Tävlingsdebut - CHECK!

I lördags gjorde Melrose debut på tävlingsbanan, på agendan stod 2 klasser LC:1 och LB:1. Mels förstod snabbt att det var något på gång och blev rätt spänd. TYVÄRR var det fruset i paddocken där man skulle rida fram så det blev ingen framridning att prata om. Fick nöja mig med 10 min i collecting ring innan vår start. 10 min på en 15m volt var lite klent för en spänd, debuterande unghäst så jag fick aldrig ridit igenom henne tyvärr. Hon var rädd för staketet, domaren och något annat som jag ärligt talat aldrig listade ut vad det var?! Kom aldrig riktigt ner i sadeln på henne och satt inget vidare... Trots det faktum att lilla spända fjanthästen inte ville gå på kortsidan vid domaren lyckades jag lotsa runt henne hela programmet - till slut. Lyckades skrapa ihop 3st 2:or (ena galoppfattningen, 2 bedömningspunkter då vi aldrig fick rätt och skrittupptagningen, hon spände till och nitade, jag gick på henne och hon stegrade - men sen gick hon *s) och 2 st 4:or (galoppinslag i travlängningen och taktinslag på skrittdiagonalen). Annars fick vi genomgående 6:or och 7:or så det var helt ok. Blir ju 5:or "där nere" och det är koefficient så det landade till slut på 55% någonting. Inte mycket att säga även om jag ville göra en godkänd ritt. Var iaf så nöjd jag kan vara med dom förutsättningarna och med tanke på hur spänd hon var - vi kom ju igenom hela programmet och jag red inte fel :o)!!
 
Efter en powernap på transporten på 45 min var det dags för andra klassen. Var först lite osugen på att rida en klass till med de förutsättningarna (paddocken fortfarande frusen) men jag tog mig samman och bestämde mig för att vi skulle göra en bättre ritt! När jag sadlade konstaterade jag att höger stigläder var 2 (!!) hål längre än det vänstra - tro Pelle att jag inte kunde sitta ordentligt i första klassen! Fick lite längre tid i collecting ring (15 min) och fick henne lite mer medgörlig men hon var fortfarande spänd och ville inte fatta höger galopp... Jaja, det var bara att köra. Är jättenöjd med min insats för en gång skull! Hon gick lite bättre förbi domaren och hon gjorde ett riktigt trevligt travprogram. Blev tyvärr galoppinslag i längningen igen (4:a) men annars 6:or och 7:or. Red en dålig skritt men fick jämka lite (5:a), första galoppen blev bra med både fattning och volt men hon slog om bak i längningen (var nu det kom ifrån, har aldrig hänt hemma. Blev en 4:a). Nästa fattning gick åt skogen igen (2:a) men nu tog jag en felridning och red tillbaka och fattade om - klockren fattning och rätt galopp denna gång... Knashäst! Resten gick bra förutom även denna galopplängning där hon slog om bak igen (ännu en 4:a)?!?!?!?!?! Återigen lite lågt "där nere" men vi fick iaf liiiite bättre procent (56 någonting) i en svårare klass med lite högre krav så det är jag nöjd med. Framförallt är jag nöjd med MIN insats i andra klassen och att hon var lite bättre att kommunicera med. Är himla kul att ha varit ute med henne iaf. Fördelen med Mels är att även om hon blir spänd bjuder hon fram (läs springer) och hittar inte på några tokigheter (läs som Ella) utan är "bara" spänd...
           
 
Tyvärr blev jag TOKFÖRKYLD efteråt och har idag inte suttit på en häst sedan lördag. Faktum är att jag inte gjort ett smack med någon av dom och jag har egentligen tävling på lördag igen med Mels. Får väl se om jag blir kurant i tid att åka, är ju bra om jag ridit något innan ;-). Idag skojade dessutom förkylningen till det ordentligt då jag knappt har kunnat prata = vansinnigt frustrerande. Gustaf fick stanna hemma och hjälpa mig med barnen. Men nu är det dags att sova, hoppas på att rösten är tillbaka imorgon!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0