Familjemys

Här tuffar det på, har inte ridit på hela veckan då jag haft ont men IDAG är första dagen som jag inte har ont, känner av det lite grann men vansinnigt mycket bättre!! Tänkte vara förnuftig och vänta tills efter helgen men har stora förhoppningar att kunna rida igen nästa vecka *hoppas, hoppas*. Ikväll ska jag iaf longera Ella och imorgon tömköra för på söndag kommer A-S som har lovat att rida Ella-hästen över vintern och ska börja hjälpa mig. Känns kalasbra :o). Tänk om jag kunde hitta en lika bra lösning för Mels också...?!

Annars är det lugnt, Gustaf har som ni sett byggt färdigt boxarna och imorgon kommer den nya bekantskap som ska bo hos oss, nämligen Infinity - ett 2-årig sto e: Callahan-Magini som är oroväckande lik sin mor som redan bor hos oss så det ska bli spännande att se om min kära man kommer hålla isär dom ;o)

Annars är det rätt lugnt, vi har ju kört på i ett rasande tempo sista tiden men i förrgår fick vi ett dödsbesked av en person som stått min man väldigt nära hjärtat så vi fick oss en tankeställare... Igår tog vi därför paus och satte fokus på FAMILJEMYS, tog med oss grillkorv och gick upp i vår pyttelilla skog vi har bakom huset - grillade korv och hade allmänt mysigt... Ibland måste man bara stanna upp och njuta av det man har. Hädanefter ska vi bli mycket bättre på det och inte bara gasa på i 190. Ingenting av allt det jobb man lägger ner överallt är värt något om man inte har någon att dela det med... Ta vara på varandra!!!

                   

Albin citat

Albin var med mamma i stallet, när vi ska gå går han fram till Jacks box, vinkar och säger:
"- Hej då Albins häst"...

Mamma är i köket och hör Albin från vardagsrummet
"- Aja dig... Aja dig"...
När jag kommer ut till vardagsrummet ser jag att han har hällt dricka i en skål där det låg en kaka från gårdagens fika som var helt dränkt och det var det han kommenterade ;-). Är ju skönt att han vet med sig när han gör saker han inte borde så behöver inte jag vara tråkig mamma och säga till honom ;o)

    
           
                        Albin leker med min brors katt, Albins nya kompis :o)

           

"- Kom mamma, kom"...

Idag känns det inte riktigt lika motigt att jag inte får rida för regnet öser ner och roligare saker finns ju ;o). Just nu har jag lite gett upp det här med ridning, hästarna har fått paus helt enkelt och jag försöker klura ut hur jag ska lägga upp allt... Det blir ju en del planerande med att få logistiken att fungera när man har samlat på sig hästar. Just nu är jag mest sur att vi inte betäckte Melrose i våras som vi hade tänkt, det hade gett mig en "godkänd" anledning att ställa av henne nu även om det hade varit lite tidigt. Men nu är det inte så, och jag tänkte ta en lugn vecka nu för att läka ut själv och sedan sätter jag igång henne lite med tömkörning, löshoppning och ev ska M börja hoppa in henne. Ella ska få 2 veckors helvila för hon är ändå inte helt fit for fight så det passar helt okej.

Det ingick ju i ärlighetens namn inte att jag redan skulle behöva göra uppehåll i ridningen, med Albin red jag till v33 och nu är det v23 - alldeles för långt mellan!!! Insåg väl iofs att jag inte skulle kunna rida lika länge som första gången men att behöva sluta 10 veckor tidigare är väl surt. Men än har jag inte kastat in handduken, jag har stora förhoppningar om att kunna rida igen, om än på en nedtrappad nivå...

Just idag är en sådär bra dag, är helt slut efter att ha varit med sjuk son hela dagen. När han är sjuk blir han väldigt klängig och det är inte långa stunder som vi inte har varit väldigt nära idag ska jag säga. Helst ska jag ranta efter honom eller sitta bredvid honom heeeeela tiden, men det funkar inte. Måste ju få gjort lite saker mellan varven.. Det i kombination med ONT i min muskel plus aptrött efter en dåligt natts sömn kan få vem som helst att deppa ihop. Vill ha tillbaka min kropp igen, inser att det är låååångt kvar tills det händer men just nu vill jag kunna rida och röra mig precis som vanligt. Jag är jätteglad för nya bebisen som är på gång men att vara på smällen är verkligen inte min grej! Jag menar verkligen inte att låta otacksam för jag vet många som har problem, men det är ingen picknick... Ska bli skönt sedan när bebis kommer och man kan lägga avelsåren bakom sig ;o)

Måste dra, sonen vill något "- Kom mamma, kom"...

Toalett nedervåningen

Inne har det iaf hänt lite grann, jag har ju målat om på toaletten här nere. Planen är ju att det ska renoveras men det är större behov att prioritera ovanvåningen förtillfället så lilla toaletten här nere får så vackert vänta. Med tanke på att det är mörkt furutak, gula väggar och gröna "vit"varor så fick jag nog. Har redan tidigare målat om alla skåp och en bedrövlig panel som var i mörkt trä till vitt och nu är även väggar och tak vita. Ibland kan jag verkligen inte förstå hur folk tänker när dom inreder sina utrymmen!! Okey att det var på 60-70-talet men ändå, 3 olika mörka träslag och 2 färger utöver det border vara förbjudet vilket århundrade det än är tilltänkt!

Nu är det iaf vitt överallt utom toastol och handfat som är grönt (?!) men det får vara. Vi kommer att flytta denna toalett när det ska renoveras ändå och då kommer detta utrymme att bli en klädkammare som ligger i anslutning till entren istället. Det kommer bli såååå mycket bättre både storleksmässigt på rummen och layoutmässigt. Så det blir till att vackert stå ut med det gröna sålänge ;-). Blir ju betydligt mycket enklare nu när det övriga är vitt... Tyvärr har jag inte tagit något kort på bedrövelsen som det såg ut när vi köpte (tror jag inte iaf) men tog iaf bilder innan jag målade taket och väggarna...

           
                                      Taket före...

           
                                   ... och efter målning


           
                      Den ursnygga gula väggen innan målningen.....

           
                 ... efter, man kan även skymta det läckra gröna handfatet ;o)

Hästarna

Ella och Mels har varit riktigt fina det sista, dessvärre har det varit förbenat dåligt väder så jag har tappat en del riddagar pga ösregn och storm (finns faktiskt gränser för vad jag står ut med *s). Men det har gått bra, ända tills i torsdags när det var halvstorm ute och jag red Mels i paddocken. Hon var jättefin med bockade till lite i galoppen (provade en sadel som INTE var poppis) och jag sträckte mig - ordentligt - i en magmuskel och fick skitont! Försökte rida Ella efteråt och jag klarar av att skritta men trav och galopp funakr inte då det gjorde för ont. Så nu är det ridvila som gäller ett tag tills det onda försvinner... Lite surt såklart med tanke på att jag förmodligen inte kommer kunna rida sådär jättelänge till men det är bara att bita ihop!

Fördelen (om man nu ska kalla det så) med att jag inte kan rida är att jag "sparar" lite drygt 2 timmar om dagen som vi kan lägga på annat. Denna helgen har detta "annat" blivit tid som Gustaf kan lägga på att färdigställa de nya boxarna. Och han har lyckats, Jacks box är redo för inflyttning ikväll, behöver bara köpa krubba och vattenhink som ska upp (egentligen hade jag velat ena städa väggen från Filles nedsölning men det är ingen flytt-stopper direkt). Gustaf har varit kanonduktig och fixat så Jack får en uppningsbar lucka på sin dörr som är PONNYANPASSAD höjd på!!! Bara det kommer vara ett riktigt lyft för lilla Jack, när han stått i de andra boxarna har han knappt nått över kanten... Misstänker att han inte kommer vara helt nöjd med att gå från 9 till 6,5 kvm men jag hoppas det går fort för honom att anpassa sig. Nu får han ju dessutom bo bredvid Fille igen och på lördag kommer en ny snygg tjej att flytta in på andra sidan ;o)

           
 Gustafs egenhändigt ihopbyggda boxdörr!! Kanonbra!!! Nu fattas bara namnskylten :o)

Albin

Nu har det varit lite bloggtorka ett tag här, inte för att det har varit stiltje här - snarare tvärtom!! Ska börja försöka berätta senaste tidens händelser... Först ut blir Albin. Inskolningen till nya dagis har gått jättebra och han verkar trivas riktigt bra. Det är jätteskönt att det funkar och känns hur lyxigt som helst med att ha dagis så himla nära som vi har nu! Tyvärr är Prinsen sjuk, har varit förkyld med rinnig näsa och hostig i helgen. Han är lite bättre idag men näsan rinner fortfarande oavbrutet så det känns inte bra att lämna honom på dagis ännu. Blir väl hemma idag och imorgon skulle jag tippa...

Annars har det varit spännande värre för Albin, han har åkt skylift med pappa (lite väl högt för att mamma skulle känna sig helt komfortabel men det gick ju bra). Dessutom fick han KÖRA skyliften och ni kan tro att det var kul!

           
                                  "-Titta jag kör själv!!"

           
Albin har även uppgraderat sin mockningsteknik - borta är spaden och lilla skottkärran!! Nu är det vuxenstyle som gäller ;o)
  
           

Roligaste kommentatorn

Måste bara dela med mig av detta klipp från Sveriges Radio, trodde jag redan hade lagt ut det men jag ha nog inte gjort det. Så här kommer favorit i repris ;-)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=4702151&play=3469404&playtype=Ljudklipp

Mysis

Albin håller på att bli en tvättäkta livsnjutare! Han bullade upp med kuddar i soffan, tog fleecefilten som jag hade och la sig till rätta framför TV'n med kommentaren:
"-Mysigt"... 

           

1 box blir 2

Denna helgen är det bygga om box som gäller! Vi ska ju dela av fölboxen till en storhästbox och b-ponnybox. Kommer bli kanonbra. Det enda "kruxet" är att vi får sätta en slagdörr på ponnyboxen när vi har skjutdörrar på alla andra - men det är ju egentligen inget problem. Får inte plats med en skjutdörr tyvärr. Dessutom får inte Jack en öppningsbar lucka på sin boxdörr som alla andra har - initialt iaf. I förlängningen tänker jag se till att han också kan titta ut... Detta projektet är ju lite trixigt att hinna då vi endast kan hålla på när hästarna är ute (och på helgen för det är enda gången vi är hemma när hästarna är ute), plus att vissa saker bara man MÅSTE hinna innan hästarna ska in igen. Men nu är vi iaf nära!! Eller vi... det är ju självklart Gustaf som gör grovjobbet men jag bidrar ju i och med att jag tar Albin, i vanlig ordning ingår Albin-skiftet i all renovering som utförs här på gården ;o). Kan berätta att det här är en av sakerna på "LISTAN" som kommer bli väldigt, väldigt skönt att checka av!!

När allt är på plats ska det bara saneras på väggarna, mockas ut, målas och flytta krubbor + vattenhinkar innan det är dags för inflyttning. Massa sådana där JÄTTEroliga grejer som men helst skulle vilja hoppa över ;o)... 
           
Suddig bild på skitig vägg men den här gamla dörren är numer igensatt (har legat på "LISTAN" sedan vi flyttade in men bättre sent än aldrig). Mot den nya vägg som nu är istället för denna kommer en mellanvägg sättas upp...

           
Så här bra blev nya väggen. Vi passade på att ta en större bit där det fanns 2 stora hovavtryck i väggen från när Fille och Jack var sambos... Ska bara måla också så blir det kanon! Här där det är öppnat i framkant ska Jacks nya dörr sättas in...

Fiorello

Efter att ha haft prinsen på stall några veckor har jag kunnat hålla koll på honom ännu bättre och jag måste säga att jag tycker han har blivit lite bättre! Släpar inte alls bakbenen efter sig på samma sätt längre och det känns väldigt skönt och hoppfullt! Han är visserligen fortfarande väldigt, väldigt, väldigt valpig i sina rörelser och särskilt när man ska vända honom på liten yta men om man gör den enkla neurologiska testen att dra honom i svansen (åt resp sida) så drar han emot utan minsta tendens att vackla. Han står helt normalt när han äter ute i hagen och så som han och Jack stojjar med varandra har jag väldigt svårt att tro att han skulle ha några som helst neurologiska känningar... Jag är full av hopp! Det finns inte på kartan att han inte skulle fungera - så är det bara!! Nu blir det ännu ett halvår av unghästliv med kompisar i hagen, om inget oförutsätt inträffar kommer vi få hit ytterligare en halvblodsvalack på 3 år över vintern och det ska bli jättekul. Ev kommer jag ha hit en tjej som ska hjälpa mig komma igång med tömkörning av honom ett par gånger nu i höst och se hur han tar det. Känns bättre att ha en som är riktigt duktig med det på honom dom första gångerna... Planen har ju hela tiden varit att vänta till våren med att rida in honom för att ge honom lite mer tid att landa i sin kropp och med tanke på mitt stadie blir ju det alldeles perfekt. Hade varit vansinnigt tråkigt att inte få göra det själv! Annars är det bara bra med honom, han börjar lägga på sig efter sommarens urfall och han är hur snäll som helst att ha att göra med. Känns bra även om det gör att jag tycker det inte är så bråttom med att kastrera, däremot är Jack en liten buse och han behöver verkligen kastreras och det är ju lika bra att ta båda samtidigt ändå. Nu börjar jag faktiskt ångra att jag inte tog Fille när han var mindre, är ju gigantiska kulor som ska bort nu ju!!! Stackars liten :o(

Nu måste jag fixa något att äta, här är ett par bilder från i morse vid utsläpp. Var bara 2 grader (!!) men vansinnigt härlig morgon ändå...

          
           

           

Dags att komma igång igen!

Har ju blivit lite si och så det sista med renoveringen! Vet inte varför egentligen men nu är det iaf ändring på det! Har (äntligen) börjat sätta upp renoveringstapet på väggarna på ovanvåningen, var bara så typiskt när jag väl kommit igång och fått upp farten så tog tapeten slut!! Suck, nu har jag fått handlat ny så det är bara att ge sig på't igen. Ska försöka komma tillbaka till min gamla strategi med 1 timmas renovering per dag igen. Är lite svårare nuförtiden när jag jobbar i princip heltid, hämtar Albin och kör hästarna - MEEEEEN kan ju köra en timma på kvällen när jag lagt Albin och innan jag lägger mig... Det gäller att vara tideffektiv ;o).

           
                 Det blir så himla bra!! Man får bara vara lite visionär... ;o)

Duktiga hästar!

Både Ella och Mels har varit kanonduktiga det sista! Gjorde en riktigt bra träning med Ella förra veckan där jag vi jobbade med övergångar, övergångar, övergångar!!! Tror banne mig det är det enda vi ska göra inför nästa omg i div 2 faktiskt för det var där vi fick missarna - i övergångarna, längningarna och ryggningen.

Melrose tycks gå från klarhet till klarhet och har känts kanonfin det sista, är verkligen jätteroligt när hon blir stadigare. Nu sist jag red kunde vi göra tempoväxlingar på 20m volt i galopp!! Bara en sån sak :o)

Dock fick jag lite ont i en längsgående magmuskel i fredags så jag har faktiskt inte ridit sedan dess, har blivit longering och promenader istället. Vill inte riskera något i onödan. Fick så med Albin också ungefär vid denna perioden och det gick över så jag hoppas att ett par dagars vila ska lösa det lilla problemet åt mig ;o)

Har inte gjort något särskilt med killarna ännu, dom har mest gått och drällt och jag misstänker att det blir så fram till våren när jag är redo själv igen. Kan inte påstå att det gör så mycket egentligen, är ju roligare att kunna göra jobbet med dom själv och jag ser riktigt fram emot det!! Det blir bra det där....

Denna veckan blir alltså lite halvslö, dels för magen och dels för att vi har världens bedrövligaste väder!!! Men nu har dom ju lovat att det ska bli finare framöver så vi får hoppas på det!

Hej hopp!

Det går ju ändå framåt...

Hittade ett gammal inlägg med en Renovering-att-göra lista som såg ut så här:
http://toppen92.blogg.se/2009/may/renoveringsuppdatering.html

Tänkte för skoj skull justera listan med vad vi faktiskt har fixat sedan dess (tog bort dom grejer som redan var fixade).... Då ser det ut såhär:

KÖKET:
- spackla & slipa väggarna
- fixa färdigt väggen vid trappan
- måla el tapetsera väggarna
- dra färdigt elen
- sätta lister runt kaklet (men vi har iaf kakel *s)
- måla sista biten av taket (ovanför diskbänken där färgen tog slut i andra strykningen)
- sätta golvlister i dörrkarmarn
- fixa färdigt skåpet i hörnet mot matsalen

HALLEN:
- lägga nytt golv

ARBETSRUMMET:
- easy fix på väggarna
- tapetsera och måla om
- lägga nytt golv


KLÄDKAMMAREN:
- sätta in riktiga skohyllor

FARSTUN:
- fixa hyllan vid spegeln, ta bort "bjälkarna"
- lister runt spegeln
- sätta upp klädhängare
- ta bort målningsspill

MATSALEN:
- ta bort maskeringstejp-böset från fönstren

Rätt mycket som är gjort ändå får jag säga :o). Dessutom har vi ju fixat Albins rum, målat taket i badrummet, rivit väggar och tak på ovanvåningen!! Man får påminna sig själv ibland att det faktiskt går framåt, är lätt att glömma när man har ett jätteprojekt framför sig!! Själv börjar jag bli lite sugen på ännu ett ryck med ovanvåningen, det har stått lite still ett tag då vi fått prioritera lite annat - men nu är det dags igen :o)

Tävling 2x LA:1

Igår var jag iväg med Ella och red div 2 här i Ytterby faktiskt. Var väldigt lyxigt med 7 min bilfärd till tävlingsplatsen och tur var väl det för min första start var 08:15 och den andra 14:20!!! Åkte faktiskt hem med Ella emellan så hon fick pausa ordentligt i den helt otippade sommarvärmen med 26 grader och strålande sol som dök upp från ingenstans... Jag tycker inte om att rida 2 klasser! Tycker det är svårt att veta hur man ska lägga upp framridningen till resp klass, sen om det är som igår men rätt tungt underlag på framridningen (och värmen på det) blir det ändå svårare. Med facit i hand red jag fram lite för kort till första klassen och lite för länge till andra... Jaja... I första klassen var hon inte riktigt igenom i båda sidorna vilket visade sig i bedömningen, jag tappade henne lite i högersidan och det drog ju såklart ned. Ella började ju såklart att stolla när vi kom in i ridhuset, lite brall, bakut och spark mot skänkeln i första galoppen där inne *suck*. Fick tryckt till henne lite extra med skänkeln och efter det uppförde hon sig, tack och lov hände spektaklet INNAN startsignalen! Klantade mig fullständigt på första skänkelvikningen (fick betyg 5) och det är inte okey! Ella rider lätt på 7-mässiga skänkelvikningar bara jag skärper till mig. Är grymt irriterad på mig själv för den, där red jag bort 4 poäng!!! Tappade lite poäng i alla fattningar, hon är ju lite ostadig där fortfarande men vi jobbar iaf på det. Var iaf rätt nöjd med ritten ändå även om jag gärna hade sett att vi ridit fram lite till för att komma igenom sista biten. Fick iaf 63,68% och det är ju helt okey, blev 16 av 33 starter.

I andra klassen fick jag ridit igenom henne ordentligt och hon kändes skitfin, däremot blev hon lite matt när vi väl kom in på banan. Med facit i hand kunde jag ridit 10 min kortare till andra (och ridit dom längre till första istället men det är ju alltid en laborering). Fick en lite jämnare ritt med bättre känsla i andra klassen, dock ny domare och denna gången lite lägre bedömt. Hade i princip samma slutpoäng "där uppe" men det var större skillnad "där nere" och det gjorde differansen på ca 2,5%. Slutade på 61,05% i andra klassen och slutade 16/29...

Är på det stora hela mycket nöjd med Ella, men nästa omgång ska jag nöja mig med en klass även om jag inser att det är ett vågspel med avseende på Ellas fjanteri. Å andra sidan kan jag rida fram som jag vill och det blir nog bättre totalt sett... Hoppas jag ;o)

           

När man stänger en dörr öppnas ett fönster....

Hur skriver man nästa inlägg efter man berättat om den sorg vi har i familjen?! Ingenting har egentligen känts rätt, för man vill inte riktigt släppa taget på ett sätt... Därför följer detta inlägg den kronologiska ordningen livet slumpade åt os... Direkt efter vi hade fått ta farväl av Sally fick vi i ilfart köra till Östra för att gå på ultraljud. Det visade sig att nya bäbis mådde prima och det första jag möttes av på displayen  var detta: 

           

Vet inte hur mycket ni ser men det är en 19-veckors bebis som gör tummen upp åt sin mamma... Det kommer ordna sig....

Tomrum...

Det är fascinerande vilket otroligt tomrum en liten kissemiss kan lämna... Sally har haft en stor plats i vår familj, större än vad vi kanske själva trodde... Saknaden efter henne är enorm :o(

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0