MYCKET händelserik vecka!

Herrejösses sicken vecka det har varit!!! Heeeelt galet, men ganska bra trots allt... Det hela började med att jag skulle iväg med Ella till ridhuset hos min tränare i tisdags (självständig ridning för det var ju så hemsk väder så paddocken var inget alternativ). Var lite tveksam över väglaget men lite halvdesperat för hon hade vilat på måndagen och Gustaf var på tjänsteresa och skulle komma hem sent så jag skulle inte hinna rida på onsdagen och så skulle jag träna på torsdagen. Insåg ju att 3 dagars vila innan träning inte var ett alternativ så det var bara att packa sig iväg. Kom inte upp för första backen innan A, lastade av Ella och en snäll kille körde upp bilen för backen. Lastade på Ella och fortsatte och fastnade banne mig i nästa lilla pluttbacke också och här var det bomstopp, bilen bara slirade. Lastade av Ella igen och promenerade till A, hon blev parkerad i en box och jag sprang tillbaka till bilen. Nu kom en snäll granne till A med sin traktor och drog upp mig för sista backen så jag kunde köra sista biten. Fick iaf ridit och det kändes ju bra men köra hem Ella fanns inte på kartan så det blev pyjamasparty för hennes del ;o). Ella har absolut inget emot det, hon stormtrivs på A's gård. Onsdagen blev helknas med barn och barnpassande men Gustaf ringde och sa att han skulle komma hem flera timmar tidigare så det var ju bra. Vägarna var fortfarande lite sådär så jag hörde med A om hon hade någon träningstid "över" och om Ella kunde stanna över till torsdagen istället så kunde jag plocka hem henne efter min ordinarie träning - det gick bra OCH hon hade en sen tid jag kunde rida på! Så det blev 2 dagars träning i rad istället och det var ju grymt bra. Kände mig rätt missnöjd på tisdagen över att varit tvungen att lämna henne men nu blev det ju kalasbra istället :o). Hade 2 mycket bra träningspass där vi kom igenom ett par grejer som varit lite jobbiga ett tag så det var toppen. På torsdagen kunde jag köra hem henne igen och allt var frid och fröjd... Ett tag...

Lugnet upphörde på fredagen när Fille rullade fast mot boxdörren och på något sätt lyckades sparka den ur sina skenor och fick hoven mellan boxdörren och golvet!!! Inte bra, men han kickade tydligen till en gång till och kom loss. Vid det här laget har jag kommit ut i stallet (efter samtalet jag fick om fastrullningen) och ser en häst med lerigt och blodigt ben... Fick ju fullständig panik såklart! Efter vi tvättat honom kunde vi iaf konstatera att det bara var ytliga sår (6 st på ena benet och 1 på andra), ett var lite djupare men inte så farligt ändå. Han svullnade däremot ganska snabbt och jag såg framför mig hur han skulle se ut som en trästam på lördagsmorgonen... Han verkade iaf inte ha skadat något väsentligt och jag var tacksam att han hade benet i behåll! Gick in igen och fikade när Anna ringde och var på väg för att behandla Melsan med Biolight så det var bara att gå ut igen. Efter Melsans behandling kom vi på snilleblixten att ta även Fille!!! Var ju ett perfekt tillfälle. Underbara lilla hästen stod som ett ljus i 10 min när Anna behandlade hans bakben  och vi sa att vi skulle försöka få till en behandling till i helgen. På lördagsmorgonen möttes jag INTE av en trästam till bakben utan benet såg riktigt fint ut med tanke på omständigheterna! Såren såg riktigt fräscha ut. Om det beror på Biolight eller ej kan jag ju inte säga med säkerthet men jag vill nog tro det. Jättehäftigt. Inte var han halt heller vad jag kunde se! Underbart!! :o)

Idag har jag varit iväg och ridit KM på Torslanda. Hade egentligen inte tänkt starta mer i år men bestämde mig hastigt och lustigt i veckan för att det fick bli LB:1 och LA:1 ändå. Första klassen kändes riktigt bra, missade en längning med galoppinslag men annars helt okey. Inga dumheter i galoppen trots lite spänd och tittig Ella. Supernöjd! Blev 64,5% och 2 poäng efter vinnaren. Dock var det bara 4 starter så endast 1 plac. Inför LA:1 kände jag att jag ville pressa henne lite ytterligare. Första klassen var mer att känna av läget och nu ville jag se om vi kommit någon vart med vårt arbete sedan sist. Ella kändes skitfin och vi låg stadigare i form mot första klassen. Allt gick bra fram till första galoppen (som hon fattade fel) och sedan i höger 10 m volt sprack det - IGEN!!! Alltid samma ställe! Ella kickade mot skänkeln, jag kickade tillbaka och damen EXPLODERADE!!! Stegring och bockning innan jag fick tämjt djuret igen... Resten av programmet gick ändå bra, ville inte backa av för mycket utan körde på som innan och det kändes rätt bra ändå. Domaren berömde Ella trots allt och sa att hon var en "superhäst" och "det där kommer säkert försvinna snart"... Sådant värmer ju såklart när man är lite uppgiven av hennes bedrövliga humör. Skrittade av, plockade ur knopparna och lastade på en mycket trött Ella på transporten och gick för att hämta protokollet och blev positivt överraskad. Med 7:or och 8:or på alla koefficienterna plus ytterligare här och var blev inte 4:an jag fick för felfattningen och 3:an för intermezzot jätteavgörande utan jag hamnade på 64,2% och ledning!! Blev nedpetad till en andraplats med en snöplig, ynka poäng till slut. Är obeskrivligt nöjd med min första placering i LA någonsin som avslutning på 2010 och kan nu gå i vinterläge med gott samvete ;o).


Den åtråvärda plaketten är givetvis redan uppspikad ;o). Första på 2 år - känns gött!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0