Sista minuten träning :o)

Med tanke på att de 2 senaste ridpassen på Ella gått bedrövligt och att träningen denna veckan var inställd (min tränare var och red kurs för Kyra) så har jag känt mig lite lätt uppgiven inför helgens tävlingsdebut. Ringde därför min tränare i ren desperation och frågade om vi kunde klämma in ett ridpass någonstans - och bästa tränaren sa att jag kunde komma fre på morgonen. Då jag skulle vara hemma och vabba Albin tyckte jag att det var förträffligt men kunde ju inte ta med mig Albin så jag ringde i ungefär samma desperation och frågade om mamma kunde ta honom en stund... och snälla mor ställde upp på detta vilket innebar att hon började senare på sitt jobb... Tack, tack, tack både mamma och tränare!!

Ella var långt ifrån rolig att rida till en början men efter lite maktkamp mellan henne och mig gick jag återigen som segrare ur striden och Ella blev riktigt fin - särskilt i galoppen! Till och med förvända funkade riktigt bra, hon var ihop, stadig och med bjudning till handen = lovely!! I traven blev hon helt okey men vi kom inte riktigt lika långt som vi gjort de senaste 2 träningarna... Tyvärr!! Misstänker att det är här nerverna på piloten sätter käppar i hjulet för att komma dithän.. Fattar inte varför jag är så nervös denna gången, men det är jag...

Det är märkligt att vi ska behöva ha samma diskussion VARJE gång hon är brunstig, hon blir så ifrågasättande och försöker alltid rubba maktbalansen under sina brunster, vansinnigt tröttsamt! Nu hoppas jag iaf att denna perioden mattas ut innan tävlingen på söndag! I brist på nya ridbilder på mig och Ella kommer en här från senast jag red för domaren vi ska ha på söndag... Bedrövelsen på Ale Jennylund (http://toppen92.blogg.se/2010/august/holy-cow-vad-daligt.html)! Denna bild är den ena av 2 som faktiskt inte var fullständigt bedrövlig (enligt fotografen Petra *s). Jag har tack och lov sluppit se fler än dessa 2 ;o)

Albin

Idag är det jag som är hemma och vabbar, Gustaf var hemma igår. Det är väldigt suspekt med Albins utslag, igår kom 2 till men idag har dom blivit mycket mindre (alla utslagen). Vi vet ärligt talat inte om det är svinkoppor, vattenkoppor eller någon allergisk reaktion?! Han har dock varit lite febrig igår kväll och idag på morgonen och vattenkoppor kan föregås av lindrig feber vill jag minnas att jag läst någonstans så vi får väl se vad det tar för vändning i helgen antar jag... Han verkar iaf vara vid gott mod om än lite tröttare än vanligt... Hm, barnsjukdomar är inget vidare alltså! Tänkte iaf bjuda på lite bilder från sista tiden :o)


På besök på mormors jobb och hämtar massa överblivna tyger som skulle efterskänkas till dagis, Albin var måttligt intresserad av att hjälpa mormor att bära men visade glatt vägen till bilen... ;o)


Väl ute var han helt fascinerad av den "stoooora lastbilen"...


Vanlig syn här hemma, Albin parkerar så här på kökssoffan och vill bli kliad på ryggen ;o)


Mammas stövlar är roliga leksaker!


Busungen klättrar på fåtöljen och parkerade på armstödet - mamman måttligt road...



Melrose

Lilla trollungens utbildning går framåt med stormsteg!! Har hänt jättemycket med henne sedan vi kom igång ordentligt med ridningen och det känns bra att hunnit introducerat både cavaletti och klättring i skogen. I min drömvärld hade jag inte behövt jobba utan bara hållt på med hästarna och ridningen, önskar jag hade mer tid att lägga på fyrfotingarna men nu är det som det är. Men jag har verkligen haft tur med Mels. Är så oerhört tacksam för duktiga medryttare Tina som lotsar runt henne med den äran :o). Passade på att fota dom sist dom red, var så himla fint väder och Tina hade fixat Mels så hon såg ut som en "riktig" dressyrhäst med lindor och allt :o). Matte var såklart stolt som en tupp över min fina, fina häst! (Är ju såklart lite dumt att jag inte passar på att fixa med annat när Tina har henne, hela vitsen med medryttare är ju att få tid över till annat - men dom var så himla fina så jag kunde inte låta bli...hihi..). I traven börjar hon bli stadigare och hittar ganska snabbt vila i steget och blir väldigt taktfast och fin. I galoppen har bjudningen kommit rätt bra men hon har inte ännu fått poletten att trilla ned, vill gärna att hon får en aha-upplevelse även i galoppen innan vi går på vila. Men hon har förutsättningarna så jag tror att det släpper fullt ut snart!

Det är extra roligt med Mels för hon är så galet ridbar, hon har verkligen huvudet med sig och det känns som rena jackpotten i jämförelse med "storasyrran", är så van vid Ellas spektakel att Mels framstår som rena drömhästen :o)





Yin och Yang

Så bra gick det med den peppningen - dagens ridpass på Ella var verkligen ingen höjdare. Brunstig och bedrövlig häst som inte kan uppföra sig när skymningen faller på (red alldeles för sent idag). Hon blev tokspänd och ville inte alls lyssna på mig, såg efter en stund en älg på grannens äng - om det var den som gjorde henne spänd eller ej vet jag inte men kul var det banne mig inte! Fick henne med nöd och näppe fram till bettet till slut iaf, travövergångarna och tempoväxlingarna blev helt okey, galoppen kunde varit betydligt bättre! Vänster galopp funkade väl iofs rätt bra men höger... *suck och stön*... Misstänker starkt att det är min prestationsångest som redan smyger sig på, jag vill ju så himla gärna att det ska gå bra nu när träningen funkat så bra! Men det är ju inte bra om jag sumpar det pga hjärnspöken! När jag var klar till slut och satt av insåg jag att den senaste veckans fantastiska väder har gjort att paddocken torkat ur och var stenhård, misstänker att det bidrog till den allmänna bedrövelsen?! Jaja, det är bara att bryta ihop och komma igen!

Dagens behållning var att svarta hingstens andra kula ÄNTLIGEN behagade förgylla vår tillvaro med sin existens!! Jippie!! Har verkligen misströstat huruvida det funnits en tvåa eller ej - och det gör det!!! Hihi, lustigt vad man kan bli glad för men det är väl så det ska vara för att det ska vara balans i livet. Denna dag är ju ett praktexempel - den enorma glädje jag hade för kula nr 2 balanserades ut av ett kasst ridpass... Yin och Yang ;o).

Nu har jag fått gnälla av mig lite över det bedrövliga passet, samtidigt som jag mumsat i mig after eight - det är tur man vet hur man ska pigga upp sig när man är lite låg ;o). Men nu är det dags att sova, är heeelt slut!

God natt!

Pepp, pepp, pepp!

Sitter och klurar på träningen med Ella denna veckan, på söndag är det ju tävlingsdebut för året och jag vill ju få till en så bra uppladdning som möjligt. Allt för att omöjliggöra att jag i vanlig ordning taggar ur dagen innan och funderar på att stryka mig *ooops*... Har varit ganska sugen på att komma iväg men det har ju varit massa andra aktiviter dom helgerna det har legat tävlingar vilket har varit otroligt frustrerande, men nu när jag väl SKA ut börjar jag fega lite ;o). Märkligt det där, men nu har det gått så galet bra på träningarna det sista och en tävling blir ju "upp till bevis". Nu inser jag ju också att jag inte kommer få till samma känsla som på träning men jag hoppas vi har kommit en bit på väg iaf. Det känns ju som att formen är stadigare men nu VILL jag så mycket så det finns stor risk att nerverna sätter käppar i hjulet. Ska iaf försöka peppa upp mig och inte lägga orimliga krav på vare sig mig eller Ella utan ta det för vad det är och helt enkelt göra mitt bästa... Målsättningen är ju såklart placering men med tanke på våra senaste tävlingar får jag väl vara glad om vi kommer runt med bjudning och i stadig form (och inga kickar mot skänkeln eller bockningar i galoppen *s).

I helgen har hon känts rätt bra men det blir ju aldrig samma goa känsla i paddocken som i min tränares ridhus, underlaget gör ju stooor skillnad. Dessvärre är vår träning imorgon inställd för min tränare är borta så det är ju lite tyyyypiskt, sista träningen före premiärtävlingen och allt... Men det är inget att haka upp sig på, så är det ibland och jag måste ju klara mig själv - kan ju inte hänga upp allt på min tränare. Men får ju erkänna att en träning till innan start hade varit skönt att ha i ryggen ;o)... Idag blir det iaf till att trimma övergångar och programlinjer, uteritt imorgon, galopp och samling tor, lugnt skritt fre, lösgörande arbete och form lör så är vi nog så maxade vi kan inför söndagen... Hoppas jag... ;o)

Mels har också varit duktig, red ut i skogen över stock och sten i helgen. Var premiär för lillhästen och jag misstänker att det snurrade bra innanför pannbenet men hon var superduktig. Har också passat på att introducera bommar, var lite spännande ett tag när hon försökte hoppa studs över 4 travbommar ;o). Dom är för söta unghästarna! Idag blir det drill i paddocken med henne också och så hoppas jag att jag kan komma ut med henne imorgon (hoppas T kan haka på mig och Ella kanske?!).

Pojkarna har fått träna med träns igen och jag varit ute på promenad med båda. Är så vansinnigt häftigt med Fille att han har blivit så stor och fin! På söndag fyller han 2 år lillprinsen... Han verkar tycka det är väldigt roligt att vara ute iaf, spänd som en fiolsträng men uppför sig jättebra. Av alla hästar jag haft finns det ingen som litar på mig så fullständigt som Fille, det är verkligen skillnad när man haft dom sedan dag 1!! Jack är lite mer fegis faktiskt och är inte alltid säker på om det är gå från stallet som är bästa idén, men det landar alltid i att "matte vet nog bäst" och så hänger han på... men lika spänd han också. Måste ändå säga att båda bus-hingstarna är jättekäcka att hantera och jag hoppas dom håller sig så tills kastreringen!


Fille spanar spänt dit vi ska...


Jack på samma runda men tyvärr inte lika bra bild :o(

Perfektion

Idag, påskafton av alla dagar har vi haft i mina ögon helt PERFEKT väder - lagom varmt (ca 20 grader), lätt fläktande bris och strålande sol. Man kan vara ute och göra saker utan att avlida av värmeslag men det är ändå så varmt att man utan problems kan gå i shorts och linne hela dagen utan att frysa... Mycket viktiga ingredienser för en frusen Jennie som dock inte gillar när det blir FÖR varmt, lagom är bäst! ;o)

Måste erkänna att vi har inte gjort många knop hittills denna helg, hade så mycket ambitioner om att göra klart i Albins rum, stängsla hage, kratta kanterna i paddocken, städa sadelkammaren och röja hemma men det enda vi gjort är att vi har röjt lite halvhjärtat... Känns helt okey att bara slappa också även om det inte ligger i min natur (att slappa alltså). Men jag blev helt urblåst av att få fel tapeter (IGEN) så detta blev konsekvensen... dvs STREJK! ;o). Vi har istället åkt till stan idag och köpt skor till Albin då det inte kändes helt bra att han går omkring i sina vinterkängor längre. Jag och Gustaf var inne på praktiska, fotriktiga skor enligt konstens alla regler för barn men när Albin fick syn på dessa fanns det inget att göra, sonen ville ha så sonen fick såklart! Klart han ska få välja själv om han vill, att han tar egna initiativ ska uppmuntras (särskilt när det inte är bustrick som det oftast är när han tänker till själv) ;o)


Ok, vem är förvånad att han ville ha bilar på dojjorna?!?!? ;o)

Nu sitter jag på vår underbara altan och bara njuter av... tja - ALLT faktiskt! Vi har ätit, Albin springer omkring och leker, hur nöjd som helst. Sally stryker runt och myser i solen, hästarna betar nöjd i hagarna (som äntligen börjar grönska) och Gustaf sippar på en öl här bredvid... Livet kan vara betydligt sämre!

Håll tillgodo!

Är inget proffs på det här med att göra header men den här är iaf lite mer vår/påsk i konkurrens med förra som var vinter/jul... Hoppas den duger, det är vad jag har tid och kapacitet till just nu :o)

Tappert försök!

Nu är ju inte yours truly den mest husliga damen i sällskapet, men jag försöker! Vill ju gärna skapa traditioner för Albin och det är bara att kämpa på ;o). Tycker iaf jag uppnådde målet att få matsalen att se lite påskig ut, nu var det iofs inte jättesvårt då det trots allt var julgardinerna som forfarande satt uppe...



Har ju glömt att visa den fina påskpresenten jag fick av Albin!! Dom har ju pysslat på dagis och detta påskägg plus kylskåpsmagnet fick jag av kreativa sonen... Snutt!

  
Framsidan + kylskåpsmagnet...       Baksidan :o)

Efter regn kommer solsken...

Härliga påskhelg!!! Med sådant här underbart väder kan det knappast gå fel?! Trodde jag... Var och hämtade ut paketet med Albins tapeter som äntligen kommit och tro på f-n att jag fick FEL FÄRG även på rullarna?! Trots att jag stämde av hundra ggr vad jag ville ha... Blev så vansinnigt besviken och mina planer att fixa färdigt väggarna i hans rum gick åt skogen. Såklart hade dom inte öppet idag så jag kunde ringa och uttrycka mitt missnöje men imorgon då... För att detta inte skulle förta mitt humör för hela påskhelgen (även om det är bra nära) fick jag fick försöka peppa upp mig. Hade som tur var bestämt med Madde om uteritt och det räddade upp helt klart. Blev en urmysig uteritt i skogen med Mels, som för första gången fick klättra över stock och sten och det gick jättebra. Hon verkade tycka det var spännande värre och jag misstänker att det snurrade bra innanför pannbenet ;o). Är lustigt hur mycket energi man hämtar av en skogstur i trevligt sällskap och underbart väder?!

Har därefter myst med världens ljuvligaste lilla buskille som har varit på ett fullkomligt strålande humör. Vi har varit rediga och röjt på tomten, det där skatboet som jag rev ned från äppelträdet har ju legat på backen ett tag så det fick vi röjt bort och slängt. Albin ville såklart hjälpa till, först nöjde han sig med att slänga kvistarna i vår skottkärra men sedan ville han promt ha sin egen skottkärra och köra själv, vem är jag att hindra sådana initiativ?! ;o)


-"Sådär ja"...


Titta sig noga för innan man går över vägen och dumpar i "bränn-högen"...

Som extra grädde på moset ringde mamma och hade skott på snabbväxande buskar som blir upp till 3-4 meter höga så nu har vi varit ute och planterat detta i hagen för att skapa skugga i våra annars rätt trista hagar. Vi har som ambition att plantera lite "oaser" med buskar och träd samt få lite liv i form av små kullar, där har vi ju redan gjort några så vi är på bra väg... Det tar ju lite tid att applicera alla idéer och åtgärder man vill få till.


Snart har vi åtminstone EN dunge i varje hage!! :o)

Ujujuj sicken vecka!!

Denna veckan har varit heeeelt galen. Har haft hur mycket som helst att göra, roliga saker visserligen men det blir ju hektiskt ändå. Tänkte dra en snabbresumé ;o)...

Fre - Hämta Albin och hade myseftermiddag med fika och lek, Gustaf kom hem sent = sen stallkväll. Red en uttråkad Ella som är måttligt road av att gå själv i paddocken men tyvärr får det bli så tills sulan är borta (alt torkat upp lite bättre i hagen). Red sedan i paddocken och hade såklart alldeles för höga krav efter onsdagens höjdpunkt. Blev ändå nöjd när jag sänkt ambitionsnivån lite ;o), Mels fick vila efter ett duktigt pass med Tina i onsdags. Hon ska få vila ett par dagar efter att ha gått som tåget sista passen :o).
                     
Lör - Morgonfodra för att sedan åka iväg och plocka upp 2 tjejer för att infinna oss  08:45 i Alingsås och fira möhippa. Blev en jättetrevlig fm med ett gäng sköna brudar och SPA aktiviteter, god frukost och allmänt mysigt. Vid 12-snåret fick jag dessvärre bryta upp och styra subban hem igen för att pussa på Albin, svida om till bröllopsstass och fiska upp maken för att ta Volvon till bröllop i Borås kl 15:00. Min mamma var hemma och tog hand om Albin (som tydligen hade varit vaken vääääldigt länge *s). Hade en jättetrevlig kväll och det är ju alltid så mysig stämning på bröllop. Sov på hotell i Borås så vi kunde fira ordentligt ;o)

   

Sön - Sov en hel natt utan att bli väckt - helt fantastiskt! Gick inte upp förrän halv 11 och masade oss ner till hotellfrukosten... Hade frukostdate med J och hennes nya pojkvän och därefter checkade vi ut och svängde förbi nyblivna Herr och Fru Statham för att överlämna presenten vi glömde i bagagen på bilen... Såklart... Men det var jättekul att träffa L i lugn och ro en stund så det var ju inte så dumt ändå. Åkte hem och fikade med Christine som var på besök vilket var jättekul. Vi saknar allt team Brio efter flytten. Därefter fick vi plockat fram möblerna till altanen och tog året första middag utomhus - underbart!! Att sedan resten av kvällen spenderades med hästarna är väl ingen svår gissning?! Ella gick kanon igen och Mels presterade ett kanonpass hon också så det var en riktigt bra dag. Blev en hektisk men ovanligt social helg för familjen Ljungqvist.

Mån - jobbade en hel dag och rundade av dagen med saftig migränattack, var bara att gå och lägga sig när jag kommit hem, sov till kl 8 då jag vaknade och tog nattningen av Albin medans Gustaf gick ut och fixade i stallet. Tack och lov hade jag mockat 3 av 4 boxar på morgonen så det blev "bara" en mockning, hö-packning och kvällsfodring för kära maken... Duktiga maken... Hästarna fick vila.

Tis - Jag gick första dagen av min 2-dagars kurs i "Kommunikation och ledarskap", en superintressant kurs som jag dessutom gick tillsammans med Alex vilket var jättekul! Mycket information blev det och jag var helt slut när jag kom hem, dels från kursen och dels sviterna av gårdagens migrän. Hade planerat rida båda men orkade inte mer än att gå promenad med Mels, var iofs bra för jag har tänkt göra det med viktdamasken på högerbenet och nu fick jag äntligen gjort det, Ella fick nöja sig med att longeras. Misstänker att hon inte var missnöjd med det men det hade ju känts bättre inför onsdagens träningspass om jag fått ridit men nu blev det så här. Gick in och nattade Albin och somnade själv 20:30 så det säger väl en del om hur pigg jag var?! ;o)

Ons - Andra och sista dagen av intressanta kursen! Ska försöka göra ett referat för det är helt sjukt vad en så enkel sak som att kommunicera är invecklad och komplicerad! Väl hemma hade jag ännu en glimrande träning på fin-fina Ella hästen!! Känns jättekul att vi har kommit så här långt och att vi faktiskt fått 2 st sådana kanonträningar i rad (ska se om jag hinner få till ett lite mer detaljerat ridreferat senare). Vi är helt klart något riktigt bra på spår. Nu är det bara att bli stadiga i detta så vi hittar dit varje ridpass och jag hoppas vi hinner stabilisera det åtminstone liiiite till premiärtävlingen nästa helg! Mels har vilodag på onsdagar och så även idag. Fille och Jack har fått ta det lite lugnt ett par dagar nu men jag planerar fixa lite extra med dom i helgen :o).

Tor - Massor att göra på jobbet efter 2 kursdagar men det gick att städa undan allt viktigt inför långhelgen. Skönt! Hämtar sötungen på dagis och han var ute när jag kom, han hade tydligen känt igen -"MIN MAMMAS BIL" redan när jag var på väg upp för sista backen och hade sprungit mot grinden där han stod och ropade på mig när jag kom ur bilen... Värmde ju onekligen mammas hjärta! PussPrinsen!! Nu har vi varit hemma och myst en stund, vi har fikat pannkakor och tittar en stund på "Ubbe och Tess" som numer har konkurrerat ut Pingu. Är väl dags att gå ut en stund nu och leka i det fina vädret...

Hej svejs!

Glad Påsk!

Vi kvinnor är änglar... tills någon förstör våra vingar.  Då flyger vi vidare på ett kvastskaft. Ingen jäkel ska säga att vi inte är flexibla... GLAD PÅSK !! :o)

Albin bilder


Finaste sonen hjälper mamma att mocka...


Har dock inte riktigt förstått det här med tömningen, men han är ju på rätt ställe ;o)


... var roligare att ta en svängom istället...


Leka och kasta sten var riiiiktigt roligt!!


-" Oj vad långt stenen flög!

Header

Har insett att jag verkligen behöver byta header, men vet ju att det tar lite tid att snickra ihop en bra - vill bara säga att det kommer!! Vilken vecka som helst nu... ;o)

Lycka!

Idag har jag ridit mitt utan tvekan BÄSTA ridpass någonsin!!! Var och tränade och Ella var heeeeelt fantastisk. Jag hittade nya knappar jag inte visste fanns, snacka om att kicka igång bakkärran - ohlala :o). För en gångs skull ville jag inte sluta trava (brukar normalt sett tycka det är jobbigt att sitta ned, är alldeles för lat och otränad) för det kändes som att vi svävade fram, hon var som smör i sidorna och reglerbar i alla möjliga håll. Vi gjorde några korta piaff-embryon och i slutet fick vi även till ett par steg passage - ni förstår ju att jag är lycklig?! Det som är roligt med Ella är att hon verkar tycka det är roligare ju svårare det är?! Märkligt men underbart och jag skattar mig lycklig att ha kommit hit idag. Vi har varit något på spår och idag trillade polletten ned, jag satt och asgarvade för hon var så otroligt rolig att rida, Anki trodde säkert att jag fått fnatt ;o)... Men idag kände jag verkligen att jag RED och var fokuserad, vilket visade resultat med en gång. Jag fick också betalt för det hundjobb vi gjort sista veckorna och detta var belöningen för att jag var stådaktig att gå ut och rida i skitvädret som var igår, Ella var inte jättekul men vi red iaf...

Har massor att skriva om dagens ridpass men jag måste verkligen sova, så nu går jag och lägger mig med världens bredaste leende på mina läppar... God natt vänner!

Stalldrängen?! ;o)

Nu när Gustaf har varit borta i helgen har jag fått ta med mig Albin ut vid morgonfodringen. Är så mysigt att han är med, han går och småpratar och vill klappa hästarna. Idag ville han dessutom hjälpa till med hinkarna, såklart fick han det... Mammas prins och tillika stalldräng ;o)

-"Katty"

Min älskade lilla son har fått fullkomlig dille på Sally, så fort vi kommer utanför dörren måste vi leta reda på "Katty" (blandning mellan "katt" och "Sally" som ni säkert redan listat ut). Det är jättesött, när Sally väl visar sig blir Albin själaglad... Sötunge!


Albin och Sally

Idag när vi var i sadelkammaren och letade efter Sally (som var ute på jägarstråk visade det sig när hon kom lite senare med en kopparorm) fick jag som kompensation rita en katt på whiteboardtavlan, inte det vackraste jag ridat men Albin blev glad och utbrast -"Katty!!! Inte dåligt av honom att se får jag säga ;o)




Här kommer en annan goding från Albin, han har ju ett gäng gosedjur och dom hämtade han för en mysstund i köket... En sann livsnjutare ;o)

Hästuppdatering igen

Nu ligger jag lite efter i uppdateringarna igen, och jag som har MASSOR att berätta...!

Ella har varit jättefin det sista, kanonroligt! Passade på att slänga upp Trollets nya medryttare T på henne i veckan och det var riktigt roligt att se. Ella har ju blivit såååå mycket stadigare och ihop i kroppen rakt igenom alla gångarterna. Såg ju mycket bättre ut i formen än vad jag trodde hon skulle göra, här har jag nog nojat lite "i onödan". Kändes kul som sjutton och nu känns det inte lika motigt att ge sig ut på banan och tävla, vi kanske inte kommer göra bort oss fullständigt ändå?! :o). Väldigt nyttigt också att se henne under ryttare, var ju över 2 år sedan sist och jag tycker man lär sig mycket av det dessutom. För mig var det verkligen en ögonöppnare just med avseende på formen, det är så lätt att vara dömande och kritisk mot sig själv men nu kände jag mig lite stolt och redig istället... Hihi... Har varit ännu roligare att rida efter detta då jag fick mer självförtroende av att se henne gå och idag fick vi dessutom en injektion av det underbara vädret vilket resulterade i att Ella kändes super! Jobbade en del med förvända galoppen och det gick lätt som en plätt. Kunde rida volter och svängar hit och dit utan några som helst problem, hon låg kvar fint i formen så jag började jobba med avbrotten galopp-skritt. Enkla byten är en stötesten helt klart. Försökte tänka öppna i samlingen innan avbrott och när jag lyckades få till det gick det bra men fasiken vad svårt det är! Återigen blir det oroväckande tydligt hur min svaga fysik sätter käppar i hjulet för mig ridmässigt... MÅSTE ta tag i mig själv nu alltså om jag ska kunna komma vidare - och det vill jag ju. Jösses, red ju till och med i stövlar idag ju!! ;o)

Vad som varit mindre kul var att hon var i princip blockhalt efter skoningen i torsdags, såg inget när jag tog in henne innan, hon hade skyhäg puls i det aktuella benet och jag hittade INGENTIN så jag kände mig rätt säker på att det var hovrelaterat varpå jag plockade av henne skon. Tyvärr försvann inte varken puls eller hälta?! Hovis kom ut på fredag och hittade en blödning i tån så han la på henne en sula och simsalabim så var hon okey igen! Hade verkligen inte en tanke på blödning för jag gick igenom hoven grundligt och såg verkligen ingenting. Men är såklart galet tacksam att det inte var värre än så! Så nu får primadonnan lite specialbehandling sålänge hon har extrasulan och får gå i paddocken på dagarna, vilket passar henne rätt bra. Är det nåt hon gillar så är det när hon blir särbehandlad, märklig häst ;o)

Trollet har varit duktig hon med. T har ridit i paddocken ett par ggr och i torsdags red jag ut med henne. Hade planerat jättebra att Gustaf skulle promenera med och ha Ella i grimskaft som sällskap till lillhästen då jag ännu inte ridit ut på henne själv. Men den planen sprack ju fullständigt när Ella var blockhalt. Var inte ett smack sugen på att promenera Melsan med det var full storm så alternativen kändes rätt få. Trotsig som jag är bestämde jag mig ändå för att en stormig dag var helt rätt dag att rida ut på unghästen ensam första gången... Gustaf och Albin hängde på med vagnen och vi gick iväg. Behöver väl knappast berätta att jag satt på en häst spänd som en fiolsträng?! Men hon var jätte, jätteduktig! För trots allt gick hon på och vi både travade och galopperade till och med en kort sträcka medans Gustaf stod och väntade innan vi vände. Inser ju att hela grejen var "SÅDÄR" smart men det gick bra och jag var noga med skicka mentalt lugn till henne ;o) och i å med att Mels litar så fullkomligt på mig så gick det fint den här gången. Tack!

-"Hej pappa"...

... vi grejar fredasmyset och Tacoskvällen alldeles själva utan dig också, men det hade såklart varit mysigare om du var hemma!





Albin har ju nu kommit in i en JÄTTErolig fas som går under titeln "kan själv"... NI kan ju själva lista ut hur det kan sluta i vissa situationer ;o). Ofta är det väldigt underhållande men stundtals vansinnigt frustrerande. Fredagsmyset däremot var ett sådant tillfälle när det bara var underhållande även om det resulterade i lite extra städning för mamman i huset ;o). Albin ville äta resterna av köttfärsen men den lilla käcka barnskeden blev ratad (han kastade iväg den tvärs över köket) och kastade sig över den stora sleven istället... MYCKET bättre... Mamma hann knappt reagera och det var ju faktiskt rätt sött när han försökte sleva i sig med den stoooora skeden ;o)

Lite humor är aldrig fel!

Vi har varit och sett Robert Gustavssons show på Rondo, pappa fick det i födelsedagspresent av oss syskon och det var verkligen uppskattat. Vi like Robert Gustavsson och skrattade oss stundtals halvt fördärvade! Nu tror jag snart den är slut men har ni inte varit och sett den så skynda, skynda - helt klart värt det!

Jag visade mig vara mer insnöad på hästeriet än vad jag trodde när jag bad servitrisen efter att få se på "dressyrmenyn"... Hihihi...

...är nöjd...

... Albin underbar. Ella duktig. Melrose duktig. Fille duktig. Jack duktig...




STOR DAG!!

Idag var sannerligen en milstolpe i historien!! Anledningen till detta är att jag har varit ute på premiärpromenad med Fille!! Tjohoo!! En stor dag för en stolt matte och Fille-Prinsen var jätteduktig, vi gick med Mels som förtrupp och det var inga som helst problem. Får ju erkänna att det var en baktanke med just Mels i och med att Fille är (och har alltid varit) kär i Melsan så han traskade gladeligen efter henne - man får ju inte vara dum ;o)... Blev en lagom kort promenad på 10 min på grannens grusväg och självklart passade jag på att ha tränset på också. Han är verkligen stencool med bettet och det bekommer honom inte, känns ju lovande inför årets alla nya grejer han ska få prova på....


- Tumdidumdidum... Det här var ju kul!


Det finns alltid tid för matte-fjäsk... ;o)

Utlottning

Jag är med i en utlottning av detta tjusiga pannband:


http://youngdressage.blogg.se/2011/march/utlottningen.html#comment

Renoveringen pågår fortfarande...

Albins rum går framåt iaf, sakta men säkert och då med mest betoning på sakta... I och med att jag inte kan ha med sig Albin får jag vänta tills han sover eller någon av oss är med honom medan den andra grejar, så självklart kommer det ta tid men det är lite frustrerande! Hade vi fått en hel helg på oss hade vi fixat färdigt det i ett nafs... Jaja, nu är det som det är - får kämpa på helt enkelt. Har fått tänka om ang tapeter, var rätt säker på vad jag skulle ha men så såg jag en med bilar på som jag vet Albin skulle fullkomligt älska... Så vad göra?! Välja en tapet som tilltalar mamman eller sonen... Det är ju Albins rum så visst ska det vara en tapet med bilar på till den biltokiga sonen?! ;o)


Lite sugen på denna...

Hästarna?!

Är inne i en riktigt bra period hästmässigt nu, det känns skönt och jag tackar min lyckliga stjärna att hästarna *peppar, peppar* än så länge håller sig hela och friska... Som om inte det var nog är dom dessutom riktigt duktiga! Är bara att njuta så länge det varar, vis av erfarenhet vet jag ju att på 4 hästar är sannolikheten överhängande att någon drar på sig något snart. Men det tar vi då! Nu ÄR vi bara...

Ella går framåt sakta men säkert, är fascinerande att jag fortfarande håller på med samma jobb med henne som för 3 år sedan och att det är först nu börjar det hända nåt?! Ridtalang till salu någon?! Vad som är ännu mer fascinerande är att nu när jag rider Trollet mer kan jag jämföra beteende och reaktioner på ett helt annat sätt och det är supernyttigt! Jag har blivit milsvid tuffare med Ella och till en början tyckte hon det var pest men nu verkar hon gilla läget. Hon är ett under av tålmodighet och tar allting mycket bättre, är positiv, samarbetsvillig, letar inte spöken i alla hörn utan borta är den bedrövliga bitchen!! Det börjar kännas som att hon faktiskt accepterar mig som ledare fullt ut (och inte bara ibland) - äntligen! Det är mycket lättare för mig att vara tuffare med henne nu när Mels är så käck och okomplicerad, det blir rätt tydligt att "om min knappt ridna 4-åring grejar detta så kan banne med Ella 8 år också reda ut det"... På gott och ont givetvis men mest tycker jag nog att det är bra. Vad jag mer märker är att Ella kräver "mer" ryttare pga sina svagheter i exteriören och det har jag aldrig tänkt på så tydligt innan. Jag har alltid vetat att få ihop galoppen med bibehållen form och energi skulle bli svårt men nu KÄNNER jag verkligen vad som krävs av mig på ett sätt jag aldrig tidigare gjort, supernyttigt! Jag känner även tydligare hennes små tricks för att komma undan jobb och det faktum att hon gärna håller nere ryggen och trycker hellre upp nacken har jag genomskådat big time (det luriga är bara att få henne jobba korrekt)... Oavsett är det kul och lärorikt om än galet frustrerande, borde ju listat ut detta betydligt tidigare än när hästapållen hunnit fylla 8! Men det är bara att jobba vidare och göra rätt... Bara.... ;o)

Mels den lilla dockan är bara duktig just nu, varje ridpass är ett, två, tre steg framåt och jag är supernöjd med henne. Hon är vansinnigt rolig att rida och till skillnad från Ella har hon lätt för sig med det mesta vi förtar oss nu. (Hon har ju lite bättre fysiska förutsättningar än Ellahästen pga lite bättre exteriör också så det gör sitt såklart). Sedan har Melrose en stooor fördel framför Ella och det är att jag faktiskt vet lite mer vad jag håller på med denna gången! Ella var min första unghäst och vad kunde jag, det var ju mitt stora dilemma när jag till slut bestämde mig för att köpa henne - hur f-n ska jag lösa detta?! Är synd att jag inte bloggade då, hade varit riktigt intressant att gå tillbaka och läsa mina inlägg från då. Jaja, för att återgå till liten trollunge så jobbar vi på med att hitta balansen och takten. Hon söker kontakt bättre och bättre hela tiden och har hittat en härlig vila i steget. Fortfarande vääääldigt svårt att fatta höger galopp men det kommer... Nu har hon inga problem att bibehålla galoppen flera varv och det är duktigt. Tänkte försöka åka till ridhus med henne snart så hon får lite annat underlag att öva på. Har också tänkt att introducera cavalettibommar inom kort -ska bli spännande :o)

Fille & Jack har övat ett par ggr till med träns och dom har lösgalopperat 2 ggr, planen är att börja gå ut på promenader och löshoppa härnäst. Jack är måttligt road av att ha bett medan Fille redan har gillat läget... Hihi, dom är för söta! Fille har gått in i en växtperiod igen och har världens största rumpa förtillfället, han ser skitrolig ut. Gångartsmässigt så verkar det som att Fille inte är fy skam ändå alltså, nu är han ju lite i ofas men matte gillar vad hon ser och är mer sugen än någonsin på att börja rida in honom, ska bli galet roligt!!

Men nu får jag sluta, hästarna vill nog ut...

Strumpor - ej för att gå i

Sööööta, söta ungen!! Höll på att skratta på mig i morse ;o). Har köpt ett gäng nya strumpor till Albin varav ett par med lastbil på (dessa var prinsens egna val). Albin ÄÄÄÄLSKAR lastbilar.... Dessa strumpor fick han syn på i morse så vi skulle ta på honom dom, han satte sig på golvet och jag drog på strumporna. Enda kruxet var att han ville inte resa sig utan förflyttade sig genom att dra sig fram med benen medan han fortfarande satt på rumpan... Han ville inte gå på lastbilarna... Jag skrattade mig halvt fördärvad och försökte ställa honom upp men han sträckte upp benen och vägrade sätta ned dom. Fick helt sonika byta strumpor igen för att få sonen att gå... Hahaha, gullunge sicka idéer han får ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0