Finfrukost, Uteritt och Gekås

Ja, rubriken sammanfattar helgens höjdpunkter rätt bra. I fredags kom Gustaf hem ganska sent så det blev vila för hästarna och vi satsade på fredagsmys med familjen istället, blev inte så länge men alltid något!

I lördags kom syster med sambo hit på morgonen. Hon fyllde år på fredagen så det blev paket och vi hade bullat upp värsta finfrukosten med massa godsaker. Är verkligen underskattat med lång och lyxig frukost!! Det är något man borde lägga lite mer krut på när det är helg och man kan sitta länge med familjen...
 
Sen var det dags för Ella-premiär!! Jag och Helena hade uteritt på agendan och det var Ellas första ridtur på evigheter (känns det som iaf). Hade planerat rida bort till ridvägen i skogen vid Kongahälla Ridklubb och vi hade turen på vår sida med strålande väder!! PERFEKT höstväder för en uteritt. Ella skötte sig fint, blev tokrädd för en gubbe som skrammlade och brötade så mycket han bara kunde när vi skulle förbi men det gick bra. Hon kändes riktigt pu hugget ridmässigt och verkade vara glad att få aktiveras "på riktigt" igen. Blev både trav och en liten galopp i skogen. Melrose har aldrig varit där och även hon uppförde sig jättebra, men det brukar ju aldrig vara några större problem när hon har sällskap. Största utmaningen för henne var väl när en liten tjej kom cyklandes emot Mels men det gick bra det också när hon fått lugna ner sig lite. Melsan (och Helena med för den delen) hade sitt första möte med en rondell och det är ju lite kul med den där rondellen in bostadsområdet tycker jag - det gjorde dom också ;o) Kom tillbaka rosiga om kinderna och med leende från öra till öra. Sådana perfekta uteritter i trevligt sällskap och med glada hästar är verkligen svårtslaget! Hemma var det middag och barnmys ett par tim innan jag skulle ta in hästarna och lösgaloppera Fille och Jack... JÖSSES vad det gick! Fille är skitfräck!! Sedan blev det en lugn och mysig kväll med familjen igen.
 
Söndag fick Gustaf för sig att vi skulle till Gekås. Jag köpte ju jaktkläder där till honom förra gången och dom var för stora, med älgjakt på måndag morgon fick han väl lite eld i baken så vi packade oss iväg. Barnens förkylningar har börjat vända och det blev ju mycket sömn i bilen så det gick bra! Fick bytt kläderna, hittade såklart en hel del annat (bland annat ett par julklappar faktiskt) och sedan åkte vi och fiskade upp Jacks fleecetäcke och min regnjacka som Gustaf hade glömt när vi var iväg förra helgen. Kom hem liiiite sent till intag men hästarna var coola, har ju varit så himla gott väder! Roddade med kidsen innan jag gick ut och körde stall plus tömkörde både Ella och Mels - blev en sen kväll men dom var duktiga bägge 2. Sov rätt gott sedan ;o)
 
           
           


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0