Första semesterveckan

           
Det har blivit mycket goa uteritter i det fina vädret, värmen förpassar all ridning till kvällen och då är jag så seg att jag inte orkar mycket mer än att lulla ut och njuta av sommarkvällarna. Kan meddela att Ella klagar INTE utan verkar väldigt nöjd med det upplägget... ;o). Dock börjar höstens träningsstart krypa nämre så det är hög tid att börja rida lite riktigt också, har lovat mig själv att vi ska vara tillbaka i paddocken senast till helgen. 

Melrose
däremot har fått sprattla runt lite i paddocken, med endast 6 veckor kvar till kvaliteten (om vi åker) är det fokus på att få ordning på hennes ojämnheter. Efter sin bogskada är hon fortfarande väldigt ojämn i sidorna och det är ju verkligen inte bra av någon anledning! Men ur en kvalitetssynpunkt blir det väldigt mycket svårare att visa upp hennes gångarter fördelaktigt om hon inte kan vara rak i kroppen och spåra ordentligt. Nu börjar det ta sig men det återstår att se om det är något vi hinner befästa tillräckligt. Fördelen med unghästarna är ju ändå att det går fort fram när poletten väl trillar ner så jag hoppas på det bästa :o)

Fille & Jack går fortfarande och dräller i sin fina hage, dock har Fille börjat falla ur ordentligt igen. Den lilla primadonnan är verkligen ingen beteshäst!! Har börjat stödfodra dom och vi funderar på att öppna upp lite mer bete till dom (har blivit erbjudna möjligheten). Nu är det iofs jobbigaste betestiden med mycket bitflugor osv, det lugnar nog ner sig lite snart, Fille hade nog egentligen mått bra av att få stalla in redan nu men det blir ju lite trixigt då dom fortfarande är hingstar. I höst är det är ju dags för kastrering och det är inte direkt optimalt att göra detta mitt under rötmånaden... Får klura lite till på hur vi ska lägga upp det. Jack den lilla huliganen har gått och fått en rejäl svullnad över vä bakhas på insidan mot andra benet. Har ingen värme eller ömhet, är inte halt eller reagerar på smärta utan BARA svullen... Gööörkonstigt! Men svullnaden är på väg ned och han verkar som sagt totalt obekymrad så jag håller mig rätt lugn över det - än så länge...

Annars är här MYCKET fix och trix så här i semestertider, visst tar vi pauser och njuter av vädret, leker med Albin, badar osv men vi försöker allt hinna med en del grejer på den berömda "ATT-GÖRA-LISTAN" också. Denna vecka är det fokus på utomhusaktiviter som att måla ladugården vilket är mycket nödvändigt, kan verkligen inte vänta till nästa år!

           
Måste erkänna att detta är en av de mindre roliga aktiviteter man måste sysselsätta sig med när man har egen gård. Men det bara att bita i det sura och måla på!! Fördelen är att när det är gjort behöver vi inte tänka på det på många år framöver så inget ont som inte har något gott med sig ;o). Dock har jag noterat att det verkar som att baksidan på ladugården "glömdes bort" när förra ägaren målade för jösses sicken skillnad det blir där!?  

           
Måste iofs erkänna att det är väldigt tillfredsställande att måla när det blir så galet bra resultat!! Det är väl en av dom stora fördelarna med just målning ändå, man ser oftast resultat med en gång :o)

Nu är det dags för frukost för att köra ett pass med målningen innan det blir för varmt igen!
            
           


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0