CruELLA

Ella-monstret har vaknat till liv igen och jag tycker inte jag gör annat än att gräla på henne. Sicket j-la humör häsepållan har!! Jag är ganska säker på att orsaken är mycket frustration (och lite väderberoende). Det är inte lätt för en flockledare med kontrollfreaktendenser att gå ensam i en mindre hage har jag märkt. Hon har ingenstans att ut sina bitchfasoner annat än på matte - och tro mig- det landar INTE i god jord... Hoppas på att hon snart kan gå ut i stora hagen, har gjort en större hage till Melsan bredvid stohagen och jag tänkte låta henne gå där nu när det har frysit på och då kan Ella gå ut med dom andra igen. Misstänker att det kommer ge Ella lite mer att tänka på och hon blir förhoppningsvis lättare att tampas med.

Bortsett från det har vi haft en förvånansvärt bra vecka med tanke på vädret och det faktum att paddocken frös redan i onsdags. Har ändå lyckats hitta på något relativt vettigt varje dag. I fredags var vi dessutom och löshoppade vilket var väldigt skönt för Ellan. Det är himla kul att åka och löshoppa med henne, hon vet PRECIS vad som gäller och man ser på henne att hon säger -"okey matte, nu kör jag på här, skulle du kunna hålla dig ur vägen"... Det är bara att jag ställer mig någonstans där jag vill att hon ska pausa medans dom andra justerar med hindrena och sedan är det bara att tuta och köra igen ;o). Är kul att kunna åka och göra lite roliga saker med henne ibland också. Ska FÖRSÖKA komma iväg och löshoppa henne varje vecka nu under vintersäsongen, tror det kan underlätta massor för vinterspralligheten hos damen i fråga. Idag var vi iväg till ridhuset och det gick rätt bra med tanke på att jag var fullständigt ofokuserad och mest babblade med A-C som var nere och kollade... Jaja, vi blev iaf rastade både jag och Ella så det var ju bra iaf ;o). Ella var rätt spänd till en början men slappnade av efter en stund och jag försökte jobba lite med rakriktningen i galopp. Alltid lika nödvändigt och nyttigt. Tror iofs att hon hade lite träningsvärk från löshoppningen igår  och det känns ju på sätt och vis rätt bra, då har hon fått jobba ordentligt :o).


En annan stor grej (iaf för en täckesfreak till matte) är att småkillarna idag fått täckas på i snöovädret. Jack var verkligen URGULLIG i sitt täcke - finns det något sötare en små ponniesar i sina täcken som alltid ser för stora ut?!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0