Över förväntan - puh... ;o)

Sitter här uppkurad i soffan och känner mig grymt nöjd och tillfreds med tillvaron!! Träningen idag gick helt klart över förväntan  och det var så jävla skönt!!!! Ella var lite tjafsig till en början och jag det var inte utan att jag började känna mig lite nedslagen men tji fick jag :o). Vi gjorde samma övningar som förra gången, plus la till ytterligare en. Man ska verkligen inte föringa the power of exercises... För mig som är ganska ofokuserad lite titt som tätt, och som är fruktansvärt dålig på att planera mina ridpass är sådana övningar en skänk från ovan! Jag fullkomligt älskar det, och det är lika bra för Ella. Hon har ju lite samma problem med fokuset som matte har (go figure *s)... Den första övningen var att man red runt på hennes 15m kvadrat och på varje "långsida" lägger man en liten volt med fokus på att rama in och rida fram för innerskänkel till ytterhanden och få henne att slappna av och blir riktigt mjuk i sidan. När hon spänt av lägger man in nogranna skrittövergångar på halva volten. Låter kanske simpelt men det är meckigare än man tror och det blir VÄLDIGT tydligt var man har sina svagheter som ryttare ;o). För mig är det att jag inte riktigt stöttar upp henne med ytterskänkeln, är och joxar för mycket med innerhanden, är lite för spänd i axlarna och har på tok för dåliga skänklar totalt sett. Jag driver ALLDELES för dåligt med mina skänklar, förstår inte att det ska vara så svårt att använda sina ben när man rider?!?!? Jaja, det är bara att öva på!

Den andra övningen är att hon "länger" kvadraten till en rektangel. Den blir kanske 20-25m lång och 10m bred och där gör man en volt runt konerna på varje "kortsida", fokus som på småvolterna i övningen innan med att få hästen avspänd och jobba innerskänkel till yttertygel, att hästen är ordentligt lydig för skänkel och säte och att man inte "stör" för mycket med händerna. När hästen känns fin rider man en diagonal och fortsätter på samma sätt i andra varvet... Målet är väl att rida en volt, ut på diagonal, volt, diagonal... Används i både trav och galopp... OM jag inte missuppfattat övningen. Detta är ett sätt att jobba med grunderna och när de sitter gissar jag att man bygger på mer och mer.

Sista övningen är i princip att man rider 8-volt i en 20m volt men att medellinjen är ett ställe där man rakställer och hittar på något varje gång, ex halt, övergång, enbart halvhalt, byter varv, tempoväxling... Oavsett vad man gör är förberedelse A och O. När man rider i ytterspåren får man INTE använda fyrkantsspåret eller väggarna utan man måste hålla sig innanför för att jobba med sina ytterhjälper... Var faktist en riktigt kul övning som man kan använda i alla gångarter så småningom... Som ni kanske förstår så är detta helt fenomenala övningar för mig med tanke på mina svagheter som ryttare ;o)

Ska försöka att vara duktig och öva på detta massor, är ju PRECIS vad jag behöver!! Tjohej!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0