Catch up!

Denna veckan har varit så fullsmäckad hittills att jag inte ens har fått 5 min över att skriva ett litet inlägg till min blogg... Hupp lixom ;o)


Så vad har hänt sedan sist... Jo, jag har konstaterat att det faktiskt ÄR skillnad på schabrak och schabrak! Det var ju så att min underbara Childeric-sadel började kännas lite svajjig här i slutet på förra året. Köpte ju den i juni och då låg den som en smäck på Ella! Var kalas för jag hade letat igenom säkert 20 olika sadlar... Hur som helst! Jag ringde till sadelutprovaren och resonerade lite, h*n tyckte jag skulle börja med att byta sadelgjord till en utan resår och köpa Equilines schabrak "för det tyget gör av någon anledning att Childeric sadeln alltid ligger bättre"... *Såklart att ett av dom dyraste märkena skulle vara "bäst för sadeln"*... Men jag är ju inte den som är den, utan måste prova allt innan jag uttalar mig eller avfärdar saker - så jag galopperade iväg och köpte ett sådant. Tro på sjutton om det inte stämde!!!! I och med att jag inte red så mycket under december månad pga illamående osv så blev det inte att jag bytte schabraket förrän i mitten av januari för tvätt. Så jag hade ett av mina gamla schabrak när jag åkte iväg och skulle träna, och sadeln började svajja lite igen. Så även om jag är glad att jag har kunnat lösa mina "sadelproblem" utan att behöva köpa ny sadel (hur märkligt det än låter), men var det tvunget att vara ett svindyrt schabrak?! Tycker ändå att 600 pix är lite väl overkill för en sådan detalj... Jaja, tänkte försöka ta på mig inköparmasken på mässan i år och se om jag kan få till några bra köp där ;o)

Mässan ja, det för ju mig osökt in på Gbg Horse Show!! Nu är det inte alls långt kvar och jag ser verkligen fram emot det. Vi hade möte i måndags där vi gick igenom schema, kläder osv och det var så himla roligt att träffa alla igen! Har pga mycket jobb fått ett lite mer anpassat schema i år vilket gör att jag slipper stressa ihjäl mig denna gången - förra året var det väl hektiskt i och med att jag var tvungen att jobba varje dag och gick på fullt schema på GHS, plus att vi var i princip nyinflyttade på gården så vi hade inte fått någon bra struktur på den dagliga rutinen... Hua, det var en utmaning utan dess like, jag var helt urblåst i flera veckor därefter... Så i år vill jag inte få samma stress, grejar inte stress så bra nu pga bebisen så jag är oerhört tacksam för mitt schema i år! Kommer visserligen få utnyttja mannen och inackorderingarna lite extra här hemma men jag hoppas att det ska gå att trixa ihop... Jobbar på GHS fösta dagen den 13:e, vi börjar ju i princip en vecka innan tävlingarna då stallarna ska byggas upp, boxplacering ska göras, boxarna förberedas med spån eller halm - fint ska det vara för dessa stjärnhästar ska ni veta ;o). Sedan börjar dom ramla in från tisdagen och framåt... Kul, kul!!!! Ryktet säger att det är "blå" tröjor i år så nu är det full betting på VILKEN blå - vi tror mest på marinblå då vi hade ljusblå för 2 år sedan ;o). Ni förstår ju vilka världsproblem detta är *hahaha*... Pratade med en av mina arbetskamrater där, som det visade sig hade 2 hästar till salu...


... vilket osökt för in mig på nästa ämne ;o). Det är så att jag har en kompis som går i startgroparna för att skaffa egen häst - och jag ÄLSKAR ju att leta häst!!! Kom på att den ena av de som min arbetskamrat hade skulle vara hyper-intressant för henne så förhörde mig massor och skickade över detta till min kompis... Och mycket riktigt! Hon vill åka och kika på den (men vem skulle inte vilja det?! Ett urgulligt fux sto, med fin bläs och stammen Rubinrot-Chapman - är ju så jag själv blir sugen...). Så det ska bli spännande att se, vore ju såklart jättekul om man kan hjälpa 2 kompisar på ett bräde men det vore ju nästan för bra för att vara sant ;o). Klickar det så klickar det, annars är det ju inte så mycket att göra med det... Men det är ju såklart både spännande och roligt! Varför kan man inte bara samla på sig en massa hästar?!?!?! Säger jag som har 3,5 st och redan planerar nästa betäckning *hahaha*


Jennie in action GHS -08. Bilden tagen av Stina Lundgren


Söta saluhästen, bilden tagen av uppfödaren.



Kommentarer
Ann-Marie

Synd att jag inte har tid att skaffa häst....annars såg det precis ut som min typ dvs. fux och sto ;-). Några andra kriterier behöver man väl inte ha?

2009-02-05 @ 08:16:13
Jennie

Nej, jag håller absolut med!!! Det räcker väl :o)Visst är hon URGULLIG?!

2009-02-05 @ 12:10:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0