Snillen spekulerar... ;o)

I och med att Selenes nedkomst kommer allt närmre, och jag fortfarande inte har hittat ett namn till ett ev hingstföl efterlyste jag namnförslag här och på fejjsan. Fick en herrans massa förslag och det var jättekul - tack snälla alla som bidrog!! Hade en kompis som frågade om jag hade funderat ut något tema (till min extremt småskaliga hobbyavel) och jag har ju funderat på det men inte kommit på något... MEN... *cliffhanger!!!*


Ett av namnförslagen jag fick tyckte jag väldigt mycket om, Sara föreslog Fiorello som är en av karaktärerna i "Barberaren i Sevilla" där Figaro är just barberaren. Ett bra namn som dessutom har en koppling till Figaro - me like!! :o)


... och detta för mig tillbaka till min cliffhanger - för den första hästen som jag döpte var ju Esmeralda. Esmeralda är ju den vackra kvinnan i "Ringaren i Notre Dame" som Quasimodo blir kär i... Simsalabim så har jag ett tema!! Både Ringaren och Barberaren är gamla kända berättelser (som dessutom har gått som opera) och där har jag ju ett tema - kända "medeltids"karaktärer! De av er som är slängda i historia vet säkert att dessa namn sträcker sig utanför den "officiella medeltiden" då både renässansen och upplysningen finns men jag täcker in allt detta i mitt "medeltiden" *hahaha*. Får väl gå hem och leta upp mina gamla litteraturböcker för att reda ut begreppen riktigt... Kontentan kändes ändå som att jag hade ett embryo till ett namn-sättnings-tema ;o)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0