Puh... Seg dag på jobbet...

Puh... Idag är en sådan där låååång och seeeeg dag på jobbet!! Var bara tvungen att gå till kiosken och köpa mig en rejäl godispåse - bara för att härda ut ;o) Sitter med hemska exeldokument igen, där jag förväntas prediktera både det ena och andra inför nästa år och det känns lite sådär. Kan ju slå ungefär hur som helst. Särskilt som bilindustrin för tillfället inte är den mest upphetsande branchen att jobba i... Läste en artikel i Cosmopolitan om diverse kändisar som är mångsysslare. Man uppmuntras att vara en "slash/worker", ex modell/sångerska, eller skådis/resturangägare... Nu är det ju så att de människor som dom skriver om har lite andra ekonomiska förutsättningar att hoppa från grej till grej - med några miljoner på kontot har man ju ett helt annat säkerhetsnät. Skulle inget hellre vilja än att komma ifrån mitt 9-5 jobb för att jobba med det roligaste man vet?! Men tyvärr lever vi i ett samhälle idag som inte direkt uppmuntrar till den sortens experimenterande...I ett samhälle där alla omkostnader springer i taket finns det inte direkt utrymme för "älskling - jag säger upp mig från jobbet och satsar på hästavel, är väl okey?!"... :o) Samtidigt som det hade varit helt underbart att faktiskt göra det! Funderar ofta på vad som krävs för att ta ett sådant steg, men tyvärr är en av dom viktiga förutsättningarna en betydligt lägre boendekostnad än vad vi har idag (alternativt bibehållen lön) - och ingen av oss är särskilt sugen på att flytta ifrån området. Även om man kan få de mest ljuvliga gårdar typ i Värmland eller Småland. Där Gustaf kommer ifrån finns så mycket fina ställen att man blir alldeles sjuk - men Jönköping känns inte som något för mig... Jaja, är väl bara att drömma vidare om den där triss-vinsten helt enkelt ;o) "plötsligt händer det" säger dom ju så why not?! ;o)


På djurfronten är det rätt okey. Sally är lite hängig så jag provar att avmaska henne och hoppas på att det är orsaken, Gördis är helt återställd efter sin jobbiga start - är sjövild och verkar må hur bra som helst. Ellas svullnad är ännu lite bättre. Funderar på att gå bort till ridhuset idag och kolla henne där för jag ser inget rakt ut på hårt underlag. Vore toppen att få komma igång igen - är sjuuukt ridsugen nu! Selene hade en jobbig dag (hormonmässigt sett) igår, pep och skrek så fort valacken tittade på henne - tydligen är det han som får ta hundhuvudet för att hon har det jobbigt - är ju det närmaste hingst hon kommer... *hahaha*. Verkade iaf vara en bättre dag idag. Var mycket gosig i morse nämligen... Melrose är lite kass i magen men vi fick en liiite blötare hösilagebal sist så jag hoppas det är orsaken. Men hon är en riktig liten darling! Igår var hovslagaren ute och verkade henne för första gången hos oss - och hon var ett litet änglabarn. Blev så stolt över henne... Duktiga lilla hästen! Men efteråt var hon sjövild och stegrade sig när hon "äntligen" fick komma ut ;o). Där har man helt klart fått något att bita i... Ska bli skitkul!


Är för övrigt väldigt mysigt nu när stallet är fyllt. Ska liksom vara fullt på något sätt, katterna sörjer visserligen sin "lekbox" men dom har å andra sidan 250 kvm ladugård till sitt förfogande så det går ingen nöd på dom ;o).


Nej, är väl dags att återgå till jobbet och exelarbetet igen *wish me luck*



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0