Hästarna igen!

Såg just att det är nästan 2 veckor sedan jag uppdaterade hästarna och det har ju såklart hänt massor! Har varit iväg och tränat med båda damerna, ridit bästa ridpasset någonsin, tävlat, haft ute hovslagaren, fixat tänder, kiropraktorbehandling, konstaterat sadelproblem, löshoppning, longerat och hängt på unghästarna, kommit upp på Jack och däremellan diverse ritter - de flesta rätt bra faktiskt - på damerna...

Ella har tagit ett kliv till och bästa ridpasset någonsin tillskrivs henne. Satan i gatan vad fräck hon är!!! Tyvärr är det Ella som har problem med sin sadel så det är dags att fixa ny. Med tanke på hennes humör är jag faktiskt fascinerad av hur mycket hon har mognat för hon är superduktig och tar stora kliv framåt i sin utveckling TROTS att hon har en sadel som inte passar riktigt bra. Känner mig som en usel matte som var ute och tävlade henne men nu till mitt försvar så "konstaterade" jag sadelproblemet på onsdagen, red inte på torsdagen och tävlingen var på fredagen. Nu är det sadelfritt i maximal utsträckning tills ny är utprovad igen. Blir intressant med barbackaritter men så får det bli. Hon måste bli kvitt ömheten i ryggen om jag ska kunna prova ny på ett rättvist sätt. Jäkligt surt är det, Var ju iväg med henne i Juni och provade ut denna...

Träningen för Jill gick helt galet bra. Ridpasset med Ella var det bästa jag någonsin haft och vi hittade ett läge som var helt fantastiskt. JAG med min ringa erfarenhet RED verkligen för första gången och det var halleluja! Var nästan gråtfärdig och inser hur långt vi kommit.. Fina Ella!!

Melrose var också iväg på träning men då vi hade 2 tider i rad blev det både snärjigt med logistik och det faktum att Ella var kvar när Mels kom. Dom började gnägga och sedan var det total kaos på ung Mels häst. Jösses! Lyckades efter en stund komma till ett någorlunda ridbart läge. Väl där var tiden ute och vi skulle rida i paddocken en stund. Där började vi om all over igen och jag var heeeeeelt slut! Blev halv-OK och sedan la vi ner för dagen. ALDRIG MER ett sådant upplägg men det var tvunget denna gång pga dopet på lördagen... Annars har Mels gått som tåget hemma och varit kanonfin. Ville verkligen få visa upp detta men kanske nästa gång istället?!

Fille och Jack har kommit lite längre i sin utbildning med promenader, longering, hängande och för Jacks del har han även haft ryttare på ryggen!! Det är rätt stor skillnad på att rida in en ponny och en häst, det är ju tydligt. Jack är jättecool med den biten och verkar helt oberörd av att få upp en ryttare medan Fille måste vända sig och nosa/titta på det som händer. Dessutom är Fille världens största bebis och har liiiite svårt att fokusera på det man vill. Vansinnigt gulligt på ett sätt men inte jättebra när man vill ha lite fokus på uppgiften... Hihihi... Jaja, det går iaf framåt. Fille har förresten fyllt 3 år i dagarna och är nu stora killen på riktigt ;o)

           
                       Fille ute på promenad på sin födelsedag


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0