Puh, det är avklarat :o)

Debuten i LA:alltså... Är mycket, mycket nöjd med dagens ritter och med min underbara lilla häst! Hon var så himla duktig idag! I första klassen var hon grymt spänd, trodde först inte att jag skulle få henne kommunicerbar alls men det gick någorlunda. Vi genomförde programmet utan felridningar *ohlala* och hade väl egentligen en stor miss, och det var ryggningen. Ella spände till för något utanför väggen, körde upp huvudet och då var det ju kört att få till en hyfsat ryggning... Vi fick en 3:a på den och det var verkligen inget att orda om ;o). Sedan red jag ganska puckade vägar till förvända, hade fått fnatt och missuppfattat hur snävt jag red och gjorde det väldigt, väldigt svårt för min tappra springare... Inte så mycket att orda om där heller. Då hon var spänd har hon en tendens att gå emot skänkeln lite extra vilket hon även gjorde idag. I fattningen från skritt fick jag kicka till henne lite extra en gång för att få till det och sedan klappade jag henne på halsen när hon tog skänkeln.... Totalt fick vi 57,1% och det var väl ungefär vad det var värt för denna spända ritt. Inte så mycket att säga om det, men däremot fick jag den mest oseriösa kommentar jag någonsin fått av en domare... Den där kicken jag gjorde innan fattningen från skritt kommenterades med "onödigt stark skänkel" på bedömningspunkten - visst håller med, men jag måste ju korrigera när hon inte gör rätt?! Är ju inte så att jag är känd för att vara den tuffaste ryttaren i stan direkt så ni som känner mig kan ju säkert lista ut att min kick var inte djurmisshandel på något sätt... Men på allmänt intryck står det följande: "Skulle önska mer påskjut. Smacka inte du tappar onödiga poäng på det. När du blir arg, ta med det ut och sparka på ett träd istället för din häst". Blev så grymt besviken och förbannad över denna totalt onödiga och tykna kommentar. Var ju inte så att jag sparkade och sparkade. Hon fick en förtydligande kick när hon dummade sig. Hade jag haft spö hade jag lagt på det istället, men  nu hade jag inte det. Ella dog inte av sparken, eller får men av den för livet... Är det bättre att sitta och gnaga med sporren istället? Så fruktansvärt onödigt skrivet!!! Minuten innan satt jag ju och skrattade åt henne när hon tramsade så i ryggningen, hur "arg" är man då på en skala?!?!?! Sorry domaren, men en sådan kommentar känns inte seriös och jag skulle inte rekommendera dig till en kompis....

I andra klassen så hade Ella spänt av mycket. Hon kändes riktigt fin på framridningen och jag fick en uppenbarelse på hur jag ska rida fram - red massa, massa fattningar från skritt och trav. Korta sträckor, på och av - funkade jättebra och Ella peppade upp sig och blev både mer reglerbar och mer på hugget! Red programmet utan några direkta missar (nu hade jag ju fattat hur svängen till förvända ska vara *s) förutom ryggningen igen då ;o). Denna gången hade Ella minsann förstått att det var ryggning på gång och så fort jag saktade av kastade hon sig bakåt, utan halt och med sin berömda svängning ;o) så nu fick vi en 2:a i betyg!! Inget att säga om det, är verkligen inga snygga grejer den där varianten. Men annars tycker jag att det funkade bra och vi lyckades skrapa ihop 63,7% - 2:an till trots!

Tog ett par timmar innan jag faktiskt fattat vad det är vi gjort, och jag anser att det är en bedrift (min blogg - jag bestämmer *s) för oss att rida på så fina procent i vår debuttävling i LA:1, min lilla 5-åring med sin nybörjare till matte!! Är faktiskt väldigt stolt och nöjd med oss båda för den ritten! Komiskt nog räckte det "endast" till jumbo resultatet i laget för dom andra red fantastiskt fina ritter och lyckades knipa 1, 2 och 4:e placeringarna!! Duktigt jobbat! Jag och Ella slutade som nr 10 tror jag av 27 starter - vilket jag är suuuuupernöjd med!!! Så med detta vann laget första omgången och jag red på de andras framgångsvåg och fick med en blågul hem minsann... Tänker faktiskt lägga ut bild på laget även om jag inte har frågat dom om dom vill vara med - men är så himla glad och stolt idag så jag hoppas det är okey!!



I väntan på prisutdelning, notera gärna hur snygga vi är med olika färger på kavaj allihopa ;o)


Prisutdelning


Världens vackraste Esmeralda

På det stora hela en mycket bra och trevlig dag och vi uppfyllde målet som var att "fokusera, rida och iaf skrapa ihop ett godkänt resultat", så vad mer kan man begära?! Tror ni jag kommer sova gott inatt eller ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0