Renoveringssug!

Idag har varit en sån där dag när jag bara vill fixa och dona! Har kört 1 timma slipning av väggar på fm (får passa på när prinsen sover middag) och sedan fick vi även oljat de "nya" boxväggarna i stallet... Att jag kallar dom "nya" är nästan ett hån då vi haft dom i 2 år men det är mitt ständigt dåliga samvete att dom inte blivit oljade innan... Men idag är det mesta fixat, har bara insidan kvar på ena boxen men får ta det en morgon så det hinner torka under dagen då det bor en häst där. Sååå skönt när man kan bocka av (nästan) en sådan där gammal synd som bara draggat!

Vi har också sågat ned en vägg (till) på ovanvåningen. Projektet är ju att ändra om i princip hela planlösningen uppe, det blir egentligen bara Albins rum som kommer vara intakt och resten kommer att flyttas helt, flyttas någon vägg eller på annat sätt göras om! Lägger in skissen på ovanvåningen när vi köpte och faktum är att Albins rum (längst upp till höger) är inte alls intakt då de 2 garderoberna som är inritade var inbyggda och dom finns ju faktisk inte mer... Alla andra inbyggda garderober är nu borta + hela "klumpen" längst upp till vänster. Det är helt "rent" runt trappan förutom murstocken (som ligger i det som på bilden ser ut som en klädkammare el liknande)... Så nu håller jag på att slipa väggar för glatta livet, alla väggarna utanför sovrummen, längs båda kortsidorna och hela den "vänstra" långsidan ska slipas och sättas easy cover på. På väggarna i övre vänstra hörnet (där skåpen var mot väggen) ska det dessutom sättas gips först för att hamna på samma "nivå" som övriga väggar. Misstänker att detta kommer ta sin lilla tid ;o)
           
Vad vi har gjort mer idag (förutom att slipa) är att riva ner ytterligare en vägg, eller en halv vägg är det ju faktiskt... Detta är steg 1 kan man säga, på "efter-bilden" är dörrkarmen kvar och den ska ju också bort, plus all vägg ovanför den så det kommer bli helt öppet. Nedre delen (av väggen som är kvar) ska bli trappräcke istället framöver.

           
                                Före = vägg och dörr...


           
                  "Efter" = öppet och härligt!! Fortfarande mycket kvar dock!
            



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0