Knäppa hästtjejer finner glädje i att mocka andra hästars "poop"...

Tänkte försöka skriva lite om "årets hästhändelse" (för mig iaf som missar Falsterbo *s) - nämligen Göteborg Horse Show... Då jag volontärar som funktionär i stallet innebär det att jag jobbar i den "galnaste" gruppen ;o). Detta pga vi börjar redan på fredagen INNAN tävlingshelgen med att bygga och syna boxar, inreda baracken som agerar "Stallkontor", göra boxplacering i alla 4 stall, spåna resp halma boxar, förbereda boxarna till dopingkontrollen, sätta upp alla skyltar om vägvisningar till div stallar, framridning etc. Vi gör brandutrymningsschema, ser till att brandsläckare och annan nödvändig utrustning finns på plats, går igenom ankomster och vad som förväntas av oss när dom kommer etc etc... Är verkligen en herrans massa att fixa innan pållarna börjar trilla in... Och när dom väl börjar anlända får vi börja om med pusslandet med boxar då div ryttare vill byta av olika anledningar ;o)


Allt detta är fakiskt ganska roligt och belöningen kommer när första hästen lastas av... Från den stunden är det "poop-patrol" dvs mocka undan i alla gångar, och allmänna utrymmen, mocka in i containrar när lata grooms tippar utanför *inte poppis* och allmän support till grooms, ryttare eller vad det nu kan tänkas vara... I år blev det extra underhållande sent på lördagskvällen när det var snökaos i Gbg lagom till körhästarna skulle lotsas fram och tillbaka mellan stall-framridning-arena-framridning-arena-stall - och då körhästarna inte kan ha broddar pga skaderisk så skulle vi hålla transportsträckorna fria från snö - och en sen lördagskväll när det toksnöar och vi har GANSKA skral bemanning... *hahaha* det var galet men vi hade riktigt roligt åt det efteråt! OCH vi löste det, vilket gjorde att alla var nöjda och glada! Dessvärre ligger tävlingen samma vecka nästa år så det är väl bara att förbereda sig mentalt för snöröjning igen ;o)



H & S i full färd att fixa till containern, foto: Stina Lindgren

För övrigt var det ett jättehärligt år att jobba, vi hade ett kanongäng i stallet och det ledde till många goa skratt. Det förgyller såklart lite extra när det var mycket svenska framgångar (ta torsdagen t ex där svenskar vann samtliga klasser) och stämningen var verkligen på topp "bakom kulisserna". Det är så härligt att se när en ryttare från land X kommer ut från en omhoppning där h*n rivit ett hinder och rider rakt fram till annan ryttare från land Z och varnar för vändningen mot trean så denne inte ska göra samma misstag... Eller när man ser 2 ryttare som båda är flitiga i omhoppningarna stå och diskutera med varandra om dom ska gå innanför el utanför ett specifikt hindre för att tjäna tid... För att inte tala om Briar efter vinsten som går och blir avskrittar i gångarna, gnäggandes lite lågmält, hingstigt till alla han möter... Eller vad sägs om en dressyrryttare som gråter av glädje efter sin kür för "känslan var helt underbar"... Eller Svante som spricker upp i världens största leende när det står klart att han vann... Det är en enorm glädje och go stämning som gör att alla timmarna man kämpat är mödan värd!
Sign me up for next year! :o)


Dålig bildkvalitét tyvärr men Svante var nöjd ;o). Foto: Helena Carlsson



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0