"Kan själv"

Det är märkligt hur tidigt "kan själv" mentaliteten kommer igång hos sonen. Redan nu, dryga 6 månader gammal märker man hur gärna han vill klara vissa saker själv och hur sur han blir när merparten av det han vill inte riktigt fungerar som han tänkt sig... Ett praktexempel är när han går runt i huset med gåstolen, i farstun står ju vagnen inne och då blir det för trångt för honom att vända med stolen - jisses vad ilsk han kan bli då... Eller när han ska dricka vatten - själv - och han inte orkar vinkla flaskan tillräckligt mycket och högt för att få vattnet att rinna ur... Försöker man hjälpa honom med flaskan blir han vansinnig! Man riktigt hör hur han ryter "släpp - kan själv". Ska bli VÄLDIGT intressant att se hur detta löper vidare när han blir lite äldre ;o)

Annars är det rätt okey. Han har inte gjort några jättekliv i sin utveckling förtillfället utan det är mer finmotoriken som förbättras och det rejält. Han har en helt annan kroppsuppfattning och kontroll nu. Man börjar ana kryp-tendenser hos honom, vi får väl se om han tar det vidare. Blir fortfarande jättesur när han fått ligga på mage en stund men inte alls lika illa som det har varit tidigare.

Nattsömnen är ju fortfarande ett aber, skrutt-ungen vaknade 7-8 ggr inatt och jag är heeeeelt slut! Fattar inte vad det är men misstänker en kombination av mycket intryck och början på tandsättning?! Oavsett är det inget vidare faktiskt. Träffade en tjej från föläldragruppen igår och hennes pojk är någon vecka yngre än Albin och han hade sovit hela natten... 10 timmar oavbruten sömn... Ni anar inte hur avundsjuk jag blev över detta!!! 10 timmars oavbruten sömn känns som en utopi, men ajajaj vad jag önskar att Albin hade sovit lika länge. Hade till och med accepterat att han endast vaknade 1 gång! Oftast när han vaknar vill han snutta - och jag har slutat amma honom varje gång utan gör det endast en gång på natten och en gång på morgonen. Ger honom napp eller vattenflaska istället, vilket i sin tur leder till LEDSEN bebis men jag har lyckats vara ståndaktig och inte ge efter av utmattning... Hoppas på att ett par nätter av det ska ge resultat. Överallt läser man att en 6-månaders bäbis inte längre behöver nattmål, men det tycks inte gälla mitt barn. Gissar att det faller under det gamla hederliga "ingen regel utan undantag"?!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0