namn som dessutom har en koppling till Figaro - me like!! :o)


... och detta för mig tillbaka till min cliffhanger - för den första hästen som jag döpte var ju Esmeralda. Esmeralda är ju den vackra kvinnan i "Ringaren i Notre Dame" som Quasimodo blir kär i... Simsalabim så har jag ett tema!! Både Ringaren och Barberaren är gamla kända berättelser (som dessutom har gått som opera) och där har jag ju ett tema - kända "medeltids"karaktärer! De av er som är slängda i historia vet säkert att dessa namn sträcker sig utanför den "officiella medeltiden" då både renässansen och upplysningen finns men jag täcker in allt detta i mitt "medeltiden" *hahaha*. Får väl gå hem och leta upp mina gamla litteraturböcker för att reda ut begreppen riktigt... Kontentan kändes ändå som att jag hade ett embryo till ett namn-sättnings-tema ;o)

Älg-jagande häst????

Jo, ni läste rätt! Imorse ringde en av mina grannar på dörren, dom bor bredvid hagen och hon ville berätta att tråden låg nere på ett ställe ned mot dom - för det hade varit en älg i hagen igår och "en häst jagade den"... Vid närmare efterforskning så visade det sig att den älg-jagande hästen var... tamtamtam.... *vem tror ni?!*.... Ella såklart! Den lilla hyenan... ;o).

Det visade sig att Ella hade jagat älgen ut ur hagen och som närmast varit 2m bakom älgen....?!?!?! När älgen hoppade ur hagen hade hon missat staketet, slagit på bromsen men glidit in i tråden så tråden hade tänjt sig och hängde (var "bromsspår" en halvmeter utanför hagen) ... Tack och lov hade hon inte skadat sig! Men vad sjutton hände med att hästar är rädda för älgar?!?! Självklart måste jag ju bli stolt att min älskade häst har tagit matte på orden att älgar är läskiga och jagar bort dom, men ändå!!! Vad hade hänt om stollan hade hoppat efter??? Eller om älgen blivit förbannad och gått till mottackat???? Hua, det vill jag inte ens tänka på... Kan ju hoppas att hon anser att hagen är hennes "revir" och det bara är det och sin flock hon försvarar och därför inte skulle hoppa efter???

Visst???? *orolig*

Till minne av Jonas

Återigen har en alldeles för ung människa kallats vidare till livet efter detta... Efter en tids kämpande med cancer har idag en nära vän till min syster och hennes sambo somnat in, endast 30 år. Det smärtar mig, det borde inte få fungera så... Han borde fått en chans han också! Mina tankar går till hans familj och vänner.... Jag saknar ord!

Det enda jag kan göra nu är att uppmana alla som läser här att lämna ett bidrag till Cancerfonden, kanske kan vårt bidrag hjälpa en annan familj från att mista sin livskamrat, sin son, sin bästa vän...

http://www.cancerfonden.se/templates/AidPageV4____1009.aspx

  

155 slag i minuten... Flicka?! ;o)

Idag var jag iväg hos barnmorskan för att ta lite prover, hade sådana hemska kramper och det kändes bättre att få kolla av att allt var ok. Är tydligen normalt att man får kramper med allt som hänger i magen... Jaja, iaf - barnmorskan tyckte att det var lika bra att lyssna på hjärtat på bebisen och det var ju skithäftigt!! När vi gjorde ultraljudet var det ju inget ljud så det var lite speciellt att höra sin bebis för första gången... Jisses, vad det bultade! Normalt är 120-160 slag i minuten och min lilla bebis slog 155 slag i minuten... Finns tydligen ett "bonna-knep" som säger att pojkar brukar ligga på lågt (ca 120-130) och flickor högt (150-160), det däremellan är det lite mer svårt att gissa ;o). So... based on that...(om man nu vill tro på det) så tycks det vara en liten flickbebis på gång ;o)... Inte mig emot - jag läser redan ponny-annonser *hahaha*

Härliga vintermorgon...

Snacka om ystra hästar!! Då det kommit ca 5 cm snö under natten var det 6 piggliner som ville ut fort, fort, fort i morse ;o). Självklart satte dom av i full kareta till min stora förskräckelse, tack och lov insåg dom att underlaget var fortfarande lurigt under den vita underbara snön och lugnade ner sig lite iaf... *puh*. Stod en stund och tittade på dom och bara njöt av dessa vackra, vackra djur... Melrose dansade fram i världens trav i uppförbacke som hette duga (detta trots att hon förtillfället är lite överbyggd) och jag bara njöt av min fina häst. Ska bli så himla roligt den dagen hon kan börja ridas :o). Blev tvungen att gå in och hämta kameran för att föreviga de små liven i deras glädjeyra. Såklart lugnade dom ner sig tills jag kom ut så det blev inga jättefräcka bilder men väl vinterbilder med snö för en gångs skull... Tyvärr var det lite dimmigt och disigt, tänk solen på detta...



Hihihi... vi busar... (Skit - matte såg oss)... 


...medans tjockisen äter... ;o)


Finaste Ella...


Bus-Fian... :o)

Oooiii...

Nu blev jag skitnervös!! Plockade fram "Att bli med föl"-boken och insåg att nu är det inte alls länge kvar tills det är dags för Fillidutten att äntra våra liv- och hur sjutton ska jag fixa detta? Vad behöver jag börja förbereda redan nu? Måste komma igång med lite forskningsarbete känner jag... Åh, Selene kommer bli såååå lycklig över att få en egen liten bebis :o), kan verkligen se det framför mig! Sitter här och känner hur tårarna börjar fylla ögonen ;o)

Undra vad det blir för något?!  Jag har namn till sto-föl klart, men har inte riktigt kunnat bestämma mig om namn till hingstföl... Några förslag? Det ska börja på "F"? Är nästan synd att jag inte kan använda Fillidutten, men det är ju ingen liten ponny jag avlar fram utan förhoppningsvis en trevlig dressyrhäst - skulle låta rätt kul om man är på dressyrtävling och dom ropar ut " Kan Jennie Ljungqvist på Fillidutten hålla sig beredd"... *hahaha*

Ännu en favorit-hingst!

Jag vet inte riktigt hur det kommer sig men jag har ju en förkärlek till hingstar med Florestan-blod och har även tittat på denna till Melrose (många finingar finns det att välja på *s). Han är ännu inte godkänd för avel i Sverige men testas och förhoppningsvis blir han godkänd. Då är det bara hoppas på att han hänger med även till säsongen 2010 när det är dags för Melrose att bli inseminerad :o)


Falsterbo




Informationen är hämtad från spermaimportörens hemsida: http://www.lundgren-sporthorses.com

Viva la Ella

Då har vi varit iväg och tränat igen. Har ju bytt riddag för tränare A och fått sista tiden istället vilket passar mig kalas. Nu slipper jag stressa som en tok för att hinna till träningarna :o). Ella kändes fin, (snudd på lite loj faktiskt -  dom hade tydligen härjat som små tokar i hagen när snön kom *s) så vi kom till arbete ganska snabbt. Återigen var det fokus på finlir och nu har jag ärligt talat lite problem - för det första är jag ju konstant andfådd (gravid-defekt) så orkar inte så mycket PLUS att jag har inte lika bra koll på sitsen längre (inte för att den var glimrande innan men ändå *hahaha*), kommer inte riktigt ner i sadeln :o(. Men jag har ju redan insett att vi kommer inte göra några fundamentala framsteg under det närmsta månaderna,  jag är bara tacksam så länge jag kan och orkar rida... Det viktigaste är ju trots allt att vi kan bibehålla det vi har byggt upp snarare än att komma vidare.

Gustaf var med igår och filmade och det var nog ett halvår sedan sist. Tittade på filmen och kunde glatt konstatera att galoppen  - ja allt - har ju blivit SÅÅÅ mycket bättre, var verkligen jättekul att se. Hon ser mycket stadigare och jämnare ut. Totalt sett så ser det otroligt mycket bättre ut än vad jag har upplevt det, måste sluta tvivla och gå vidare jag också... Var nog nyttigt att se hur fin hon har blivit. Måste säga att det är fantastiskt roligt att rida nu! Är så jäkla glad för min häst :o)


Lite suddig bild, men jag kan ju inte hylla hästen utan ett foto... ;o). Synd bara att jag
ser ut som ett UFO och inte kommer ner i sadeln *suck*

Catch up!

Denna veckan har varit så fullsmäckad hittills att jag inte ens har fått 5 min över att skriva ett litet inlägg till min blogg... Hupp lixom ;o)


Så vad har hänt sedan sist... Jo, jag har konstaterat att det faktiskt ÄR skillnad på schabrak och schabrak! Det var ju så att min underbara Childeric-sadel började kännas lite svajjig här i slutet på förra året. Köpte ju den i juni och då låg den som en smäck på Ella! Var kalas för jag hade letat igenom säkert 20 olika sadlar... Hur som helst! Jag ringde till sadelutprovaren och resonerade lite, h*n tyckte jag skulle börja med att byta sadelgjord till en utan resår och köpa Equilines schabrak "för det tyget gör av någon anledning att Childeric sadeln alltid ligger bättre"... *Såklart att ett av dom dyraste märkena skulle vara "bäst för sadeln"*... Men jag är ju inte den som är den, utan måste prova allt innan jag uttalar mig eller avfärdar saker - så jag galopperade iväg och köpte ett sådant. Tro på sjutton om det inte stämde!!!! I och med att jag inte red så mycket under december månad pga illamående osv så blev det inte att jag bytte schabraket förrän i mitten av januari för tvätt. Så jag hade ett av mina gamla schabrak när jag åkte iväg och skulle träna, och sadeln började svajja lite igen. Så även om jag är glad att jag har kunnat lösa mina "sadelproblem" utan att behöva köpa ny sadel (hur märkligt det än låter), men var det tvunget att vara ett svindyrt schabrak?! Tycker ändå att 600 pix är lite väl overkill för en sådan detalj... Jaja, tänkte försöka ta på mig inköparmasken på mässan i år och se om jag kan få till några bra köp där ;o)

Mässan ja, det för ju mig osökt in på Gbg Horse Show!! Nu är det inte alls långt kvar och jag ser verkligen fram emot det. Vi hade möte i måndags där vi gick igenom schema, kläder osv och det var så himla roligt att träffa alla igen! Har pga mycket jobb fått ett lite mer anpassat schema i år vilket gör att jag slipper stressa ihjäl mig denna gången - förra året var det väl hektiskt i och med att jag var tvungen att jobba varje dag och gick på fullt schema på GHS, plus att vi var i princip nyinflyttade på gården så vi hade inte fått någon bra struktur på den dagliga rutinen... Hua, det var en utmaning utan dess like, jag var helt urblåst i flera veckor därefter... Så i år vill jag inte få samma stress, grejar inte stress så bra nu pga bebisen så jag är oerhört tacksam för mitt schema i år! Kommer visserligen få utnyttja mannen och inackorderingarna lite extra här hemma men jag hoppas att det ska gå att trixa ihop... Jobbar på GHS fösta dagen den 13:e, vi börjar ju i princip en vecka innan tävlingarna då stallarna ska byggas upp, boxplacering ska göras, boxarna förberedas med spån eller halm - fint ska det vara för dessa stjärnhästar ska ni veta ;o). Sedan börjar dom ramla in från tisdagen och framåt... Kul, kul!!!! Ryktet säger att det är "blå" tröjor i år så nu är det full betting på VILKEN blå - vi tror mest på marinblå då vi hade ljusblå för 2 år sedan ;o). Ni förstår ju vilka världsproblem detta är *hahaha*... Pratade med en av mina arbetskamrater där, som det visade sig hade 2 hästar till salu...


... vilket osökt för in mig på nästa ämne ;o). Det är så att jag har en kompis som går i startgroparna för att skaffa egen häst - och jag ÄLSKAR ju att leta häst!!! Kom på att den ena av de som min arbetskamrat hade skulle vara hyper-intressant för henne så förhörde mig massor och skickade över detta till min kompis... Och mycket riktigt! Hon vill åka och kika på den (men vem skulle inte vilja det?! Ett urgulligt fux sto, med fin bläs och stammen Rubinrot-Chapman - är ju så jag själv blir sugen...). Så det ska bli spännande att se, vore ju såklart jättekul om man kan hjälpa 2 kompisar på ett bräde men det vore ju nästan för bra för att vara sant ;o). Klickar det så klickar det, annars är det ju inte så mycket att göra med det... Men det är ju såklart både spännande och roligt! Varför kan man inte bara samla på sig en massa hästar?!?!?! Säger jag som har 3,5 st och redan planerar nästa betäckning *hahaha*


Jennie in action GHS -08. Bilden tagen av Stina Lundgren


Söta saluhästen, bilden tagen av uppfödaren.

Ett stort Grattis!!!!

Till Christine och Golden som gjorde en dundrande återdebut på tävlingsbanorna och red på 67,67% i en LB:2 igår, Mycket Duktigt!! Vid en snabb koll visade det sig att det resultatet var 5:e bästa av 60 starter på seriedressyrens omg 2 - inte illa :o)

Stor kram!

           
                                 (Bilden lånad från: www.goteborgslokaler.se)

En härlig dag...

Vilken härlig dag det har varit idag!! Kallt visserligen, men strålande sol hela dagen... Det är sådana här dagar som inger hopp om att våren faktiskt är på väg :o). Gick bort till ridhuset med Ella och hon var lovely! Monstret verkade vara på hugget men jag longerade henne innan jag satt upp så hon fick sprätta av sig och det var ett smart drag. Efter det var hon avspänd och positiv. Det stod lite cavalettisar på medellinjen och jag utnyttjade dom till att rida bågar mellan och jobba med sidorna, vilket funkade kanon! Man får ju passa på när någon annan burit fram grejer ;o). Är ju en hopptjej med 8 hästar som flyttat dit in hos J och det var hennes anställda tjej som red (en urgullig skäck som verkade vara rena hoppkanonen *s). Var en kanontrevlig tjej!! Kul :o). Var väldigt nöjd och glad när jag gick därifrån och Ella verkade minst lika nöjd hon... Är så himla kul att rida!!! hihihi....

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0