Vaccineringssnurr, mini-separation och lat Ella

I år har ju det mesta varit lite upp och ner i min tillvaro, detta året har ju varit långt ifrån något annat man upplevt ;o). Så det var väl inte särskilt konstigt att jag skulle snurra till åtminstone någonting med hästarna?! Det slumpade sig så att det blev Ellas vaccinering som blev knas och jag missade den med 3 veckor. Nu tänkte jag att det inte gjorde så mycket i och med att vi inte skulle tävla utan jag skulle bara ta en ny grund och så var vi rätt igen. Det var ju bara det att jag fick för mig att spruta 2 i grunden var inom 6 månader - vilket var helt fel!! Skulle ju vara inom 3 månader. Så nu står jag här och får ge Ella en NY grund igen... - Men vaddå, 4 vaccineringssprutor på 1 år är väl normalt?! Puckat! Jaja, det kunde ju varit värre men man blir ju lite sur. Helt klart en onödig utgift på min stackars föräldrapenning!

Hade iaf veterinär ute häromdagen så nu är vi snart på rätt köl igen, Ella är vaccinerad, alla hästarna har fått sin boutilism och Fiorellos vaccineringsfärd har börjat. Han var superduktig med sprutan! Rörde inte en fena utan stod som ett ljus! Får se om han är lika duktig nästa gång då han ska ha 3 sprutor (boutilism igen, vaccination samt stelkramp)... För att inte tala om hur duktig han var igår då han stod ensam i sin box i en och en halv timme!! Selene är så himla trött på honom nu och har börjat bli lite stygg mot honom, så igår kände jag att det var dags att göra något! Vid intag ställde jag Selene i boxen bredvid Fille och det gick jättebra. Båda såg lite undrande ut men Selene var jättenöjd och Fille fick lite lugn och ro han också. Planen är att dom ska stå så några tim mellan intag och kvällsfodringen nu så blir det lite mjukstart innan jag börjar dela på dom över natten. Nu var det kanon för när jag släppte in Selene till Fille igen hade dom saknat varandra och var riktigt gulliga igen - skönt! Fille äter ju så duktigt nu så han klarar sig rätt bra, i hagen går han mycket med Melrose och kan vandra iväg ifrån Selene långa stunder så det är väl lika bra att utnyttja situationen lite för en smidigare avvänjning? Tror dessutom att det blir ännu bättre när han får hit en hingstkompis han kan busa med!

Tömkörde Ella igår och jösses sicken liten latis! Fick mana på henne som sjutton och då har hon ändå vilat i 2 dagar pga vaccineringen. Märker iofs på alla hästarna att dom är lite sega nu, gissar att det är omställningen till hösten som kom från ingenstans?! Däremot var hon himla fin och jag blir mer och mer sugen att komma igång. Har fortfarande lovat mig själv att skynda långsamt så jag tar det väldigt lugnt med ridningen. Har ju "bara" suttit upp 2 ggr än så länge. På tors ska jag till min barnmorska jag gick hos innan Albin föddes så jag ska kolla med henne hur vi ligger till... Hoppas på "officiellt" klartecken att kunna komma igång ;o)

Tjing!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0