Tävlingsdebut - CHECK!

I lördags gjorde Melrose debut på tävlingsbanan, på agendan stod 2 klasser LC:1 och LB:1. Mels förstod snabbt att det var något på gång och blev rätt spänd. TYVÄRR var det fruset i paddocken där man skulle rida fram så det blev ingen framridning att prata om. Fick nöja mig med 10 min i collecting ring innan vår start. 10 min på en 15m volt var lite klent för en spänd, debuterande unghäst så jag fick aldrig ridit igenom henne tyvärr. Hon var rädd för staketet, domaren och något annat som jag ärligt talat aldrig listade ut vad det var?! Kom aldrig riktigt ner i sadeln på henne och satt inget vidare... Trots det faktum att lilla spända fjanthästen inte ville gå på kortsidan vid domaren lyckades jag lotsa runt henne hela programmet - till slut. Lyckades skrapa ihop 3st 2:or (ena galoppfattningen, 2 bedömningspunkter då vi aldrig fick rätt och skrittupptagningen, hon spände till och nitade, jag gick på henne och hon stegrade - men sen gick hon *s) och 2 st 4:or (galoppinslag i travlängningen och taktinslag på skrittdiagonalen). Annars fick vi genomgående 6:or och 7:or så det var helt ok. Blir ju 5:or "där nere" och det är koefficient så det landade till slut på 55% någonting. Inte mycket att säga även om jag ville göra en godkänd ritt. Var iaf så nöjd jag kan vara med dom förutsättningarna och med tanke på hur spänd hon var - vi kom ju igenom hela programmet och jag red inte fel :o)!!
 
Efter en powernap på transporten på 45 min var det dags för andra klassen. Var först lite osugen på att rida en klass till med de förutsättningarna (paddocken fortfarande frusen) men jag tog mig samman och bestämde mig för att vi skulle göra en bättre ritt! När jag sadlade konstaterade jag att höger stigläder var 2 (!!) hål längre än det vänstra - tro Pelle att jag inte kunde sitta ordentligt i första klassen! Fick lite längre tid i collecting ring (15 min) och fick henne lite mer medgörlig men hon var fortfarande spänd och ville inte fatta höger galopp... Jaja, det var bara att köra. Är jättenöjd med min insats för en gång skull! Hon gick lite bättre förbi domaren och hon gjorde ett riktigt trevligt travprogram. Blev tyvärr galoppinslag i längningen igen (4:a) men annars 6:or och 7:or. Red en dålig skritt men fick jämka lite (5:a), första galoppen blev bra med både fattning och volt men hon slog om bak i längningen (var nu det kom ifrån, har aldrig hänt hemma. Blev en 4:a). Nästa fattning gick åt skogen igen (2:a) men nu tog jag en felridning och red tillbaka och fattade om - klockren fattning och rätt galopp denna gång... Knashäst! Resten gick bra förutom även denna galopplängning där hon slog om bak igen (ännu en 4:a)?!?!?!?!?! Återigen lite lågt "där nere" men vi fick iaf liiiite bättre procent (56 någonting) i en svårare klass med lite högre krav så det är jag nöjd med. Framförallt är jag nöjd med MIN insats i andra klassen och att hon var lite bättre att kommunicera med. Är himla kul att ha varit ute med henne iaf. Fördelen med Mels är att även om hon blir spänd bjuder hon fram (läs springer) och hittar inte på några tokigheter (läs som Ella) utan är "bara" spänd...
           
 
Tyvärr blev jag TOKFÖRKYLD efteråt och har idag inte suttit på en häst sedan lördag. Faktum är att jag inte gjort ett smack med någon av dom och jag har egentligen tävling på lördag igen med Mels. Får väl se om jag blir kurant i tid att åka, är ju bra om jag ridit något innan ;-). Idag skojade dessutom förkylningen till det ordentligt då jag knappt har kunnat prata = vansinnigt frustrerande. Gustaf fick stanna hemma och hjälpa mig med barnen. Men nu är det dags att sova, hoppas på att rösten är tillbaka imorgon!

'Alien' 130 dygn

Det är märkligt vad tiden flyger fram, Alien har redan legat i Melrose mage i 130 dygn! Nu är det 'bara' 200 kvar ;-)... Just nu är fölis ca 20 cm och väger strax över 1 kg, ett föl väger runt 50 kg när det föds.Är såklart jättespännande att vara med om detta igen, jag hoppas bara allt går bra och Melsan fixar fölningen utan komplikationer och fölis mår bra. Har ett superbra namn till ett stoföl men har inte landat i något på ett hingstföl ännu, fast jag har ju lite tid på mig.. ;-)

Finaste tjejen!

Min lilla dotter är verkligen en envis liten tösabit som idag fullkomligt vägrar att sova. Hon är egentligen trött men icke! Istället hittar hon på massa bus och håller mamma sysselsatt, för visst är det en jättebra idé att klättra i bilbarnstolen... ;)

Ella update

Förra veckan red jag Ella i paddocken och det förbannade strulet med "klonket" eller "hoppsasteget" är fortfarande kvar - blir så himla LEDSEN!! Först höll jag på att fullkomligt bryta ihop men sedan började jag känna igenom när, var och hur det kommer. Red henne i femtioelva olika former, tempon och tygellängder och fick rätt bra häng på det - och det kommer när hon får aktivera ryggen och manken mer. Det gör att jag hoppas lite på att det är muskeln vid manken som fortfarande spökar även om det känns som att det BORDE vara borta. Har iaf bokat tid hos veterinären igen och idag var vi där. Igen. Och visst var det manken. Fortfarande. Orsak? - Sadeln. Igen. Tröttsamt? Japp!! Köpte ju en ny sadel i somras som skulle vara så bra, har PRECIS stoppat om den efter Ella, har haft den hemma i typ 3 veckor. Men jag ser ju också när vetten påpekar det att visst sjutton hindrar sadeln bogen och visst sjutton placerar den mig med sittpunkten lite väl långt bak för att det ska vara "korrekt". Ska ringa sadelutprovaren imorgon och resonera lite... FAN!!! På positiva sidan var det inget "värre" med Ella iaf och får jag bara en bra sadel till henne kommer hon bli helt återställd. Ska bara inte rida i denna sadeln mer *suck*. Hon blev ultraljudad över revbenen utifall då hon reagerade väldigt där men det såg bra ut. Hade lite tur i oturen och för att göra en lång historia kort ska jag ha med Ella som försökskanin på veterinärernas utbildning av en ny sadelteknik. Ella är med som "den svåra nöten att knäcka" om 2 veckor. Kan ju bli himla intressant. Är för en sadel med en särskild teknik med ledad bom bland annat, sadeln som heter WOW (mer info: http://www.wowsadlar.se/). Så nu är det ytterligare 2 veckor med sadel"förbud" men full aktivering. Vansinnigt  tröttsamt!
 
 
 
           
                                         Nya moderakningen?! ;o)
 
Vad som däremot är väldigt positivt är att det verkar som att foderbytet varit kalas!! Vågar knappt skriva det men jösses vilken skillnad det har varit på humöret det sista. Är bara att hoppas det håller i sig!

Mammalycka?!

Jag ÄLSKAR mina barn men är detta inte mammalycka så säg... ;o)

Funderar...

Just nu har jag hamnat i ett dilemma! Jag behöver ta nästa steg med Fille men i och med det evinnerliga regnandet är paddocken inte i superform utan man får klara sig på 20 x 40, varav 3 rätt stora vattenpölar emellanåt... Det är tyvärr lite väl litet för en valpig 3-åring att lotsas runt i galopp. Ängarna omkring ska vi inte ens tala om!! Jösses, vi snackar swimmingpool :-(. Bedrövligt med en sådan här höst, undra hur mycket regn som kan komma egentligen?! Till och med SNÖ hade varit att föredra!! Hursomhelst, jag skulle vilja ha lite mer utrymme och stadig draghäst som kan lära honom hur det ska gå till. Ella hade väl iofs kunnat agera draghäst men jag har ingen som kan rida henne. Sedan är problemet att det är rätt trafikerade vägar här innan man kommer till de bra ställena och det är de trafikerade vägarna jag oroar mig för... Klurar på om jag ska skicka iväg Fille på tillridning en månad eller 2 men är egentligen inte jättesugen på det heller...
 
Återigen måste jag lyfta på hatten för det skrivna ordets makt. Det är verkligen så att jag många gånger bara behöver skriva ner mina tankar här så vet jag vad jag ska göra!! Fantastiskt fenomen. Jag ska göra ett sista försök till att komma till vettig ridning med Fille här hemma, antingen får Mels vara med som dragis eller så får jag låna Helena till antingen Ella eller Fille. På grusvägarna häromkring är det ju inte Ella så Ella-ig ;o)... Har jag tur funkar det bra och vi kan få till galoppen bra och då behöver jag inte skicka iväg honom någonstans. Målsättningen är ju trots allt att han ska vara väl grundriden i alla gångarter innan han ska vintervila! Traven är riktigt käck nu så det är bara galoppen som ska till. Sedan får jag helt enkelt åka med honom till grannarnas ridhus. Är ju inte jättekul underlag där egentligen men av 2 onda ting... Skulle detta mot förmodan inte funka så får jag väl hitta på en lösning och skicka iväg honom till någon.
 
Hittade förresten den här bilden av Fille, från när han var 1 år... Hahaha, så rolig han såg ut!!
 
            
 
 

Seeeeg

Har fixat stallet och ridit Ella i ösregnet nu på morgonen så nu är jag JÄTTESLÖ!! Vet inte hur jag ska orka tagga upp mig inför träningen med Melsan men jag hoppas jag lyckas!! Gick ju så bra igår och jag hoppas verkligen på ett bra pass idag också, bara vi inte är för trötta!!

Sötaste barnen!!

Albin tar ju sin roll som storebror på största allvar och ska lära Iris allt han kan ;o). Iris är föga förvånande helt trollbunden av sin stora idol och är med på det mesta. Här demonstrerar Albin hur man gör när man mekar med traktorn, Iris såklart jätteintresserad... ;o)
 
           
                        

Frustration...

Lördagskväll, på uret står det i detta nu 21:15. Det är 5 grader ute. Det regnar. Det blåser. Ella behöver rastas... Buuuuhuuu!!!!!! Känns som en loose-loose hur jag än gör!

 

Bra träning

Idag har jag varit och tränat för Jill med Melrose. Nu när hon inte kommer till Säve längre rider jag på Torslanda Ridklubb. För min del spelar det egentligen inte så stor roll, jag åker ju ändå. Det var första gången jag var där med Melsan och visste inte riktigt hur hon skulle reagera, men jag kunde vara helt lugn för hon var stencool! Vi var ändå ensamma i nytt ridhus och det blåste ganska bra vilket gjorde att det även småslog i portarna men inget verkade bekomma henne. Är väldigt uppfriskande med en cool häst som inte flyger i taket för minsta lilla ljud eller vindpust (läs Ella)...

Fick till en väldigt bra träning och kunde få hjälp med PRECIS det jag behövde och Mels blev jättefin!! Hon trycker över mig rätt mycket till höger (svaga sidan) för att komma undan arbetet där och det måste jag jobba med. Är därför jag får de problem vi får i galoppen då det blir mer påtagligt, i traven är hon ju trots allt mycket starkare än så länge... Fokus nu är att hon ska stärka upp sin högra sida genom att vi jobbar fokuserat med den, med andra ord fortsätta som vi gjort fast och nu fick jag lite vidare tips - för vi har kommit en bit på vägen sedan förra träningen. Jill tyckte det var stor skillnad så det var roligt. Imorgon är det på det igen, vi ska rida genom LC:1 som är tanken att vi ska starta på KM:et så jag får sätta mig och plugga program ikväll ;o)
 
Gustaf var med och filmade och jag hamnar i stolsits vilket är vansinnigt frustrerande men när jag såg filmen konstaterade jag att jag får nog länga lädren ett hål, får inte riktigt plats med benen ser det ut som?!  Får helt enkelt testa imorgon...

'
           
              

Soligt men kallt!

Att vintern är på väg råder det sannerligen inga tvivel om!! I morse var det -3 grader när jag gick ut och fodrade. Börjar redan tappa stinget lite inför vintersäsongen och det är ju lite trist. Allt hänger såklart på vilken typ av vinter vi får i år, blir det en lika blöt och bedrövlig som förra året vet jag inte vad jag tar mig till! Passade iaf på att provrida i min ridkjol från Uhip och den var KANON!! Varm och go = perfekt för en frusen Jennie! Kan verkligen rekommenderas. Det enda som var negativt var att det lät mycket från benresåren när man gick så hästarna blev lite initialspända och undrade först vad sjutton det var som lät (och jag störde mig enormt på det). Men för ändamålet, dvs hålla värmen när man rider var den suverän. Hade på mig mina lite tunnare ridbyxor utan långisar och frös inte ett smack och då var det nollgradigt när jag var ute. Ni som vet hur det är här runt Gbg med omnejd när det är runt nollan - då är det ruggigt - vilket ger ett VG för outfiten än så länge. Tyvärr fick jag ingen bild till häst men lånar en från Uhips hemsida (se länk ovan). Har även jackan på bilden som är supersmart med förlängningar som täcker händerna på ovansidan när man rider = no more cold hands! Denna funktion ska bli himla intressant att testa när det är mer minusgrader ute. Igår var det faktiskt lite för "varmt" för jackan, men jag kan tänka mig att den är perfekt att rida i längre in i vinter... Skönt med en lösning med varma kläder som inte blir för klumpiga eller stora och som dessutom ser helt ok ut :o). Så än så länge verkar det lovande och devisen "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" håller sig ett tag till...
 
           
                         

Älskar Instagram...

Blir så mysiga bilder med Instagram. Är man duktig och har rätt program kan man säkert lösa det själv men att snabbt skoja till bilder så här är kalas tycker jag.... När man dessutom har sådana fina motiv är det ju svårt att misslyckas ;o)
 
           
                 

Hästrapporter

Just nu känner jag mig rätt inspirerad faktiskt, trots att vädret är mest skit rent ut sagt! Igår var det sol och fint ända tills jag skulle rida - då började det regna! Rätt typiskt men jag stålsatte mig och drog på mig ridrocken och gick ut med Ella. Det slutade faktiskt regna när vi skrittade fram och började inte igen förrän vi skrittade av så det var ju helt okey ändå. Skrittade fram ute och gick sedan till paddocken. Ella kändes ok, jobbade mest med skritten och tog bara lite trav och galopp för att känna av henne. Traven var fin, galoppen ok - i höger kickade hon lite bakut men det var ett snöre under svansen på ländtäcket och jag misstänker att det var det som störde för när jag plockade av det slutade hon. Hoppas det var det iaf. I vänstervarv var hon riktigt fin med tanke på omständigheterna. Joggade mest runt och försökte få henne rund och aktivera ryggen.
 
Sedan var det dags för Fille, red i paddocken i mörkret och halvvägs in i ridpasset började det regna. Blev ett spännade ridpass med mycket miljöträning för lillfisen och inte helt förvånande försökte unghästen vända sig och ställa rumpan mot regnet ;o) men han var duktig och gjorde som matte ville och travade på fint. Mycket stolt över honom!
 
           
                  
                          Fille från hästryggen en mörk och regnig måndag...
 
Jack fick en halvtimmes promenad och Helena hade Melsan. En bra måndag med 4 rastade hästar är inte fy skam, särskilt inte i det skitvädret ;o)
 
Idag har jag ridit Ella och Mels i paddocken. Mels red jag på morgonen så hon var rastad innan hovslagaren kom. Jobbade med skritt-trav övergångar (inför ev LC start) och med fattningar. Hon har blivit jätteduktig med högerfattningarna men nu har hon börjat fatta fel vänster istället?! Jaja, är bara att kämpa vidare. Övergångarna går väl sådär, hon ligger på så jäkligt stundtals att det knappt går att få ner henne i skritt. Är stoppsträcka på 10-15 meter och det är knappast program-mässigt ;o) Ella fick jobba övergångar hon också, men det var till en början halt-skritt och sedan ökade jag på med skritt-trav för henne också. TYVÄRR måste jag säga att jag känner "klonket" igen. Fattar inte vad det är men jag får rida på lite och se om det försvinner eller blir kvar. Blir det kvar ser jag ingen annan utväg än att göra en rejäl utredning på henne för då är något fundamentalt fel... :o(. Hoppas verkligen inte det...
 
Killarna fick vila idag.

Förkylningstider...

Mina bästa vänner de senaste dagarna, enda som saknas på bilden är Herr Nässpray, den lilla spjuvern...
 
 
Är bra trött på detta nu! Vill vara frisk och komma igång med Ella! Barnen är rätt less dom också kan jag lova, stackarna. Nu har det visserligen vänt och går åt rätt håll med båda, jag är väl inte långt efter men stackars Gustaf börjar känna att det kryper på... Är väl oundvikligt gissar jag?! Att han dessutom sitter ute på pass idag med lite för lite kläder kommer väl göra sitt till. Tycker verkligen att var och en får bli saliga på sitt men måste säga att det verkar sådär kul att sitta ensam och tyst timma efter timma och stirra på detta...

Finfrukost, Uteritt och Gekås

Ja, rubriken sammanfattar helgens höjdpunkter rätt bra. I fredags kom Gustaf hem ganska sent så det blev vila för hästarna och vi satsade på fredagsmys med familjen istället, blev inte så länge men alltid något!

I lördags kom syster med sambo hit på morgonen. Hon fyllde år på fredagen så det blev paket och vi hade bullat upp värsta finfrukosten med massa godsaker. Är verkligen underskattat med lång och lyxig frukost!! Det är något man borde lägga lite mer krut på när det är helg och man kan sitta länge med familjen...
 
Sen var det dags för Ella-premiär!! Jag och Helena hade uteritt på agendan och det var Ellas första ridtur på evigheter (känns det som iaf). Hade planerat rida bort till ridvägen i skogen vid Kongahälla Ridklubb och vi hade turen på vår sida med strålande väder!! PERFEKT höstväder för en uteritt. Ella skötte sig fint, blev tokrädd för en gubbe som skrammlade och brötade så mycket han bara kunde när vi skulle förbi men det gick bra. Hon kändes riktigt pu hugget ridmässigt och verkade vara glad att få aktiveras "på riktigt" igen. Blev både trav och en liten galopp i skogen. Melrose har aldrig varit där och även hon uppförde sig jättebra, men det brukar ju aldrig vara några större problem när hon har sällskap. Största utmaningen för henne var väl när en liten tjej kom cyklandes emot Mels men det gick bra det också när hon fått lugna ner sig lite. Melsan (och Helena med för den delen) hade sitt första möte med en rondell och det är ju lite kul med den där rondellen in bostadsområdet tycker jag - det gjorde dom också ;o) Kom tillbaka rosiga om kinderna och med leende från öra till öra. Sådana perfekta uteritter i trevligt sällskap och med glada hästar är verkligen svårtslaget! Hemma var det middag och barnmys ett par tim innan jag skulle ta in hästarna och lösgaloppera Fille och Jack... JÖSSES vad det gick! Fille är skitfräck!! Sedan blev det en lugn och mysig kväll med familjen igen.
 
Söndag fick Gustaf för sig att vi skulle till Gekås. Jag köpte ju jaktkläder där till honom förra gången och dom var för stora, med älgjakt på måndag morgon fick han väl lite eld i baken så vi packade oss iväg. Barnens förkylningar har börjat vända och det blev ju mycket sömn i bilen så det gick bra! Fick bytt kläderna, hittade såklart en hel del annat (bland annat ett par julklappar faktiskt) och sedan åkte vi och fiskade upp Jacks fleecetäcke och min regnjacka som Gustaf hade glömt när vi var iväg förra helgen. Kom hem liiiite sent till intag men hästarna var coola, har ju varit så himla gott väder! Roddade med kidsen innan jag gick ut och körde stall plus tömkörde både Ella och Mels - blev en sen kväll men dom var duktiga bägge 2. Sov rätt gott sedan ;o)
 
           
           

En helt galen idé?!

Har fått för mig att jag ska ut och rida en LC:1 med Melrose. Är riktigt sugen faktiskt! Tycker egentligen vi är rätt långt från startklara men med tanke på hennes tillstånd och det faktum att 2013 inte kommer bli året vi kommer ut på tävlingsbanan känns det rätt kul att få komma ut och klara av första starten. Klubben jag rider för har KM i slutet av oktober så jag tänkte köra på det - tror jag ;o). Ska bara kolla hur hon är i det ridhuset först, har träning där nästa helg och hon kan ju spänna till maximalt. Blir hon sådan är det inte lönt att offra tiden på att åka tyvärr... Så vi får se helt enkelt, hade ju som sagt varit himla kul... Insåg dock att jag i så fall måste knoppa henne!!! Jösses... hennes man är ju galet tjock... Hua...
 
           
           
 

 

Gnäll!!!

Har haft en helvetesnatt med 2 sjuka barn. Iris var extremt snorig och kunde inte komma till ro alls så hon fick sova i min famn och jag fick sitta upp. Iris sov såklart oroligt och vaknade femtioelva ggr. Albin vaknade 2 och 07:10 imorse var det tydligen dags att gå upp på riktigt.,Jag var som en zombie redan då. nu är klockan 14:37, Iris har sovit 10 min sedan vi gick upp... Albin inte alls. Båda är snortrötta, jag är sjukt trött. Fick i mig lite mat nu äntligen så hoppas jag kan få lite energi och orka fd sista timmarna innan Gustaf kommer hem. Han har ju varit borta nästan hela veckan. Ok att han är iväg på jobb men sova på hotell utan barn och kunna peta i sig hotellfrukost låter rätt okej i mina öron... Oavbruten sömn hade varit fantastiskt!

Återbesök hos veterinären...

I tisdags var jag och Ella tillbaka hos vetten för att kolla hur hennes mun och tunga mådde. Efter 10 dagar med Hippotrim och Metacam hade hon läkt bra och den stora bölden på tungan var i princip borta. Hon raspades ytterligare lite och ska nu vara bra. Vad som var mindre trevligt var att bölden på tungan med största sannolikhet var styngflugelarver som gått in - urk! Hittade även ett ingångshål i sidan av munnen... Rätt groteskt men tydligen alltmer vanligt de senaste åren då man inte avmaskar lika nitiskt som man gjorde för några år sedan. Den minskade avmaskningen gör att flugorna ökar i antal - och sedan kan ni lista ut resten. Träckprov i all ära men det täcker inte in styngflugan så den missar man lätt. Blev alltså till att avmaska henne - och dom andra med såklart.
 
Så nu är det dags för omstart med Ella, munnen ska vara ok och jag hoppas medicineringen (och vilan såklart) även gjort sitt för ryggmuskeln, har fått hem sadeln som nu är omstoppad och fixad och på onsdag ska vi återgå till den gamla hederliga laserbehandlingen vi gjorde för några år sedan (läs när hon var go och fräsch i kroppen). Satsar på en lagom långsam igångsättning och hoppas på ett vettigt 2013 istället :o)
 
 
På förekommen anledning kommer här lite info om den äckliga parasiten Ella troligtvis dragit på sig:
           
           
                Bild från: http://www.hastensliv.n.nu/sjukdomar
 

Styngflugelarver och styngfluga

Styngflugan är en insekt som fäster sina gula ägg på hästens päls, mest på insidan av skenan på frambenet. Själva flugan irriterar inte hästen – den varken biter eller sticker. Ur äggen kläcks efter mellan 2-10 dagar en larv. När larven rör sig kliar det på hästen, som då gnider, slickar och biter sig på platsen. På detta vis tar sig larven in i hästen mun. Väl där borrar den sig in i munslemhinnan och vidare ner via svalg, matstrupe till magsäcken, tills den slutligen sätter sig fast i magslemhinnan. Den här vandringen tar ca en månad. Väl på plats i magsäcken tar den näring från det foder som hästen äter och växer under ca 8-10 månader. Därefter följer den med träcken ut. På marken utvecklas den under ytterligare 2-7 veckor till en puppa som sedan brister, och en ny styngfluga är född.

Styngflugelarven kan under vandringen ner till magslemhinnan orsaka inflammation och sårbildning. Om angreppet av styngflugelarver är massivt kan larven orsaka förstoppning med kolik som följd. Förutom avmaskning kan man avlägsna äggen på benen dagligen för att förhindra att hästen infekteras. Förekomsten av styngfluga är mycket varierande på olika platser i landet och kan lätt identifieras genom att man ser de gula äggen. Källa: http://www.hastklinikerna.se/fraga-veterinaren/avmaskning-och-inalvsparasiter/styngflugelarver-och-styngfluga/

Sjukstugan

Ingen jättekul dag här inte, istället för att vara ute och njuta av den underbara solen som tittat fram (och få värme istället för det bedrövliga regnrusket som varit det sista) är vi inne och snörvlar ikapp! Jag är förkyld, Albin är på gång och Iris är TOKförkyld!! Rinner non-stop i både näsa och ögon :o(. Är superjobbigt men hon är vid rätt gott mod ändå, blir bara att hon fullkomligt kraschar när energin börjar ta slut. Är noll till hundra som gäller kan man säga... Just nu leker hon och Albin tillsammans och dom är ursöta, båda tjuter av skratt och det värmer mammas hjärta. Inser att lillstrumpan snart är på noll igen så får nog förbereda mat till henne... Så, 45 min senare med 2 mätta och belåtna barn!! Lovely!! Nu leker dom gott igen :o)
 
Idag är dessutom en sån där "ugh-ig" dag när Gustaf är borta hela dagen och jag är helt själv med barn, hushåll, hästar och allt därtill. Defaultläget var att jag inte skulle hinna med någonting hästmässigt idag och Helena skulle hjälpa mig mocka då hon kom för att rida Melsan. Men jag hade tur, Iris stensomnade när jag lämnade Albin på dagis så hon fick sova kvar i bilen med babywatchen medan jag passade på att longera Ella (longera i grimma är bättre än ingen motion alls *s) och sedan hann jag dessutom mocka åt 3 innan den lilla juvelen vaknade!! Var kanon! Bonusaktivering för Ella plus att jag inte behövde belasta snälla H med massa extra mockningar när hon var så ursnäll och tog det igår :o)... Mels hade varit duktig enligt rapport och det tvivlar jag inte på. Hjälpte dom igår och Melsan har verkligen utvecklats massor!! Ser himla käck ut måste jag säga. Träningshelgen nästa helg ska bli riktigt, riktigt kul!!
 
           
                   
                      Grimma, lerig och loj - men det är sannerligen bättre än inget!!
 
 
 

Regn och Lisebergsbesök

Fy sjutton vilken otroligt tråkig dag!! Hur mycket kan det regna egentligen?! Blir ju galet deprimerad och jag har 3 hästar som behöver röra på sig idag... Buuhu...
 
Får pigga upp mig med bilder från vårt Lisebergsbesök igår. Albin hade jättekul, åkte farfars bilar säkert 12-13 ggr och de snurrande kaffekopparna 5 (eller om det var 6) ggr. Då Gustaf har svårt för snurrandet så fick jag åka alla men G fick offra sig EN gång då jag mådde lite illa ;o)
 
           
 
 
 

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0